Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 08:06   #4531
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
No wlasnie tez tak zamierzam robic Moja bratowa zawsze mota sobie pieluszke tetrowa wokol ramiaczka i przykrywa piers razem z dzieckiem. Mala od poczatku byla przyzwyczajana, ze je "pod przykryciem" i nie ma zadnego problemu, a zupelnie nic nie widac.

A w ogole to dzisiaj piatek Po poludniu mam wizyte, ciekawe czy w koncu sie dowiem kogo nosze w brzuszku no i mniej przyjemna czesc czyli wazenie, mam nadzieje ze mnie nie opierdzieli bo od ostatniej wizyty 12 kwietnia przytylam prawie 3 kg chyba tez czas odstawic chleb i slodycze, na ktore ostatnio mnie naszla ochota.
to trzymam mocno kciuki zeby dzidzia sie ujawniła
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

ja mam taką liste na kompie od koleżanki z innego forum, jak chcecie to moge wkleić

co do karmienia to przykryta to inna sprawa Ja mówiłam o takim oczywistym wywaleniu cyca
Kupowałyście już pieluszki tetrowe? Bo ja oglądam i wszędzie sa takie jakieś cieńkie nie takie pieluchy tetrowe pamiętam. Chciałabym takie pożądniejsze a nie takie cienkie
wklejaj napewno sie przyda

ja jeszcze sie nie rozgladałam a tymi pieluchami tetrowymi ale własnie tez zauważyłam ze one jakies takie cienkie mama ma poszukac bo gdzies w szafie ma cała paczke nowych jeszcze po mnie wiec tylko sie je wygotuje bo wiadomo nawet jak zapakowane to przez tyle lat to sie troszke zakurzyły no i trzeba zobaczyc czy sie nadaja jeszcze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:07   #4532
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
o tak

Spray ja również współczuję, nie wyobrażam sobie teraz bólu zęba

No to trzymmay kciuki za rozłożenie nóżek

Też posiedzę z wami z pół godzinki i mykam ogarnąć siebie i mieszkanko
Cieszę się że ten okres kiedy chciałam tylko leżeć i spać mam już za sobą szczerze mam werwę
A pracujesz zawodowo moja siostro kurko...hihihi..czy nie?(skleroza)
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:09   #4533
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
jej dziewczyny dzisiaj już 26 tydzień, jak to leci! Według mądrych mamusiowych gazetek za 4 tygodnie powinnam pakować torbe na porodówke
Ja już zaczynam wyjmować powoli rzeczy po Grzesiu - a koło 30-32tc będę prać i prasować
Wczoraj nawet z bratową rozmawiałam, że szybko leci czas, ona jest dokładnie 10 tygodni za mną w ciąży - teraz leci jej 13 tc i mówi, że jeszcze ma dużo czasu, a ja do niej, że też w sumie nie tak dawno byłam w 13, a teraz już 23, nim się obejrzę będzie 33 tc

Cytat:
miss.hot szkoda Grzesia, że musi siedzieć w domku w taką piękną pogode JEsteś kreatywną mamusią, na pewno mu znajdziesz ciekawe zajęcia
Tiaaa np teraz bawi się kartonami po łóżku
Część podstawowa już skręcona, jeszcze ochronki zostały, poprzecierać wszystko, materac i gotowe

Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość
A mam do Was pytanie z innej beczki bo wczoraj się czegoś dowiedziałam i się bardzo martwię jest osoba która z różnych względów ( nie będę teraz pisać szczegółowo dlaczego bo by to trochę zajęło) mnie nienawidzi jest to ktoś z rodziny i teraz dowiedziała się że jestem w ciąży, i teraz moje pytanko czy jak myślicie można kogoś przekląć??? bo obawiam się że w tej swojej złości przeklnie moje dzieciątko i coś się stanie martwię się tym strasznie
Nie wierzę w takie bzdury

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:11   #4534
danika
Zakorzenienie

witam sie dzis urlopowo

Cytat:
ojjej leje? A podobno miało być dziś ślicznie wszędzie
u mnie zapowiada sie gorąc - też niedobrze. Na penwo cosik znajdziesz w szafie
fajnie, że gorąco bo ja na urlopie dzisiaj i chętnie skorzystam ze słoneczka na chwilke

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ząb mi pękł na pół i boli. Bardzo. Apap nie pomaga Zapowiada się urocza wizyta u dentysty, a jesteśmy spłukani w tym miesiącu wyjątkowo. Za jakieś nadprogramowe pieniądze kupiliśmy automatyczna kołyskę Fisher Price' a, bo mi odbiło jak ją zobaczyłam i zrobiłam też kisiel z mózgu mężowi a teraz nawet 50 zł jest problemem.

Myślałam, że przeczekam z tym zębem do wypłaty, ale jedna noc 'łażenia po ścianach' mi wystarczy. Mały też się chyba zdenerwował, bo nie spał ze mną i kopał jak wściekły.
ojej biedaku, współczuję mały pewnie czuje, że ty jesteś zdenerwowana....kase zawsze mozna od kogos pozyczyc a nie ma na co czekać.
Daj znac potem co z tobą.

Cytat:
jej dziewczyny dzisiaj już 26 tydzień, jak to leci! Według mądrych mamusiowych gazetek za 4 tygodnie powinnam pakować torbe na porodówke
o matko, nie strasz...ja na żadną porodówkę się nie wybieram co prawda u mnie 22 tydzien dopiero

Cytat:
A w ogole to dzisiaj piatek Po poludniu mam wizyte, ciekawe czy w koncu sie dowiem kogo nosze w brzuszku no i mniej przyjemna czesc czyli wazenie, mam nadzieje ze mnie nie opierdzieli bo od ostatniej wizyty 12 kwietnia przytylam prawie 3 kg chyba tez czas odstawic chleb i slodycze, na ktore ostatnio mnie naszla ochota.
no to za wizytę

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość

wczoraj rozmawiałam przez tel z mamą i miała do mnie pretensje że za chuda jestem i każdy jak przyjechałam na święta to jej mówił że zamiast przytyć (bo w ciąży) to chudsza jestem i mówię do mamy, że przecież u niej też długo brzucha nie było widać, na co mama że tylko w pierwszej ciąży jak ja bym była w dziesiątej i się roześmiałyśmy
dobre mamy to juz tak mają chyba, że ich dzieci zawsze im się wydają takie chude i biedne moja zawsze we mnie wpycha jedzenie bo taka jestem wychudzona tiaaaa....niestety tylko w jej oczach
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:14   #4535
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
A pracujesz zawodowo moja siostro kurko...hihihi..czy nie?(skleroza)
a w domu , czas nielimitowany ale samemu w domu ciężko z motywacją

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:18   #4536
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a w domu , czas nielimitowany ale samemu w domu ciężko z motywacją
Oj ciężko cięzko..... Jeszcze jak się od wizazu uzalezniło to juz w ogóle ciężko...
Stary 2011-05-20, 08:19   #4537
danika
Zakorzenienie

idę pranie powiesić bo słyszę, że pralka mi się uciszyła
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 08:21   #4538
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry
Nadrobiłam Was i nawet już klubik odwiedziłam
Zauważyłam, że nikt za mną nie tęsknił no ale trudno powiem tylko, że u nas wszystko ok. Zastanawiam się czy malutka już gdzieś w okolicach pępka nie jest? przez 2dni dziwnie bolał mnie brzuszek... i jakiś twardszy zrobił się wyżej.
No i nawet w ciągu dnia małą wyczuwam a wieczorem zwłaszcza ale jeszcze szaleństw jak z filmu natki nie mam.
Wybaczcie ale nie będę na wszystkie posty odpisywała...
Gratuluję pestce córci i archincie synka

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:24   #4539
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszelkie przydatne listy do pierwszej wiadomosci wklejajmy....zawsze się przyda
proszę
nie wiem na ile ta lista jest wiarygodna bo szczerze to nawet jej nie przeczytałam całej jeszcze

· karta ciąży, skierowanie, ostatnie wynik, wyniki na zoltaczke i kile
· dowód osobisty

· aparat fotograficzny
· telefon
· ładowarka do telefonu i aparatu
· kanapki dla tatusia
· klapki [takie basenowe] dla tatusia

· woda – duże butelki, i 0,5 z dzióbkiem
· podpaski poporodowe -nie przydaly sie bo spzitalne [absorgyn] byly lepsze

· podkłady na lozko - nie przydaly sie - dopiero w domu, do wietrzenia tylka malej, i do wietrzenia krocza

· majtki siateczkowe - absolutnie nie przydaly sie, pocil mi sie w nich tylek

· wkładki laktacyjne - nie przdaly sie, bo nie mialam jeszcze tyyyle pokarmy przez te 3 dni pobytu w szpitalu

· skarpetki - ooo tak!

· dwie pidżamy - jedna na porod, druga na zmiane

· szlafrok - cienka podomka jak najbardziej

· kapcie
· klapki pod prysznic
· recznik
· ręcznik papierowy - nie byl u mnie konieczny
- papier toaletowy!! szpital nie zapewnial

· tantum rosa i laktacyd - uzywalam tylko laktacyd

· kosmetyki – antyperspirant, krem do twarzy, płyn do mycia, , cień, kredka - niby nic, a podmalowane oko duzo daje mlodej mamie, , pasta i szczoteczka do zębów, pomadka ochronna, szampon - nie umylam glowy, mialam zwiazane wlosy, szczotka, krem na sutki
· suszarka - nie uzylam

· kubek, talerzyk, sztućce!

· pieluchy tetrowe - uzywalam spzitalne dla malej

·· krem do pupy, do buzi, chusteczki nawilżane, pieluchy
· ubranka:
- kaftaniki
- bodziaki
- niedrapki i skarpetki

zaraz ciag dalszy wyprawki

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

zakupy przed narodzinami:
Wozek - 3w1
wanienka
materac
łóżeczko
prześcieradła
pościel
pampersy New born
pampersy 2 i 3
chusteczki do pupy
patyczki do uszu dla niemowlat
duze platki kosmetyczne owalne
pieluchy tetrowe
pieluchy flanelowe
plyn do mycia
krem do pupy
krem do twarzy
loton do ciala
szczoteczka do włosów
Frida/marimer/gruszka
marimer lub inna woda morska
octenisept do pepka
proszek/płyn do prania dzidzius
termometr do ucha
ochraniacz do łóżeczka
kocyki letnie
cos na kolke
obcążki dla niemowląt l
kocyk akrylowy
sudocrem
smoczek
butelka
recznik kapielowy
przewijak
oliwka
gaziki ale z wlokniny, nie z gazy
sól fizjologiczna w apmulkach

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja już zaczynam wyjmować powoli rzeczy po Grzesiu - a koło 30-32tc będę prać i prasować
Wczoraj nawet z bratową rozmawiałam, że szybko leci czas, ona jest dokładnie 10 tygodni za mną w ciąży - teraz leci jej 13 tc i mówi, że jeszcze ma dużo czasu, a ja do niej, że też w sumie nie tak dawno byłam w 13, a teraz już 23, nim się obejrzę będzie 33 tc

Tiaaa np teraz bawi się kartonami po łóżku
Część podstawowa już skręcona, jeszcze ochronki zostały, poprzecierać wszystko, materac i gotowe
szybko Wam poszło z tym wyrkiem

ja jak tylko skończe te zajęcia w przedszkolach to powoli się wezme pranie, prasowanie i za ogarnianie sypialni bo jest w niej mnóstwo zbędnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
1. fajnie, że gorąco bo ja na urlopie dzisiaj i chętnie skorzystam ze słoneczka na chwilke

2. o matko, nie strasz...ja na żadną porodówkę się nie wybieram co prawda u mnie 22 tydzien dopiero
1. zazdraszczam

2. ja też się nie wybieram, ale podobno torbe warto mieć spakowaną no to spakuje a co mi tam niech sobie stoi

Apropo torby to w texil market były koszule po 11.99 takie rozpinane z przodu i sie zastanawiałam czy nie kupić nie była piękna, ale te które kosztują po 20-25 wcale mi się bardziej nie podobają. Może kupie jedną taką tanią i tak zaraz po szpitalu będzie leżała gdzieś głęboko zakopana
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:27   #4540
pestka78
Rozeznanie

Acelinka tą listę trzeba jakoś w pierwszej wiadomosci umiescic, bo tu jej nikt nie odnajdzie. Aga dała juz dwie wyprawki w pierwszej wiadomosci, ale jak juz zaczniemy kompletowac, to kazda porada się przyda .....Ale jak to zrobic to ja nie wiem
Stary 2011-05-20, 08:32   #4541
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
na razie sie tylko witam
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:35   #4542
acelinka
Zakorzenienie

pesteczko no ale to musi wkleić tam ta osoba która stworzyła ten pierwszy post
jak sie czujesz lepiej już? Odpoczywaj

jeszcze tak apropo prania doświadczone mamusie jakich dzidziusiowych proszków/płynów używałyście?

idę myć włoski i zrobić się na człowieka zastanawiam się co ubrać w ten upał
Stary 2011-05-20, 08:35   #4543
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ciężko cięzko..... Jeszcze jak się od wizazu uzalezniło to juz w ogóle ciężko...
hahha no tak:P

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:35   #4544
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Dzień doberek mamiszcze moje kochane

No wiecie co, że u mnie od rana strasznie leje A ja juz sobie wczoraj zaplanowałam co do pracy ubiorę, bo myślałam , że będzie cieplutkoNo i teraz już nie wiem co ubrać
Dzien dobry mamiszczu u nas swieci slonce i jest baaardzo cieplo ale jest strasznie duszno i zwariuje dzisiaj, naprawde

Cytat:
u mnie jakoś kwiatki bez okazji się nigdy nie zdarzały no chyba że np. bez też mił gest no i na któreś z pierwszych randek dostalam róże, chyba chciał zrobić dobre wrażenie

hehhe u mnie to wygląda tak, że do końca maja mam te zajecia taneczne potem jeszcze dwa tygodnie czerwca mam angielski ale to tylko jedno przedszkole - 2 razy w tygodni po niecałej godzince więc prawie tyle co nic, no i ile dam rade chce chodzić do Wojtaska mojego jestem stukniętą nianią

też mam taką nadzieję
jak sen kochana, pospałaś sobie?

mnie avatar średnio zachwycił, oglądaliśmy na lapku i jak dla mnie zdecydowanie za długi za to tż się bardzo podobało.

Jeszcze tylko dzisiaj a potem piąteczka!

Ja mam jutro kolosa z socjologii - troche bezsensownego bo omawialiśmy na zajęciach jakieś beznadziejne artykuły które nam koleś kazał czytać, nie wiem jakie pytania chce zadać z tego w ogóle podobno koleś czasami proponuje 3 bez pisania i warto się zgodzić bo jak ktoś sie decyduje pisać to i tak więcej nize 3 się nie dostanie albo i nie zaliczy ... Chciałabym więcej niż 3, no ale nei wiem czy ma sens się męczyć skoro sprawa tak wygląda a pytania są z kosmosu.

ja tak właśnie cytuje, jakoś tak się przyzwyczaiłam

Wczoraj dyrka w jednym przedszkolu mnie powaliła na kolana Mój brzusio już dość dawno jest widoczny, wszyscy w przedszkolu wiedzą żem w ciąży .. a wczoraj dyrektorka przyszła na zajęcia bo chciała układ na konkurs zobaczyć i na mnie oczy wywaliła i mówi "A Ty jesteś w ciąży?" Nawet dzieciaki ją wyśmiały

Właśnie w kawie czy herbacie mówią o karmieniu w miejscach publicznych i ciuchach do karmienia .. Jak to jest u Was? Bo ja nie wyobrażam sobie gdzieś w miejscu publicznych wyciągnąć cycora i karmić Jestem dziwna?

Wyczaiłam ostatnio w przedpokoju śpiworek stary ... po moim bracie i po mnie .., czyli ma 30 lat ale jest wspaniały, cieplutki - wypiorę i może w zimie będzie jak znalazł do wózka Niunia będzie "chowana" w zabytku Ciekawe w jakim celu moja mama ten śpiworek trzymała tyle lat
Pospalam kochana, do 2:30 bo TŻ przerażony mnie obudzil bo zaczelam sie wiercic i cos mowic przez sen a mi sie nie snilo nic zlego i jak mnie obudzil, tak juz nie moglam zasnac a cycorka tez nie mam zamiaru wystawiac na swiatlo publiczne

Cytat:
Ząb mi pękł na pół i boli. Bardzo. Apap nie pomaga Zapowiada się urocza wizyta u dentysty, a jesteśmy spłukani w tym miesiącu wyjątkowo. Za jakieś nadprogramowe pieniądze kupiliśmy automatyczna kołyskę Fisher Price' a, bo mi odbiło jak ją zobaczyłam i zrobiłam też kisiel z mózgu mężowi a teraz nawet 50 zł jest problemem.

Myślałam, że przeczekam z tym zębem do wypłaty, ale jedna noc 'łażenia po ścianach' mi wystarczy. Mały też się chyba zdenerwował, bo nie spał ze mną i kopał jak wściekły.

Wypogodziło się u Was? W Łodzi niebo jak kryształ i chyba już ze 20 stopni jest.
Biedna, kurcze chyba nie pozostaje Ci nic innego jak pozyczyc chyba od kogos? zebys sie nie meczyla teraz bo z tym nie ma zartow

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
uuuu - wpółczuję i 3 mam kciuki za dent.

Ja tym, czasem witam i zbieram sie do pracy - paaaaaaaaaaa
Dzien dobry Archintus
Stary 2011-05-20, 08:36   #4545
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
A mam do Was pytanie z innej beczki bo wczoraj się czegoś dowiedziałam i się bardzo martwię jest osoba która z różnych względów ( nie będę teraz pisać szczegółowo dlaczego bo by to trochę zajęło) mnie nienawidzi jest to ktoś z rodziny i teraz dowiedziała się że jestem w ciąży, i teraz moje pytanko czy jak myślicie można kogoś przekląć??? bo obawiam się że w tej swojej złości przeklnie moje dzieciątko i coś się stanie martwię się tym strasznie
Dziewczyny już pisały, że ta osoba Cię nie przeklnie i wszystko będzie ok
Też miałam taką sytuację w 1ciąży... Mój szwagier rozstał się z dziewczyną i ona nie wiem czy z zazdrości, że mi i mężowi tak się układało napisała, że dobrze mi tak, że wpade zaliczyłam i że mój Mirek mnie zostawi (oczywiście nie wpadliśmy, tylko staraliśmy się o dzieciątko) No i to co mnie zabolało i się popłakałam (przez hormony) - napisała dosłownie, że życzy mi żeby mój bachor zdechł!!!! To było straszne wtedy jak to przeczytałam I przez chwilę przemknęła mi myśl, że może coś stać się z moją kruszynką ale moja mama, bo ona wtedy była ze mną przytuliła mnie i powiedziała - żeby te słowa nie obróciły się przeciwko niej... Oczywiście w takie rzeczy też nie wierzę, że skoro ona mi źle życzyła to spotka ją to zło... Ja jej kulturalnie i spokojnie odpisałam... i wielce mnie przepraszała, że mnie nie zna i źle mnie oceniała... Ja jej nie lubiłam bo to była dziewczyna tylko do łóżka... a ja jadąc do męża i jego braci gotowałam im, sprzątałam... - byłyśmy zupełnie inne. Śmieć mi się chciało jak krótko potem ta dziewczyna zaszła w ciążę z kolesiem, którego znała miesiąc, z którym spotykała się tylko na dyskotekach... Wtedy też się do mnie odezwała i mnie przepraszała aż się dziewczyna poryczała, teraz rozumiała jak jej słowa mnie zabolały i że takiemu małemu niewinnemu człowieczkowi życzyła tak źle. No i oczywiście był szybki ślub... jej córeczka urodziła się zdrowa, teraz w maju skończy 2latka i od długiego czasu nie jest już z ojcem swojej córeczki... I znów słyszę że imprezuje i co chwila innego fagasa ma...

KOPNIACZKI AMELECZKI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 08:41   #4546
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
na razie sie tylko witam

Zabrzmialo jak grozba
Stary 2011-05-20, 08:44   #4547
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nadrobiłam Was i nawet już klubik odwiedziłam
Zauważyłam, że nikt za mną nie tęsknił no ale trudno powiem tylko, że u nas wszystko ok. Zastanawiam się czy malutka już gdzieś w okolicach pępka nie jest? przez 2dni dziwnie bolał mnie brzuszek... i jakiś twardszy zrobił się wyżej.
No i nawet w ciągu dnia małą wyczuwam a wieczorem zwłaszcza ale jeszcze szaleństw jak z filmu natki nie mam.
Wybaczcie ale nie będę na wszystkie posty odpisywała...
Gratuluję pestce córci i archincie synka
wszyscy tesknili wiec dobrze ze juz jestes
gratuluje ze mała juz cały cas czujesz bo ja to tylko wieczorami jeszcze nie zawsze
Cytat:
Acelinka tą listę trzeba jakoś w pierwszej wiadomosci umiescic, bo tu jej nikt nie odnajdzie. Aga dała juz dwie wyprawki w pierwszej wiadomosci, ale jak juz zaczniemy kompletowac, to kazda porada się przyda .....Ale jak to zrobic to ja nie wiem
dziekujemy za liste ale faktycznie przydała by sie w pierwszysm poscie wiec trzeba do Agi napisac zeby to zrobiła:P każda lista sie przyda my pewnie pozniej każda swoja napisze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 08:48   #4548
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dziewczyny wczoraj dowiedziałam się że moja kuzynka jest w ciąży - będzie rodzić w sierpniu (termin ma przede mną! a mi nic o tym nie wiadomo?! ) No ale wszyscy się dopiero dowiadujemy jak już brzuszek widać... łyso jej (myślę niepotrzebnie?) że drugą wpade zaliczyli... synek roczek w marcu skończył a teraz będzie córeczka APOLONIA!!!! Sorki jeśli kogoś mogę urazić ale pierwszy raz takie imię słyszę

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Co do listy pestki myślę, że jest przydatna przynajmniej ta część odnośnie tego co zabrać do szpitala, bo tej drugiej dokładnie nie czytałam. Dzięki mamie byłam właśnie tak przygotowana na pobyt w szpitalu, teraz zerknę sobie pakując się na tę listę.
O właśnie widzę i słyszę że u mnie znów pada

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-20, 08:49   #4549
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wczoraj dowiedziałam się że moja kuzynka jest w ciąży - będzie rodzić w sierpniu (termin ma przede mną! a mi nic o tym nie wiadomo?! ) No ale wszyscy się dopiero dowiadujemy jak już brzuszek widać... łyso jej (myślę niepotrzebnie?) że drugą wpade zaliczyli... synek roczek w marcu skończył a teraz będzie córeczka APOLONIA!!!! Sorki jeśli kogoś mogę urazić ale pierwszy raz takie imię słyszę
ojjej, nie podoba mi się.
Bratowa tż w ciąży ale termin ma na listopad i jeszcze nie wie kto tam w brzusiu siedzi, ciekawe jakie imiona oni wymyślą
A siostra mojej bratowej rodzi w lipcu i będą mieli Anie

Co do listy to Agniesiu, prosimy o umieszczenie jej tam gdzie trzeba
moim zdaniem fajna ta lista, z tym że co do szpitala trzeba się dowiedzieć. Np. u mnie nie przynosi się własnych ubranek ani kosmetyków dla niemowlaczka, tylko pampersy. Jak ktoś ciuszki przyniesie to już ich spowrotem nie dostanie, z reszta pisałam już kiedyś o tym
i co do majteczek siateczkowych - podobno lepsze, bardziej przewiewne sa takie wielorazowe też siateczkowe, a nie te jednorazowe

idę suszyć włosy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-20 o 08:52
Stary 2011-05-20, 08:49   #4550
lullaby_ml
Zakorzenienie

/
Cytat:
No to tylko gratulowac moja kolezanka tez jakos dwa-trzy mc po urodzeniu zaciążyła znowu i teraz maja dwojke malutkich dzieci
To imie Ci sie wydaje dziwne? przeczytaj sobie te: http://oiw.pl/ksiega_imion/8/1/1/1/i...e_na_litere_A/
Stary 2011-05-20, 08:50   #4551
pestka78
Rozeznanie

To nie moja lista

Ania piękne imię....hihihi

Ja tez bym pogratulowała szczerze drugiej niuni...Dla dzieci bedzie to fantastyczne...
Ja miałam taki przypadek w szkole, uczyłam dwóch braci( w jednej klasie byli), byłam przekonana ze to bliźniacy... Kiedys popatrzyłam na date urodzenia a jeden ze stycznia a drugi z grudnia To się rodzicom udało...hihihihi

Edytowane przez pestka78
Czas edycji: 2011-05-20 o 08:52
Stary 2011-05-20, 08:59   #4552
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Acha lista acelinki jeśli się teraz nie mylę...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-05-20, 09:13   #4553
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie mojej koleżanki z innego forum która rodziła kilka miesięcy temu

zmykam do pracy, obym wytrzymała!

buziaki dla mamusiek i dzieciaczków
Stary 2011-05-20, 09:14   #4554
angela006
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny już pisały, że ta osoba Cię nie przeklnie i wszystko będzie ok
Też miałam taką sytuację w 1ciąży... Mój szwagier rozstał się z dziewczyną i ona nie wiem czy z zazdrości, że mi i mężowi tak się układało napisała, że dobrze mi tak, że wpade zaliczyłam i że mój Mirek mnie zostawi (oczywiście nie wpadliśmy, tylko staraliśmy się o dzieciątko) No i to co mnie zabolało i się popłakałam (przez hormony) - napisała dosłownie, że życzy mi żeby mój bachor zdechł!!!! To było straszne wtedy jak to przeczytałam I przez chwilę przemknęła mi myśl, że może coś stać się z moją kruszynką ale moja mama, bo ona wtedy była ze mną przytuliła mnie i powiedziała - żeby te słowa nie obróciły się przeciwko niej... Oczywiście w takie rzeczy też nie wierzę, że skoro ona mi źle życzyła to spotka ją to zło... Ja jej kulturalnie i spokojnie odpisałam... i wielce mnie przepraszała, że mnie nie zna i źle mnie oceniała... Ja jej nie lubiłam bo to była dziewczyna tylko do łóżka... a ja jadąc do męża i jego braci gotowałam im, sprzątałam... - byłyśmy zupełnie inne. Śmieć mi się chciało jak krótko potem ta dziewczyna zaszła w ciążę z kolesiem, którego znała miesiąc, z którym spotykała się tylko na dyskotekach... Wtedy też się do mnie odezwała i mnie przepraszała aż się dziewczyna poryczała, teraz rozumiała jak jej słowa mnie zabolały i że takiemu małemu niewinnemu człowieczkowi życzyła tak źle. No i oczywiście był szybki ślub... jej córeczka urodziła się zdrowa, teraz w maju skończy 2latka i od długiego czasu nie jest już z ojcem swojej córeczki... I znów słyszę że imprezuje i co chwila innego fagasa ma...
dzięki wielkie za wszystkie słowa wsparcia i rozwianie mojego strachu bo jakby miało się coś stać to wiecie nigdy bym sobie tego nie wybaczyła, to że jest ktoś zły na mnie to pal licho jakoś przeżyje choć to nie miłe uczucie zwłaszcza że się nic złego nikomu nie zrobiło ale te maleństwo to całkiem co innego czasem strasznie się boję czy wszystko będzie dobrze i czy jest całe i zdrowe pewnie to wynika z tego też że mam chorego młodszego brata więc jeszcze takie akcje bardziej potęgują mój strach
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:16   #4555
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Tak miala na imie maskotka pawilonu polskiego na expo 2008 w Hiszpanii Do mnie tez to imie nie przemawia, ale akurat w Hiszpanii bardzo sie nadawalo bo jak wstawisz spacje i bedzie "A Polonia" tzn "do Polski"

Cytat:
To nie moja lista
Ja miałam taki przypadek w szkole, uczyłam dwóch braci( w jednej klasie byli), byłam przekonana ze to bliźniacy... Kiedys popatrzyłam na date urodzenia a jeden ze stycznia a drugi z grudnia To się rodzicom udało...hihihihi
smiesznie troche, ciekawe czy planowali jedno po drugim czy wpadka.
Stary 2011-05-20, 09:18   #4556
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Nom, ktoras dziewczyna wklejala ta liste i postanowilam przypomniec
Stary 2011-05-20, 09:19   #4557
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
smiesznie troche, ciekawe czy planowali jedno po drugim czy wpadka.
Wpadka Myslała ze jak karmi piersią to nie moze zajsc w ciąże....ale chyba to u niej nie podziałało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 09:21   #4558
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie
Archinta, miłego dnia pracy
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A ja właśnie zjadłam arbuza i też nie miał dużo pestekbył pyszny
No i muszę pochwalić mojego mężulka, przyniósł mi dzisiaj różyczkę bez okazjikochany jest
Kochany mężuś

Cytat:
niestety w ten weekend nie moge, mam zaliczenia, kolokwia itd. Na kolejny zjeździe za 2 tygodnie moge już sobie odpuścić i pojechac tylko na egzaminy, mam nadzieję
A ginkowi powiem ale to dopiero 30 maja mam wizyte

Mam nadzieję ze masz pokolorowane sny
na mnie już pora uciekam do wyrka jutro znowu inetsywny dzień
a w przyszłym tygodniu ostatni tydzień pracy w przedskolach w sumie z jednej strony mi szkoda, a z drugiej cięzko mi już troche skakać z tymi dzieciaczkami
Acelinko, skaczesz z dzieciaczkami, to i kręgosłup pewnie nadwyrężyłaś. Pilna jesteś, nie ma co. Ale w miarę możliwości, jednak zwolnij tempo

Sny niestety nie były zbyt miłe... Calą noc męczyło mnie przekonanie, że Marysia moja kaszle. Oczywiście nie kaszlała

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
ok......ide spac... Jutro nadrobie.. chyba
Dobranoc mamunie
za to "chyba"

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Dzień doberek mamiszcze moje kochane

No wiecie co, że u mnie od rana strasznie leje A ja juz sobie wczoraj zaplanowałam co do pracy ubiorę, bo myślałam , że będzie cieplutkoNo i teraz już nie wiem co ubrać
Anuska, jak to leje. A tak obiecywali, że w całej Polsce będzie słońce. Miłego dnia w pracy

Cytat:
hehhe u mnie to wygląda tak, że do końca maja mam te zajecia taneczne potem jeszcze dwa tygodnie czerwca mam angielski ale to tylko jedno przedszkole - 2 razy w tygodni po niecałej godzince więc prawie tyle co nic, no i ile dam rade chce chodzić do Wojtaska mojego jestem stukniętą nianią

Ja mam jutro kolosa z socjologii - troche bezsensownego bo omawialiśmy na zajęciach jakieś beznadziejne artykuły które nam koleś kazał czytać, nie wiem jakie pytania chce zadać z tego w ogóle podobno koleś czasami proponuje 3 bez pisania i warto się zgodzić bo jak ktoś sie decyduje pisać to i tak więcej nize 3 się nie dostanie albo i nie zaliczy ... Chciałabym więcej niż 3, no ale nei wiem czy ma sens się męczyć skoro sprawa tak wygląda a pytania są z kosmosu.

Wczoraj dyrka w jednym przedszkolu mnie powaliła na kolana Mój brzusio już dość dawno jest widoczny, wszyscy w przedszkolu wiedzą żem w ciąży .. a wczoraj dyrektorka przyszła na zajęcia bo chciała układ na konkurs zobaczyć i na mnie oczy wywaliła i mówi "A Ty jesteś w ciąży?" Nawet dzieciaki ją wyśmiały

Właśnie w kawie czy herbacie mówią o karmieniu w miejscach publicznych i ciuchach do karmienia .. Jak to jest u Was? Bo ja nie wyobrażam sobie gdzieś w miejscu publicznych wyciągnąć cycora i karmić Jestem dziwna?

Wyczaiłam ostatnio w przedpokoju śpiworek stary ... po moim bracie i po mnie .., czyli ma 30 lat ale jest wspaniały, cieplutki - wypiorę i może w zimie będzie jak znalazł do wózka Niunia będzie "chowana" w zabytku Ciekawe w jakim celu moja mama ten śpiworek trzymała tyle lat
Faktycznie duuuużo masz tych zajęć. Przy Tobie czuję się jak leń.
Za kolosa, a nuż Ci pytania siądą.
Dyrka trochę zaspala

Co do karmienia piersią w miejscu publicznym, to ja też sobie nie wyobrażam. Chociaż są przeróżne bezobciachowe osoby, które nie mają z tym problemu. W zeszłym roku byliśmy na wczasach nad morzem. I w niedzielę, na mszy, kobitka wyciągnęła cyca i dawaj karmić synka. Zbaraniałam

Cytat:

Wypogodziło się u Was? W Łodzi niebo jak kryształ i chyba już ze 20 stopni jest.
Spray, współczuję, chyba jednak bez dentysty się nie obejdzie, bo maluszek nie da Ci spokoju
A jak ta kołyska z Fishera, rzeczywiście fajna? Mam wrażenie, że sporo mam ją poleca w wątku polecającym (masło maślane)

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Cześć
U nas też dziś zapowiada się piękna pogoda, niestety my uziemieni z Grzesiem, przez jego przeziębienie
Muszę mu coraz to nowe atrakcje wymyślać, bo też się nudzi dziecko
Wczoraj mąż odebrał jego nowe łóżko, więc powoli może poskręcamy dziś - Grześ będzie pomagał
Daj się wykazać małemu mężczyźnie, Ty siedź i dyryguj

Cytat:
Nie, no daj spokój. Powiało grozą. Nie wierzę w takie rzeczy. Może na Ciebie złorzeczyć taka zołza, ale nie sądzę, żeby mialo się to odbić na Tobie lub na dzidziusiu

Cytat:
Jestem dziwna, mnie się podoba
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:25   #4559
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie tez tak zamierzam robic Moja bratowa zawsze mota sobie pieluszke tetrowa wokol ramiaczka i przykrywa piers razem z dzieckiem. Mala od poczatku byla przyzwyczajana, ze je "pod przykryciem" i nie ma zadnego problemu, a zupelnie nic nie widac.

trzymam kciuki za wizytę i ujawnienie się dzidzi

u mnie tez jakoś tak się pochmurno zrobiło, ale strasznie duszno, pewnie burza będzie
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 09:26   #4560
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Biedactwo , ja to na zwykły przegląd idę od miesiąca, tzn na kolejny bo ostatni wykazał dużo nieprawidłowości i boję się, ale wiem, że muszę dla maluszka

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości