|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Malgoś
Się będę cieszyć na maksa jak fizycznie będzie to skończone Dobra cena za ten kocyk ![]() Asia to na którą obiad? ![]() Dzasta Wielbłąd dwugarbny ![]() Ancia Dbamy o wyż demograficzny Osiedle jak królicza norka - na potęgę ![]() Indygo dobrze, że zapytał. Mój to bez skrupułów jak coś palnie to masakra Dzasta A Twoj to przezorny i zapobiegliwy ![]() Ancia Czytalam gdzieś na wątku o nacinaniu krocza. Strasznie mnie to dziwi, że w wielu jeszcze szpitalach nacinają każdą bez wyjątku... Chcialabym żeby bylo tak, że jak będzie to w 100% konieczne to niech lekarz to poprostu zrobi bez pytania - moja siostra miala nacinane i mówiła że nie pamięta kiedy co i jak...że nie czuła tego - jest szansa że podczas tego szczytu parcia "natnie niezuważalnie". Z drugiej strony jak tak nacinają bo taka jest praktyka to ja chce mieć wybór. Ja sie zeschizowałam samym tym zdjeciem z tego artykułu co go tu wkleiłaś...
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
martusia mam =) narzeczony Mi kupił =) miałam wstawić fotkę, ale zapomniałam =) jutro się przebiorę w nią i zrobię =)
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdjecie wystarczyło, nawet nie czytam![]() dobra zamknęłam oczy, przewinęłam zdj i poczytałam. masujecie bożenę?
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-13 o 13:50 |
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
Ja ten artykuł czytałam wcześniej i Mnie nie przeraził, ale teraz bliżej porodu i aż Mnie zabolało gdy zobaczyłam to
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia obiad o 14 30
![]() wiecie co ja z dwojga złego wole zeby mni enacieli niz miałoby peknąc-ponoc gorzej jak sie popeka, zreszta ja to mam gdzies dla mnei najważniejsze zeby dziecko sie urodziło i było zdrowe, a co do porodu i szpitala to niech robia wszystko co konieczne zeby m mogła przytulic i zobaczyc mojego syna
|
|
|
|
#4536 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
itd.2. Właśnie z inną rozmiarówką się nie spotkałam, więc chyba też 135 .Cytat:
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
indygo Ja miałam zamiar robić masaże, ale ginka Mi zabroniła
|
|
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
wróciłam właśnie od mamy z zapasem pysznego chłodnika z buraczków i juz go wcinam cukier znowu do kitu po sniadaniu, muszę chyba zwiększyć insulinę ![]() Cytat:
zwłaszcza kaszaneczkę z grila ![]() Cytat:
Cytat:
co prawda u nas mówią, że nie nacinają rutynowo, ale jakoś wątpię....same starsze położne pracują w obu szpitalach
|
|||
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie kojarzyłam, że pisałaś, że Ci narzeczony kupił, to czekamy na fotki
|
|
#4540 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
mogę wpaść na chłodnik??Ja już się nie wypowiadam i lepiej pójdę spać.
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
Witam czy któraś z was słyszała jakieś opinie o szpitalu na siemieradzkiego w krakowie? bede wdzieczna za kazda informacje.
Dziewczyny z Tarnowa i okolic może i my skrzykniemy sie na jakieś spotkanie?? |
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia wypowiadaj sie wypowiadaj bo to cenen informacje, dla kogos dla kogo to jest wazne to toi co piszesz bardzo sie przyda
|
|
|
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że na Inflanckiej jest bezpłatne ale i personelu jest mało i do tego nie do końca doświadczonego
Strasznie się trzeba o wszystko prosić, wręcz non stop aby uzyskać pomoc...tak mi mówiła moja szefowa, która rodziła tam w zeszłym roku w październiku. Ja chciałaby, rodzić na Madalińskiego, bo mam najbliżej ale nie wiem czy uda się nam dostać. Chociaż z drugiej trony może w październiku nie będzie tylu porodów
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi mi o to, że skoro inne kobiety to przechodzą i żyją to nawet jeśli mnie to spotka nie będe rozpaczać. Zresztą nacinają podczas skurczy to większość kobiet nawet tego nie czuje. A zaznaczać na wstępie porodu, że się nie godzę na to czy na tamto to nie ma sensu wg mnie bo lekarze nie będą robić czegoś na siłe tylko w razie potrzeby. A co do zzo - ból to dla mnie najmniejsze zło podczas porodu, najważniejsze żeby z małą wszytko było ok i odbyło się bez żadnych komplikacji, z resztą sobie poradzęjaki wynik? |
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Melduję, że przyszły przed chwilą moje koszule kupowane tu. Jak na coś za 15 zł są bardzo fajne Kolory żywsze niż na zdjęciach, bawełna nie jakaś marna szmatka, przez rozcięcie da się wystawić pierś (nawet niewielką) Tylko są wieeeeelkie Moje XL ma 2 cm więcej niż podaje tabela, na pewno pomieszczę brzuch i jeszcze będę mieć zapasy ![]() Jeszcze przy okazji się pochwalę ostatnim (w sensie, że już chyba niczego nie będę kupować przed porodem dla dziecka) zakupem Tatę na pewno ucieszy, że jego dziecko będzie miało bluzę z lokomotywką (jest kolejarzem i wielkim fanem kolejnictwa )Mnie też w ciąży kaszanka zasmakowała, a zaczęło się właśnie od takiej grillowanej Wcześniej nawet nie patrzałam na nią w sklepie.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-13 o 14:08 |
|
|
|
|
#4546 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Agnieszka I w ogóle naczytałam się teraz o rozwarciu na moim etapie ciąży, w sumie nie dostałam nic na podtrzymanie, a czytam że lekarze przepisują leki i często dają skierowanie do szpitala. A mój nie dość, że zalecił odpoczynek tylko, to nawet zezwolił na ćwiczenia w szkole rodzenia itp. - żadnego szpitala czy leków. Sama nie wiem, co o tym myśleć.
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż z Mazur do Tarnowa troszkę daleko, ale na rano może byś była ![]() Cytat:
ale niestety to nie zależy tylko ode mnie wiem, że są położne, które potrafią chronic krocze i miedzy innymi to "wydychanie" dziecka czyli parcie na wolnym wydechu, o którym pisała Ancia pomaga. Ale położnej musi się chcieć wyniki po sniadaniu 135, po drugim 125 zwykle po drugim nie mierze ale dzis spróbowałam nowy chleb, który mojej kumpeli nie podnosi cukru - niestety mi podnosi ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Julia wcięło mi cytowanie ale ja jestem za spotkaniem co do siemiradzkiego, to jest ten szpital przy łobzowskiej? jesli tak to moja kumpela tam rodziła z wynajętą położną i była bardzo zadowolona (mala ma jakoś 2,5 roku).
|
||
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ni ewiem jak mozna nie zrozumiec czyjegos punktu widzenia albo zrozumienia ze jedni chca cos zrobic tak a inni inaczej![]() taaaa to napisałam masło maslane ja tez czesto robie po swojemu i pisze jak sie z czyms nei zgadzam i w sumie moze i sie komus narazam ale trudno jestem szczera ![]() jeja juz jestm głodna-nie mogłam sie powstrzymac i gorace z patelni wsunełam i oparzyłam sobie jęzor-chyba za kare ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- a wicie ze jest cos takiego -chyba balonik jakis któy sie chyba wkłąda do naszej małej i pompuje i sa to ćwiczenia rozciagajace i ponoc pomaga i wtedy nasza malutka sie lepiej zachowuje podczas porodu-nie pamietam jak sie to nazywa ale zapytam kolezanki któa to robiła w czasie ciazy dodam ze jest chudzielcem i udało sie nie naciąć
|
|
|
|
|
#4549 |
|
kosmitka
|
Mnie chyba ugryzł giez ten, co wczoraj Agnyskę
.Nie dość, że ugryzł mnie giez, to nawet spać nie mogę, bo wiercą z 2 stron - u nas w mieszkaniu i coś na dole przed blokiem, masakra .Jakby było mało, to mąż zamiast przywieźć zakupy na obiad rozbił nasze auto, które mieliśmy sprzedać i zamienić na większe. Nie wiem, co tam się dokładnie stało, ale podobno tył jest uszkodzony. Chyba faktycznie dzisiaj jest pechowy trzynasty.
|
|
#4550 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pisz pisz. Po to jest forum. Każda ma swoje zdanie, a im więcej opinii tym lepiej. Każda doda coś od siebie - reszta wyciagnie wnioski i dopasuje je do swojej rzeczywistości Przyszły butelki. Idę obadać. ![]() Cytat:
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk a ty masz rozwarcie?? Czy "tylko" otwartą szyjkę?
buuu co za pechowy 13 ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nie słyszałam o tym baloniku, ale mnie zaciekawiłaś to czekam na więcej info![]() Cytat:
dobrze, że mężowi się nic nie stałoidę trochę gazetkę poczytać i od począć od kompa, bo od rana włączony
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-13 o 14:32 |
||||
|
|
|
#4553 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
-byłam spora na buzi, miałam ogromny brzusio, poza tym miałam kiedyś złamaną kość łonową i miednicę, ale dałam radę, nie było żadnych komplikacji, w biodrach mam zawsze kilka cm mniej niż w pasie (mam brzydką budowę bez wcięcia, bez talii) Tak jak rodziło mi się Filipa mogłabym rodzić codziennie byłam nacinana w kroczu, położna mówiła, że gdyby Filip był mniejszy te 0,5kg. to by mnie nie nacinała a tak bała się że pęknę, czułam jak mnie nacinała, bo skurcz mi szybko minął ale szybko minął ten ból - w tym momencie na całym ciele zrobiło mi się gorąco. Dziś nie mam prawie śladu - blizna jest minimalnie zauważalna, położna dość długo mnie zszywała (oczywiście koleżanka mojej mamy, która odbierała też poród mojego brata) robiła to b.b.b starannie i mówiła - no Kasiula tak Ci tę ci..ule zszyję że Mirek będzie zadowolony ![]() Cytat:
A i witam się a zarazem narazie żegnam |
|||
|
|
|
#4554 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam kiedyś przy takim porodzie, gdzie pani stanowczo nie życzyła sobie lewatywy, a potem mąż zatrudniony został do pomocy przy wymienianiu podkładów i zanoszeniu tych ubrudzonych kałem do kosza. Oczywiście, to tez indywidualny wybór. Tak samo golenie krocza- dla higieny, i ewenualnych lepszych warunków gojenia w przypadku pęknięcia lub nacięcia- warto. Kolejna sytuacja- pani nie pozwoliła ogolić się, trzeba było szyć problem nieziemski z plączącymi się wszędzie włosami. Przepraszam za dosłowność, ale w sumie sporo się napatrzyłam i nasłuchałam (również z racji wykształcenia i zawodu) W każdym razie, myślę, że warto znać swoje prawa i w razie czego egzekwować co należne, ale pamiętać, że to lekarz podejmuje decyzje jakie procedury medyczne są naprawde konieczne. Organizm kobiety "wie" jak urodzić i nie należy mu w tym przeszkadzać, ale jeśli trzeba należy pozwolić sobie pomóc i rozważyć propozycje współczesnej nauki czy medycyny.Ależ się spisałam... może ktoś dotrze do końca, hehe...Cytat:
no właśnie. Chyba o zdrowe podejscie chodziA czemu nie wolno? Zagrożenie porodem przedwczesnym? Cytat:
![]() Cytat:
Ale jeszcze nie zaczełam, tylko na myśleniu się skończyło![]() Kaszankaaaa!!! ![]() ![]()
|
|
#4555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nie jest tak źle z tym autemCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
kaileight dobrnęłam do końca
i zgadzam się ze wszystkim w 100% ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- danika przecież 4,5 to dolna norma tej hemoglobiny... Mi gin mówił, że to własnie jej wynik jest najbardziej wiarygodny i odzwierciedla naszą cukrzycę |
|
|
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I od tego czasu chodze do jednej której ufamAleż upał. U mnie w cieniu 35 stopni, lubię takie ciepełko ale niekoniecznie kiedy siedzę sama w domu i raczej nigdzie nie pójdę Chyba mogłabym się wziąć za jakiś obiad. Ale pomyslów coś brak
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś
wiem ze te wyniki nie są tragiczne, ale się jednak pogarszająHemoglobina glikolizowana pokazuje co się działo w poprzednich mniej więcej 3 miesiącach (jakie były poziomy cukru). Czyli jak jest niska to znaczy, że cukrzyca jest świeza, wczesniej były dobre cukry. a z tą insuliną jeśli chce sie utrzymać w normach, a chcę, to nie mam wyjscia. diety juz bardziej obciąć nie mogę bo i tak ledwo zjadam te 1800 kalorii, mniej juz nie moge. Widocznie zapotrzebowanie na insulinę się zwiększa - i tak jakoś udało mi się opanować pozostałe posiłki, tylko rano jest wariactwo. |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
najadłam sie ze szok i teraz nei moge ruszyc nawet palcem u stóp
a mielismy z męzem cos porobic i chyba nic z tego najpierw musze polezakowac
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Osiedle jak królicza norka - na potęgę 

zdjecie wystarczyło, nawet nie czytam
.

.
mogę wpaść na chłodnik??

Strasznie się trzeba o wszystko prosić, wręcz non stop aby uzyskać pomoc...tak mi mówiła moja szefowa, która rodziła tam w zeszłym roku w październiku. Ja chciałaby, rodzić na Madalińskiego, bo mam najbliżej ale nie wiem czy uda się nam dostać. Chociaż z drugiej trony może w październiku nie będzie tylu porodów
ale niestety to nie zależy tylko ode mnie 

dobrze, że mężowi się nic nie stało
kl
-byłam spora na buzi, miałam ogromny brzusio, poza tym miałam kiedyś złamaną kość łonową i miednicę, ale dałam radę, nie było żadnych komplikacji, w biodrach mam zawsze kilka cm mniej niż w pasie (mam brzydką budowę