Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 18:59   #4531
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

czy któraś z was zamawiała komplet biżuterii Brianne? bo klientka się pytała czy jest ciekawy i ładny
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:00   #4532
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Wood Pokaż wiadomość
O ja O.O Muszą być śliczne. No to na takie długie może nie działać.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Mam i szczerze polecam. Najlepszy. Idealnie matuje, skóra jest oczyszczona i gładka, poprawia koloryt . Prawdę mówiąc, nie spodziewałam się aż tak dobrego efektu. Nie zauważyłam, żeby wysuszał, ale nawet jeśli, to mi by to nie przeszkadzało za bardzo. Akurat policzki to u mnie druga w kolejności po czole najgorsza ze stref
O...Dziękuję za opinię
Jesli chodzi o wysuszanie to nie jak sie przecież nałoży krem to odżywia się skórę, chyba
Stary 2011-08-15, 19:25   #4533
Pani_Wood
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
O...Dziękuję za opinię
Jesli chodzi o wysuszanie to nie jak sie przecież nałoży krem to odżywia się skórę, chyba
Tak. Jak czasem sobie zbyt przesuszę czymś skórę, to na noc nakładam krem Rejuvenate i jest w porządku.
A prawdziwy tonik-wysuszacz to jest ten zielony z Clearskin.

Czy ktoś ma już / widział na żywo biżuterię Serenela? Chodzi mi głównie o to, czy ona naprawdę jest taka maleńka (bo wymiary malutkie bardzo), jaki naprawdę odcień niebieskiego mają kamienie i ogólnie czy fajnie się prezentuje.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
czy któraś z was zamawiała komplet biżuterii Brianne? bo klientka się pytała czy jest ciekawy i ładny
Nie zamawiałam, ale widziałam. Jest prześliczny (bransoletka również). Bardzo wyrazista i oryginalna. W naszyjniku i b. te duże perełki są w takiej beżoworóżowej koronce. Na pewno sobie w 14 zamówię.
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you...

E.W

AVON

Edytowane przez Pani_Wood
Czas edycji: 2011-08-15 o 19:29
Pani_Wood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:28   #4534
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
bransoletka jest na katalogowym i dokia też zamawiała
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:37   #4535
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

Nie zamawiałam, ale widziałam. Jest prześliczny (bransoletka również). Bardzo wyrazista i oryginalna. W naszyjniku i b. te duże perełki są w takiej beżoworóżowej koronce. Na pewno sobie w 14 zamówię.
ja zamówiłam i potwierdzam ,zestaw ładnie się prezentuje, nie mam zastrzeżeń co do wykonania, różne rozmiary perełek dodają uroku.Polecam
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 19:54   #4536
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Jak czasem sobie zbyt przesuszę czymś skórę, to na noc nakładam krem Rejuvenate i jest w porządku.
A prawdziwy tonik-wysuszacz to jest ten zielony z Clearskin.
No właśnie miałam kiedyś ten zielony i absolutnie nic nie zrobił mi z twarzą ani nie wysuszył ani nie zmniejszył porów
Ale ten matujący kupię sobie jutro w COKu przed pracą
Teraz używałam tego z PS z białą herbatą i byłam mega zadowolona, ale niestety nie ma go już w sprzedaży
Stary 2011-08-15, 20:00   #4537
Mononokea
Przyczajenie

czesc dziewczyny!
To juz moja 3 proba napisania posta w tym temacie, mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda, bo po kazdym napisanym poscie wyskakuje mi info ze post musi byc zatwierdzony przez moderatora.

Po krotce, kiedys (kilka lat temu) bylam konsultantka avonu, potem wykonczyla mnie konkurencja (boom na kosmetyki z avonu i bycie konsultantka). Obecnie probuje ponownie, poki co zlozylam moje pierwsze zamowienie z K11.
Powiedzcie mi jak obecnie zdobywacie klientki? Jak je przekonujecie do produktow?

Ja w katalogu 12 bede zamawiala skromnie ale mam prosbe o pomoc
- zestaw Clearskin Professional (dobry jest?)
- zel podprysznic i balsam SSS (kiedys ta seria byla rewelacyjna a teraz? jak myslicie lepszy balsam czy ten krem do ciala z ost strony?)
- odzywke do wlosow z AT

ps. Szkoda ze program lojalnosciowy dziala tylko przy zakupach w COK, mialam straszna chrapke na perfumy Christiana Lacroix

ps2. jak usunac posta? Bo naciskam edytuj lub usun i sie nie da usunac calkowicie a teraz mi wyskoczyly 3 posty na raz te same :/

Edytowane przez Mononokea
Czas edycji: 2011-08-15 o 20:21 Powód: skleroza ;)
Mononokea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 20:05   #4538
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz używałam tego z PS z białą herbatą i byłam mega zadowolona, ale niestety nie ma go już w sprzedaży
jest w kat.13 na str.78 poz.5
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 20:13   #4539
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
jest w kat.13 na str.78 poz.5
eee...Tam jest napisane, że to jest krem do twarzy a nie tonik...
Stary 2011-08-15, 20:16   #4540
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
eee...Tam jest napisane, że to jest krem do twarzy a nie tonik...
przepraszam, myślałam , że o krem chodziło
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 20:19   #4541
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
przepraszam, myślałam , że o krem chodziło
Nie ma sprawy. Gadałyśmy o tym czy tonik wysusza, a jak wysusza to się krem nakłada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 20:26   #4542
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie miałam kiedyś ten zielony i absolutnie nic nie zrobił mi z twarzą ani nie wysuszył ani nie zmniejszył porów
A ja zrobiłam sobie mały zapas tego toniku z białą herbatą
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 20:32   #4543
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
A ja zrobiłam sobie mały zapas tego toniku z białą herbatą
A ja przegapiłam moment, kiedy wycofywali je ze sprzedaży, bo jeszcze wtedy nie byłam kk.
Myślałam nawet o tym, żeby na all kupić
Stary 2011-08-15, 20:47   #4544
sorceress79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
E tam, co Ty mnie absolutnie nie przekonuje to co tam sorceress 79 napisała.
Dochód dochodem (jak przy każdym artykule), ale to nie jest tak, że farbuję włosy, bo firma mnie przekonała. Mam oczy i widzę jak wyglądam w szarym, mysim kolorze. Brzydko. Mnie się nie podoba. A w kolorze zupełnie inaczej. To tak samo z makijażem... jakby ktoś próbował nas przekonać, że lepiej wyglądamy bez makijażu, a firmy namawiają nas na tusz czy puder dla swojej, a nie naszej korzyści. Bzdura. Dobrze wykonany makijaż dodaje uroku. To wszystko jest dla kobiet .
Nie było moją intencją nikogo przekonywać, tym bardziej Avonomaniaczek To tylko pewna obserwacja, wypadkowa wiedzy zawodowej i coraz bardziej krytycznego stosunku do konsumpcjonizmu. Tu - wyrażającego się nieadekwatnym do potrzeb, a wynikającym z różnych innych przyczyn zaopatrzaniu się np. w 10 pomadkę (bo w promocji).
Jestem malującą się, farbującą włosy - siwiejące gdzieniegdzie - a przy tym świadomą mechanizmów funkcjonujących w handlu kobietą.
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 20:57   #4545
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez sorceress79 Pokaż wiadomość
Nie było moją intencją nikogo przekonywać, tym bardziej Avonomaniaczek To tylko pewna obserwacja, wypadkowa wiedzy zawodowej i coraz bardziej krytycznego stosunku do konsumpcjonizmu. Tu - wyrażającego się nieadekwatnym do potrzeb, a wynikającym z różnych innych przyczyn zaopatrzaniu się np. w 10 pomadkę (bo w promocji).
Jestem malującą się, farbującą włosy - siwiejące gdzieniegdzie - a przy tym świadomą mechanizmów funkcjonujących w handlu kobietą.
Ależ ja wiem, wiem również jestem świadoma tych wszystkich mechanizmów i ich istnieniu nie da się zaprzeczyć.
Chodziło mi o to, że mnie do farbowania przekonał mój brzydki naturalny kolor włosów, a nie firma i jej zabiegi marketingowe.
Stary 2011-08-15, 21:38   #4546
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

widziałam bransoletkę na katalogowym
dziękuję za opinie
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 21:42   #4547
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Mononokea Pokaż wiadomość
- zel podprysznic i balsam SSS (kiedys ta seria byla rewelacyjna a teraz? jak myslicie lepszy balsam czy ten krem do ciala z ost strony?)
Jeśli chodzi ci o starą różową serię SSS to już jej nie ma, a to różowe teraz w katalogu to już nie jest to samo.
Stary 2011-08-15, 21:43   #4548
Pani_Wood
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie słyszałam też, że ten z białą herbatą dobry był, szkoda Zamówiłam ostatnio zestaw z białą herbatą z 11, ciekawe czy żel równie dobry
Oh how I wish to go down with the sun
Sleeping
Weeping
With you...

E.W

AVON

Pani_Wood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 21:55   #4549
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie słyszałam też, że ten z białą herbatą dobry był, szkoda Zamówiłam ostatnio zestaw z białą herbatą z 11, ciekawe czy żel równie dobry
Żel mam. I polecam. Ładnie oczyszcza buźkę, fajnie się pieni i nawet jak coś wpadnie do oka to nie szczypie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-15, 22:30   #4550
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Heh od czegos trzeba zaczac
....
Cytat:
Hej dziewczyny!
Heh od czegos trzeba zaczac
.....
Cytat:
czesc dziewczyny!
To juz moja 3 proba napisania posta w tym temacie, mam nadzieje, ze tym razem mi sie uda, bo po kazdym napisanym poscie wyskakuje mi info ze post musi byc zatwierdzony przez moderatora.
....
ale Ty go napisałaś 3 razy... bez próby... nie rozumiem co knujesz?? chyba sprawdzasz czy umiemy liczyć do trzech... chyba umiemy,. no nie Laski??

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
bransoletka jest na katalogowym i dokia też zamawiała
musso, no wstyd dla mnie... nie przyznawałam się długo, no bo wstyd.... miałam go zamówić i tak wpisywałam numerki do zamówienia wtedy że przyszły mi dwa komplety biżuterii Clear Winner....
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 05:50   #4551
Mononokea
Przyczajenie

[QUOTE=dokia;28776373]ale Ty go napisałaś 3 razy... bez próby... nie rozumiem co knujesz?? chyba sprawdzasz czy umiemy liczyć do trzech... chyba umiemy,. no nie Laski??

No wlasnie 3 razy pisalam mniej wiecej to samo bo za pierwszym razem zniknelo mi wszystko a potem zaczely mi sie pojawiac informacje ze moje posty musza byc sprawdzone przez moderatora... a potem wyskoczyly naraz wszystkie tylko z roznymi godzinami, ja nie wiem dlaczego tak sie stalo. Pisalam nawet pw do dwoch forumowiczek zwiazanych z tym tematem bo bo nie wiedzialam czemu tak sie dzieje i czy kazdy moj post bedzie musial przejsc akceptacje moderatora, w zyciu na zadnym forum sie z czyms takim nie spotkalam. Wybaczcie ze zasmiecilam watek, ale jak juz pisalam wczesniej, nie wiem jak usunac tamte dwa posty. A pisze w dobrej wierze, jestem osoba dorosla i powazna, nie bawi mnie zabawa w trolla

A wracajac do tematu, szkoda, ze linia SSS to juz nie to samo co kiedys. Co z avonu w takim razie polecacie do pielegnacji ciala? Ktore balsamy sa najlepsze? No i ten zestaw Clearskin Professional...

Jesli chodzi o PS to z tej serii z biala herbata mialam niedawno maseczke i musze przyznac ze byla bardzo fajna, na pewno ja sobie jeszcze zamowie. Natomiast co do tonikow to mialam wybitnego pecha bo kazdy na ktorey trafialam jakos mi nie podchodzil. Moja mama miala ten z solutions ale zanim weszla "nowa linia"(nowe opakowania) i byl calkiem calkiem, chyba nalepszy z tych, ktore uzywalam do tej pory z Avonu.
Stary 2011-08-16, 07:28   #4552
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Szkoda, ze program lojalnosciowy dziala tylko dla konsultantek ktore skladaja zamowienia w COK, bo mialam wielka chrapke na te nowe perfumy Christiana Lacroix za 13zl

Aaaaa wlasnie, nie wiecie czy bedzie teraz jakis nowy program dla konsultantek taki jak ten planet spa ktory sie wlasnie skonczyl?
są różne programy lojalnościowe, za zamówienia internetowe też
a mowy program do konsultantek: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1312059753
Cytat:
Ano jasne
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
ale sie boicie tych farb z kosmetyką jest jak z medycyną-idzie do przodu,i farby nie są już takie jak za czasów naszych mam ale oczywiście,jeśli naturalny kolor odpowiada,nie namawiam,ale proszę innych nie straszyć że sie wyłysieje ja się farbuję już 12 lat i włosy mam nadal ładne i gęste.Jedynie co mogę powiedzieć,to rozjaśnianie niszczy włosy i to bardzo,farbowanie nie
ja chyba chce coś na krótko jakby zrobili w Avonie szamponetki, które naprawdę się zmyją to łuch.. biorę nie jedną
Stary 2011-08-16, 07:48   #4553
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
O ja O.O Muszą być śliczne. No to na takie długie może nie działać.
Nieskromnie przyznam, że są

Cytat:
Ależ ja wiem, wiem również jestem świadoma tych wszystkich mechanizmów i ich istnieniu nie da się zaprzeczyć.
Chodziło mi o to, że mnie do farbowania przekonał mój brzydki naturalny kolor włosów, a nie firma i jej zabiegi marketingowe.
Mnie chyba by musieli zapłacić, żebym zaczęła farbować Jeszcze długo nie sięgnę po farby, bo ani mama (40+, blondynka), ani tata (40+, szatyn) nie mają siwych włosów
Na mnie działają raczej reklamy szamponów do włosów i odżywek

Cytat:
A wracajac do tematu, szkoda, ze linia SSS to juz nie to samo co kiedys. Co z avonu w takim razie polecacie do pielegnacji ciala? Ktore balsamy sa najlepsze? No i ten zestaw Clearskin Professional...
Jak na mój gust linia SSS to pic na wodę. Jeśli już zamawiam jakiś balsam z Avonu, to jest to PS.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:19   #4554
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość

musso, no wstyd dla mnie... nie przyznawałam się długo, no bo wstyd.... miałam go zamówić i tak wpisywałam numerki do zamówienia wtedy że przyszły mi dwa komplety biżuterii Clear Winner....
zdarza się najlepszym
Stary 2011-08-16, 08:44   #4555
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
No wlasnie 3 razy pisalam mniej wiecej to samo bo za pierwszym razem zniknelo mi wszystko a potem zaczely mi sie pojawiac informacje ze moje posty musza byc sprawdzone przez moderatora... a potem wyskoczyly naraz wszystkie tylko z roznymi godzinami, ja nie wiem dlaczego tak sie stalo. Pisalam nawet pw do dwoch forumowiczek zwiazanych z tym tematem bo bo nie wiedzialam czemu tak sie dzieje i czy kazdy moj post bedzie musial przejsc akceptacje moderatora, w zyciu na zadnym forum sie z czyms takim nie spotkalam. Wybaczcie ze zasmiecilam watek, ale jak juz pisalam wczesniej, nie wiem jak usunac tamte dwa posty. A pisze w dobrej wierze, jestem osoba dorosla i powazna, nie bawi mnie zabawa w trolla

Jesli chodzi o PS to z tej serii z biala herbata mialam niedawno maseczke i musze przyznac ze byla bardzo fajna, na pewno ja sobie jeszcze zamowie. Natomiast co do tonikow to mialam wybitnego pecha bo kazdy na ktorey trafialam jakos mi nie podchodzil. Moja mama miala ten z solutions ale zanim weszla "nowa linia"(nowe opakowania) i byl calkiem calkiem, chyba nalepszy z tych, ktore uzywalam do tej pory z Avonu.
juz teraz będzie dobrze

a w tej linii SSS to mi się wydaje że te wszystkie balsamy są bardzo ale to bardzo do siebie podobne... że tylko naklejki na opoakowaniach są różne.
Może balsamy z Avon Care?? katalog 12 str.124

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
zdarza się najlepszym
dzięki, Ty to umiesz pocieszyć nawet moje nierozgarnięcie
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:48   #4556
mazia84
Raczkowanie

Dziewczynki na katalogowym macie AM 14/2011

Muszę się podzielić opinią na temat tego nowego podkładu matującego. Wczoraj próbowałam z próbki i cieszę się że nie zamówiłam całego w demo. Jak dla mnie jest zbyt suchy, ciężko mi było go rozprowadzić na twarzy równomiernie, poza tym podkreślił suche skórki i zebrał mi się w porach na nosku i nie wyglądało to zbyt estetycznie. Także ja nie polecam.
mazia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:59   #4557
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość

Muszę się podzielić opinią na temat tego nowego podkładu matującego. Wczoraj próbowałam z próbki i cieszę się że nie zamówiłam całego w demo. Jak dla mnie jest zbyt suchy, ciężko mi było go rozprowadzić na twarzy równomiernie, poza tym podkreślił suche skórki i zebrał mi się w porach na nosku i nie wyglądało to zbyt estetycznie. Także ja nie polecam.
To, mnie teraz zmartwiłaś Bo chciałam go zamówić i wymieszać z mineralnym....
Stary 2011-08-16, 10:06   #4558
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
No wlasnie 3 razy pisalam mniej wiecej to samo bo za pierwszym razem zniknelo mi wszystko a potem zaczely mi sie pojawiac informacje ze moje posty musza byc sprawdzone przez moderatora... a potem wyskoczyly naraz wszystkie tylko z roznymi godzinami, ja nie wiem dlaczego tak sie stalo. Pisalam nawet pw do dwoch forumowiczek zwiazanych z tym tematem bo bo nie wiedzialam czemu tak sie dzieje i czy kazdy moj post bedzie musial przejsc akceptacje moderatora
Potwierdzam że Mononokea pisała do mnie na priv bo miała problem z postami,czasem z wizażem tak jest że coś nie chce wleźć
Ja z Avonu do ciała polecam krem do ciała Planet Spa z oliwką,dla mnie najlepszy w Avonie jeśli nie chcesz całego pudełka,bo trochę kosztuje,wypróbuj miniaturkę 50 ml,jest w formularzu,jego numer to 30973 w cenie 5,90.Clearskin Professional też możesz przetestować jest w formularzu zestaw 3x1,5 ml z tego co pamiętam to żel do oczyszczania,płatek taki mokry i krem (oczyszczanie,tonizowanie ,pielęgnowanie) numer 25015 za 2,90 zł

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Mnie chyba by musieli zapłacić, żebym zaczęła farbować Jeszcze długo nie sięgnę po farby, bo ani mama (40+, blondynka), ani tata (40+, szatyn) nie mają siwych włosów
Na mnie działają raczej reklamy szamponów do włosów i odżywek
.
A wiesz że to nie ma znaczenia że jak rodzice nie siwieją to Ty tez długo nie będziesz? tak samo z łysieniem,np.jak ojciec ma włosy to syn tez będzie miał znam sporo takich przypadków
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:10   #4559
Mononokea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
juz teraz będzie dobrze

a w tej linii SSS to mi się wydaje że te wszystkie balsamy są bardzo ale to bardzo do siebie podobne... że tylko naklejki na opoakowaniach są różne.
Może balsamy z Avon Care?? katalog 12 str.124
No wlasnie te z avon care boje sie zamawiac, mialam ostatnio taki zel/tonik/pianke 3w1 z avon care i musze powiedziec ze sie zawiodlam na nim. Balsamow nie probowalam. Mialam nadzieje na wielki come back linii SSS... coz, sprobuje tego balsamu SSS bo zel w sumie jest bardzo fajny (narazie mam fioletowy) a jak sie okaze beznadziejny to wracam do PS.

Ewula, dzięki wielkie za linka do nowego programu lojalnosciowego, bardzo mi sie podoba - co prawda nie uzywam perelek rozswietlajacych ale te kolczyki perelki wygladaja super
Stary 2011-08-16, 10:13   #4560
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mazia84 Pokaż wiadomość

a jaką masz cerę bo ja mam tłustą i zamówiłam już ten podkład, mam nadzieję, że mi się będzie nadawał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości