|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzięki poczcie na Jamajkę....czyli postcrossingowe maniaczki cz. III
cinusiowa będziesz ze mnie dumna, powiększyłam moje pocztówki
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
yyy... nie bardzo wiem o co chodzi?
Jaśniej proszę![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Aaaaa już wiem Blog
|
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
Singapur szedł do mnie dwanaście dni, a mój wylosowałam 15 dni temu i cały czas idzie, wysłany priorytetem
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, czyli jakieś 2 tygodnie tak czy siak trzeba liczyć.
Wczoraj kupowałam znaczki na takiej malutkiej poczcie i zaczęłam z panią w okienku rozmawiać na temat tego, że kupuję takie, a nie inne znaczki, bo mnie kojarzy już z widzenia. Opowiadałam jej o PC i pytała skąd już dostałam pocztówki. Była w szoku i bardzo podobała jej się cała idea PC I wiecie, ze zawsze ta pani była jakaś z posępną miną, a teraz pierwszy raz zobaczyłam, ze się uśmiecha A że tam na pocztę mało ludzi przychodzi to dość dłuższą chwilę rozmawiałyśmy, bo nie było innych klientów. No i jaka sympatyczna babeczka Szkoda że dziś w sobotę ta mała poczta nie pracuje, to bym tam poszła po znaczek, a tak to muszę naginać na dużą pocztę, żeby jeszcze dzisiaj wysłać ten Singapur
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() W nocy doszła moja kartka do Australii. Kobieta, do której ją wysyłałam jest zachwycona, napisała, że nasz kraj wygląda jak Narnia w 'Lwie, Czarownicy i Starej Szafie'. W ogóle wybierając dla niej kartkę (Bieszczady zimą) nie pomyślałam, że oni tam zimy przecież nie mają Poprosiła mnie o adres, napisała straszni dużo o sobie, podała maila, bo chciałaby ze mną utrzymywać kontakt strasznie mi się miło zrobiło. TYlko chyba pomyślała, że u nas strasznie zimno jest, bo pisała, że w Australii tak cieplutko i słońca tyle mają, a u nas to strasznie zimno musi być.
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętacie, jakie wymogi miała Whitney Houston, jak miała przyjechać w sierpniu na swój koncert do Sopotu? Podgrzewana scena, wyjście na scenę w futrze... ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Wczoraj po południu byłam na wernisażu Roberta Znajomskiego - polskiego grafika. Kolekcja jego prac nosiła tytuł "Pocztówki", bo są to małe grafiki w małym pocztówkowym formacie. Prace bardzo mi się podobały. W czasie prezentacji opowiadał o tym skąd się zwiął pomysł na taką formę itp. i powiedział, ze bardzo często wysyła sobie ze swoim przyjacielem z Wenezueli pocztówki, ale nie takie zwykłe, tylko są to wycinki z gazet. Wcześniej też dzwonią do siebie, ze coś wysłali i do niego do Polski pocztówki z Wenezueli idą od 6 do 8 miesięcy, a z Polski do Wenezueli dochodzą w 3-4 tygodnie
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
6-8 miesięcy
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja jak nic czekam na kartke z Wenezueli
|
#4540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie
Pod koniec maja wysłałam kartkę do Rosji, dziewczyna ją zarejestrowała i liczyłam, że coś dostanę, a tutaj nic Więc ustawiłam się na inactive. Po jakimś czasie postanowiłam coś wylosować, zmieniłam się na active i znowu wylosowałam Rosję. Kartka doszła, czekałam kilka tygodni i znowu nic nie dostałam Więc zmieniłam znowu na inactive i mam tak aż to teraz... Bo na to wychodzi, że powinnam dostać 2 of, tak? W momencie zarejestrowania moich kartek byłam na active... Myślice, że to przez to, że tak kombinowałam z tymi ustawieniami? Cytat:
Cytat:
![]() U mnie są tylko w jednym miejscu - w księgarni. I niestety praktycznie zawsze takie same, ale lepsze to niż nic Ale zawsze jak jestem w jakimś większym mieście, np. na wycieczce, to wtedy kupuję na zapas
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez ostatnie 2 dni zaopatrzyłam się w 35 pocztówek
Kupiłam kilka przepięknych w Warszawie i Białymstoku, dorwałam w empiku MoCne kartki i przyszło moje zamówienie z napiszkartke.pl
|
|
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
nie znam tej stronki, już przeglądam
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Nie patrzyłam jeszcze u siebie w księgarni. Za tydzień mam zjazd na uczelni. Prawie 3h przerwy to pochodzę po sklepach, empik, kukartka, pasaŻ w tesco itp.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak samo zareagowałam, jak to usłyszałam
Jeszcze tej strony nie znałam. Właśnie oglądałam ich wzory i całkiem przyzwoite mają, nadające się do wysłania na PC Ile tam kosztuje wysyłka?Cytat:
![]() Od dwóch dni przy mojej Japonii widnieje liczba 59 dni Coś chyba im ten system na PC kiepsko liczy Mam nadzieję, że 60 dni nie będzie znowu liczyć mi przez kilka dni i albo adresat ją zarejestruje albo trzaśnie mi Expired i będę mogła wylosować kolejną Dzisiaj pędziłam na ostatnią chwilę na pocztę, bo byłam przekonana, że zawsze była w sobotę do godz.13:00. Moje dziecko niemal frunęło za mną, bo prawie biegłyśmy. W końcu staję przed drzwiami poczty, a tam jak byk "do 14:00" ![]() Edit: Przed chwilą zarejestrowana została moja pocztówka wysłana do Francji. Jestem w wielkim szoku, bo wylosowałam ją we wtorek wieczorem, wrzuciłam do skrzynki w środę po 15:00, a już dziś zarejestrowana W sumie pokazuje, że szła 4 dni, ale 1 dzień szłam na pocztę więc generalnie powinno być 3Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2012-09-15 o 16:54 |
|
|
|
|
#4546 |
|
Rozeznanie
|
No to ja się pochwalę tym co ostatnio dostałam
świetny off z Węgier i swapy z Hong Kongu i Macedonii |
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie ładne. trójeczka jest najlepsza
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle dzisiaj chyba czeka mnie długie i namiętne skanowanie pocztówek Nazbierało mi się trochę otrzymanych i mam sporą kolekcję czystych, które muszę wreszcie uporządkować w porządny album "For Trade" Na chińskiego swapa już w ogóle nie czekam, sądzę że dziewczyna mnie po prostu oszukała Kartki wysłałyśmy sobie na początku lipca, a do Chin dochodzą mi maksymalnie po 20 dniach, myślę że jej po takim czasie też powinny dojść Trudno się mówi, chociaż szkoda mi naprawdę pięknych kartek, jakie jej wysłałam, zwłaszcza oficjalne z Euro, które były wtedy na poczcie po 6 zł ![]() Moja Rosja idzie 52 dni, USA 51 przy czym dziewczyna 4 dni temu się zalogowała, ale mojej kartki nie zarejestrowała. Czy to prawda że jak do USA wysyła się coś w kopercie to je sprawdzają? Bo wysłałam jej czekoladkę i się zastanawiam, czy dlatego tak długo idzie. |
||
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Japonia osiągnęła już status Expired i znowu wylosowałam Japonię. Nienawidzę już tego kraju, bo długo idzie albo wcale nie dochodzi
W moim mieście też nigdzie takich nie dostanę... Więc dzisiaj wysyłam obie, które nijak nie pasują do listy życzeń adresatów Trudno... na rzęsach nie stanę, aby ich zadowolić...
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Rano doszło USA, przed chwilą wylosowałam Holandię. W sumie dawno jej nie miałam
Tylko, że kobita ma specyficzne wymagania
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Może masz tą samą co ja miałam. Nabiegałam sie za jej wymaganiami
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się Wam chyba nie chwaliłam. Za Tajwan, USA i Australię wylosowałam Portugalię, Niemcy i Białoruś.
Do Niemiec to co chwilkę coś wysyłam, ale w sumie się cieszę, bo lepiej mi pisać po niemiecku niż po angielsku.
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nic takiego - fanka sf i różnych takich
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To lepsze to niż moje króliki/ niedźwiedzie. Przejrzałam swoje pocztówki i mam dużo fajnych do wysłania. Nie pozostaje mi nic innego niż czekać aż ktoś zarejestruje moją i wysyłać kolejne
|
|
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Dla kogo lepsze, dla tego lepsze
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

Jaśniej proszę
Blog

Więc ustawiłam się na inactive. Po jakimś czasie postanowiłam coś wylosować, zmieniłam się na active i znowu wylosowałam Rosję. Kartka doszła, czekałam kilka tygodni i znowu nic nie dostałam
Więc zmieniłam znowu na inactive i mam tak aż to teraz... Bo na to wychodzi, że powinnam dostać 2 of, tak? W momencie zarejestrowania moich kartek byłam na active... Myślice, że to przez to, że tak kombinowałam z tymi ustawieniami?
Kupiłam kilka przepięknych w Warszawie i Białymstoku, dorwałam w empiku MoCne kartki i przyszło moje zamówienie z napiszkartke.pl 

Kartki wysłałyśmy sobie na początku lipca, a do Chin dochodzą mi maksymalnie po 20 dniach, myślę że jej po takim czasie też powinny dojść