![]() |
#4531 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Niestety, w mojej zacofanej mieścinie Superfarmy niet ![]() A co do zwyczajów paznokciowych - sama maziam czasem po 304 warstwy, zależy jak lakier kryje. Jak się coś podoba, to jestem skłonna do poświęceń ![]() Z wysychaniem to też bywa różnie - to zależy od definicji ![]() ![]() Cytat:
![]() czasem wydaje się, że lakier suchy, a za pól godziny pac! i zonk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o KWC to u mnie zawsze wyglądało to tak, że nawet jeśli recenzje były niezbyt dobre, a ja napaliłam się na jakiś kosmetyk, to i tak go kupiłam ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Matko kochana, żeby tylko mnie to nie dopadło ![]() Mam już upatrzone pierwsze O.P.I. : kolekcja Espana - Pamplona Purple ![]() RATUNKU !!! Wzięło mnie ![]() Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Kliknęłam ten drugi telefon... tzn licytację wygrałam... jakoś tak samo się stało, nie mam pojęcia jak do tego doszło...
![]() Porównam i jeden będę mogła sprzedać... Oby mi się tylko udało ![]() Stwierdzam, że ta bateria wcale nie jest taka straszna, bo trzeci dzień mi już trzyma i zostało jeszcze 30% - ale głupol ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4536 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
+ póki co nie mam rolet w oknie i ludzie widzą co się u mnie dzieje ![]() dokładnie! firma może być ta sama, ale jeden kolor będzie miał dużo lepszą jakość od drugiego... metodą prób i błędów... Cytat:
Seche Vite Dry Fast Top Coat tylko troche kosztuje i szybko gęstnieje, ale działa cuda ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cześć !
Jako podkład stosujesz lakier bezbarwny ? Coś Ty ! Ale jesteś trendi ! Dwa telefony. Cytat:
U mnie śnieży. Tylko się pochlastać. Mam nadzieję, że lakiery dzisiaj dotrą. No to Kasia ma nowa manię ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Tak, od zawsze
![]() ![]()
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Część !
Nie wątpię ![]() No to China Glaze prawie tak samo stoi - 26,oo zł + 6,oo wysyłka. Jak z efektem - nie wiem, nie miałam. A Golden Rose za 7,50 + 6,oo wysyłka. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Kasiu,a nie masz u siebie gdzieś półki z Golden Rose?
![]() Dziewczyny, możecie mi polecić jakiś eyeliner w pędzelku? ![]() ![]()
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
stanęłam na swój derwniany grzebień TBS i się złamał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |||||||
|
Cytat:
![]() Gdyby nam się sytuacja trochę nie skomplikowała, to mielibyśmy większy wybór [widziałam kilka naprawdę fajnych ofert], ale teraz jesteśmy niestety bardziej ograniczeni ![]() Jest jeszcze kwestia dzielnicy, bo tam, gdzie jest najwięcej ofert, to nie za bardzo chcemy mieszkać, bo dojazd w godzinach szczytu to jakiś koszmar. Korek na korku a światła co 3 metry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jest super - okolica z widokiem na wąwóz, cicho i blisko do "starego" mieszkania, więc mielibyśmy dodatkowo garaż na miejscu, a Ala koleżanki swoje ![]() No ale... ![]() Cytat:
![]() Co prawda przy takiej długości trochę narzeka, ale dla niej to nie problem takie uhodować ![]() Co do malowania - to zależy, jak definiujesz czas wysychania. Nie ma tak, że celowo siedzę i suszę, ale staram się oszczędzać i uważać. Paznokcie maluję zazwyczaj przed kompem/tv, kiedy nie jestem narażona na czynności, które mogłyby zniszczyć mi mani ![]() ![]() Idę polookać na lakiery Twoje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo chociaż $$ na aranżację, aczkolwiek sam remont to straszna mordęga... No ale czego się nie robi dla efektu ![]() Cytat:
![]() Co tam nakupiłaś? Cytat:
Aż mi wstyd, że z wysyłką do Ciebie tyle mi schodzi, jeszcze tylko krem ukręcę i puszczam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
No właśnie - nie mam. Gdzieś tam, w małych drogeryjkach, czasem miniaturowe, perłowe lakiery w koszu błysną. W takich koszach, które pewnie znacie i gdzie badziewie leży. Lakierów z Delii też nie mam, nad czym straszliwie boleję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Konkluzja : nigdy więcej nie kupię kolorowego kosmetyku przez internet, wcześniej nie oglądając go w rzeczywistości . Chociażby glut chciejstwa do pasa mi wisiał - nie kupię. To co miało być interesującym różem (Avant Garden, Mimosa's Before Mani's http://www.alphanailstylist.pl/10050...re-mani-s.html) okazało się paskudną pomarańczą, o dziwnej konsystencji. Do tego tak smużącą, że po pomalowaniu drugiej warstwy na trzecim paznokciu - szybko zmyłam lakier, a butelkę capnęłam w kąt. Może i do innej karnacji, ciemniejszej niż moja, ten kolor pasowałby. Jednak to smużenie, prześwity odstraszają. Przynajmniej ja nie umiem się tym lakierem posłużyć. Drugi : Avant Garden - Life Is Rosy ( http://www.alphanailstylist.pl/10049...e-is-rosy.html) lepszy i wart swej ceny. Zupełnie inna konsystencja niż tego pierwszego, nie smuży. Tylko że kolor znowu nie mój . Miał być brudny róż, jest - kolor interesujący, niebrzydki, ale w żadnym wypadku nie jest to brudny róż . I z której strony by nie patrzeć, odcień tego lakieru też nie pasuje do mojej karnacji. Jednym słowem - zakup nietrafiony. Jak widać na załączonym obrazku - w China Glaze jakość lakieru zależy od koloru. A poza tym : butla ogromna, trwałość 36 miesięcy, pędzelek znakomity. O konsystencji nic nie powiem, bo każdy z "moich" lakierów jest inny. Jaka trwałość - nie wiem, bo wieczorem zmyłam. Dorwałam balsam do paznokci 2 x 5 z Herba Studio i muuuusiałam wypróbować. Co do lakieru - cały dzień noszenia i końcówki nie starły się, a więc lepszy od tych z Eveline. Cytat:
Jeśli rzucisz okiem co tam w środku siedzi, to chętnie. To ma być pod lakier : http://www.goldenrose.pl/art-o_gcl_0..._paznokci.html To też intryguje : http://www.goldenrose.pl/art-o_gcl_1...ytrynowym.html Cytat:
Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Kurde, wróciłam wczoraj z pracy totalnie padnięta...
Ale obiecuję, że dzisiaj coś napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Źle napisałam,przepraszam. W pisaku ![]() Cytat:
![]() A widzisz, mamy inne zdanie ![]()
![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi rodzice dopiero teraz sie dorobili, a dokładniej wzięli kredyt ![]() szmutno mi jak cholercia, bo drugiego pewnie długo sobie nie kupie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Nie zgadzam się z tym. Może kiedy jest się już starym i zdrowie nie pozwala na wchodzenie po schodach to chciałoby się mieszkac nizej, ale jak się w wieku powiedzmy 30 lat ma problemw wchodzic na 4 piętro to trzeba się za ćwiczenia zabrac, bo przyszłość dość kulawa bedzie. Ja mieszkam na 3 piętrze i nie narzekam. Troche ruchu się przyda, a przydałoby się więcej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4548 | ||||
Zakorzenienie
|
Jeden muszę sprzedać
![]() Jak Ty to zrobiłaś? ![]() Cytat:
![]() Z jednej strony mama chce dla Was dobrze, ale z drugiej to Wy będziecie tam mieszkać i Wam powinno być dobrze ![]() Cytat:
![]() Po pierwsze przycisk do odblokowywania ekranu ma z boku i jest to strasznie niewygodne. Po drugie powyłączałam wszystkie możliwe słowniki i jakieś inne podpowiadacze, a mimo to podczas pisania smsa nadal coś tam się pojawia Po trzecie po włożeniu karty do telefonu nie mam żadnych kontaktów, będą dostępne dopiero kiedy skopiuję je z karty na telefon Po czwarte prawie złamałam paznokieć próbując otworzyć tylną klapkę i bałam się, że zaraz ją wyłamię. Ale za to rozdzielczość ekranu, kolory i dźwięk to bajka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-04-10 o 21:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Zapytaj swojej mamy czy ona też tak myśli, jak tacha po schodach w jednej ręce siatę z pięcioma kilogramami ziemniaków, a w drugiej - nie lżejszą. Musisz pamiętać, że każdego dnia będziemy starsi, a nie młodsi. Dlatego też, budując dom, wybudowaliśmy bungalow. Komu chciałoby się po schodach biegać. O ile wiem - nie mieszka, ale radą służy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego dnia ![]() **** Zapomniałam. Matko kochana ! Asiu, jakie śliczniaste szale. Widząc ten ostatni obśliniłam się niemożebnie. Cudo ! Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2013-04-11 o 04:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
leżał na łóżku, a ja nie zauwazyłam i weszłam na nie i jakoś tak nieofrtunnie na nim stanęłam, że podskoczył i pod kątem 60 stopni wpadł mi pod stope... takie rzeczy tylko u mnie
![]() Asiu tak w ogóle to Ty dalej z dziećmi w domu siedziesz czy pracujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 |
Konto usunięte
|
![]() Można się przyłączyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | ||||||||||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, że to praktyczne, ale w całej sprawie chodzi o zasadę. To ja i mój chłop decydujemy o naszych sprawach, więc jeśli jednogłośnie stwierdziliśmy, że chcemy to mieszkanko, to nie powinna się wtrącać. Wypowiedzieć się - owszem, ale nie blokować za wszelką cenę, sięgając po środki poniżej pasa. Moja matka już się w życiu pomyliła, usiłując pod pretekstem dbania o moje dobro podjąć za mnie decyzje. Urządziłaby mnie na amen ![]() Cytat:
A swatche w sieci na paznokciach oglądałaś? Chociaż też nie do końca to miarodajne, ale daje jakieś pojęcie. Czyli Opiczków nie kupujesz już ![]() Cytat:
Nie mogę znaleźć składów ![]() Spróbuję na miejscu zanalizować tej olejek. A równacz powierzchni sprawdzę pod kątem formaldehydu, bo podejrzewam, że reszta standardowa, jak w lakierach. ![]() No co Ty, za co przepraszasz ![]() Nie znam nic godnego polecenia w pisaku. Miałam kiedyś jeden, ale szybko wysechł, normalnie 3 tygodnie i 10 zł w piiiii....du. Czytałam też na blogach, że to dość częste. Przykro mi, nie pomogę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak już nie będzie się nam chciało zapitalać, to wrócimy na stare śmieci i po problemie. Dziewczynom się zostawi tamto, albo w ogóle sprzeda i poszuka czegoś nowego. Tak więc mamy alternatywę. Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie wspinanie po schodach to zawsze jakaś namiastka. Na początek ![]() Cytat:
![]() Miałam już iść, nawet umowę podpisałam... ale nie wyszło ![]() Cześć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Dawaj ! A dlaczego ozór pokazujesz ? Z tym się zgadzam. Chociaż ... dzisiaj w wielu sprawach w brodę sobie pluję, że nie słuchałam rad Rodziców. Ale, jak czytam, Twoja sytuacja ciut inna. Wydaje mi się (!!!), że oglądałam. Ale pewnikiem pomroczność jasna mnie dopadła i zabazowałam na wzorniku ze sklepu. Cytat:
Nawet sobie nie wyobrażasz jak mi się ich chce. Chociaż spróbować czy to rzeczywiście taki inteligentny lakier. Ale już sama nie wiem. Podobno ich szafa jest w Sephorze. Jak się cieplej zrobi, pojadę do Gdańska i rzucę okiem. Tylko, jak znam siebie, nic owocnego z tego oglądania nie wyjdzie. Ja już przy dwóch rzeczach mam dylemat w wyborze, godny astrofizyka. Jak nic coś z netu capnę. Cytat:
Cytat:
Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia mieszka na 3 piętrze i żyje, jasne, że się po schodach wchodzic nie chce, a z wiekiem coraz bardziej, ale od wchodzenia po schodach bardziej chorowita się nie stała. Ja w ogóle uważam, że nawet lepiej mieszkać wyżej niż niżej, bo mimo, że się człowiekowi czasem nie chce i złapie zadyszke to pójdzie mu to na zdrowie.
Nie wszystko czego chcemy jest dla nas dobre. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Asiu a opowiesz czemu nie wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać wszystko, nawet lubienie schodów, jest rzeczą względną. Asia, Ty się z tych czerwonych nalepek nie chichraj. Kupię sobie, nakleję i będę udawać, że w Louboutin'ach biegam. Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy zaraz z TŻ'em do Krakowa (ma jakieś zawody i będę robiła zdjęcia
![]() ![]() Nie wszystko zrobiłam, będzie musiała przymknąć oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona to zło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zepsuła mi się ładowarka w tablecie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 | ||||
|
Miałam pracować przy projekcie unijnym, ale wszystko wskazuje na to, że projekt nie wystatuje.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też wiecznie artystyczny nieład, ale od kiedy sa dwa Impy, to nie da się go opanować ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tyle dobrze, że możesz ładować ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie tez się rozpadało.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ano - zło. Ale idealnie wstrzeliła się w niszę. Pomógł także wręcz podręcznikowy marketing. Teraz, podobnie jak admiratorki Królowej Sproszkowanej Żelatyny suszarki jednego typu wykupują, bo ... ich Królowa taką kupiła, tak też i ogłupiałe artyzmem Biebera (czy jak mu tam), wygibasy uskuteczniają pod dyktando Panny Rozchwiane Kolana. Matko kochana, nawet taki laik w dziedzinie gimnastyki jak ja widzę, że ona raczej zbyt dużego pojęcia o tym co robi nie ma . A jak - obejrzałam jeden filmik. Z czystej ciekawości ![]() U mnie też leje. Miałam nadzieję, że podeschnie choć trochę. Chciałam zabrać się za zbieranie z ogrodu pozimowych psich prezentów. A tyle tego, że jak nic ze trzy dni roboty. No i też dzisiaj w projekcie miałam Agatkę po raz pierwszy wypuścić na wolność. W deszcz - nieeeee. Już z nią nie wyrabiam. Większe ADHD niż u El Diablo. Wczoraj, próbowała na okap kuchenny wdrapać się i do garna z kapuśniakiem wpadła. Nic się nie stało, bo akurat tam byłam na próbunku zupy i ją wyłowiłam. Nie zdążyła się poparzyć. Miałam jechać jutro na kontrolę. Powinnam, bo czas na badania. Nie pojadę. Przytyłam pięć kilo. Wściekła jestem, że tylko łbem w mur walić ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.