Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 15:42   #4531
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Świąteczno - noworoczne rozmowy prrrawie narzeczonych - cz. 16

chodzilo mi o to ze taka kase;] ze teraz "wypada" dac tyle ;]
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:13   #4532
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

aa no to sie zgadzamy co do tego ponoc wypada dac tyle ile para wydala na pare plus cos tylko fakt nie wszyscy sa przeciez informowani ile za co sie placilo...
kurcze mamy liste osob "pewnych" i wychodzi ok 50, ale jeszcze nie potwierdzilo sporo... i tak sie zastanawiam ile nam potwierdzi, bo jak liczylismy to za kazdym razem wychodzilo nam 60 os, a ostatnio jak policzylam, to jesli zjada sie wszyscy to podchodzi pod 70 ja nie wiem jak my to liczylismy a z kasa krucho

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:36   #4533
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
Zdał
GRATULACJE!

kamea uu no trochę skomplikowane to pomieszkiwanie, ale skoro nie ma dzieci to w miarę bezproblemowo pomysł z wynajmem we Wrocku moim zdaniem jest ok, tam zawsze ktoś się znajdzie
Clood my na kwietniowe wesele zrzucamy się po 200zł, razem 400zł stwierdziliśmy że starczy, bo musimy jeszcze dojechać 70km i załatwić sobie transport na powrót więc dodatkowe koszty będą duże... w 2010r daliśmy 350 choć wesele było blisko kilka przystanków dalej, ale byliśmy bezrobotni, więc wszystko zależy od możliwości finansowych więc nie ma co gdybać ile wypada tylko na ile stać

wrzucam nowe lakiery, na żywo o wiele fajniejsze, ale jakoś nie mogę dobrego zdjęcia zrobić kolory avonu red wine (bordo) i twilight blue (granatowy) są szybkoschnące i ciężko malowało się, ciągnący jakiś ten lakier

dziś TŻ był u mnie na noc oglądaliśmy obcego w tv i schlałam się piwskiem przed tv dobrze że rodzice już spali dziś jadę do Niego bo wieczorem idziemy do znajomych

miłego weekendu, lecę paa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paznokcie.jpg (8,4 KB, 9 załadowań)

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:39   #4534
adela50
Wtajemniczenie

u mnie wieje również, wodę włączyli, beckowozu nie podstawili,tż się narazie nie odzywa rano w radiu leciał Kazik i leciała Metallica i tak stojąc przystanku, wsłuchując się w te dźwięki - przypomniał mi się tż...jak bardzo bym chciała być w jego ramionach..a jechałam do fryzjera podciąć grzywkę...bardzo sympatyczny chłopak mi ją robił, mój fryzjer nie pracuje w soboty
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:40   #4535
rudy_moniq
Zadomowienie

wrzucam drugi raz zdjęcie bo tam wszystko zakrył napis
paaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paznokcie.jpg (10,3 KB, 15 załadowań)

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 16:43   #4536
adela50
Wtajemniczenie

mi przypadł do gustu red wine, choć mam tyle lakierów do paznkoci (mama kupuje je często)
Stary 2012-02-25, 18:28   #4537
Clood
Zadomowienie

No właśnie mi trudno wyczuć, bo rodzice zwykle dają 1500zł młodym, a chrześniakom koło 2000zł, więc nasze 500 takie jakieś blade no ale myślę, że wystarczy, w końcu nie jesteśmy jeszcze małżeństwem utwierdziłyście mnie, że dobrze kwotę dobraliśmy z TŻem. Dzięki

Edytowane przez Clood
Czas edycji: 2012-02-25 o 18:29
Clood jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-25, 18:29   #4538
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Adela poka grzywke

Moim zdaniem 500 zl to duzo

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 18:45   #4539
Kohnelia20
Zakorzenienie

500 jak na pare pracujących to moim zdaniem ok my jak byliśmy u tż kolegi daliśmy 300 właściwie tż dał bo ja bezrobotna byłam
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:12   #4540
Clood
Zadomowienie

Nakupiłam sobie rajstop u koleżanek vis-a-vis nas - mają wyprzedaże z 18zł na 12 i z 11 na 6, więc będę miała ostry niebieskie i różowe, i czarne i dwie pary ołówkowych z fajnymi wzorkami, do tego zakupiłam trochę skarpecioch dla TŻa - a wszystko mam odłożone i wezmę dopiero w środę jak dostanę wypłatę spłukałam się ładnie w tym miesiącu, masakra .

Macie jakieś sprawdzone metody na rozdwajające się paznokcie? no w strasznie opłakanym stanie są moje... fuj.

Jejku a poniedziałek spędzam cały dzień z TŻem, przyjedzie do mnie bladym świtem i odjedzie w nocy, bo już mu się nie chce na chorobowym siedzieć w domu, woli do mnie, a że będę miała wolny poniedziałek to tym bardziej .

Clood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 19:41   #4541
_kamea_
Zakorzenienie

Helloł

Ja dzisiaj byłam w Factory - kupiłam dwie pary spodni, stanik, koraliki i pasek

Z innych nowości - wyrasta mi mandarynka, której pestkę wsadziłam kilka tygodni temu do ziemi

500 zł od pary to według mnie zdecydowanie wystarczająco
Stary 2012-02-25, 20:24   #4542
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Na wszystkie mądre i życiowe posty odpiszę Wam jutro. Teraz łechcę swoją próżnośc i wrzucam przecudowną swoją fryzurę ślubną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC13791.jpg (33,8 KB, 25 załadowań)
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:50   #4543
adela50
Wtajemniczenie

jestem ,,za'' tą fryzurę, a grzywke w późniejszym czasie wrzucę, ja na wesele 250zł dałam, miało być 500zł,ale tż nie domyślił się,żeby kasę w banku zamówić...
Stary 2012-02-25, 21:33   #4544
kinia860
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Nie bylo mnie troche ,bo rodzinka sie do mnie zjechala na ferie( brat z zona i dziecmi) i nie mialam dostepu do komputera ,bo byl okupowany przez dzieciaki.Troche daly w kosc ,mimo ,ze widzialam sie z nimi tylko wieczorami.

adela bedzie dobrze ,nie wolno dopuszczac do siebie zlych mysli.

sylvi gratulacje dla P

gaja o fajnie beda oswiadczyny a co do dobierania biustonosza to nie zdziw sie kochana jak z twojego C czy D nagle zrobi sie G/H i pod biustem zamiast 75 zrobi sie 65:P

ala fajnie ,ze zmieniacie mieszkanie na wieksze ,wieksze wiecej mozliwosci wyzycia architektonicznego

A u nas tz dostal propozycje pracy w Szwecji i wyjezdza ,decycje trzeba bylo szybko podjac,dostaje w pracy urlop bezplatny i wyjezdza na jak dla mnie masakrycznie dlugi czas.Juz jest mi ciezko ,a jeszcze nie wyjechal.Bedziemy sie co prawda widziec ,bo bedzie mial dwa tyg.urlopu ,potem ja ,ale to i tak jest kropla w morzu potrzeb.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-02-25 o 21:34
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 06:29   #4545
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Na wszystkie mądre i życiowe posty odpiszę Wam jutro. Teraz łechcę swoją próżnośc i wrzucam przecudowną swoją fryzurę ślubną
Ale ty ją w necie znalazlas czy to twoja probna?

Kamila, we Wroclawskim Factory? no to sie obkupilas, ja tam nigdy dla siebie nic nie znajduje

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 06:41   #4546
adela50
Wtajemniczenie

kinia mój wyjeżdża do pracy za granice i nie ma nawet tam urlopu....kiepska sprawa jest z uczuciami,bo jak one na takim wyjeździe biorą górę to cieżko jest tam człowiekowi przetrwać
Stary 2012-02-26, 06:45   #4547
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Gaja, fajna fryzurka a robiłaś już próbny makijaż?

Kinia a na ile TŻ wyjeżdża?
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:20   #4548
Promyk03
Zakorzenienie

Dzień dobry
Gaja
śliczna fryzura
Moniq super pazurki ja zaczęłam o swoje dbać

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:35   #4549
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dzień dobry!

Dziękować za słowa uznania. Ala, moja osobista prywatna z wczoraj. W dniu ślubu góra będzie mocniej przyklepana i może uda się jakoś sensowniej grzywę podpiąć, bo teraz jest za krótka, żeby ją włożyć w koka. Tak czy siak falki i kok są czaderskie, jestem zachwycona i proszę nie zabijać mojego entuzjazmu

Kinia, ja Ci już cosik na fb napisałam

Kawa, nie robiłam jeszcze próbnego makijażu, bo dziewczyna nie mogła w lutym. Mam nadzieję mieć go teraz w marcu w 3 albo 4 weekend

Clood, piona za rozdwajające się paznokcie. To moja zmora. Nie wiem jak do ślubu je zapuścić. Sylvi jakiś czas temu kupowała jakąś odżywkę - Nailtek czy coś. Powiedz znam Sylvuś, czy to to działa czy nie

500 zł to dla mnie mnóstwo pieniędzy! W życiu tyle nie daliśmy (bo nie mieliśmy) u nas na ślubach najbliższych znajomych się przyjęło, że kupujemy fajne książki, jakiś bonus (od nas dostali ostatnio kolekcjonerskie wydanie T. Prattcheta "Ostatniego Bohatera" po ingliszowsku, bo po polsku nakład wyprzedany już + laleczkę vodo na teściową + kartkę z osobistymi życzeniami. Byli absolutnie zachwyceni, bo jeszcze tydzień później wychwalali pod niebiosa- szczególnie treść kartki i odciśniętą w niej króliczą łapkę na szczęście ). Generalnie wszyscy u nas wiedzą, że wszyscy są biedni, więc nie dajemy wielkich prezentów, dlatego myślę, że 500 zł to mnóstwo pieniędzy!

Sylvi, TŻ raczej nie przetopi i nie sprzeda pierścionka - jest za mało kreatywny na to, chociaż się zastanawiam czy by mu tego nie zasugerować bo chętnie bym dostała nową błyskotkę (sroka )

Mutny, ależ przygoda z drzwiami brawa za zaradność i komunikatywność

U nas już 26 potwierdzonych osób. 2 odmówiły, 2 nie wiedzą czy dadzą radę, reszta póki co milczy.No, 24 osoby, bo dwie to my

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2012-02-26 o 07:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-26, 08:11   #4550
santom
Zakorzenienie

Gaja pewnie, ze najwazniejsze, zes Ty zachwycona kurcze, a ja myslalam, ze u Was konczy sie na 20 osobach... gdzies cos musialam przeoczyc, ze nie widzialam, ze pod 50 podchodzicie.

alez dzis u mnie piekna pogoda sloneczko swieci, ptaszki spiewaja az otworzylam sobie balkon, zeby mi troszke tego powietrza wpadlo do pokoju

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-26, 08:20   #4551
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Nieee, w końcu zaproszone zostały 43. Zgadnijcie kto jest za to odpowiedzialny. Głowna mąciwoda imprezy, czyli moja mamuśka

U mnie też tak pięknie! Na spacer by się poszło, a nie ma z kim, bo TŻ poszedł naku*wać smoki z kumplami, a koleżanka w pracy

Zamówiłam woreczki organzowe i posłałam zapytanie wedle instrukcji w akcji czy koszyk jest dostępny. Jak jest - zamawiam i zestaw do rozdawania ciastek mam z głowy. Trzeba teraz zamawiać, póki jeszcze w SD jestem, bo jak potem by to wszystko miało na domowy nasz adres przychodzić to by nas chyba właściciel zabił

O, i nie pisałam Wam jeszcze, że dekoracja kościoła nam odpada,bo będzie udekorowany po Bożym Ciele i już na powtórkę komunii, która jest bodaj tydzień później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg worek.jpg (85,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kosz.jpg (54,9 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2012-02-26 o 08:22
Stary 2012-02-26, 08:34   #4552
kinia860
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
Kinia a na ile TŻ wyjeżdża?
Dokladnie nie wie ,ale nastawiam sie ,ze to bedzie bardzo dlugo ,bo az do października ,w miedzy czasie ja polece do niego ,on moze na tydz.przyleci ,a potem znowu na tydz.na 1 wrzesnia na wesele.Bedzie mial dwa tyg.urlopu ,wiec chcce zeby sobie na dwa przyloty to rozlozyl.
Cytat:

U nas już 26 potwierdzonych osób. 2 odmówiły, 2 nie wiedzą czy dadzą radę, reszta póki co milczy.No, 24 osoby, bo dwie to my
Mnie tez sie wydawalo ,ze 25 osob max zapraszacie
Cytat:
Nieee, w końcu zaproszone zostały 43. Zgadnijcie kto jest za to odpowiedzialny. Głowna mąciwoda imprezy, czyli moja mamuśka
eh mamuska ,fajne te fioletowe woreczki

My za godz.jedziemy do mojej babci ,tz sie musi pozegnac,bo babcia by miala pretensje ,bo to jest kochany"wnusio",a tak naprawde babcia jeszcze nie wie ,ze K wyjezdza ,nie chcialam jej przez tel.mowic,bo by plakala.Potem jedziemy do kamerzysty ( tego mlodego ,taniego chlopaka)pospisac umowe,bo pozniej ja bez samochodu na wiochy zabite dechami nie bede miala jak sie dostac.

Edytowane przez kinia860
Czas edycji: 2012-02-26 o 08:37
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:41   #4553
adela50
Wtajemniczenie

a ja z rana zajęłam się przeglądaniem ofert salonów kosmetycznych spa.Narazie chodzę do dwóch salonów,ale wyczaiłam jeszcze trzeci.Jest on trochę dalej,ale ceny też ma przystępne i dobre opinie
Stary 2012-02-26, 08:43   #4554
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Taaa. Ale mamuśka obiecała też dać na studia, więc ostatecznie jej wybaczam. Jakby mi powiedziała, że ta rodzina na obiedzie jest kosztem studiów to bym ją chyba pobiła (bo przeznaczyła sobie jakąś tam kwotę na nasz ślub i im mniej wydamy tym więcej dostaniemy do łapy z tej puli )

Kinia, to pracowity dzień Was czeka. nacieszcie się teraz sobą jeszcze. Macie ciut czasu

O, i nie napisałam Wam też, że pospolite ruszenie pt "ślubne śpiewogranie" juz też zwołane. Mam osobę, która weźmie zespół za dżądra, mam zespół. Zdziwiłam się strasznie, bo nawet dziewczyna z pracy, która się zarzekała, że tylko psalmy zaśpiewa, weźmie udział w całości (a jest po szkole wokalnej i śpiewa tak, że klękajcie narody!), więc będzie pięknie

Aaa, i Kamejce nie odpisałam jeszcze na jej wypociny mieszkaniowe. Pierwsze pytanie jaki mi przychodzi na myśl, to czemu Ty będziesz jeździć za swoim i zmieniać pracę. Ta jego jest aż taka wymarzona i dobrze płatna? Z kolei nie specjalnie mi się podoba pomysł zakupienia mieszkania i wynajmowania go - może jestem jakaś inna, gdybym miała kupować mieszkanie, szczególnie jeśli by zupełnie nowe było, chciałabym tam sama zamieszkać, a nie oddawać komuś,. Wiecie, powiew nowości, chęć nacieszenia się i takie tam no i nie jest powiedziane, że znajdzie się człek, który zgodzi się na "wysoką" cenę wynajmu. Nie wiem ile by rata kredytu wyniosła, ale skoro w Warszawie 1600 zł to średnia za wynajem, dla większości młodych dużo, a raty kredytów większości znanych mi osób wynosiły ponad 2 tysie to nie wiem czy to się będzie kalkulować. Dużo wydatków: dopłata do kredytu, wynajem mieszkania w którym Wy będziecie mieszkać, wydatki comiesięczne (wyżywienie, rachunki etc). Takie moje zdanie

Adela, Ty burżuju a co tam tak zawzięcie robisz w tych spa salonach?

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2012-02-26 o 08:50
Stary 2012-02-26, 09:27   #4555
santom
Zakorzenienie

gaja woreczki gicior, tylko te rozyczki mnie nie pasuja a koszyk super ja musze wykombinowac tez cos wlasnie na kartki tylko nie wiem co jeszcze...

a tak w ogole... to po raz kolejny mam ochote rzucic to wszystko w ☠☠☠☠ziec

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-02-26, 09:32   #4556
adela50
Wtajemniczenie

Gaja ( a tak od przeglądu ofert na Grouponie się zaczęło)ja chodzę do takich salonów na masaże pleców, zabiegi oczyszczające twarz (cera tłusta i wypryski) i pedicurie, mój tż bardzo lubi jak tam uczęszczam i tak zaczęłam przeglądać oferty by kolejny salon sprawdzić.Po zimie musze twarz przygotować póki mało słońca i żeby jak tż wróci jakoś go zskoczyć wyglądem...on i tak młodziej ode mnie wygląda a jest starszy o te 5lat

Edytowane przez adela50
Czas edycji: 2012-02-26 o 09:33
Stary 2012-02-26, 09:58   #4557
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Te różyczki to chyba taki bajer do zdjęcia, bo na innym zdjęciu ich nie ma zresztą nawet jak będą to co mi tam. To tylko worek na ciastko. Ja nie z tych, co muszą mieć paznokcie pod kolor serwetek,a te z kolei pod kolor gaci, zaproszeń i lewej strony garnitury narzeczonego

A koszyk będzie mój, bo mają na stanie

Adela, zazdroszczę, że masz czas i fundusze na takie luksusy Odpicuj się dla TZta - kopara mu opadnie jak wróci
Stary 2012-02-26, 10:05   #4558
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też tak pięknie! Na spacer by się poszło, a nie ma z kim, bo TŻ poszedł naku*wać smoki z kumplami, a koleżanka w pracy
Tak to jest jak się ma za faceta zabójcę smoków Ma swoje obowiązki
Cytat:
Zamówiłam woreczki organzowe i posłałam zapytanie wedle instrukcji w akcji czy koszyk jest dostępny. Jak jest - zamawiam i zestaw do rozdawania ciastek mam z głowy. Trzeba teraz zamawiać, póki jeszcze w SD jestem, bo jak potem by to wszystko miało na domowy nasz adres przychodzić to by nas chyba właściciel zabił
A czemu mu by to przeszkadzało? Zawsze możesz potem zamawiać na adres tego przedszkola
Cytat:
O, i nie pisałam Wam jeszcze, że dekoracja kościoła nam odpada,bo będzie udekorowany po Bożym Ciele i już na powtórkę komunii, która jest bodaj tydzień później
OOO, do dobra wiadomość załapiecie się na krzywkę

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:13   #4559
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Bo właściciel jest na tyle "sympatyczny", że jak przychodzą kartki świąteczne albo faktury za śmieci to nam to w drzwi wtyka ;/ co prawda jak przychodzi większa paczka to dzwoni i pyta czy odebrać, jak u nas nikogo nie ma w domu, ale mówiąc brutalnie: nie lubię go i mu nie ufam, więc nie chcę, żeby moje rzeczy odbierał.

Nie wiem czy mogę na adres przedszkola :niewiem:

a idź mi z tymi smokami. W tym tygodniu więcej czasu spędził z kumplami niż ze mną fakt, trochę też w tym mojej winy, i przede wszystkim pracy, ale ciii...

A co tam u Cię, Mutny? Słoneczko Wam dobrze robi?

A TŻ mi zostawił popcorn z imprezy piątkowej. Szamię sobie i będę spasiona jak prosinka

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2012-02-26 o 10:17
Stary 2012-02-26, 10:20   #4560
Mutny
Zakorzenienie

Ahaaa, to faktycznie nieciekawie z tym właścicielem Mieszkanie tuż obok właściciela jest upierdliwe

A co do wysyłek na przedszkole podejrzewam, że spokojnie będziesz mogła tak robić

A u nas wszystko dobrze Pogoda jest świetna Ogłaszam rozpoczęcie sezonu na okulary przeciwsłoneczne! Niestety moje chłodniejsze buty są teraz u szewca i muszę się gotować w kozakach albo adidasach przez ten tydzień

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości