Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 09:37   #4531
black secret
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
spieszę donieść wiadomości od COOKIE:

z godziny 12;37

Jestem na sali porodowej, rodzinnej. Rozwarcie 3 cm, na razie jest w porządku. Na wariata wszystko, skupić się nie mogę hihi. Trzymajcie kciuki

Rozwarcie mam dopiero 4 cm. Nie przyspieszają niczego bo wąska jestem i poród tak postepuje. Skurcze co 5 min. Boli aż mi się w glowie kręci. Norbert mnie masuje...
ojej juz pojechala.....
wchodze na watek,a tutaj takie info z rana czytam....

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
wlasnie sie dowiedzialam ze moja kuzynka jest w 3 miesiacu ciazy, na poczatku sie ucieszylam a potem sie poryczalam ...
kochana niedlugo i Ty bedziesz sie cieszyla....ale rozumiem Cie dobrze....

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać: Tobiasz waży już 4650g

duzy chlopak

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Witam Maksio przyszedl na swiat o 21.01,przez cc.
Witamy Maksia na swiecie. Gratulujemy dzielnym rodzicom i maluszkowi.
Gratulacje dla Cookie i witam Maksia na swiecie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Tobiasz - zdjęcie zrobione dzisiaj
alez on dlugi -wysoki wydaje sie byc juz

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Heh, śniadanie zjadłam
jaki powazny

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Cookie gratulacje!!!!

Sorki Laski że sie nie udzielam ale strasznie męczą mnie mdlości zwlaszcza wieczorem....
Trzymaj sie kochana. Ktory to juz tydzien u Ciebie??

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
pomocna dłoń
jak uroczo super,ze masz taka pomocna dlon siostrzyczki slicznie razem wygladaja

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka
ja tak na chwile chciałam powiedziec co u mnie. A wiec tak nogi dalej mnie bolą, ale juz spuchnieta chyba nie jestem bynajmniej sie nie czuje. z tymi nogami i biodrem amm isc do neurologa.
w czwartek miałam ble brzucha takie mocniejsz ei pojechlam na Ip i mnie zostawili na badania. Wczoraj wyszłam bo wsumie ok. Skurczy nie ma tetno bije dzidzia w równym 20 tyg wazła 400 gram Wczoraj miałam juz polowe: tak wiec zaczełam 21 tydzien. Jak ten czas leci.....

no a na usg wyszlo tez cos ale niejest lekarz pewien czy to juz sie robi rozwarcie czy to moze skupisko sluzu. mam wrazie wu lezec cały tydzien a za tydzienw piątek mam kolejne usg. Oby to nie było to pierwsze
a tak to wsumie ok. mam na plusie juz 6.5 kg i potwierdziło sie ze bedzie Dziewczynka
Wafelku odpoczywaj duzo i dbaj o siebie i Malutka

a ja po czwartkowej wizycie i...piatkowej.....
w czwartek mialam na 15 ta umowiona no i pojechalismy....wchodze do gabinetu, patrze a tam dziadek siedzi dobre 70 lat na karku....( moj 70 letni dziadek przy nim duzo, duzo lepiej i mlodziej wyglada)....blasy jak albinos i ....gluchy...musialam glosno gadac wszystko do niego po kilka razy....
Zbadal mnie na samolocie, mowie mu co jak w ogole, o niedzielnych plamieniach a on do mnie,ze nie zrobi mi USG,bo przed 12 tygodniem nie ma sensu robic....normalnie mnie....
I mu tlumacze,ze na IP lekarka kazala sprawdzic za kilka dni kontrolnie po tych plamienia, ajak powiedzialam jej ze akurat w czwartek mam wizyte to powiedziala,ze dobrze sie sklada
Ale on swoje wiedzial...dal skierowanie na wyniki i kazal mi za 2 tygodnie przyjsc i powie co dalej.....akurat mnie u siebie w gabinecie zobaczy za 2 tygodnie....mowy nie ma!!!!
Zarejstrowalam sie do niego bo akurat termin pierwszy u niego wolny byl,a chcialam tylko wiecie pierwsza wizyte, potwierdzenie ciazy sprawdzenie....a kolejna juz mialam na 16 u babki ktorej chcialam prowadzic ciaze.
A ten doktorek jakies poglady sprzed wielu lat ma chyba,wiec nie wiem co on nadal (i to w tym wieku-nie obrazajac ludzi starszych,ale sorry sa granice-szczegolnie w zawodzie lekarza....)robi w gabinciecie lekarskim i to po tej stronie biurka....
Nerwy mialam jak nie wiem...ale udalo mi sie cudem umowic na wczoraj na 13:30 do gina.
Wiec pojechalam.
Lekarz jakos 45-50 lat. Porzadny, konkretny facet.
Przeprowadzil porzadny wywiad, zbadal mnie, zrobil USG
Patrzy na monitor, po czy obraca go zebym ja widziala, pokazuje i mowi "To jest Pani Szczescie".
Wszytko wytlumaczyl, pokazal, pomierzyl, powiedzial,ze wszysko jest w porzadku, nie ma nic niepokojacego zeby cos sie mialo zlego dziac
Pozniej jeszcze ubralam sie, usiadlam, wszystko powiedzial spokojnie, uzupelnil w karcie ciazy-bo tamten nawet jej nie wypelnil dobrze calej....
Zdecydowalam,ze poprowadzi moja ciaze i oczywiscie ustalilam to z nim
A na koniec powiedzial mi "Gratuluje. Dobra robota"
I kazal za ok 3-4 tygodnie z wynikami przyjsc

Niestety z tych czwartkowych nerwow Tz nie wchodzil nawet na USG. Ale ustalilismy z Tz ze na nastepna wizyte juz napewno wejdzie ze mna zeby w koncu zobaczyc malenstwo
Szkoda,ze nie widzial wczoraj,ale jakos chyba tak wyszlo po czwartku i musialam sama isc ogarnac jaki lekarz i w ogole....Tz gdyby kolejny okazal sie burakiem starym,to chyba eksplodowalby mi tam z nerwow w gabinecie
Ale dostalam 3 zdjecia USG, w tym jedno z wykresem bijacego serduszka pieknie

W ogole kicham od wczoraj i smarkam....a to u mnie jednoczesnie oznacza lekki niepokoj,ale wszystko wskazuje,ze to alergiczne,bo ostatnie dni byly mega deszczowe, wilgotne wiec jak nie biore lekow teraz na alergie to organizm tez nie ma lekko....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:39   #4532
amilcia
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Hej.
Ja na chwilkę. Zaraz zbieram dziewczyny i idziemy na spacer.
Mała niespokojna - wczoraj zjadłam chipsy

Od poniedziałku TŻ będzie chodził na zmiany, na początek na II i III tylko więc zobaczymy jak to będzie organizacyjnie z zaprowadzaniem Meli do p-la.

Wieczorkiem Was poczytam jak nie padne

I co tu tak tłoczno w sobotę ??? Na spaceryyyy!!!!

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 09:42   #4533
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Wszytko wytlumaczyl, pokazal, pomierzyl, powiedzial,ze wszysko jest w porzadku, nie ma nic niepokojacego zeby cos sie mialo zlego dziac
(...)
dobrze, że znalazłaś lekarza! normalnego...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:11   #4534
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
maksi jak sie czujesz, chłopaki zdrowe ?
źle spałam, mam straszny kaszel, na dodatek Kacperek miał gorączkę w nocy 38,1 nie mógł spać, Maksiu też dalej gorączkuje. Normalnie szpital.Byłam z rana w aptece kupiłam tż-towi i starszakowi Mucosolwan. Ja nic nie mogę brać bo do mleka wszystko przechodzi.
Natalia Ty może nie wychodz z domu bo jak jeszcze schudłaś to Cię wiatr porwie
To ile teraz ważysz?
Cytat:
pomocna dłoń
zawsze się przydaje
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Używałyście może Lacibios Femina?
ja używałam, ale bardziej wolę lactowaginal (on jest dopochwowo)

Gotuję golonkę w kapuście dla tż-ta dla reszty lasagnia.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
I co tu tak tłoczno w sobotę ??? Na spaceryyyy!!!!
tiaaa... u mnie tak wieje, że głowę urywa.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 10:46   #4535
Nita6
Zakorzenienie

u nas słoneczko świeci i nie wieje aż tak bardzo , spacer po zupce za godzinkę

Amilcia - trzymam kciuki za zorganizowanie

Prince polo - oszczędzaj się , wiem co znaczy leżenie też z krwiakiem lezalam miesiąc.

Zeberka ??? co u ciebie ?
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 13:58   #4536
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
aloonka- nie chcę Cię nakręcać ale ja w obecnej ciąży II zobaczyłam dopiero po terminie @, (w dwóch poprzednich przed lub w dzień@)
a kiedy masz mieć @?
ale żebym nie miała kompletnie żadnych objawów?? powinnam chociaż mieć mleczny śluz, tak bynajmniej miałam ostatnio... i podobno to dobry znak, bo śluzówka odżywiona jest... brzuch ciągle pobolewa mnie ale ja już tak mam od 1,5 miesiąca od bromergonu... jak coś to we wtorek mam umówione usg jamy brzusznej to zawszę mogę poprosić żeby i okolice macicy sprawdził: czy nie mam cyst, zapowiadającej się miesiączki czy pęcherzyka... wydaje mi się że powinien to wszystko zobaczyć lekarz na dobrym sprzęcie...
we środę/czwartek powinnam dostać;/
w ostatniej ciąży 4 dni przed miesiączką miałam już słabą drugą kreseczkę
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Używałyście może Lacibios Femina?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Mi się wydaje, że jak skończysz okres połogu
ja właśnie używam bo mam ciągle problemy z pęcherzem a jak bakteria do moczu mi się dostanie to automatycznie coś w pochwie mi się tworzy, na razie jestem zadowolona, po 5 dniach, a 6 dni temu zaczynało mi się zapalenie tworzyć

pewnie jak domyślacie się u mnie dalej brak @;/ a już rano zaczął mnie tak bardziej brzuch boleć, ale rozmyślił się widocznie

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 14:26   #4537
BERBIE
Zakorzenienie

ja właśnie ogarnęłam dom, już czuć wiosnę, uwielbiam ten czas... przyleciały już kaczki i żurawie, teraz wyczekuję bocianów... okna w domu cały dzień otwarte. w końcu poprzesadzałam swoje kaktusy. teraz chyba położę się i zdrzemnę, źle spałam i głowa mi pęka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 15:34   #4538
Nita6
Zakorzenienie

berbie - jakie masz kaktusy?

3 godzinny spacer zaliczony
Stary 2012-03-03, 15:36   #4539
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

3 godzinny spacer zaliczony
:brzyda l: korzystacie z pogody!

Stary 2012-03-03, 15:37   #4540
BERBIE
Zakorzenienie

nita nie wiem jakie, każdy jest inny, to są albo prezenty, albo kupione na okazjach w supermarketach. później wrzucę zdjęcia.
Stary 2012-03-03, 16:09   #4541
zebrawpaski
Zakorzenienie

Witam popołudniowo!
Dom troszkę ogarnięty ale muszę jeszcze na chwilkę wrocić do sprzątania. Potem leniuchuję. Czy aby nie za dobrze mi?
Gdyby zebry zapadały w sen zimowy byłoby to jakoś wytłumaczalne a tak...jak można dzień w dzień spać do 11.00? (chyba, że coś do załtwienia wcześnie rano mam na mieście czy w labolatorium albo idę do kościoła).
Rano po 6.00 przebudziłam się, Tz już był na nogach, nie poczułam kiedy wstał....Szykował się do pracy, powinnam to doceniać, że mam takiego zaradnego chłopa co mu kanapek robić nie muszę...Sam sobie z lodówki pakuje do pracy to na co ma ochotę a mnie tylko pyta czy chcę herbatą albo kawę inkę do łóżka. Zwlekłam się na sikanie i pomodlić się z Tz-em do Anioła Stróża żeby czuwał nad nami i spałam jak zabita do 11.00.
Wczoraj np Mama przyszła do nas na górę też ok 11.00 i mówiła do mnie a ja spałam (myślała, że udaję)- złapała mnie za rękę a ja nadal bez ruchu, nieźle ją wystraszyłam...co ja mogę, że tak mocno śpię...
A potem człowiek budzi się jak dzisiaj i widzi za oknem wiosnę, żyć się chce i człowiek żałuje, ze taki piękny poranek przespał....

natalia- Tz-owi się podobało na SR, ja nie miałam jakoś problemu z tym aby go przekonać do zajęć, wiedział, że to moje marzenie, że chciałam na takie zajęcia iść a poza tym on wie, że ja panikara jestem więc stwierdził, że jak mi to ma pomóż przy porodzie i w opiece nad Maleństwem to idziemy
Grupa wydaje się spoko - ale to było tylko jedno spotkanie więc na razie nie jesteśmy zintegrowani
Ciesze się, że się zobaczymy

BERBIE- co nagle to po diable wiec lepiej niech ta waga spada Ci powoli niż jakby efekt jojo miał Cię dopaść

bleck secret- ale miałaś przeprawy, dobrze, że już jesteś uspokojona i że z Maluszkiem ok
a tak na marginesie, moja gin ma ok 70 lat, nie zamieniłabym ją na żadnego innego lekarza, w poczekalni dowaduję się z jak odległych miejsc pacjentki na wizytę przyjeżdżają, a fakt, że czasem czekam 3,5 godziny aby wejść do gabinetu wcale mnie nie przeraża, zastanawiam się kto poprowadzi moje kolejne ciąże jak ona już nie bedzie pracować dlatego zapisuję teraz dokładnie cały przebieg prowadzenia ciąży
co do obecności Tatusiów w gabinecie podczas USG, mój od drugiej wizyty był zawsze (prócz jednej wizyty gdy był w pracy) ale ostatnio był po całej dobie pracy+rano zajęcia na gospodarce+ czekanie 3,5godz na wizytę a potem mieliśmy jechać na 18-tkę jego siostrzńca więc przed wejściem do gabinetu powiedził mi, że bardzo go boli głowa i mogłam jechać sama - on by sie chociaż godzinkę zdrzemnął...
trochę sie zburzyłam, chociaż go rozumiałam ale najgorsze jak powiedział, ze następnym razem to już sama pojadę
a potem weszliśmy do gabinetu i Mała pomachała na USG do Taty
chyba się mu odmieniło bo dwa dni temu mówił do Małej, że Tatuś nie może się doczekać kiedy znowu pojedzimy ją podglądnąć!

Nitka- dzięki, że pytasz, leci- Mała trochę leniwa, czuję ją codziennie ale nie kopie specjalnie mocno czy też za często....może dlatego, że ostatnio ciągle w ruchu jestem, kołyszę ją a ona śpi

prince- polo- oszczędzaj się, leż jak trzeba

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

pani- nie ładnie, do teściówki na imieniny nie pojechać
a Tz dał sie przekonać i chciał jechać sam?
Mojemu byłoby bardzo przykro, heh nie wyobrażam sobie, chyba by nie pojechał...chyba, że byłabym chora albo tak jak wcześniej w ciąży musiała leżeć...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-03-03 o 16:06
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 16:16   #4542
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

pani- nie ładnie, do teściówki na imieniny nie pojechać
a Tz dał sie przekonać i chciał jechać sam?
Mojemu byłoby bardzo przykro, heh nie wyobrażam sobie, chyba by nie pojechał...chyba, że byłabym chora albo tak jak wcześniej w ciąży musiała leżeć...
ale ja jestem w innej sytuacji niż Ty.

Stary 2012-03-03, 16:55   #4543
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ale ja jestem w innej sytuacji niż Ty.
heh wiem, ale czy mimo tej innej sytuacji Tz nie był zły?
To masz wolny wieczór bez chłopa na domowe spa

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-03-03, 17:33   #4544
BERBIE
Zakorzenienie

parada kaktusów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030349.jpg (78,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1030350.jpg (76,3 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-03-03, 18:06   #4545
zebrawpaski
Zakorzenienie

Piękna parada kaktusów
A te kieliszki do wina to na wieczór przygotowane?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 18:18   #4546
BERBIE
Zakorzenienie

tak, zaraz koleżanka ma przyjść, więc mam nadzieję, że dzisiejsza noc po winko będzie przespana.
Stary 2012-03-03, 18:28   #4547
zebrawpaski
Zakorzenienie

BERBIE- miłego wieczoru, przespanej nocy i oby rano bólu głowy nie było
Tz w pracy. Pójde do Mamy oglądać Bitwę na głosy a potem może położe się wcześniej z książką

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-03-03 o 18:38
Stary 2012-03-03, 18:34   #4548
Nita6
Zakorzenienie

Berbie - świetne kaktusy

Zebra - Sylwia przez całą ciąże była mało aktywna , bez porównania to co było z Nicola.
Za to teraz nadrabia
Stary 2012-03-03, 18:38   #4549
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Zebra - Sylwia przez całą ciąże była mało aktywna , bez porównania to co było z Nicola.
Za to teraz nadrabia
Tak mi Tz-et mówi, że Kasia na czas da nam się we znaki

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 19:06   #4550
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
heh wiem, ale czy mimo tej innej sytuacji Tz nie był zły?
wie, że jestem w słabej kondycji psychicznej i nie chce mi się słuchać o ślubach, kościołach, dzieciach. Oczywiście, że by chciał żebym tam była.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
parada kaktusów
mój dziadek był kaktusomaniakiem mam wielki sentyment

Cytat:
Tak mi Tz-et mówi, że Kasia na czas da nam się we znaki

Stary 2012-03-03, 19:57   #4551
amilcia
Wtajemniczenie

Heja.

Berbie - fajne kaktusiki, to pasja ? czy tak przypadkowo je masz?
Miłego wieczoru, pewnie już rozpoczęty.

Zeberko - Daria też w brzuszku nie była zbyt aktywna tylko często czkawkę miała. Teraz też ma i jest duuużym śpiochem

Nita
- my też 3 godzinki byłyśmy na spacerku. Było wiosennnie.
Potem ja uciełam sobie drzemkę.

Black - super, że masz fajnego lekarza i maluszka widziałaś ech.. pewnie jesteście szczęśliwi

prince - odpoczywaj i dbaj o siebie, mam nadzieję, że babcia nie daje Ci się bardzo we znaki. Stres jest tak samo szkodliwy jak wysiłek fizyczny w ciąży.

Fiolusiek - ja używałam tego probiotyku przy infekcji grzybiczej jak brałam natamycynę .

Maksi - mam nadzieję, że szybko sie wykurujecie

kajaja - dobrze, że mdłości są. Czujesz, że w ciąży jesteś dzięki temu

Maluch śpi a starszak jeszcze buszuje, ja idę włosy farbować.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 20:36   #4552
Nita6
Zakorzenienie

a mi coś psycha dzisiaj siadła
musiałam sobie popłakać

idę spać , jutro będzie nowy dzień
Stary 2012-03-03, 20:54   #4553
zebrawpaski
Zakorzenienie

Nitka- co to się dzieje?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-03, 21:01   #4554
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
musiałam sobie popłakać

co się dzieje?
masz rację, jutro będzie nowy dzień i smutki odejdą

Chłopaki śpią, j się wykąpałam i wymalowałam paznokcie. Czekam na tż-ta.

Amilcia pokaż efekty po farbowaniu
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 21:03   #4555
zebrawpaski
Zakorzenienie

maksi- zdrowi już?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-03-03, 22:11   #4556
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

slyszalyscie o wypadku kolejowym??? masakra...jak to sie stalo ze dwa pociagi znalazly sie na jednym torze, to nie do pomyslenia...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:16   #4557
zebrawpaski
Zakorzenienie

kunegunda- tragedia, trwa akcja ratunkowa

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-03-03, 22:21   #4558
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
hejo

Natalia znam tą stronkę ale ja jadę na DADACH z biedronki i chusteczkach też ,
moja sylwia jest czesto przewijana , w złobku przewijaja co 2 godziny . ja mam biedronkę blisko , inne sklepasy są w bielsku wiec dla mnie wyprawa do miasta.

a tu żłobek gdzie niedługo będzie moja Sylwunia chodzi
zachęcam do oglądnięcia galerii .
zobaczcnie na te sypialnie , ta gdzie są biedronki na ścianach to sypialnia maluchów , tam gdzie moja córcia zagości juz niebawem

http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk...wychodzic.html

i tu są fajne fotki

http://www.um.bielsko.pl/galeria-99-...ku_bialej.html

bardzo ładny żłobek, chcialabym się pobawic tymi zabawkami
pamiętam o Dadach, ale jak obliczyłam to na jakiśsuper promocjach inne pampersy są tansze niz dada i chusteczki tez, a ja mam dobry humor jak kupię cos w ekstra promocji
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

O, ale fajna praca to jakby co, to się do Ciebie zgłoszę

Oj Berbie

Natalia na weekend do hotelu opowiedz coś więcej

Nita żłobek wygląda fajnie
mężuś fotografuje co roku na takim konwencie i w tym roku pierwszy raz w hotelu się to odbywa - w szczyrku i ma pokój więc nas zabiera

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość

a ja po czwartkowej wizycie i...piatkowej.....
w czwartek mialam na 15 ta umowiona no i pojechalismy....wchodze do gabinetu, patrze a tam dziadek siedzi dobre 70 lat na karku....( moj 70 letni dziadek przy nim duzo, duzo lepiej i mlodziej wyglada)....blasy jak albinos i ....gluchy...musialam glosno gadac wszystko do niego po kilka razy....
Zbadal mnie na samolocie, mowie mu co jak w ogole, o niedzielnych plamieniach a on do mnie,ze nie zrobi mi USG,bo przed 12 tygodniem nie ma sensu robic....normalnie mnie....
I mu tlumacze,ze na IP lekarka kazala sprawdzic za kilka dni kontrolnie po tych plamienia, ajak powiedzialam jej ze akurat w czwartek mam wizyte to powiedziala,ze dobrze sie sklada
Ale on swoje wiedzial...dal skierowanie na wyniki i kazal mi za 2 tygodnie przyjsc i powie co dalej.....akurat mnie u siebie w gabinecie zobaczy za 2 tygodnie....mowy nie ma!!!!
Zarejstrowalam sie do niego bo akurat termin pierwszy u niego wolny byl,a chcialam tylko wiecie pierwsza wizyte, potwierdzenie ciazy sprawdzenie....a kolejna juz mialam na 16 u babki ktorej chcialam prowadzic ciaze.
A ten doktorek jakies poglady sprzed wielu lat ma chyba,wiec nie wiem co on nadal (i to w tym wieku-nie obrazajac ludzi starszych,ale sorry sa granice-szczegolnie w zawodzie lekarza....)robi w gabinciecie lekarskim i to po tej stronie biurka....
Nerwy mialam jak nie wiem...ale udalo mi sie cudem umowic na wczoraj na 13:30 do gina.
Wiec pojechalam.
Lekarz jakos 45-50 lat. Porzadny, konkretny facet.
Przeprowadzil porzadny wywiad, zbadal mnie, zrobil USG
Patrzy na monitor, po czy obraca go zebym ja widziala, pokazuje i mowi "To jest Pani Szczescie".
Pozniej jeszcze ubralam sie, usiadlam, wszystko powiedzial spokojnie, uzupelnil w karcie ciazy-bo tamten nawet jej nie wypelnil dobrze calej....
Zdecydowalam,ze poprowadzi moja ciaze i oczywiscie ustalilam to z nim
A na koniec powiedzial mi "Gratuluje. Dobra robota"
I kazal za ok 3-4 tygodnie z wynikami przyjsc

Niestety z tych czwartkowych nerwow Tz nie wchodzil nawet na USG. Ale ustalilismy z Tz ze na nastepna wizyte juz napewno wejdzie ze mna zeby w koncu zobaczyc malenstwo
Szkoda,ze nie widzial wczoraj,ale jakos chyba tak wyszlo po czwartku i musialam sama isc ogarnac jaki lekarz i w ogole....Tz gdyby kolejny okazal sie burakiem starym,to chyba eksplodowalby mi tam z nerwow w gabinecie

W ogole kicham od wczoraj i smarkam....a to u mnie jednoczesnie oznacza lekki niepokoj,ale wszystko wskazuje,ze to alergiczne,bo ostatnie dni byly mega deszczowe, wilgotne wiec jak nie biore lekow teraz na alergie to organizm tez nie ma lekko....
cieszę się, że udało się zobaczyc maluszka, pewnie spokojniejsza jestes
pogłaskaj go od nas

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

źle spałam, mam straszny kaszel, na dodatek Kacperek miał gorączkę w nocy 38,1 nie mógł spać, Maksiu też dalej gorączkuje. Normalnie szpital.Byłam z rana w aptece kupiłam tż-towi i starszakowi Mucosolwan. Ja nic nie mogę brać bo do mleka wszystko przechodzi.
Natalia Ty może nie wychodz z domu bo jak jeszcze schudłaś to Cię wiatr porwie
To ile teraz ważysz?

zawsze się przydaje

ja używałam, ale bardziej wolę lactowaginal (on jest dopochwowo)

Gotuję golonkę w kapuście dla tż-ta dla reszty lasagnia.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

tiaaa... u mnie tak wieje, że głowę urywa.
mam nadzieje, że wam szybko przejdzie
spokojnie u nas dziś nie wiało aż tak bardzo
ważę 49 więc spokojnie mnie nie porwie

Cytat:
Witam popołudniowo!
Dom troszkę ogarnięty ale muszę jeszcze na chwilkę wrocić do sprzątania. Potem leniuchuję. Czy aby nie za dobrze mi?
Gdyby zebry zapadały w sen zimowy byłoby to jakoś wytłumaczalne a tak...jak można dzień w dzień spać do 11.00? (chyba, że coś do załtwienia wcześnie rano mam na mieście czy w labolatorium albo idę do kościoła).
Rano po 6.00 przebudziłam się, Tz już był na nogach, nie poczułam kiedy wstał....Szykował się do pracy, powinnam to doceniać, że mam takiego zaradnego chłopa co mu kanapek robić nie muszę...Sam sobie z lodówki pakuje do pracy to na co ma ochotę a mnie tylko pyta czy chcę herbatą albo kawę inkę do łóżka. Zwlekłam się na sikanie i pomodlić się z Tz-em do Anioła Stróża żeby czuwał nad nami i spałam jak zabita do 11.00.
Wczoraj np Mama przyszła do nas na górę też ok 11.00 i mówiła do mnie a ja spałam (myślała, że udaję)- złapała mnie za rękę a ja nadal bez ruchu, nieźle ją wystraszyłam...co ja mogę, że tak mocno śpię...
A potem człowiek budzi się jak dzisiaj i widzi za oknem wiosnę, żyć się chce i człowiek żałuje, ze taki piękny poranek przespał....

natalia- Tz-owi się podobało na SR, ja nie miałam jakoś problemu z tym aby go przekonać do zajęć, wiedział, że to moje marzenie, że chciałam na takie zajęcia iść a poza tym on wie, że ja panikara jestem więc stwierdził, że jak mi to ma pomóż przy porodzie i w opiece nad Maleństwem to idziemy
Grupa wydaje się spoko - ale to było tylko jedno spotkanie więc na razie nie jesteśmy zintegrowani
Ciesze się, że się zobaczymy
fajnie, że mężusiowi się podobało na SR

Cytat:
musiałam sobie popłakać

tulę mocno

My też mieliśmy ciężki dzień bo właściwie 3 dzień z rzędu męża nie było. Przyjechał przed 21, obiecał, że będę miała czas tylko dla siebie, więc przed chwilą wymoczyłam się w wannie, czego bardzo dawno nie robiłam, zawsze szybki prysznic. Zrobiłam sobie peeling, ogoliłam się, umyłam włosy i właśnie mam 2 maseczkę na twarzy czuję się fantastycznie

Dobrej nocki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-03, 22:27   #4559
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
kunegunda- tragedia, trwa akcja ratunkowa
ogladam wlasnie na tvn24
a wogole widze ze dzis jednka byl jakis ruch na wizazu ja z Tz rozgladalismy sie za rzeczami do mieszkania obled, poza domem ok 8 h wpadlismy do domu glodni ze hej...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-04, 00:20   #4560
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam sobie peeling, ogoliłam się, umyłam włosy i właśnie mam 2 maseczkę na twarzy czuję się fantastycznie
ja wczoraj prosiłam o interwencję Tz-a, do niektórych części ciała nie dostaję lub nie widzę dobrze, że mężuś chętny do pomocy

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja z Tz rozgladalismy sie za rzeczami do mieszkania obled, poza domem ok 8 h
co fajnego upatrzyliście?

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

nie zwierzałam się Wam ale wczoraj rano na koszuli nocnej centralnie na wysokości piersi zobaczyłam po nocy podejrzaną plamkę...
możliwe, że to już???
wyoglądałam biustonosze od środka ale wszystkie czyste....

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

BERBIE- przesegregowałam zdjęcia, przygotowałam 200szt do wywołania, wykupiłam aukcję i przelałam kasę i wiszę od dwóch godzin nad programem do wysyłania zdjęć, najpierw nie mogłam go zainstalować, później nie czytał moich zdjęć a teraz nie mam pojęcia jakie funkcje tam włączać - jak to kadrować aby nam głów na fotkach nie obcięło...eh niespodzianki nie bedzie, Tz wróci rano z pracy to muszę go poprosić o pomoc, zresztą prawda i tak na jaw wyjdzie jak zobaczy poinstalowane nowe programy
maksi- Ty też zamawiałas zdjecia przez internet, dobrze pamiętam?
posyłałyście płytkę CD czy on-line?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości