Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 05:50   #4531
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

aaby, dachówy obie Jedną przyjęliśmy w styczniu, dwa lata temu to miała niecały roczek i bardzo chore uszka, ale w końcu wyleczyliśmy ją Tylko alergikiem jest strasznym. A druga przyszła nam do sklepu w październiku tego samego roku a była z czerwca mniej więcej i tez ją wzięliśmy Młodsza miała też chore uszka, ale dużo mniej, za to ma traumę mocną. Ktoś musiał ją wyrzucić z okna, albo balkonu, bo nie daje się brać na ręce i przewrócić na plecki łatwo. Wpada wtedy w panikę. A jak kiedyś złapałam ją na ręce na balkonie, to się biedulka ze strachu posiusiuała Ale poza tym to dwie piękne kotki I szczęśliwe teraz są

I nie, nie zamienię się
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 06:30   #4532
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No więc po pierwsze moje studia trwają 3,5 roku, bo to studia dla magistrów (ale nie podyplomowe), gdzie można ubiegać się o zwolnienie z przedmiotów, które miało się na poprzednich studiach, a po drugie zajęcia mam co weekend, a nie jak na innych zaocznych studiach, co 2 tyg
Też mówiłam, że może kiedyś zrobię jakieś podyplomowe, ale mgr już nie - ale mi się akurat odmieniło chociażby ze względu na to, że po 5 latach mam dość pracy przed komputerem, wklepywania, przepisywania, tłumaczenia itp.

Skończyłam filologię chorwacką, a teraz całkowicie się 'przebranżawiam' i studiuję psychologię. I po skończeniu studiów w tym zawodzie chcę pracować
Przede wszystkim brawa za chęci i za odwagę i konsekwencje w realizacji marzeń i celów
Ja po studiach nie wiedziałam za bardzo, co chcę robić, i prawdę mówiąc gdybym teraz ponownie miała wybierać kierunek studiów to nie wiem, co bym wybrała. Zawsze marzyłam o architekturze, ale jestem zwyczajnie za leniwa na takie studia
Pierwszy stopień, mimo że zarządzanie, robiłam na wydziale budownictwa (studia inżynierskie) i ponad 50% przedmiotów to były przedmioty stricte techniczne. Miałam też przedmioty związane z nieruchomościami i tam właśnie łyknęłam bakcyla, stąd moja specjalność II stopnia. Chciałabym zrobić licencję zarządcy albo rzeczoznawcy, ale do tego potrzebowałabym jeszcze rok podyplomówki i rok praktyki A po 6 latach studiów (pierwszy stopień miałam czteroletni) naprawdę mam dość Ale może kiedyś...
Fajnie, że macie możliwość zwolnienia z części przedmiotów i skrócenia sobie studiów
I ja też mam zajęcia co tydzień Tydzień w tydzień. Z przerwami na Święta

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
A co do pracy mgr.. hmm jakby Ci to powiedzieć.. cieszę się że mam już to za sobą
Tym bardziej, że miałam dość skrupulatnego promotora. Może nawet będziesz kojarzyć bo kilka książek wydał: J. Konowalczuk.
Aj, nie kojarzę. A pewnie powinnam. Zwłaszcza pisząc pracę
Jakbyś jednak zmieniła zdanie i chciała szybko jedną taką pracę machnąć, to chętnie udostępnię to, co zdążyłam zebrać

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
jasne ze moga podobno dobe dwie po porodzie dopiero sa balony

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
w maju wyjdzie książka o dzieciobójczyni

Wybaczcie mi.

Po prostu masakra
Spokojnie. Empik już nawet miał ją w przedsprzedaży, ale po ostrych reakcjach klientów szybko ją wycofali. I wydaje mi się, że sporo księgarni w ogóle nie będzie miało jej na półkach. Nie wróżę jej ogromnego sukcesu

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
aaby, dachówy obie Jedną przyjęliśmy w styczniu, dwa lata temu to miała niecały roczek i bardzo chore uszka, ale w końcu wyleczyliśmy ją Tylko alergikiem jest strasznym. A druga przyszła nam do sklepu w październiku tego samego roku a była z czerwca mniej więcej i tez ją wzięliśmy Młodsza miała też chore uszka, ale dużo mniej, za to ma traumę mocną. Ktoś musiał ją wyrzucić z okna, albo balkonu, bo nie daje się brać na ręce i przewrócić na plecki łatwo. Wpada wtedy w panikę. A jak kiedyś złapałam ją na ręce na balkonie, to się biedulka ze strachu posiusiuała Ale poza tym to dwie piękne kotki I szczęśliwe teraz są

I nie, nie zamienię się
Oj, to rzeczywiści musiało się coś stać, skoro ma taką traumę...
Ale kociaki z Twojego opisu przekochane! Wygłaszcz je solidnie od cioci

Dzień dobry Piękne!
Ależ wczoraj tu cisza była... Wszystkie spały?

Wczoraj po pracy pojechaliśmy do CH. Niby tylko oddać sweterek, a nie było nas 3 godziny Dlatego właśnie nie lubię CH...
Mierzyłam prześliczną koszulę - body Ale niestety przy obecnych boczkach i fałdzie absolutnie takiej nie założę. Będę jednak do niej dążyć
Btw, nie chwaliłam się, ale od przedwczoraj mam 30 dni bez słodyczy Dziś jest 3/30. Ciekawe, czy dotrwam chociaż do 5

Po powrocie tylko się wykąpałam, pomalowałam pazurki i poszłam spać. I tyle mnie książki widziały Dajcie mi solidnego kopniak, pliiiis!

Wieczorem jeszcze (dla dziewczyn w ciąży wybielę, co by się nie denerwowały ) mąż zrobił nam po solidnym drinku (mojito! tylko takie z podwójną dawką), bo u nas w okolicy grasuje jelitówka i podobno całe rodziny rozkłada, więc hartujemy się jak przed wyjazdem do Egiptu

A propo pościeli - dziewczyny, które kupowałyście pościel w IKEI: czy kołdrę i poduszki też macie z IKEI? Bo te pościele mają wymiar 150x200, a ja mam kołdrę 160x200 i zawsze myślałam, że pościele z IKEI pasują tylko na kołdry z IKEI. Z resztą z poduszkami też bym miała problem, bo w kompletach są poszewki bodajże 50x60, a ja mam 70x80 A niektóre wzory mają taaakie ładne...

Do dziewczyn, które oglądają coś na TVNplayer i im przycina: a powiększacie okno na cały ekran? Bo mi powiększony też przycina strasznie, ale jak nie powiększę, to już nie I nie ogląda się źle...

Dziś znów obudziłam się z bólem głowy Nie wiem, co się dzieje... Mąż też dziś nie czuje się najlepiej... Oby nas nic nie łapało...

Miłego czwartku!

Aaa, wracając wczoraj z pracy widziałam na spacerze dziewczynę z czarnym Quinny Buzz Jeżu kolczasty, ale on jest piękny!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 06:41   #4533
ilonkaczapela
Zakorzenienie

aaby, a może główka po drinku boli?

Jedną pannę wygłaskałam, bo akurat obok mnie śpi, druga pewnie w korytarzu, bo mąż pojechał rano do Łodzi, to ona chyba na niego czeka

A ja zamiast spać dalej, to oglądam dzisiejsze seriale
Już mam za sobą modern family i the middle, został mi jeszcze psych A później do empiku bo nowy Pratchett powinien być
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:02   #4534
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
nooo

myślisz, że w każdym szpitalu są? ja bym chciała... bardzo...
W większych miastach na pewno

Strong, potwierdzam wszystko co mówiły dziewczyny o satynowej bawełnie- cudo nie pościel! Ale niestety nie tania

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
idę sobie zrobić budyń czekoladowy

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

No uważam, że 20zł za satynobawełnę to jakaś podpucha...... i ta satynobawełna wcale nie jest śliska jak zwykła satyna i nie jest też taka zimna - na prawde bardzo to przyjemne
Popieram

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No wlasnie ja mysle co z tym cycnikiem .. ale chyba faktycznie troszke wiekszy trzeba bedzie wziasc ..

Kuchnia posprzatana , pranie poskladane
a ja wczoraj nic nie zrobiłam

Cytat:

Kurde mam nadzieję, że wkrótce przyjdzie co będziecie mogli oficjalnie zacząć staranka. A jak okres nie przyjdzie w najblizszym czasie to idziesz do lekarza? Bo wiesz to może być przyzwyczajanie organizmu do odstawienia tabsów a może być efekt jakiś zaburzeń...

Słodziak! Ja mam ( a wlasciwie juz teraz mama) teriera walijskiego
Myślę, że to wina odstawienia Daję sobie czas do poniedziałku, jeśli @ nie przyjdzie to ogłaszam 1 cykl starań i działamy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT=Arial Narrow]:

Aaa, wracając wczoraj z pracy widziałam na spacerze dziewczynę z czarnym Quinny Buzz Jeżu kolczasty, ale on jest piękny!
Abby, uwielbiam mojito
Kurcze też chciałabym zobaczyć ten quinny buzz na żywo u nas w większości tako,xlandery i mutsiaki jeżdżą
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:06   #4535
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Stokrotko mi się ciął tylko 1 sezon Przepisu na życie, reszta (tak jak i inne seriale) oglądam normalnie.

Ana pieska musieliśmy sobie darować, bo będzie mała, więc sobie nie wyobrażam. Jak kiedyś mała podrośnie to wtedy sobie kupimy.

aaby aż tak szybko się na porodówkę nie wybieram. Trzymam kciuki za postanowienie, ja teraz w post tak jak zakładałam wytrzymałam 40 dni bez słodyczy

Moja mała wczoraj jak nigdy cały dzień nie spała tylko brykała a dziś o 7 znowu mi pobudkę urządziła

Wczoraj mąż oceniał mój brzuch i powiedział, że jednak na jego oko to nie opadł. Bo na górze mam tyle samo przestrzeni tzn. że nawet palec się nie zmieści między biustem a brzuchem. On po prostu urósł i sie bardziej wypełnił.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:07   #4536
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
a co do położnej ja już odpuściłam bo tych staraniach, bo jak mi ma baba chodzić i stękać że mogłam mamę zapytać to dzięki bardzo.

Stokrotko, nie, dla nas szukam jakieś ale pytam bo ceny są za dwie dychy i sobie myślę że to chyba taka na raz. Nie wiem nawet jaki materiał najlepszy na pościel, kory nie lubię ;p
cos za tanio ja za swietna jakosc

Cytat:
Madzia, Ty masz bardzo fajną tą ciążę Tylko chwalić czyli z wizyty zadowolona?

Stokrotko, teraz wstałam, i biorę się za pranie najpierw, i ogarnięcie mieszkania a co do nauki... chyba dopiero jutro

Żabcia, jak my na taką sesjsę pójdziemy to ja właśnie mam ten sam dylemat co do bielizny, bo ja np. nie mam fajnego ciała samego w sobie. Boczorki, cellulitki... no i wczoraj pierwszego rozstępa zobaczyłam na brzuszku więc będę szukała alternatywy dla pokazania tylko brzuszka...

Co wiecie o pościeli bawełna satynowa? Będzie to jakie czy na raz?
ja mam pisac juz na dzis referat za to siedze i was nadrabiam
Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
A co to są "boczorki"

Co do bawełny satynowej - my tylko takiej pościeli używamy, jak dla mnie to mogę spać nawet pod wycieraczką, ale mój maż to mega delikates - kora go gryzie, satyna nie wygodna, bawełna też nie, a satyno-bawełna to dla niego super rozwiązanie, ale fakt, super się pod tym śpi, może i nie jest najtańsze, ale moja najstarsza pościel ma 3 lata i wygląda jak nowa, a praktycznie na zmianę z inną satyno-bawełną ją używam, bo wszystkie inne materiały są be dla mojego męża.
ja na zime tylko flanelki uzywam kory tez nieznosze mam jakis uraz chyba z dziecinstwa a tz wszystko jedno a i mamy dwie kołdry wiec kazdy spi pod czym chce

Cytat:
Madzia, mi właśnie się to najbardziej w szpitalu podobało jak dzień w dzień słuchałyśmy serduszka Pani mi chwaliła że na małym by się można było uczyć bo słychać wyraźnie i każdą... no właśnie nie wiem "dwubitność"... czy coś takiego

Ty nie masz żadnych rozstępów póki co
?
zazdroszcze tego słuchania serduszka tez bym juz chciała

a ja roztepami nie bede sie przejmowac bo jak schudłam kiedys to tyle mi sie ich zrobiło ze szok wiec kilka wiecej nie zrobi mi róznicy

Cytat:
Przyznaje się bez bicia że Was przeleciałam na szybko
- przecież tego się nie da nadrobić!
Malenstwo szykuj się na nowy wątek

No ja zawsze planowałam, że ślub od razu po studiach (udało się) a potem od razu dziecko (tu troszkę gorzej).

Masz już jakieś zdjęcia z sesji?

Gratuluję 9 miesiąca! To teraz czekamy na Majkę

Praga jest piękna co do noclegu nie pomogę bo my mieszkalismy w hostelu w mieszkaniu chyba dla 10 osób... Jak przyjechaliśmy pod hostel to trochę się zaskoczyliśmy co tak różowo wszędzie - a to była ulica klubów nocnych ze striptizem

Co do zakupów to ja nie cierpię ich. Najchętniej bym w ogóle nie chodziła ale niestety czasem trzeba. Szczególnie gdy "dzień paszteta" ciągnie się miesiąc

To samo kończyłam na akademii ekonomicznej

Kurde mam nadzieję, że wkrótce przyjdzie co będziecie mogli oficjalnie zacząć staranka. A jak okres nie przyjdzie w najblizszym czasie to idziesz do lekarza? Bo wiesz to może być przyzwyczajanie organizmu do odstawienia tabsów a może być efekt jakiś zaburzeń...

Jeee opadł!!!!

Silesię nie cierpię.. I zawsze się tam gubię

A ja byłabym nawet ładnym i słodkim dzieckiem gdyby nie fakt, że mama mnie obcinała "na garnek"

Pisz kochana co Ci leży na serduchu.. od tego jesteśmy!
Martwisz się tą rozłąką?

Słodziak! Ja mam ( a wlasciwie juz teraz mama) teriera walijskiego

Ja też kupiłam ostatnio w ikei i póki co nic się z nią nie dzieje.
sliczne pieski moja mama ma terier szkockiego

Cytat:

I nie, nie zamienię się
a ja mam kocura dachowca ma 12 lat jest rudy i zwie sie Kot tylko ze teraz mieszka u rodziców i mi za nim strasznie teskno...

pewnie jak tu zajrze po zajeciach to nowy watek juz bedzie
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:09   #4537
emigra
Zakorzenienie

dzien dobry
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:13   #4538
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby, a może główka po drinku boli?
Ale drink był wczoraj, a głowa mnie boli od 3 dni

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Kurcze też chciałabym zobaczyć ten quinny buzz na żywo u nas w większości tako,xlandery i mutsiaki jeżdżą
U nas też mnóstwo tako, x-landerów, kilka Mutsy i jeden albo dwa Buzzy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za postanowienie, ja teraz w post tak jak zakładałam wytrzymałam 40 dni bez słodyczy

Wczoraj mąż oceniał mój brzuch i powiedział, że jednak na jego oko to nie opadł. Bo na górze mam tyle samo przestrzeni tzn. że nawet palec się nie zmieści między biustem a brzuchem. On po prostu urósł i sie bardziej wypełnił.
Zobaczymy, czy też będę mogła się pochwalić silną wolą

Eee, mąż się nie zna

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dzien dobry
Dzień dobry
Jak się macie? Koniecznie musisz zaktualizować nam obraz Malutkiej Gucia, Ty również!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-04-12, 07:20   #4539
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To jest ten wózek o którym piszecie?? http://allegro.pl/ladny-quinny-buzz-...251299721.html

strasznie małe ma przednie koła i do tego piankowe.

Stary 2012-04-12, 07:21   #4540
agnusek22
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:23   #4541
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
To jest ten wózek o którym piszecie?? http://allegro.pl/ladny-quinny-buzz-...251299721.html

Tak, ten Tylko ja bym chciała wersję czterokołową:

1300696063_179453847_1-Zdjecia--SPRZEDAM-WoZEK-QUINNY-BUZZ-4-CZARNY-CZTEROKOlOWY-CZTEROKOlOWIEC.jpg

Koło przednie rzeczywiście małe i piankowe, ale możesz kupić wersję terenową i podmienić:

f-quinny-kola-terenowe-do-buzz-3.jpg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 07:29   #4542
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaby aa to jak można podmienić to ok, bo na takie małe bym sie nie zdecydowała.

W k. wkleiłam zdjęcie

Stary 2012-04-12, 07:34   #4543
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
cześć

Stokrotko mi się ciął tylko 1 sezon Przepisu na życie, reszta (tak jak i inne seriale) oglądam normalnie.

Ana pieska musieliśmy sobie darować, bo będzie mała, więc sobie nie wyobrażam. Jak kiedyś mała podrośnie to wtedy sobie kupimy.

aaby aż tak szybko się na porodówkę nie wybieram. Trzymam kciuki za postanowienie, ja teraz w post tak jak zakładałam wytrzymałam 40 dni bez słodyczy

Moja mała wczoraj jak nigdy cały dzień nie spała tylko brykała a dziś o 7 znowu mi pobudkę urządziła

mi się wieszają seriale bo mam stary komputer i on zwyczajnie nie daje rady

Cytat:
dzien dobry
dzień dobry jak Julka?

Cytat:

mi się ten model tak średnio podoba, ja w ogóle jeszcze za wózkami nie zaglądam, pewnie dopiero jak się uda to będę patrzeć

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
dzień dobry

a ja już zjadłam śniadanko i zaraz się szykuję do pracy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:38   #4544
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Też idę na śniadanko zaraz.

Stary 2012-04-12, 08:02   #4545
emigra
Zakorzenienie

a dziekujemy, w miare dobrze wieczory z nia nie sa latwe, chyba przechodzimy skok rozwojowy.. ale nocki za to ladnie przesypia - dzisiaj rekord bo jak zjadla o 21 tak obudzila sie na jedzenie dopiero o 4

my mamy gondole z quinny, ale mysle ze jest zbyt mala i dlugo nam nie posluzy
3270g, 47 cm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 08:15   #4546
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

emigra a to wy nie macie całego maxi cosi??

Stary 2012-04-12, 08:21   #4547
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie!

Abby takie hartowanie to ja uwielbiam

Emigra super, że coraz lepiej się dogadujecie z Juleczką Pięknie dzisiaj pospała!

My wczoraj spędziliśmy miły wieczór. Dzisiaj ciężko się wstawało, no ale życie Za to mamy zaproszenie na długi weekend do Holandii i będziemy się rozglądać za lotami

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:22   #4548
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo Holandia gdzie dokładnie??

Stary 2012-04-12, 08:37   #4549
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
oo Holandia gdzie dokładnie??
a nie wiem szczerze powiedziawszy. Wiem tylko na które lotnisko mamy dolecieć

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 08:41   #4550
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Ja go jeszcze nie widziałam na żywo Ale jakoś do mnie nie przemawia Chociaż Joolz Day którymi tak się podoba też ma mniejsze kółka z przodu, a podobno jeździ się fantastycznie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Hej

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Abby takie hartowanie to ja uwielbiam

Emigra super, że coraz lepiej się dogadujecie z Juleczką Pięknie dzisiaj pospała!

My wczoraj spędziliśmy miły wieczór. Dzisiaj ciężko się wstawało, no ale życie Za to mamy zaproszenie na długi weekend do Holandii i będziemy się rozglądać za lotami
Ale fajnie
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:46   #4551
ButterBear
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Proste?! Dla mnie to abstrakcja!

Hehe, taki żarcik Po prostu niedawno sama zmieniałam serwer i pan z portalu napisał mi, że strona nie będzie działać jakieś 48h, bo musi nastąpić propagacja dns'ów. Zareagowałam tak samo jak Ty
Możesz teraz zapytać męża "Kochanie, czy dns'y już się spropagowały?"

Podziwiam!
No to zobaczysz na moim blogu, jak mój TŻ spropaguje dnsy i odczyni całą resztę magii, że tarty są na prawdę proste

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
wowogromne

Cytat:
Przede wszystkim brawa za chęci i za odwagę i konsekwencje w realizacji marzeń i celów
Ja po studiach nie wiedziałam za bardzo, co chcę robić, i prawdę mówiąc gdybym teraz ponownie miała wybierać kierunek studiów to nie wiem, co bym wybrała. Zawsze marzyłam o architekturze, ale jestem zwyczajnie za leniwa na takie studia
Pierwszy stopień, mimo że zarządzanie, robiłam na wydziale budownictwa (studia inżynierskie) i ponad 50% przedmiotów to były przedmioty stricte techniczne. Miałam też przedmioty związane z nieruchomościami i tam właśnie łyknęłam bakcyla, stąd moja specjalność II stopnia. Chciałabym zrobić licencję zarządcy albo rzeczoznawcy, ale do tego potrzebowałabym jeszcze rok podyplomówki i rok praktyki A po 6 latach studiów (pierwszy stopień miałam czteroletni) naprawdę mam dość Ale może kiedyś...
Fajnie, że macie możliwość zwolnienia z części przedmiotów i skrócenia sobie studiów
I ja też mam zajęcia co tydzień Tydzień w tydzień. Z przerwami na Święta

[FONT=Arial Narrow]A propo pościeli - dziewczyny, które kupowałyście pościel w IKEI: czy kołdrę i poduszki też macie z IKEI? Bo te pościele mają wymiar 150x200, a ja mam kołdrę 160x200 i zawsze myślałam, że pościele z IKEI pasują tylko na kołdry z IKEI. Z resztą z poduszkami też bym miała problem, bo w kompletach są poszewki bodajże 50x60, a ja mam 70x80 A niektóre wzory mają taaakie ładne...
No to mnie rozumiesz, też mam przerwy tylko na święta...

Ja mam właśnie pościel z Ikei, kołdrę i poduchy też, bo właśnie niestety Ikea ma specyficzne wymiary i jak sie już tam kupi kołdrę, to poszewki tylko tam można kupić. W wielu miejscach już oglądałam i nie pasują...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:54   #4552
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Witam się...
przeleciałam Was...

Aaby, dziękuję już dobrze wszystko Luteinkę mam tylko brać ale przyznam się bez bicia zdarza mi się zapomnieć o niej.

Emigra, to gratuluję postępów i buziaki dla Juleczki

dowiaduję się, że egzamin mam za tydzień a nie teraz w sobotę
więc mam trochę czasu jeszcze na te nadrabianie.
Dziś mam mało roboczy nastrój może przez pogodę no i planów jakichś specjalnych też nie mam. Zgadnijcie co wczoraj dostałam na rocznicę ? odpowiem od razu, nic Poprostu chyba się muszę przyzwyczaić w końcu że kwiatki to ja mogę dostać bez okazji ale z okazją to nigdy.
Stary 2012-04-12, 09:10   #4553
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
w maju wyjdzie książka o dzieciobójczyni

Wybaczcie mi.

Po prostu masakra
Cytat:
[
Spokojnie. Empik już nawet miał ją w przedsprzedaży, ale po ostrych reakcjach klientów szybko ją wycofali. I wydaje mi się, że sporo księgarni w ogóle nie będzie miało jej na półkach. Nie wróżę jej ogromnego sukcesu

dokładnie

Quinny mi sie bardzo podobaja ale 4 kolowe

Cytat:
dzien dobry
dzien dobry

Cytat:
Tak, ten Tylko ja bym chciała wersję czterokołową:

Koło przednie rzeczywiście małe i piankowe, ale możesz kupić wersję terenową i podmienić:

Załącznik 4615889
w rzeczywistosci nie sa wcale malutkieza to wózek wyglada bardzo zgrabnie dzieki nim

Cytat:
aaby aa to jak można podmienić to ok, bo na takie małe bym sie nie zdecydowała.

W k. wkleiłam zdjęcie
Wszystko zalezy po jakich terenach chcesz jezdzic
Ale np. my spacerowka z małymi kółkami po plazy jezdzilismy

Cytat:
a dziekujemy, w miare dobrze wieczory z nia nie sa latwe, chyba przechodzimy skok rozwojowy.. ale nocki za to ladnie przesypia - dzisiaj rekord bo jak zjadla o 21 tak obudzila sie na jedzenie dopiero o 4

my mamy gondole z quinny, ale mysle ze jest zbyt mala i dlugo nam nie posluzy
super, ze mala tak ladnie przesypia
A skok niestety trzeba przejsc

Dzien dobry

Dzis sie nie wyspalam...maly spał z Nami...jak ja tego nie znosze

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 09:15   #4554
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

strong a jaką ty wczoraj miałaś rocznice??

Stary 2012-04-12, 09:35   #4555
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra a to wy nie macie całego maxi cosi??
stelaz, spacerowe siedzisko i fotelik z maxi cosi tylko gondola quinny- ta babka tak sobie skompletowala Jeszcze Jula jest malutsia to inaczej, ale jakby sie urodzila taka 57-60 cm to by pewnie gora do 4 miesiaca pojezdzila.
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-12, 09:37   #4556
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

4 miesiące to malutko. W x-landerze w gondoli moja koleżanka swoją woziła 7 miesięcy a potem na spacerówkę przeszła, bo mała nie lubiła leżeć.

Stary 2012-04-12, 09:38   #4557
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
4 miesiące to malutko. W x-landerze w gondoli moja koleżanka swoją woziła 7 miesięcy a potem na spacerówkę przeszła, bo mała nie lubiła leżeć.
no ta gondola mi sie malusia wydaje, ale nie mam porownania do innych niestety - moze przesadzam
3270g, 47 cm

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 09:40   #4558
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no ta gondola mi sie malusia wydaje, ale nie mam porownania do innych niestety - moze przesadzam
Podobno w x-landerze jest mała. Ale tym się nie przejmuje bo i tak powyżej 6-7 miesięcy bym już chciała sie do spacerówki przenieść. Ona ma rozkładane siedzisko na płasko więc luz. Dlatego dla mnie najważniejsza była spacerówka niż gondola.

Stary 2012-04-12, 09:50   #4559
blonde_hair
Zakorzenienie

Ja w gondoli poł roku wozilam
Potem zmienilam na spacerówke, ale szybko kupilismy nowa, lzejsza i malego przelozylismy do nowej cos kolo 8 miesiaca
Stary 2012-04-12, 09:52   #4560
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

U nas w spacerówce mała będzie akurat na zimę przeniesiona. Ale spoko. Ma ona mocno rozkładaną budkę, bardzo ciepły śpiworek więc sie nie martwię. No... i nie będę musiała jej tachać na górę bo spacerówka już cała ze stelażem będzie w piwnicy stała.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości