|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
jakbys nie zrobila bedzie jakis minus-musisz sobie odpowiedziec na pytanie co jest dla Ciebie korzystniejsze-odpoczynek niestety w stresie, czy spokoj ducha. z drugiej str napewno chcialabys sie troche w koncu odprezyc bo okresie lezenia...to pomoglam...![]() Co do drugiego to wydaje mi sie ze nie powinnas nic mowic-nie sadze aby cos wyszlo.masz prawo do konsultacji w koncu tak samo jak masz prawo korzystac z wizyt na NFZ Cytat:
napewno bedzie dobrze!!Cytat:
matce zawsze ciezej niz dzieckuDziewczyny psiaki cudne ja zaraz zrzuce zdjecia z dzisiejszego spaceru i przedstawie mojego wlochacza przekochanego.jestem psiara jakich malo-uwielbiam psy Jutro mam wizyte.pytalam milene o badania dodatkowe.miala przeziernosc.robi sie ja miedzy 11-14tyg ja bee w 10 i 3d a wiec chyba za wczesnie co??powem mu o agnieszce i zapytam czy bede miala robione takie badanie jak bratowa.najwyzej zapytam czy mam przyjechac na astepna wizyte tydzien wczesniej??szkoda by bylo nie skorzystac prawda?? ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- aha najwazniejsze dzidziulki cudne codo witamin nie wiemdzialam ze femibion jest 1 i 2 ja biore fwmibion classic |
|||
|
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to okropne te Święta Ci wyszly Ale najważniejsze ze wszystko już ok, będę trzymać kciuki bo ja tez leżę z krwiakiem i tez jestem z Koszalina. Kamilka, Jaki krwiak według lekarzy to jest ogromny? I kto Cię prowadzi? Ciepło pozdrawiam, na pewno teraz będzie już dobrze
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawialam z bratowa mowila ze ona tez byla w 10tc i kazal jej przyjsc na 2 tyg takze wychodzi na to ze bede miala krotki odstep od wizyty do wizyty.troche sie boje wyniku moze wolalabym go nie znac...
Przedstawiam moje pociechy Ta duza i biala moje trzecia tesciowej kupiona przeze mnie na jej urodziny(bede mnie wyklinac do konca zycia chyba za tego psa...)okropnie uparty i nieposluszny ale pieszczoch jakich malo.owczarek cudowny psiak-ulozony, grzeczny jednak z przytulaniem to zalezy czy ma ochote czy nie w kazdym bardz razie bardzo towarzyski i oddany-przyslowiowy -wierny jak pies no i kundelek -bardzo glosny ale przekochany i nieziemsko cierpliwy jak dzieciaki sie urodzily miala juz 5 lat, ciagaly za ogon, siadaly na nia poki ich ktos nie sciagnal-nigdy nic nie zrobila-ale tylko naszym dzieciakom na inne potrafi warknac.
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
hejka!!!
Dawnoooo mnie nie było - małam mnóstwooooooooooooooo pracy i dużo stresu... Ale już jest ok ![]() Jutro zaczynam 11 tc i jestem w szoku jak mi brzuszek już wyskoczył !!! normalnie szok - już nie pamiętam jak było z Wojtusiem ale chyba teraz szybciej widać... 9 maja mam kolejną wizytę i badanie przezierności karkowej ( mam nadzieję że wszystko będzie ok) no i może poznamy płeć
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4536 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też bym taką chciała, ale w bloku to by sie męczyła bardzo![]() Cytat:
![]() pewnie, że będzie ok!
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))ide rano na badania krwi moczu itd wiec rano musze wstacco do przemiany nic mi nie mow bo tez dzisiaj spedzilam godzine bop 4 dni nic nie ,moglam a jem jak slon i w koncu brzuch jak bania i sie balam ze mi peknie zaraz ..masakra nie wiem co brac juz na to (halwaya co to ejst kurczak po kantonsku??? ja dzis u babci michala zjadlam pyszny rosolek i beziki a wieczorkiem jak wrocilismy oczywiscie zrobilismy jeszce grillowanego kurczaczka z sałatka taka (sama zrobilam ) , sosem czosnkowym i frytasami.pychota
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnamadonna a sprobuj wypic szklanke letniej wody z rana moze pomoze? mi sie troche poprawia udaje mi sie co 3 dni coraz czesciej a to juz sukces....
Wieka te psiaki akurat maja to do sibie ze potrzebuja duzo ruchu.Dalia jest psem mysliwskiem(moja biedna tesciowa ma przeorany caly ogrodek:/) a franc jak to owczarek tez musi sie nabiegac.za to inezka to tylko by spala-ale cholera tak chrapie ze czasem musze ja znosic pietro nizej bo spac nie idzie:P |
|
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że jestem jedynym rannym ptaszkiem na forum Z jednej strony męczy mnie wstawanie o 5.30 od pndz do pt, z drugiej mam szanse dorobić do rodzinnego budżetu, więc na razie siedzę. Na szczęście to tylko 2,5h i o 9 jestem w domu. Moje samopoczucie lepsze z dnia na dzień. Mdłości praktycznie nie odczuwam, bóle głowy też minęły, jedynie zaparcia i senność. W dalszym ciągu potrafię zrobić sobie 2h drzemkę w ciągu dnia, a w nocy normalnie przespać 10-12 godzin Chyba wypoczywam na zapas![]() Miłego dnia życzę wszystkim i muszę się pochwalić, że dziś zaczynam 13 tydzień ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Warto poczytać co nas czeka http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...5.html?page=0&
|
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
Kasia,
Gratuluję II trymestru, wow ![]() To dlatego czujesz sie już lepiej A do pracy mogę chodzić za Ciebie, a Ty za mnie będziesz leżeć plackiem, ok? ![]() A co właściwie robisz w pracy? Również miłego dnia
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pracy to moje zajęcie dodatkowe. Ogólnie pracuje w szkole, ale jestem na L4, a rano "dorabiam nielegalnie". Pracuje w fitness clubie, wcześniej przed ciążą jako instruktor, a że teraz to nie możliwe rano siedzę na recepcji. Nie robię nic poza odbijaniem karnetów ![]() A co do leżenia to każda z nas musi odleżeć swoje. Ja miałam swój czas od 7 do 11 tygodnia, może nie bezwzględnego leżenia, ale starałam się robić to jak najczęściej. Cierpliwości, a wszystko będzie dobrze
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co sie działo, ze musialas sie oszczędzać? Praca fajna, a w szkole czego uczysz? No to masz podobnie jak ja...normalnie squash 3-4 razy w tygodniu a teraz totalny brak ruchu...ehhh to nie jest fajne. Ale ja cały czas marze, ze mi sie całkowicie wchlonie i od II trymestru będę mogła chodzić na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży...
|
|
#4543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w szkole uczę WF A Ty czym się zajmujesz? Bo rozumiem, że teraz jesteś na zwolnieniu. Ja wrócę do pracy dopiero po macierzyńskim, czyli w czerwcu za rok
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Ja dziś ide do gina ![]() Oficjalnie stane sie ciężarówka, założą mi karte ciąży Chyba pójde dziś do fryzjera bo wyglądam jak czupiradło i może na ciuszki skocze, bo dostałam od teściowej na rozwalenie
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
happy_eve
ja zmnielam lekarza i wzielam karte ano slowa nie powiedziala wrexcz bylaaa bardzo mila cooo bylo dla mnei zaskoczeniem bo przenioslam sie na nfzkamilka ochana trzymam mocno zeby bylo wporzadku dziewczynki psiaki cudna ja tez koffam psy pozniej wam ppokaze ![]() madzius i widzisz chiwl moment i wszytsko zalatwione kurcze ja wczoraj normalnie padlam wieczorem ojadlam sie lodow pozniej pizzy mloda spedzila dzien z tata i byla zachwycona nawet o mamie zapomniala az mi dziwnie bylo jak nic tylko tato chodz ![]() teraz zbieramy sei na zakupy tylko pogoda zrobila sie do d.... mam nadzieje zze zdaze przed deszczem |
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane !!!!
Jestem już po śniadanku i siedzą z kubkiem herbatki Dzisiaj zabieram się za moją magisterkę, ale jeszcze trochę tutaj posiedzę Marti- śliczne psiaki Kamilka- biedna..najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze Madzius- mój lekarz mi mówił, że rzeczywiście sporo lekarzy zakłada szybciej karty ciąży, ale to jest tak naprawdę dokument dla lekarza i kobiety. Nie ma wpływu na becikowe. Do becikowego potrzebne jest wyłącznie zaświadczenie od lekarza. ,,Od 1 stycznia 2012 r., prawo do dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka i jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia się dziecka, ponownie uzależnione będzie od przedstawienia przez osobę ubiegającą się zaświadczenia, że matka dziecka pozostawała pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu" (ksiegowosc.infor.pl) Cytat:
Super !!!!!!!!!!Cytat:
No i udanego dnia, bo widzę, że plany na dzisiaj masz konkretne
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
||
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że tak już zostanie |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam II trymestr w środę Zainstalowałam sobie aplikację na tel, która mi dodatkowo odlicza dni - polecam na Androidze 'I'm expecting' albo BabyCenter Mi zostało jeszcze 191 dni ![]() i w środę idę też do lekarza.. poproszę go, żeby mi dał jakiś papier - to może jednak na dniówkę się przeniosę.. Na nockach spokojniej, ale chyba jednak lepiej w nocy spać
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to wygląda tak, że podsmażam pokrojoną pierś z kurczaka i zalewam tym sosem
i serwuje z ryżem
|
#4552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widać gin, do której chodziłam jakoś inaczej sobie to zinterpretowała ![]() Mystiquee za wizytę!
|
||
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko muszę walczyć z apetytem, bo bym non stop coś jadła
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby już tak zostało ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Aaaaaa równo za dwa miesiące wychodzę za mąż Jakoś nie dociera to do mnie jeszcze
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Im szybciej tym lepiej. Dwa miesiące - szybko zleci
|
|
#4556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A śłub bedzie cywilny czy kościelny? |
||
|
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później w razie gdyby coś "tfu, tfu" poszło nie tak to będzie wytłumaczenie, że nie było czasu na zastanawianie się ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- A głodu nie czujesz? Cytat:
Z tańcami, zabawami, oczepinami ![]() Ślub kościelny- konkordatowy
|
||
|
|
|
#4558 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Hej!
marti86 - śliczne psiaki! Uwielbiam psy!!! ![]() Cytat:
Cytat:
http://magiasmaku.pl/kategoria/potra...uchnia-chinska Co do zaparć, to ja akurat nie mam z tym większego problemu. Co prawda chodzę do WC dużo rzadziej niż przed ciążą, ale przynajmniej regularnie i wiem, że co te 2-3 dni coś na pewno będzie. ![]() Od zawsze w takich sytuacjach działała na mnie kawa z mlekiem. Wystarczy kubeczek kawy do śniadania i wizyta w WC gwarantowana. Spróbuj. ![]() Cytat:
Ja dziś zaczynam 12 tydzień, ale dolegliwości wciąż dokuczają. ![]() Cytat:
za wizytę i czekam na relację. ![]() Fajny dzień dziś przed Tobą! Cytat:
![]() Cierpliwości kochana, najgorsze na pewno już za Tobą. W końcu II trymestr coraz bliżej.
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sie z Wami czymś podzielić...
Normalnie tak mnie wczoraj naszły takie myśli dziwne... że już nigdy nie będziemy sami z tż, zawsze będzie ktoś trzeci... Zawsze ten ktoś trzeci będzie najważniejszy, będzie z nami mieszkał.. Matko droga jestem tym przerażona... A najlepsze jest to, że ja przecież chciałam zajśc w ciąże, a teraz mam takie wątpliwości.. W ogóle nie czuje miłości ani jakiegoś przywiązania do tego okruszka w moim brzuchu, nie wiem co mi sie dzieje... Powiedzcie mi czy też tak macie? Takie dziwne wątpliwości? Może to te hormony wstrętne?
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą powiem Wam szczerze, że te dni lecą mi jak szlone. Żyje teraz od jednej soboty do drugiej, bo zaczynam kolejne tygodnie ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

Może lepiej wybrać się w lipcu? Nie wiem
). I nie wiem - czy przyznawać się, że prowadzę już ciążę u innego lekarza? Czy np. pokazywać tą kartę ciąży? Czy założyć sobie drugą u niej?
I w mcdonald's na mcflurry 
jakbys nie zrobila bedzie jakis minus-musisz sobie odpowiedziec na pytanie co jest dla Ciebie korzystniejsze-odpoczynek niestety w stresie, czy spokoj ducha. z drugiej str napewno chcialabys sie troche w koncu odprezyc bo okresie lezenia...to pomoglam...

No i udanego dnia, bo widzę, że plany na dzisiaj masz konkretne
i serwuje z ryżem
Adam 18.11.2012