|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Ikea tez maja duzy wybor U niedobrze ... ja nie dziwgam nic ciezkiego zawsze to zostawiam mezowi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny padlam musialam sie przespac bo same oczy mi sie zamykaly ... Ale jak odzylam
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- tu bym się kłóciła ... z własnego doświadczenia
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
ja tylko na chwilkę, musze jeszcze dziś popracować ![]() bodziaki z biedry kupiłam te napki faktycznie plastykowe, ale do piachu będą akurat ![]() a, paklanki więc tak, u nas czasami się przydawały, ale raczej jak już rozszerzyliśmy dietę (zwłaszcza jak mięcho doszło a poza tym mieszkamy w wieżowcu i mamy zsyp, więc jak było tragicznie to chwila i pieluchy już nie było ![]() no, to uciekam do zobaczenia pewnie w nowej części |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam zyczyc dobrej nocki, ja juz dzisiaj mykam, nogi mnie bola jak szlag po dzisiejszym bieganiu
![]() Zamelduje sie jutro. Slodkich snow! |
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, kolejne zwierzenia ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Wow, a to w ogóle możliwe???? No to ogromne GRATULACJE to się musi mąż cieszyć ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() Ja się zabrałam za porządki - chyba mi podświadomość podpowiada, że czas zrobić miejsce dla dzidziusia - więc zaczełam opróżniać szafkę z pomocy do szkoły - które po prostu wywiozę do szkoły, i wiecie co, znalazłam kopertę, a w niej 50zł idę sprzątać dalej, może znajdę 100
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Bikuś, fajnie tak znaleźć dodatkową kasę
My z racji obrotu gotówką przy handlu już ze dwa czy trzy razy znaleźliśmy w domciu większe pieniążki gdzieś schowane. Ostatnio mąż szukał swojego paszportu i znalazł w takiej walizeczce, w której kiedyś trzymaliśmy drobne 1000zł. Fajnie, bo akurat opłaty mieliśmy większe
|
|
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo pozniej tylko segregujesz miedzy jasnymi i ciemnymi.
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, Cytat:
kurcze my musimy w tym roku (w najblizszych miesiacach) balkon zrobic, tez juz bym chciala zaczac czegos szukac, Cytat:
Cytat:
ja rzeczy mlodego pakowalam do naszego duzego kosza a potem pralam w rekach, a teraz piore juz z naszymi ale w jego proszku ![]() a z pamperami nie mam problemu bo mieszkam w wiezowcu wiec od razu do zsypu wynosimy, a jeszcze co do biustu po ciazy to mi niestety bardzo szybko wrocil do poprzedniego stanu
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- nadrobiłam Was Dziś się dopytałam mamy i siostry czy je brzuch w ciąży bolał dołem. Siostra ma synka - brzuch ją całą ciążę bolał, moja mama miała nas 5 i tylko przy ostataniej ciąży (SYN) bolał ją brzuch. Uspokoiłam się trochę Jutro jadę porobić badania, bo na wynik toxoplazmozy tydzień muszę czekać. A teraz uciekam Jakby się wątek skończył i gdzieś była nowa część to nie zapomnijcie o mnie bo jestem jeszcze ciemna w te klocki Miłej nocki
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie jest wiekszy niz przed ciaza, tyle ze juz nie taki jedrny
Wiec to zalezy...
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
1. Żabciu, masz rację małe autka też są fajne, a co najważniejsze mniejsze szanse że się przesunie jakiś płot czy murek z nie uwagi.
![]() 2. Stokrotko, dziękuję za przepis szpinakowy, a no i mam nadzieję że z wątróbką będzie wszystko ok ![]() 3. Ana apropo dachówki z Robena, nas też nie stać dlatego mogę powiedzieć że co najwyżej mi się podoba. 4. Madziu, miło że mieliście romantyczny wieczór z mężem, nacieszcie się sobą jeszcze tylko we dwoje. 5. Aaby, a propos teściówek i chrzcin, to znów mojej mamie się nie podoba że w listopadzie chcemy chrzcić. Jakaś masakra z tymi mamuśkami, czasem chciałabym mieć dźwiękoszczelną komorę. 6. Madzia, fajny brzusio. 7. Emilka, przyjemne te prasowanie małych ciuszków co? Wrzucaj nam jakieś zdjęcia. ![]() 8. Madziu, co do koleżanki no to razem będziemy wieś objeżdżać z dziećmi w wózkach . A u niej mieszka dziewczynka.![]() 9. Kasiu, gratuluję tych gratyfikacji pieniężnych. 10. Baobabku, cieszę się że tak z tym remontem u Was ruszyło. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Witam się wieczorowo. w skrócie Wam powiem co u mnie... zamówiłyśmy z koleżanką pościele. http://allegro.pl/3-el-posciel-120-x...320508495.html kremowe żyrafki i zielone pieski oba z ochraniaczami bo nie mogłam się zdecydować na jeden uniwersalny kolor ochraniacza.kupiłam też rożek, dwa prześcieradła i wypełnienie. Oraz pościel do wózka wraz w wypełnieniem w zieloną krateczkę. a ze szkołą rodzenia... szkoda gadać. Nie byliśmy, dojechaliśmy do tego miasta i szukałam bankomatu żeby kasę wybrać a tu... karty brak a w gotówce ani grosza bo wszystko na pościel dałam. bardzo mi było przykro, jednakże mam jeszcze nadzieję że się uda w przyszłym tygodniu bo TŻ ma zainfekowane te rany po operacji i jeszcze tydzień chorobowego dostał. Ni i na leki znów musieliśmy wydać bo trzeba te rany pryskać octeniseptem plus jakieś leki na bakterie.
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieciatki, pomocy!
Mały mi nie chce zasnąć... kokosi się w tym łóżku i kokosi... nauczył się stać na czworaka i cały czas staje i się buja... Karmiłam go ciepłym mlekiem to mi usnął podczas picia, ale oczywiście jak go tylko zaczęłam przenosić to się obudził na rękach mi usypia, nie wiem co zrobić żeby zasnął w łóżku
|
#4548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy![]() Szkoda ze tak wyszło ![]() Cytat:
![]() Heh...u Nas tez tak bylo, jak tylko nauczyl sie czegos nowego to o spaniu zapomnij A nie przyzwyczaił sie, ze ciocia go nosi?Male dziecko wie co dla niego najlepsze ![]() Połoz go w łozeczku, na sile nie usypiaj, niech sie pomeczy, poczworakuje i zasnie
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Amani u mnie czasami tez tak jest ale ja wtedy klade sie obok i do skutku: on wstaje ja go klade, nie obchodzi sie bez placzu, ale uwazam ze to lepsze niz pozwalanie mu na wychodzenie z pokoju czy wogole zabawe
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
aha czyli widze ze mamy rozne sposoby na niespanie naszych dzieci ![]() dobranoc
|
|
#4550 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mniam krupnik.. muszę zrobić znowu ![]() Cytat:
No jak nic sie nie zmieni to gdzieś 25 maja zaczynamy ![]() A Ty Natala jak? Agnusek też niedługo do nas dołączy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2012-05-10 o 22:26 |
||||
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Amani, ja nie wiem bo nie dzieciata ale witam Cię
Blonde, no głupio wyszło ale... trudno to tylko i wyłącznie moja wina. Za to we wtorek się wybieramy
|
#4552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gdzie pracujesz? |
||||
|
|
|
#4553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie rozmawiałam z tż i pytałam się czy wie co to paklanki no i od słowa do słowa wyszło, że szwagier pampery palił (opowiadał mężowi) ![]() mówi, że jak wrzucił cały worek taki jak na śmieci czyli -nie za wielki- to w bojlerze mu się woda zagotowała dobry patent! może by tak sprzedawać nowy materiał opałowy: zużyte pampersy Cytat:
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2012-05-10 o 22:27 |
|||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko zasypiało samo, wyszalalo sie, wybawilo i ze zmeczenia zasnelo
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-05-10 o 22:30 |
|
|
|
|
#4555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... wydaje mi sie, ze tym razem mogly pomoc mi cwiczenia kegla, generalnie lepiej sie "zeszlam"... i lepiej wygladam tam , co daje mi rowniez duzy komfort psychiczny ![]() Cytat:
pamietam, ze Sandra tez miala takie fazy, ze wedrowala po tym lozku i zasypiala w koncu w pozycji na kleczka... jak by nie bylo... jest to dla niego cos nowego - i wielkie przezycie, musi sie przyzwyczaic, ze przy umiejetnosci raczkowania, mozna tez spac jak dawniej... zawsze tez mozesz go wziac na kolana, poprzytulac, zeby sie uspokoil i wyciszyl i wtedy do lozeczka... chociaz nie gwarantuje, ze od razu zasnie... z Sandra tez roznie bywalo ![]()
|
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sliczne te komplety Szkoda ze Wam sie nie udalo isc do szkoly rodzenia ![]() Cytat:
ale mialabym go na oku
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Amani
![]() Ilonka mała gwiazda do zdjęcia zapozowała Pokaż swój brzuszek. bao przejęzyczyłam się Majka dalej jest Majką aaa to na początku te kupy tak nie śmierdzą?? Bika coż za wyznanie ![]() e-vel tak, tak brzuszek mam dość długo już napięty. Zabcia ja pierwszy raz poszłam sama na zakupy w ciąży. strong czyli zakupki udane?? Szkoda, ze szkoła nie wypaliła. Ana też nie wiedziałam co to są paklanki. Jakoś cienko się czuję. Brzuch (podbrzusze) mnie rozbolał. I tak mnie boli i przestaje, boli i przestaje ech.... I tak mam non stop jak wróciłam z tego sklepu. Do tego strasznie mi gorąco i słabo. Jak chodzę to jest luz, ale jak sie położę to znowu zaczyna mnie boleć ech... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż też się mnie o to zapytał na co mu powiedziałam, że jasnowidzem nie jestem
Ale już były dni kiedy mnie tak bolało, więc pewnie jutro będzie lepiej Choć dziś wyjątkowo mi słabo i duszno, ze ledwo mam czym oddychać. Mąż się uczy bo jutro ma egzamin a ja wpadłam do was na chwilę. |
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie siedz, idz sie połoz... Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

wypchnęła 
to kogo ja zaprosiłam-może to jakiś seryjny zabójca
zaraz napiszę w k.

Ale jak odzylam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.