|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
Ronja widzę, że ciężko Cię przekonać. Ja odchudzam się od 10 kwietnia i schudłam 13 kg. Teraz nie chudnę, bo imprezuję, ale to już moja wina. Także 16 kg w rok to żadna rewelacja. Nie mówię, że masz chudnąć zabójczym tempem, ale nie pomyślałaś nigdy, że masz złą dietę? Może co nieco warto zmienić? Przecież nie piszę tego żeby Ci na złość zrobić, tylko pokazać, że nie wszystko jest idealnie. No chyba po to tu jesteśmy żeby się wszystkie wspierać i pomagać naprawić błędy żywieniowe.
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe dziewczyny Proszę Witamy w naszym gronie Martuszka85, niestety jeszcze musisz poczekać. Dołączyłaś do wątku ponad później niż darialex ![]() marta24171, suzzi891 (tu chociaż wiemy, że nie może teraz) - gdyby się odzywały regularnie to razem z darialex dostałyby zaproszenia, ale tak nie jest, więc jeśli wrócą to będą musiały to odrobić ![]() soldus też by już dostała, ale dłuuugo milczała, więc także jej kolej na razie nie nastąpi. ![]() co do użytkowniczki ronja i jej diety - dziewczyny, w jednym przesadzacie: to, że my chcemy schudnąć tyle i tyle w ciągu miesiąca/tygodnia nie znaczy, że każdy MUSI. Jeśli ta osoba chce schudnąć 16kg/rok - dobrze Podsumowując: jest to wątek, którego założeniem było jedzenie 1050-1400kcal i chudnięcie na początku diety ok. 0,8-1,5kg/tydzień (2kg spadki także były) - ponieważ większość osób, które biorą się za odchudzanie chcą widzieć efekty jak najszybciej. Nie ma jednak przeciwwskazań by odchudzać się w wolniejszym tempie ![]() Napiszę tylko tyle, tematu jedzenia typu krokiety z pudełka nie poruszam, bo nie mam teraz czasu. 3majcie się dziewczyny i macie być grzeczne! Nie żreć się, a wspierać! aa i jakiś czas temu (tydzień, dwa?) pisałam do Soshy (sms), ale mnie olała. Pisałam także (na wizażu) m.in. do akashy i paru innych, ale cisza. + wywaliłam arsenalfan z klubu. ps. jestem u TŻta, zaliczyłam dziś 5h zakupy (w tym nowe szpilki w kolorze cappuccino
|
#4533 |
|
Konto usunięte
|
![]() ![]() mam nadzieję,że nic nie pokićkałam bo dziś jestem zakręcona ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- no co jest?? nic mi dziś nie wychodzi : ( Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-07-23 o 21:55 |
|
|
|
#4534 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś na czerwono
Pierwszy raz na plusie. Przeżyję to i za tydzień będzie już lepiej obiecuję. Tak swoją drogą to na dwa dni jedzenia weselnego, które wiadomo jakie jest to i tak nie jest tak źle. Jestem zła za plusowanie, ale jednocześnie dumna, że nie ma tego plusu więcej ![]() Superkas- Gratulacje Cudowny spadek! Ja też tak chce!!!!Dziś zaliczyłam ABT, a potem szybki godzinny spacer z koleżanką
|
|
|
|
#4535 |
|
Konto usunięte
|
musi być taka większa nie chce być, mam nadzieję,że to nie problem musicie kliknąć sobie w nią
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie dziś zaczytałam xD przeczytałam ze 100 stron jednej książki i zaczęłam czytać drugą ;D ćwiczeń dziś nie robiłam, ale z racji tego że wczoraj zaszalałam dziś odpuściłam na regenerację ;D wrzucę tu moje menu: śniadanie: płatki kukurydziane ze szklanką melka II śniadanie: serek homogenizowany + 2 kanapki chleba słonecznikowego( wypiek lidla obiad: kawałek poledwiczki z indyka + ryż podwieczorek: kisiel + 2 kawalki arbuza kolacja: jajko na twardo na dwóch kromkach chleba słonecznikowego + ogórek. cos mi się wydaję, że musze troszeczkę pozmieniać, bo coś mi nie idzie.
|
|
|
#4537 |
|
Rozeznanie
|
Martusia ten chlebek jest pyszny dzisiaj kupiłam świeży i też zjadłam 2 kromki na kolację a to już chyba nie bardzo tak na noc ;/ ajć
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Superkas pięknie
![]() Bottega wiem, że muszę poczekać ![]() Martusia ciężko stwierdzić co pozmieniać, bo nie podajesz ilości. Masz wagę kuchenną? Wiem, że na co dzień to ciężko tak wszystko ważyć, ale np ze 2-3 dni, żeby zobaczyć jak to się u Ciebie rozkłada? Mi np dużo białka bardzo ułatwia chudnięcie.
|
#4539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
hehe przepraszam, znów błąd a raz już poprawiałam mam nadzieję,że to się już nie powtórzy
|
|
|
|
|
#4540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie szkodzi
|
|
|
#4541 | |
|
Raczkowanie
|
lasencje
dzisiaj u mnie w 100% dietkowo, ćwiczonka zaliczone i ogólnie mam jakiś świetny humor co do postów nadrobiłam 10stron![]() elganja - a tak btw. co do ćwiczeń to superr soldus- cieszę się, że wesele się udało ale Ci zazdroszczę potańcówy trochę szkoda, że C. ma dziewczynę, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo.... ![]() baleronowa, martusia - to jeszcze ja dołączę do klubu ![]() baleronowa - czekam na zdjęcia ![]() darialex - gratuluję zaproszenia do klubu ronja - możesz mi pomóc z tym skrótem "hh" w Twoim podpisie - co to za ćwiczonka? bottega - Cytat:
i widzę, że sytuacja z Tż się poprawiła (aaa... muszę nadrobić te posty żeby wiedzieć co się dzieje)superkas - za tabelkę i za spadekmartusia - też byłam fanką tych rogalików i niestety odbiło sie to na mojej wadze ![]() dzisiaj: 500skoków na skakance, 15damskich pompek, 30min orbitreka, "Talia+Abs"(mam taką starą książeczkę z Shape z ćwiczeniami) i ćwiczenia od elganji
"Droga do sukcesu jest zawsze w budowie" Edytowane przez anusiawa Czas edycji: 2012-07-23 o 23:21 |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
martuszka58 z tego co zauwazylam mniej wiecej po 3miesiacach sie dostaje zapro
dzidzia 27.01.14 Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2012-07-23 o 23:49 |
|
|
|
|
#4543 |
|
Przyczajenie
|
Martuszka85 ja wiem że nie robisz mi na złość i ja się nie upieram przy swoim, przyznałam Ci racje z tym kupnym krokietem, i doceniam starania
nie wiedziałam że gubienie kilogramów jest na wyścigi ![]() i dla mnie 16 kg to jest duży sukces, poza tym tu nie chodzi o tą wymarzoną wagę ale o zmianę nawyków żywieniowych i o większy ruch i mnie to się udało w 70 % czasem są odstępstwa ale nikt nie jest idealny przy moim wzroście 162 BMI ma na poziomie 22,5 czyli w normie i tak na prawdę nie muszę już być "na diecie" o ile waga nie jest dla mnie wyznacznikiem szczupłości to o tyle wymiary są dla mnie ważne i dlatego ćwiczę bo był moment ze miałam 55 i teraz mam 59 i to się utrzymuje już kilka m-c a centymetry lecą co widzę po ubraniach -> dziewczyny które ćwiczą zobaczą po sobie ze mięśnie się wzmocnią i będą ważyć ![]() ![]() Superkas tak jem trzy śniadania jedno w domu przed pracą ( godz 8), dwa w pracy (11.30 i 14) i obiad (17.30) (kolacja) jak już wrócę do domu, po prostu mam przestawioną kolejność Bottega lepiej bym tego nie ujęła ![]() ![]() Anusiawa hh to hula-hop ![]() 1 level z Jillian i 40 min na rowerze zaliczone kolorowych snów p.s chyba zostanę tylko przy czytaniu
|
|
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś spadek
Obiecałam sobie nie wypić ani łyka piwa do wyjazdu. Jak będzie jakaś impreza to po prostu na nią nie pójdę - tak będzie prościej. Ja tak myślę, że moja silna wola mi trochę zesłabła bo mieszczę się już w rozmiar 38. A z drugiej strony moim marzeniem jest płaski brzuch, czego i tak nie osiągnę to tegorocznego wyjazdu i wiem że mam czas do przyszłego roku
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Od czwartku w Tesco:
papryka czerwona 4.99zł/kg płatki owoce tropikalne Fitella 225g 2 opakowania 5.29zł tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 2 opakowania 6.69zł borówki 3.77zł/250g powiem wam lasencje, że to już druga taka PASKUDNA tabelka w ostatnim czasie. dla Lordi jak i dla mnie za przybranie ponad kilograma mimo wcześniejszego pięknego spadku. superkas jak będę u mamci, to nie będę miała wagi, więc przez cały sierpień nie będę brała udziału w zestawieniach (ale internet mieć będę, więc nie opuszczę was). przenieśliśmy meble z tamtego pokoju do tego, nie mam gdzie ćwiczyć
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-07-24 o 07:17 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Konto usunięte
|
miłego dnia lasencje
|
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
superkas :
spadek. szok!Martuszka: Info o Ewie dostałam na FB od redakcji Shape'a, więc dość pewne. Cieszę się że spadkować zaczęłaś, jak ruszyło to już pójdzie ![]() darialex: nie łam się tylko bierz się w garść. A znów zacznie ci ładnie lecieć. Bottega: Cóż... teściowej lepiej nie odmawiać, sama dobrze o tym wiem Wtedy dieta musi zejść na dalszy plan dla ogólnego dobra.Martusia585: Co do wagi kuchennej to ja swoją kupiłam jakoś za 30 zł w biedronce i sobie chwalę, więc może tam utrafisz. Z kolei moja przyjaciółka ma z lidla i też nie narzeka. Kupiła w podobnej cenie. anusiawa: Dzięki za namiar na stronkę, może skorzystam na jakiś weekendowy wypad, bo na wakacje raczej nie. Mój mąż jest dośc żerny i by się zapłakał jakby nie pojechał na all incusive (kiedyś pisałam, że je na prawdę DUŻO....), więc jak nie trafi się nic w jakiejś cenie do ok 1500 za osobę to wtedy pojedziemy pewnie w Bieszczady, albo w Tatry. ronja: a propo 5 posiłków to oczywiście nikt cię nie zmusi, ale ten motyw pojawia się w wielu dietach. Myślę że organizm dostaje jeść często to się przyzwyczaja i przestaje magazynować. Zależy oczywiście o jakich godzinach jesz, ale piszesz że jeszcze ćwiczysz do 22, a ostatni posiłek jesz o 18. Jeśłi nie jesteś głodna to ok, ale w sumie to dobrze nie jeść 2 godziny przed snem, więc może uda ci się coś wrzucić np. przed samymi ćwiczeniami. Może jogurt, jabłko, czy inną przekąską. Albo podziel jeden posiłek na dwa. To moja propozycja. Co 16 kg w rok to ani mało ani dużo, zależy jak chudniesz. Ja przez 2 i pół miesiąca schudłam 3,5 kg, więc dla mnie 16 to sporo. Choć mam nadzieję że teraz waga trochę szybciej ruszy i do wesela kuzyna (wrzesień) jeszcze zgubie co najmniej 3kg. Dopisałam cię do ćwiczeń thenerd: to jak we wrześniu podasz wagę to będziesz miała spadek mega! Życzę ci tego kochana. Ja znów dziś rano małe biegi pomiędzy lekami na tarczycę a śniadaniem. Potem prysznic szybkie szykowanko do pracy. Na śniadanie zdążyłam połknąć jogurt. Do pracy mam same zdrowe różności, w ogóle w moim małym ogródku warzywnym zaczynają się pojawiać warzywne pyszności więc motywacja do diety rośnie. Dzisiaj chyba tylko dam radę ćwiczonka z tabelki bo idę siostrze w sprzątaniu pomóc, bo wróciła z wakacji i nie może się ogarnąć (idę maluchów pilnować żeby mogła poprasować i ogarnąć dom, bo przy tych rumcajsach to ciężko coś zrobić.)
|
#4548 |
|
Konto usunięte
|
Umrę Dziś!!!
Mam dziś wyniki na uczelni i jestem trochę tym zestresowana. Spać nie mogłam ;/ Do tego dziś wróciłam do pracy po 12 dniach wolnego Chce do domu! Chce już mieć wynik- najlepiej pozytywny ![]() (jeśli się dostanę to w piątek jadę zawieźć papiery, a osobą, która mnie na dworcu dobierze będzie C.- ma za zadanie pilnować żebym się nie zgubiła )
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
thenerdqueen;
szkoda, że u mnie w mieście nie ma Tesco ;D ale będzie, jak się wyprowadzę ;d to mnie pociesza a szczęśliwa, że dużo spadlo tylko będziesz musiała się pilnować, bo taka samowolka bez wagi może doprowadzić do nadwyżki. My trzymamy kciuki więc na pewno będzie spadek !! ![]() to jak już wrócisz to będziesz dopiero meg elganja ooo jak fajnie ;d czyli wrześniowy spahe też musi być mój ;D coś tam słyszałam, że mam ma w planach kupić także ja tylko będę przeglądać najnowsze gazetki promocyjne i jej w pewnym momencie pod nos podsunę okazję xD życze Ci miłego dnia z dziećmi ;Dsoldus hahahah no któż by inny jak nie on mógł by być Twoim przewodnikiem ;D a na jakie miasto czekasz z wynikami?? bylam pobrać krew i oczywiście nie odbyło sie bez dodatkowych atrakcji. Jak wyszłam z budynku, już po musiałam chyba z 10 minut posiedzieć na ławeczce z głową między nogami bo ciemno mi przed oczami się cały czas robiło ![]() dostałam się na kolejne studia i mam problem xD które wybrać ![]() Martuszka gratuluje spadku !! nie zamartwiaj się tym, że na to lato nie osiągnęłaś swojego celu - płaskiego brzucha. Jest jeszcze tyle wakacji na których możesz i na pewno będziesz czuć się pięknie ;D
Edytowane przez martusia585 Czas edycji: 2012-07-24 o 15:33 |
|
|
|
#4550 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny na początku gratuluje Wam spadków
Martuszka u mnie dzisiaj też jest spadek i to giga Soldus „Jestem raczej nastawiona na krótkie i niezobowiązujące romansiki ” boziu czemu mi się nic takiego nie przydarza Trzymam kciuki za wyniki i żeby C. dopilnował abyś się nie zgubiła Ronja – kobieta satelita Ja też jem zazwyczaj 4 posiłki dziennie ![]() Thenerd powodzenia z remontem Darialex wracaj do Nas szybciutko i to już na stałe ![]() Elganja brawo za poranne biegi ![]() Martusia jak ja nienawidzę pobierania krwi ?---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Bottega dobrze czytać, że z TŻ-em wszystko pomyślnie się układa
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG 60 kg - IV cel 56kg - marzenie pozostało - 3,6kg |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
wyrafinowany sytuacja przedstawia sie tak, że nie miałam pojęcia, że tak łatwo dostać sie na studia mgr. Z tego powodu wybrałam sobie 4 uczelnie:
-UAM Poznań terapia pedagogiczna - KUL Lublin zarządzanie szkoła i przedszkolem -UKW Bydgoszcz pedagogika pracy i zarządzanie zasobami ludzkimi - UŁ Łódź terapia pedagogiczna Jak na razie dostalam się na UKW i KUL i pomiędzy tym muszę wybrać, ponieważ chciałabym do Poznania ponieważ tam łatwiej byłoby mi poszukać mieszkania, ponieważ tam wybiera sie moja znajoma. Te dwie uczelnie to takie zabezpieczenie w razie gdybym nie dostała się na UAM ;D xD
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyrafinowana:
zdrapaliśmy już 80% farby, zostało jeszcze troszkę na suficie. Jak doschnie to przyjadą panowie do tynkowania i malowania. Ten pokój jest priorytetem, bo moja współlokatorka musi mieć gdzie mieszkać. Kolejna do zrobienia jest kuchnia, na końcu łazienka.
|
|
#4553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzidzia 27.01.14 Edytowane przez Baleronowa Czas edycji: 2013-04-14 o 14:08 |
|
|
|
|
#4554 |
|
Rozeznanie
|
Baleronowa : a może to uczulenie? Piszesz że nei jadłaś nic nowego, ale może przecież być kontaktowe. Jakiśłancuszek , czy po prostu pyłki czy brud ze spalin?
|
#4555 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny. Mam ogłoszenia parafialne:
1) Dostałam się na UG!!!! 2) C. koleżeńsko wypił sobie z moją mamą herbatkę. 3) Ex zaprosił mnie na wino i dostał kosza 4) Blondasek już nie pracuję 4.1) Blondasek nie ma już dziewczyny 4.2) Blondasek zaprosił mnie na randkę 4.3) Blondasek jest sympatycznym człowiekiem do niezobowiązującego romansiku Jak znajdę chwilę czasu to może jakieś szczegóły tych wariacji podam (o ile chcecie). Dietkowo dobrze dziś Myślę, że nadwyżkę poweselną zabijam ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Martuszka85- Ja jakoś dzielnie się trzymałam z % Pewnie dlatego, że na panieńskim przegięłam po całość ![]() Ronja- Mogę być i satelitą Tak serio to teraz, kedy ja jestem po ponad trzyletnim związku, to pakowanie się w coś powaznego, a z C. byłoby, to byłaby głupota z mojej strony.Darialex- w Piątek jestm w 3mieście. Bottega- Ja wiem, że jeszcze na klub nie zasłużyłam Poczekam cierpliwie Poza tym nie odczuwa się braku tego czego się nie miało, więc nie czuję tego, że w klubie nie jestem. Tutaj też mi jest dobrze ![]() Masz już wyniki rektutacji? Anusiawa- Jak wrócę do domu z pracy to być moż euda mi się wrzucić jakiekolwiek Poinformuję, jak się pojawią.Szczurku- masz rację. Tabelka to klapa w tym tygodniu! Martusia585- C. sam się zaoferował Nie będę odrzucać przecież jego pomocy ![]() Wyrafinowany- Ja nie twierdzę, że mi się romansiki przytrafiają. Po prostu na nic bardziej poważnego nie mam w tym momencie siły i ochoty. Jestem pewna, że C. nie pozwoli mi zabłądzić.... no chyba, że do siebie Wie ktoś co się zadziało z Feciuszką? Edytowane przez 15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 Czas edycji: 2012-07-24 o 17:24 |
|
|
|
#4556 |
|
Rozeznanie
|
Soldus gratulejszyn
super, że się dostałaś co do ogłoszeń parafialnych a mówisz, że w mojej okolicy będziesz w piątek Ma być upalnie
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
soldus gratuluje dostania się na UG
aa nie no taa. jak zaprasza, proponuje to grzechem byłoby nie skorzystać ;D
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
soldus, gratulacje! a to studia mgr? jaki kierunek?
Eleganja, jestem z ciebie dumna! Baleronowa, wypij wapno na uczulenie ![]() ja dzisiaj miałam: Śniadanie:2 kromki chleba fitness (tego mokrego z biedronki) z almette, ogorasem, pomidorem i sałata. II śniadanie: jogurt mały naturalny plus jabłko obiad jedna piers z kurczaka przesmazona w przyprawie do kebaba na lyzce oleju, szklanka brokuł i jogurtowy sos czosnkowy (moge podac przepis na sos jak ktos chce )na podwieczorek- owoc (ale jestem tak pelna po obiedzie, ze nie wiem czy zmiesze...) na kolacje- salatka brokułowa z jajkiem. ide dzisiaj na silownie i na basen ![]() strasznie gorąco dzisiaj. lece robic poprawki do licencjatu
|
#4559 |
|
Konto usunięte
|
soldus świetne informacje
chętnie poczytam co tam z tymi wariacjami no i ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- ronja spokojnie,możesz pisać podawaj czy waga Ci leci czy masz jakiś ruch ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- aa i dziękuje dziewczyny sama jestem w lekkim szoku,że tak mi spadło-boję się żeby zaraz nie poszło na + ale myślę,że nie nie ![]() Bottega,w ogóle to świetna informacja,że z Twoim chłopcem już ok tzn,że jesteście razem. Udanego wyjazdu
|
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
Crozee a co to za chleb z Biedry? mokry? Smaczny jest? Kurcze, muszę zmienić smak chlebów, bo te moje mi się przejadły
Soldus, Martusia gratuluję dostania się na mgr ![]() Baleronowa mi też wapno pomaga, jeśli to od uczulenia. Ale to bardziej krosta, czy może coś Cię ugryzło? Wyrafinowany super, że u Ciebie też spadek Thenerd no to ładnie poszliście do przodu z pracami Dziewczyny, macie rację że tabelka słabo znów wygląda Obiecuję ![]() Elganja no to extra, że info jest potwierdzone. To już wiem na co polować
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Pierwszy raz na plusie. Przeżyję to i za tydzień będzie już lepiej obiecuję.

dzisiaj u mnie w 100% dietkowo, ćwiczonka zaliczone i ogólnie mam jakiś świetny humor

Ja też jem zazwyczaj 4 posiłki dziennie
?