Mamusie listopad-grudzien 2011 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-22, 11:19   #4531
kasia_aa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011

muffinka nie martw sie, ja tez bym nie zorientowala sie jaki to płacz, wczoraj tez sie zlosciłam na malego zanim sie zorientowąlm że poprostu mu gorąco, jestesmy i tak najlepszymi matkami dla naszych dzieci, trzeba to sobie powtarzać kochamy je przecież jak nikt na świecie! i wogole trzymam kciuki za małego

Aniolina dzieki za odswierzenia pamieci o to mi chodzilo
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 11:55   #4532
fatal21
Wtajemniczenie

Witam. U Nas nocka z 2pobudkami a o 6.14 Zofia byla wyspana.Straszna z Niej jekala ostatnimi dniami.Moze to upal, moze zeby,katar tez nadal jest.Spi z zegarkiem w reku 30min.znalazlam swoje ciuchy letnie i... Mam zj....y humor,ale jak czlowiek sie nie ogranicz w jedzeniu to takie kwiatki wychodza.musze na all czegos poszukac.Moja palcze lzami i pulsuje jej ciemiaczko.
Stary 2012-05-22, 12:00   #4533
Seona
Zakorzenienie

Dziewczynki poklikajcie mi w baner

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:44   #4534
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
moja bratowa w 21tc opłaca sobie cc, nie oceniam bo sama żem cesarzowa tylko ze wskazań - co sądzicie o takim rozwiązaniu w przypadku zdrowej ciaży?
zalezy z czego to wynika, jezeli jest bardzo boi i to u niej powoduje silny stres, to czemu nie, ale jesli to jest jej widzi mi sie to sama nie wiem. ja mialam cesarke ze wskazan, bardzo zalowalam, ze nie bede mogla urodzic naturalnie i mimo wszysatko nastawial i przygotowywalam sie do sn. Ale trafilam na porodowke to wiadomo bylo ze jednak cc i w sumie sie ciesze, bardzo szybko doszlam do siebie, w kilka dni! I jakbym teraz miala rodzic to tylko cc, choc po tej pierwszej to pewnie i tak juz bede miala cc, ale zal mi bylo patrzec na dziewczyny po sn z mojego pokoju, siedziec nie mogly i wizyty w toalecie sprawialy im bol...no i ledwo chodzily. Ja nie mogla sie schylac tylko i mialam maly problem ze wstawaniem z lozka.

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja też napalona na ten wózek ale nie mam za bardzo możliwości zobaczenia go naocznie i dotknięcia przed kupnem także powiedz mi jak się prowadzi, zwrotny jest, lekki??

ja tez sie zasatnawialam na tym baby jogger albo nad quinny zapp, ale jednak po testach zapp mi sie nie spodobal na zywo

Kupilam espiro magic i jestm poki co zadowolona, sklada sie i rozklada jedna reka i ma swietna amortyzacje. A chcialam maly wozek do samochodu, wielofunkcyjny jest w domu u rodzicow

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w swojej pracy, pogadac o powrocie.
I nie chcą mnie, nie mają miejsca, szykuje im się rewolucja z moim dziale. I najchetniej wypłacili by mi odprawę i rozwiazali ze mna umowe za porozumieniem stron. Ale wiedzą ze po złożeniu wniosku o obniżeniu etatu nie mogą mnie nie przyjąć i i mam ochronę przez rok.
A ja zrobiłam w ciąży kurs ksiegowości co ich zdziwiło bardzo i może łatwiej bedzie mi znaleźć obowiązki.
I nie wiem co zrobić czy wracać, czy brać odprawę i szukać czegoś.
Z jednej strony zwiałabym z firmy bo tak jest katastrofa jakaś, szkoda gadac nawet. Kiedyś wam pisałam jak mnie potraktowali w ciąży. A zdrugiej strony szkoda mi umowy na czas nie określony i boje sie niepewności i szukania nowej pracy.
Wiem ze jak wróce to bedzie okropna nerwówka w parcy.
A moze wroc poki co do pracy, rozgladaj sie za nowa i jak Ci sie uda znalezc to zagadaj z nimi w taki sposob, ze w sumie za porozumieniem stron moglabys odejsc, ale z odprawa..... gorzej, jak im sie spodobasz z nowymi kompetencjami i nie beda chcieli Cie puscic

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ciezki dzien i ciezka noc za nami... Filip przeplakal wczoraj caly dzien, zanosil sie,trzasl i padal z placzu, budzil sie i od nowa pojechalismy w koncu na pogotowie, bo to nienormalne jest... godzine stalismy w kolejce z placzacym dzieckiem, zgadnijcie czy ktos byl tak uprzejmy i nas wpuscil malo tego, baba wcisnela nam sie w kolejke: ja tylko na chwile ale w koncu weszlismy, mowie babce co i jak, pierwsze pytanie: dlaczego ten syrop co dostalismy w srode bral tak krotko, nie mial nawet szans zadzialac, jakbysmy dostali go na tydzien to malemu nic by nie bylo, a tak to poszlo wszystko na uszy i antybiotyk dosztalismy na 7dni, do tego paracetamol na zmiane z ibuprofenem co 4h. Mlody kaszlal, jeczal i poplakiwal cala noc...

wsciekla jestem na siebie, ze nie poczekalam na moja lekarke tylko poszlam do innej, i ryczalam pol nocy, bo wczoraj zloscilam sie na niego, ze placze i nie chce spac, a jego bolalo co ze mnie za matka, ze nie umiem rozroznic placzu z bolu od placzu z goraca i zmeczenia
Biedy Filipek nie obwiniaj sie, ja tez pewnie po dlugim czasie ryczenia bylabym troche zla na dziecko...

Zbliza sie slonce do mojego biura i robi sie cieplo. chyba trzeba bedzie wlaczyc klime.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:54   #4535
owieczka86
Zadomowienie

Seona - Filip rzadko płacze ze łzami.musi się bardzo na coś zdenerwować żeby łzy leciały->zazwyczaj jak nie może usnąć a jest mega zmęczony.wydaje mi się że częściej krzyczy niż płacze...

za nami bardzo cięzka noc Filip zasnął o 20 ale o 21.30 się obudził i nie było sposobu zeby zasnął... bujanie w wózku,cycek, noszenie na rękach nic nie pomagało... wreszcie zasnął u mnie na rękach o 12.30 mierzyłam mu temperaturę i nie miał....nie wiem czemu łtak płakał i nie chciał spać albo przez upał albo ... zęby. dziś po obiedzie to samo,oczka tarł same mu sie zamykały ale płakał i nie zasypiał,dopiero jak go przytuliłam i ponosiłam zasnął na 45minut... kurde mam nadzieję ze w nocy bedzie ok...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 12:59   #4536
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
wspolczuje zapalenia uszka, swoja droga to chyba pierwsze na forum, muffinka ja tez bym nie ymiala odroznic czy placze bo zmeczona czy z bolu, bedzie dobrze, a zakazane buty w przedpokoju- to dopiero rarytas
o tak, buty, kable, jakby dziecko zabawek nie mialo
jakbym dawala dluzej ten syrop, to by nas ominelo, a teraz pewnie co chwile bedziemy je lapac

kasia_aa, sozaa

Seonko kliknelam

sprzedalam przewijak
glam a twoj wozek poszedl?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:10   #4537
glamourous
Zakorzenienie

Fatal nasze dzieci jak zwykle w zmowie, chlopcy tez kiepsko spali, milion pobudek, co chwila cycek, pobudka 5.55, potem kolo 7 adasia mi sie udalo uspic ale domo wytrwale czuwal

Zaliczylismy wizyte u mnie w pracy, chlopcy jak zwykle byli grzeczniutcy a gole pulchniutkie nozki wywolaly ochy achy i zachwyty. Siedzielismy ponad 2 godz bo akurat ksiegowa wyszla.

Maciwrzynski przedluzony do 23 lipca chociaz jak dam rade wczesniej wrocic to z obu stron chetnie tak
Upal okrutny, chlopaki od rana pija na potege

Muff bardzo wspolczuje chorobska, szybkiego powrotu do zdrowia dla Filipka,, bidny ze w taki upal sie meczy

Zapp jest fajny leciutki ale koleczka malusie i generalnie mi sie to siedzisko wydaje bardzo male, ciasne no i minus ze ono sie nie rozklada tylko zdaje sie troche odchyla. Pamietam ze to byl jeden z moich typow jak szukalam spacerowki dla soni
Minusem dla mnie byl tez kosz na zakupy cZy tez jego brak w standardzie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Muff wozek stoi w piwnicy a gondole na strychu
Musze na all wystawic chociaz szczerze to przeraza mnie perspektywa wysylki tych wszytkich czesci
Stary 2012-05-22, 13:15   #4538
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

Zapp jest fajny leciutki ale koleczka malusie i generalnie mi sie to siedzisko wydaje bardzo male, ciasne no i minus ze ono sie nie rozklada tylko zdaje sie troche odchyla. Pamietam ze to byl jeden z moich typow jak szukalam spacerowki dla soni
Minusem dla mnie byl tez kosz na zakupy cZy tez jego brak w standardzie
No ja widzialam kobiete co smiga z tym wozkiem w mojej okolicy i kiedys ja zagadalam to narzekala na to siedzisko wlasnie, ze male i ze kubelkowe to ponoc niezdrowe, i ze wozek niezbyt satbilny jest. ja chcialam tego zapp xtra, siedzisko sie rozklada, ale juz mam espiro
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:26   #4539
Oliveira79
Zadomowienie

hejka!
mloda spi od 20 min - tak przeleciałam dwie strony postów i widzę że większośc z nas narzeka na marudzenie maluchów i tak sobie mysle ze to pewnie przez te upały nam sie ta pogoda daje we znaki a co takie dziecko ma zrobic - tylko płakać, jęczeć, stękać

kupiłam dzisiaj Biance butelkę MAM i muszę powiedzieć ze lepiej jej idzie picie przez ten smoczek (avent to porażka) rzeczywiście jest mieciutki i taki trochę splaszczony

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam. U Nas nocka z 2pobudkami a o 6.14 Zofia byla wyspana.Straszna z Niej jekala ostatnimi dniami.Moze to upal, moze zeby,katar tez nadal jest.Spi z zegarkiem w reku 30min.znalazlam swoje ciuchy letnie i... Mam zj....y humor,ale jak czlowiek sie nie ogranicz w jedzeniu to takie kwiatki wychodza.musze na all czegos poszukac.Moja palcze lzami i pulsuje jej ciemiaczko.
witaj w niechlubnym klubie ja tez zla na siebie chodzę że w letnie ciuchy ledwo albo w ogole nie wchodze

Muffi buziole dla Filipka i szybkiego powrotu do zdrowia

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:26   #4540
glamourous
Zakorzenienie

Jesli chodzi o trojkolowce to mam porownanie- soni mial przednie skretne, byl ogolnie fajny ale czasem przy podjezdzaniu pod krawezniki stawal deba
W tym mam duze przednie nieskretne ale i tak wozek prowadzi sie latwiej niz niejeden pojedynczy
Stary 2012-05-22, 13:31   #4541
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o trojkolowce to mam porownanie- soni mial przednie skretne, byl ogolnie fajny ale czasem przy podjezdzaniu pod krawezniki stawal deba
W tym mam duze przednie nieskretne ale i tak wozek prowadzi sie latwiej niz niejeden pojedynczy
skoro już temat wozków to ja przypomnę że choruje na Joolz Day kiedyś nam kupię

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

a ja ciagle mam glupie sny... w zeszlym tyg 2noce pod rzad snil mi sie moj ex
dzis snilo mi sie, ze mialam kleszcze na skroni i nie zauwazylam go, dopiero jak byl taki wielki napity to sie kapnelam
do tego okazalo sie, ze wcale nie sprzedalam papug 3lata temu, tylko zapomnialam o nich i zaglodzilam...

goldi no pozazdrościc takich snów

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 13:57   #4542
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Wczoraj Michał skończył 7 miesięcy
:pijemy :

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:59   #4543
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
goldi
mlody ''na prochach'' wiec zachowuje sie juz normalnie (czyt. ciaga krzesla po pokoju i odkrywa ''tajemne przejscie'' miedzy lawa i kanapa, szkoda, ze nie odkryl jeszcze jak wyjsc, bo musze go co chwile wyciagac )

jesli ggoraa nie bedzie miala neta do konca watku i zadna sie nie podejmie sprawy, to moge poprowadzic kolejny, jesli nie macie nic ''naprzeciw''

p.s. kapec taty to taka fajna zabawka jest

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

p.s. 2 od tych nerwow wczorajszych dostalam rozwolnienia
to super, ze juz wrocila mu energia i sie nie meczy
jak dla mnie mozesz zalozyc Ty nowy watek ,nol problem
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:59   #4544
fatal21
Wtajemniczenie

Oliveira dla trzegiego bobasa kupisz
Stary 2012-05-22, 14:01   #4545
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze juz rozmawiałyscie na ten temat ale jakoś sobie nie zakodowałam - nie bijcie to kasze jaglaną to kupujecie taka normalną nie jakąś specjalnie dla niemowląt nie?
ja mam Holle

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

omg co za sny ...
Mi się ostatnio śniło, że wstając do Michała w nocy na karmienie nagle upadłam i byłam sparaliżowana, a ni ręką ani nogą nie mogłam ruszać i słowa też nie mogłam wydusić żadnego, dopiero jakieś jęki mnie obudziły.
A drugi to, że napierdzielałam żula (faktycznie go lałam przez sen)
był w lekkim szoku

Lecę dmuchać basen młodemu, o jak go zostawie z babcią na czas paznokci niech ma co chłopak robić

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Dziękuję za życzonka

Kasik, może zrób to http://www.przepisy.pl/przepis/zapiekanka-gyros

przesmaczne. Ja np nie lubię ostrego więc pominełam papryczki
tez masz dobre sny...

widzialam na FB basenik dlaczego nei zarejestrowalam, ze mlody sam siedzi? mocno sie zdziwilam zdjeciem |
Stary 2012-05-22, 14:01   #4546
fatal21
Wtajemniczenie

muff pewnie ze zakladaj
Stary 2012-05-22, 14:03   #4547
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Dziewczynki poklikajcie mi w baner
siur, siur

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Co do lez to moj placze jak serio cierpi, np przy szczepieniu a tak to sciemnia i jedynie drze jadeczke bez zraszaczy
Stary 2012-05-22, 14:03   #4548
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

omg co za sny ...
Mi się ostatnio śniło, że wstając do Michała w nocy na karmienie nagle upadłam i byłam sparaliżowana, a ni ręką ani nogą nie mogłam ruszać i słowa też nie mogłam wydusić żadnego, dopiero jakieś jęki mnie obudziły.
A drugi to, że napierdzielałam żula (faktycznie go lałam przez sen)
był w lekkim szoku

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-05-22, 14:07   #4549
goldika
Zakorzenienie

bylam z mlodym 3godz na dworze! 1godz chodzilam, 1godz przelezelismy na plazy, 1godz pochodzilismy i posiedzielismy w parku

Co odkrylam przed chwila!!!! DLubalam sobie w paszczy(nie wnikajcie dlaczego) i wybil mi sie zab madrosci!!! SZOK! dlaczego nic nie czulam? caly nie wyszedl, dopiero kawalek

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Mama mnie mile zaskoczyla... zalatwila mi dzis, ze bede mogla jezdzic konno calkiem za free do woli u jednego z jej znajomych bo sam nie ma czasu jezdzic codziennie a wiadomo, kon codziennie powinien chodzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 14:08   #4550
muffinka90
Zakorzenienie

glam, Oli
wlasnie, ja tez nie lubie sprzedawac przez allegro, przesylka mnie denerwuje...
fajnie, ze ci przedluzyli macierzynski jak tz przyjedzie to wracasz od razu do pracy czy wykorzystasz caly?

wspolczuje laskom na koncowce ciazy, ta co dzis do mnie przyszla ledwo zipiala

mlodego gania po antybiotyku

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-22, 14:09   #4551
nettka_
Zadomowienie

Cytat:

Co do lez to moj placze jak serio cierpi, np przy szczepieniu a tak to sciemnia i jedynie drze jadeczke bez zraszaczy
moja tak samo

Paulina pełna energii od rana

Stary 2012-05-22, 14:12   #4552
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
to super, ze juz wrocila mu energia i sie nie meczy
jak dla mnie mozesz zalozyc Ty nowy watek ,nol problem
energia go rozpiera, wlazl na polke pod lawa i wyje, bo sie zaklinowal a na slowa beee (przy kablach grzebal) strzelil usmiech pt ''i tak tu wleze''

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

goldi to ci sie fatrnelo

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

gdzie ten basenik Bahy? u mnie na balkonie woda w 5 min bylaby goraca, tez chcialam kupic, tylko teraz sie boje, ze go zalatwie zaraz z powrotem...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-22, 14:13   #4553
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
energia go rozpiera, wlazl na polke pod lawa i wyje, bo sie zaklinowal a na slowa beee (przy kablach grzebal) strzelil usmiech pt ''i tak tu wleze''

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

goldi to ci sie fatrnelo

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

gdzie ten basenik Bahy? u mnie na balkonie woda w 5 min bylaby goraca, tez chcialam kupic, tylko teraz sie boje, ze go zalatwie zaraz z powrotem...
to juz taki zaradny :O

Glam super, ze macierzynski Ci przedluzyli. Tz kiedy bedzie? widzialam, ze laski o to pytaly nie raz ale nie zauwazylam odp

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Muffi na fejsie ma
Stary 2012-05-22, 14:17   #4554
muffinka90
Zakorzenienie

dzieki juz pedze spojrzec

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-05-22, 14:35   #4555
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
w czym mrozicie jedzonko dla dzieci??w zwykłych torebkach foliowych czy macie takie do żywności??
w jakich proporcjach przygotować brokuł i ziemniaka??

kochana ja mam pojemniczki z ikeii i świetnie się sprawdzają w ostatecznosci korzystam ze słoiczków

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
wczoraj tak sobie rozmyslalam czy jest sens dawania wlasnie takich chrupaczkow, ciasteczek, chrupek. Bo nie jest to przeciez posilek. I mi sie skojarzylo, ze po co uczyc dziecko, ze jak nie ma co robic to ma czyms zoladek zapelniacz? Czy potem nie bedzie wlasnie ciagle chcialo podjadac?
to tylko takie moje luzne rozkminki wiec prosze nie brac do siebie, bo duzo z Was daje chrupki

ja się nie gniewam

ja daje chrupasy jak np jestesmy na spacerku, do domku jeszzcze troche a mała marudzi taka paka za 1,59 zł starcza nam na 2 tyg, bo najczesciej daje jej po pół ja nie traktuje tego jako posiłek, a mysle ze takie małe dzieciaczki nie beda pamietac ze mamusie je "dokarmiały"

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:40   #4556
OlusiaS
Wtajemniczenie

szpilka a moze przelicz sobie,co Ci sie bardziej oplaca:
1.zgarac kase i szukac nowe pracy
2.pracowac dalej,ale:
a.od pensji musisz pewnie odjac koszty dojazdu i opieki nad Helenka,a odprawe masz na czysto .Tylko pewnie nie masz placonych skladek.

Muffi bidulek malutki .Niech mu jak najszybciej przechodzi.

Basen Bahy za☠☠☠*** ,ja ogladalam z daszkiem u gory,ale poki co nie mam miejsca na balkonie,poczekam na nowy .

Kupilam malej pilke pluszowa,sliniaczek i mate,bo na kocach twardo,a dywan brudny i nie chce jej na nim klasc.Likwiduja sklepik i oczywiscie przecenione .I przyszla kolejna paczka z ciuszkami,tym razem dla niej i mlodego zamowilam,sliczne ciuszki ,a ta jakosc
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:49   #4557
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
nasz płacze łzami chyba ze udaje

moja bratowa w 21tc opłaca sobie cc, nie oceniam bo sama żem cesarzowa tylko ze wskazań - co sądzicie o takim rozwiązaniu w przypadku zdrowej ciaży?
jak najbardziej nie mam nic przeciwko!!jak sie okazuje czasem nie ma wskazań a w trakcie wychodzi,że powinno być cc.
jestem na tak.każdy ma prawo wyboru-ja NIE oceniam!!

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 14:50   #4558
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny piersiowe,jak dlugo teraz wasze maluchy pija?Mierzycie jeszcze czas?Wiem,ze na poczatku byl ten temat,ale ciekawa jestem,czy sie zmienilo

moja chyba nigdy więcej niż 10 min nie jadła, nigdy nie patrzyłam na zegarek poza 2ma dobami po porodzie gdzie notowałam na karteczce niemal co do sekundy to były czasy ale po wyjściu odpuściłam i olałam... mała idzie równo po 50 centylu, a je ile tam chce, choc jak widze ze ciumka to zabieram, zby nie kojarzyla z zabawką

standardowo ok 5-6 min je

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:01   #4559
OlusiaS
Wtajemniczenie

a dzieki dzieki dziewczyny.Moja tez kolo 5 minut,czyli spoko
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 15:05   #4560
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci płaczą łzami???
jak woła i woła i się nikogo doczekać nie może to zaczyna płakac łezkami, tak na serio...potem jak ją biorę na rączki to jeszcze się tak powietrzem zachodzi...
Cytat:
Ciezki dzien i ciezka noc za nami... Filip przeplakal wczoraj caly dzien, zanosil sie,trzasl i padal z placzu, budzil sie i od nowa [...]
jejku trzymaj się...coś maluszkowi pomogło? lepiej?
Cytat:

Co odkrylam przed chwila!!!! DLubalam sobie w paszczy(nie wnikajcie dlaczego) i wybil mi sie zab madrosci!!!
gratki

dzisiaj od rana siedziałyśmy u mamci. pospacerowałam po starych moich dziurach...nowe płoty, elewacje...a wszędzie trąbią, że kryzys...
moja pani od wczoraj namiętnie dada przy tym ośliniona po pas

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

miałam rodzić siłami natury i tak urodziłam, ale zupełnie przypadkiem...jak stwierdził mój gin obecny przy porodzie - gdyby nie moja siostra(poród rodzinny) to bym miała cc, był w szoku że dałam radę, bo było ze mną naprawdę źle...
kobiety powinny mieć wybór. to nasza d*** i nasz brzuch...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości