|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
muffinka nie martw sie, ja tez bym nie zorientowala sie jaki to płacz, wczoraj tez sie zlosciłam na malego zanim sie zorientowąlm że poprostu mu gorąco, jestesmy i tak najlepszymi matkami dla naszych dzieci, trzeba to sobie powtarzać kochamy je przecież jak nikt na świecie! i wogole trzymam kciuki za małego
Aniolina dzieki za odswierzenia pamieci o to mi chodzilo
|
|
|
|
#4532 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. U Nas nocka z 2pobudkami a o 6.14 Zofia byla wyspana.Straszna z Niej jekala ostatnimi dniami.Moze to upal, moze zeby,katar tez nadal jest.Spi z zegarkiem w reku 30min.znalazlam swoje ciuchy letnie i... Mam zj....y humor,ale jak czlowiek sie nie ogranicz w jedzeniu to takie kwiatki wychodza.musze na all czegos poszukac.Moja palcze lzami i pulsuje jej ciemiaczko.
|
#4534 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez sie zasatnawialam na tym baby jogger albo nad quinny zapp, ale jednak po testach zapp mi sie nie spodobal na zywo Kupilam espiro magic i jestm poki co zadowolona, sklada sie i rozklada jedna reka i ma swietna amortyzacje. A chcialam maly wozek do samochodu, wielofunkcyjny jest w domu u rodzicow Cytat:
Cytat:
Zbliza sie slonce do mojego biura i robi sie cieplo. chyba trzeba bedzie wlaczyc klime. |
||||
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Seona - Filip rzadko płacze ze łzami.musi się bardzo na coś zdenerwować żeby łzy leciały->zazwyczaj jak nie może usnąć a jest mega zmęczony.wydaje mi się że częściej krzyczy niż płacze...
za nami bardzo cięzka noc mierzyłam mu temperaturę i nie miał....nie wiem czemu łtak płakał i nie chciał spać albo przez upał albo ... zęby. dziś po obiedzie to samo,oczka tarł same mu sie zamykały ale płakał i nie zasypiał,dopiero jak go przytuliłam i ponosiłam zasnął na 45minut... kurde mam nadzieję ze w nocy bedzie ok...
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbym dawala dluzej ten syrop, to by nas ominelo, a teraz pewnie co chwile bedziemy je lapac ![]() kasia_aa, sozaa ![]() Seonko kliknelam ![]() sprzedalam przewijak glam a twoj wozek poszedl? |
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal nasze dzieci jak zwykle w zmowie, chlopcy tez kiepsko spali, milion pobudek, co chwila cycek, pobudka 5.55, potem kolo 7 adasia mi sie udalo uspic ale domo wytrwale czuwal
Zaliczylismy wizyte u mnie w pracy, chlopcy jak zwykle byli grzeczniutcy a gole pulchniutkie nozki wywolaly ochy achy i zachwyty. Siedzielismy ponad 2 godz bo akurat ksiegowa wyszla. Maciwrzynski przedluzony do 23 lipca chociaz jak dam rade wczesniej wrocic to z obu stron chetnie tak Upal okrutny, chlopaki od rana pija na potege Muff bardzo wspolczuje chorobska, szybkiego powrotu do zdrowia dla Filipka,, bidny ze w taki upal sie meczy Zapp jest fajny leciutki ale koleczka malusie i generalnie mi sie to siedzisko wydaje bardzo male, ciasne no i minus ze ono sie nie rozklada tylko zdaje sie troche odchyla. Pamietam ze to byl jeden z moich typow jak szukalam spacerowki dla soni Minusem dla mnie byl tez kosz na zakupy cZy tez jego brak w standardzie ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Muff wozek stoi w piwnicy a gondole na strychu ![]() Musze na all wystawic chociaz szczerze to przeraza mnie perspektywa wysylki tych wszytkich czesci
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
hejka!
mloda spi od 20 min - tak przeleciałam dwie strony postów i widzę że większośc z nas narzeka na marudzenie maluchów i tak sobie mysle ze to pewnie przez te upały nam sie ta pogoda daje we znaki a co takie dziecko ma zrobic - tylko płakać, jęczeć, stękać kupiłam dzisiaj Biance butelkę MAM i muszę powiedzieć ze lepiej jej idzie picie przez ten smoczek (avent to porażka) rzeczywiście jest mieciutki i taki trochę splaszczony Cytat:
ja tez zla na siebie chodzę że w letnie ciuchy ledwo albo w ogole nie wchodze Muffi buziole dla Filipka i szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o trojkolowce to mam porownanie- soni mial przednie skretne, byl ogolnie fajny ale czasem przy podjezdzaniu pod krawezniki stawal deba
W tym mam duze przednie nieskretne ale i tak wozek prowadzi sie latwiej niz niejeden pojedynczy
|
#4541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
goldi no pozazdrościc takich snów
|
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie mozesz zalozyc Ty nowy watek ,nol problem
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliveira dla trzegiego bobasa kupisz
|
#4545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
widzialam na FB basenik
|
||
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
muff pewnie ze zakladaj
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
bylam z mlodym 3godz na dworze! 1godz chodzilam, 1godz przelezelismy na plazy, 1godz pochodzilismy i posiedzielismy w parku
![]() Co odkrylam przed chwila!!!! DLubalam sobie w paszczy(nie wnikajcie dlaczego) i wybil mi sie zab madrosci!!! SZOK! dlaczego nic nie czulam? caly nie wyszedl, dopiero kawalek ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Mama mnie mile zaskoczyla... zalatwila mi dzis, ze bede mogla jezdzic konno calkiem za free do woli u jednego z jej znajomych bo sam nie ma czasu jezdzic codziennie
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
glam, Oli
wlasnie, ja tez nie lubie sprzedawac przez allegro, przesylka mnie denerwuje... ![]() fajnie, ze ci przedluzyli macierzynski jak tz przyjedzie to wracasz od razu do pracy czy wykorzystasz caly?wspolczuje laskom na koncowce ciazy, ta co dzis do mnie przyszla ledwo zipiala mlodego gania po antybiotyku
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paulina pełna energii od rana
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- goldi to ci sie fatrnelo ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- gdzie ten basenik Bahy? u mnie na balkonie woda w 5 min bylaby goraca, tez chcialam kupic, tylko teraz sie boje, ze go zalatwie zaraz z powrotem...
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glam super, ze macierzynski Ci przedluzyli. Tz kiedy bedzie? widzialam, ze laski o to pytaly nie raz ale nie zauwazylam odp ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Muffi na fejsie ma
|
|
|
|
|
#4555 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana ja mam pojemniczki z ikeii i świetnie się sprawdzają w ostatecznosci korzystam ze słoiczków ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
ja się nie gniewam ![]() ja daje chrupasy jak np jestesmy na spacerku, do domku jeszzcze troche a mała marudzi taka paka za 1,59 zł starcza nam na 2 tyg, bo najczesciej daje jej po pół ja nie traktuje tego jako posiłek, a mysle ze takie małe dzieciaczki nie beda pamietac ze mamusie je "dokarmiały"
|
||
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
szpilka a moze przelicz sobie,co Ci sie bardziej oplaca:
1.zgarac kase i szukac nowe pracy 2.pracowac dalej,ale: a.od pensji musisz pewnie odjac koszty dojazdu i opieki nad Helenka,a odprawe masz na czysto .Tylko pewnie nie masz placonych skladek. Muffi bidulek malutki Basen Bahy za☠☠☠*** ,ja ogladalam z daszkiem u gory,ale poki co nie mam miejsca na balkonie,poczekam na nowy .Kupilam malej pilke pluszowa,sliniaczek i mate,bo na kocach twardo,a dywan brudny i nie chce jej na nim klasc.Likwiduja sklepik i oczywiscie przecenione |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem na tak.każdy ma prawo wyboru-ja NIE oceniam!!
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja chyba nigdy więcej niż 10 min nie jadła, nigdy nie patrzyłam na zegarek poza 2ma dobami po porodzie gdzie notowałam na karteczce niemal co do sekundy to były czasy ale po wyjściu odpuściłam i olałam... mała idzie równo po 50 centylu, a je ile tam chce, choc jak widze ze ciumka to zabieram, zby nie kojarzyla z zabawką ![]() standardowo ok 5-6 min je
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
a dzieki dzieki dziewczyny.Moja tez kolo 5 minut,czyli spoko
|
|
|
|
#4560 | ||
|
Zadomowienie
|
jak woła i woła i się nikogo doczekać nie może to zaczyna płakac łezkami, tak na serio...potem jak ją biorę na rączki to jeszcze się tak powietrzem zachodzi...
Cytat:
trzymaj się...coś maluszkowi pomogło? lepiej?Cytat:
![]() ![]() dzisiaj od rana siedziałyśmy u mamci. pospacerowałam po starych moich dziurach...nowe płoty, elewacje...a wszędzie trąbią, że kryzys... ![]() moja pani od wczoraj namiętnie dada przy tym ośliniona po pas![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- miałam rodzić siłami natury i tak urodziłam, ale zupełnie przypadkiem...jak stwierdził mój gin obecny przy porodzie - gdyby nie moja siostra(poród rodzinny ) to bym miała cc, był w szoku że dałam radę, bo było ze mną naprawdę źle... kobiety powinny mieć wybór. to nasza d*** i nasz brzuch... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

o to mi chodzilo

malo tego, baba wcisnela nam sie w kolejke: ja tylko na chwile
co ze mnie za matka, ze nie umiem rozroznic placzu z bolu od placzu z goraca i zmeczenia
mierzyłam mu temperaturę i nie miał....nie wiem czemu łtak płakał i nie chciał spać albo przez upał albo ... zęby. dziś po obiedzie to samo,oczka tarł same mu sie zamykały ale płakał i nie zasypiał,dopiero jak go przytuliłam i ponosiłam zasnął na 45minut... kurde mam nadzieję ze w nocy bedzie ok...