|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
ale Patryś juz duży chłopczyk Ciekawe która będzie pierwsza Ty, Nadalka, Agunia czy Muminek![]() Cytat:
W takim razie kciuki żeby się kabelek znalazł
|
||
|
|
|
#4532 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a to co powiedział Ci gin mnie zszokowało bo przecież rodzisz już w zasadzie na dniach
|
||
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki hanjah
|
|
|
|
#4534 |
|
Rozeznanie
|
pumasdzięki za spotkanie
podobno niektóre badania mają ważność 0,5 roku, dlatego trzeba je powtarzać np HIV, kiła, a toxo w każdym trymestrze, CMV miałam 2x robione. dziś byłam na pierwszym KTG: 2 pasy mi babka założyła na 0,5 h, leżałam sobie na plecach i nie bardzo wiedziałam kiedy mam naciskać ten guziczek ![]() skurcze: powyżej 100 1x powyżej 90 2x powyżej 80 1x powyżej 70 6x tętno, najwyższe 170 (wtedy gdy skurcz przekroczył 100) a tak to w granicy 140 około. Ciekawe co na taki zapis powie mi moja gin w środę
|
|
|
|
#4535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#4537 | ||||
|
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To go ![]() Cytat:
i kurcze zaciskaj nóżki tak ze dwa tyg. Normalnie za chwile nie będe siadać do wizażu wieczorami, bo zasnąc nie będę mogła z wrażenia Jakby któraś chciała, to znalazłam fajne info o żółtaczce którą każdy(chyba każdy) noworodek po porodzie dostaje o laktatorach czy warto i czym się różnią i takie tam fajne rzeczy http://www.dzieciowo.pl/category/porod-i-po-porodzie Chyba lece już spać, jak tak to dobranoc mamusie
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
A jak mnie złapie w samochodzie, to po krzakach?
|
|
|
|
#4539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam już teraz mocno!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teść oczywiście nie rozumiał, dlaczego np. poziomica nie powinna znajdować się na półce dziecięcej![]() Mój gin 11 lipca będzie przyjmował pierwszy raz po urlopie - jak dotrwam do tego czasu, to wypisze mi od razu skierowanie na cc, położą mnie w szpitalu i dogada się z ordynatorem, żeby mnie pociąć następnego dnia Jednak przez te dwa tygodnie, jak go nie będzie - poprosi o opiekę nade mną innego lekarza Myślę, że na dwie wizyty do niego pójdę prywatnie, bo teraz warto mieć wizyty co tydzień, żeby sprawdzać stopień dojrzałości łożyska i ilość wód. No i najwyżej on stwierdzi, że szybciej coś się będzie działo. Ja tak myślę, że może jeszcze mała się obróci
|
||||
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym fT4, glukozę i wapń dla endokrynologa, kilka związanych z morfologią, żelazem i tarczycą dla hematologa. O tyle istotne, że mój gin wie o leczeniu u obu tych lekarzy, więc pewnie zakłada, że APTT zleci mi hem. W znalazłam info, że OWA to jeden ze skrótów dot. Odczynu Wassermanna (WR). Sądzę, że wykrycie cytomegalii jest tak samo ważne, jak toxo, ale jakoś rzadziej to badają; HIV i żółtaczka - wiadomo, a że przed utratą krwi i innych płynów masz też zbadać elektrolity i wskaźnik związany z krzepnięciem, to dobrze. Reasumując - na razie tych badań ogólnych miałam mniej, ale może jeszcze coś bedę robić, a u Ciebie zbędnych nie widzę. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-12 o 01:23 |
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Pumcia - część tych chorób może zagrażać dziecku, a np. HIV jest wskazaniem do CC. Na pewno wszystkie wyniki będą dobre. U mnie nie badali wcale. Chyba kiedyś pójdę zrobić to badanie za kasę. |
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać, bo pękam...
Może jutro będzie kurier ![]() dobranoc
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
No nic, czas nakremować brzusio i spać.
|
|
|
|
#4545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tą komodą, to jesteś niezła. Cytat:
Cytat:
Dobrze, że doktorek się poprawił. Co u podglądacza? ***już doczytałam Natee - trzymaj się cieplutko. |
||||
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
heejjj nie wiem jak mi sie to udalo ale jestem juz na macierzynskim !
![]() ![]() ![]() ![]() na ten tydzien znowu nie ma pracy, a jak idzie tylko jena linia to praktycznie nie mam w ogole pracy wiec poszlam do mojego menagera i go poprosilam zeby mi przyspieszyli macierzysnki albo dali urlop no i udalo sie !
|
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno go wykorzystam.---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
Rozmówki z ginem niezłe. Na odchowalni chyba powinnyśmy przemianować się na mamusie wakacyjne... bo "letnie" mi jakoś nie pasują, a codziennie czytam o porodach zapowiedzialnych na czerwiec. |
|||
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie rozmyślam! Ma być dobrze i koniec!
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge w to uwierzyc obiecalam jeszcze ze w piatek przyjade sie pozegnac
co ja teraz bede robic
|
|
|
|
#4551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
*** Tylko faktycznie to chyba liczy się tylko przy tym "drugim" becikowym wynikającym z niskich dochodów. Nawet nie wiem, czy to już przydzielają. Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-06-12 o 01:40 |
|||
|
|
|
#4552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeej, kawe pije, tz mnie wymasował za sniadanie
Cytat:
ta pierwsza daaaaaaawno zapelnionaCytat:
i jak stane przy oknie to mnie z ulicy zobaczą od stop do glowy zreszta ja go nie rusze bo sie ![]() a tz mnie denerwuje bo otwiera okno i wczoraj nagle patrze niema go tz mowi do domu wlazł![]() Cytat:
Cytat:
i Maciejka - ja wędrowniczka????
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja przed zwolnieniem zastanawiałam się jak w domu wytrzymam a teraz nie mam czasu na nic
|
|||
|
|
|
#4554 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc
![]() co ja wczoraj odstawiłam ![]() Przyszli do nas wczoraj znajomi . Oglądaliśmy meczyk i już zapowiedzialam że zrobiłam coś slodkiego i zaraz podam Poszłam tylko uśpić Zosie i tez usnęłam Masakra jaki mi wstyd Musieli sie super czuc![]() Cytat:
i jest tzw koktail położnych bazujacy na oleju rycynowym. Nawet kupiłam sobie wtedy ale jednak sie nie odważyłam tego spróbować. co innego pod okiem położnej a co innego tak samej, sa bezpieczniejsze metody
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
dzis pakuje torbe do szpitala,.........
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-06-12 o 07:57 |
|
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Najwyższa pora Prince
mamy chyba termin na ten sam dzień albo jakoś blisko siebie - spakowałam wczoraj![]() Witam się porannie dziewczyny rzadko piszę bo jakoś nie mam weny ale codziennie czytam![]() Dziś o 9:30 wizyta... trzymać kciuki wczoraj jakoś strasznie mnie zakłuwało w pochwie wieczorem, jakby ktoś mi szpile wbijał![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
przecież w ciąży jesteś ostatecznie mąż też mógł sięgnąć do lodówki po jedzonko
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
heloo,
wstałam dziś znów z jedną stopą spuchniętą , a wczoraj jak tylko przyłożyłam głowę do poduszki to miałam taka zgagę , że zwymiotowałam ostatni posiłek tzn. banana z sokiem marchewkowym i chyba też przedostatni...Poza tym kłuło mnie całe podbrzusze, dziś trochę też. Dobrze, ze jutro idę na wizytę...
|
|
|
|
#4558 |
|
Rozeznanie
|
Witam czy można jeszcze dołączyć? Podczytuję Was od dawna ale byłam przerażona ogromem wiadomości nie nadążam nadrabiać
, ale postanowiłam dołączyć troche późno bo już 30 tc ,ale lepiej późno niż wcale .Mam na imię Iza,tp 21.08, oczekuję na synka Wojtusia |
|
|
|
#4559 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Balbinka1983;346508 63]
Dziś o 9:30 wizyta... trzymać kciuki wczoraj jakoś strasznie mnie zakłuwało w pochwie wieczorem, jakby ktoś mi szpile wbijał [COLOR="Silver"]trzymamy, trzymamy |
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() balbinka na mam jeszcze 3 niecałe tygodnie, zdąże 3mam kciuki za wizyte
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

.
. Nawet nie mam co marzyć by urodzić o terminie, lipiec nawet nie wchodzi w gre. Patryś jest bardzo nisko , szyjka krótka, główka bardzo na nią naciska więc mam być w stanie gotowości. Następna wizyta 25.06 - ale pod wielkim znakiem zapytania-czy dotrwam w dwupaku 
ale Patryś juz duży chłopczyk
Ty, Nadalka, Agunia czy Muminek

znalazłam info, że OWA to jeden ze skrótów dot. Odczynu Wassermanna (WR). Sądzę, że wykrycie cytomegalii jest tak samo ważne, jak toxo, ale jakoś rzadziej to badają; HIV i żółtaczka - wiadomo, a że przed utratą krwi i innych płynów masz też zbadać elektrolity i wskaźnik związany z krzepnięciem, to dobrze. 

mój tak zrobił 3 razy w tym raz go porządnie popieściło a raz pod świeżo położonymi kaflami w łazience które trzeba było skuć i położyć nowe
i