|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy
Sunflower - podziel się fasolką
![]() Polecam serum z jedwabiem. Mam akurat takie: http://www.fryzart.pl/data/gfx/pictu.../7/15071_1.jpg
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A włosy tłuste po kilku godzinach ![]() Ja myję zwykłymi ziołowymi, czasem za 4zł czasem za 2 I już chyba minęły mi te czasy że chciałam wypróbować wszelakich nowości, bo może to akurat pomoże. A prawda jest taka, że żaden szampon nie może zadbać o nasze włosy tak jak myślimy albo chciałybyśmy żeby zadbał. Ja już przyjęłam do wiadomości że szampon ma tylko myć, oczyszczać włosy i skórę, jeśli potem mam ochotę czymś je dopieścić to od tego są odżywki, balsamy czy maski.A więc moja pielęgnacja włosów (bo też mi się przetłuszczają) to szampon ziołowy, obecnie jakiś z tatarakiem, potem odrobina odżywki (i też nie jakaś sławna, reklamowana, zwykła z serii 'z apteczki babuni') no i tyle. Nie czeszę włosów mokrych, no ale ja miałam podnoszenie robione to nie za bardzo mogę czesać odrazu po myciu I myję włosy co drugi dzień i jest ok. Zauważyłam naprawdę dużą zmianę np od czasów kiedy np. nie miałam dostępu do szamponów ziołowych (gdy byłam za granicą)
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te pseudo naturalne mi nic nie dają, siano na głowie i trudno mi rozczesać po nich włosy nawet po odzywce. brakuje mi systematyczności do nich, a włosy jednak trzeba przestawić na te naturalne szampony. także sls i parabeny u mnie króluja. z baby dreamem z rossmana moje włosy się nie polubiły. ale używam od kilku tygodniu sajosa(wiecie o co mi chodzi) i zauważyłam że muszę myć włosy co 2 dni bo trzeciego już się trochę tłuszczą ale wstyd mi iść do pracy w takich, więc muszę umyć. a w ogóle to nie lubię myć włosów bo później muszę je jakoś okiełznać.
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz rozczesuję je najpierw przed myciem, a potem już po, ale jak są suche. Przynajmniej mniej wypada - bo też mam tendencję do gubienia włosów ![]() Ale co 2 dni jak myjesz to chyba ok? Co ile wcześniej myłaś?
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogłabym nawet co tydzień myć, bo przy kręconych aż tak nie widać tłustych włosów
Ale dłużej niż 3 dni bez mycia nie wytrzymam
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
baaaardzo bym chciała móc myć włosy co 2 dni, ale już nawet na to nie liczę. Cieszę się tylko jak od mycia do mycia są świeże
najgorzej jakk któregoś dnia umyję rano i potem następnego dnia rano kusi żeby nie myc... a po godzinei-dwóch nie mogę na siebie patrzeć bo mam tłuściochy ;/ u mnie na obiad zupka kalafiorowa
|
|
|
|
#4537 |
|
Konto usunięte
|
Behind, jasne wpadaj
![]() Hmmm, a ja się zastanawiam jak bardzo mogę przepisać do mojej pracy mgr bip gminy i plan strategii gminy wrzucony w pdf-ie na stronkę... Nie chce mi się wszystkiego przeredagowywać ![]() Bo ze źródłem to niestety nie bardzo jak mam nakłamać ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz mam jakoś tak pocieniowane przez fryzjerkę (ale to jak byłam kilka mies. temu), że podrośnięte w ogóle mi się nie układają, tylko drażnią. Włosy mam świeże, a jestem w domu sama i z wygody wiążę w kitkę albo jakiegoś zawijańca :P A w ogóle to Wam nie mówiłam, ale kupiłam jeszcze przed świętami ten cały wypełniacz do koka Rozmiar średni. Całkiem fajnie by wyglądało, ale mam za mało włosów, żeby zrobić tak jak bym chciała i są one zbyt pocieniowane... Starcza ich na bardzo ciasne upięcie, włosy muszą być ściągnięte mocno i to i tak z pomocą wsuwek, bo te krótsze to mi co chwilę chcą "sterczeć", a nie zawijać się ![]() A ja kupiłam z myślą o takim luźniejszym koku... |
|
|
|
|
#4543 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się z Moon- pierwsze użycia szamponów tzw ziołowych zazwyczaj ujawnia nam prawdziwy stan naszych włosów, bo jak wiadomo silikony oblepiają i w zasadzie tylko sprawiają wrażenie, że włosy są ładne.
Mnie też denerwuje pogląd, że szampon cokolwiek ma zrobić z włosami, bo to ściema zwykła. Szampon ma myć i tyle. |
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż zdaje sobie sprawę że to dużo roboty - najpierw kręcić a potem jeszcze kok robić ale chociaż raz na jakiś czas
|
|
|
|
|
#4545 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
więc chodzę w takich tłuściochach, do sklepu zakładam czapę i się nie przejmuję:P tż nie przeszkadza, z resztą ja lepiej wyglądam po 5 dniach nie mycia włosów niż on po jednym bo biedny musi myć codziennie a ma trochę dłuższą fryzurę hehe taki zaczes:P Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
poza tym jak już stworzyłam coś od siebie to chciał przypis więc się nie dało nic oprócz wstępu i zakończenia napisać samemu. co mi akurat odpowiadało
|
|
#4546 |
|
Konto usunięte
|
U mnie mówią, że albo przeredagowujesz albo cytat z przypisem...
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz jakbym miała myć włosy codziennie to bym musiała wstawać 2 godz. wcześniej bo mam grubsze włosy do tego się falują czasem kręcą i żeby wyglądały w miarę normalnie muszę trochę z nimi popracować.
jak chodziłam częściej do fryzjera do lepiej mi się układały i falowały, ale zanim wyschły to trzeba było je wygniatać, wygniatać i wygniatać żeby loki nabrały ładnych kształtów. do tego grzywka zawsze szła inną stronę. a włosy ładnie wyglądały dopiero następnego dnia jak się ułożyły po spaniu. później miałam fazę na prostowanie, jak już były dłuższe, ale to też zachodu kupę, bo końcówki się puszyły i też cała procedura... mycie, suszenie na szczotce..... rano prostowanie... a teraz zapuszczam włosy i dawno nie były podcinane więc się same obciążają. jakaś maseczka, worek na głowę. później wysuszę na szczotce i takiej z avonu http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...E5HEsgb5wYC4Cw dam serum na końcówki. powstanie szopa która się ułoży jak pójdę spać a później włosy same się kręcą od dołu i dają mniej więcej taki efekt http://www.google.pl/imgres?q=kate+middleton&u m=1&hl=pl&tbo=d&biw=1173& bih=587&tbm=isch&tbnid=tv XEndHKISuDiM:&imgrefurl=h ttp://www.aceshowbiz.com/news/view/00056085.html&docid=gVk9i MiwYWEUAM&imgurl=http://www.aceshowbiz.com/images/wennpic/kate-middleton-open-peterborough-city-hospital-08.jpg&w=790&h=1000&ei=bu 3qUPDnN8XOswbNvICgAQ&zoom =1&iact=hc&vpx=4&vpy=135& dur=1687&hovh=253&hovw=19 9&tx=114&ty=127&sig=10911 0000270807748979&page=1&t bnh=142&tbnw=108&start=0& ndsp=29&ved=1t:429,r:0,s: 0,i:98 a jak mnie denerwują to je wiąże
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2013-01-07 o 16:46 |
|
|
|
#4548 |
|
Konto usunięte
|
U mnie pozwalają cytować tylko definicję i wymieniankę... Teoretycznie wszystko inne powinno być przeredagowane i oczywiście to również z przypisem, bo sama nie wymyśliłam owych wypocin. Bez przypisu mogę mieć tylko zdania podsumowujące analizę danych, wstęp, zakończenie + jakieś akapity komentujące teorię/pojedyncze zdania... takie, ogólnie wiadome.
Ale taka prawda, że w licencjacie moje przeredagowanie w większości polegało na zmianie konstrukcji zdania, stosowanie synonimów, mieszanie z kilku książek o jednym... Tylko się boję, bo moja była uczelnia (nieoficjalnie się dowiedziałam) nie miała jeszcze programu antyplagiatowego. A ta ma... I teraz nie wiem, czy to, co przeszło tam, przejdzie tu ![]() A teraz chcę scharakteryzować gminę, no i tu właśnie mam ochotę żywnie pobrać fragmenty z neta
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Co do włosów to właśnie rzuciłam sobie jajco na łepetynkę
![]() Siedzę sama, TŻ pojechał na trening. Chyba jakiś serial sobie włączę ![]() Ogólnie to z nudów zaczęłam znowu ćwiczyć 8min buns czy jak tam się to nazywa
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
nie no nie nadążam za wami, szczególnie teraz, kiedy Tż ślęczy przed komputerem całymi dniami, bo kupił kolejną durną grę
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle, to wracam dziś do domu, a TŻ czeka z różyczką
Edytowane przez behindblueeyes Czas edycji: 2013-01-07 o 19:55 |
|
|
|
|
#4552 | ||
|
Konto usunięte
|
Jej... ja się jajek surowych raczej brzydzę
Nawet jak rozbijam skorupkę i wyleje mi się trochę na dłoń przy przyrządzaniu jedzonka, to mnie wzdryga Cytat:
![]() Kochana, już wiesz, na co ma zbierać Twój mąż na urodziny Twe... Powiesz "mężu, laptopa chciałabym" i będziesz do nas miała dostęp zawsze ![]() Cytat:
Słodkie ![]() A my spędziliśmy fajne popołudnie. Pozałatwialiśmy zakupy, no i to nam zajęło ze 3 godziny... Ale przy tym zachowywaliśmy się tak jakoś beztrosko, żartowaliśmy, przedrzeźnialiśmy się, w końcu zaczęliśmy się ganiać Nawet jak wróciliśmy, to Tż mi przygotował pyszne kanapeczki ![]() Ale niestety, zaraz po kolacji bańka pękła, bo Tż zaczął burczeć, że tak późno, a on ma tyle pracy... Przy tym zaczął trzaskać czym się da i nawet się do mnie jakoś tak odezwał, że w pięty mi poszło i postanowiłam się odciąć od tego ![]() A w ogóle to masakra, zawsze jest taki mały wybór tych szamponów ziołowych w Realu i Rossmannie? Bo tych, co sobie z KWC wybrałam wczoraj, to nie było i w końcu kupiłam w w Rossie na promocji o taki: http://www.skapiec.pl/site/cat/116/comp/4028123 |
||
|
|
|
#4553 |
|
Konto usunięte
|
W Rossmannie jest tylko Malwa Czarna Rzepa, jakieś dwa rodzaje Polleny, Fitomed chyba też i te co kupiłaś. Barwy chyba w ogóle nie ma.
Tak sobie myślę, że chyba muszę zrezygnować z pisania na tym wątku. |
|
|
|
#4554 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Jestem z siebie dumna, poszłam do pracy na 9, przez projekt wróciłam o 21:00 i do teraz...ćwiczyłam W 7 dni straciłam 2000 kcal. Jestem dumna, że tydzień już przećwiczyłam
Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-01-07 o 22:33 |
||||||
|
|
|
#4555 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38510549]
prędzej na tym o szukaniu pracy...[/QUOTE] To nie ma z tym nic wspólnego. |
|
|
|
#4556 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Konto usunięte
|
Wow, Tuśka, ja też jestem z Ciebie dumna
Po tylu godzinach harówki jeszcze dać sobie wycisk fizyczny Choć z drugiej strony... słyszałam już kiedyś, że nic tak po pracy nie odpręża, jak siłownia ![]() Nouvelle, zaraz Cię ugryzę po prostu. O co chodzi? Szybko i prosto z mostu, bo zaraz się idę prysznicować Btw. ... My Cię nie wypuścimy
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle, nie opuszczaj nas. Przecież i tak piszemy o wszystkim i o niczym. Wcale nie chodzi o Tżów tak naprawdę...
Sun, też mam teraz ten szampon. Jako jeden z... 5? 6? Tusia wooooow zazdroszczę. mnie już na okres męczy ;/ A już myślałam że chociaż na parę miesięcy będzie spokoj z tym...
|
|
|
|
#4559 |
|
Konto usunięte
|
Nie umiem się z wami cieszyć. Po prostu jak dzisiaj przeczytałam o tej różyczce to przeryczałam dwie godziny (sorry behind). Nie mam szczęścia. Może uda mi się w życiu zawodowym, ale prywatne to będzie dno. I w sumie zaczynam rozumieć dlaczego dziewczynom z tamtego wątku o pracy zrobiło się przykro po moich słowach, bo właśnie sobie uświadomiłam, że wyzwałam kogoś, a sama jestem nieudacznikiem, tylko w innej kwestii.
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- I nie chcę wam tu ciągle smęcić, dlatego chyba powinnam się wyłączyć. |
|
|
|
#4560 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie no to ja mam maksymalnie 2 na raz. Tylko przy takiej okazji, że ten pierwszy bardzo mi nie odpowiada i go wymęczam na zmianę z tym nowszym, który lubię ![]() W ogóle, nie dubluję takich kosmetyków... A jak kupię w promocji dodatkowy, to na zapas, nie kładę do używania ![]() Mała łazienka i lubię mieć porządek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

bo trzeciego już się trochę tłuszczą ale wstyd mi iść do pracy w takich, więc muszę umyć. a w ogóle to nie lubię myć włosów bo później muszę je jakoś okiełznać.
najgorzej jakk któregoś dnia umyję rano i potem następnego dnia rano kusi żeby nie myc... a po godzinei-dwóch nie mogę na siebie patrzeć bo mam tłuściochy ;/ 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)