|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
dzień dobry
![]() Antoś pozdrawia wszystkie ciocie w 32 tygodniu czyli 8 miesiącu ![]() Cytat:
przesadza ta Twoja, mam nadzieję niedoszła, fotografka.... zdjęcia są słodkie.... ja się też z małym wybieram, 750 pln będzie to kosztowało, ale wiadomo - raz w życiu takie się robi, a pamiątka na lata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to powinnam kupić już jesienne, ale aż boję się iść przymierzać.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() najstarsze sposoby czasem najlepsze no nie?
![]() |
#4533 |
Rozeznanie
|
evelina sliczny maluszek! Super pamiątka, takie zdjęcie
![]() ![]() Dziewczyny jak ja się szybko męcze teraz. Pozamiatałam klatkę schodową w domu i na zewnatrz razem z chodnikiem do domu i dysze, sapie, aż musiałam się położyć. Kurcze, a tu jeszcze ponad 2 miesiące. Ale damy rade! Najwyżej będzie brudno, ale za to ja będę wypoczęta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piękny dodatek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
lecę sprzątać. Już mi niewiele zostało ale jednak
![]() |
#4535 | |||||
Zadomowienie
|
Pokrzywka:
![]() Cytat:
bardzo ładna sukienka, na pewno będziesz wyglądała bosssssko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę Wam tych sr, ja dopiero w poniedziałek mam dzwonić, żeby się zapisać, już nie mogę się doczekać ![]() ja piorę pierwszy raz w Lovelli i płyn do płukania też mam z Lovelli - co prawda spodziewałam się, że ubranka będą pachniały " dzidziusiowo", a pachną raczej tak neutralnie, ale cóż.... przez pierwszy miesiąc zamierzam dalej używać albo tej Lovelli albo Dzidziusia, a później przerzucam się na zwykły proszek, tylko sensitive Cytat:
![]() Cytat:
"Stanowisko pani rzecznik potwierdziło oficjalnym komunikatem (z 26 grudnia 2010 r.) Ministerstwo Zdrowia: znieczulenie porodu jest finansowane ze środków Narodowego Funduszu Zdrowia więc pobieranie od pacjentek dodatkowej opłaty jest niezgodne z prawem". Ministerstwo, powołując się na rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego sugeruje nawet, że osoba sprawująca opiekę nad rodzącą powinna przedstawić jej pełną informację o niefarmakologicznych i farmakologicznych metodach łagodzenia bólów porodowych. Na tej podstawie lekarz prowadzący poród oraz kobieta rodząca powinni wspólnie wybrać najwłaściwszą metodę łagodzenia bólu porodowego. Rzecz jasna – i podkreśla to ministerialny komunikat – terapia przeciwbólowa, zastosowana przez lekarza prowadzącego poród, może być modyfikowana odpowiednio do sytuacji zdrowotnej ciężarnej i jej potrzeb podczas trwania porodu." no ale nie tak, że nie ma znieczulenia, bo nie....
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
a ja mam taaakie nerwy jak cholera
przychodzi gabi i mowi ze byla na polu to sie pytam gdzie a ona mowi spacerku schodze na dol pytam sie tesciowe a pna mowi nooo byla ku.... ☠☠☠☠zi jak w kieleckim a ona bez opaski na uszach bez bluzyyyy wiec mowie ze nie ladnie bo ja nie bede chodzic po lekarzach i ze za mala to wiecie coooo po 10 min przychodzi gabi i wola mama pope ( czape) ide z babcia na pole mowie nieee a tesciowa daj ja niech sie przewietrzy bozeee juz widze ze jak pojde do szpiatala o sie bedzie dzialo |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
kochana fotek myszki miki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
niestety u mnoe też nie ma. Jedynym szpitalem na Opolszczyźnie dający znieczuleniejest w Kluczborku... masakra.... nie dość, że im płacić za poród rodzinny to jeszcze znieczulenia mi nie dadza... To ja już wiem czemu na całym oddziale było rodzące słychać jak sie darły
![]() ![]() kurde.. zaczynam sie bac. Rzeźnia.. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
ona podważa Twój autorytet .. ;/
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
kochana u nas tez nie ma znieczulenia da sie przezyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
Na pewno sie da, kiedyś nie było i rodzili :P
ale boje sie po prostu ![]() ![]() ![]()
#4542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo to się nie dziwię, że Gabi kocha Dzidziusia ![]() ja też bym taki chciała ![]()
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Popatrzyłam sobie porodówke w Żorach..Żałuję, że mnie tam nie bedzie
![]() ![]() "Od 01.03.2012 roku w Oddziale Ginekologiczno-Położniczym naszego szpitala można skorzystać z pobytu w sali rodzinnej, gdzie oferujemy intymne i komfortowe warunki dla rodzącej i towarzyszącej jej drugiej osoby. Sala posiada własny węzeł sanitarny. 3-dniowy pobyt w tej sali to koszt 369,00 zł. Każda kolejna doba kosztuje 80,00 zł. Cena obejmuje całodobowy pobyt wraz z wyżywieniem dla osoby towarzyszącej. Dzięki uprzejmości sponsorów sala została również wyposażona w bezprzewodowy dostęp do internetu." http://www.mzoz.zory.pl/index.php?op...id=107&lang=pl zdjęcia ;] ![]() Na naszej porodówce stosujemy dwa rodzaje walki z bólem:
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja będę tutaj: http://www.klinika-eskulap.pl/?p=Page&id=1012
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4546 |
Zadomowienie
|
oooo i jak wrażenia? bo ja do tej pory same pozytywy słyszałam ![]()
#4547 |
Zadomowienie
|
muss-
![]() Zaczynam dziś 32 t.c. ![]()
#4548 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem nawet umówiona na wizyte z dr Biernackim w październiku. Bratowa mojej przyjaciółki rodziła tam i jest zachwycona, opieką i podejściem lekarzy i położnych. Traktują po ludzku. A dzwoniłaś tam już? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
jak tam kamila bo nie mam sil i czasu nadrabiac....
dziekuje wam za modlitwe i wsparcie, z mala bez zmian w sumie ale dzis juz jej tak nie uciekają oczka,zaczynamy sie uczyc ssac...co do glowki to dopiero dowiemy sie za 2 dni a dodatkowo wdala jej sie jakas infekcja po wenflonie w główce... Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2012-09-15 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Muminku kochany bedzie dobrze my mocno trzymamy za twoja niunie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
no to tutaj nie bedewyjątkiem jak napiszę, że też zachwalała
![]() Cytat:
![]() Kochana byle do przodu ![]()
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() rodziła tam moja bratowa i zarówno ona jak i mój brat byli bardzo zadowoleni. nie wiem u kogo byli, ale o dr Biernackim słyszałam same dobre opinie. mięli CC, ale akurat u mojej bratowej już się zaczęło jak wyruszyli ( 170 km), mój brat mieszkał w hotelu obok, cały poród oglądał przez szybę, później mógł wejść do środka, był obecny przy badaniu dziecka ogólnie mówili poza tym, że fajne sale, dobra opieka, że ograniczone wizyty pozwalają się wyciszyć i pobyć w pewnej "intymności" z dzieckiem, a nie przy 1000 obserwujących Cię osób. Akurat Dominik był małym ssakiem od początku, ale wiem, że jest poradnia laktacyjna, więc mnie to też pociesza ![]() na początku dziecko dostawała Jola "na żądanie", ale po 1 dniu już cały czas mały był z nią. Pionizację miała chyba po 6 albo po 8 godzinach po cc. Mówiła, że jedzenie też było dobre - to tak na marginesie ![]() ogólnie byli bardzo zadowoleni. Ja zastanawiam się jak tam jest z porodem naturalnym, bo na cc umawiasz się na dzień i jazda, a naturalnie... to jak zaczynasz rodzić, to jedziesz? Ja jestem umówiona na 18.10 na wizytę tam u dr Kmiecik - nie mam pojęcia kto to - nie mogę znaleźć za bardzo na necie ![]() Z tego co jeszcze czytałam to jak masz cc to robi Ci ten lekarz, który Cię "prowadzi", a jak sn to ten, który na dyżurze. W sumie nic więcej nie wiem.... aha - ja mam 250 km ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u Kamilki chyba już lepiej, pisała, że co 3 godziny odciąga mleko dla małego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Pościel ta: http://allegro.pl/amy-zdrowa-posciel...566602354.html Kolor gold india. A łóżeczko niezłożone to nie mam jak zdjęcia zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
z żor do Bielska mam jakieś 50km no to koleżanka jechała jak jej wody odeszły ;P
#4556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamawiam tą http://allegro.pl/8-el-posciel-120x9...623345530.html i do tego jeszcze u tego sprzedawcy rożek, przybornik i pościel do wózka do kompletu ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Dopiero dzisiaj zamówiłam, więc nie mam jej jeszcze. Ale taką samą ma bratowa i bardzo mi polecała właśnie tą firmę, jej mała ma 2,5 roku a pościel jak nowa.
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisze Ci jak to było z bratowa tej mojej przyjaciółki. Ona troszke gorzej sie poczuła i pojechała do Escu, tylko juz teraz nie wiem czy wcześniej dzowniła do dr Birnackiego, czy akurat miał dyżur, ale był przy jej porodzie. Chciała siłami natury rodzić, ale miała już zielone wody płodowe i zrobili jej cc. Cały czas lekarz był przy niej i nawet został dłużej bo razem z jej mężem poprosili żeby był do końca. Pawełek musiał zostac troszkę dlużej z racji tych zielonych wód płodowych, ale opieką była zachwycona. Pionizacje miała po 6 godzinach. Ja też mam wizytę przedporodową 18 października ![]() ![]() Wiem, że na cc umawiają nawet na godzinę. 7 rano przyjeżdżamy, 7,30 maluszek z nami ![]() To masz troszkę drogi do Escu. Ja mam 70 km i tak sobie myślę, czy jakby się zaczęło czy zdążę i w ogóle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Muminek
![]() ![]() -- Eh a u mnie perypetie z meblami ciąg dalszy.. normalnie zła jestem.. wzięłam się za czyszczenie komody w sypialni - postanowiłam ją ładnie odświeżyć - półki wyjęłam, zawartość i przeleciałam wszystko antybakteryjnym i przeciwgrzybicznym środkiem.. i jak tak czyściłam to nie pomyślałam.. oparłam się o osłonkę (deska pod szufladami) i złamałam.. no nic - rękę też sobie rozcięłam - a w domu zero wody utlenionej - mam czysty spirytus - to przemyłam.. tż wkurzony podwójnie.. bo raz, że się uszkodziłam, dwa, że komoda rozwalona.. spoko - pomógł mi zabandażować.. usiadł przed kompem i oświadczył, że jedzie po nową komodę - ☠☠☠☠a przez neta zamówił nową! ![]() Teraz wsiadł w samochód i pojechał.. do sąsiedniego miasta, bo u nas w naszym nie mieli tego modelu na stanie.. ręce mi już opadły.. ale przynajmniej ta stara komoda idzie na śmietnik.. tylko znów będzie każdy pies z innej wsi.. ![]() Zabiorę się może za robienie obiadu.. eh..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.