Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 12:30   #4531
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Niedługo będzie rocznica jak wyprodukowaliśmy młodą

----

A tak w ogóle ostatnio słyszałam wypowiedź Owsiaka - chodziło o tą chyba 3 letnią dziewczynkę, co zmarła. Powiem Wam, że ja dopiero będąc w szpitalu zobaczyłam ile on dobrego zrobił. Ja co prawda skorzystałam tylko z tego aparatu do badania słuchu, ale cieszę że te inne sprzęty nie były potrzebne. W tym szpitalu było mnóstwo wcześniaczków - oni w ogóle trochę się specjalizują w trudnych przypadkach, dlatego między innymi tam się wybrałam. Najbardziej utkwiło mi w pamięci jak przyjechałam po wypis i zobaczyłam taki ogromny inkubator z naklejką z WOŚP- to znaczy sama góra ta przeszklona była niewielka, ale ten dół do transportu był ogromny, było to wyższe niż ja. A środku takie maleństwo jakiego nigdy nie widziałam - dojrzałam tylko dlatego że byłam w pewnej odległości, które gdzieś przewozili.
my tez jakos rok temu spłodziliśmy młodą

wiesz Tomek lezal wlasnie w inkubatorze od WOSPu, chyba wiekszosc sprzetu ktora byla na OIOMie dla niemowlakow byla wlasnie od nich
ludzie tak psiocza na niego, a naprawde tyle dobrego zrobil

bo przeciecz ministerstwo zdrowia na sprzet kasy nie ma tylko na premie dla pracownikow swoich, gdzies sie mi obilo o uszy ze nowy budynek NFZ ma sobie budowac w Wawie

to tak jak ZUS na emerytury miec nie beda ale pracuja kurcze w marmurach

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2013-03-04 o 12:34
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:33   #4532
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Niedługo będzie rocznica jak wyprodukowaliśmy młodą
ja dokładnie nie wiem kiedy Jaśka wyprodukowaliśmy bo bunga było codziennie ale gdzieś między 30 marca a 5 kwietnia
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:56   #4533
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ważyliśmy się dzisiaj z małym i on waży już 6,5 kg, a ja mniej niż się spodziewałam wysysa ze mnie wszystko (nawet bonitki)
ale Ci dobrze! mój tyle je a po mnie niestety nie widać

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

byliśmy na spacerku, słonce wali ale w cieniu chłodno jak ubieracie dzieciaczki w taką pogodę?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:58   #4534
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
porobiłam zakupy w internetowych lumpkach dla dzieci
jak nie mogę połazić i pomacać to trzeba sobie radzić tak
a sa takie?
Cytat:
A tak w ogóle ostatnio słyszałam wypowiedź Owsiaka - chodziło o tą chyba 3 letnią dziewczynkę, co zmarła. Powiem Wam, że ja dopiero będąc w szpitalu zobaczyłam ile on dobrego zrobił. Ja co prawda skorzystałam tylko z tego aparatu do badania słuchu, ale cieszę że te inne sprzęty nie były potrzebne. W tym szpitalu było mnóstwo wcześniaczków - oni w ogóle trochę się specjalizują w trudnych przypadkach, dlatego między innymi tam się wybrałam. Najbardziej utkwiło mi w pamięci jak przyjechałam po wypis i zobaczyłam taki ogromny inkubator z naklejką z WOŚP- to znaczy sama góra ta przeszklona była niewielka, ale ten dół do transportu był ogromny, było to wyższe niż ja. A środku takie maleństwo jakiego nigdy nie widziałam - dojrzałam tylko dlatego że byłam w pewnej odległości, które gdzieś przewozili.
masakra z ta mala 2,5roku, dzwonic po pomoc a oni Cie oleja
Trzeba samemu sie pchac, jechac, awanturowac, inaczej zrobia Ci 'selekcje naturalna' a niby tacy rozwinieci jestesmy jako ludzie

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:02   #4535
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ale Ci dobrze! mój tyle je a po mnie niestety nie widać

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

byliśmy na spacerku, słonce wali ale w cieniu chłodno jak ubieracie dzieciaczki w taką pogodę?
heh i to jest problem, mam kombinezon taki polarkowy ale nie zimowy ale on jest rozmiar 6-9 i nie wiem czy sie mala w nim nie utopi, mam bluzy takie jedna swrer w polarem w srodku i druga taka ze zdjecia ta z prawej ale czapeczki nie mam cienszej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0722.jpg (63,3 KB, 24 załadowań)

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-03-04, 13:04   #4536
judkama
Zakorzenienie

no ale chyba jeszcze za zimno na te bluzokurtki

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-03-04, 13:09   #4537
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
heh i to jest problem, mam kombinezon taki polarkowy ale nie zimowy ale on jest rozmiar 6-9 i nie wiem czy sie mala w nim nie utopi, mam bluzy takie jedna swrer w polarem w srodku i druga taka ze zdjecia ta z prawej ale czapeczki nie mam cienszej
tez mam kombinezon z polarku (za duży ale co tam ) przykryłam kocykiem cieńszym no i zapięłam to okrycie z wózka (jal to się nazywa?) i nie wiem czy nie za dużo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 13:17   #4538
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]byliśmy na spacerku, słonce wali ale w cieniu chłodno jak ubieracie dzieciaczki w taką pogodę?
Moja w taką pogodę ma body, na to bluzkę z długim rękawkiem, rajstopki, na to skarpetki, spodenki, kurtkę która jest z kapturem oraz cieńszą czapkę oraz na to kocyk. Na rączki niedrapki, które pełnią rolę cienkich rękawiczek.
Dzisiaj z nią nie wychodziłam tylko wystawiłam na balkon, leżała w takim półcieniu. To po kilku minutach zaczęła miauczeć, patrzę a kark gorący. Temu dziecku wiecznie gorąco. Ja już też nie wiem jak ją ubierać

Cytat:
To chyba zależy jakie grube. Widziałam gdzieś w sklepie takie grubaśne bluzokurtki, że myślę, że w nich byłoby cieplej niż zwykłej kurtce

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
tez mam kombinezon z polarku (za duży ale co tam ) przykryłam kocykiem cieńszym no i zapięłam to okrycie z wózka (jal to się nazywa?) i nie wiem czy nie za dużo
Te polarkowe nie są chyba takie grube - mi się wydaje, że ok. A co miał pod spodem?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:22   #4539
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
dane drugi w laktatorze ,ale u mnie sciaganie tak latwo nie idzie do kawy dla wszystkich nie starczy

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
u mnie była tesciowa z moją szwagierką i mała dostała body w stylu marynarskim (r.74)
Moja mama ostatnio kupiła młodej strój świętego mikołaja na rozmiar 50-56. "Bo przecież tego nie trzeba nosić w święta, no takie ładne było"

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
I chwalę się: powoli uskuteczniam samodzielne zasypianie Uli. Patent z głaskaniem po buzi + uporczywe ćśśśśś, + okazjonalne wpychanie smoczka. Od 2 dni jest ok
Brawoooooo! Normalnie jestem jak nowa Tacy Hogg

Cytat:
co myslicie o tych butkach?
nie zdazylam nic wczoraj w sklpeie obcaic i pewnie predko nie bede mogla
http://allegro.pl/cudne-polbuty-na-w...044166808.html
Butki śliczne... aż się zastanowię sama, bo cena w sam raz

Cytat:
U mnie ostatnio 50 ml z obu.
No wreszcie ktoś o zbliżonych moim zdolnościach odciągania pokarmu, uff

Cytat:
Ostatnio ze słodkich rzeczy mam fazę na takie nie wiem jak to nazwać ciepłe lody z Lidla

W każdym razie coś takiego:

http://www.supermarktcheck.de/lidl/s.../schaumkuesse/

To drugie z listy. Słodkie jak diabli. Ale jak zjem jednego to starcza mi na cały dzień
Aj hejt ju...
Akurat jak się staram trzymać dietę to generujesz mi nowe potrzeby

W temacie diety - byłam wczoraj na zakupach 2h. bo mama pilnowała młodej a my szukaliśmy spodni dla tżta. Jeja ile jest pięknych ciuchów, już zapomniałam jak to jest chodzić po sklepie i oglądać i mierzyć coś innego niż ciuchy z elastycznym pasem Ale sedno mojej wypowiedzi jest takie, że moja jest na wszystko za wielka więc se mogłam popatrzeć co najwyżej. Także proszę mi tu nie wyjeżdżać z ciepłymi lodami i innymi kruszonkami...

A w temacie co u nas to byłam dzisiaj z młodą u lekarza, bo odkąd wróciłyśmy ze szpitala to ma katar. Inhalujemy się 2 razy dziennie a katar dalej jest. Nie chciałam iść wcześniej do lekarza bo katar ma to do siebie, że przechodzi sam. Ale niestety katar się zrobił większy i dostałam do inhalacji Pulmcort, którym ją inhalowali w szpitalu (90pln... ) i długaśną rozpiskę jak inhalować i psikać. Trzymajcie kciuki, żeby wreszcie pomogło bo sobie uświadomiłam, że moje dziecko póki co pół życia ma katar

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:24   #4540
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Micia sie na nas wypiela
to moze Ma_Majka kiedys tak ladnie prowadzila liste

kciuki za bioderka

co myslicie o tych butkach?
nie zdazylam nic wczoraj w sklpeie obcaic i pewnie predko nie bede mogla
http://allegro.pl/cudne-polbuty-na-w...044166808.html

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

i ta torebka kasztanowa, jako plecak przy nosidełku bym mogla nosic
http://allegro.pl/torebka-listonoszk...057268639.html

prosze mi doradzic
buty fajne, tylko ja sznurówek nie cierpię a torba nie w moim stylu
Cytat:
mój dzisiaj w cieńszej wystąpił, przykryłam cienkim kocykiem, cienka czapka i rece miał gorące
Stary 2013-03-04, 13:28   #4541
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ja dokładnie nie wiem kiedy Jaśka wyprodukowaliśmy bo bunga było codziennie ale gdzieś między 30 marca a 5 kwietnia
My jakoś podobnie zmajstrowaliśmy młodą. To pewnie był sex na spóźniony prezent urodzinowy tżta (26.03), bo codziennie to na pewno nie bungaliśmy

Cytat:

Ja młodą dziś ubrałam tak samo jak dotychczas tylko kombinezonu nie zapięłam. Muszę zweryfikować system ubierania... Za to wczoraj zaszalałam i ją ubrałam 'po dorosłemu' w kurtkę, ocieplane spodnie coś a la narciarskie i kozaczki, w końcu w gości szłyśmy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 13:28   #4542
Sola1
Zakorzenienie

A tak szczerze dziewczyny lubicie te spacery z dziećmi? Bo ja jak jestem sama to tak średnio, kiedyś lubiłam, ale teraz jakoś tak mi przeszło. Jak będzie już taka większa i będzie się np bawić w piaskownicy to bedzie fajnie. A tak to ona sobie śpi, nie ma do kogo gęby otworzyć i czuję się jak w jakimś spacerniaku zataczając te kółka. Mam nadzieję, że zmieni mi się to
Stary 2013-03-04, 13:34   #4543
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
My jakoś podobnie zmajstrowaliśmy młodą. To pewnie był sex na spóźniony prezent urodzinowy tżta (26.03), bo codziennie to na pewno nie bungaliśmy
ja zaczęłam od lutego brać leki bo miałam problem z prolaktyną i owulacją i nie chciałam przegapić szansy
chociaż nie sądziłam że tak szybko zadziałają

Cytat:
A tak szczerze dziewczyny lubicie te spacery z dziećmi? Bo ja jak jestem sama to tak średnio, kiedyś lubiłam, ale teraz jakoś tak mi przeszło. Jak będzie już taka większa i będzie się np bawić w piaskownicy to bedzie fajnie. A tak to ona sobie śpi, nie ma do kogo gęby otworzyć i czuję się jak w jakimś spacerniaku zataczając te kółka. Mam nadzieję, że zmieni mi się to
zależy ale bywa że z musu idę bo wypada żeby się dziecko przewietrzyło
zwłaszcza że jak wszystko przygotuję to już brak mi sił
no ale sąsiadka z dołu urodziła tydzień temu i będę miała zaraz towarzyszkę
a na ten tydzień mam się umówić z laską którą poznałam w szpitalu i która rodziła tego samego dnia

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

wybaczcie drogie panie ale po 2 dniach mamy kupala i lecimy pod prysznic

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-03-04 o 13:34
Stary 2013-03-04, 13:51   #4544
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczęłam od lutego brać leki bo miałam problem z prolaktyną i owulacją i nie chciałam przegapić szansy
Ja dokładnie nie pamiętam co do dnia, ale tak mniej więcej. Wcześniej celowo się powstrzymywaliśmy, żeby było większe ciśnienie , a potem był jakiś wyjazd tz.

Cytat:
zależy ale bywa że z musu idę bo wypada żeby się dziecko przewietrzyło
zwłaszcza że jak wszystko przygotuję to już brak mi sił
no ale sąsiadka z dołu urodziła tydzień temu i będę miała zaraz towarzyszkę
a na ten tydzień mam się umówić z laską którą poznałam w szpitalu i która rodziła tego samego dnia [COLOR="Silver"]
To fajnie masz. U mnie też jest jakaś sąsiadka z dzieckiem w podobnym wieku, ale już dawno jej nie widziałam. Pewnie wychodzi w innych porach.
Jak dziecko nadaje się już na plac zabaw to łatwiej poznać jakąs mamusię z dzieckiem siedząc na ławce. A teraz to tak bez sensu - co będę gonić inne matki z gondolami albo krzyczeć: "Halo pani z dzieckiem w gondoli, tak, do pani mówię"

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Moja mama ostatnio kupiła młodej strój świętego mikołaja na rozmiar 50-56. "Bo przecież tego nie trzeba nosić w święta, no takie ładne było"
Moja też chodzi w bodziaku ze świątecznym napisem Za rok i tak będzie za maly Ale w rozmiar 50-56 to już raczej nie wejdzie

Cytat:

Aj hejt ju...
Akurat jak się staram trzymać dietę to generujesz mi nowe potrzeby

W temacie diety - byłam wczoraj na zakupach 2h. bo mama pilnowała młodej a my szukaliśmy spodni dla tżta. Jeja ile jest pięknych ciuchów, już zapomniałam jak to jest chodzić po sklepie i oglądać i mierzyć coś innego niż ciuchy z elastycznym pasem Ale sedno mojej wypowiedzi jest takie, że moja jest na wszystko za wielka więc se mogłam popatrzeć co najwyżej. Także proszę mi tu nie wyjeżdżać z ciepłymi lodami i innymi kruszonkami...
Sorry Winnetou

A ja nie wiem czy coś mi padło na wzrok czy jak, ale szukam kurtki na wiosnę i nic mi się nie podoba. Za to bardzo podobają mi się dziecięce ubranka

Cytat:

A w temacie co u nas to byłam dzisiaj z młodą u lekarza, bo odkąd wróciłyśmy ze szpitala to ma katar. Inhalujemy się 2 razy dziennie a katar dalej jest. Nie chciałam iść wcześniej do lekarza bo katar ma to do siebie, że przechodzi sam. Ale niestety katar się zrobił większy i dostałam do inhalacji Pulmcort, którym ją inhalowali w szpitalu (90pln... ) i długaśną rozpiskę jak inhalować i psikać. Trzymajcie kciuki, żeby wreszcie pomogło bo sobie uświadomiłam, że moje dziecko póki co pół życia ma katar
Trzymam kciuki
Stary 2013-03-04, 14:01   #4545
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Te polarkowe nie są chyba takie grube - mi się wydaje, że ok. A co miał pod spodem?
body, bluzeczkę, spodnie dresowe i skarpy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 14:02   #4546
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez ostatni tydzień nie chodziłam tylko balkonowałam. Ale to dlatego, że jak z nią wyjdę na spacer to owszem, ona śpi ale ja nic sobie nie ogarnę w domu. A jak jest na balkonie to ona się dotlenia czy tak czy tak a ja mogę sobie coś porobić. Ale tyłek nie chudnie więc hmm... chyba lubię te spacery, za działanie wyszczuplające
Chociaż nie powiem - ubolewam nad tym, że nie mam w ogóle znajomych dzieciastych i nie ma się z kim umówić spacerowo, chociaż raz na jakiś czas. Także liczę na Was, koleżanki warszawianki

Cytat:
My działaliśmy od sierpnia z marnym skutkiem i ja akurat w marcu powiedziałam "M, jesteśmy za grubi i dlatego nam nie wychodzi, trzeba się odchudzać a dopiero potem myśleć o dzieciach". No i bach

Stary 2013-03-04, 14:07   #4547
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
ej Dzika a Ty nie masz czasem jakigos sierściuca w chacie, w sensie zwierza cos mi sie kojarzy nie pomyslałas ze to moze byc alergia?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
ja lubię cieszę sie ze moge ruszyc du,pe z domu i nie chodze w kółko, tylko staram sie obrac jakis cel np do sklepu, do bankomatu, na targ... a ze mieszkaam w pipidówie to zazwyczaj kogos znajomego spotkam, postoje i pogadam i jakoś leci
Stary 2013-03-04, 14:14   #4548
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

To fajnie masz. U mnie też jest jakaś sąsiadka z dzieckiem w podobnym wieku, ale już dawno jej nie widziałam. Pewnie wychodzi w innych porach.
Jak dziecko nadaje się już na plac zabaw to łatwiej poznać jakąs mamusię z dzieckiem siedząc na ławce. A teraz to tak bez sensu - co będę gonić inne matki z gondolami albo krzyczeć: "Halo pani z dzieckiem w gondoli, tak, do pani mówię"
hehe
no my się kontaktujemy ciągle ale na razie telefonicznie
jeszcze za wcześnie na odwiedzinki i spacery bo w sobotę wyszła

Cytat:
Ja przez ostatni tydzień nie chodziłam tylko balkonowałam.

My działaliśmy od sierpnia z marnym skutkiem i ja akurat w marcu powiedziałam "M, jesteśmy za grubi i dlatego nam nie wychodzi, trzeba się odchudzać a dopiero potem myśleć o dzieciach". No i bach
właśnie ja już nie mogę bo mam wózek na dole...

my od września z marnym
Stary 2013-03-04, 14:33   #4549
Sola1
Zakorzenienie

Czytałyście to:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt

Dziecko w naszym wieku Ja bym chyba umarła z rozpaczy.

Cytat:
Ja przez ostatni tydzień nie chodziłam tylko balkonowałam. Ale to dlatego, że jak z nią wyjdę na spacer to owszem, ona śpi ale ja nic sobie nie ogarnę w domu. A jak jest na balkonie to ona się dotlenia czy tak czy tak a ja mogę sobie coś porobić. Ale tyłek nie chudnie więc hmm... chyba lubię te spacery, za działanie wyszczuplające
Chociaż nie powiem - ubolewam nad tym, że nie mam w ogóle znajomych dzieciastych i nie ma się z kim umówić spacerowo, chociaż raz na jakiś czas. Także liczę na Was, koleżanki warszawianki
Właśnie mam tak samo. Jak wracam ze spaceru to już mi się nic za bardzo nie chce robić w domu.
Ja też na Was liczę, bo z kimś to bardzo lubię spacerować.

Cytat:

ja lubię cieszę sie ze moge ruszyc du,pe z domu i nie chodze w kółko, tylko staram sie obrac jakis cel np do sklepu, do bankomatu, na targ... a ze mieszkaam w pipidówie to zazwyczaj kogos znajomego spotkam, postoje i pogadam i jakoś leci
Właśnie u mnie jest problem, że mam wszystko pod nosem. Spacer do Biedronki to maksymalnie 5 minut, do bankomatu może ze 3 . No chyba, że się gdzieś dalej będę wybierać. Z tym, że to chyba jak będzie cieplej i będzie mieć mniej warstw na sobie, bo przy dłuższym pobycie w jakimś sklepie jest jej za gorąco i muszą ją rozbierać. Jak jesteśmy we dwójkę z tz to idzie nam to sprawnie, a tak samemu to nieraz człowiek się umęczy zanim później ją ubierze
Stary 2013-03-04, 14:37   #4550
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
porobiłam zakupy w internetowych lumpkach dla dzieci
jak nie mogę połazić i pomacać to trzeba sobie radzić tak
Podaj jakiegoś linka, bo nawet nie wiedziałam, że takie są
Cytat:
Ja tak samo, cały dzień w domu bym nie wyrobiła A idę z reguły do sklepu, do mamy chwilę pogadać, tzn. stoimy przed domem i gadamy itp.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Mam pytanie, te grzechotki i inne rzeczy, które lądują w dziecięcej buzi to jakoś wyparzacie?
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:41   #4551
Sola1
Zakorzenienie

Jak macie z kim pogadać w trakcie spaceru to zmienia postać rzeczy
U mnie jest to właśnie spacer w ciszy, gdzie dziecko śpi i generalnie można umrzeć z nudów Na ławce też narazie nie posiedzę. Choć już coraz cieplej to może już za chwilę będzie można.
Biorę psa ze sobą, ale on też nie jest zbyt rozmowny
Stary 2013-03-04, 14:47   #4552
villemi
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]wybaczcie drogie panie ale po 2 dniach mamy kupala i lecimy pod prysznic
moj ostatnio robil w sobote wiec tez sie szykuje na cos wiekszego
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 14:49   #4553
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
ej Dzika a Ty nie masz czasem jakigos sierściuca w chacie, w sensie zwierza cos mi sie kojarzy nie pomyslałas ze to moze byc alergia?
Mam królika ale nie sądzę, żeby to było to. Katar jest taki glutowato ciągnąc kolorowy więc jak dla mnie ewidentnie jakaś franca się jej przyplątała. No i wcześniej miała przecież wirusa stwierdzonego.

Cytat:
Czytałyście to:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt

Dziecko w naszym wieku Ja bym chyba umarła z rozpaczy.
Nie rozumiem co sobie tacy lekarze wyobrażają, po prostu nie rozumiem...

Cytat:
Właśnie mam tak samo. Jak wracam ze spaceru to już mi się nic za bardzo nie chce robić w domu.
Ja też na Was liczę, bo z kimś to bardzo lubię spacerować.
A w ogóle to jak nas tu dużo zostało... całe my dwie

Stary 2013-03-04, 14:59   #4554
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że się rozmnożyłyśmy to jakby podwoiłyśmy liczbę
Stary 2013-03-04, 15:10   #4555
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak macie z kim pogadać w trakcie spaceru to zmienia postać rzeczy
U mnie jest to właśnie spacer w ciszy, gdzie dziecko śpi i generalnie można umrzeć z nudów Na ławce też narazie nie posiedzę. Choć już coraz cieplej to może już za chwilę będzie można.
Biorę psa ze sobą, ale on też nie jest zbyt rozmowny
to weź mp3 i posłuchaj muzyki lub audiobooka albo poucz się języka jakiegoś

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
idźcie i mnóżcie sie dalej, będzie Was jeszcze więcej
Stary 2013-03-04, 15:10   #4556
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubię zimą wychodzić na spacery, ale odkąd mam dzieci to muszę ale dzisiaj to co innego już, wiosna a najbardziej lubię lato 3/4 dnia na dworze w ogrodzie
Stary 2013-03-04, 15:17   #4557
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
to weź mp3 i posłuchaj muzyki lub audiobooka albo poucz się języka jakiegoś
Tylko wiesz tu chodzi o to, żebym ja też mówiła A muzyki czasem sobie słucham
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już robi się ciepło.
Stary 2013-03-04, 16:00   #4558
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja nie lubię zimą wychodzić na spacery, ale odkąd mam dzieci to muszę ale dzisiaj to co innego już, wiosna a najbardziej lubię lato 3/4 dnia na dworze w ogrodzie
latem będzie rewelacyjnie, wsadzasz dziecko do wózka i heja, bez tego ubierania cholernego

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Tylko wiesz tu chodzi o to, żebym ja też mówiła A muzyki czasem sobie słucham
Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już robi się ciepło.
no to jak będziesz się języka uczyć to możesz sobie powtarzać w jakiej sieci masz tel? jak w playu to będziemy wychodzić o tej samej porze i będę dzwonić do Ciebie bo mam za darmo
Stary 2013-03-04, 16:02   #4559
goomisia
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
A gdzie dziewczyny zamieszkujecie dokładniej? Ja tez bym się chętnie wbiła na jakiś wspólny spacerek

Zwłaszcza, że my dopiero teraz zaczynamy spacerowanie, bo wcześniej jak leżał śnieg to u mnie na wiosze mogłam zapomnieć o przemieszczaniu się z wózkiem :/

A dziś? CUDO! Słonko świeciło, milutko tak, już czuć wiosnę
Ja tak naprawdę zawsze chciałam mieć letnie dziecię, właśnie po to, żeby na te spacerki dłuuuugie biegać i szybko wrócić do formy.
Ale mężowi się pospieszyło i wyszło jak wyszło I zamiast biegać na spacerki przesiedziałam trzy miesiące na tyłku, a formę to najczęściej oglądam w kuchni, jak se ciasto piekę...

Na spacerku Lenka wygląda mniej więcej tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1022.jpg (78,7 KB, 36 załadowań)
goomisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:06   #4560
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja generalnie jestem antysmoczkowa i plan był taki, żeby Małemu wcale nie dawać. Na zapas (jak tysiąc innych rzeczy ) kupiłam dwa; jeden taki właśnie jak piszesz ortodontyczny tommee tippee i drugi też ortodontyczny mega lans bałns i dizajn z naturalnej gumy hevea... oczywiście z nadzieją, że jak już dam dziecku tego smoka bo nie będę mogła inaczej dać sobie rady, to będzie z przejęciem żuł tego bardziej stajlisz... dodatkowo w jakimś pakunku ze szkoły rodzenia była zatyczka Aventu... i dupa blada, pierwsze co padło to idea, że wcale nie dostanie, bo pewnego wieczoru smok nam życie uratował podczas arii jaką urządził, a druga padła moja wizja stylowego dziecia z wypasionym eko-smoczkiem w paszczyjce - nie chce żuć ortodontycznych, wypluwa je uparcie, żuje tylko tego Aventa, który jak na złość jest smokiem symetrycznym czyli z obu stron tak samo spłaszczonym - nie jest ortodontyczny.
Całe szczęście nie ciamka go często, sam się nie upomina, czasem mu proponuję np na spacerze żeby nie rozdziabiał buźki na mrozie. Plan jest mu go za kilka tygodni zabrać i zutylizować, coby szybko zapomniał, że był taki epizod...

O Jezu, niezłe przeboje miałaś, to teraz spokojnego popołudnia życzę!
heh miałam dokładnie taki sam zamiar czyli nie kupować smoczka ale Nina okazała się płaczliwym dzieciątkiem i smoczek często nas ratuje, kupiłam wczoraj właśnie smoczek taki: http://www.sklep-dla-dzieci.com.pl/s...ki-p-1020.html no i ma trochę problem z zassaniem go ale na szczeście ssie i też ją uspokaja już 4 razy ją nim uspałam więc sukces
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości