|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, korzystać z lokalnej sieci internetowej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
AHA no i w końcu Jaś siada sam z leżenia płasko, rano ejszcze nie siadął, a wieczorem wciaz siadął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Mandi, taki mam : http://allegro.pl/wozek-parasolka-4b...116001122.html
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Boję się że nie pożyjemy długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Hej ciezki jest zywot matki polki pracujacej. Na nic kompletnie nie mam czasu. Co do karmien nocnych mala sie sama odstawila po tym jak ja sie poddalam. Stwierdzilam ze wole wstac raz i dac jej mleko niz 2 eazy na wode. Po paru dniach Ami stwierdzila ze w koncu odpusci matce i przestanie w nocy jesc a zacznie wiecej jadac w dzien.
Uwazam ze je duzo. Rano butla 180+6 drugie śniadanie kaszka na 150+5 pozniej obiadek 200g pozniej deserek 200gram ale nie zawsze zje cały i po kapaniu butla 240+8. Do tego duzo pije herbatek soczkow wody. Od czasu do czasu dostaje chrupka lub biszkopta. Co do usypiania kiedys zasypiala sama do 6 miesiaca pozniej jej sie odmieniło i sie przytylamy do spania chyba ze jest bardzo zmeczona to zasypia odkladana ale czas sie znow za to zabrać. Pocieszam sie ze jutro piatek i znowu weekend. Tęsknię za Wami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||||
Rozeznanie
|
Już nadrobiłam.
Wygląda na to, że tylko Katja zauważyła mój post... No cóż... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Was widzę też mały został obdarowany prezentami ![]() Pisałaś, że na weselu będą specjalnie stworzone warunki dla małych dzieciaczków, więc dlaczego by z nich nie skorzystać? Jeżeli nie chcecie małej zostawić pod opieką... ![]() Właśnie kochana, pochwal się brzuszkiem! ![]() Jak widzę, że Gosia zaczyna marudzić, to biorę ją na ręce i przytulam. Po chwili zasypia. Śpi w dużym pokoju na kanapie (o ile zawsze ktoś jest w pokoju) albo na podłodze na materacu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Dlaczego? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
Bebe ja Cie czytałam i czytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
![]() Chwaliłam się nowymi umiejętnościami Gosi i ząbkami a tu zero odzewu... A tak byłam tym podjarana jak pisałam, stąd moje rozczarowanie jak nikt nie zauważył ![]() Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-04-04 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpisałam Tobie - na pewno gratulowałam Gosi sukcesu i Katji, bo kiedyś miałam hipopotama, w którym naciągało się sznureczek, żeby pływał. POdałam też link do strony z adresami sklepów Pepco. Chyba zaczęłam odpisywać komuś jeszcze, ale przeglądarka mi się zamknęła. * Już wiem... kilka dziewczyn pisało o zmianie nawyków żywieniowych, więc napisałam, co ja zamierzam zmienić w sposobie odżywiania mojej dużej dziewczynki. Pisząc najkrócej chcę ją odzwyczaić od upominania się po każdym posiłku o mleko. Dzisiaj na śniadanie zjadła deserek czekoladowy (oczywiście docelowo ma dostawać kaszkę, ale chciała jeść natychmiast), na drugie śniadanie mleko, ale obiadku znów zjadła pół słoiczka, a później marudziła tak długo, aż dostała mleko. Od jakiegoś czasu wypija go dużo, przez ostatnie 2 miesiące przybrała ok. 600g. Przy wzroście 72 cm waży 8kg, więc po zastąpieniu części mleka kaszką i tak pozostanie szczupła. Pediatra zawsze widzi ją obok mnie, więc nie ma zastrzeżeń. *** I jeszcze gratulowałam pannie R. tych kilku sekund. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-04-04 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Bebe
![]() ![]() Jest tak jak pisze phdwao, ja czytam teraz tylko z telefonu i często chce odpowiedzieć na jakiś post ale czasami zapomnę a czasami młody nie pozwala. Ale staram sie czytać wszystko ![]()
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() dziś czwartek ![]() ![]() W pracy mam tyle roboty, że często jak chcę dzwonić do domu to jest już 14 bo wcześniej nie mam czasu. Latam jak kot z pęcherzem. Do tego ciągle ktoś coś chce ![]() Wiadomość oficjalna dzisiejszego dnia jest taka, że Kubuś raczkuje ![]() ![]() ![]() Bebe, PrincePolo, gratuluję osiągnięć dzieciaczków. Wielkie ![]() Pewnie jeszcze coś chciałam odpisać ale nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Ale mieliśmy dzisiaj akcję... rzuciłam psu zabawkę do aportowania i niefortunnie jak pies się właśnie odwracał to Lu ostro ruszyła w jego stronę wskutek czego pies ją trącił trochę łapą po buzi. Lu się tak po tym rozryczała, że mocno się zapowietrzyła i naprawdę długą chwilę nie łapała oddechu przy czym w połowie tego bezdechu zrobiła się bordowa i mocno odgięła do tyłu cała sztywna. Normalnie mało zawału nie dostałam. Na szczęście w końcu złapała oddech po czym kilka razy jeszcze pociągnęła nosem troszkę jęcząc i się uspokoiła. Stawiam że się mocno przestraszyła a nie że ją bolało, bo jak się uderzy i boli to płacze dłużej, a tutaj chwila grozy i był spokój.
Bebe musiałam przeoczyć, ale oczywiście gratuluję ![]()
#4544 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() U nas po staremu. Aaa była dziś jedna niespodzianka: przespana noc ![]() super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=agunia82;40124744 Ja myślę, że dziecko samo da znać, kiedy będzie gotowe na rezygnację z piersi[/QUOTE] a ja w to nie wierzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazwyczaj bujamy Małego w wózku, czasem zaśnie bez bujania, a czasem sam się ulula w leżaczku. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4546 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi Ci o ewentualną wojnę ![]() my za Tobą! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no brawo! ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze świętym spokojem oczywiście masz rację ![]() ![]() Przypomniałaś mi, że ja też chciałam napisać, że ja w to, że dziecko samo się zdecyduje na rezygnację z cyca też nie wierzę. Zwłaszcza jesli jest bardzo przyzywczajone lub jak piszecie jak jest nałogowcem ![]() Agunia, współczuję przeżyć. U nas taka akcja też już była, niestety. I dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Nadalka co się stało?
Irmusiu jakiej wojny?! Nie mam TV a i omijam szerokim łukiem popularne portale informacyjne i chyba nie jestem na bieżąco ![]()
#4550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do usypiania w dzień, u nas zawsze był z tym problem, zasypia przy odkurzaczu w wózku z butelką (nie akceptuje smoczka), śpi po 40 min (2 razy dziennie). Potrafi też zasnąć jak ją noszę na rękach i bujam, ale nie mam siły nosić 11kg dziecka na rękach i bujać przez 20-30min ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to taka moja pierwsza myśl. Może Nadalka ma na myśli zupełnie coś innego ![]()
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadalka polecam wyłączyć TV i rzadko zaglądać na portale informacyjne, człowiek od razu zdrowszy, spokojniejszy ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-04 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
a jednak... przyznam, ze też się zaczynam bać, bo ilekroć widzę zdjęcia żołnierzy z Korei i ich przywódcę, mam wrażenie, że identycznie musiała być w Niemczech przed rozpoczęciem II wojny światowej (ta zaciętość, determinacja żołnierzy napędzana rozkazami wodza...) Mam nadzieję, ze się mylę.
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
U nas w dzień usypianie jest w łóżeczku. Jak mała jest zmęczona, kładę ją do łóżeczka daje pić włączam pozytywkę a ona przekręca się na brzuch i zasypia. Luksus nie?
![]() Gratuluję nowych ząbków i nowych umiejętności. U nas idą górne i wyjść nie mogą. Mała dzisiaj cały dzień szorowała palcami a na wieczór już wpadła w wielką histerię. Agunia, ojej biedna Lu i Ty. Ja pewnie też omal bym zawału nie dostała. A, dzisiaj zaczęliśmy myć ząbki ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Agunia chyba właśnie nie powinnam oglądać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
my też już dzielnie ząbki szorujemy
![]() ![]() ![]()
#4559 |
Zakorzenienie
|
gratuluję -20 kg!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.