Niemcy :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-04, 17:06   #4531
desti
Zakorzenienie

Dot.: Niemcy :)

moge jeszcze troche poopowiadac ... twarozek tez maja ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 17:11   #4532
UlaFornal
Raczkowanie

pfffff
UlaFornal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 17:24   #4533
MdM
in love with life

Ooo witam nowa kolezanke

Swietny ten kawal, bardzo mi sie spodobal. Az Tztowi przetlumaczylam

A u mnie nie ma polskich sklepow Jest jedna polska restauracja, 'jadlodajnia' chyba sie nazywa, ale jeszcze nie mialam okazji do niej isc, bo ciagle chodzimy do grekow
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 17:27   #4534
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UlaFornal Pokaż wiadomość
pfffff
... mniam mniam...

a kawal dobry ...
Stary 2009-11-04, 17:40   #4535
UlaFornal
Raczkowanie

hej MdM =)
u mnie też nie ma polskich sklepów....o restauracji nie wspomnę^^

Desti....bardzo śmieszne wiesz, bardzo
UlaFornal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-04, 17:55   #4536
desti
Zakorzenienie

u mnie w sumie tez nie ma ... pojawia sie i znika ...
Stary 2009-11-04, 19:51   #4537
bierka83
Zadomowienie

Desti witam w klubie zajadajacych sie pierozkami Z tym,ze ja mam swojskiej roboty z przepisu mojej mamuski kochanej Nakleilam sie wczoraj,ze hoho ale warto bylo Twarozek mialam zamrozony bo tu wiadomo nie ma takiego naszego Polskiego.
Odwiedzilam Twoj 'koci' watek,fajne masz te lobuziaki Kolorek bardzo mi sie podoba.Choc ja nigdy nie mialam do czynienia z kotami,od zawsze sa wokol mnie psiaki,kociaki tez lubie

UlaFornal witam na watku

U mnie dzis caly dzien pada,a ja okna mialam myc-zawsze tak mam gdy checi sa pogoda nieodpowiednia

Pozdrawiam i zycze spokojnej nocki
Stary 2009-11-04, 19:55   #4538
desti
Zakorzenienie

Bierka ja nie mam zamilowania do samodzielnego lepienia ... ewentualnie uszka do barszczu na swieta hehe... a pozatym to wygodna jestem, tym bardziej jak trafilam na takie co mi smakuja...

ja kiedys tez bylam fanka psow, zawsze byl pies w domu (jak bylam mala) ... kota dostalam w zestawie z mezm ... i Eliot mnie zafascynowal... brytki sa niesamowite...
Stary 2009-11-04, 20:02   #4539
bierka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desti Pokaż wiadomość
Bierka ja nie mam zamilowania do samodzielnego lepienia ... ewentualnie uszka do barszczu na swieta hehe... a pozatym to wygodna jestem, tym bardziej jak trafilam na takie co mi smakuja...

ja kiedys tez bylam fanka psow, zawsze byl pies w domu (jak bylam mala) ... kota dostalam w zestawie z mezm ... i Eliot mnie zafascynowal... brytki sa niesamowite...
Ja uwielbiam gotowac,piec i wszystko co z kuchnia zwiazane..no moze poza sprzataniem po gotowaniu

Twoje zdanie mnie rozbroilo Szkoda,ze moj nie mial tekiego 'zestawu' hihi. Naprawde sie usmialam,swietnie to napisalas
Stary 2009-11-04, 20:15   #4540
desti
Zakorzenienie

o nie kuchnia to nie moja dzialka ... gotowac moge bo inaczej sie nie da... faceta trzeba nakarmic ... ale piec w zyciu ...
Stary 2009-11-04, 20:21   #4541
bierka83
Zadomowienie

MdM dopiero teraz zauwazylam podpis-bardzo mi przykro,nie smutkaj sie

ps: jakis czas temu prosilam o rade w sprawie serwisu,jednak kupilam inny i takie wiekszy 50 czesciowy,mysle ze bardziej przydatny
ale troche sie wkurzylam,bo po wszystkim zorientowalam sie,ze w quelle byly mega przeceny-podobno splajtowali czy jak to sie mowi,no ale za pozno sie dowiedzialam i troszku przeplacilam.
Ale udalo mi sie dorwac sliczne zaslony juz zamowione,wiec nic tylko szybko umyc okna i czekac na paczke
Stary 2009-11-04, 20:42   #4542
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez bierka83 Pokaż wiadomość
MdM dopiero teraz zauwazylam podpis-bardzo mi przykro,nie smutkaj sie
Dzieki . Tak mi bylo smutno, ze odeszla W koncu kupilam ja tuz przed wyjazdem do Niemiec i od tamtej pory ciagle byla ze mna wiec strasznie sie do niej przyzwyczailam. Jezdzila ze mna i TZtem do Hannoveru i do Polski na Swieta, wszedzie ja zabieralam. No a teraz sie martwie, zeby moja druga chomisia nie odeszla tak szybko (obie sa z tego samego miotu i kupilam je na raz). No ale takie zycie
Stary 2009-11-04, 20:49   #4543
desti
Zakorzenienie

atak na strone quelle w ten dzien jak wyprzedaz ruszyla byla tak wielka, ze serwer im padl ...

a powiedzcie dziewczynki co myslicie o amoku na temat szczepionki na H1N1 Influenza... mnie juz to do szalu doprowadza i sluchac tego nie moge ... nie rozumiem dlaczego robia taki cyrk... ta grypa to to samo co Spanische Grippe z 1918... naprodukowali teraz szczepionke i na sile wciskaja ludziom... tylko nie wiem po co ...

ja nie jestem krolik doswiadczalny... nie dam sie szczepic ...
Stary 2009-11-05, 10:24   #4544
Luba
Zakorzenienie

desti, a ten sklep obwoźny to tylko u Ciebie bywa? Czy maja jakąś większą trasę?
Co do szczepionki, to ja się co rok szczepie na zwykłą grypę, w tym roku bardzo źle to szczepienie przeszłam i na żadną szczepionke się już nie piszę.

Jola, byłam na Männerherzen , film jest nienajgorszy. Najlepszy jest Bruce, tu macie próbkę http://www.youtube.com/watch?v=XUC4Dvv1w_A
W sumie Til podobał mi się najmniej, on to tak wszystkie role gra na jedno kopyto

cześć Ula!

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2009-11-05 o 10:28
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:04   #4545
desti
Zakorzenienie

Luba z tego co wiem to ona ma trase przez cale bayery ... ale gdzie dokladnie to nie wiem... u mnie przyjezdza w srody do Schwandorfu i przewaznie wysylam tesciowa na zakupy bo ja wtedy w pracy jestem ...

ja sie na zwykla grype tez nie szczepie... jedyne co to szczepie sie co roku przeciwko Influezna A i B ... i dlatego tez nie za bardzo rozumiem ten caly cyrk z H1N1 Influenza bo wywolywana jest przez wirus typu A.
Stary 2009-11-05, 11:21   #4546
bierka83
Zadomowienie

Witam Dziewczyny

Podobno ta szczepionka ma zapobiegac powiklaniom po grypie..ale jak jest to nie wiem;p ja sie nigdy nie szczepilam na grype-choc moze to dobry pomysl,bo zawsze w zime dlugo i czesto chora jestem Tej grypy jakos sie specjalnie nie boje,wydaje mi sie ze robia wiecej szumu niz trzeba-zwykla grypa rowniez jest niebezpieczna jakby nie bylo,tym bardziej nieleczona.

Edytowane przez bierka83
Czas edycji: 2009-11-05 o 11:23
bierka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:46   #4547
Sylwia***
Wtajemniczenie

O mamo, Majka, gratuluje odwagi - wreszcie termin u fryzjera Bede trzymac dzis za Ciebie kciuki!

Desti, uwielbiam niebieskie kociaki! Twoje sa przecudne!

Bardzo zadowolona jestem z Effaclar K i Diacneal, uzywam na zmiane i polecam!

Podoba Wam sie ta piosenka z Männerherzen? Ja dawno takiego kiczu nie widzialam, jak ten teledysk i ten facet z niego.... az mi sie wierzyc nie chce, ze to na powaznie!
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:58   #4548
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia*** Pokaż wiadomość

Podoba Wam sie ta piosenka z Männerherzen? Ja dawno takiego kiczu nie widzialam, jak ten teledysk i ten facet z niego.... az mi sie wierzyc nie chce, ze to na powaznie!
Sylwia, bo właśnie o to chodzi, że to nie na poważnie, to w końcu komedia jest Jajca sobie robią Ten moment z kiełbaskami jest moim ulubionym
A ten facet jest świetny, przez cały czas taki nawiedzony, jak go widziałam to się od razu smiałam.

desti, miałabym prośbę, jakby się tesciowa przy okazji dowiedziała jaką trasa jeżdżą, to byłabym wdzięczna. Fajnie byłoby gdyby o amberg zahaczali, bo miałabym ich pod ręką

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2009-11-05 o 12:02
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:58   #4549
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Desti, uwielbiam niebieskie kociaki! Twoje sa przecudne!
dziekuje w imieniu siersciuchow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 11:58   #4550
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo, Majka, gratuluje odwagi - wreszcie termin u fryzjera Bede trzymac dzis za Ciebie kciuki!
ide tylko podciac,bo sa stanowczo za dlugie juz Farbowanie sobie daruje
zrobilam zamowienie w Hagelshop

Cytat:

Zgadzam sie,masakra jakas
Edit:cale szczeszcie,ze to jednak nie na powaznie...

Ja sie na zadna grype,czy to swinska,czy normalna nie szczepie I tez mi sie wydaje,ze rozdmuchuja sprawe specjalnie,zeby sie teraz pozbyc tych szczepionek....

MdM,przykro mi z powodu chomiczka

ja tez mam teraz zmartwienie,bo nasza Kitta ma jakies problemy z serduchem-musimy zrobic jakies dodatkowe badania-mam nadzieje,ze okaze sie,ze to falszywy alarm...
Ale sa tez dobre wiesci-nasz Felix schudl ponad kg Wazy teraz 6,1 kg

Edytowane przez *majka*
Czas edycji: 2009-11-05 o 11:59
*majka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 12:02   #4551
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *majka* Pokaż wiadomość

ja tez mam teraz zmartwienie,bo nasza Kitta ma jakies problemy z serduchem-musimy zrobic jakies dodatkowe badania-mam nadzieje,ze okaze sie,ze to falszywy alarm...
Ale sa tez dobre wiesci-nasz Felix schudl ponad kg Wazy teraz 6,1 kg
ojej ... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze ...

jak Ci sie udalo kota odchudzic ... ja bede musiala z Wikko uwazac... bo to jest smietniczek, jak tylko widzi jedzenie to sie ryje... lubi serek filadelfia, oliwki i zolty ser/parmezan... zero zainteresowania na ogorka i salatke z kapusty ...
Stary 2009-11-05, 12:09   #4552
Mijalea
Zakorzenienie

Kurcze dziewczynki, nie mam czasu na wizaz
Malz dzis zostal w domu, twierdzi, ze jest chory i spi do tej pory

Mdm, ja tez mialam chomiczki w dziecinstwie, i swinki morskie....te drugie zyja dluzej, wiec potem przerzucilam sie na swinki, bo chomiczki za czesto odchodzlily

Majku, kciuki za zdrowko kotka

Teraz nie mam zadnego zwierzaka. Za czesto podrozujemy, poza tym jestem z tych co za bardzo sie zwierzetami przejmuja Malz i synek wystarcza

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/

Edytowane przez Mijalea
Czas edycji: 2009-11-05 o 12:13
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 12:14   #4553
*majka*
Zakorzenienie

Cytat:
ojej ... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze ...

jak Ci sie udalo kota odchudzic ... ja bede musiala z Wikko uwazac... bo to jest smietniczek, jak tylko widzi jedzenie to sie ryje... lubi serek filadelfia, oliwki i zolty ser/parmezan... zero zainteresowania na ogorka i salatke z kapusty ...
Wiadomo,ze to stres dla kota taka wizyta u weta,wiec mam nadzieje,ze lekarka jednak sie przeslyszala...

A dieta naszych futer zaczela sie chyba rok temu,jak Felix przekroczyl 7,5 kg
Dostaja teraz oba dwa razy dziennie sucha karme Hills Prescription Diet Feline r/d ,raz w tyg ta sama karme,ale mokra,albo tunczyka w sosie wlasnym,zeby nie bylo monotonnie
Wiadomo,czasami jakas szyneczka tez sie trafi,ale w minimalnych ilosciach

A Wy czym karmicie maluchy? Mam na mysli kocie jedzenie
Stary 2009-11-05, 13:01   #4554
desti
Zakorzenienie

Royal canin

a teraz uciekam do pracy...
Stary 2009-11-06, 10:08   #4555
zzozz
Przyczajenie

Czesc dziewczyny

W Niemczech jestem od miesiaca dopiero Ogolnie wszystko mi sie uklada i podoba, procz niemcow Sa strasznie niemili do obcokrajowcow i to na dodatek nie te starsze osoby tylko te mlodsze! W moim wieku (19 lat)

Ja mam za to pytanie do was kochane Powiedzcie mi jak jest tu w DE program Germanys Next Topmodel odbierany? Bo zastanawiam sie czy moze nie startowac do tego programu czy lepiej sprbowac w agencji jak np. Louisa models.

Moje obawy sa stad, ze wszystkie dziewczyny co wygraly ten program nie sa w ogole za granica znane. Sa tylko wiadomosci o nich na prosieben. Innych stacjach w ogole. A ja mysle o modelingu raczej powaznie. Chce to sprobowac, a nie bawic sie tym. Dlatego gdzie mam lepsze szanse GNTM czy jakas dobra agencja?
zzozz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:18   #4556
desti
Zakorzenienie

hej Zzozz

moim zdaniem w takim programie jak GTM mozna sie wiele nauczyc... ale lepiej dla tych co nie wygrywaja ... te co wygraly maja potem zaporowa umowe, ktora strasznie ogranicza im ruchy... i aktualnie umowa nie jest tak jak w pierwszych odcinkach z porzadna agencja tylko z firma, ktorej wlascielem jest ojciec Heidi.

Jezeli ktos ma potencjal to i bez takiego programu sobie poradzi... choc na pewno nie jest to latwa dorga. W progamie tez mozna sprobowac ale nie traktowalabym tego powaznie i przy tej calej krytyce pod adresem nie tylko progarmu ale tez Heidi pewnie wolalabym inaczej probowac.
Stary 2009-11-06, 10:44   #4557
zzozz
Przyczajenie

Cytat:
hej Zzozz

moim zdaniem w takim programie jak GTM mozna sie wiele nauczyc... ale lepiej dla tych co nie wygrywaja ... te co wygraly maja potem zaporowa umowe, ktora strasznie ogranicza im ruchy... i aktualnie umowa nie jest tak jak w pierwszych odcinkach z porzadna agencja tylko z firma, ktorej wlascielem jest ojciec Heidi.

Jezeli ktos ma potencjal to i bez takiego programu sobie poradzi... choc na pewno nie jest to latwa dorga. W progamie tez mozna sprobowac ale nie traktowalabym tego powaznie i przy tej calej krytyce pod adresem nie tylko progarmu ale tez Heidi pewnie wolalabym inaczej probowac.
czyli radzisz raczej agencje? bo najwyzej zawsze moge w przyszlym roku wziac udzial w GNTP ale nie wiem czy nie bede za stara (20 wtedy bedzie)

znacie sie moze na agencjach w niemczech? ja mysle o luisa models w monachium, chcialabym naprawde do dobrej trafic. czy mnie wezma to juz inna sprawa
zzozz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 11:02   #4558
desti
Zakorzenienie

Moim zdaniem lepiej zaczac od agencji ...tak jak napisalas w GNTM mozesz wziazc udzial za rok ... a co do odpowiedniej agnecji to wydaje mi sie, ze musialabys poszukac w necie... na pewno sa fora albo strony gdzie mozna poczytac, ktora jest najlepsza...
Stary 2009-11-06, 11:20   #4559
MdM
in love with life

Witam kolezanke,

ja sie tam totalnie na tym nie znam, wiec nie pomoge. Kiedys, jeszcze bedac w PL dostalam propozycje sesji zdjeciowej do jakiejs gazety, ale organizatorzy chcieli zdjecia w bieliznie, wiec odmowilam, bo jednak takie cos to zupelnie nie dla mnie.
Powodzenia ci zycze!!

A desti to widze specjalistka w kazdej dziedzinie
Stary 2009-11-06, 11:31   #4560
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
A desti to widze specjalistka w kazdej dziedzinie

nie tyle specjalista co po prostu mam swoje zdanie ... te wszystkie "show" telewizyjne oparte sa na scenariuszach i niewiele maja wspolnego z rzeczywistoscia... nie raz bylo powiedziane, ze robione jest wszystko zeby utrzymac liczbe tych co ogladaja... bo jak program spada w rankingach to oni traca pieniadze ... no i wystarczy popatrzec... namnozylo sie w ostatnich latach tego... ale potem po wygraniu malo kto potrafi przezyc w show biznesie...

a wracajac do modelek, wszystkie "najwieksze" zostaly odkryte przez przypadek

i znalazlo by sie pare dziedzin o ktorych nie mam bladego pojecia... zaczynajac od pieczenia ciast... poprzez wszystko co dotyczy auta (pomijajac jazde hehe) ... dobrze, ze moje auto nie moze kapcia zlapac... no i wymiany wszelkich plynow tez moj maz zalatwia ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości