Tarnowskie Panny Młode cz. V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-04, 16:52   #4531
nirnaeth_arnoediad
Przyczajenie

Dot.: Tarnowskie Panny Młode cz. V

Na początku chcieliśmy zrezygnować z jednej kolacji, ale w końcu doszliśmy do wniosku, że jednak ją weźmiemy (bo zwróć uwagę, że nie ma żadnego deseru typu lody, więc jedynym deserem będzie Twój tort i ciasta). Pani Agnieszka zasugerowała nam, że w wybranych daniach mamy za dużo pieczarek i coś pasowałoby zamienić na inne danie (więc widać, że ogarnia całość, bo my w przedślubnym amoku już nie ogarnialiśmy chwilami ;P). Do tego też zaproponowała, ze np zamiast mięsa w sezamie albo w płatkach może zrobić pół takich, pół takich, żeby była większa różnorodność.
nirnaeth_arnoediad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 16:56   #4532
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nirnaeth_arnoediad Pokaż wiadomość
Na początku chcieliśmy zrezygnować z jednej kolacji, ale w końcu doszliśmy do wniosku, że jednak ją weźmiemy (bo zwróć uwagę, że nie ma żadnego deseru typu lody, więc jedynym deserem będzie Twój tort i ciasta). Pani Agnieszka zasugerowała nam, że w wybranych daniach mamy za dużo pieczarek i coś pasowałoby zamienić na inne danie (więc widać, że ogarnia całość, bo my w przedślubnym amoku już nie ogarnialiśmy chwilami ;P). Do tego też zaproponowała, ze np zamiast mięsa w sezamie albo w płatkach może zrobić pół takich, pół takich, żeby była większa różnorodność.
wiem że deserem jest tort bo wstępnie już rozpisałam sobie menu (tez będziemy mieć menu z orientacyjnymi godzinami :P) i mimo że ślub mam o 14 to co 2 godziny jedzenie no nic

fajnie że Pani Agnieszka dużo pomaga a dekoracje miałaś takie jakie oferuje sala czy zamawiałaś dekoratorkę?
Stary 2014-10-04, 17:29   #4533
nirnaeth_arnoediad
Przyczajenie

my mielismy slub o 16 i dobrze z tym jedzeniem wyszlo Zrobilismy zaraz po obiedzie pierwszy taniec i tort (zeby sie tym tancem juz nie stresowac, a tort zeby byl do kawy po obiedzie ), a potem juz bylo 21:30, 23:15, 01:00, 03:00. Do tego mielismy stolik alkoholowy z domowej piwniczki, stolik kawowy i stol wiejski, a na stolach zimna plyta.

Dodatki były takie, jakie lokal oferuje (umówiłyśmy się na białe różyczki z dużą ilością zielonych listków, świece biale). Wymyśliłam sobie całą koncepcję ślubu w kolorze zielonych dodatków (zielone wstążeczki na wódce, winach, wszystkim), więc mi to bardzo pasowało. Zresztą cała sala i widok na jezioro i zieleń za oknem są tak cudowne, że wcale wielu dodatków nie trzeba mieć, a co więcej: uważam że przesyt byłby tu bardzo niewskazany! Dołożyłam do tego swoje dodatki - sama zorganizowalam drewniane kwiatkowe stojaki na karteczki, menu. Na zdjeciu.
Oczywiście była to moja koncepcja, z którą wcale się zgadzać nie trzeba

Pani Agnieszka super dużo nam pomogła, my organizowaliśmy wesele pierwszy raz ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dodatki2.jpg (33,8 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez nirnaeth_arnoediad
Czas edycji: 2014-10-04 o 17:35
nirnaeth_arnoediad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 17:34   #4534
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nirnaeth_arnoediad Pokaż wiadomość
my mielismy slub o 16 i dobrze z tym jedzeniem wyszlo Zrobilismy zaraz po obiedzie pierwszy taniec i tort (zeby sie tym tancem juz nie stresowac, a tort zeby byl do kawy po obiedzie ), a potem juz bylo 21:30, 23:15, 01:00, 03:00. Do tego mielismy stolik alkoholowy z domowej piwniczki, stolik kawowy i stol wiejski, a na stolach zimna plyta.

Dodatki były takie, jakie lokal oferuje (umówiłyśmy się na białe różyczki z dużą ilością zielonych listków, świece biale). Wymyśliłam sobie całą koncepcję ślubu w kolorze zielonych dodatków (zielone wstążeczki na wódce, winach, wszystkim), więc mi to bardzo pasowało. Zresztą cała sala i widok na jezioro i zieleń za oknem są tak cudowne, że wcale wielu dodatków nie trzeba mieć, a co więcej: uważam że przesyt byłby tu bardzo niewskazany! Dołożyłam do tego swoje dodatki - sama zorganizowalam drewniane kwiatkowe stojaki na karteczki, menu. Na zdjeciu.
Oczywiście była to moja koncepcja, z którą wcale się zgadzać nie trzeba
hm.. nasze ostatnie danie też ok 3, 3:30 i wychodzi nam właśnie tak co 2,5 godziny i też tort planujemy po pierwszym tańcu, do godziny max po obiedzie

Jak zobaczyłam salę to również miałam w głowie zielone wstążki jako dodatki! ale ostatecznie chyba stanie na granacie bo będzie on kolorem przewodnim a granat i taki zielony ładnie pasują dziękuję
Stary 2014-10-08, 08:59   #4535
zuzka171015
Raczkowanie

jaka tu cisza...;/
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:20   #4536
polivy
Raczkowanie

Prawie koniec sezonu ślubnego
Stary 2014-10-08, 09:54   #4537
zuzka171015
Raczkowanie

No fakt;-)

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 09:59   #4538
polivy
Raczkowanie

A ja nie mam z kim poplotkować, znajomi mają dość tematu ślubnego
Stary 2014-10-08, 10:14   #4539
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja nigdy nie mam dosc tego tematu co tam u Was dziewczynki? ja wlasnie wczoraj zamówiłam na All pare drobiazgów i wkrotce bede robic pudełko na obraczki . Juz w sb lecimy do Pl i tyyyyyyle slubnych spraw planujemy zalatwic, strasznie sie cieszę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-08, 10:20   #4540
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polivy Pokaż wiadomość
Prawie koniec sezonu ślubnego
Początkiem roku ruszy kolejny sezon i znowu się zacznie ruch w temacie
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:21   #4541
polivy
Raczkowanie

Właśnie ! Dla mnie też nigdy dość tematu ślubnego, chociaż na myśl o szukaniu zespołu mam mdłości :p
U mnie niestety zaczął się rok akademicki, jestem przerażona natłokiem zajęć w pierwszym tygodniu, ciężko będzie pogodzić to z pracą btw właśnie siedzę na wykładach, tak pilnie się uczę
Stary 2014-10-08, 10:22   #4542
magda_mjt
Zakorzenienie

Ane3kaa długo trwały spotkania poradni w katedrze? nie wiem na ile sie nastawić, a w sb idziemy na pierwsze

Stary 2014-10-08, 11:01   #4543
Justuus
Zakorzenienie

A u nas przygotowania stanęły. Bo wszystko najważniejsze już jest.
Czekam teraz na próbki zaproszeń - bo mają przyjść do rodziców i oni wyślą do mnie.
I nic więcej na razie.
Obrączki zamowimy w grudniu jak bedziemy w pl. Ciasta dopiero w przyszłym roku. Kurs u nas lub w Pl w grudniu...
Może bym przekonała TŻ do nauki tańca powolutku
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:29   #4544
zuzka171015
Raczkowanie

U nas juz zalatwione najwazniejsze:
lokal
zespol
fotograf
kamerzysta
pani od ciast i torta
I rowniez przygotowania stanely.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

I powoli zaczynam myslec o kursie tanca...
Stary 2014-10-08, 11:29   #4545
kreciorek85
Zakorzenienie

Ja rozmawiałam z TŻ i jednak muszę ogarnąć ciasta i torta na miejscu..No chyba, że żywcem nic nie znajdziemy godnego uwagi, no to wtedy przyjadą wraz z chrzestną mojego TŻ Tak więc muszę coś zacząć ogarniać w temacie
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15

Stary 2014-10-08, 11:41   #4546
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam z TŻ i jednak muszę ogarnąć ciasta i torta na miejscu..No chyba, że żywcem nic nie znajdziemy godnego uwagi, no to wtedy przyjadą wraz z chrzestną mojego TŻ Tak więc muszę coś zacząć ogarniać w temacie
Ciasta to luzik, ale tort? ja mały tort na panieński miałam stresa dowieźć spod Reala do domu (jakieś 5 minut ).... a co dopiero duży weselny...
A nam się chyba rozjaśniła sprawa z tortem .
Stary 2014-10-08, 11:41   #4547
Ammia
Zadomowienie

Kończy się powolutku ruch w interesie, ale niedługo targi ślubne to będzie o czym plotkować.
Ja stwierdziłam że będą sama robić zaproszenia i całą papaterię, znalazłam dwa monogramy i któryś z nich wykorzystam do zaproszeń, planu i numerów stołów. Teraz zastanawiam się tylko nad kolorami.

Dziewczyny a skąd zamawiacie tort? Cukiernia czy od kogoś prywatnie?

Edytowane przez Ammia
Czas edycji: 2014-10-08 o 11:43
Ammia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:42   #4548
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
Kończy się powolutku ruch w interesie, ale niedługo targi ślubne to będzie o czym plotkować.
Ja stwierdziłam że będą sama robić zaproszenia i całą papaterię, znalazłam dwa monogramy i któryś z nich wykorzystam do zaproszeń, planu i numerów stołów. Teraz zastanawiam się tylko nad kolorami.
Pokażesz? od wczoraj mnie ciekawość zżera
Stary 2014-10-08, 11:52   #4549
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Pokażesz? od wczoraj mnie ciekawość zżera
A pewnie. Mówisz masz. Pierwszy mam wstępnie w "naszych" dwóch kolorach tylko muszę coś z tą miętą zrobić, a drugi w troszkę innych i nie mogę się zdecydować- tutaj mam możliwość zmiany kolorów. Drugi monogram troszkę gorzej bo musiałbym zostać taki jak jest- w takich kolorach, musiałabym też pokombinować jak wpisać numer stołu.

Nie mogę dodać drugiego- link ze strony do niego http://www.weddingchicks.com/freebie...eart-monogram/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg birdsandbanner(1).jpg (58,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg birdsandbanner.jpg (57,6 KB, 31 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 11:56   #4550
magda_mjt
Zakorzenienie

Mnie trochę motyw gołębi/ ptaków nie przekonuje, ale monogram bardzo ładny ogólnie . A weddingchicks- baaardzo fajna strona, osobiście bardzo polecam . Choć ostatnio trochę zmienili i inaczej się tworzy personalizację, wg mnie trochę gorzej . Mi np. teraz już nie wychodzi monogram z całą datą, mogę tylko mieć z rokiem. A dawniej bez problemu się poprawiał monogram i zmieściła się cała data .
Stary 2014-10-08, 12:19   #4551
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie trochę motyw gołębi/ ptaków nie przekonuje, ale monogram bardzo ładny ogólnie . A weddingchicks- baaardzo fajna strona, osobiście bardzo polecam . Choć ostatnio trochę zmienili i inaczej się tworzy personalizację, wg mnie trochę gorzej . Mi np. teraz już nie wychodzi monogram z całą datą, mogę tylko mieć z rokiem. A dawniej bez problemu się poprawiał monogram i zmieściła się cała data .
Przeglądałam ostatnio wątek Ślubne DIY czy jakoś tak i kilka osób tam polecało tą stronę, weszłam z ciekawości i przepadłam. Ja mam największy problem z tym żeby w paincie ustawić taki kolor i odcień jaki wybiorę na stronie. Powiedz mi ta mięta z twojego monogramu jest z tamtej strony czy sama ustawiłaś w paincie? Idealny odcień.
A gołąbki no cóż, mnie jakoś nie drażnią specjalnie więc raczej je zostawię, chyba że coś z nimi pokombinuję i uda się coś innego zrobić, zobaczymy. Ja chciałam taki monogram by zmieściły się nasze inicjały i data ślubu, w tym drugim tego co prawda nie ma ale jakoś tak wpadł mi w oko.
Stary 2014-10-08, 12:47   #4552
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ammia Pokaż wiadomość
Przeglądałam ostatnio wątek Ślubne DIY czy jakoś tak i kilka osób tam polecało tą stronę, weszłam z ciekawości i przepadłam. Ja mam największy problem z tym żeby w paincie ustawić taki kolor i odcień jaki wybiorę na stronie. Powiedz mi ta mięta z twojego monogramu jest z tamtej strony czy sama ustawiłaś w paincie? Idealny odcień.
A gołąbki no cóż, mnie jakoś nie drażnią specjalnie więc raczej je zostawię, chyba że coś z nimi pokombinuję i uda się coś innego zrobić, zobaczymy. Ja chciałam taki monogram by zmieściły się nasze inicjały i data ślubu, w tym drugim tego co prawda nie ma ale jakoś tak wpadł mi w oko.
z tej strony właśnie , tylko jeszcze chyba zanim wprowadzili zmiany, bo po zmianach jakoś inne kolory wychodziły u mnie . Ale, ja nie wybierałam typowej mięty, a bardziej turkusowy kolor . Jak pamiętam to ichnia mięta była taka zielonawa, a ja bardziej w niebieski chciałam . No i potem przerabialam "and" na "&" ale jak przerabiałam to w paincie to tracił monogram na jakości. Dziewczyny z PM 2015 poleciły, żeby w paincie to zmienić i zapisać jako .bmp czy jakoś tak i wtedy nie straciłam jakości . No i też na utracie jakości traciłam kolor .
Stary 2014-10-08, 12:51   #4553
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ane3kaa długo trwały spotkania poradni w katedrze? nie wiem na ile sie nastawić, a w sb idziemy na pierwsze

I spotkanie było najdłuzsze bo 1,5h
a dwa kolejne to tak do godzinki
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:57   #4554
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
I spotkanie było najdłuzsze bo 1,5h
a dwa kolejne to tak do godzinki
Ufff, bo ja miałam w głowie 2-3 h na każde spotkanie, a tak to znośnie . Nie trzeba się tam zapisywać, prawda? i w którym miejscu to dokładnie jest?
Stary 2014-10-08, 13:08   #4555
Ammia
Zadomowienie

Cytat:
z tej strony właśnie , tylko jeszcze chyba zanim wprowadzili zmiany, bo po zmianach jakoś inne kolory wychodziły u mnie . Ale, ja nie wybierałam typowej mięty, a bardziej turkusowy kolor . Jak pamiętam to ichnia mięta była taka zielonawa, a ja bardziej w niebieski chciałam . No i potem przerabialam "and" na "&" ale jak przerabiałam to w paincie to tracił monogram na jakości. Dziewczyny z PM 2015 poleciły, żeby w paincie to zmienić i zapisać jako .bmp czy jakoś tak i wtedy nie straciłam jakości . No i też na utracie jakości traciłam kolor .
Ja bym w sumie mogła zostawić taki jak ściągnęłam ze strony ale tam właśnie nie ma idealnego odcienia mięty takiego jak bym chciała, muszę kombinować metodą prób i błędów w paincie, poza tym oryginalnie te litery są puste w środku a ja wolę pełne więc i tak muszę zmienić kolor bo takiego jak ze strony nie ustawię. Ja mam monogram zapisany jako zdjęcie więc za bardzo na jakości nie traci, zobaczymy jak przy drukowaniu wyjdzie.
Stary 2014-10-08, 13:36   #4556
kreciorek85
Zakorzenienie

Ammia a mi się ta mięta z pierwszego zdjęcia podoba Jakoś tak tworzy spójność z tym bladym różem I mnie osobiście gołąbki też nie przekonują, ale tutaj są tak wkomponowane jakby w ornament i nie razi już tak po oczach, że to ptaki

Ja będę miała biało-czarne zaproszenia Więc odpada mi problem odcienia danego koloru TŻ zaakceptował, więc nic tylko działać
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15

Stary 2014-10-08, 14:42   #4557
21klaudyna
Zadomowienie

Jeśli chodzi o kurs tańca to z czystym sumieniem mogę polecić Honortę w Tarnowie. Pan Paweł super uczy . Po 2 zajęciach mieliśmy pełny układ , potem jeszcze wzięliśmy 2 lekcje aby go doszlifować i na ostatniej ćwiczyliśmy jeszcze tanće użytkowe weselne. Cena 120 zł od pary za 1,5 h ale w zasadzie za każdym razem lekcje trwały dłużej - raz byliśmy 2 h 15 min. Układ dostosowany do naszych mozliwości . Zaczęliśmy tanczyć na 2 tyg przed ślubem ale w zupełności to wystarczyło bo na świeżo mieliśmy układ.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 14:47   #4558
magda_mjt
Zakorzenienie

My sie zastanawialiśmy czy by teraz prywatnie na jakas 1-2 lekcje nie podejsc, zeby poćwiczyć jakies podstawowe kroki, cobysmy potem sami w domu mogli praktykować. A przed weselem, albo w kwietniu albo juz w lipcu ponownie, zeby cos na pierwszy taniec miec .

Stary 2014-10-08, 14:53   #4559
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
My sie zastanawialiśmy czy by teraz prywatnie na jakas 1-2 lekcje nie podejsc, zeby poćwiczyć jakies podstawowe kroki, cobysmy potem sami w domu mogli praktykować. A przed weselem, albo w kwietniu albo juz w lipcu ponownie, zeby cos na pierwszy taniec miec .

My byliśmy w maju jak Łukasz przyleciał , mieliśmy w planach żeby ćwiczyć ale instruktor nam to odradził i stwierdziliśmy że i tak nic nie będziemy pamiętać . Więc skończyło się na 1 lekcji w maju i oczywiście w lipcu nic z tego nie pamiętaliśmy :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:17   #4560
Justuus
Zakorzenienie

A to u nas nie ma tego problemu ja uczyłam się a także potem innych tańca. Tż też coś umie ale chciałabym podszlifować z nim walce i 2na1 żeby było super
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości