Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 21:30   #4531
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ja pierdziele, matka obraziła się na córkę bo źle zatańczyła
-idź stąd. nie chcę cię tu teraz.
omg

Jak mi córka wywali wszystkie drobne ciuchy z szafy, to ją wydziedziczę?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:31   #4532
201604181004
Konto usunięte

Myślę że powinnaś uczyć ją już tańczyć żeby dostała się do dobrej drużyny w wieku 5 lat.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 21:31   #4533
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
MF - to Twoje dziecko avatarowe to tez takie z lekka cygańskie jest

Czas spać, bo jak nie Chłopaki to Małe miss, a rano to sie człowiek z łóżka nie może zwlec. Juz ja was znam!
było na stronie gdzieś wyżej podanej
Stary 2013-06-14, 21:50   #4534
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41327745]Myślisz, że jedzą konkurencje czy może mniej reprezentatywne rodzeństwo[/QUOTE]

Nie oglądam tego, więc nie wiem czy wszystkie chwyty są dozwolone. Stawiam na rodzeństwo, na coś w końcu muszą się przydać, jeśli już nie mają takiego talentu jak siostra

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:14   #4535
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Mój .
Serioooo??? Piękny

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Serio?
Kurde, no, nie myslalam, że zareaguje
Ale spoko, wiedziala, że na pewno nie o to mi chodzi

Przez was zaczynam żalować, że (chyba) nie mam TLC :<
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 22:26   #4536
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Właśnie się dowiedziałam, że ta pobita kobieta...obwiniła za całą sytuację dziewczynę, która uratowała życie jej i jej dziecku . Nie dość, że człowiek pomaga obcej osobie, składa zeznania na policji, załatwia w fundacji, żeby taką poszkodowaną wzięli pod swoje skrzydła, żeby nie musiała płacić kosmicznego rachunku ze szpitala...to jeszcze taka reakcja . A potem się ludzie dziwią, że znieczulica albo patologia typu Katarzyna W. .
Stary 2013-06-14, 22:33   #4537
saane
Zakorzenienie

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Pewnie jest jedną z tych, które są wpatrzone w swojego misiaczka.

130/1000

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 22:43   #4538
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Pewnie jest jedną z tych, które są wpatrzone w swojego misiaczka.
Czytam relację dziewczyny, która w moich oczach jest bohaterką, bo uratowała 2 życia, zaangażowała się mocno i nie wierzę w taką reakcję. Jak można być tak niewdzięczną? Do tego ta uratowana nazwała swoje dziecko "gnojkiem, o którego musi się martwić" i nie chce w ogóle brać udziału w jego karmieniu...o przytuleniu to nawet nie ma mowy. Ja nie wiem...dla mnie to jakiś kosmos . Dziwią mnie takie osoby.
Stary 2013-06-14, 23:05   #4539
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Czytam relację dziewczyny, która w moich oczach jest bohaterką, bo uratowała 2 życia, zaangażowała się mocno i nie wierzę w taką reakcję. Jak można być tak niewdzięczną? Do tego ta uratowana nazwała swoje dziecko "gnojkiem, o którego musi się martwić" i nie chce w ogóle brać udziału w jego karmieniu...o przytuleniu to nawet nie ma mowy. Ja nie wiem...dla mnie to jakiś kosmos . Dziwią mnie takie osoby.
Ja jestem przerażona, że takie osoby mogą istnieć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Hm, chociaż co jeśli mówi to dlatego, żeby zabrali jej dziecko? Żeby znalazło rodzinę, bo nie czuje się bezpieczna i boi się, że ojciec dziecka będzie chciał je skrzywdzić?

130/1000
Stary 2013-06-14, 23:06   #4540
201607231707
Konto usunięte

Nie znam tej sytuacji, nie kojarzę tej dziewczyny, ale to się często zdarza. Pewnie do momentu zajścia w ciążę była zalezna od rodziny faceta, ale nie było tak źle, jak wtedy kiedy zaszła - więc teraz obwinia to dziecko za sytuację, może oni jej wmówili, że to wina jej i dziecka. I cały czas miała jednak te podstawy bytu - dach nad głową i jedzenie i pewnie jakies uzależnienie psychiczne od chlopa i jego matki, a teraz jest sama w obcym państwie, nie zna języka i jest zdana na łaskę obcych ludzi, więc obwinia za to tamtą kobietę.
Nie oczekuj trzeźwego osądu sytuacji od kogos tak zmaltretowanego psychicznie. Z perspektywy osoby niezależnej, w kochającej i wspierającej zdrowej rodzinie, wiele zachowań jest dziwne i niezrozumiałe, ale jak się zastanowisz - całkiem możliwe.

(tak swoja drogą przypomniała mi się Małgorzata z Fausta, która utopiła ich wspólne dziecko)
Stary 2013-06-14, 23:10   #4541
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Nie znam tej sytuacji, nie kojarzę tej dziewczyny, ale to się często zdarza. Pewnie do momentu zajścia w ciążę była zalezna od rodziny faceta, ale nie było tak źle, jak wtedy kiedy zaszła - więc teraz obwinia to dziecko za sytuację, może oni jej wmówili, że to wina jej i dziecka. I cały czas miała jednak te podstawy bytu - dach nad głową i jedzenie i pewnie jakies uzależnienie psychiczne od chlopa i jego matki, a teraz jest sama w obcym państwie, nie zna języka i jest zdana na łaskę obcych ludzi, więc obwinia za to tamtą kobietę.
Nie oczekuj trzeźwego osądu sytuacji od kogos tak zmaltretowanego psychicznie. Z perspektywy osoby niezależnej, w kochającej i wspierającej zdrowej rodzinie, wiele zachowań jest dziwne i niezrozumiałe, ale jak się zastanowisz - całkiem możliwe.

(tak swoja drogą przypomniała mi się Małgorzata z Fausta, która utopiła ich wspólne dziecko)

No jasne, jak się nad tym głębiej zastanowić, to może być tak, jak piszesz. Też się emocjonalnie wkręciłam w tą sprawę i już miałam paczkę kompletować. Prawdopodobnie tą kobitkę z dzieckiem odeślą do Polski, tam gdzie ma meldunek. Mam nadzieje, że stowarzyszenie, które jej pomaga, podeśle jej dobrego psychologa, który zmieni jej postrzeganie świata.
Stary 2013-06-14, 23:16   #4542
201607231707
Konto usunięte

Swoją drogą, aż strach wyobrażać sobie moment w życiu, kiedy największym wrogiem staje się twoje własne dziecko... biedna dziewczyna.
Stary 2013-06-14, 23:21   #4543
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą, aż strach wyobrażać sobie moment w życiu, kiedy największym wrogiem staje się twoje własne dziecko... biedna dziewczyna.
Początki nie są proste i hormony buzują...ale uznanie dziecka za wroga nr 1, to dla mnie za wiele . Bywało, że mała płakała i ja z nią w nocy, ale przecież nikt nie mówił, że ma być łatwo, pięknie i jak w reklamie Bebiko.

Sądzę, że w takich sprawach, poszkodowane są także osoby, które chcą walczyć z ogólną znieczulicą i zrobić bezinteresownie coś dobrego dla innych, poświęcają swój czas i pieniądze dla kogoś...a potem dostają kijem w łeb, że to one są wszystkiemu winne. Potem ktoś taki się może zrazić i następnym razem nie pomóc. Oby nie .
Stary 2013-06-14, 23:34   #4544
201607231707
Konto usunięte

No nie są łatwe, ale jednak biologia działa tak, że samica nie zostawi swojego młodego, nieważne co by się działo. Matka oddająca zycie za swoje potomstwo to tak naprawdę norma w naturze.
A kiedy coś się spi*przy i tej więzi nie ma, i do tego dochodzą takie sytuacje jak u tej dziewczyny czy nawet w tym Fauście? Czy choćby matka, która nie umie pokochac dziecka, pomimo chęci i parcia społeczeństwa? Straszne.
Patrz, ty masz niezłą sytuację materialną, wspierającą rodzinę i kochajacego ojca dziecka - ale jakbyś była na dnie i musiała troszczyć się o siebie i o dziecko, które postrzegasz jako ciężar? No nie wiem, może niektóre z calkowita pewnościa stwierdzą, że tak by nie było i może mają rację i naprawdę one by tak nie miały - a ja np. nie wiem. Po prostu nie wiem i mam nadzieję, że nigdy nie będę miała okazji się przekonać.
Stary 2013-06-14, 23:41   #4545
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam, że ta pobita kobieta...obwiniła za całą sytuację dziewczynę, która uratowała życie jej i jej dziecku . Nie dość, że człowiek pomaga obcej osobie, składa zeznania na policji, załatwia w fundacji, żeby taką poszkodowaną wzięli pod swoje skrzydła, żeby nie musiała płacić kosmicznego rachunku ze szpitala...to jeszcze taka reakcja . A potem się ludzie dziwią, że znieczulica albo patologia typu Katarzyna W. .
Mnie nadal dziwi, ze takie zachowanie ofiary dziwi.
Co tu moze dziwic?
Ofiara przemocy nie funkcjonuje normalnie nie raz i nie dwa cierpi na syndrom Sztokholmski czy zwykłe uzaleznienie.

Cytat:
Naprawdę ciebie to dziwi?
Dziecko pewnie jest dla niej cięarem, dodatkowo wiązacym z facetem i rodzinom. Jasne, ze takie słowa są przerazajace i niezdrowe. Z drugiej strony jak bardzo ta ciezarna się z tymi słowami identyfikuje...
Nie wszystko jest takie proste.

Cytat:

Ten scenariusz jest prawdopodobny.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Początki nie są proste i hormony buzują...ale uznanie dziecka za wroga nr 1, to dla mnie za wiele . Bywało, że mała płakała i ja z nią w nocy, ale przecież nikt nie mówił, że ma być łatwo, pięknie i jak w reklamie Bebiko.

Sądzę, że w takich sprawach, poszkodowane są także osoby, które chcą walczyć z ogólną znieczulicą i zrobić bezinteresownie coś dobrego dla innych, poświęcają swój czas i pieniądze dla kogoś...a potem dostają kijem w łeb, że to one są wszystkiemu winne. Potem ktoś taki się może zrazić i następnym razem nie pomóc. Oby nie .
W takich sytuacjach jedynymi ofiarami są same ofiary.
Ci, którzy chcą pomóc, cóz tracą? W jaki sposób sa poszkodowane?
Bo przez chwilę poczują się odrzucone, stracą troche kasy zy entuzjazmu?
Pomgać tez trzeba umieć. Jak ktoś nie umie, ma problem z dystansem to moze lepiej by zostawił pomaganie tym co wiedzą co i jak.
Stary 2013-06-14, 23:42   #4546
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Tak, dziwi mnie...od tego ten wątek chyba jest? Jednocześnie staram się ją zrozumieć, bo takie zachowanie nie bierze się znikąd. Mam nadzieję, że wszystko będzie z nimi dobrze.
Stary 2013-06-14, 23:56   #4547
201607231707
Konto usunięte

Mnie właściwie nie dziwi, że ciebie to dziwi () - to po prostu wynika z braku bliskiego kontaktu z osobami z takimi problemami. Nie rozumiesz tego, bo nie obejrzałaś tych mechanizmów i zachowań na żywo. Właściwie nie ma w tym nic złego - tylko postaraj się spojrzeć poza swoja perspektywę. Nie zrozum tego źle, nie chciałam i nie chcę zarzucać ani tobie ani nikomu ograniczenia czy coś, po prostu dobrze wiem, że wyjrzenie poza, hm, swój umysł właściwie nie jest łatwe. Ale jeśli znam lub domyslam się przyczyn tych zachowań, potrafię zobaczyć te szarości, to staram się uświadomić kogoś kto tak nie robi - głównie ze względu na ofiary tych obiegowych opinii tworzonych przez tych, którzy inne perspektywy mają w dupie.
Mam kontakt z tymi rzeczami, które w społeczeństwie sa tabu, a opinie o nich sa pelne stereotypów, więc staram się korygować myślenie tych, których opinie wynikają z niewiedzy. Naprawdę nie odbieraj tego jako atak
Stary 2013-06-15, 00:06   #4548
201604181004
Konto usunięte

No, odzywa się pierwotny instynkt przetrwania a dziecko jest wrogiem ;-p dodajmy do tego fakt ze nie wszystkie dzieci są chciane.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 03:16   #4549
Heroldin
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41313934] Bo znowu spotykamy się z sytuacją, że Polacy nie dbają o swoje zdrowie. Zamiast stosować się do wszystkich zaleceń, które ratują życie wolą olać temat i zaczynają przejmować się dopiero jak w stopie pojawia się dziura głęboka na kilka centymetrów [/QUOTE]
Ja, "Polak", dbam i stosuję się. I co z tego ? Od prawie pół roku chodzę ze skierowaniem do poradni stopy cukrzycowej, z podejrzeniem początków tej choroby. Jedyną odpowiedzią, którą słyszę jest : nowych pacjentów nie przyjmujemy. Nawet na termin : "za trzy lata" zapisać nie chcą. I co ? Znajomości szukam, a jak znajdę, to ktoś inny "z kolejki" wyleci.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna
Potem ktoś taki się może zrazić i następnym razem nie pomóc.
A ofiara o pomoc prosiła ? Nie przypuszczam. Teraz, jak z Twoich słów wynika, w efekcie interwencji bilet w jedną stronę do Polski dostanie. Do tego od czego uciekła, być może gorszego niż jej sytuacja w Holandii. Plus bonus : niechciany "bachor". Serdecznie dziękuję za taką pomoc i rozgłos.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 06:03   #4550
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ja, "Polak", dbam i stosuję się. I co z tego ? Od prawie pół roku chodzę ze skierowaniem do poradni stopy cukrzycowej, z podejrzeniem początków tej choroby. Jedyną odpowiedzią, którą słyszę jest : nowych pacjentów nie przyjmujemy. Nawet na termin : "za trzy lata" zapisać nie chcą. I co ? Znajomości szukam, a jak znajdę, to ktoś inny "z kolejki" wyleci.
Z moją współlokatorką było podobnie. Miała okropne bóle w biodrze, ale lekarze ją tylko odsyłali gdzie indziej. Ba, zalecili jej zakup kuli (!) zamiast zrobienie badań.
Musiało dojść do wypadku, żeby porządnie zajęli się nią lekarze :/

Dziwią mnie ludzie szukających butów (nie kupujący, bo oni tylko oglądają) na minutę przed zamknięciem sklepu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 06:43   #4551
pendraiw
Zakorzenienie

Mnie też dziwi, że ludzie wchodzą parę minut przed zamknieciem pooglądać sobie coś.

Dziwi mnie również, że niektórzy niecierpliwi stojacy w kolejce (ostatnio w biedronce to widziałam) podchodzą do kasjerek i krzyczą na nie czemu tak mało kas czynnych
Rozumiem że się wkurzają ale czemu kasjerkom , które właśnie pracują się obrywa? no żal
Stary 2013-06-15, 07:14   #4552
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Mnie też dziwi, że ludzie wchodzą parę minut przed zamknieciem pooglądać sobie coś.

Dziwi mnie również, że niektórzy niecierpliwi stojacy w kolejce (ostatnio w biedronce to widziałam) podchodzą do kasjerek i krzyczą na nie czemu tak mało kas czynnych
Rozumiem że się wkurzają ale czemu kasjerkom , które właśnie pracują się obrywa? no żal
U nas to norma. Kiedyś w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam jednemu, że zapraszam w takim razie z CV do Punktu Obsługi, bo nie ma kto pracować...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 07:33   #4553
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ta kobieta napisała z jakiegoś powodu sms do dziewczyny, która wezwała pomoc. Jakby tego nie zrobiła, to by nikt nie wiedział o pobiciu a ona spokojnie by sobie leżała pobita w domu będąc w 9 miesięcznej ciąży .

Fakt, nikt z moich bliskich tego nie doświadczył, więc nic nie wiem o tych wszystkich mechanizmach. Jakbym studiowała psychologię, to pewnie bym na to patrzyła fachowym okiem. Piszę po raz kolejny, że staram się ją zrozumieć, bo jej sytuacja do łatwych nie należy.
Stary 2013-06-15, 08:26   #4554
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

A ofiara o pomoc prosiła ? Nie przypuszczam. Teraz, jak z Twoich słów wynika, w efekcie interwencji bilet w jedną stronę do Polski dostanie. Do tego od czego uciekła, być może gorszego niż jej sytuacja w Holandii. Plus bonus : niechciany "bachor". Serdecznie dziękuję za taką pomoc i rozgłos.
To co piszesz o usługach medycznych jest dla mnie nie do pojęcia
To jakaś masakra, ze nieszczęscie się musi wydarzyć, by człowiek mógł otrzymać w niektórych sytuacjach pomoc

Cytat:
Ta kobieta napisała z jakiegoś powodu sms do dziewczyny, która wezwała pomoc. Jakby tego nie zrobiła, to by nikt nie wiedział o pobiciu a ona spokojnie by sobie leżała pobita w domu będąc w 9 miesięcznej ciąży .

Fakt, nikt z moich bliskich tego nie doświadczył, więc nic nie wiem o tych wszystkich mechanizmach. Jakbym studiowała psychologię, to pewnie bym na to patrzyła fachowym okiem. Piszę po raz kolejny, że staram się ją zrozumieć, bo jej sytuacja do łatwych nie należy.

Najprościej nie mozna od ofiary przemocy czyli osoby, która funkcjonuje w skrajnie nienormalnych (w sensie potocznym) warunkach, by zachowywała się 'normalnie'.
Tak samo jak nie a co oczekiwać od alkoholika, któremu się pomaga wyjść z uzaleznienia (nawet, gdy o tę pomoc prosi), ze będzie spółpracujący, wdzięczny itd.

Komentarze pod tym artykułem mnie strasznie dziwią
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...o,1927781,3286

Matka nie jest winna, co robiła pięcioletnia opiekunka...

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2013-06-15 o 11:34
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:08   #4555
201604250941
Konto usunięte

Ja to tak widzę, że to nadal taki relikt PRLowskiej matki Polki. Często to widzę, jej rodzice tak robili to ona też będzie, nie zauważy, że świat zmądrzał od tego czasu.
Mnie jak miałam 5 lat też zostawiali z 3 letnia siostra pod opieka, a ja jej upilnować nie umiałam, uciekala mi zawsze i nie wiedziałam gdzie jest. Potem było na mnie bo jestem starsza i mądrzejsza. Mnie to nauczylo tylko, że to idiotyzm.
Znajome leją swoje dzieci równo, bo im to dobrze zrobiło jak ich rodzice je bili. I nie widzą, że ich dziecko powoli zaczyna je nienawidzić, że bezwarunkowa miłość nie jest aż tak silna.
Do tego picie i palenie przy dzieciach, bo przecież jest się w domu.

W perelkach właśnie czytałam o całowaniu synków w klejnoty...

Myślę ze czas zamienić WDZ na naukę bycia rodzicem.

201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:13   #4556
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Komentarze pod tym artykułem mnie strasznie dziwią
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...o,1927781,3286

Matka nie jest winna, co robiła pięcioletnia opiekunka...
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby bronić takiej głupoty i wykazywać jakiekolwiek zrozumienie. Dla mnie to logiczne: ma się dzieci - ubiera się je i idzie z nimi, a nie zostawia same w domu. Nie potrafię zrozumieć podejścia pt. "złość i nienawiść, jak można matce życzyć odebrania dzieci, chyba nikt tu nie jest rodzicem, każdy z Was tak kiedyś zrobił"
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:13   #4557
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość

Myślę ze czas zamienić WDZ na naukę bycia rodzicem.

żartujesz? biorąc pod uwagę jak te lekcje teraz wyglądają to na taką naukę o byciu rodzicem przyjdzie jakaś nawiedzona osóbka i powie, że matka ma zapierniczać i karmić dziecko piersią do 18 roku życia, a tatuś przynosić średnią krajową, znikać z domu i pić piwko z kolegami. Amen.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-15, 13:17   #4558
201604250941
Konto usunięte

Dokładnie Amen... będzie jak wychować dzieci w wierze. U mnie WDZ prowadzily katechetyki.

tak bronią tej matki bo sami tak robią

201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 13:54   #4559
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby bronić takiej głupoty i wykazywać jakiekolwiek zrozumienie. Dla mnie to logiczne: ma się dzieci - ubiera się je i idzie z nimi, a nie zostawia same w domu. Nie potrafię zrozumieć podejścia pt. "złość i nienawiść, jak można matce życzyć odebrania dzieci, chyba nikt tu nie jest rodzicem, każdy z Was tak kiedyś zrobił"
Też tak uważam. Piszą tak, bo sami tak robią i szukają rozgrzeszenia.
Stary 2013-06-15, 14:33   #4560
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Też tak uważam. Piszą tak, bo sami tak robią i szukają rozgrzeszenia.
Tak, i to jest dla mnie ostatnie kretyństwo. Jak czytam o wypadku spowodowanym przez kogoś, kto postępuje tak jak ja, to mi coś trybi - ojej, chyba źle robię. A nie, ku..., wmawiam innym że są takimi samymi debilami jak ja.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości