|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Bebe przeczytałam do końca
Napewno teraz Marcelek ma super mamę, dumną z niego
|
#4532 | ||||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bedzie dobrze
|
||||
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
W takim wypadku przy drugim dziecku na pewno nie chciałabym znać płci
![]() Myślę, że jakbyś miała córkę, to patrzyłabyś na nią jak na siostrzenicę. Jakby się okazało, że jest całkiem inna niż siostrzenica, to może też czułabyś się rozczarowana Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło... Co te hormony z nami babami robią mózg ludzki jest nie do ogarnięcia...
|
#4535 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Bebe - historia faktycznie smutna
Ale najwazniejsze ze sie dobrze konczy
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-09-13 o 20:32 |
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Pare misiecy temu odszedl 4 letni Macius z mojego miasta. Chorowal 2 lata i mial przeszczep ale niestety sie nie przyjal. Ja zglosilam sie juz pare lat temu i nie zaluje tej decyzji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Ale kto mi teraz zrobi![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja wlasnie trawie pizze
|
|
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4541 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
ja to słyszałam żeby nie schynąć. Właśnie dzisiaj się mój mąż śmiał żę trzeba uważać na "płaczki" trochę się z mojej mamy nabijał że niby jak zostawisz coś co należy do dziecka na balkonie na dworzu na noc to przyjdą płaczki i dziecko będzie płakać albo jak płacze to odczynianie uroku dla mnie to zabobony ale można się pośmiać ![]() ja mam zaplanowaną pizze na jutro sama robie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Też dzisiaj jadłam - z Biedronki do odgrzania
ale i tak uwielbiam
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zarejestrowałam jako dawca szpiku 11 lat temu. Nie wiem nawet czy to jest aktualne po tylu latach, zmieniłam tez numer telefonu...
Byli dziś u mnie rodzice, pomogli nam zjeść obiad, bo ugotowałam wielki gar zupy i byśmy go sami jedli przez 3 dni kurcze lubię jak mnie ludzie odwiedzają, co prawda w domu zostaje ze mną pies, ale nie jest szczególnie rozmowny![]() No ale o zupie już zdążyłam zapomnieć, teraz przyatakowałam dwa jogurty naturalne a potem pomarańczę. Mam nadzieję, że na tym zakończę żywienie w dniu dzisiejszym. |
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w ciązy można grzyby? tata dzisiaj uzbierał, mama zrobiła barszczyk na jutro a ja uwielbiam
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o palenie to ja jeździłam do babci w dzieciństwie ( teraz też zresztą) gdzie był siwy dym i można było siekierę wieszać szczególnie w kuchni, ale odkąd zaszłam w pierwszą ciąże zaczęłam rzucać tekst: no ładnie babciu/ dziadziusiu/ ... robicie, dziecko mi trujecie!! i wychodziłam. Zrobiłam to kilka razy a potem to kto chciał sobie dymka puścić to sam wychodził na podwórko
![]() bebe97 smutna historia z tą niunią. Ale widać że daliście sobie jakoś radę. ja jeszcze nie wiem czy będę chciała znać płeć,zobaczę na wizytach, aczykolwiek ja mogę się dowiedzieć ale nie powiem nikomu, to będzie moja tajemnica no chyba że pęknę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
posmarkałam się ze śmiechu Właśnie dlatego jestem zarejestrowana w DKMS, bo wierzę, że kiedyś komuś pomogę i cieszę się, że nas tu tyleTeraz muszę napisać do nich o ciąży. Dopiero teraz będę pisać, bo i tak jestem wykluczona do października ze względu na tatuaż. Cytat:
EDIT: side, przez twoje zachcianki zachciało mi się krokieta ale z kapuchą |
||
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
a propos zachcianek i jadłospisu to czy jest tu jakaś wegetarianka lub dziewczyna, która po prostu nie lubi mięsa i ryb. Ja po konsultacji z lekarzem i po badaniach postanowiłam nie wracać do mięsa i ryb, których od dobrych kilkunastu lat nie jem. Podobno większym szokiem dla organizmu byłoby nagłe przestawienie się. Nie wiem czy nie wkładam kija w mrowisku ale tak nas dużo, że może jakaś "nie-mięsna" też się znajdzie?
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w internecie na pewno znajdziesz jakąś dobrą dietę ciążową dla wegetarianek |
|
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Side co to jest barszcz kiszony
![]() Nie wytrzymałam, zjadłam jeszcze kawałek żółtego sera i kukurydzę łyżeczką prosto z puszki. Codziennie muszę siedzieć do 23.30 przez rovamycinę, która biorę co 8 godzin. Spróbuję się przestawić tak, aby rano lek brać wcześniej, to nie będę musiała czekać do późna w nocy. Ledwo wytrzymałam do 23. a jak już wzięłam tabletkę i mogłabym iść spać to mi się odechciało
|
|
|
|
#4550 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
ja ospy nie miałam a przyprowadzali mnie do kregów gdzie wystepuje wszyscy sie zarazili tylko nie ja az sie boje co bedzie jak moja mała pojdzie do przedszkola i złapie a ja sie od niej zaraze chyba sie zamorduje ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
kryterium jest w becikowym z mopsu ... i polska chce byc rodzinna porazka jakas ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
(czyli wszystkich członków w tym nowo narodzone dziecko ) w przeliczeniu na jedną osobę, nie przekracza kwoty 1922,00 złotych. Wysokość przysługującej zapomogi wynosi jednorazowo 1000 złotych na jedno dziecko. Za opiekuna faktycznego dziecka, należy uznać osobę, która faktycznie opiekuje się dzieckiem, jeżeli wystąpiła z wnioskiem do sądu rodzinnego o przysposobienie dziecka. ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
albo tacy kombinatorzy co zyja w konkubinacie ( nie mam nic do tego) ale ona mówi ze mieszka sama z dziecki konkubent pracuje za granica maja super samochód (jego) sprzet super w domu który chowaja i im sie należy wszystko ja nie wiem jakie sa kryteria i czy wokoło tego nie widac przepisy sa porabane nieraz sie spotkałam ze z powodu biedyrodzicom pozbierali dzeciaki a tam gdzie lakoholizm i patologia dzieciaki zawszone do 2 biegaja na bosaka po miescie masakraaaaa ---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
nie wiem czy dobrze napisze ale im bardziej wstecz tym mniej chorób czyhało na dzieciaki teraz co 2 ma jakas alergie , sami notabene to sobie zrobilismy cywilizacja do przodu a nikt nie patrzył na to co sie bedzie działo z naszym zdrowiem dopiero teraz kiedy juz bardzo duzo dzieciaków choruje pukneli sie w głowe i chce cos zmieniać , tylko te zmiany beda dopiero nasze dzieciaki odczuwac
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-09-14 o 01:15 |
|||||||
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
taki najlepszy!
bierzesz buraki do naczynia z gliny jak na ogórki małosolne, kisisz jak na ogórki i masz wspaniałą bazę na barszcz wigilijny Znakomicie działa oczyszczająco na krew , jest znakomity przy anemii i wspomaga pracę wątroby i nerek. Samo zdrowie!!! ja piję na niedobór żelaza w ciąży. http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...czyk-czerwony/ http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...w/przepis.html |
|
|
|
#4552 | ||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Dzięki że o tym wspomniałyście. Ja właśnie napisał mojej kolezance która mieszka w Stanach o ciąży. Strasznie sie ucieszyła. |
||
|
|
|
#4553 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój lekarz uważa że duphaston powinno się brać do 16tc i podzielam jego zdanie, lepiej wybrać paczkę więcej niż paczkę za mało tym bardziej że akurat ja brałam jedną tabletkę dziennie. Mona a Ty ile tab bierzesz? i który to u Ciebie tc? Cytat:
ale przecież tonami się ich nie je
|
||
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja też na duphastonie, skończyłam 16tc, ciekawa jestem czy na następnej wizycie za tydzień dalej mi zapisze, teraz kończę opakowanie
|
|
|
|
#4555 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co napisałas wynika, że Labradory potrzebują dużo ruchu ale to chyba jak większość psiaków. Tylko moja jest taka leniwa chyba ze najchętniej cały dzień spałaby na kanapie Bokser typowy kanapowiec, aż ciężko to sobie wyobrazić A z Twoim psiakiem jak sobie radzicie? macie jakieś specjalne metody żeby poradzić sobie z jego nadmiarem energii? ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Ela87 tak dzisiaj a co u Ciebie dzisiaj słychać? Cytat:
kłucie pod żebrami? nie słyszałam nigdy o tym.. bardzo dokuczliwe? tak niedługo dowiem się wszystkiego i jest to bardzo prawdopodobne
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Milego weekendu
Widze, ze rymowanka w sondzie wygrywa
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to ja doszukałam się już plusów- ten akurat tytuł ze wszystkich rymowanek najbardziej mi jeszcze pasuje
|
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha, a mnie się podoba chwytliwa nazwa miłego weekendu również życze, dbajcie o siebie dziewczyny ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
grunt to je odnaleźć
|
|
|
#4559 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz nawet na poczatku niby przestal, a popalal tylko w pracy w tajemnicy przede mna, ale ostatecznie grozba zadzialala i rzucil ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze nie wroci z pustymi rekami, bo ![]() a ja sie wczoraj dowiedzialam, ze moja szwagierka tez jest w ciazy, i ma termin 1 dzien po mnie
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden z najgorszych, to byl na antosiowym watku (mamus z mojej poprzedniej ciazy): "Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09" ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

u mnie nawet koleżanka mamy z pracy, raz nie przyszła bo miała jakiegoś wirusa i nie chciała go przenieść na mamę, żeby ta mnie nie zaraziła

Ale najwazniejsze ze sie dobrze konczy

żonka swojego męża

posmarkałam się ze śmiechu
ale z kapuchą
Perfect Housewife 

śliczny dzieć