|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Moja teściowa też tylko wejdziemy do domu zaraz małą z nosidełka i lula i lula. W wózku też nie powozi jej normalnie tylko trzepie na wszystkie strony. Raczej nic nie mówię, ale ostatnio coś powiedziałam że ją wynosiła a ona że chciała żeby zasnęła i zaraz ją do wózka dała.
|
#4532 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() co do ząbków to na razie wyszły dwie dolne jedynki, a teraz ciągle gmera gdzieś palcami po jednej stronie z tyłu więc chyba tam coś idzie i go swędzi. spokojnie możesz czyścić, to fajny masaż dziąsełek robi Przemek ma dwa ząbki ale masujemy mu wszystkie dziąsełka przy tym, często cieszy się jak wariat z tego ![]() Cytat:
najgorsze że chce się pomóc a nie ma jak Cytat:
ja dziś zauważyłam że Przemek zaczął kojarzyć butelki - jak nie jest głodny a widzi zbliżającą się butlę z mlekiem to buźka się zamyka, a jak z wodą to od razu otwiera dziób tak samo jak chce smoczka i idzie w końcu smoczek do dzioba - jak mały pisklaczek ![]() Przemek też ... robiłyśmy dziś z mamą kolejny przesiew Przemkowych ciuszków ... 3/4 z tego co miesiąc temu były "dużo za duże" są dobre Cytat:
![]() ale dziwne z tymi szczepieniami, P. urodził się w 37 tyg i położna mówiła że dostaniemy szczepienia, a pediatra że nie bo waga ... piszecie o tych huśtawkach a widziałam wczoraj fajną na tablicy za 50 zł i się nawet zastanawiałam ... qrcze, może z okazji znalezienia pracy męża skusimy się ... |
||||
|
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie kupiliśmy, jutro znow jedziemy obejrzeć dwie sztuki mam nadzieje, ze do piątku uda się w końcu trafic na cos sensownego (stanelo na vectrze c albo passacie b6 - jak się tzowi nie odwidzi :P). trzymajcie kciuki, bo autko potrzebne na już - w niedziele trzeba male diabelstwa odebrać z szopenowskiego lotniska ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
dobrze, ze mogę robic te zapasy, bo wylewanie byłoby straszne.
|
||
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieeewczyyynyyyy
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater |
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mrożę choć nie wiem w jakim celu. Tak na wszelki wypadek, a właśnie szkoda wylewać. Ja zazwyczaj w nocy musiałam ściągać jak mała spała 6h i budziła się tylko 2 razy w nocy do jedzenia i jadła tak po 5 minut. Teraz znów się budzi jak wcześniej czyli koło 1, 3, 5, 7 wiec nie mam już problemu choć wolę jak dłużej śpi.
|
#4536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
ja tez i chce mi się wyc. taka piekna dziewczynka. jak co srode poszlam zwazyc Neluske (5600, zatem 150 w tydzień) i zapytałam pielegniarke o dopajanie (nasz pediatra na urlopie). moje pytanie uslyszala inna lekarka, wyszla z gabinetu i mowi, ze przy KP sa dwa powody do podania dziecku wody - goraczka albo upal. jeśli mama musi swój organizm ochladzac, dużo pije, to lepiej dziecku podac troszkę wody.
Cytat:
wolalam spokojnego zasypiającego w stanie blogosci baczka hehe.---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() dla mnie temat karmienia to na razie czarna magia a malutka dzisiaj tak pięknie wcinala banana, ze już nie moge doczekać się kiedy Nela będzie tak fajnie wybrudzona (i mama, wozek, zabawki... |
||
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
![]() a teraz już nie pamiętam o czym było ![]() pisałyście coś o wzmożonym apetycie przy kp ja może i taki mam.. ale wielu rzeczy sobie odmawiam.. boję się tych problemów brzuszkowych i nadal jestem na diecie.. wiem.. wiem... nie powinnam sobie odmawiać, bo sobie szkodzę.. ale od kiedy nie jem wcale nabiału i uważam na menu to naprawdę widzę poprawę.. krostki na twarzy W. wyskakują nadal, ale już nie tyle.. no i problemy brzuskzowe dużo mniejsze ![]() jeszcze troszkę się pomęczę i zacznę rozszerzać dietę.. miałam zacząć od dzisiaj, ale może od następnego pon ![]() Aaa.. no i żeby nie było że w ciąży dużo pisałam i jedzeniu i ciągle wyskakiwałam z jakimiś przepisami, a teraz zamilkłam w tym temacie.. Dostałam od Mamusi (była na chrzcinach) kilka cukinii, zawsze zajadaliśmy się smażonymi talarkami z cukinii w bułce tartej.. ale, że nie jadam teraz niczego smażonego to zrobiłam zupę krem z cukinii- wyszła przepyyysznie ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- no ale mimo mojej ścisłej diety do wagi sprzed ciąży brakuje mi 8kg
|
|
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zasnę!!! oglądałam bez dźwięku, żeby nie obudzić reszty domowników.. nieziemskie... |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do słoiczków hipp to też słyszałam, że są dobre tylko trzeba uważać bo niektóre są dosalane czy dosładzane... nie pamiętam, trzeba czytać etykiety ![]() a jeśli chodzi o cenę to lepiej czasem dołożyć parę złotych
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cukini też uwielbiam smażoną, ale teraz marzy mi się z grila z mozarella.
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę Jenny, że będzie miała podobną pamiątkę, choć u mnie było tak szybko, że szkoda byłoby nagrywać chyba, że 2 tygodniowe leżenie i swoją drogą poród wydaje mi się tak odległy, że to było tak dawno temu, aż się sobie dziwię.
|
|
#4543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w szoku jak moi rodzice są zachwyceni, przecież mama mi wcześniej mówiła, że np. ona nie będzie od tego by np. brać wnuczka na kilka h, a my w tany, a teraz? Teraz tato mój wczoraj dostał filmik jak Młody ćwiczy główkę i mówi, że oglądał go chyba 10 razy, mamie dziś napisałam, że się Daruś częściej uśmiecha to mi napisała że bardzo tęskni by to zobaczyć bo widziała tylko raz. Cytat:
Bo w moim przypadku może jest skoro mówicie, że takie powinny być warunki, ale coś czuję, że to jest interpretacja dowolna placówek skoro są aż takie rozbieżności. Cytat:
Jutro sobie pogadam z pediatrą. A w ogóle odnośnie tego mojego panikarstwa i wyszukiwania problemów to ja Wam powiem, że to chyba mnie sami lekarze nakręcają. Bo na poprz. usg bioderek , jak pisałam, niby ok, ale mamy nie kłaść na lewym boczku. No i dziś się okazało, że wszystko super, więc w teorii jedno z głowy i co...??? i za to wczoraj nam pediatra napisał, że mamy jechać do centrum rehabilitacji bo Młody może mieć lekką asymetrię ułożeniową..i wiecie, niby nic , ale pewno znów dostaniemy jakieś zalecenia by jakoś go układać czy coś....Więc jak z jednym koniec to coś z drugim mówią. Szlag. Teraz tylko mam nadzieję, że tej cholernej biegunki nie będzie bo mnie coś trafi!!! Pocieszam się, że prócz wodnistego wyglądu, kolor jak zwykle, zapach jak zwykle i jednak pije z piersi zupełnie normalnie ( czasami się szarpie, ale on jakoś tak ma) wcale nie niechętnie jak to piszą, że się zdarza.
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tej atmosfery chcę wrócić na porodówkę |
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
usuwałam przed chwila smsy z telefonu i znalazłam cala serie tych, które rodzinka wysylala mi tuz przed porodem Nelki
bardzo rozczulił mnie sms od tz "jak tam Nela? kopie? zaraz się zdziwi" moje zale na cewnik i odpowiedz siostry "sikaj do wora i nie marudz", "nie spij, bo przespisz porod i co pozniej dziecku opowiesz?" hehe. " tz bal się, ze nie zdazy z pracy dojechać, wiec od niego tez mam kilka wzruszających... "daj znac czy wszystko ok, bo chyba mi serce zaraz wyskoczy. kocham Cie MAMO" same takie fajne wiadomości. jejuuu jak dobrze, ze oni tam byli i pomogli mi te 10 godzin lezec i gapic się w sufit a po porodzie smsy od tz " corka nam się udala, jest super". wyslane w nocy... "dlaczego mnie tam nie ma, nadrobię w domu". i cala seria "nie zrobila kupy?" "zmienily jej pieluszke?" "nie placze?" "jak twoje nogi?""co wam przywieźć? nie plakala w nocy?" "czujesz te nogi?" " jutro będziemy spac razem. jak Nela nam da". a później z pracy (po pierwszej nocce w domu) "ledwo zyje. dzisiaj chyba musze spac w salonie" napisałam tez siostrze, ze mala dawala niezle popalić kopiac mnie po brzuchu i wyladowala w mydelniczce "pierwsza kara, karny jez już w szpitalu" ![]() ahhhh wspomnienia. i pomyslec, ze mam już w domu taka duza panienke!
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznie przybiera, u nas w tym tyg. tylko 150 ale przez te upaly mloda zupełnie zapominala o jedzeniu, przesypiala wszystko. dawałam jej cyca prawie na sile. i co ciekawe pieluchy były ciężkie od sikow, a kupki skromne. czyli moje inteligentne mleko wiedziało, ze ma być glownie napojem, a nie wypasionym daniem z deserem ![]() ja tez czuje wieksza potrzebne czestszego jedzenia - nad ranem banan, później jogurt, kanapki, o 12 już jestem glodna i jem zupe. w ostatnie dni pije jak szalona, ale faktycznie rzadko sikam. a kupa to od wyjścia ze szpitala same królicze bobki - dziecko wypija ze mnie cala wode! ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() za bioderka
|
||
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro jadę z Bartkiem na usg brzuszka, prosimy o mocne kciuki
dobranoc |
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Cos nie moge cytowac ..wrr
Justi poplakalam sie.. ![]() Diabli a brawo za wage Neli z tym dopajanien dobrze lekarka powiedziala... Z tym darciem sie przy jedzeniu moze goraco im i dla tego... Hmm nie wiem juz sama .. Moj jak zasna o 17 tak spi znaczy w miedzy czasie zostal wykapany ale chyba nietomny byl podczas kapieli i zjadl ...Co do szczepien to w przepusie jest ze dzieci urodzone przed koncem 37 tc lub dzieci z masa urodzeniowa 2500 i jak lekarz nie chce zaszczepic to trzeba udac sie do szpitala zakaznego tam zaszczepia , moj M urodzil sie w 37 w moim wypisie napisali ze urodzilam w 37 a w M wypisie ze w 38 i w ksiazeczce tez 38 wpisali wiec chyba czeka mnie wizyta na poloznictwie a coo w koncu kupe kasy placi sie za szczepienie.... A wiecie kiedy skojarOne sa darmowe dla dzieci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Zosi, faktycznie duza dziewczynka. niezle Was to usg zmylilo jakiego proszku uzywalas, ze mala az tak zareagowala? najważniejsze, ze u Was coraz lepiej. wpadaj jak masz wolna chwile. obecnie pojawiają się ciekawe informacje jak dbac o takie male bączki, wiec na pewno znajdziesz tez wskazówki dla Was w kupie raźniej!---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
pediatra na urlopie to nie zauważy Napisane przez Innocence_89 Mój Mateuszek body z krótkim rękawkiem nosi rozmiar 80 ![]() 80? no to szalejecie! dzisiaj znajoma z 10miesieczna corka wypytywałam i jej mala wazy 10kg i nosi ubranka 74-80
|
||
|
|
|
#4552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
trzymam :p Cytat:
Cytat:
body super tez mi sie podoba hiiTak bo do konca 37 tc jest albo to albo waga ponizej 2500 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zadnej aptece Ci tego nie przyjmą...
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli Ty gadulo, uwielbiam Cie czytac
a sms pierwsza klasa Justi- kciuki masz zapewnione ![]() A my jutro idziemy na szczepienie, 2gi raz 6w1 i rotawirus mam nadzieje, ze pojdzie gladko jak za pierwszym razem...
|
#4555 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz, może wtedy przestanie i nie będzie Cie niepotrzebnie wkurzac. najgorzej dusic w sobie...chyba zrozumie, ze to Wasze dziecko i Wy ustalacie zasady wychowywania ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
siostrzeniec urodzil się w październiku, hustawke dostal w wigilie, a w lutym już ja wystawili na all, bo młody stal się zbyt zywiolowy to już lepiej kupic taki "skoczek-centrum zabaw" - w nim dziecko "uwiezisz" na dluzej http://allegro.pl/centrum-zabaw-skoc...427217804.html http://tablica.pl/oferta/baby-bruin-...k-ID3kwyd.html ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc jutro zwracamy bo ma dyżur...ale naprawdę przechowuje wzorowo. W lodówce w 5 stopniach i jeszcze mam torebkę termoizolacyjną na przewozy, a szczepionka w torebce łącznie była może 20 minut ( moze być do 60)
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedz nabial, odstaw tylko mleko. ja kotlety z cukinii wcinam i młodej nic nie dolega ![]() ps. ciekawe to jest, bo jem wszystko i zostało mi ze 4kg :P a miałam chyba 20+ weź przykład z Ash i wyluzuj z dieta. stopniowo jedz coraz więcej i zobaczysz, ze roznicy nie będzie. |
|
|
|
|
#4558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się ciąży nie wyprę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A czemu robicie USG brzuszka?
|
|||||
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna, o napięciu...
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123...diagnoza_.html Magiusa, o asymetrii http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...nostronny.html uspokoiłam?
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyśmy po prostu nie mogli już powiedzieć lekarzom papa do następnego szczepienia.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

Ślub 27. X. 2012

w tym temacie jestem zielona
najgorsze że chce się pomóc a nie ma jak
no ale kazał czekać z podłapaniem nowych umiejętności
tak samo jak chce smoczka i idzie w końcu smoczek do dzioba - jak mały pisklaczek 

slicznie przybiera, u nas w tym tyg. tylko 150
Ja się ciąży nie wyprę
A czemu robicie USG brzuszka?