|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Moja teściowa też tylko wejdziemy do domu zaraz małą z nosidełka i lula i lula. W wózku też nie powozi jej normalnie tylko trzepie na wszystkie strony. Raczej nic nie mówię, ale ostatnio coś powiedziałam że ją wynosiła a ona że chciała żeby zasnęła i zaraz ją do wózka dała.
#4532 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() co do ząbków to na razie wyszły dwie dolne jedynki, a teraz ciągle gmera gdzieś palcami po jednej stronie z tyłu więc chyba tam coś idzie i go swędzi. spokojnie możesz czyścić, to fajny masaż dziąsełek robi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dziś zauważyłam że Przemek zaczął kojarzyć butelki - jak nie jest głodny a widzi zbliżającą się butlę z mlekiem to buźka się zamyka, a jak z wodą to od razu otwiera dziób ![]() ![]() Przemek też ... robiłyśmy dziś z mamą kolejny przesiew Przemkowych ciuszków ... 3/4 z tego co miesiąc temu były "dużo za duże" są dobre ![]() Cytat:
![]() ale dziwne z tymi szczepieniami, P. urodził się w 37 tyg i położna mówiła że dostaniemy szczepienia, a pediatra że nie bo waga ... piszecie o tych huśtawkach a widziałam wczoraj fajną na tablicy za 50 zł i się nawet zastanawiałam ... qrcze, może z okazji znalezienia pracy męża skusimy się ... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeszcze nie kupiliśmy, jutro znow jedziemy obejrzeć dwie sztuki ![]() trzymajcie kciuki, bo autko potrzebne na już - w niedziele trzeba male diabelstwa odebrać z szopenowskiego lotniska ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Dzieeewczyyynyyyy
![]() ![]() ![]() ![]() https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Ja też mrożę choć nie wiem w jakim celu. Tak na wszelki wypadek, a właśnie szkoda wylewać. Ja zazwyczaj w nocy musiałam ściągać jak mała spała 6h i budziła się tylko 2 razy w nocy do jedzenia i jadła tak po 5 minut. Teraz znów się budzi jak wcześniej czyli koło 1, 3, 5, 7 wiec nie mam już problemu choć wolę jak dłużej śpi.
#4536 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
ja tez i chce mi się wyc. taka piekna dziewczynka. jak co srode poszlam zwazyc Neluske (5600, zatem 150 w tydzień) i zapytałam pielegniarke o dopajanie (nasz pediatra na urlopie). moje pytanie uslyszala inna lekarka, wyszla z gabinetu i mowi, ze przy KP sa dwa powody do podania dziecku wody - goraczka albo upal. jeśli mama musi swój organizm ochladzac, dużo pije, to lepiej dziecku podac troszkę wody.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() dla mnie temat karmienia to na razie czarna magia ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
![]() ![]() a teraz już nie pamiętam o czym było ![]() pisałyście coś o wzmożonym apetycie przy kp ja może i taki mam.. ale wielu rzeczy sobie odmawiam.. boję się tych problemów brzuszkowych i nadal jestem na diecie.. ![]() wiem.. wiem... nie powinnam sobie odmawiać, bo sobie szkodzę.. ale od kiedy nie jem wcale nabiału i uważam na menu to naprawdę widzę poprawę.. krostki na twarzy W. wyskakują nadal, ale już nie tyle.. no i problemy brzuskzowe dużo mniejsze ![]() jeszcze troszkę się pomęczę i zacznę rozszerzać dietę.. miałam zacząć od dzisiaj, ale może od następnego pon ![]() Aaa.. no i żeby nie było że w ciąży dużo pisałam i jedzeniu i ciągle wyskakiwałam z jakimiś przepisami, a teraz zamilkłam w tym temacie.. Dostałam od Mamusi (była na chrzcinach) kilka cukinii, zawsze zajadaliśmy się smażonymi talarkami z cukinii w bułce tartej.. ale, że nie jadam teraz niczego smażonego to zrobiłam zupę krem z cukinii- wyszła przepyyysznie ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- no ale mimo mojej ścisłej diety do wagi sprzed ciąży brakuje mi 8kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zasnę!!! oglądałam bez dźwięku, żeby nie obudzić reszty domowników.. nieziemskie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jeśli chodzi o cenę to lepiej czasem dołożyć parę złotych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do cukini też uwielbiam smażoną, ale teraz marzy mi się z grila z mozarella.
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zazdroszczę Jenny, że będzie miała podobną pamiątkę, choć u mnie było tak szybko, że szkoda byłoby nagrywać ![]()
![]() |
#4543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w szoku jak moi rodzice są zachwyceni, przecież mama mi wcześniej mówiła, że np. ona nie będzie od tego by np. brać wnuczka na kilka h, a my w tany, a teraz? Teraz tato mój wczoraj dostał filmik jak Młody ćwiczy główkę i mówi, że oglądał go chyba 10 razy, mamie dziś napisałam, że się Daruś częściej uśmiecha to mi napisała że bardzo tęskni by to zobaczyć bo widziała tylko raz. Cytat:
Bo w moim przypadku może jest skoro mówicie, że takie powinny być warunki, ale coś czuję, że to jest interpretacja dowolna placówek skoro są aż takie rozbieżności. Cytat:
Jutro sobie pogadam z pediatrą. A w ogóle odnośnie tego mojego panikarstwa i wyszukiwania problemów to ja Wam powiem, że to chyba mnie sami lekarze nakręcają. Bo na poprz. usg bioderek , jak pisałam, niby ok, ale mamy nie kłaść na lewym boczku. No i dziś się okazało, że wszystko super, więc w teorii jedno z głowy i co...??? i za to wczoraj nam pediatra napisał, że mamy jechać do centrum rehabilitacji bo Młody może mieć lekką asymetrię ułożeniową..i wiecie, niby nic , ale pewno znów dostaniemy jakieś zalecenia by jakoś go układać czy coś....Więc jak z jednym koniec to coś z drugim mówią. Szlag. Teraz tylko mam nadzieję, że tej cholernej biegunki nie będzie bo mnie coś trafi!!! Pocieszam się, że prócz wodnistego wyglądu, kolor jak zwykle, zapach jak zwykle i jednak pije z piersi zupełnie normalnie ( czasami się szarpie, ale on jakoś tak ma) wcale nie niechętnie jak to piszą, że się zdarza.
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chcę wrócić na porodówkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
usuwałam przed chwila smsy z telefonu i znalazłam cala serie tych, które rodzinka wysylala mi tuz przed porodem Nelki
![]() ![]() ![]() ![]() tz bal się, ze nie zdazy z pracy dojechać, wiec od niego tez mam kilka wzruszających... "daj znac czy wszystko ok, bo chyba mi serce zaraz wyskoczy. kocham Cie MAMO" ![]() same takie fajne wiadomości. jejuuu jak dobrze, ze oni tam byli i pomogli mi te 10 godzin lezec i gapic się w sufit ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() napisałam tez siostrze, ze mala dawala niezle popalić kopiac mnie po brzuchu i wyladowala w mydelniczce "pierwsza kara, karny jez już w szpitalu" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez czuje wieksza potrzebne czestszego jedzenia - nad ranem banan, później jogurt, kanapki, o 12 już jestem glodna i jem zupe. w ostatnie dni pije jak szalona, ale faktycznie rzadko sikam. a kupa to od wyjścia ze szpitala same królicze bobki - dziecko wypija ze mnie cala wode! ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() za bioderka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jutro jadę z Bartkiem na usg brzuszka, prosimy o mocne kciuki
![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Cos nie moge cytowac ..wrr
Justi poplakalam sie.. ![]() Diabli a brawo za wage Neli z tym dopajanien dobrze lekarka powiedziala... Z tym darciem sie przy jedzeniu moze goraco im i dla tego... Hmm nie wiem juz sama .. Moj jak zasna o 17 tak spi znaczy w miedzy czasie zostal wykapany ale chyba nietomny byl podczas kapieli ![]() Co do szczepien to w przepusie jest ze dzieci urodzone przed koncem 37 tc lub dzieci z masa urodzeniowa 2500 i jak lekarz nie chce zaszczepic to trzeba udac sie do szpitala zakaznego tam zaszczepia , moj M urodzil sie w 37 w moim wypisie napisali ze urodzilam w 37 a w M wypisie ze w 38 i w ksiazeczce tez 38 wpisali wiec chyba czeka mnie wizyta na poloznictwie a coo w koncu kupe kasy placi sie za szczepienie.... A wiecie kiedy skojarOne sa darmowe dla dzieci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Napisane przez Innocence_89 ![]() Mój Mateuszek body z krótkim rękawkiem nosi rozmiar 80 ![]() 80? no to szalejecie! dzisiaj znajoma z 10miesieczna corka wypytywałam i jej mala wazy 10kg i nosi ubranka 74-80 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
trzymam :p Cytat:
Cytat:
![]() Tak bo do konca 37 tc jest albo to albo waga ponizej 2500 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
Diabli Ty gadulo, uwielbiam Cie czytac
![]() ![]() ![]() ![]() Justi- kciuki masz zapewnione ![]() A my jutro idziemy na szczepienie, 2gi raz 6w1 i rotawirus ![]() ![]()
#4555 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba zrozumie, ze to Wasze dziecko i Wy ustalacie zasady wychowywania ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/centrum-zabaw-skoc...427217804.html http://tablica.pl/oferta/baby-bruin-...k-ID3kwyd.html ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc jutro zwracamy bo ma dyżur...ale naprawdę przechowuje wzorowo. W lodówce w 5 stopniach i jeszcze mam torebkę termoizolacyjną na przewozy, a szczepionka w torebce łącznie była może 20 minut ( moze być do 60)
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kotlety z cukinii wcinam i młodej nic nie dolega ![]() ps. ciekawe to jest, bo jem wszystko i zostało mi ze 4kg :P a miałam chyba 20+ weź przykład z Ash i wyluzuj z dieta. stopniowo jedz coraz więcej i zobaczysz, ze roznicy nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Nuna, o napięciu...
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,123...diagnoza_.html Magiusa, o asymetrii http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...nostronny.html uspokoiłam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyśmy po prostu nie mogli już powiedzieć lekarzom papa do następnego szczepienia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.