|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
![]() Co do temperatury, to u dzieci jak jest 38 to się nic nie podaje dopiero jak przekroczy to tak ![]() Cytat:
![]() no ale ![]() ![]() ![]() Mój też się przewraca, wykręca żeby luknąć w tv ![]() Masakra mam jakiegoś wirusa w kompie ![]() Między innymi dlatego nie cytuję więcej bo mi wcięło, ale co do atmosfery to już nie będzie tak jak było ale spróbować zawsze można polepszyć relacje ![]() Przyszedł mi słoiczek z Bobovity ![]() Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2013-08-29 o 20:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i za jedyneczki ![]() Patrzcie co dziś się u nas działo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wow!!! ale super. zazdraszczam ![]()
![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michaś to jest za☠☠☠isty gość , normalnie śliczny chłopak (mój zięć ![]()
![]() |
![]() |
#4535 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście temp spadła i jest 37.5 ale ja nadal w stresie i wnikam Z Bobovit też mi marchewka przyszła. Zamawialam z ich strony jeszcze na babci i siostry adres jakiś czas temu i nic. I zastanawiam się czy to co mi przyszło to nie jest z tych ulotek co w szpitalu się wypelnialo. Cytat:
O ją cie ale czad ![]() A synus slicznosci ![]() Pochwale się też synkiem jutro. Ruchliwy strasznie ciężko mu foto strzelić. Opanował przerzut przez lewy bok na brzuch i każda okazję wykorzysta. I wiecie co raz nam spadł z łóżka. Wstyd się przyznać że nie upilnowalam. Dobrze że nisko i dywan włochaty ale tak mi się ręce trzesly ze strachu a dziec w szoku bo na spiocha nagle się przerzucił ale zaraz ryk ![]()
![]() |
![]() |
#4536 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co powiedziała lekarka na szczepieniach o tym bezdechu? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie doczytałam wszystkiego, jakaś zmęczona jestem.... Idę zaraz się wykąpać i spać. Krzyś już od godziny śpi na brzuszku ![]() ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-08-29 o 20:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ćwiczyłam jedną rzecz, na razie i tam mam szwy na tej ręce to nie mogę, od poniedziałku zaczynam p90x więc Zuzkę zostawię na później, na zmianę z crossfitem. Ona jest z USA jak się nie mylę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz spytam o to nosidełko - czy warto? Mam licytować na All?
![]() http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html ?
![]() |
#4539 | |||
Zakorzenienie
|
Dzieńdobey
![]() ![]() Ja już nie wierzę, że kiedyś się wyśpię. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo mój pójdzie do przedszkola tam gdzie moja mama pracuje, tam przyjmują od 2,5. Cytat:
![]() Cudny jest Twój Michaś ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
despa
- popieram - ja moge nawet sama ze soba tutaj pisac, ![]() oldzinx - witaj ![]() klementynka - ![]() - i ![]() ![]() panika_ka - CUDO ![]() ![]() agus - no szkoda zem nie wpadla na pomysla z wyslaniem smsa ![]() u nas dzis byla spokojna noc - spac poszlismy ok 20.30 - wstalimy o 3.30 i o 6 - i takze od 6 juz nie spimy ![]() ![]() idem dzis z mama Milusia zamelodowac - w koncu !!! - udalo sie mojej mamie dostac wolne w pracy ![]() ![]() to koncze jesc i Leceim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4541 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zaczął podjadać normalne jedzonko, to zaczął ładnie przybierać to Michaś pewnie też nabierze kmagg trzymam kciuki, żeby już było wszystko dobrze. Cytat:
![]() ![]() A w ogóle to tż gadał z kolegą ze straży granicznej i się okazało, że nie ma takiego czegoś, że w strefie przygranicznej dziecku wystarczy książeczka zdrowia, czy legitymacja. Musi mieć dowód. Czyli szwagierka i reszta świata źle nam mówiła. Udało nam się, bo jak by nas zatrzymali z małym to by nas zgarnęli do wyjaśnienia. Mi się od początku to wydawało podejrzane, ale jak zwykle wszyscy mądrzejsi Cytat:
![]() ![]() ![]() przyznam, że sama jakiś czas się wyłączyłam, podczytywałam tylko i się nie udzielałam. Ale szczerze to brakuje mi tej "poczekalniowej" atmosfery, kiedy po prostu gadałyśmy o wszystkim, a kiedy było trzeba, żaliłyśmy się bez obawy, że zostaniemy skrytykowane od razu. Szkoda, bo tak to zwykle się zaczyna, że jest coraz mniej i mniej postów, aż wreszcie wątek umiera. Oby tak się nie stało ![]() Liwka 100 lat ![]() Aaa no i chwalę się - Nikoś dzisiaj niespodziewanie w trakcie zabawy przewrócił się z plecków na brzuszek ![]() ![]() Idę sobie zrobić kanapkę z pasztetem ![]() ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-30 o 09:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4542 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze kiedyś nastania cudowna chwila kiedy nasze dziec pośpią do 9 ![]() Cytat:
![]() i smacznego, u nas dzisiaj tosty z rana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak wczoraj byliśmy na szczepieniu to lekarz położył Tomka na kozetce a ten siup od razu na brzuch A u nas noc niespokojna. o 12 zmierzyłam temp i było 38,9! Dostał syrop na zbicie i zeszło do 37,5. Rano znowu powyżej 38. Teraz śpi biedaczysko, zmęczony bardzo. Jak narazie temp 37,5. Mam nadzieje ze się unormuje bo jak nie to lekarz chyba nas czeka ![]()
Tomuś ![]() Edytowane przez oldzinx Czas edycji: 2013-08-30 o 09:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Tomuś. Oby szybciutko wrócił do zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4544 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Czekam na kuriera, kupiłam Krzysiowi drugą matę ![]() ![]() Dziś po raz pierwszy chcę wyjść z Krzysiem w chuście - troszkę do parku, potem do sklepu, a potem po tatusia na przystanek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Zbierałam się długo, żeby napisać ale jakoś ostatnio nie mam motywacji, żeby się udzielać... Dlaczego wiadomo. O całej sytuacji się nie wypowiadam bo mi nerwów szkoda. No ale po poście Despy pomyslałam, że spróbować warto, może jakoś się tu polepszy. U nas w porządku. Tzn. Kinga w dzień jest przesłodka, w nocy łobuzuje i budzi się 4-5 razy (to wtedy się cieszę) lub tak jak dziś "z pińcet" razy- to chodzę niewyspana... Ładnie rośnie, dużo się rusza i bardzo lubi bawić zabawkami. Namiętnie wszystko wpycha do swojej sodkiej paszczy ![]() Dawałam jej już na próbę troszke jabłka, marchwi, ziemniaka a dziś gotuje cukinię. Bardzo entuzjastycznie podchodzi do jedzenia ![]() Przez ostatnie dni troche chorowałam ale na szczęśćie w opiece nad Kingą pomogła moja mama. Bałam się, że Mała się zarazi ale na razie odpukać jest dobrze. Martwi mnie tylko, że wyczułam ostatnio koło lewego uszka taki guzek, groszek jakby, chyba powiększony węzeł... mam nadziję, że to nic takiego i przejdzie ![]() Tak to dzień za dniem mijają bardzo szybko, nie wiem nawet kiedy tak mi dziecko urosło ![]() Aa jeszcze mi się przypomniało. Ostatnio mój siostrzeniec (7 mies.) na chwilę spuszczony z oka zjadł kawałek gazety. Gazeta została wydalona w całości, więc gdyby którejś z Was się coś takiego przydażyło to wiecie- nic takiego ![]() ![]() Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że inne dziewczyny przemoga się tak jak ja i coś naskrobią... ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2013-08-30 o 10:55 Powód: ort. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gazeta ![]() No i fajnie, że Kinga taka przesłodka! ![]()
![]() |
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam tylko dodać otuchy tym, które teraz wstają po 'pińcet' razy w nocy. Jak pamiętacie, albo i nie, mój mały też tak wstawał i myślałam, że to się nigdy nie skończy, też zaczynałam wątpić w moje mleko i chciałam zacząć dokarmiać mm, ale przetrwałam i nagle, z dnia na dzień, zaczął przesypiać całe noce. Od razu z grubej rury. Więc dziewczyny nie poddawajcie się, jest nadzieja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję tego nocnego wstawania ![]() ![]() Oby ten guzek to nie było nic poważnego. No i fajnie, że się odezwałaś. Miejmy nadzieję, że powoli znów rozkręcimy wątek i coraz więcej zbłąkanych owieczek powróci ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4551 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie uwierzycie, ale mój łakomczuch przestał lubic jeść....przy każdym słoiczku od wczoraj jest ryk /(a rzadko mu sie zdarza płakać) i plucie na odległośc...mam nadzieje, ze mu przejdzie. do tego ten piorunski katar i juz nie pozwala sobie katarkiem sciagać...trzeba mu trzymac głowe i sie siłować...wode morska tez tylko podstepem da się wpuścic, a na dodatek te bąble po ugryzieniu mimo hydrokortyzonie nie schodza...;/ wszystkie plagi egipskie.... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4552 | |||||||
Zadomowienie
|
witam się
![]() ale przystojniak ![]() ktos ma niewątpliwy talent ![]() Cytat:
![]() a z tym spadaniem z łóżka to ja też parę historii słyszałam.. staram się nie zostawiać małej samej bez obwarowania ![]() ale np. czasami mam dla niej z jednej strony rogala, to tak go poobraca, wytarmosi i przerzuci, że nie jest to już pewna ochrona Cytat:
![]() zobacz może opinie na necie jeszcze bo tutaj cisza.. a licytujesz?/zlicytowałaś już? Cytat:
![]() ja też ostatnio miałam parcie na pasztet ![]() ![]() Cytat:
oby się unormowało ![]() Cytat:
ja kupiłam 2 chusty i jak na razie wolę nosidełko.. napisz później jak wycieczka, jestem ciekawa jak w chuście ![]() Cytat:
![]() tego guzka lepiej sprawdź, zapytaj lekarza.. moja Ewa miała coś takiego na rączce w okolicach łokcia, lekko wyczuwalny ale później jakoś samo znikło.. tylko za uszkami, okolice głowy to lepiej zbadać ![]() a z tą gazetą ![]() ciekawe czy szło ponownie przeczytać hahhha (sorry ale tak mi się skojarzyło) Cytat:
![]() idzie jesień... chodzicie może na grzybobrania? ja już nie mogę się doczekać.. mam już parę ususzonych.. ale to zaledwie garstka- czekam na deszcz ![]() achhh barszczyk z uszkami, bigosik.. rozmarzyłam się ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4553 | |||||
Wtajemniczenie
|
Jaki śliczny Michaś!
Cytat:
Oczywiście ja do BLW nie namawiam, każdy karmi jak chce. Ja chyba będę robić mieszanie - więcej BLW, ale też trochę papek. Nie jestem ortodoksem ![]() A co do Zuzki - mówi z akcentem, rodowitą Amerykanką na pewno nie jest. Cytat:
![]() Pasztet mniam! Cytat:
Cytat:
![]() Brawa za postępy! Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do gazety to musiałabym zapytać siostry czy była czytelna hehe ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
wypatrzyłam, ze od jutro obiadki i deserki bd w rossmanie po 3,49 i bierze sie 4, a płaci za 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4556 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moze jakis masaz tz zrobi ![]() Cytat:
![]() haha dobra akcja z gazeta - widac ''naukowiec'' rosnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do moich wylotow i powrotow - no ja nie moge przebywac wiecej niz 8tyg poza granica Norwegii, inaczej mi by odebraki kase z macierzysnkiego - co kraj to inny obyczaj przynajmniej se polatam ![]() ![]() chyba mam jakis syndrom niedopochniecia - ciagle o facetach mysle ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z katarkiem mam ten sam problem. Dzisiaj jak mu rano próbowałam coś tam wyciągnąć to tak wrzeszczał, ze tż słyszał za bramą. Cytat:
![]() a grzybków jeszcze u nas nie ma, bo susza jak na pustyni. Czekamy na deszcz a potem w las ![]() Właśnie wróciłam z miasta, byłam z mamą, bo tż odsypiał nockę. Kupiłam małemu huśtawkę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4559 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4560 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z fridą to samo... Odpycha, wygina się, cyrki ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie, te zabawki Lamaze takie drogie... A ja tę matę i motyla kupiłam za 65 zł razem z dostawą ![]() ![]() A "wycieczka" - dwa razy wychodziliśmy; raz do parku na trochę (nie czułam się jeszcze pewnie), potem do sklepu po kilka rzeczy. Jak wróciliśmy do domu i wyjęłam Krzysia, to się biedak rozpłakał, tak dobrze Mu było u mamy na brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Aaaa, i jeszcze o grzybach - UWIELBIAM zbierać! ![]() ![]() ![]() W zeszłym roku nie byłam, w tym roku pewnie też nie... ![]() ![]() ![]() A jeździliśmy przeważnie w okolice Zalewu Zegrzyńskiego, czasem za Wyszków ![]() Ech, poszlabym na grzyby... ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Zapomniałam jeszcze: zjadłam dziś 2 naleśniki z serem białym i dżemem, polane odrobiną jogurtu i cukru waniliowego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.