Anglia :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-22, 21:15   #4531
Mahora
Zadomowienie

Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
sylwunia

aaliyah przeczytałąm twoją wypoiwedź przed wariacją serwera na wizażu ale niestety nie pamiętam dokłądnie jak mam napisać dokłądnie odnośnie tego pochodzenia. Możesz mi napisać jeszcze raz please?

PS czy uważacie że opcja płacenia pay pal na ebayu jest całkowicie bezpieczna? Bo sama nie jestem do tego przekonana, a chciałabym coś zamówić z ebaya...
Ja nie Aaliyah ale sie z Nia zgadzam - born in Poland/polish parents, bo tam zdaje sie, ze o podstawe obywatelstwa.

Uzywam paypala od jakiegos roku i nie mialam zadnych problemow (odpukac)
Stary 2008-06-22, 21:38   #4532
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Paypall to chyba najbezpieczniejsza forma placenia na e bay. W razie jakby cos bylo nie tak zwracaja kase, moj TZ kupil kiedys tel i okazalo sie ze jest kradziony. Sprzedawca odmowil zwrotu, paypall odzyskal pieniadze

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 22:40   #4533
parapet16
Raczkowanie

jaką prace może wykonywać w Anglii 16-latka ? wyjeżdzam za tydzień i nie bardzo wiem co mnie czeka a wiem że nie każdą pracę dostanę
parapet16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 23:07   #4534
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliyah przeczytałąm twoją wypoiwedź przed wariacją serwera na wizażu ale niestety nie pamiętam dokłądnie jak mam napisać dokłądnie odnośnie tego pochodzenia. Możesz mi napisać jeszcze raz please?
Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Ja nie Aaliyah ale sie z Nia zgadzam - born in Poland/polish parents, bo tam zdaje sie, ze o podstawe obywatelstwa.
Dzieki Mahora, tak wlasnie napisalam

Olka pozzerzalo mi pelno postow niestety...
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 10:07   #4535
iwONKA595
Zadomowienie

Olka ja tez mam Paypal i nigdy nie mialam problemow, tyle ze troche nie wiedzialam jak go obslugiwac i dopiero ostatnio odkrylam jak przesylac pieniadze z niego na normalne konto bo myslalam ze to sie robi automatycznie

a co do CV to z checia odpowiem ci na pyt jak sie do niego odnosza pracodawcy jak przejde jakas rozmowe o prace.w sumie wydaje mi sie ze niektorzy koloryzuja i uwazam to za glupote. i tak wyjdzie szydlo z worka.
a u nas dzisiaj angielska pogoda...
Stary 2008-06-23, 10:23   #4536
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

iwonka595 a jak przesyła się pieniądze na normalne konto

sylwunia3009 ta suknia siostry była kupowana na ebay'u? Jeśli tak, mogę wiedzieć ile kosztowała?
Stary 2008-06-23, 10:36   #4537
Mischoko
Zakorzenienie

GG do Mischoko

Witam serdecznie jestem tu nowa, chcialam zapytac czy jest ktos ze Swindon lub okolic? Pytam bo staram sie znalezc dobrego gina i nie wiem co o tym sadzicie. Moze znacie kogos w poblizu (np. Bristol) kto pomoze starajacym sie rodzicom? Z gory wielkie dziekuje
Stary 2008-06-23, 11:08   #4538
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Co do mojej siostry, jest podobna do taty, a ja do nikogo, nawet do sasiada nie

Opowiadaj, jak tam wesele? Ja tez placze, jak ogladam dvd z wesela brata :P

Wczoraj, wykorzystujac ladna pogode, poszlam z moim najmlodszym braciszkiem (w sobote do mnie przylecial i zostaje na cale wakacje) na spacerek do lasu, przeszlismy chyba 18736376287 km i dzisiaj wszystko mnie boli... A jutro impreza... i w sobote impreza... i jeszcze na konie chcialabym pojechac w srode... i zaczynamy chyba w tym tygodniu malowanie - doprawdy nie wiem, jak sie z tym wszystkim wyrobic! Ale przynajmniej pogoda jest ladna i mnie to nastawia optymistycznie do zycia.

Olka - wiele razy placilam PayPalem i zawsze bylo okej, wiec ze swojej strony polecam
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 11:39   #4539
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
przeszlismy chyba 18736376287 km i dzisiaj wszystko mnie boli...
Stary 2008-06-23, 12:51   #4540
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet16 Pokaż wiadomość
jaką prace może wykonywać w Anglii 16-latka ? wyjeżdzam za tydzień i nie bardzo wiem co mnie czeka a wiem że nie każdą pracę dostanę
prawdę powiedziawszy to ja nigdzie nie widzialam ogłoszeń dla osób poniżej 18 r ż.

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość

Uzywam paypala od jakiegos roku i nie mialam zadnych problemow (odpukac)
tak właśnie napisałam... Dzięki dziewczyny za informacje o tym pay palu... Teraz wiem że mogę z niego bezpiecznie korzystać...

A dzisiaj podjęłam pierwsze kroki żeby pracować jako wolontariusz.. Nie wiem co i jak z tego wyjdzie, ale mam nadzieję że coś zacznę w końcu robić bo czuję że cofam się w rozwoju.... Czas ucieka na niczym nierobieniu, i zamiast uczyć się czegoś nowego, robić jakieś certyfikaty, rozwijać się utknęłam....
Stary 2008-06-23, 14:09   #4541
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie bylo
Witam wszystkie emigrantki.

I mam pytanie... wysylalyscie kiedys list plecony z Uk do Polski lub odwrotnie Czekam juz tydzien i sie niecierpliwie... A byl to polecony priorytet...

A tak w ogole za oknem pieknie cieplutko, az chce sie gdzies pojechac.

Pozdrawiam

Z Polski do Uk jak list zostaje wysłany w poniedziałek popołudniu to ja go dostaje najpóźniej w sobote z rana

Lovely
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 14:29   #4542
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
A ja musze się pochwalić..Wypatruje w oknie,a tam idzie tż z torbą i bukietem róż. Moja rekacja była czy ja mam zwidy,okazało się że nie,przyjechał na tydzień i wracać będziemy już razem. Moja radość niezna granic jestem taakaa szczęśliwa bo to jest mega niespodzianka.
bardzo by mnie wzruszyla taka niespodzianka

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Hej dizewczyny

Za tydzien i troche mam wyniki matury i sie boje
Duuuzo od nich zalezy:/
Stres zatem nadchodzi i wyzywanie sie na Tz.
nie stresuj sie, nic to nie zmieni

Cytat:
Napisane przez maaadi Pokaż wiadomość
hej dziewczynki nie odzywalam sie jeszcze za duzo, bo prawdziwa emigrantka nie bylam , no ale teraz moge chyba sie tak nazywac

od dzis jestem w Londynie, po 30 dniowej podrozy i ciezkim dniu lazenia w poszuakiwaniu mieszkania, moge sie wam pochwalic ze MAMY GDZIE MIESZKAC
Anglelka ktora jest polskiego pochodzenia ale wyglada cos na hinduske, takze fajne 1 wrazenie dom w stanie idealnym mieszka co prawda ona z dwojka dzieci no ale zobaczymy. pokoik mamy spory,z podwojnym lozkiemi mebelkami. szkoda tylko ze netu brak ale moze jakies przezyjemy. Na chswick. za 120 tyg. ahh mialyscie racje ze nie bedzie z tym problemu. teraz tylko modle sie zeby koelzanka znalazla prace i nie zwiala mi do pl :P
czesc Maaadi, mieszkasz w mojej ulubionej dzielnicy
Mieszkalam na Chiswick High Road przez pol roku a teraz mieszkam 30 minut spacerkiem od Chiswick.
A Ty masz juz prace?

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie bylo
Witam wszystkie emigrantki.

I mam pytanie... wysylalyscie kiedys list plecony z Uk do Polski lub odwrotnie Czekam juz tydzien i sie niecierpliwie... A byl to polecony priorytet...

A tak w ogole za oknem pieknie cieplutko, az chce sie gdzies pojechac.

Pozdrawiam
od mamy priorytet dostalam po 3 dniach.

Cytat:
Czesc Dziewczny. No i po slubie mojej siostry. Poplakalam sie na ceremoni, potem w domu i jeszcze dzisiaj rano jak ogladalam zdjecia. Ale to ze szczescia.
zazdroszcze udanej zabawy

Cytat:
Przy okazji powrotu Iwonki do Polski zastanawiałam się nad jedną rzeczą...Otóż jak wiadomo iwona wróciła z bogatym doświadczeniem zawodowym do Polski.. No i jak odniosą się do tego pracodawcy? Czy raczej myślą sobie: "jasne co nam tu laska naściemniała, przecież polacy wracają do polski bo w anglii pracowali tylko na zmywaku a to co wypisują w cv to brednie" czy raczej " o super że ma tyle doświadczenia, zadzwonię do jej pracodawcy i zapytam się jak się sprawowała w pracy"....
Jest mnostwo ludzi klamiacych w swoich CV, czego przyklad mielismy w Apprentice. Niektorzy ludzie (nazwijmy ich oszustami) napisza wszystko zeby dostac prace i dla kazdego pracodawcy maja inne CV. Jesli pracodawca nie sprawdza wierzytelnosci CV to jest mi bardzo przykro w stosunku to wszsytkich uczciwych, ktorzy zostali odrzuceni.

Czesc Mischoko!

Cytat:
Napisane przez parapet16 Pokaż wiadomość
bez problemu dostaniesz prace jako kelnerka (jesli mowisz po angielsku) - legalnie mozna pracowac w UK od 16rz.

A ja wrocilam z konferencji w Stonleigh (7mil od Coventry central), pogoda byla okropna ale fajnie bylo. Nie przepracowalam sie i w sobote jak zrobilam co mialam zrobic poszlam spacerkiem do Coventry i kupilam sobie 2 pary butow i 2 topy
Dobrze, ze dzis swieci slonko

pozdrowionka zmykam cos kupic na lunch bo umieram z glodu.
Stary 2008-06-23, 17:38   #4543
poulette
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny,
to znowu ja. Ostatnio zadawalam wam pare pytan dotyczacych kosztow zycia w UK. Teraz moj maz dostal wreszcie ko nkretna propozycje i zastanawiamy sie czy jest ona dobra czy nie.
27 000 funtow na rok, czyli 2 250 na miesiac, czyli 562 funty na tydzien.
Wiem ze zalezy gdzie sie mieszka i ile sie placi za to mieszkanie, powiedzmy, ze chcielibysmy dwupokojowe mieszkanie gdzies niedaleko Hampton Court.

Wydaje nam sie ze to malo, szczegolnie ze ja nie bede pracowac bo bede zajmowac sie naszym synkiem.
Powiedzcie czy to malo czy duzo.
Dziekuje z gory za wasza pomoc.
Pozdrwiam.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:34   #4544
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
atka, super niespodzianka
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Atka takie niespodzianki sa najlepsze też takie miałam tylko czasu kiedy tż był we wojsku Tak wiec ciesze sie ze jestes szczesliwa - bo rozstania sa dobre na chwile .
Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
atka - super niespodziankamusialas miec niezla mine...
Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
O kurcze alke Ci zrobil niespodzianke... Szczésciara
Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
atka83 niespodzianka super
Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość
bardzo by mnie wzruszyla taka niespodzianka
A noo niespodzianka super była,udało mu się i to nieźle mnie zaskoczyć. Koculku,ja byłam w takim szoku,że z początku nie docierało do mnie,że przyjechał. Za to tż był wzruszony. Sysuniu,a no prawda takie niespodzianki są naprawde niesamowite.
Fajnie,że cieszycie się ze mną z tej niespodzianki.

Nawet teraz nie mam czasu siedzieć w necie,spędzam non stop z tż-tem,co się dziwić byliśmy bardzo stęsknieni.Dzisiaj byliśmy po bilet do Soton,tż sobie kupował.

Nadrobilam zaległości i moge zmykać do tż-ta.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:45   #4545
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Kuseczko sukienka z przesylka kosztowala 80 funtow.

Vedma sama ceremonia byla mometami smieszna, bo moja siostra i jej TZ nauczyli sie na pamiec przysiegi i pare razy zdarzylo im sie zaczac mowic zanim urzedniczka skonczyla. A wesele, to bylo male przyjecie, tylko 14 osob, rodzice, ja i brat pana mlodego, moj TZ i paru znajomych. Ogolnie bylo swietnie. Chyba najlepsze wesele na jakim bylam, sami swoi, a nie ciotki, ktore sie widzialo raz w zyciu.

Poulette, ja moge powiedziec, ze jezeli tylko Twoj TZ bedzie mial dochod to to jets bardzo malo, u nas jest duzo taniej niz w okolicach do , ktorych wy chcecie sie przeprowadzic i ta kwota nie jest wystarczajaca, szczegolnie jak sie ma dziecko. Anglia ma to do siebie, ze jezeli zarabia sie powyzej jakiejs tam kwoty to nie nalezy sie zaden dodatek, a Twoj TZ bedzie mial duzo powyej. Chyba ze sie myle jezeli chodzi o prawo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 18:54   #4546
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Poulette, ja moge powiedziec, ze jezeli tylko Twoj TZ bedzie mial dochod to to jets bardzo malo, u nas jest duzo taniej niz w okolicach do , ktorych wy chcecie sie przeprowadzic i ta kwota nie jest wystarczajaca, szczegolnie jak sie ma dziecko. Anglia ma to do siebie, ze jezeli zarabia sie powyzej jakiejs tam kwoty to nie nalezy sie zaden dodatek, a Twoj TZ bedzie mial duzo powyej. Chyba ze sie myle jezeli chodzi o prawo.
Tez nam sie wydaje, ze na trojke to malo, ale wole sie upewnic u osob ktore tam mieszkaja, zanim odrzucimy te oferte. Dziekuje za odpowiedz.
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 19:27   #4547
koculek
Zakorzenienie

poulette 27tys to zdecydowanie za malo! Na reke mialby 1600 funtow miesiecznie i jesli chcecie 2 pokoje to nie ma szans
Stary 2008-06-23, 20:20   #4548
koculek
Zakorzenienie

Kupiłam bilet do Pl na święta :hurra: lecę 15 grudnia i dzięki temu oszczędzę 90 funtów, bo jakbym leciała 19 grudnia to cena sięga już 190 funtów! Za mało konkurencji lata to Poznania. Mój Tż i rok temu i teraz leci do domu z Heathrow za 78! A ja muszę się jeszcze na Stansted tłuc. No ale będę miała czas, aby nacieszyć się siostrzeńcem czy też siostrzenicą - jeszcze nic nie wiadomo
Stary 2008-06-23, 21:19   #4549
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam bilet do Pl na święta :hurra: lecę 15 grudnia i dzięki temu oszczędzę 90 funtów, bo jakbym leciała 19 grudnia to cena sięga już 190 funtów! Za mało konkurencji lata to Poznania. Mój Tż i rok temu i teraz leci do domu z Heathrow za 78! A ja muszę się jeszcze na Stansted tłuc. No ale będę miała czas, aby nacieszyć się siostrzeńcem czy też siostrzenicą - jeszcze nic nie wiadomo
no to nic tylko zazdrościć, bilety w interesującym mnie mieście i terminie- 520 funtów!! Szok
Cytat:
poulette 27tys to zdecydowanie za malo! Na reke mialby 1600 funtow miesiecznie i jesli chcecie 2 pokoje to nie ma szans
Mało???? Połowę z tego chciałabym zarabiać

PS czy biura podróży organizują jakieś wycieczki w zimę? Bo staram się coś znaleźć w tym momencie na święta i nic nie ma a może jeszcze za wcześnie jest?

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2008-06-24 o 07:09
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 08:24   #4550
iwONKA595
Zadomowienie

kuseczka jak wchodzisz na paypal to po lewej str na gorze masz "withdraw" - klikasz na to, musisz zarejestrowac sobie konto na ktore beda przesylane pieniadze i przesylasz. czeka sie ok 5-7 dni.
koculek wreszcie znalazlam twoje konto na naszej klasie
olka no na 3 osoby to 400funtow tyg nie jest duzo...

nam pogoda nadal dopisuje, sprzedalam wreszcie auto w anglii, troche mnie to meczylo ze mam tam jeszcze niezalatwiona sprawe, no ale z glowy
milego dnia
Stary 2008-06-24, 12:06   #4551
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Tez nam sie wydaje, ze na trojke to malo, ale wole sie upewnic u osob ktore tam mieszkaja, zanim odrzucimy te oferte. Dziekuje za odpowiedz.
Mi rowniez wydaje sie, ze to niewiele jak na 3 osoby.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 12:18   #4552
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Mi rowniez wydaje sie, ze to niewiele jak na 3 osoby.
eee no właśnie przeliczyłam sobie i faktycznie to nie wychodzi aż tak dużo... no ale też nie mało, chyba że w tej okolicy w której wizażanka chce mieszkać...

czy ktoś może jest bardziej inteligentny niż ja i wytłumaczy mi o co dokłądnie chodzi z tymi wycieczkami na ebayu?? Przecież to niemożliwe żeby wycieczka tyle kosztowała...

http://cgi.ebay.co.uk/HOLIDAY-IN-CAN...d=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/France-holiday...d=p3286.c0.m14
Stary 2008-06-24, 12:48   #4553
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
eee no właśnie przeliczyłam sobie i faktycznie to nie wychodzi aż tak dużo... no ale też nie mało, chyba że w tej okolicy w której wizażanka chce mieszkać...

czy ktoś może jest bardziej inteligentny niż ja i wytłumaczy mi o co dokłądnie chodzi z tymi wycieczkami na ebayu?? Przecież to niemożliwe żeby wycieczka tyle kosztowała...

http://cgi.ebay.co.uk/HOLIDAY-IN-CAN...d=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.co.uk/France-holiday...d=p3286.c0.m14
Hahaha nie mam zielonego pojécia.. wiele rzeczy mnie w zyciu zaskakuje jesli o ceny chodzi na takich stronach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 13:02   #4554
ephemeral
Raczkowanie

Cześć!Kochane, mam do Was pytanie. Chodzi o tel. mam w sieci o2, aktywowałam sobie usługę text anytime, ale... Pisze sms i normalnie mnie kasuje, Jestem teraz w Pl, a pisze do kogoś w UK... Kurcze, a mój facet piszać do mnie z UK do Pl na nr o2 nie płaci nic... Czy wy wiecie o co chodzi???
ephemeral jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-24, 13:13   #4555
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ephemeral Pokaż wiadomość
Cześć!Kochane, mam do Was pytanie. Chodzi o tel. mam w sieci o2, aktywowałam sobie usługę text anytime, ale... Pisze sms i normalnie mnie kasuje, Jestem teraz w Pl, a pisze do kogoś w UK... Kurcze, a mój facet piszać do mnie z UK do Pl na nr o2 nie płaci nic... Czy wy wiecie o co chodzi???
to chyba jasne że za granicą zawsze będą cię kasowali, bo to jest wysyłane w ramach roamingu
Stary 2008-06-24, 13:20   #4556
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Zgadzam sie z Olka masz wlaczony roaming dlatego placisz, nawet jesli wysylasz na angielski numer.
Olka nie mam pojecia, ale moj TZ powiedzial, ze to pewnie chodzi o jakies broszurki albo cos bo napewno nie wycieczka, albo jest mnostwo ukrytych oplat, o ktorych dowiadujesz sie pozniej. pewnie wysylaja papiery a tam pisze, ze trzeba za cos zaplacic.
Nie mam zaufania do takich spraw, ja wole sprawdzone biuro, mimo, ze drozsze od niektorych, ale przynajmniej mam pewnosc, ze nie zaskoczy mnie basen bez wody, albo pokoj z pojedynczym lozkiem, z grzybem na scianie i bez prysznica.

Stary 2008-06-24, 19:06   #4557
camillaca
Raczkowanie

GG do camillaca

Witam Dziewczyny!!!!!!!!!
Pilnie poszukuję kobiety lat 35+ do pracy na stanowisku cleanera,full time,z zakwaterowaniem.Język angileski nie jest konieczny.Warunki i atmosfera jest super,wiem bo pracuję w tym miejscu.Jeśli znacie kogoś luba któraś z Was jest chętna to proszę o szybki kontakt
mój nr telefonu 07525830860

52 51 50 49 48.85 48 47 46

Edytowane przez camillaca
Czas edycji: 2008-06-25 o 12:10
camillaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 10:48   #4558
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

A niech to !!! Jestem przeziębiona. Nie wiem dlaczego ja w tej Anglii tak często choruję

Moim gościom Manchester się niezbyt podoba. W sumie to się nie dziwię

olka_222 mi też się wydaje, że to nie jest cena za wycieczkę. Może właśnie za broszurki czy coś...
Stary 2008-06-25, 13:12   #4559
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
A niech to !!! Jestem przeziębiona. Nie wiem dlaczego ja w tej Anglii tak często choruję

ja mam szczescie i choruje raz na 5 lat
Stary 2008-06-25, 13:31   #4560
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam szczescie i choruje raz na 5 lat
Hahaha .. Ty to potrafisz pocieszyc czlowieka

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości