![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia :)
Cytat:
![]() Uzywam paypala od jakiegos roku i nie mialam zadnych problemow (odpukac)
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Paypall to chyba najbezpieczniejsza forma placenia na e bay. W razie jakby cos bylo nie tak zwracaja kase, moj TZ kupil kiedys tel i okazalo sie ze jest kradziony. Sprzedawca odmowil zwrotu, paypall odzyskal pieniadze
#4533 |
Raczkowanie
|
jaką prace może wykonywać w Anglii 16-latka ? wyjeżdzam za tydzień i nie bardzo wiem co mnie czeka a wiem że nie każdą pracę dostanę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Olka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zadomowienie
|
Olka ja tez mam Paypal i nigdy nie mialam problemow, tyle ze troche nie wiedzialam jak go obslugiwac i dopiero ostatnio odkrylam jak przesylac pieniadze z niego na normalne konto bo myslalam ze to sie robi automatycznie
![]() a co do CV to z checia odpowiem ci na pyt jak sie do niego odnosza pracodawcy jak przejde jakas rozmowe o prace.w sumie wydaje mi sie ze niektorzy koloryzuja i uwazam to za glupote. i tak wyjdzie szydlo z worka. ![]() a u nas dzisiaj angielska pogoda... ![]()
#4536 |
Zadomowienie
|
iwonka595 a jak przesyła się pieniądze na normalne konto
![]() sylwunia3009 ta suknia siostry była kupowana na ebay'u? Jeśli tak, mogę wiedzieć ile kosztowała?
#4537 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie jestem tu nowa, chcialam zapytac czy jest ktos ze Swindon lub okolic? Pytam bo staram sie znalezc dobrego gina i nie wiem co o tym sadzicie. Moze znacie kogos w poblizu (np. Bristol) kto pomoze starajacym sie rodzicom? Z gory wielkie dziekuje
![]()
#4538 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Opowiadaj, jak tam wesele? Ja tez placze, jak ogladam dvd z wesela brata :P Wczoraj, wykorzystujac ladna pogode, poszlam z moim najmlodszym braciszkiem (w sobote do mnie przylecial i zostaje na cale wakacje) na spacerek do lasu, przeszlismy chyba 18736376287 km i dzisiaj wszystko mnie boli... A jutro impreza... i w sobote impreza... i jeszcze na konie chcialabym pojechac w srode... i zaczynamy chyba w tym tygodniu malowanie - doprawdy nie wiem, jak sie z tym wszystkim wyrobic! Ale przynajmniej pogoda jest ladna i mnie to nastawia optymistycznie do zycia. Olka - wiele razy placilam PayPalem i zawsze bylo okej, wiec ze swojej strony polecam ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
#4540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dzisiaj podjęłam pierwsze kroki żeby pracować jako wolontariusz.. Nie wiem co i jak z tego wyjdzie, ale mam nadzieję że coś zacznę w końcu robić bo czuję że cofam się w rozwoju.... Czas ucieka na niczym nierobieniu, i zamiast uczyć się czegoś nowego, robić jakieś certyfikaty, rozwijać się utknęłam.... ![]() ![]()
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Polski do Uk jak list zostaje wysłany w poniedziałek popołudniu to ja go dostaje najpóźniej w sobote z rana ![]() Lovely ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mieszkalam na Chiswick High Road przez pol roku a teraz mieszkam 30 minut spacerkiem od Chiswick. A Ty masz juz prace? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czesc Mischoko! Cytat:
A ja wrocilam z konferencji w Stonleigh (7mil od Coventry central), pogoda byla okropna ale fajnie bylo. Nie przepracowalam sie i w sobote jak zrobilam co mialam zrobic poszlam spacerkiem do Coventry i kupilam sobie 2 pary butow i 2 topy ![]() Dobrze, ze dzis swieci slonko ![]() pozdrowionka zmykam cos kupic na lunch bo umieram z glodu.
![]() |
#4543 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny,
to znowu ja. Ostatnio zadawalam wam pare pytan dotyczacych kosztow zycia w UK. Teraz moj maz dostal wreszcie ko nkretna propozycje i zastanawiamy sie czy jest ona dobra czy nie. 27 000 funtow na rok, czyli 2 250 na miesiac, czyli 562 funty na tydzien. Wiem ze zalezy gdzie sie mieszka i ile sie placi za to mieszkanie, powiedzmy, ze chcielibysmy dwupokojowe mieszkanie gdzies niedaleko Hampton Court. Wydaje nam sie ze to malo, szczegolnie ze ja nie bede pracowac bo bede zajmowac sie naszym synkiem. Powiedzcie czy to malo czy duzo. Dziekuje z gory za wasza pomoc. Pozdrwiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie,że cieszycie się ze mną z tej niespodzianki. ![]() Nawet teraz nie mam czasu siedzieć w necie,spędzam non stop z tż-tem,co się dziwić byliśmy bardzo stęsknieni.Dzisiaj byliśmy po bilet do Soton,tż sobie kupował. ![]() Nadrobilam zaległości i moge zmykać do tż-ta. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
Kuseczko sukienka z przesylka kosztowala 80 funtow.
Vedma sama ceremonia byla mometami smieszna, bo moja siostra i jej TZ nauczyli sie na pamiec przysiegi i pare razy zdarzylo im sie zaczac mowic zanim urzedniczka skonczyla. A wesele, to bylo male przyjecie, tylko 14 osob, rodzice, ja i brat pana mlodego, moj TZ i paru znajomych. Ogolnie bylo swietnie. Chyba najlepsze wesele na jakim bylam, sami swoi, a nie ciotki, ktore sie widzialo raz w zyciu. Poulette, ja moge powiedziec, ze jezeli tylko Twoj TZ bedzie mial dochod to to jets bardzo malo, u nas jest duzo taniej niz w okolicach do , ktorych wy chcecie sie przeprowadzic i ta kwota nie jest wystarczajaca, szczegolnie jak sie ma dziecko. Anglia ma to do siebie, ze jezeli zarabia sie powyzej jakiejs tam kwoty to nie nalezy sie zaden dodatek, a Twoj TZ bedzie mial duzo powyej. Chyba ze sie myle jezeli chodzi o prawo.
![]() |
#4546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
poulette 27tys to zdecydowanie za malo! Na reke mialby 1600 funtow miesiecznie i jesli chcecie 2 pokoje to nie ma szans
![]()
#4548 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam bilet do Pl na święta :hurra: lecę 15 grudnia i dzięki temu oszczędzę 90 funtów, bo jakbym leciała 19 grudnia to cena sięga już 190 funtów! Za mało konkurencji lata to Poznania. Mój Tż i rok temu i teraz leci do domu z Heathrow za 78! A ja muszę się jeszcze na Stansted tłuc. No ale będę miała czas, aby nacieszyć się siostrzeńcem czy też siostrzenicą - jeszcze nic nie wiadomo
![]()
#4549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PS czy biura podróży organizują jakieś wycieczki w zimę? Bo staram się coś znaleźć w tym momencie na święta i nic nie ma ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2008-06-24 o 07:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
kuseczka jak wchodzisz na paypal to po lewej str na gorze masz "withdraw" - klikasz na to, musisz zarejestrowac sobie konto na ktore beda przesylane pieniadze i przesylasz. czeka sie ok 5-7 dni.
koculek wreszcie znalazlam twoje konto na naszej klasie ![]() olka no na 3 osoby to 400funtow tyg nie jest duzo... nam pogoda nadal dopisuje, sprzedalam wreszcie auto w anglii, troche mnie to meczylo ze mam tam jeszcze niezalatwiona sprawe, no ale z glowy ![]() milego dnia ![]()
#4551 |
Zadomowienie
|
Mi rowniez wydaje sie, ze to niewiele jak na 3 osoby.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
eee no właśnie przeliczyłam sobie i faktycznie to nie wychodzi aż tak dużo... no ale też nie mało, chyba że w tej okolicy w której wizażanka chce mieszkać...
czy ktoś może jest bardziej inteligentny niż ja i wytłumaczy mi o co dokłądnie chodzi z tymi wycieczkami na ebayu?? Przecież to niemożliwe żeby wycieczka tyle kosztowała... http://cgi.ebay.co.uk/HOLIDAY-IN-CAN...d=p3286.c0.m14 http://cgi.ebay.co.uk/France-holiday...d=p3286.c0.m14
#4553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Cześć!Kochane, mam do Was pytanie. Chodzi o tel. mam w sieci o2, aktywowałam sobie usługę text anytime, ale... Pisze sms i normalnie mnie kasuje, Jestem teraz w Pl, a pisze do kogoś w UK... Kurcze, a mój facet piszać do mnie z UK do Pl na nr o2 nie płaci nic... Czy wy wiecie o co chodzi???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie z Olka masz wlaczony roaming dlatego placisz, nawet jesli wysylasz na angielski numer.
Olka nie mam pojecia, ale moj TZ powiedzial, ze to pewnie chodzi o jakies broszurki albo cos bo napewno nie wycieczka, albo jest mnostwo ukrytych oplat, o ktorych dowiadujesz sie pozniej. pewnie wysylaja papiery a tam pisze, ze trzeba za cos zaplacic. Nie mam zaufania do takich spraw, ja wole sprawdzone biuro, mimo, ze drozsze od niektorych, ale przynajmniej mam pewnosc, ze nie zaskoczy mnie basen bez wody, albo pokoj z pojedynczym lozkiem, z grzybem na scianie i bez prysznica.
#4557 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!!!!!!!!!
Pilnie poszukuję kobiety lat 35+ do pracy na stanowisku cleanera,full time,z zakwaterowaniem.Język angileski nie jest konieczny.Warunki i atmosfera jest super,wiem bo pracuję w tym miejscu.Jeśli znacie kogoś luba któraś z Was jest chętna to proszę o szybki kontakt mój nr telefonu 07525830860
And everyone’s looking round thinking I'm going crazy,but I don't care ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez camillaca Czas edycji: 2008-06-25 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
A niech to
![]() ![]() Moim gościom Manchester się niezbyt podoba. W sumie to się nie dziwię ![]() olka_222 mi też się wydaje, że to nie jest cena za wycieczkę. Może właśnie za broszurki czy coś... ![]()
#4559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam szczescie i choruje raz na 5 lat ![]()
![]() |
#4560 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.