Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:32   #4531
Aasikk
Zadomowienie

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Mój tż zaczyna teraz rozmyślać nad obrączkami właśnie. Teraz jest stosunkowo tanie złoto więc zastanawiamy się czy nie kupić teraz. Wy kupujecie gotowe wzory w aparcie, yes, itp. czy idziecie do własnych złotników z jakimiś wzorami??
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:33   #4532
exist_
Zakorzenienie

My w sumie jeszcze nie wiemy jaki będzie grawer, ale myśleliśmy nad napisaniem sigli (??) biblijnych do tego fragmentu listu do Koryntian:

4 Miłość cierpliwa jest,
łaskawa jest.
Miłość nie zazdrości,
nie szuka poklasku,
nie unosi się pychą;
5 nie dopuszcza się bezwstydu,
nie szuka swego,
nie unosi się gniewem,
nie pamięta złego;
6 nie cieszy się z niesprawiedliwości,
lecz współweseli się z prawdą.
7 Wszystko znosi,
wszystkiemu wierzy,
we wszystkim pokłada nadzieję,
wszystko przetrzyma.
8 Miłość nigdy nie ustaje (...)

Czyli byłoby by 1 Kor 13,4-8a
Stary 2013-08-06, 10:36   #4533
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
No tak, tylko że to moje swędzenie zaczęło się ponad miesiąc temu. A stres zaczął się od piątku jak poszłam do lekarza :/

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Już była o tym burzliwa dyskusja ;
Mnie się nie podoba No ale skoro jej się podobała, to jej sprawa
aaaaaaaaaa przeoczyłam

już pojutrze moge sie wpisac do kaalendaaarzaaa

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-06, 10:36   #4534
misia880
Zakorzenienie

0.2 butelka coca coli w biedronce ?? ja u nas nie widziałam serio sa takie buteleczki ????

my mamy swoje złoto 18 gram i robimy u normalnego zlotnika wyjdzie nas to 300- 400 zł ;D para obraczek
6 mm

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:37   #4535
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Koszmar

To kiepska cena- w biedronce można po tyle albo i taniej kupić.

Dobry pomysł

Miłego

Szybko ?
Wiele dziewczyn jest już dawno po My zrobiliśmy w marcu- u mnie w parafii są 4 razy do roku. Teraz 1 września idziemy na dzień skupienia, a potem 2 spotkania w poradni. Do końca roku chcemy to załatwić i z głowy

Cześć!

Ale ukrop- od 7 temperatura nie do wytrzymania

Monia cuuuudowne zdjęcia ! Bardzo mi się podobają- super pamiątka.
Co do kiecek to mi się podobasz w princessce i ewentualnie w 1, aczkolwiek czuję, że znajdziesz coś jeszcze lepszego I oczywiście najważniejsze, że musisz się dobrze czuć w kiecce. Z taką figurką to możesz poszaleć
No właśnie się dowiedziałam, że wiele z was już po naukach... Kurcze ja to obstawiałam na wiosnę dopiero.... Nic to, muszę pogadać z tż i zacząć działać, bo może u mnie też tak jest że jest tylko kilka spotkań w ciągu roku.
Stary 2013-08-06, 10:38   #4536
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Mój tż zaczyna teraz rozmyślać nad obrączkami właśnie. Teraz jest stosunkowo tanie złoto więc zastanawiamy się czy nie kupić teraz. Wy kupujecie gotowe wzory w aparcie, yes, itp. czy idziecie do własnych złotników z jakimiś wzorami??
My oglądaliśmy obrączki w marcu, u tego samego jubilera, co pierścionek był kupowany (dają jakiś rabat podobno ), wybrałam wzór i mamy w październiku zamawiać. Znając mnie, to pewnie jak już pojedziemy do jubilera, to mi się coś zmieni i będę inne zamawiała Jeżeli chodzi o grawer, to będzie klasycznie tzn. imię+data.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:38   #4537
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
my kupimy obraczki dopiero na wiosne, siostra mi odradzała, żeby za wczesnie nie kupować. Oni kupili w zimie, slub mieli we wrzesniu, do wrzesnia oczywiscie sporo stracili na wadze i obrączki są za luźne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-06, 10:38   #4538
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
U nas podobno była sytuacja że ksiądz nie chciał dać ślubu jeśli Para Młoda nie da kasy na wystrój kościoła więc niż mnie już nie zdziwi...

Dziękuję za Twoją relację z salonów w Bydgoszczy Ja też jestem z Kujaw więc na pewno odwiedzę też te salony Słyszałam też że w Gnieźnie mają jakiś świetny salon, gdzie też podobno szyją więc tam również się wybiorę
W Żninie jest wypożyczalnia ale też można uszyć wg swojego projektu i taką wypożyczyć.

Cytat:
Napisane przez agraawkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki a ile placilyscie za swoje zaproszenia, ja znalazlam w internecie piekne z piwonia ( chce miec z nich tez bukiet ) kosztuja 5,90zl bez wpisanych nazwisk (kropeczki w miejscu gdzie powinny byc imiona, nazwiska,, miejsce, godzina itp)jak myslicie to duzo? lepiej wybrac kogos kto zajmie sie zaproszeniami od a do z?????
Według mnie to drogo. My mamy zamiar dać 2- 2,5 zł.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
czekooczekolada, moja mama używa teraz Softlan i polecała mi. Jednak ja jestem zakochana w niebieskim Silanie

Takie zaproszenia mi się podobają: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...399964068.html

A te są jeszcze piękniejsze: http://allegro.pl/piekne-zaproszenia...421656130.html Dokładnie takie bym chciała

Oczywiście fioletowe
Bardzo ładne te zaproszenia, też mi sie takie podobają

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
UWAGA! Wstawiam foto z moich przymiarek z dwóch salonów

1 foto - suknia absolutnie mnie zauroczyła i chyba była to miłość od pierwszego wejrzenia, mierzyłam ją jako drugą, zaraz po fasonie empire i potem już żadna inna mi się tak nie spodobała, nie chciałam jej ściągać; nigdy nie myślałam o takiej sukni, nie przepadam za falbankami, poza tym suknia nie ma trenu, o którym zawsze marzyłam, ale ma to coś; przyznam szczerze, że jeśli w tych pięciu salonach, do których jestem umówiona nie znajdę nic, co by mnie tak ruszyło to chyba w sobotę po nią wracam i zamawiam!!! A Wy? Co sądzicie??

2 foto - mój drugi typ; mówiąc szczerze na żywo wygląda o wiele piękniej i szykowniej niż na tym zdjęciu, też bardzo mi się spodobała, na jej korzyść przemawia na pewno to, że ma tren, no ale ta a'la hiszpanka jednak bardziej mnie rusza

3 foto - przymierzyłam, pani z salonu i moja przyszła szwagierka były zachwycone, ale ja chyba jednak chcę suknię szerszą na dole :P

4 foto - ładna, ale to też nie mój wymarzony fason :P

5 foto - księżniczka! no cóż, te które są tu dłużej znają moją niechęć do tego typu fasonu, ale przyznam szczerze, że jak ją ubrałam to aż nie chciało się jej zdejmować, niesamowita ta kiecka i autentycznie czułam się w niej jak księżniczka Ale nie... nie kupię jej na pewno.

6 foto - nie patrzcie na górę, bo wiadomo, że niedopasowana, ogólnie fason fajny, ale nie chcę tak wąskiej u dołu sukni

No to czekam na opinie, w której mi najlepiej :PP Tylko nie tyrajcie za bardzo
Mi najbardziej podobasz się w nr 1
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:40   #4539
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
0.2 butelka coca coli w biedronce ?? ja u nas nie widziałam serio sa takie buteleczki ????

my mamy swoje złoto 18 gram i robimy u normalnego zlotnika wyjdzie nas to 300- 400 zł ;D para obraczek
6 mm
My też tak chcemy zrobić, tylko musimy kupić własne złoto bo nie mamy swojego. A obrączki będzie nam robił znajomy złotnik, który robił też dla mojego TŻ pierścień mocy dla mnie także wiemy, że koleś jest porządny i robi piękne wyroby.
Stary 2013-08-06, 10:41   #4540
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
laski, możecie polecic jakas dobra pralke ??
Bo sie nasza zepsuła i trzeba cos kupic a nie mam nic na oku
My mamy whirpoola, ładowanego od góry i jest ok. Programy mi pasuja, wyświetlacz, chyba do 42l, wirowanie max 1000 (wtedy już jest głośna, ale ja wiruję przy 600 bo mi ciuchów szkoda), kosztuje ok.1200zł. Moja mama ma whirpoola tylko starszy model i już 6 lat śmiga. Tylko ostatnio się zepsuła-przyszedł facet naprawić i okazało się, że filtr się zatkał. Mówił,żeby proszek sypać prosto do bębna z praniem,a nie do przegródki bo można tak załatwić pralkę. Wyczyścił filtr i nawet kasy nie wziął :P

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
UWAGA! Wstawiam foto z moich przymiarek z dwóch salonów
W 1 Ci ładnie bo masz wąskie biodra,pasuje

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Nie mam nic przeciwko

Mamy już nowy tytuł? Nie wiem, czy nie przegapiłam
Pamiętam, ze ostatnio był jakiś z nagością. Pozwoliłam sobie troszeczkę przerobić, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe: Co tam dieta, co tam waga, w noc poślubną będę naga!
Jestem za tym :P

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
hej, witaj

w dalszym ciągu mam dylemat co do butów TE co prawda nie są chabrowe ale nad takim odcieniem niebieskiego tez myślałam, co o nich myślicie ?
A chcesz balerinki do kościoła/do restauracji? tzn.na zmianę czy jako główne buty?

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ja i moje zakwasy witamy sie dzis z watkiem Dziewczyny czy myslicie tak jak ja, ze skoro zespol nie odpowiada na zapytanie o termin to jest on zajety? Z juz 20 zespolow do ktorych napisalam mam 4 odp.
Ja tam zawsze wolałam dzwonić niż pisać meila i czekac na odpowiedź :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:41   #4541
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
My też tak chcemy zrobić, tylko musimy kupić własne złoto bo nie mamy swojego. A obrączki będzie nam robił znajomy złotnik, który robił też dla mojego TŻ pierścień mocy dla mnie także wiemy, że koleś jest porządny i robi piękne wyroby.
nam moja mamuska dała duzo 15 gram a reszte cos dorzucila babcia TZ i mama TZ

Stary 2013-08-06, 10:42   #4542
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
U mnie są, jeszcze jest też fanta. Siostra tż na swoje wesele kupowała w Biedronce bo wyszło ją taniej niż w hurtowni

Cytat:
No właśnie się dowiedziałam, że wiele z was już po naukach... Kurcze ja to obstawiałam na wiosnę dopiero.... Nic to, muszę pogadać z tż i zacząć działać, bo może u mnie też tak jest że jest tylko kilka spotkań w ciągu roku.
Ja mam dużą parafię i są 4 razy w roku, a mniejszych jest np raz w roku.

My idziemy do małego jubilera, który zrobi nam konkretny wzór
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:46   #4543
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
oooo to dużo dostaliście! My może ze 2 cieniutkie łańcuszki byśmy znaleźli... ale to też nie wiadomo No nic obrączki to akurat najmniejszy problem jest. Co do graweru to też jeszcze nie mamy żadnego typu (na pewno będzie data ale co jeszcze to
Stary 2013-08-06, 10:48   #4544
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My mamy whirpoola, ładowanego od góry i jest ok. Programy mi pasuja, wyświetlacz, chyba do 42l, wirowanie max 1000 (wtedy już jest głośna, ale ja wiruję przy 600 bo mi ciuchów szkoda), kosztuje ok.1200zł. Moja mama ma whirpoola tylko starszy model i już 6 lat śmiga. Tylko ostatnio się zepsuła-przyszedł facet naprawić i okazało się, że filtr się zatkał. Mówił,żeby proszek sypać prosto do bębna z praniem,a nie do przegródki bo można tak załatwić pralkę. Wyczyścił filtr i nawet kasy nie wziął :P
tez teraz mielismy whirpoola ladowanego od gory, pewnie ten starszy model bo jeszcze bez wyswietlacza, z moich dzisiejszych obliczen wyliczylam jego zywotnosc na 10 lat
ale teraz chce ladowana od przodu

🤍

Stary 2013-08-06, 10:48   #4545
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
U mnie są, jeszcze jest też fanta. Siostra tż na swoje wesele kupowała w Biedronce bo wyszło ją taniej niż w hurtowni

Ja mam dużą parafię i są 4 razy w roku, a mniejszych jest np raz w roku.

My idziemy do małego jubilera, który zrobi nam konkretny wzór
Weź mnie nie strasz, bo moja parafia nie jest taka duża... Na szczęście możne robić w innych też. Więc jeżeli spóźnimy się do mojej to pójdziemy do jakiejś innej. A może wystarczą nam zaświadczenia ze szkoły średniej???
Stary 2013-08-06, 11:01   #4546
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja też chcę mojemu podmienić "jeszcze jest tyle czasu" na "to już tylko 334 dni, a my tak mało mamy pozałatwiane!!!"
ja bym chciała zamienić "no to wyślij maila", "to zadzwoń", "to zrób", "to poszukaj" na "poszukajmy, załatwmy - RAZEM'...

A co do graweru nie chcę naszych imion z datami, chciałabym coś innego - ew. mogłabym dorzucić do któregoś z tych tekstów datę, ale nie wiem no i jak z tymi rozmiarami obrączek, poradzi coś któraś?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
My kupujemy w Apart, mam stamtąd zaręczynowy i TŻ dzięki temu ma kartę - 5% zniżki na obrączki. Zawsze coś, no i jakoś zaufanie mam do tej firmy, w ciągu 3 lat oddam też za free na czyszczenie itp. , także chcę tu. Tylko się zastanawiam nad mm, czy 3mm+grawer to nie za wąsko

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:01   #4547
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
oooo to dużo dostaliście! My może ze 2 cieniutkie łańcuszki byśmy znaleźli... ale to też nie wiadomo No nic obrączki to akurat najmniejszy problem jest. Co do graweru to też jeszcze nie mamy żadnego typu (na pewno będzie data ale co jeszcze to
Chciałam coś takiego na obrączkach data +"Odtąd jedno..." a na drugiej "...choć nadal dwoje"+ data, ale się nie zmieści. Tż wymyślił "Ja Ciebie też"+ data

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:06   #4548
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Chciałam coś takiego na obrączkach data +"Odtąd jedno..." a na drugiej "...choć nadal dwoje"+ data, ale się nie zmieści. Tż wymyślił "Ja Ciebie też"+ data
fajny ten Twój pomysł
ale my będziemy miec raczej imie + data

🤍

Stary 2013-08-06, 11:06   #4549
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja tam zawsze wolałam dzwonić niż pisać meila i czekac na odpowiedź :P
Ale ja nie z tych odwaznych, nie zamawiam nawet jedzenia przez telefon bo sie wstydze :P

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:07   #4550
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
czekooczekolada, moja mama używa teraz Softlan i polecała mi. Jednak ja jestem zakochana w niebieskim Silanie

Takie zaproszenia mi się podobają: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...399964068.html

A te są jeszcze piękniejsze: http://allegro.pl/piekne-zaproszenia...421656130.html Dokładnie takie bym chciała

Oczywiście fioletowe
ładne zaproszenia

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Monia a mi się podobasz mega w 1 kiecce!!! Wcale się nie dziwię, że to twoja faworytka Ślicznie ci w niej
Uciekam do pracy, kurcze szefowa na urlopie, ale ściągnęła sobie zastępstwo i jest dużo roboty. A miałam nadzieję, że trochę odpocznę
A Anka widziałam się dziwiła, że byłam w niedzielę w pracy, dorabiam jako kuratorka i często tylko w niedzielę mam czas, żeby zajrzeć do moich podopiecznych
myślałam że w biurze siedzisz też miałam przygodę z kuratorstwem

Cytat:
Dzień dobry
Co Wy na to by do pierwszego postu dodać relacje z przymiarek? Pamiętam ze niektóre suknie strasznie mi się podobały, a teraz nie mogę znaleźć tych postow.

Miłego dnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jak najbardziej popieram. Później możemy wstawiać tam zdjęcia naszych jedynych

Cytat:
Cześć Kochane Chwilę mnie nie było, ale pozbyłam się tż'a na dwa tygodnie i teraz będę miała czas dla Was

Witam nowe PM'ki i gratuluję zaręczyn!

Chciałam się pochwalić, że zaczęłam prowadzić zdrowy tryb życia: tj ćwiczyłam już parę razy z Chodakowską, biegam (dzisiaj pół godzinki i jestem z siebie dumna) oraz nie pochłaniam takich ilości jedzenia jak dotychczas.

W końcu troszkę ruszyło z przygotowaniami Udało mi się znaleźć spełniającą moje oczekiwania kucharkę. Babka wcześniej pracowała w jednej z lepszych restauracji w mieście, a obecnie jest na emeryturze. Zaprosiła nas byśmy skosztowali jedzenia przed weselem, które właśnie przygotowywała i Bardzo podoba mi się, że robi "nowocześniejsze" potrawy - rolady, szaszłyki, mięsa z różnymi farszami. Jak bym mogła to bym wszystko tam zjadła. Do tego kwota jaką podała za obiad, 3 ciepłe kolacje, przystawki, deser (tż już zdecydował, że będzie to szarlotka z lodami), żurek na poprawiny, napoje, ciasta, szyszki i obsługę tak mnie zaskoczyła, że zaniemówiłam. Wymieniła z pięć rodzajów mięsa i pomyślałam, że to mało jak na całe wesele, a ona za chwilkę dodała, że to na pierwsze danie będzie podane na półmiskach. Chyba zamiast się bawić będę siedziała przy stole i Jedynie wiejski stół jest dodatkowo płatny. Chcemy też sami kupować napoje.

Drugi news to, że w sobotę umówiłam się na przymiarki na wilczą Jak znajdę chwilę to pospisuję sobie Wasze suknie, które mnie urzekł

zrozumiałam, ze za wszystkie zaproszenia zapłacisz 2,5 tyś chyba jednak za dużo biegałam

Cudownie wyglądałaś Monia! Najbardziej podobają mi się trzy przedostatnie i te z ogrodu. Zazdroszczę Wam tej sesji

Króliczku, cały czas jestem z Tobą myślami

Kolega kelner twierdzi, że minimum to 1,5 l na osobę łącznie. Myślę, że lepiej kupić więcej, może ok 2l na os? Ja kupię mix 0,5l coli, sprita, fanty, tymbarka... Myślę, że woda przyda się następnego dnia na kaca
W załączniku zdj jak sobie to wyobrażam na stole:
Życzę wytrwałości (u mnie z tym najtrudniej) Polecam ćwiczenia Jillian Michaels - 30 day shred

czekam na relację z wilczej - umówiłam się na przymiarkę tam 24.08

monikkad najbardziej podobasz mi się w 1 oraz w księżniczce

moniaaa super sesja, szczególnie zdjęcia robione na powietrzu

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:09   #4551
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
W Żninie jest wypożyczalnia ale też można uszyć wg swojego projektu i taką wypożyczyć.
Koleżanka tam szyła na wzór i jest bardzo zadowolona
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:10   #4552
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Ale ja nie z tych odwaznych, nie zamawiam nawet jedzenia przez telefon bo sie wstydze :P
O rany, myślałam, że tylko ja tak mam! Strasznie nie lubię rozmawiać przez telefon, dużo bardziej wolę mailem (mogę się namyślić, co chcę napisać ) albo osobiście (bo wtedy widzę rozmówcę)
Stary 2013-08-06, 11:10   #4553
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja nie mam dobrego przepisu, bo mnie samej kiepsko wychodzą kopytka

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:15   #4554
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, myślałam, że tylko ja tak mam! Strasznie nie lubię rozmawiać przez telefon, dużo bardziej wolę mailem (mogę się namyślić, co chcę napisać ) albo osobiście (bo wtedy widzę rozmówcę)
Ja też nie lubię rozmawiać przez telefon Wolę maile
Stary 2013-08-06, 11:17   #4555
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Siostro nie jestes sama, znam z 5 osob ktore tak maja :P co nie zmienia faktu, ze jest to klopotliwe czasami

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:26   #4556
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

dwa razy wkleił mi się ten sam post

Stary 2013-08-06, 11:40   #4557
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Say_hello, exist, dziękuję za gratulacje Ale ten czas szybko leci, sama nie mogę w to uwierzyć!

My jeszcze nie rozmawialiśmy o grawerach, ale ja myślałam o standardowym: imię+data, ale jeszcze zobaczymy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:41   #4558
exist_
Zakorzenienie

A do nas od miesiąca wydzwania jakiś warszawski numer - sprawdzony w necie - firma windykacyjna/skupująca długi, jakieś takie cuda. Dzwonią czasem i 2 razy dziennie, chcąc rozmawiać z Panem X. Pan X ma na nazwisko tak jak i my, tylko że nie jest naszą rodziną, nie mieszka tu, ba nie znamy go (TŻ wie kto to jest, faktycznie mieszka w tej miejscowości co my, ale to tyle). Na początku grzeczne zwracanie uwagi że nikt tu taki nie mieszka, później stanowcze, później oni chcieli od nas dane (adres itp) których nie podaliśmy. W zeszłym tygodniu dzwonili jak najęci. Oni chcą z Panem X i tyle. Mama wkurzona powiedziała że zgłosi sprawę na policję. Zamknęli się. Na tydzień... Dziś już 2 raz dzwonili. I faktycznie poszła sprawa na policję. Tylko oni nic nie mogą z tym zrobić, przyjęli zgłoszenie. Gdybyśmy chcieli, możemy iść do prokuratury z tym....
Stary 2013-08-06, 11:52   #4559
Aasikk
Zadomowienie

oo dziwna sprawa. a skąd oni mają do was numer? dzwonią na stacjonarny? tak to jest z tym marketingiem telefonicznym. Do nas kiedyś tak dzwonili i sprzedawali pościel z owczej wełny, czy coś takiego.... dobrze, że już nie mamy stacjonarki.
Stary 2013-08-06, 11:54   #4560
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
oo dziwna sprawa. a skąd oni mają do was numer? dzwonią na stacjonarny? tak to jest z tym marketingiem telefonicznym. Do nas kiedyś tak dzwonili i sprzedawali pościel z owczej wełny, czy coś takiego.... dobrze, że już nie mamy stacjonarki.

Dzwonią na stacjonarny właśnie, a on był dostępny w kiążkach telefonicznych. Teraz już nie jest od jakiś 2 lat, ale widocznie skądś go wytrzasnęli... Nazwisko + miejscowość się zgadza więc dzwonią na pierwszy lepszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości