Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 15:09   #4531
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Pojadlam uszek z barszczem ale jak sie pozniej na czekolade rzucilam to glowa mala. Wy tez macie teraz takie zachcianki?? Ja cala ciaze ich nie mialam a teraz sie powstrzymac nie moge

Tassia: a co jest do zastanawiania sie nad pierwszym szczepieniem ;>?

Hmm ja mam i sudocrem i bephanten... myslalam ze sudocrem przy zmianie pieluchy a bephanten podczas odparzen

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no czy euwax czy engerix
ja juz wybralam

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Tassia - mi ginka mówiła, że jak jest silny ból po prawej stronie, to jakiś zastój czegoś w ciąży i wtedy trzeba wypić co najmniej pół litra wody i wziąć nospę max, ale skoro już wzięłaś to może faktycznie zadzwoń do gina albo na IP
kurcze mojej gince musze pisac smsy i w sumie lipa
chyba wypije tej wody
myslicie ze moge druga nospe?
chyba juz z dwie godziny minely

i jak cos to bede do niej skrobac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:11   #4532
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Pojadlam uszek z barszczem ale jak sie pozniej na czekolade rzucilam to glowa mala. Wy tez macie teraz takie zachcianki?? Ja cala ciaze ich nie mialam a teraz sie powstrzymac nie moge

Hmm ja mam i sudocrem i bephanten... myslalam ze sudocrem przy zmianie pieluchy a bephanten podczas odparzen

na SR położna mówiła że codziennie linomag lub bephanten
a sudocrem na odparzenia
bephanten dodatkowo można na sutki jak popękają

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:12   #4533
tassia
Zakorzenienie

Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

madzia a co di zachcianek to tez cala ciaze nie mialam a od tygodnia zrem jak swinia
obojetne czy pasuje czy nie

slodkie, slone, ostre, slodkie, kwasne
na zmiane

[/RIGHT]
Stary 2013-08-29, 15:17   #4534
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Czaszka - gratki za wizytę

Matal - mam nadzieję, że wyniki TŻ szybko wrócą do normy.

Misia - uważaj z tym ciśnieniem...

Nena - śliczny buń
Stary 2013-08-29, 15:20   #4535
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

wrócili.

Ogłaszam wszem i wobec, że dziecko zrobi wszystko żeby nie zjeść.

Niechciał jeść bo mało przyprawiona, ojciec mówi, daj doprawie, nie on sam, tak sypnął pieprzem specjalnie, żeby było za ostre.

Szczerze kazałabym zjeść tak czy siak.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:23   #4536
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Widzę na 1-szej stronie, że Passion urodziła mam nadzieję, że wszystko z nią i małą dobrze...może uda mi się doczytać.

KTG nic ciekawego nie wykazało. Rozmawiałam z położną, jak to w praktyce u nich wygląda po TP. Więc zgodnie z zasadą +/- 2 tyg.do TP, czekają podobno te 2 tyg, bo 95% kobiet po TP rodzi w tym czasie, a to lepsze niż wywoływanie (oczywiście, jeśli wszystko jest ok). Z tym, że nie zatrzymują w szpitalu po TP, tylko dalej się jeździ na KTG.

Inwersja - chyba się nie spotkamy, bo zapisali mnie na środę (nie chcieli na wtorek), a potem idę 07.09 (taki mi wpisali TP).
Była ze mną na KTG dziewczyna, która miała i pessar i brała fenka. Odstawili jej wszystko chyba w 36 tc i nadal nie urodziła, a TP ma na 03.09. Mówiła, że teraz mniej się jej nawet ten brzuch spina niż wcześniej...więc chyba reguły nie ma...
trudno... chociaż na 1. stronie masz termin na 6.09 i myślałam, że chociaż wtedy, bo jak teraz we wt. mam, to następne pewnie wyznaczą mi na pt 6.09.

mnie się teraz w ogóle nie spina. przynajmniej póki co. ,ale w sumie dobrze jak nie rodze tak od razu po zdjęciu krążka. mam nadzieję, że przez ten czas uregulują mi się wszelkie stany zapalne przed porodem, bo w końcu dalej biore gynalgin.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
na SR położna mówiła że codziennie linomag lub bephanten
a sudocrem na odparzenia
bephanten dodatkowo można na sutki jak popękają
bephanten też na odparzenia jest, ale na pewno na mniejsze niż sudocrem. sudocrem jest mega mocny. ostatnio mi syfiory powychodziły to przez jedną noc tak mi wysuszył je, że aż mnie skóra bolała.

linomag na co dzień, jak nic sie nie dzieje. zdaje mi się, że jak pojawią się jakieś małe odparzenia to bephanten starczy. a do super mega odparzeń, znaczy do zadań specjalnych.
Stary 2013-08-29, 15:23   #4537
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Czaszka - gratki za wizytę

Matal - mam nadzieję, że wyniki TŻ szybko wrócą do normy.

Misia - uważaj z tym ciśnieniem...

Nena - śliczny buń
uważam.

Czasem jak opisujesz to ja sobie myślę, czy Ty faktycznie miałaś brać tego fenka.

Bo ja oprócz tych sytuacji w domu TŻ przed ślubem nie miałam takich akcji, żeby mi nospa nie pomogła.
Szpital tutaj bo ta bakteria, ale tak to nic więcej.

Stary 2013-08-29, 15:24   #4538
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wrócili.

Ogłaszam wszem i wobec, że dziecko zrobi wszystko żeby nie zjeść.

Niechciał jeść bo mało przyprawiona, ojciec mówi, daj doprawie, nie on sam, tak sypnął pieprzem specjalnie, żeby było za ostre.

Szczerze kazałabym zjeść tak czy siak.
ja tez, ale wiesz "my sie dopiero dowiemy jak to jest jak bedziemy miec wlasne "

lebki poukrecac takim dzieciom
u mnie bedzie zimny chow i trudno

[/RIGHT]
Stary 2013-08-29, 15:27   #4539
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja tez, ale wiesz "my sie dopiero dowiemy jak to jest jak bedziemy miec wlasne "

lebki poukrecac takim dzieciom
u mnie bedzie zimny chow i trudno

dokładnie.

Ale spoko w nagrodę poszli na basen, każde z dużym batonem w ręku.

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

martaK widzę Cię, odezwij się do nas

Stary 2013-08-29, 15:28   #4540
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Siedzę na tej aptece i siedzę i pomysłu mi brak co zamawiać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:29   #4541
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Ledwo żyje, bez kitu, normalnie nie mam siły siedzieć.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:30   #4542
inwersja
dryfuję słowami

kurde, oglądam RwT i normalnie aż mnie trzącha na tego kolesia co tak zdradza i się tym szczyci jeszcze...

w pon widziałam też taką akcję jadąc w autobusie. najpierw pół drogi laska wisiała na facecie, oplatała go jak bluszcz. a nagle coś ich trzasło i zaczęli się kłócić, szturchać i coraz bardziej się rozkręcało. taka gówniarzeria dość, max koło 20stki mieli albo i mniej. w końcu się już tam darli. ona do niego żeby ją nie bił, on do niej żeby się jak kobieta zachowywała jak chce szacunku. a w gruncie rzeczy oboje się ostro lali tam. ona go gryzła, kopała, biła pięściami, szturchała mocno. on ją tak samo szturchał, kopał, bił. a na dokładkę laska wydarła się na cały autobus: "nie bij mnie de**lu ja w ciązy jestem!", no to normalnie się zapowietrzyłam. a ten do niej: "daj mi spokój, jakiej ciąży? co mnie to obchodzi, skąd mam wiedzieć czyje to dziecko?!". no masakra, i dalej się lali. aż strach, bo siedziałam zaraz na przeciwko. w końcu wypadli oboje na którymś przystanku. ona najpierw, niby uciec chciała, a ten za nią poleciał... ale w życiu czegoś podobnego nie widziałam.
Stary 2013-08-29, 15:34   #4543
papuga_69
Zakorzenienie

Tassia przeszły trochę boleści?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:35   #4544
ewacia85
Wtajemniczenie

za 25 min mam spotkanie organizacyjne w przedszkolu...czuję się tak staro ...a moje dziecko już takie duże
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:38   #4545
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Graty dla Passion Niech malutka szybko przybiera na wadze

do kąpieli mam Oilatum i po tym już nie trzeba niczym smarować, no chyba, że pupę

urósł, urósł, jak piszą dziewczyny, ale według mnie to i sporo się obniżył

kiedy w końcu mama przylatuje/przyjeżdża autokarem?

ja porządniej zacznę po weekendzie, bo 1.09 - jak już pewnie wszystkie wiecie - to dla nas bezpieczna data

odchodzi się już od stosowania oliwek

Według mnie, tak Chociaż ja po każdej zmianie nie planuję smarować linomagiem, bo w końcu to lek Do tego mam taki fajny kremik z Mixy - właśnie po każdej zmianie, zapobiegawczo

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Motylku, napisz raz jeszcze jaka to rasa
Koty brytyjskie

Cytat:
jejku boli jak cholera
tz nie ma
nospa i magnez nie pomaga
leze caly czas
bol jak na @
jakby prawy jajnik

co to jest? co moge jeszcze zrobic?
az lzy mam w oczach

Uuuu ciężko powiedzieć. Jesli nospa działa to podobno to przepowiadacze, ale jeśli by po tym nie przechodziło to kazali mi jechać na ip...

Cytat:
Widzę na 1-szej stronie, że Passion urodziła mam nadzieję, że wszystko z nią i małą dobrze...może uda mi się doczytać.

KTG nic ciekawego nie wykazało. Rozmawiałam z położną, jak to w praktyce u nich wygląda po TP. Więc zgodnie z zasadą +/- 2 tyg.do TP, czekają podobno te 2 tyg, bo 95% kobiet po TP rodzi w tym czasie, a to lepsze niż wywoływanie (oczywiście, jeśli wszystko jest ok). Z tym, że nie zatrzymują w szpitalu po TP, tylko dalej się jeździ na KTG.

Inwersja - chyba się nie spotkamy, bo zapisali mnie na środę (nie chcieli na wtorek), a potem idę 07.09 (taki mi wpisali TP).
Była ze mną na KTG dziewczyna, która miała i pessar i brała fenka. Odstawili jej wszystko chyba w 36 tc i nadal nie urodziła, a TP ma na 03.09. Mówiła, że teraz mniej się jej nawet ten brzuch spina niż wcześniej...więc chyba reguły nie ma...
Hmmm ciekawe z tym wywoływaniem.Niestety to czekanie jest upierdliwe i męczące...

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
zjadłam obiad, młody zaczyna mi się prężyć więc idę poleżeć
Ja też poszłam poleżec i co?Ledwo wstałam.Nie mogę posiedzieć w pozycji półleżącej na plecach, bo mnie krzyż boli tak,że wstaję i chodze jak 100 letnia babcinka...

Cytat:

Mam tak samo...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:38   #4546
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
kurde, oglądam RwT i normalnie aż mnie trzącha na tego kolesia co tak zdradza i się tym szczyci jeszcze...

w pon widziałam też taką akcję jadąc w autobusie. najpierw pół drogi laska wisiała na facecie, oplatała go jak bluszcz. a nagle coś ich trzasło i zaczęli się kłócić, szturchać i coraz bardziej się rozkręcało. taka gówniarzeria dość, max koło 20stki mieli albo i mniej. w końcu się już tam darli. ona do niego żeby ją nie bił, on do niej żeby się jak kobieta zachowywała jak chce szacunku. a w gruncie rzeczy oboje się ostro lali tam. ona go gryzła, kopała, biła pięściami, szturchała mocno. on ją tak samo szturchał, kopał, bił. a na dokładkę laska wydarła się na cały autobus: "nie bij mnie de**lu ja w ciązy jestem!", no to normalnie się zapowietrzyłam. a ten do niej: "daj mi spokój, jakiej ciąży? co mnie to obchodzi, skąd mam wiedzieć czyje to dziecko?!". no masakra, i dalej się lali. aż strach, bo siedziałam zaraz na przeciwko. w końcu wypadli oboje na którymś przystanku. ona najpierw, niby uciec chciała, a ten za nią poleciał... ale w życiu czegoś podobnego nie widziałam.
hehe przypomnialam sobie jak wracalismy z tz w.nocy na nogach z imprezy i nagle.minela nas para sweet love za raczki, buzi dupci, wyprzedzili nas o 20metrow i zaczela sie jakas ostra dyskusja
szlismy w ta sama strone i nagle awantura, ona mu sie wyrywa, szarpie, zaraz go oklada torebka, poszli szybciej i znikneli nam
dochodzimy do ronda, na ktorym jakas wystawa uliczna byla i zaczelismy ja ogladac, a za rogiem ta laska leje tego faceta, piesciami go oklada, wykrzykuje na niego
chodzilo mniej iwecej o to, ze skoro on ja niezaspokaja to niech spada i ona ma prawo sypiac z tymi dwoma kolesiami
a facet siedzial przed nia i mowil: uspokoj sie, kocham cie, chodzmy do domu, zaprowadze cie plaplpapla
a laska krzyki i bicie

masakra
w takich momentach mysle sobie ze dobrze jakby jakis facet tej lasce oddal

[/RIGHT]
Stary 2013-08-29, 15:41   #4547
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mam

Cytat:
hehe przypomnialam sobie jak wracalismy z tz w.nocy na nogach z imprezy i nagle.minela nas para sweet love za raczki, buzi dupci, wyprzedzili nas o 20metrow i zaczela sie jakas ostra dyskusja
szlismy w ta sama strone i nagle awantura, ona mu sie wyrywa, szarpie, zaraz go oklada torebka, poszli szybciej i znikneli nam
dochodzimy do ronda, na ktorym jakas wystawa uliczna byla i zaczelismy ja ogladac, a za rogiem ta laska leje tego faceta, piesciami go oklada, wykrzykuje na niego
chodzilo mniej iwecej o to, ze skoro on ja niezaspokaja to niech spada i ona ma prawo sypiac z tymi dwoma kolesiami
a facet siedzial przed nia i mowil: uspokoj sie, kocham cie, chodzmy do domu, zaprowadze cie plaplpapla
a laska krzyki i bicie

masakra
w takich momentach mysle sobie ze dobrze jakby jakis facet tej lasce oddal

tu, raz, że środek dnia, dwa, że mnustwo ludzi, dzieci... a trzy to oboje siebie warci, jedno i drugie taka sama patolka... oboje darli się na siebie i lali wzajemnie po równo. nikt nikomu dłużny nie pozostawał.
Stary 2013-08-29, 15:41   #4548
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Tassia przeszły trochę boleści?
ani troche
a jestem 25km od krakowa tz nie ma, sama autem nie pojade nigdzie

kurde a dobrze sie czulam

motyl no ale ja nie mam skurczy tylko bol brzucha z prawej strony jakby jajnik

[/RIGHT]
Stary 2013-08-29, 15:41   #4549
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Im mniej dziecko smarujesz z początku tym lepiej dla niego. Ja póki co kupuję kem do pupki linomag/sudocrem i oliwkę ( którą w sumie zapewne użyję od święta jak zauważę że jest konieczność)

Byłaś wczoraj w tym szpitalu?

nie kochana nie pojechałam...stwierdziłam że panikuje trochę może a że malutka aktywna jest codziennie to pomyślałam że poczekam wzięłam nospe i tak troszkę mnie jeszcze wieczorem pobolewało (bo to było w poniedziałek) i wczoraj było ok dzisiaj też więc może za bardzo wpadłam w histerię wizyta za tydzień wiec poczekamy dzięki za troske
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:43   #4550
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-

Cytat:
ani troche

a nospe brałaś? bo ja w temacie nie jestem...
Stary 2013-08-29, 15:44   #4551
angelikada
Wtajemniczenie

pytanko mam bo pamiętam że się tu gdzieś przewijała książka "język niemowląt" ma któraś ją w pdf ??? przesłałaby mi któraś ?? podam na pw maila bardzo ładnie proszę
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:47   #4552
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tu, raz, że środek dnia, dwa, że mnustwo ludzi, dzieci... a trzy to oboje siebie warci, jedno i drugie taka sama patolka... oboje darli się na siebie i lali wzajemnie po równo. nikt nikomu dłużny nie pozostawał.
no tak ale w ogole dziwia mnie takie akcje

nie wiem czy ludzie nie potrafia sie komunikowac czy jak
ja jestem histeryczka i potrafie sie rozryczec i wykrzyczec cos tam tz
ale nie wpadlabym na to zeby akcje robic w autobusie.
lub generalnie robic takie akcje
kosmos

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

bralam nospe max dwie godziny temu
leze z podkurczonymi nogami
troche mnie boli w tej pozycji ale jak wyprostuje to lipa

nie wiem czy moge druga

czytalam w necie ze jak boli prawy jajnik i slabna ruchy to natychmiast pogotowie
ale maciek naparza wiec sie nie martwie o niego

[/RIGHT]
Stary 2013-08-29, 15:48   #4553
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
ani troche

to może zadzwoń do gina ..

Stary 2013-08-29, 15:50   #4554
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można c

Cytat:
no tak ale w ogole dziwia mnie takie akcje

nie wiem czy ludzie nie potrafia sie komunikowac czy jak
ja jestem histeryczka i potrafie sie rozryczec i wykrzyczec cos tam tz
ale nie wpadlabym na to zeby akcje robic w autobusie.
lub generalnie robic takie akcje
kosmos

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

bralam nospe max dwie godziny temu
leze z podkurczonymi nogami
troche mnie boli w tej pozycji ale jak wyprostuje to lipa

nie wiem czy moge druga

czytalam w necie ze jak boli prawy jajnik i slabna ruchy to natychmiast pogotowie
ale maciek naparza wiec sie nie martwie o niego

hmmm... a nie możesz zadzwonic do gina i zapytać czy mozna drugą? ja zwykla mam tylko. moze ten na ulotce bedzie cos czy mozna wziać kolejną...

a co do ludzi, cóż. jak ktoś ma jakieś instynkty samozachowawcze, to nie załatwia takich rzeczy w taki sposób i jeszcze do tego w miejscach publicznych.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

a mąż kiedy wraca? warto byłoby pojechać na IP jak nie przechodzi..
Stary 2013-08-29, 15:53   #4555
matallewar
Zakorzenienie

TASSIA ja bralam 3x1 no spa max, więc myślę, ze możesz.

A jak za godzinę nie przejdzie, to rozwaz podjechanie na IP, najwyżej taxi weź.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:55   #4556
bajka1807
Zakorzenienie

passion gratulacje!!!!!! malutka kruszynka mam nadzieje ze ze zdrowkiem wszystko w porzadku bo nie nadrabialam i nie wiem co i jak

nie no jednak zlym pomyslem bylo rodzic jako jedna z pierwszych tyle mnie ominie a ja nie mam szans nadrobic

my sie doimy, karmimy, robimy kupy i spimy ja ogarniam chacjube normalnie motor w dupie i nawet zbytnio o kompie nie mysle. musze malzowi pokazac ze pomocy nie potrzebuje

dzis kolejny spacerek za nami i jestem super zadowolona z Amelkowego wozu

a teraz pytanie do mamusiek, czy pamietacie po ilu dniach przylazla polozna na wizyte patronazowa ??
ja nie pamietam jak to bylo, czy trzeba sie zglaszac czy one cynk dostaja ze szpitala
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:59   #4557
papuga_69
Zakorzenienie

Nie ma żartów, jak Cię tak nigdy wcześniej nie bolało to warto skonsultować się z lekarzem..

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
passion gratulacje!!!!!! malutka kruszynka mam nadzieje ze ze zdrowkiem wszystko w porzadku bo nie nadrabialam i nie wiem co i jak

nie no jednak zlym pomyslem bylo rodzic jako jedna z pierwszych tyle mnie ominie a ja nie mam szans nadrobic

my sie doimy, karmimy, robimy kupy i spimy ja ogarniam chacjube normalnie motor w dupie i nawet zbytnio o kompie nie mysle. musze malzowi pokazac ze pomocy nie potrzebuje

a teraz pytanie do mamusiek, czy pamietacie po ilu dniach przylazla polozna na wizyte patronazowa ??
ja nie pamietam jak to bylo, czy trzeba sie zglaszac czy one cynk dostaja ze szpitala
A jak cyce , lepiej już?

Stary 2013-08-29, 16:00   #4558
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

hej nie bądź taka zosia-samosia. Dobrze, że Amelcia grzeczna. Ciekawe jak jutro Blanka zareaguje, kiedy małż wraca ?

Stary 2013-08-29, 16:01   #4559
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
jejku boli jak cholera
tz nie ma
nospa i magnez nie pomaga
leze caly czas
bol jak na @
jakby prawy jajnik

co to jest? co moge jeszcze zrobic?
az lzy mam w oczach
a to na pewno nie wyrostek?

Cytat:

mnie na tej wizycie kwalifikacyjnej lekarz mówił, ze po TP przyjeżdża się na ktg co drugi dzień + lekarz bada. po 2 tygodniach wywołują.

aaa, Inwersja, Snow - miło mnie Medeor jeszcze zaskoczył, bo jak się rodzi u nich dziecko to przysługuje jedna wizyta u neonantologa w drugim tygodniu życia i usg stawów biodrowych - za free

Cytat:
raczej odwrotnie

u nas jakoś leci, w sumie nie najgorzej Hania jest spokojniutka, tylko miewa maratony przy piersi. i w sumie by mi to nie przeszkadzało, gdyby nie Marysia, mam poczucie że ją zaniedbuje a jak już Hania zaśnie to ciągle mam dylematy - odpocząć i zdrzemnąć się po 3 h przerwie w nocy w spaniu? posprzątać? zająć się Marysią? trudne to trochę

ale ale, co by nie było, dziś Hania kończy już tydzień i cieszę się że Wam się zdjęcia podobały

Passion, gratuluje! oby Maja szybko przybierała i wynagrodziła Ci tą w sumie trudną ciążę... Podziwiam Cię, że nie traciłaś pogody ducha do samego końca, choć na pewno łatwo Ci nie było

a i jeszcze jedno - do wszystkich fok zwłaszcza tych samozwańczych w ciąży przytyłam 14 kg, 8 kg mniej było jak wróciłam ze szpitala, 3 kolejne uciekły w domu (od soboty!) czyli zostały mi jeszcze 3 więc nie tragizować mi tu!!!

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:02   #4560
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

energia CIę rozpiera
a co do połoznej to zadzwoń i zapytaj czy przyjdzie, najszybciej tam gdzie wybierałaś lekarza, bo podejrzewam ze musi się z Tobą umówić telefonicznie na jakis termin
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości