|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
moja babcia ma coś takiego po mojej mamie, tylko ta "bryła" jest wiklinowa no i nie ma 3 kółek :/ Cytat:
jestem totalnie przerażona... Cytat:
Cytat:
A ja wchłonęłam spaghetti... od 2 dni za mną chodziło. Byłam dziś u położnej, super kobitka. Fajnie się z nią rozmawiało i na tematy ciąży i porodu i trochę o tym jak faceci reagują na dziecko i jak ich oswajać z nową sytuacją. Wszystko fajne życiowe i tak Wam powiem, że troszkę odżyłam. Ja kiedyś pisałam, że nie mam tu znajomych/ przyjaciół (jeszcze teraz moja mama wyjechała) a tak mogłam z kimś pogadać o obecnych problemach/wątpliwościach, z kimś kto trzeźwo oceni sytuację i ma konkretną wiedzę... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Gang Iren
|
Zjadłam dużo obiadu,a teraz mam ochotę na coś słodkiego...
Ostatnio słodkie ciągle za mną chodzi ![]()
#4533 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nie będę cytowała bo za dużo by tego było ale dla tych dziewczyn, które są kwalifikowane do cc przez oczy powiem tak wyobraźcie sobie, że od 10 lat słyszałam od każdego okulisty tekst "a wie pani że tylko cc wchodzi w grę" dodam że na chwilę obecną widze tylko na jedno oko z obecną wadą -6 i po kilku zabezpieczeniach siatkówki laserem. Drugie oko jest po odwarstwieniu siatkówki nie udało się uratować (tzn oko fizycznie mam ale nie mam poczucia światła) 6 operacjami usłyszałam ostatnio od jednej nieznanej okulistki z LX że ona nie wyda mi zaświadczenia do cc bo najnowsze wytyczne mówią ze wskazaniem do cc jest operacja 1-2miesiace przed porodem....!!!! i ze jeśli siatkówka w oku tym co jeszcze widzi jest słaba to tylko należy zabezpieczyć i rodzić sn....!!! wyszłam taka wściekła że hoho no i oczywiście poszłam do innego pierwszego lekarza okulisty który jak zobaczył moją liczną dokumentację szpitalną z miejsca wypisał mi zaświadczenie na którym jest napisane" bezwzględny zakaz porodu sn" Powiem jedno chciałam nawrzucać tamtej okulistce bo kurcze zostało mi jedno oko i chciałabym zobaczyć swoje maleństwo po porodzie bo przecież to nie ona by się nim opiekowała z resztą sama pewnie jeszcze nie rodziła.... ok wytrzęsłam się troszkę na podejście owej okulistki ale kto jak nie Wy zrozumie wściekłą ciężarną ![]() co do łóżeczek to zamówiłam właśnie to Radek II z kołyską w kolorze orzecha i już nie mogę doczekać się kuriera ![]()
#4534 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta lekarka nie z Warszawy przypadkiem? Bo mnie akurat by się przydała niepanikująca zolza ![]()
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
Spraw do ogarnięcia jest strasznie dużo bo mama była w spółce cywilnej a to nie takie proste. Najgorsze jest to ze pewne zreczy moge zrobic tylko ja a jestem na L4. Musiał tata podpisac zlecenie że robi to ktoś inny a i tak musze to ja zrobić. Namieszane ale ważneżeby było zrobione i było dobrze.
Za wyprawkę sie wziełam poukładałam wszytko co mam kupione i spisałam, musze zrobic liste czego mi brakuje (a tego jest więcej). Wózek juz wybrany, łóżeczko prawie też a reszte sie dokupi. No i pasuje szybko zrobić remont salonu |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, wczoraj napisałam taaakiego długaśnego posta z cytowaniem, historiami i w ogóle i net mi go zjadł:/ a że i przy nadrabianiu co chwilę mnie cięło, dałam spokój i poszłam spać
![]() dziś już jestem po wielkich porządkach w papierach, rozpaleniu sobie w kominku (i kilku rundach po opał do piwnicy) i weterynarzu ![]() ![]() z psinką dobrze, albo naciągnęła sobie jakieś stawy podczas tamtej bójki albo łapie już ją artretyzm (ma prawo, bo i wiek i warunki w poprzednim mieszkaniu)- na razie proszki przeciwzapalne i zero latania po dworze a jak nie pomoże to w przyszłym tygodniu prześwietlenie przy znieczuleniu i jeszcze ta biopsja na gulę przy nosie. choć tego ostatniego wolałabym uniknąć, bo boję się że jak się ruszy, to już będzie koniec widziałam wczoraj wieści z badań, gratuluję (przepraszam, że nie szukam komu, ale mi net dalej się rwie, to trochę by potrwało) wszystkich dobrych wiadomości i podziwiam wszystkie zakupki, muszę i sama zacząć powoli, bo chyba to bardzo dobrze działa na samopoczucie ![]() ![]() dziewczyny, były z Was któreś na tych warsztatach mamo to ja? warto na to iść? zastanawiam się... kogo lepiej ciągnąć- męża, czy koleżankę (mamę dwulatki-namawiałam ją na te o bezpieczeństwie, ale tam by się wynudziła)? nie wiecie, czy w Warszawie są jeszcze miejsca? net mi się dalej rozłącza co minutę, więc nie wiem, jak to będzie z nadrabianiem:/ ![]()
#4538 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja idę w połowie października do okulisty w Enel Medzie - lekarka leczyła mnie od dziecka w CZD i jak nikt zna historię mojej choroby. Zobaczę co powie. Ja z kolei bardzo bym chciała rodzić SN, chociaż wiem że muszę też patrzeć na to co lepsze dla mojego zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Zaraz będę was nadrabiac. Chciałam tylko powiedzieć ze chciałam wpaść do lumpka po coś dla siebie a kupiłam młodemu kombinezon z polaru dwie pary dżinsów ogrodniczki dwa bodziaki i śpiochy w statki wszystko z next za 63 zł. Zrobiłam interes??
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43092619]Ja też zawsze miałam mówione że nie mogę robić nawet wysiłku typu "wyciskanie" (czyli np pchanie ciężkich rzeczy) bo to podnosi ciśnienie w oku i może spowodować ponowne rozwarstwienie siatkówki. Więc tym bardzij poród. Ale teraz lekarze są ostrożniejsi w wydawaniu zaleceń.
Ja idę w połowie października do okulisty w Enel Medzie - lekarka leczyła mnie od dziecka w CZD i jak nikt zna historię mojej choroby. Zobaczę co powie. Ja z kolei bardzo bym chciała rodzić SN, chociaż wiem że muszę też patrzeć na to co lepsze dla mojego zdrowia.[/QUOTE] Ja marzyłam teraz o sn, bo jedną cc już miałam i to nic fajnego, ale okulistka postawiła sprawę jasno... ![]() ![]()
#4542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj kupiłam Zuzannie jeansy za 3 zł ![]()
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
Do dziewczyn które pisały o imunoglobulinie chciałam tylko powiedziec ze cieżko ja dostać. Właściwie na ten moment nie jest dostępna w żadnej hurtowni a byłam w 6 aptekach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | ||
Zakorzenienie
|
Śliczny bebzolek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gosia, leżących się nie dobija wiesz ![]() ![]() DZIEWCZYNY ZAŁAMAŁAM SIĘ WCZORAJ!! smaruję się przynajmniej 2 razy dzienne, brzuch pupa uda, kremem na rozstępy babydream, i co? G****O! jeden się pojawił, w dziwnym miejscu, nad i śladem z kolczyka w pępku (ta skóra w tym miejscu dziwna jest) ale jest maleńki, bo długość może 1 cm nawet nie, ale jest ![]() ![]() ![]() ![]() iwantyou zapadłaś mi już w pamięć jako kobieta oszczędna, kobieta interesu ![]() Widzę, że temat wyprawki na tapecie był od rana,my nie liczymy wcale, bo o kant.... to liczenie pewnie. Na szczęście ciuszków mam juz pełno (chrześniak ma 3 latka teraz), zabawki się znajdą nawet karuzelka, drewniany chodzik o laktator, także u nas bajka. Wózek dostał wnuk od dziadków bo tak się umówili, łóżeczko mamy po mojej chrześnicy (ma dwa latka). Na razie kupiliśmy mebelki do pokoju. Co do służby zdrowia, prawda jest taka, że dobrowolne ubezpiecznie to średni pomysł, mimo wszystko, że nasz jest lekko kulawy
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4546 |
Rozeznanie
|
Dwa dni i to niecale nie bylam na biezaco i tyle stron do nadrabiania... Zalatwialismy sprawy zwiazane ze slubem
![]() ![]() ![]() ![]() Muminek zdazylam tylko na szybko przeczytac ze juz jestes i zalatwiasz papiery. My juz wszystko zalatwilismy a naprawde latwo nie bylo bo przez konsulat :/ na kiedy macie termin? My na szybko i juz 22 pazdziernika bede zona ![]()
![]() |
#4547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-10-02 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się po wizycie u położnej
![]() Przedyskutowałam z nią opcję znieczulenia przy porodzie i zdecydowałam się na mniej inwazyjny zabieg, niż podanie zzo. Dostanę dość silny zastrzyk przeciwbólowy w udo lub pupę, coś jak nasz polski "głupi jaś" . Jego skutki uboczne, które mogą, ale nie muszą występować po podaniu są znacznie słabsze niż po zzo. Mogą wystąpić standardowe symptomy (nie u każdej kobiety rodzącej to się zdarza) takie jak po "głupim jasiu": zawroty głowy, senność, nudności. Położna powiedziała mi, że znaczniej więcej kobiet decyduje się na tego typu znieczulenie, niż zzo. Oczywiście o zastrzyk mogę poprosić w każdej chwili, jeżeli poczuję taką potrzebę - no chyba, że mój poród pójdzie gładko i szybko ![]() Jeśli idzie o szczepionkę na krztusiec to mam umówioną wizytę u pielęgniarki na 14.10 akurat będę po 28 tc i wtedy podadzą mi zastrzyk. Położna chce również dać mi szczepienie na grypę, ale nad tym jeszcze myślę ![]() Dostałam też od położnej za darmo, zapas witamin dla ciężarnych na cały miesiąc, po tym jak jej powiedziałam, że czuję się "dizzy" ![]() Ponad to zmierzyła mnie, ale z emocji zapomniałam spytać, ile mam cm ![]() A i pokłociłam się z TŻ, to tyle z moich dzisiejszych rewelacji ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-02 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a myślicie ze jak zacznę już kupować kosmetyki dla małego to bedzie za wcześnie ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jakie kosmetyki kupujesz pochwal się, bo ja na punkcie kosmetyków czy dla dzieci, czy dorosłych to mam fioła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje ciągle było nogami w dół a ostatnio na wizycie już przekręciło się głową. Cytat:
Cytat:
Sporo wózków jest w Smyku w Galerii Rzeszów na Piłsudzkiego. Byłam też w hurtowni Mieszko na Okulickiego i tam też był wybór. hmmm mam jeszcze zamiar odwiedzić hurtownie w Respanie na Rejtana. Cytat:
![]() ja mam ohydnego bliznowca po dziurce w pępku ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz gdzie trzymać i trafisz na jakieś promo to czemu nie
![]() |
#4555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kosmetyków to do pupki chce kupic chusteczki pampers sensitiv jest właśnie promo w rossmanie i z babydream bo uważam je za niezła alternatywę choć sa mnie mokre. Jeśli chodzi o produkty do kąpieli to myślałam P Musteli ale spotkałam sie z opiniami ze sa przereklamowane i za drogie w stosunku do jakości wiec zdecyduje sie chyba tez na ta rossmanowska serie dla dzieci. Maja bardzo fajne składy i wiem ze sie sprawdzają nawet u dzieci z bardzo wrażliwa skóra. Nad reszta będę myślec na bierzaco. Muszę popatrzeć co jest w ofercie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak ja z tym, że ja dla dorosłych ![]() a właśnie- w związku z tm, że mam teraz wannę to wczoraj kupiłam sobie płyn do kąpieli pomarańczowo czekoladowy ![]() Ten płyn tak pachnie że mało brakowało i bym z butelki piła bo az ślina cieknie o taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...bath-foam.html ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Tak na co dzień to człowiekowi do głowy nie przyjdzie na jakie poświęcenie jest gotowy i co potrafi znieść.
#4559 |
Raczkowanie
|
tak się składa że z Warszawy przyjmuje w Luxmedzie A. BEŁŻECKA
#4560 |
Zakorzenienie
|
Iwantyou a te chusteczki sensitiv pampers to są te białe? Ja wolałam te zielone- zapach mi nie pasował. Ja np lubię też te z bieronki Dady.
Tak samo ze względu na zapach nie lubię proszku Lovela. Co do kosmetyków dla dzieci lubię i te Babydream i Nivea Baby.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.