|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
U nas pogoda straszna - wieje, pada, zero słońca. A już cieszyłam się wiosną. Jeszcze w piątek kupiłam sobie ozdoby Wielkanocne tj. wianek, zająca (jest fajna promocja do dzisiaj w home&you - druga rzecz za 10zł) a kupowanie takich rzeczy zawsze kojarzy mi się z wiosną
|
|
|
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
O taki stroik sobie kupiłam. Zająca nie umiem znaleźć na stronie. Idę robić obiad - bo dziś pracochłonny.
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka mamusie
![]() u nas pochmurno ale lubie taka pogode Tz poszedl po bulki na stacje wiec zaraz bedziemy jesc sniadanko ![]() Mamuska mysle o Tobie. |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam coś takiego na innym wątku: to lista lekarzy posiadających certyfikat FMF- usg genetyczne, może się wam przyda, można wyszukać swojego lekarza
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web Po dwóch nocach z rogalem mam mieszane uczucia. Nie wiem, może to akurat się zmiana pogody na to złożyła, ale strasznie źle mi się śpi ostatnio. Dziś obudziłam się o 3 i nie mogłam zasnąć, a ten rogal mnie denerwował i w końcu go wykopałam z łóżka. Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-03-16 o 11:02 |
|
|
|
#4535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
udało mi się znaleźć moją ginekolog
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdaj relacje jak kolezanka sobie z nimi radzi. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się rogalem, mi na początku poduszka też zawadzała i nie umiałam się z nią ułożyć. Teraz się "dotarłyśmy" i ją kocham. Dzisiaj 19+1, czyli połowa ciąży za mną, brzuch nadal nie ma wielkich rozmiarów, cycki się chyba uspokoiły. W tygodniu idę zrobić morfo i mocz, w przyszły poniedziałek wizyta u doktora. Pierwszy raz idę tam sama, smutno mi, że Tż nie zobaczy, jak młody rośnie. ![]() Czy taki szybki mocny skurcz mięśni, jakbym dostała w brzuch tępym narzędziem jest normalny? Zdarza mi się to kilka razy dziennie i nie umiem określić, co to jest, może to młody mnie kopie a ja głupia nie ogarniam? ![]() Moja koleżanka używa pieluch wielorazowych, pralka chodzi codziennie. Ja wolę ograniczyć swój kontakt z dziecięcą kupą do pampersów, jakoś nie ufam wkładaniu takich brudów do pralki
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-16 o 15:51 |
|
|
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale na początek są takie wkładki tylko że chyba z polarku, wtedy zatrzymują i pielucha sama sobie mniej się brudzi. Tyle wyczytałam, zresztą wątek z opiniami jest na wizażu.Moja pani doktor też jest na tej liście ![]() Moja mama dziś pierwszy raz oglądała nasze mieszkanie. Oczywiście nie obyło się bez 'to nie tak, tego nie róbcie, a szkoda że cośtam'... :/
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() strasznie śpiąca pogoda, nic mi się nie chce, położyłam się trochę, ale usnąć nie mogłam ![]() znajoma używała takich pieluszek, z tego co wiem to była zadowolona, ale pralka chodziła prawie codziennie. Ja chyba jednak się nie zdecyduje na nie ![]() podobają mi się takie pościele, chyba się zdecyduję na którąś z tych http://fabrykapoduszek.com.pl/pl/7-posciele http://www.dolly.com.pl/pl/c/Poscielki/3 taki pokoik mi się spodobał ![]() http://www.dekoratoramator.pl/2013/0...-maluszka.html
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-16 o 19:30 |
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
dobry wieczór
![]() u mnie na weekend popsuła się pogoda - zimno, wieje, pada. Plany wycieczkowo-spacerowe pokrzyżowane. w sumie to wpadłam Was poczytać i zaraz zmykam. Dobrej nocy
|
#4546 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu dzisiaj cisza ... Pewnie spędzacie miło czas z rodziną i Tż.
Ja dziś miałam troszkę obolały dzień. Brzuch pobolewał do 15 jakoś. Później przeszło. Wieczorem spotkaliśmy się ze znajomymi w knajpce i rozpieszczałam się pysznym łososiem a później lodami orzechowymi z bananami. Jako, że do południa chodziłam w piżamce, zaobserwowałam, że z lewej piersi wyciekła mi chyba siara. ? Nagle poczułam chłód na sutku....patrze a tu mokra plama na piżamie. Nie było szansy abym się czymś polała albo popluła. Śpijcie dobrze. Mnie pewnie czeka kolejna nieprzespana nocka....
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
Ja cały weekend spędziłam na dworze w parkach na rożnych placach zabaw z dziewczynami bo w domu bym chyba nie wytrzymała no i w kościele wieczorem byłam, Tż zaczyna mnie drażnić chyba dlatego ze on nie ma pojęcia co ja czuje niby tez przeżywa to jutrzejsze badanie ale dla mnie sie czas zatrzymał czuje sie jak w jakimś koszmarze a on siedzi i w grę gra i pyta co jest dzis na obiad...
to mu odpowiedziałam ze to co sobie sam ugotuje i wyszłam z domu na cały dzien i w restauracji chińskiej zjadłysmy z dziewczynkami....Muszę wstać o 4.30 rano zeby odwieść Zuzie i Weronikę do mamy a pózniej pół dnia w podróży badanie mam na 12 i coraz bardziej sie boje Najchętniej to bym wogole tam nie poszła i miała ich wszystkich gdzies i czekała z niecierpliwością aż moja dzidzia sie urodzi....boje sie co mogą mi powiedzieć dociera do mnie powoli powaga sytuacji, to jest mozg najgorsze co mogło byc , serce sie naprawi milion innych rzeczy mozna leczyć ale jak nie ma czesci mozgu to nic juz nie pomoże nie chce nawet o tym myślec leżę w łóżku i czuje jak mała kopie i sie przewraca ...... Sory ze was tym zamęczam na forum ale nie mam z kim pogadać mam wrażenie ze Tż mnie nie rozumie bo jak płacze to mowi zepo co o tym myśle to nic mi nie da musimy poczekać na wyniki badania.....łatwo powiedzieć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-17 o 00:33 |
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze ze wychodzilas z dziewczynkami i nie siedzialas w domu Faceci troche inaczej radza sobie z emocjami nam sie moze wydawac ze to ich az tak bardzo nie boli jak nas, ale nie wiadomo co sie dzieje u nich w srodku. Trzymam mocno kciuki !!!!!!!!!!!!! mysle o Was |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do Tz to roznie z nimi bywa, ogolnie faceci skrywaja emocje. Takze twoj Tz tez probowal troche sie odciac od mysli I gral. Kazdy probuje na swoj sposob walczyc z emocjami
|
|
#4551 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Córcia wybudzała się dzisiaj w nocy raz z płaczem, że mam zły sen, kolejna noc kiedy jestem niewyspana. Wczoraj pogoda była denna, spędziłam 4 godziny w klubiku dla dzieci, że moja córka, mogła się wybawić. Dzisiaj też nie zapowiada się lepiej. Miłego dnia dziewczyny i dużo siły dla CIebie Mamuśka111 |
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuska trzymam z całej siły kciuki i myślę o was.
U nas też beznadziejna podoga, leje i wieje, więc cały dzień w domu będę sama siedzieć... tż wraca dopiero o 17... dziś przynajmniej się wyspałam, ale znów miałam wczoraj problem z zaśnięciem, dostałam jakiejś histerii, że ... będzie wojna... to tak apropos moich emocji w ciąży. Mieliśmy mimo nędznej pogody super weekend, spotkania z przyjaciółmi, dużo śmiechu, tyle się działo, ale niestety znów poniedziałek i sama zostałam. Jak ja bym chciała móc pracować ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mamuśka, teraz nawet mocniej trzymam kciuki za Was |
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka trzymam mocno kciuki
![]() jadę zaraz z małą do lekarza, od wczoraj boli ją gardło i nie bardzo się czuje ;/ U nas też brzydka pogoda, wieje i pada strasznie. Nie chce się z domu wychodzić. Tak myślę o tym pokoiku dla małego, miałam na razie nic nie robić , ale tak się napaliłam i chyba u nas w sypialni zrobię kącik. A wy robicie czy na razie nie?
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i od razu żegnam bo zmykam do miasta
a tak mi się nie chce wychodzić z domu no ale jak mus to mus ![]() Odbieram dziś wyniki a jutro mam wizytę Pogoda straszna Mamuśka kciuki mocno zaciśnięte
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-17 o 10:13 |
|
|
|
#4556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tż na pewno tez przezywa całą sytuację. Tylko faceci trochę inaczej to okazują niż my. Cytat:
Wczoraj poszli z TŻ i moim Tatą na basen. Synek był zachwycony. Musieli go namawiać do powrotu do domu Cytat:
Sara, zdrówka dla córki! Niki, fajny wieczór mieliście
|
|
#4557 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj supergin też tam jest!Cytat:
Ja bardzo mocno trzymam kciuki cały czas i wierzę, że wszystko będzie dobrze Co do Męża to zgadzam się z Dziewczynami, oni inaczej wszystko odczuwają, co nie znaczy, że się nie stresują. Dla niego to na pewno ciężka syt tak jak dla Ciebie, ale przecież on się nie popłacze, bo przecież to on jest ten silny! Ważne, że jest przy Tobie. Dziewczyny, mam w domu dziwną syt z forum, pisałam do Złośliwca ale mnie na razie olał. Nie mam ikonki z "cytuj" ani z "odpowiedz", jedyne co mogę kliknąć to "wielo-cytuj" ale to nic nie daje bo nie mam jak dodać odpowiedzi. Nie mam gdzie jej wpisać! Szybka odpowiedź nie działa, wyskakuje komunikat, że muszę pod postem kliknąć, ale tam nie ma ikonek! Ależ jestem zła! Znalazłam drewniane literki na ścianę na allegro, bardzo spodobał mi się taki pomysł i kupię Dorian z misiami ![]() http://allegro.pl/sliczne-drewniane-...027328402.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety TŻ się nie podobał ten pomysł i w końcu ich nie kupiłam
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

W tygodniu idę zrobić morfo i mocz, w przyszły poniedziałek wizyta u doktora. Pierwszy raz idę tam sama, smutno mi, że Tż nie zobaczy, jak młody rośnie. 

to mu odpowiedziałam ze to co sobie sam ugotuje i wyszłam z domu na cały dzien i w restauracji chińskiej zjadłysmy z dziewczynkami....