Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 10:17   #4531
Marcella_
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
raaaaaaaaaaaaaaaaaatunku
dziewczyny pisalam wam ze przytylam w ciagu 1,5miesca ponad 5kg a nie wiem ile wazylam przed sama ciążą wiec mozliwe ze bedzie z jakies 7kg...
i dzis sie zmierzylam nie wiem po co... fakt urosl mi troche biust,w pasie to juz mi przybylo okolo 14cm...ale biodra? przed zajsciem w ciaze mialam 93cm potem 96cm i juz w zadne spodnie nie wchodzilam... teraz sie mierze...100cm
no jasna cholera!!!!!!!!!! od polowy lutego cwicze codziennie,wiadomo ze nie tak jak wczesniej bo trzeba uwazac,ale robie co moge,jem tak samo jak przed ciążą,wiecej jadlam tylko w I trymestrze i taka niespodzianka? dlaaaaaaczegooooooooooo? zaraz sie rozbecze
i zaraz kogos zabije
ja przytyłam tylko 2 kg ale w obwodzie brzuszka przybyło mi 15 cm :p
Marcella_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:26   #4532
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Witamy!

A ja się pochwalę Wczoraj martwiłam się wynikami A okazało się że jak na ciężarną to są super Tak się cieszę

Wczoraj tak często czułam dzieciaczka, a dzisiaj nie śpię od godziny i nic Alienek mógłby się przywitać z mamusią
Hehe tez nazywamy dzieciaczka Alien
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:35   #4533
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie u pulmonologa w związku z zaostrzeniem astmy. Po wyjściu z wizyty myślałam, że dziada uduszę!
Zbadał mnie, dziwiło mnie tylko, że tak mocno mi brzuch uciska i już chciałam go wyzwać, że chyba aż tak mocno nie trzeba, w końcu przestał.
Siadamy do wypisywania recept i leków wpisał chyba z 6 z czego 2 które w moim mniemaniu mogę w ogóle brać... Nie chciał mnie w ogóle dopuścić do słowa. W końcu zapytałam go czy te leki nie zaszkodzą dziecku, a on do mnie "TO PANI JEST W CIĄŻY?"
Stwierdził, że jak mnie zobaczył to tak sobie pomyślał, ale po tym jak mi brzuch wydusił to nie wyczuł ciąży bo brzuch miękki! Noż k**wa! Myślałam, że ubije. Ciekawe gdzie wpisuje moje wizyty, bo chodzę regularnie co 1,5 - 2 miesiące! I w 10 tygodniu też u niego byłam!
Gdybym nie dociekała i przyjęła, że skoro zapisuje mi takie leki to wie co robi to brałabym je!
No nie! i jeszcze to uciskanie brzuszka...
wkurzyłabym się!

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Tak długo was podczytuje a dopiero teraz nabrałam odwagi żeby też coś napisać To moja pierwsza ciąża, jestem w 15tyg termin mam na 13 września
witaj ja mam termin na 14 września a wg usg na 12 września

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Hej. Mnie kompletnie rozłozyło. jestem przeziebiona, źle sie czuję.
Muszę zajmować się synkiem,a wolałabym się wykurowac w łozku....
Dzisiaj na 14 mam wizytę
zdrówka! i powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Jeeestem dziewczyny w końcu
Dzięki temu człowiekowi co wczoraj założył nam w końcu internet chociaż do dzisiaj nie wiem czy to była kobieta czy mężczyzna :P wszystko wskazywało na bardzo męska kobietę ale lekko zmylił mnie zarost
No wiec nadrabiam Was żeby np. nie zadawać pytań na tematy, które tu juz poruszalyscie
Według telefonu muszę nadrobić 60 stron ale miło sie to czyta wiec dam radę
Ale nadrabiane klubu chyba zacznę jutro bo jak zacznę dzisiaj to nie zrobię nic poza tym

Tak w ogóle to dzisiaj zaczynam juz 17 tydzień i wiecie co? To moja pierwsza ciąża ale chyba czuje ruchy czasem łapie mnie w lewym boku takie coś jakby ból uderzenia od środka... Czasem raz a czasem 3 pod rząd i nagle cisza mama twierdzi, ze to ruchy wiec chyba ma racje czasem zdarza sie to kolka razy w dzień a czasem ledwo raz... Pewnie zależy od ułożenia wizyta 1 kwietnia i baaardzo chce sie dowiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka chociaż jestem wręcz pewna wewnętrznie, ze to dziewczynka i nie wiem skąd to przekonanie
witaj z powrotem
gratuluję ruchów mi się wydawało, ze czuję ale doszłam do wniosku że to nie to, bo za wysoko na jakiej wysokości czujesz? dużo poniżej pępka?

Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość
jeśli można do chętnie dołącze do Was, co prawda czytam was od samego początku ale dopiero terazm mam natchnienie żeby się odezwać.

jestem w 15 tyg. termin mam na 12 wreześnia, będzie to moje 3 dzieciątko, i znająz życie 3 dziewczyna , choć Tż ma jeszcze nedzieje na chlopaka, ale okaże się na początku kwietnia.

http://allegro.pl/tako-wozek-jumper-...054440417.html
hej

fajny wózek, podobają mi się te ze skrętnymi przednimi kołami

Cytat:
Masakra dziewczyny,jak mi sie poci cipa no zaraz lece kupic tonę chusteczek nawilzajacych bo juz nie wiem co mam robic a juz widze siebie w 30 stopniowym upale
co Ci się poci?

Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość
Paulina starsza ma 10, ola mlodsza 6l,
a w pracy czeka na mnie 30
czyżby koleżanka po fachu

cześć! Jeju jak u nas pięknie.... z 17 stopni w cieniu i tulipanki powoli się pokazują pączki na krzewach, ahhh
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:36   #4534
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
ja przytyłam tylko 2 kg ale w obwodzie brzuszka przybyło mi 15 cm :p
Ja nic nie przytyłam, ale w brzuchu też z 15 cm mi przybyło

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:37   #4535
carolciuska
Zadomowienie

Juz o wozkach mowa my dzis jedziemy ogladac wozek dla rodzicow czyli dla nas spezedalismy w styczniu, bo poprzednie bylo 3 drzwiowe. Nie wyobrazalismy sobie pakowac dziecko fo takiego auta.
Wozek dla dzieciaczka pewnie upatrzymy wczesniej (patrzylam na razie na x-landery) , a kupimy pewnie w na poczatku lipca
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:14   #4536
Ana***
Zakorzenienie

Co do wózków i kół: http://pierwszabryka.pl/kola-skretne-czy-nie/

Doświadczone mamusie a a jakie koła się u Was sprawdziły lub też nie? i przy jakim wózku
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:15   #4537
elizka_m
Raczkowanie

Cytat:

Ja jestem zakochana w wózku jaki kupiła moja koleżanka a uwierzcie, że zjeździła wszytskie miasta w promieniu 100km od naszego i dotykała chyba każdego wózka i ogólnie miała na tym punkcie jazdę i ten, który znalazła dla mnie jest idealny lekki, łatwo się składa nawet jak dzieciaczek na rękach, wygodny i nie za wielki a ja mam 159cm wzrostu więc potrzebuję coś zgrabnego tylko ta cena
ona ma wersję czarną z beżem a mi się podoba ta

http://megaurwis.pl/wozek-jane-rider...osc-p1797.html
no ładny ładny ten wózek
mi też się podoba taki z tych droższych niestety :/ znajoma go ma i jest bardzo zadowolona
http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E
ale czy uda się taki kupić to nie wiem
elizka_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 11:33   #4538
basia_83
Raczkowanie

musze wam powiedziec ze z wiekiem i iloscia dzieci zmienia sie podejscie do rzeczy dla dzieciaczka, ja np wiem ze juz nie zainwestuje w nowy wózek, bo po protu sie nie oplaca, dzieciaczej jak podrosnie to i ta zmieni sie na spacerowke lekka i mieszczaca sie bez problemu do bagaznika, a pozniej to juz przedszkole, czas bardzo szybko mija i poprostu szkoda mi kasy, dlatego zdecydowalam ze kupie uzywany, ale fotelik juz nowy i najlepie z baza.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
basia_83 co do Twojego podpisu znam druga jego częśc :
Małżeństw to taki związek, w ktorym jedno ma ciagle ochotę na sex, a drugie to żona
u mnie w 100% obie czescie sie zgadzaja
Stary 2014-03-21, 11:35   #4539
Niestabilna
Wtajemniczenie

POMIDOROWA !!!! Uuuuuuu u
Pomidorowa aA A a
Stary 2014-03-21, 11:37   #4540
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Juz o wozkach mowa my dzis jedziemy ogladac wozek dla rodzicow czyli dla nas spezedalismy w styczniu, bo poprzednie bylo 3 drzwiowe. Nie wyobrazalismy sobie pakowac dziecko fo takiego auta.
Wozek dla dzieciaczka pewnie upatrzymy wczesniej (patrzylam na razie na x-landery) , a kupimy pewnie w na poczatku lipca
Mi się chyba nigdy nie uda być z Wami na bieżąco...

Ale przynajmniej jak MAjcia zasnęła trochę popieliłam w ogródku i mój skalniek już JAKOŚ wygląda.

My też zmieniliśmy samochód na pięciodrzwiowy i kombi - nieoceniona wygoda mając dzieciaczka.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:37   #4541
NATALUSIA14
Rozeznanie

elizka bardzo ładny wózek, mnie podobnie podobają się te droższe.
Nie zamierzam jeszcze kupować, ale warto się rozejrzeć

małaPaulina kochana patrząc na twoje wymiary z ciekwości się zmierzyłąm i witaj w klubie też 100 w biodrach, brzuszek też już spory i biust! kiedyś jak mój Tż był w rękę teraz jest w dwie!!!

basia83, Ana to już dwie jesteście moimi koleżankami po fachu

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 12:02   #4542
humant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie a a jakie koła się u Was sprawdziły lub też nie? i przy jakim wózku
ja mam taki - Tako Jumper X beżowy
http://tablica.pl/oferta/wozek-tako-...8-ID3QVjR.html

ma skrętne koła, ale z możliwością blokowania. Dla mnie ważne było żeby miał dużą gondolkę, bo jak dzidzia się rodzi we wrześniu to żeby do końca zimy jakoś się pomieściła w gondolce, a potem na wiosnę już spacerówka. Nie polecam go tym, którzy muszą targac wózek w bloku na któreś piętro, bo jest dośc ciężki. Kolor ma cudny, bo ten beż przeszyty jest złotą niteczką i w słońcu cudnie się mieni. Poza tym jest super i ma wszystko co moim zdaniem wózek powinien miec. To dośc stary model, kupowałam go 4 lata temu, więc myślę, że w nowszych modelach też znajdzie się coś fajnego.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
POMIDOROWA !!!! Uuuuuuu u
Pomidorowa aA A a
no i zmusiłyście mnie do tej pomidorowej. Nie wytrzymałam i zeżarłam chinkę pomidorową. To nie to samo co prawdziwa, ale też była pycha
humant jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:20   #4543
kachna21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humant Pokaż wiadomość

no i zmusiłyście mnie do tej pomidorowej. Nie wytrzymałam i zeżarłam chinkę pomidorową. To nie to samo co prawdziwa, ale też była pycha
siedze w pracy nie mam nawet suchara i czytam o Waszym jedzeniu i zaraz moj zoladek zacznie trawic sam siebie jaaaaaaaaaka jestem glodna
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:20   #4544
Metamfetaminax
Zakorzenienie

aisa84,wózeczek fajny,ale cena kosmiczna jak dla mnie

Niestabilna,też robisz pomidorówkę czy może się z Tobą podzielić ?

humant,też mogę ci wysłać GLS'em trochę pomidorówy

Ha zrobiłam przepyszną zupkę i myślałam,że Tż będzie wybrzydzać,bo on zup nie traktuje jako obiad i zjadł aż mu się uszy trzęsły,dał buziaka i powiedział,że była pyszna i lepsza niż u mamy
A później kolejny komplement,że woli bardziej moją kuchnię niż jej,bo ja wszystko takie dobre robię,nawet kanapki do pracy z szynką i pomidorem są lepsze jak ja je robię

Ostatnio za dużo kupuję sobie ciuchów i dzisiaj znowu mam ochotę coś sobie kupić Mam nadzieję,że uda mi się mamę wyciągnąć do sklepu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:21   #4545
Mo_onika_ika
Rozeznanie

no coż miała być kiełbasa a jak byłam w sklepie i zobaczyłam wątróbkę to miałam wrażenie że ślina mi cieknie po brodzie i właśnie usmażyłam pół kilo i została mi jedna na talerzu pęknę zaraz ale za 2 minuty pewnie ją pochłonę
Więc i ja podam swoje wymiary z września i z dzisiaj
Biodra: było 93 jest 103
Brzuch: było 86 jest 102
Cycki: było 91 jest 104
Przytyłam 1,5 kg... Więc nie wiem jakim cudem
Haha wychodzi na to że jestem wszędzie tak samo szeroka :P
Aaaa i dzisiaj brzuch przeszkadzał mi w przymiarce butów :/ Normalnie zakładałam noge na noge jak chłop i bokiem zakładałam

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 12:26   #4546
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
no coż miała być kiełbasa a jak byłam w sklepie i zobaczyłam wątróbkę to miałam wrażenie że ślina mi cieknie po brodzie i właśnie usmażyłam pół kilo i została mi jedna na talerzu pęknę zaraz ale za 2 minuty pewnie ją pochłonę
Aaaa i dzisiaj brzuch przeszkadzał mi w przymiarce butów :/ Normalnie zakładałam noge na noge jak chłop i bokiem zakładałam
to tak samo jak ja z tymi butami A ja zwinnie obcinałam sobie paznokcie u stóp w łazience: siedząc na wc, opierając nogę o wannę i rękoma próbując coś zdziałac

Z wymiarów wychodzi że teraz to jesteś kolumna albo cegła hihi

Szkoda, że ja się nie wymierzyłam przed ciażą

Obiadek tż mi robi, jakiś spadek formy mam, coś sie źle czuję ale nie wiem dokładnie co mi jest a faktycznie, przecież w ciazy jestem

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:29   #4547
zazdrosnica0
Zadomowienie

ja co do wózka jestem zdecydowana na 95% na ten http://allegro.pl/verona-eko-skora-l...065984115.html - kolor granatowy, ale czy go kupie to się okaże jak oglądnę go w sklepie
co do wymagań mam następujące :
- gondola minimum 80 cm w środku
- metalowy kosz pod spodem
- koła pompowane
- raczej nie sketne
- cena do 1400 za 3w1

Dla nas też szukamy bryki puki co mamy 3 drzwiowego golfa, a szukamy coś nowszego 5 drzwiowego.
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:45   #4548
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczynki ja was nigdy nie nadrobie ostatnio mnie nie bylo bo moge tylko do was zajrzec jak jestem w pracy a ostatnio mialam inne rzeczy na głowie i nie bylo mnie w pracy, wczoraj bylam na wizycie co do wagi przytylam 2kg a wygladam na wieecej bo brzuszek calkiem spory, lekarz pyta sie mnie co jest w domu ja mowie ze corka a on do mnie ze widzi tu syna... SZOK bo czulam na 100%ze bedzie znowu dziewczynka bo identycznie przechodze ciaze jak ta pierwsza, wielka radosc ale jeszcze lekka niepewnosc zobaczymy czy to sie nie zmieni chociaz ten moj gin slynie z tego ze sie nie myli i ze jak jest cos nie tak to zawsze to wczesnie wypatrzy, a wy znacie juz plcie? ja sie z szokowalam bo u mnie 14tydz chociaz z corka tez powiedzial mi w 14tyg
Stary 2014-03-21, 12:50   #4549
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
aisa84,wózeczek fajny,ale cena kosmiczna jak dla mnie

Niestabilna,też robisz pomidorówkę czy może się z Tobą podzielić ?

humant,też mogę ci wysłać GLS'em trochę pomidorówy

Ha zrobiłam przepyszną zupkę i myślałam,że Tż będzie wybrzydzać,bo on zup nie traktuje jako obiad i zjadł aż mu się uszy trzęsły,dał buziaka i powiedział,że była pyszna i lepsza niż u mamy
A później kolejny komplement,że woli bardziej moją kuchnię niż jej,bo ja wszystko takie dobre robię,nawet kanapki do pracy z szynką i pomidorem są lepsze jak ja je robię

Ostatnio za dużo kupuję sobie ciuchów i dzisiaj znowu mam ochotę coś sobie kupić Mam nadzieję,że uda mi się mamę wyciągnąć do sklepu
Wczoraj ugorowalam hihihi

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 12:51   #4550
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
to widze tez nabralas masy ja to od 6lat mialam stała wage i wymiary wiec znalam je na pamiec...tylko tobie poszlo sporo w biust a mi tylko dupa,brzuch a w biust moze ze 2cm? masakra jakas...

88Ekaterina88 wstawie niedlugo zdjecie jaka jestem wielka tylko moj tel ma 100lat wiec musi mi zrobic zdjecie TZ
najbardziej jestem zalamana tym ze w cycki mi prawie nic nie poszlo i jak bede chciala to zrzucic po porodzie to z biustu zostanie mi zero...a sadło z tylka nie bedzie latwo zrzucic w moim przypadku...jakie to niesprawiedliwe
I wlasnie bylam na spacerku z 1,5h i jest pięknie tylko ze bolą mnie stopy,tylek,nogi i lędźwia

Ana*** dobrze wiesz

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-21 o 12:55
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:54   #4551
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
ja co do wózka jestem zdecydowana na 95% na ten http://allegro.pl/verona-eko-skora-l...065984115.html - kolor granatowy, ale czy go kupie to się okaże jak oglądnę go w sklepie
co do wymagań mam następujące :
- gondola minimum 80 cm w środku
- metalowy kosz pod spodem
- koła pompowane
- raczej nie sketne
- cena do 1400 za 3w1

Dla nas też szukamy bryki puki co mamy 3 drzwiowego golfa, a szukamy coś nowszego 5 drzwiowego.
My tez szukamy auta

Obecnie mamy Renualt Megan Scenic i moge Wam go polecić, auto nazywane już tutaj w de jako rodzinne, wysoko sie siedzi, dużo miejsca, my mamy automatyczną skrzynie biegow, duzy bagażnik, tylnie siedzenia mozna złożyć dodatkowo, jest jeszcze kilka bajerów no ale to można doczytać
Mamy go dwa lata i jestesmy zadowoleni, w przyjazdach do polski sie sprawdził, jednaże szukamy czegoś ciut większego, bo my do tej polski to jak wielbłądy jeździmy A to wozek potem trzeba bedzie zabrac, a to łóżeczko turystyczne dla małego i inne rzeczy...
Także teraz czekamy aż pojawi sie w ofertach VW Touran też w automacie, ma nieco większy bagażnik, wogule nieco większy od Scenica jest
Oczywiście uzywaki szukamy takiej do 5 lat nie więcej i do 70-80 tys.km przejechanych.

Mam nadzieję, że trochę pomogłam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-21, 13:00   #4552
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
My tez szukamy auta

Obecnie mamy Renualt Megan Scenic i moge Wam go polecić, auto nazywane już tutaj w de jako rodzinne, wysoko sie siedzi, dużo miejsca, my mamy automatyczną skrzynie biegow, duzy bagażnik, tylnie siedzenia mozna złożyć dodatkowo, jest jeszcze kilka bajerów no ale to można doczytać
Mamy go dwa lata i jestesmy zadowoleni, w przyjazdach do polski sie sprawdził, jednaże szukamy czegoś ciut większego, bo my do tej polski to jak wielbłądy jeździmy A to wozek potem trzeba bedzie zabrac, a to łóżeczko turystyczne dla małego i inne rzeczy...
Także teraz czekamy aż pojawi sie w ofertach VW Touran też w automacie, ma nieco większy bagażnik, wogule nieco większy od Scenica jest
Oczywiście uzywaki szukamy takiej do 5 lat nie więcej i do 70-80 tys.km przejechanych.

Mam nadzieję, że trochę pomogłam
Znam to auto, ale nam się jednak nie widzi podwyższane. Wolimy jakiegoś hatchbacka max 7-8 letniego np kia ceed albo audi a3. Negocjacje trwają i wczoraj już miałam focha o to na Tż i też dlatego poszłam już spać o 21
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:04   #4553
kujon001
Raczkowanie

co do wozkow to mam ten czarno szary kupilam go z mysla o tym ze nastepny bedzie syn i zeby byl dobry i dla dziewczynki i dla chlopaka, jest bardzo elegancki klasyczny ja go mam i moge polecic w 100% niema sie do czego przyczepic oprocz tego ze spacerowka słuzy tak do max 2 lat, dla mojej byla juz zamala jak miala1,4roku ale i tak mialam kupic mala lekka bo ta od wozka 3w1 zawsze jest niewygodna do samochodu, ja wozek polecam w 100% http://www.youtube.com/watch?v=ucqQ6oyXEHk
Stary 2014-03-21, 13:07   #4554
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Znam to auto, ale nam się jednak nie widzi podwyższane. Wolimy jakiegoś hatchbacka max 7-8 letniego np kia ceed albo audi a3. Negocjacje trwają i wczoraj już miałam focha o to na Tż i też dlatego poszłam już spać o 21
hahaha

Dobrze, że my w tej kwestii jesteśmy zgodni
My właśnie lubimy takie wyższe autka, mielismy i golfa 3 drzwiowego, mielismy i polo, ja miałam punto - także już mamy dosyć wpadania w siedzenie hihi
Ale typy macie ładne Takie eleganckie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-21, 13:10   #4555
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katiusza1985 Pokaż wiadomość
Ja przedwczoraj robiłam testy i wyszlo mi uczulenie na roztocza .
Zapytałam pania doktor czy moze mi coś wiecej powiedzieć na temat roztoczy na co ona: "Poczyta sobie pani w internecie" :P
Co to ma być za lekarz?

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
chciałam poogladac wozki, wiadomo one nie kosztuja 100 zł, wiec dla mnie to istsota sprawa ze trzeba znalezc dobry a w rozsadnej cenie, ale moj TZ jakos nie wyraza zaiteresowania, twierdzi ze przeciez wizielismy jakis w smyku, to bedzie, co za problem wózek jak wózek kurcze chcialabym żeby sie zaangazowal bardziej....a moze za wczesnie tego wymagam???
Dużo facetów nie lubi łazić po sklepach do tego stopnia, że bierze pierwszą lepszą rzecz z brzegu i kupuje... Mój TŻ tym sposobem chodziłby w za małym płaszczu i za dużych koszulkach. Muszę na nim wymuszać przymierzenie innego rozmiaru i zawsze się okazuje, że miałam rację Monitory do komputera też tak kupił. Jakbym ja je wybierała to byśmy zapłacili z 200 zł mniej pewnie - on nie ma zamiaru sprawdzać, który jest najlepszy w stosunku do ceny.

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Nie chce Cię martwić, ale u mnie bóle głowy nasiliły się właśnie w II trymestrze jest tragicznie dzień w dzień migrena już staram się dużo leżeć,ale bywają dni,że bez 1/2 paracetamolu nie da się żyć
O nie Ja właśnie skończyłam I trymestr i się zastanawiam czemu ta głowa coraz bardziej mnie boli, bo przecież miała już nie boleć... Narazie zwalam to na pogodę i skaczące ciśnienie

Cytat:
raaaaaaaaaaaaaaaaaatunku
dziewczyny pisalam wam ze przytylam w ciagu 1,5miesca ponad 5kg a nie wiem ile wazylam przed sama ciążą wiec mozliwe ze bedzie z jakies 7kg...
i dzis sie zmierzylam nie wiem po co... fakt urosl mi troche biust,w pasie to juz mi przybylo okolo 14cm...ale biodra? przed zajsciem w ciaze mialam 93cm potem 96cm i juz w zadne spodnie nie wchodzilam... teraz sie mierze...100cm
Ale to bardzo dobrze, że biodra Ci się poszerzają! Mojej koleżance nic się nie poszerzyły i rodziła 30 godzin, bo dziecka wypchnąć nie mogła... Zawsze miała je na dodatek dość wąskie. Mi narazie nie rosną za bardzo i trochę mnie to smuci, bo chcę w 3 godziny wypchać klopsa, a nie w 30 A waga może się też brać z gromadzenia się wody w organizmie.

Cytat:
tylko ta cena
To może używany? Mi się podoba wózek za 4 tysiaki, ale chcę kupić używany i nawet za 1000 zł można kupić

Cytat:
no coż miała być kiełbasa a jak byłam w sklepie i zobaczyłam wątróbkę to miałam wrażenie że ślina mi cieknie po brodzie i właśnie usmażyłam pół kilo i została mi jedna na talerzu
Tylko uważaj z tą wątróbką, bo ona ma baardzo dużo witaminy A i nie jest zalecana w ciąży. Choć wydaje mi się, że skoro miałaś aż taką na nią ochotę, to musiałaś mieć jakiś niedobór tej witaminy Ja tak sobie zawsze tłumaczę swoje zachcianki

Miałam dzisiaj wizytę, ale niestety nie u ginekologa, a u dentysty Gin zgodziła się, żeby podali mi znieczulenie i całe szczęście, bo ząb był w paskudnym stanie i dowiercili się aż do miazgi... Więc nie wytrzymałabym bez znieczulenia. Teraz znieczulenie puściło i boli dość mocno (i jak tu jeść?). Jak ból nie przejdzie w ciągu 3 dni mam się do nich zgłosić, bo to będzie znaczyć, że trzeba leczyć kanałowo Jestem trochę tym załamana Ja to w ogóle mam strasznie słabe zęby. Od października je leczę. W sumie 13 było do leczenia... Zostały tylko 2 (dwie ósemki...). A nie byłam u dentysty tylko 3 lata Przypuszczam, że moja poprzednia dentystka zbyt niedbale leczyła mi te zęby. Większość ubytków było przy starych plombach, które trzeba było wymieniać i poprawiać po tamtej. Teraz leczę się u studentów, którzy tak się starają wszystko dokładnie zrobić, że 1 ząb zajmuje im czasami 2 godziny. Poprzednia dentystka poświęcała na każdego zęba dokładnie pół godziny.

W ramach pocieszenia kupiłam sobie nowe staniki Taki spory 70D (miałam 70B) I jeszcze drugi 75 D (czyli 4 rozmiary większy niż 70B). Ten drugi jest jeszcze trochę za duży w miseczce, ale już mogę go nosić, bo pod ubraniem tego nie widać. A zmieszczą się w nim jeszcze sporo większe cyce niż mam i mam nadzieję, że takie osiągnę Mi przez miesiąc rosły o 1 rozmiar, a potem w ciągu 2 dni skoczyły o kolejny A już myślałam, że mi wcale nie urosną.
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:26   #4556
Metamfetaminax
Zakorzenienie

zazdrośnica,ale śliczne wózeczki i w fajnej cenie Kurcze,podobają mi się takie wózki,ale tylko w postaci głębokiej,bo już jako spacerówka to żadne wózki mi się nie podobają :/ Bardzo podoba mi się ten beżowy,w ogóle moje dziecko będzie miało wszystko beżowe i żółte,bo uwielbiam te kolory na dzieciach
No zakochałam się w tych wózkach! codziennie patrzę na Allegro i jeszcze się z nimi nie styknęłam.
Ja 1400zł za wózek bym dała nawet mimo,że nie będę wybrzydzać nawet jak znajdę jakiś fajny i dobry za 1000 zł

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:50   #4557
małaPaulina
Wtajemniczenie

czy ktoś mnie pocieszy???

Blondi Banana w jakich sklepach udaje ci sie dostac 70D? chodzi mi o to ze jest maly obwod a ja gdzie nie pojde to jest najnizszy 75...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-21 o 13:58
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 14:07   #4558
etusiaaa
Wtajemniczenie

witam sie po wizycie
no więc tak wszystko w porządku - to najważniejsze.
Bakterie w moczu pojedyncze, jedynie glukoza podwższona ale to w ciąży norma tak mi pani powiedziała.
mierzymy 10,5 cm, niestety płci nie pokazał dzieciaczek bo miedzy nogami ma pępowinę
ale kochana dzidzia machała rączkami i wogóle, kolejna wizyta 24 kwiecień, tylko badania muszę zrobic morfologię i mocz powtórzyć
zdjecia pewnie wrzucę pozniej

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:35   #4559
kachna21
Raczkowanie

Cytat:
czy ktoś mnie pocieszy???

Blondi Banana w jakich sklepach udaje ci sie dostac 70D? chodzi mi o to ze jest maly obwod a ja gdzie nie pojde to jest najnizszy 75...
w Cubusie są w ogóle polecam staniki stamtąd, H&Mowskie jeszcze nigdy mi nie podpasowaly, a te w Cubusie są lekko usztywnione ale nie "powypychane"
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:40   #4560
DorissiriD
Rozeznanie

Witam i ja Was w słoneczny dzień!

Jestem wykończona i położyłabym się chętnie spać. Córka mi nie chciała zasnąć teraz w dzień... Tylko mnie to wkurzyło, ale też rozbawiło. Teraz śpi od godzinki. A na spacer przydałoby sie wyjść. Tż zdążył już wrócić z pracy, a ja całe przedpołudnie nie miałam kiedy włączyć komputera.

Ja dziś zgotowałam jarzynową i naleśniki z dżemem, bo chciałam zrobić tżowi przyjemność.

Co do naleśników to od lat byłam na nie obrażona! Nie chciałam ich robić! Wzięło się to stąd, że ilekroć przyjeżdżałam w odwiedziny do tż jak poszedł na studia to chciał mnie jak najlepiej ugościć i robił naleśniki. Ale że nie wypada, żeby gość stał we wspólnej kuchni w akademiku, to kazał mi wracać do pokoju a sam smażył - z litra mleka na jednej patelni... Grr... dla mnie trwało to wieki!!! Ja przyjechałam do niego 200 km, a on spędzał czas w kuchni z naleśnikami!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości