|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Carolynko,Niegrzeczna,Lig ht
![]() ![]() Vampirko a polecasz jakieś staniki konkretnej firmy?Czyli raczej szukać z fiszbiną tak?Ja mam mały biust bardzo,az się boje czy wykarmie takimi pryszczami Małego ![]() Co do tytułu to właśnie tak leciał jak Vampirka przypomniała Może będę miała wene i coś wymyśle jeszcze,choć ten Moniji też mi się podoba![]() ![]() Karolya fajniutki brzuszek ![]() Niki piękna ta pościel i ochraniacz Dobrze,że Twoje sówki mają takie kolory jakie powinny!Potrzebuje pocieszenia ![]() Tak się martwie tym kaszlem..drapie mnie i swędzi w gardle.Co chwile chce mi się kaszleć..mokry jest..brzuszek się wtedy napina bo to jednak wysiłek jest Pije mleko z czosnkiem i masłem albo herbate.. syrop z cebuli..syrop z cytryną i imbirem i nic Jedynie to gardło nie boli już..
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-31 o 14:43 |
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja pewnie wejdę wieczorem , i zobaczę jak to wygląda w postach jak już będzie tak daleko to stworzę nowy wątek . Tylko dogadajcie się co do tytułu i dajcie mi potem znać który ostatecznie został wybrany
Miłego po południa
|
|
|
|
#4534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ćwiczyć i to w pozycjach o jakich Ci się nie sniło! ![]() byłam jeszcze młoda nie wyszczekana, tak mnie zaskoczyła że byłam w szoku.... my używaliśmy Bebilonu a teraz Nestle Junior po 2 rż. ale też bym nie kupowała na zapas, mleko jest teraz dostępne wszędzie, zawsze można kupić. Ale butelkę i laktator jednak warto mieć. Pamiętam jak w 8 dobie po cc musiałam jechać do szpitala na zdjęcie szwów i Tż został z mała wyposażony w butelkę z moim mleczkiem. Cytat:
|
||
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tak trzymał kaszel na przełomie listopada i grudnia ponad miesiąc i pomogło mi smarowanie maścią rozgrzewajacą, bo nic nie działało już potem, a pół roku wczesniej z tymi samymi objawami wylądowałam na 2 antybiotykach, też ponad miesiąc chorowałam ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- brzmi kusząco
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lolitko ja niestety z kaszlem nie pomogę bo zawsze mnie męczy jak chora jestem i jeszcze po... ostatnio jak chorowałam to kaszlałam przez miesiąc :/ |
|
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za dentyste ![]() Cytat:
A co do kaszlu - Lolitka a ssiesz cukierki jakieś ? Choćby nie na gardło, ale jak tu ktoś pisał te z krzyżykiem żółte z miodem i cytryną albo Hollsy, wtedy miałabyś nadmiar śliny i nawilżone gardło... I może powstrzymało by kaszel. A sinecod można w ciąży, to hamuje kaszel... A poza tym jak kaloryfery? Masz nawilżacz, albo jakies mokre ścierki, żeby powietrze nie było suche, bo też podrażnia
|
|
#4539 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() wróciłam do domu, sprzątnęłam 3 piętra klatki schodowej i padłam na kanapę. Coś tam nawet udało mi się nadrobić, ale co wchodziłam na jedną stronę, to już wyskakiwała kolejna ![]() Cytat:
ale wszystko wyjdzie w praniu, chociaż myślę, że jak go złapię za rękę to już nie puszczę. Kolega z kursu opowiadał mi, że tu w Belgii są lusterka na sali porodowej i można sobie obserwować co tam na dole się dzieje.. ja to chyba podziękuję za takie przyjemności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Martusiaaa21;448999 37] ja mam już od kilku tygodni niestety, dzisiaj to prawie cały dzień:/ mi póki co pomaga zimne mleko QUOTE] ja mam rzadko, ale mi też właśnie zimne pomaga. Cytat:
![]() bardzo ładna ta pościel, a śpioszek przesłodki ![]() ja się zastanawiam pościel czy śpiworek, na razie się skłaniam ku śpiworkowi ![]() Cytat:
super brzuchola tak w ogóle, to czytam o tych szyjkach, badaniach i tak się zastanawiam, bo mój gin jeszcze ani razu mnie nie badał, co miesiąc mam tylko usg. Tam też widać co się dzieje z szyjką? Nie wiem, może tu inne zwyczaje panują, ale chyba się dopytam na następnej wizycie. Słyszałam, że to bardzo dobry lekarz, specjalista od diagnostyki prenatalnej, wszystkie kobiety, z którymi rozmawiałam do niego chodziły... poza tym dziękuję za wczorajsze miłe przyjęcie do Waszego grona
|
|||||
|
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje,to zakupie jakiś syrop jeszcze
![]() Kaloryfer mam skręcony,żeby tak nie grzał no i nawilżacz włączam co pare godzin z amolem..do ssania mam Prenalen. Normalnie jak mam kaszel to trudno,wiadomo nieprzyjemne to,ale teraz w ciąży to tak się boje,co by Leoś nie chciał wyjść za szybko.. Dziękuje ze jesteście |
|
|
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że twoje sposoby szybko poskutkują, ja niestety nic nie potrafię doradzić
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie co? zjadłabym ptysia
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wypróbuje![]() a ptysia też bym zjadła i pączka takiego prawdziwego pomarszczonego z lukrem..i i kopiec kreta..i kanapke Rocker z kfc i chrupki orzechowe i bitą śmietane albo zabielacz do kawy w proszku albo krówki takie ciągnące się..albo monte taaa widać,że będę miała chłopa nie?Mak polny ja na każdej wizycie wskakuje na samolot i wtedy babeczka mówi np.że szyjka trzyma. Na następnej wizycie będzie mi pobierać wymaz(chyba na cytologie,nie wiem),także poproś może swojego ginka,że chciałabyś zeby Ci tam zaglądnął albo tak jak Carolyna radzi ściemnij,że coś Cię tam szczypało ostatnio
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:36 |
|
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Ale wy dziewczyny piszecie...bardzo duzo nie nadążam
ale mam lekturę przynajmniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę zaopatrzyć się przed badaniem i zjeść zaraz po ![]() ale normalnie podobno piecze je rano i w szpitalu unosi się ten zapach smażenia, to jak ja tam wytrzymam 2 godziny bez jedzenia, to będą tortury |
|
|
|
|
#4547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po moich zachciankach już też widać ![]() oby herbatka pomogła
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Kasian, Lucynka, Paulka, Ramona, Agaaga,Aldrin
za 6 miesiąc ![]() Niegrzeczna spóźnione najlepsze życzenia z okazji imienin ![]() Paulka no to super wiadomości Lucynka świetne ubranka Mak polny witaj ![]() Asia27100 super, że wizyta udana ![]() Lolitko no to super ale Ty się nie martw tym kaszlem, młoda jesteś, silna, szyjka się trzyma więc dasz radę a choróbsko niech idzie precz dużo zdrówka i wypoczywaj ![]() Niki cieszę się, że wszystko ok ![]() Sylvunia to niech robią te badania i Cie szybko wypuszczają ![]() LightLimara a to mały łobuziak hihi cieszę się, że wszystko ok Nikii to za wizytę u dentysty i bardzo ładna ta pościel Karolkya śliczny brzuszek ![]() Wczoraj przeżyłam mega stres i dobrze, że tylko na strachu się skończyło, bo jak sobie o tym pomyśle to zaraz na płacz mi się zbiera ![]() TŻ bardzo się postarał o miłą atmosferę i w ogóle i namówił mnie też na przytulanki i wszystko byłoby super gdybym w toalecie na papierze nie zobaczyła krwi ;/ zaczęłam się cała trząść, płakać tak, że aż się zanosiłam, nie byłam w stanie racjonalnie myśleć, w głowie same czarne myśli ;/ tż mnie uspokajał, jak już się w miarę ogarnęłam postanowiłam sprawdzić źródło, wymacałam się tam i nie ma ani śladu, ale jak już przyłożyłam chusteczkę to była mała plamka krwi, wzięłam lusterko, żeby się tam podejrzeć, ale że światło beznadziejne to dużo nie zobaczyłam, więc poprosiłam TŻta, żeby zerknął, na szczęście okazało się, że minimalnie pękło mi krocze. Jaką ja wtedy odczułam ulgę, ale tego strachu, co się go najadłam wczoraj to moje.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2014-01-31 o 15:52 |
|
|
|
#4551 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi ochoty narobiłyście na pączka z karmelem
![]() zjadłam już dziś twixa, muszę natychmiast narobić sobie ochoty na coś zdrowego ![]() Moja teściowa opowiadała, że jak była w ciąży z moim mężem to non stop miała ochotę na słodkie. I on teraz taki łasuch jest, że ho ho! Trzeba przed nim słodycze chować, bo co kupię, to zaraz znika. ![]() Następną wizytę mam dopiero 21 lutego, coś wymyślę, ale chyba zapytam się go wprost o badanie szyjki, przynajmniej będę znała jego zdanie. |
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że to tylko fałszywy alarm ![]() no chyba sama nie chciałabym sobie tak strachu napędzić Cytat:
|
||
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
seleniti biedaczka.... ja wczoraj przed wizytą zacielam sie w trakcie golenia i też miałam przez chwilę mroczki w oczach.... nastepnym razem lepiej nawilzyć. u mnie bez tego sie nie da w ciazy....
lolitko trzymaj się. ja na poczatku ciazy 3 tygodnie sie meczyłam z mega przeziebieniem. najgorsze, bo nie ma czym sobie pomoc za bardzo..... ja dzisiaj zjadlam dwa pączki z lidla
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Lolitko wiesz co, sama pojęcia nie mam
taka ranka się zrobiła na 5 mm, a żadnych orgii nie odstawialiśmy
|
#4557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja planuje od 34 tyg ciąży robić masaż krocza,żeby może mniej pękło podczas porodu..może się przyłączysz? ![]() Któraś pisała chyba Carolyna,że się zeschizowałaś jak ginka dłużej szukała serduszka by posłuchać.Ja miałam wczoraj podobną sytuacje tylko,że mi budyń zadziałał na mózg..bo leże i babka przykłada taki przyrząd i jeździ nim i cisza i cisza.. a Dzidzia kopała a ja w głowie"Rety nie słychać serca" i już mi czarne scenariusze przechodziły przez głowe..;/ Normalnie głupia ja.Widze,że kopie a się wystraszyłam heh;p Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-31 o 16:08 |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Rozeznanie
|
dobrze, że to był fałszywy alarm, ale pewnie co się strachu najadłaś to Twoje..
Cytat:
ja to sobie mogę planować takie rzeczy, planowałam ćwiczyć regularnie, a wychodzi na to, że nie chce mi się nawet rozluźniać/napinać mięśni kegla
|
|
|
|
|
#4559 | |||
|
Raczkowanie
|
Hejhej Mamusie
![]() Próbuję Was nadrobić… od poniedziałku przeczytałam 80 stron… i wreszcie jestem na bieżąco ![]() U nas wszystko dobrze, rośniemy sobie, brzuś wyskoczył jakoś tak nagle w 25 tc i na wadze wreszcie jakieś zmiany. Wyprawka prawie obczajona, linki u rodzyneczków pozaznaczane, żeby w każdym miesiącu wiedzieć co kupić ![]() Cytat:
Cytat:
Sąsiadka na początku tygodnia urodziła synka 4,5 kg w 2,5 godziny. I on wcale nie wygląda jak niemowlaczek Fajny taki, ale oni to już w brzuchu wiedzieli, że duży będzie. A ja pilnowałam im roczniaka starszaka... miałam dyżur zanim ktoś z rodziny dojedzie... wprawiałam się ![]() Cytat:
justiwi pytanko mam o Medelę – bo ja też się na nią napaliłam, ale po przeczytaniu ich poradnika, trochę się zastanawiam jak to ugryźć… a mianowicie: jeśli się uda to oczywiście chcę kp, a butlę chciałam kupić jakby coś nie szło i trzeba by dokarmiać dziecię mm, no ale w tym ich przewodniku to ten smoczek Calma jest dla dzieci, które przez 6-8 tygodni opanują już picie z piersi… Bo wcześniej mogą nie załapać jak się z tego pije, bo trzeba sobie to podciśnienie wytworzyć. Czyli co… ta Calma tylko wtedy jak będę kp, a będę chciała wyjść i zostawić z kimś dwumiesięczne dziecko się nada?? A co jeśli kupię Calmę, a już w 2 tygodniu życia trzeba będzie karmić i piersią i dokarmiać mm, to wtedy szukanie jakiegoś aventa czy TT?? Jak Tobie mówiono? PS. A te 3Kiwi nie wydawało Ci się takie mega drogie? muffinka90 a co ma na celu takie molestowanie sutków przez Tż na porodówce? lolitka888 spróbuj jeszcze zrobić sobie inhalacje… może nie taką strasznie wrzącą wodę, ale taką gorącą… i zalać sól, albo jakąś herbatkę miętową, na to ręcznik i wdychać mocno przez usta żeby aż tam szło daleko do tych kaszlących miejsc… mi to pomagało. Edytowane przez /Mycha/ Czas edycji: 2014-01-31 o 16:14 |
|||
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Lolitko pewnie, że przyłączę
po tym co wczoraj było to chyba na porodówce od razu na wejściu położnej powiem, żeby mnie nacięła, bo po tym wczorajszym i z moim szczęściem to pęknę cała, aż po kręgosłup albo i dalej nawet jeśli takie cuda są niemożliwe hehe
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2014-01-31 o 16:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Może będę miała wene i coś wymyśle jeszcze,choć ten Moniji też mi się podoba

Pije mleko z czosnkiem i masłem albo herbate.. syrop z cebuli..syrop z cytryną i imbirem i nic

mam nadzieję, że twoje sposoby szybko poskutkują, ja niestety nic nie potrafię doradzić

dużo zdrówka i wypoczywaj