|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
ctrl alt delete
|
Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych part II
|
|
|
|
|
#4532 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:52 |
|
|
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dyskutować normalnie z kimś, kto z uporu nie dostosuje się do konwencji, bo ma własne widzimisię? W końcu jak dyskutować z kimś, kto sam zaczął od personalnych pytań o kieliszki, zastawę i sugestii, że oprócz stroju nic nie ma się do pokazania? Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4534 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4535 |
|
ctrl alt delete
|
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem, że przy braku argumentów należy sprowadzić dyskusję do absurdu.
Czarny to kolor pogrzebowy. Nie pogrzebowy jest przy okazjach wieczorowych, do których śluby się nie zaliczają. Mi sie trampki do sukienki nie podobają. Ale za te trampki do sulienki owszem są zabawą modą. Trapery czy czarne trampki z brudną gumą już ową zabawą by nie były. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4537 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówiłam ze sprowadzasz dyskusję do absurdu.
Jak sie ma wyczucie to sie rzeczy umie dobrać tak by nawet dziwny dodatek pasował. Ale ktoa kto broni bieli na ślubie nie ma nawet elementarnego wyczucia, więc lepiej niech postawi na klasykę bo tylko będzie jeszcze gorzej. Mozna i rozowe kalosze w myszki dobrac do kiecki ale trzeba mieć pewne pojęcie o zasadach. Konwencje łamać trzeba z głową, bo onaczej wychodzi kicz albo kiepska podróba stylizacji z lat młodzieńczego buntu. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4539 |
|
zuy mod
|
Przecież wesele jest okazja gdzie obowiązuje strój wieczorowy i wg sv jeśli nie możesz się przebrać po ślubie to na ślub również ubierasz strój wieczorowy.
To tyle z teorii. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale zostawmy tę dyskusję, bo ru widzę same ekspertki od niepogrzebowej czerni i nieprzeszkadzającej na weselu bieli. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Konto usunięte
|
A jak ktos ma tylko czarne, białe i czerwone sukienki w szafie, ale troche innych ubrań w rożnych kolorach tez, to moze isc w garsonce albo fajnej spódnicy z elegancka bluzka? Albo ładnej tunice do fantazyjnych eleganckich spodni? Czy nie?
![]() Kobiety drogie, przeciez te dyskusje nie maja sensu. |
|
|
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=911814027737b2fb3720807 5fbc353dc82d7d123_64640b1 bca2a5;73038791]A jak ktos ma tylko czarne, białe i czerwone sukienki w szafie, ale troche innych ubrań w rożnych kolorach tez, to moze isc w garsonce albo fajnej spódnicy z elegancka bluzka? Albo ładnej tunice do fantazyjnych eleganckich spodni? Czy nie?
![]() Kobiety drogie, przeciez te dyskusje nie maja sensu.[/QUOTE] Po pierwsze czetwony to normalny kolor. Po drugie owszem moze kobieta isc w garsonce, kombinezonie, garniturze nawet. We wszystlom byle pasowało do okazji. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4543 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz powtórzę ze z czernią chodzi tez o dodatki. I w ogole we wszystkim chodzi o to by zapytac mlodych a jak nie to postawić na cos na 100 procent bezpiecznego. Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Rozeznanie
|
Będziemy się teraz przerzucać cytatami z podręczników SV? Pewne zwyczaje utrwalone są w naszym społeczeństwie - nawet jeżeli SV nie ma z nimi nic wspólnego.
Możemy się dostosować do tych norm, ale oczywiście nie musimy. Pytanie brzmi raczej czy naprawdę zależy Nam na takich negatywnych emocjach, jakie może wzbudzać u PM a także innych gości nasz potencjalny strój? Mnie osobiście kiedyś raziły te zaszłości, ograniczanie swobody ubioru itd. Ale z wiekiem dochodzę do wniosku, że wzbudzanie negatywnych odczuć nie jest warte mojej osobistej wygody.
|
|
|
#4546 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
)A osoby w żałobie jak mają się na czyjś ślub ubrać? Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-04-20 o 13:32 |
||
|
|
|
|
#4547 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Kto płaci za wesele: http://www.savoir-vivre.com.pl/?obowiazki-rodzicow,141 Kto jest gospodarzem: http://www.savoir-vivre.com.pl/?kto-...a-weselu-,1200 Kogo SV "nakazuje" zaprosić: http://www.savoir-vivre.com.pl/?lista-gosci,143 |
|
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny - you made my day. Dawno się tak nie uśmiałam
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7304008 1]
Moze nieuważnie czytałam ale z czego ten zakaz wynika? Mi jest najlepiej w czerwonym, szukałam takich sukienek ale gorzej było z krojami i padało na jakieś kremowo pudrowe wpadające w róż ( nikt mnie z PM nie pomylił )A osoby w żałobie jak mają się na czyjś ślub ubrać?[/QUOTE] Niby czerwony kolor jest zbyt intensywny ![]() a przecież np. fuksja czy chaber są popularnymi kolorami sukienek, też się intensywne i jakoś nikt się nie czepia. |
|
|
|
|
#4551 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:51 |
|
|
|
|
#4552 | ||||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Btw przypomniala mi sie sytuacja z wesela, na ktorym bylam w tamtym roku. Dwie dziewczyny, podobnego wzrostu, niemal identyczne sukienki i rozpuszczone wlosy. Maz jednej pobiegł do tej drugiej dziewczyny od tylu i klepnal ja w tylek myslac ze to jego zona😝. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Tak czy inaczej problemu nie widze i uwazam, ze sukienka swiadkowej byla dobrana do sytuacji ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2017-04-20 o 18:50 |
||||||
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie samopoczucie moich gości jest tak samo wazne jak moje i samopoczucie osób towarzyszących moich gosci również. A co do dyskusji o SV jeszcze - podkreslanie na każdym kroku ile się ma klasy i obycia (w przeciwieństwie do innych) daje efekt wprost odwrotny do zamierzonego. Wydaje mi się ze SV został stworzony przez ludzi i dla ludzi którzy chcą dobrze wyglądać i dobrze wypaść w każdej sytuacji. Nie ma w tym nic złego. Ale wypominanie innym w odniesieniu do tegoż SV, ze zachowują się, bądź są ubrani nieadekwatnie do sytuacji z zasadami dobrego wychowania nie ma nic wspólnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4554 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Doceniac nie musi, ale jesli kogos ocenia przez pryzmat tego to...no tak, taki czlowiek jedt plytki.
|
|
#4555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;73033471]Ja mam ślub w tym sezonie. Naprawdę, dziwię się tym dyskusjom o kolorach sukien. Ja mam większe problemy na głowie, niż dumanie czy oby jakaś kobieta nie przyszła a czarnej czy białej/ecru sukience. Raczej skupiam się na tym, żeby załatwić wszystkie dokumenty, zdążyć wszytkich zaprosić z wyprzedzeniem, żeby zadbać o dobre jedzenie dla gości. A naprawdę problemy związane z kolorami sukienek nawet nie przyszły mi do głowy ;-) Czy to aż takie ważne dla wszystkich? Może jakby swiadkowa założyła wielką białą sukienkę, to byloby to dziwne i nie pasowaloby, bo w moich rejonach swiadkowa jest ciągle blisko PM i jej pomaga, więc by się biel za bardzo zlewala. Więc założyłam z góry, że białej sukienki swiadkowa nie założy ;-) po dyskusjach na wizażu widzę,że lepiej się w tym upewnić. Choć powiem wam, że byłam kiedyś na weselu że swiadkowa i jakieś druhny ze "straży bocznej" miały właśnie białe czy tam kremowe sukienki i tylko z kolorowa kokardą. Jednak zakładam, że było to specjalnie, skoro miały takie same te wszystkie druhenki.[/QUOTE] Gratki i nie trać zimnej krwi TCytat:
A jakby kilka wizazanek miało urządzić wspołny ślub-njalepiej tych z wątku ...To byłby dym i pewnie wybuchowa impreza, zostałoby w pamięci do końca życia.Cytat:
![]() Cytat:
Też miałam trochę czarnych sukienek, ale dla mnie to kolor kojarzący się z dobrą zabawą, koncertami, itp...Ale wiadomo, to są osobiste preferencje. Jak się kogoś nie zna, a jak widać po wątku ludzie są różni, to bezpieczniej czerń sobie darować. W sukience ecru była tylko...moja teściowa Imprezy mi nie skradła
|
|
|
|
#4556 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźmy sobie że PM przyjdzie w sukni z sieciówki i zlotych trampkach. I jakaś dziewczyna podobnie ubrana. Kto był nie odpowiednio ubrany? Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ale dla mojej rodziny nie mialoby to znaczenia, ze ktos zrobil to swiadomie i "byl ostroznym" cokolwiek to znaczy. Fuj i juz.
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

Możemy się dostosować do tych norm, ale oczywiście nie musimy. Pytanie brzmi raczej czy naprawdę zależy Nam na takich negatywnych emocjach, jakie może wzbudzać u PM a także innych gości nasz potencjalny strój? Mnie osobiście kiedyś raziły te zaszłości, ograniczanie swobody ubioru itd. Ale z wiekiem dochodzę do wniosku, że wzbudzanie negatywnych odczuć nie jest warte mojej osobistej wygody.