Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 21:08   #4531
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Enzunio Świetna - będziesz się bardzo wyróżniała

paula Jak usuwają pyłek, to ja bym wybrała lilię

ewaden Idealne miejsce na podróż poślubną. Nie wiem, czy będziecie się decydować na plener zdjęciowy na miejscu - na pewno robiłby wrażenie

weselna Pytałam, czy oryginalne kolory, bo raczej spotykam się z tym, że dziewczyny biorą wersje ugrzecznione - w bieli czy pastelach. Tutaj wydaje mi się, że czerń idealnie pasuje - więc tym większe oklaski dla Ciebie, że ją wybrałaś i że pasuje do Ciebie
A PM-ka świetnie wyszła. Z ciekawości patrzyłam na inne zdjęcia tego foto (dzięki wujaszkowi google) i nie porwał mnie umiejętnościami. Za to to zdjęcie wyszło świetnie. Duża w tym pewnie zasługa sukienki

Co specjalisty - włosy/ fryzura/ paznokcie - spotkałam się z tym, że są makijażystki, które również zajmują się czesaniem do ślubu i że świetnie im to wychodzi. Raczej nie radziłabym szukać takiej osoby w stricte zakładach kosmetycznych, bo czasami zdarza się że jest zrobione po łebkach. Paznokcie na spokojnie mogłabyś zrobić wcześniej - np. manicure hybrydowy, on się bardzo dobrze trzyma. Łatwiej byłoby Ci znaleźć dobrą makijażystkę, która czesze.

21klaudyna Byłam na weselu z odgrywkami - całkiem pozytywnie wspominam - mimo, ze trwało to długo, bo gości do przedstawienia było 150. Wiedzieliśmy wcześniej, że u młodych jest taka atrakcja, na szczęście poprowadzono to z wyczuciem i nie było śpiewania, ze bogaty wujek Kazek, a dał tylko 50 zł, niech ze dwie stówki dorzuci. Drużba nie patrzył ile kto wrzuca, to było raczej na zasadzie przedstawienia gości.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:10   #4532
enzunio
BAN stały

U nas też takich odgrywek nie ma, znam to z wizażu

Ale fakt, co region to obyczaj i nie ma co się spinać

Kiedy trzeba zapisać się na paznokcie??
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:12   #4533
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
21klaudyna Byłam na weselu z odgrywkami - całkiem pozytywnie wspominam - mimo, ze trwało to długo, bo gości do przedstawienia było 150. Wiedzieliśmy wcześniej, że u młodych jest taka atrakcja, na szczęście poprowadzono to z wyczuciem i nie było śpiewania, ze bogaty wujek Kazek, a dał tylko 50 zł, niech ze dwie stówki dorzuci. Drużba nie patrzył ile kto wrzuca, to było raczej na zasadzie przedstawienia gości.
no to pewnie też zależy od osoby która to przeprowadza, ja byłam na 2 weselach i były straszne rymy takie bez sensu - "kolega pana młodego ma długiego..." no i centralnie kto ile wrzucił i od tego szefa wysępili 200 zł . Więc u nas jedyną atrakcją będziemy MY haha
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:17   #4534
weselna01
Zadomowienie

Cytat:

weselna Pytałam, czy oryginalne kolory, bo raczej spotykam się z tym, że dziewczyny biorą wersje ugrzecznione - w bieli czy pastelach. Tutaj wydaje mi się, że czerń idealnie pasuje - więc tym większe oklaski dla Ciebie, że ją wybrałaś i że pasuje do Ciebie
A PM-ka świetnie wyszła. Z ciekawości patrzyłam na inne zdjęcia tego foto (dzięki wujaszkowi google) i nie porwał mnie umiejętnościami. Za to to zdjęcie wyszło świetnie. Duża w tym pewnie zasługa sukienki

Co specjalisty - włosy/ fryzura/ paznokcie - spotkałam się z tym, że są makijażystki, które również zajmują się czesaniem do ślubu i że świetnie im to wychodzi. Raczej nie radziłabym szukać takiej osoby w stricte zakładach kosmetycznych, bo czasami zdarza się że jest zrobione po łebkach. Paznokcie na spokojnie mogłabyś zrobić wcześniej - np. manicure hybrydowy, on się bardzo dobrze trzyma. Łatwiej byłoby Ci znaleźć dobrą makijażystkę, która czesze.
Ktoś jeszcze o to pytał - tak, będzie w oryginalnej tonacji kolorystycznej Najwyżej któraś z ciotek omdleje i będziemy cucić, ale gros z nich pewnie sobie wyjaśni kolor tym że : "to tylko cywilny"
Uprzedzając - do kościoła też bym w niej poszła

Miałam raz hybrydy - strasznie zniszczyły mi paznokcie Musiałabym też zapuścić paznokcie a mam łamliwe (pękały nawet z hybrydą). Dochodzi paranoja, że coś sobie z nimi zrobię...Chyba jednak zrobię pazurki dzień przed ślubem, ale dziękuję za radę

No właśnie - a ile wcześniej zapisać się na makijaż, fryzurę itp?
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:21   #4535
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
no to pewnie też zależy od osoby która to przeprowadza, ja byłam na 2 weselach i były straszne rymy takie bez sensu - "kolega pana młodego ma długiego..." no i centralnie kto ile wrzucił i od tego szefa wysępili 200 zł . Więc u nas jedyną atrakcją będziemy MY haha
To tak jak u nas.
Nic ze zboczony zabaw, zbierania na różne cele, tańców rodziców, chrzestnych, dziadków i innych par. Robimy bardzoooo 'minimalne' oczepiny na zasadzie - po jednej piosence i rzucanie czymś tam. Właśnie.. nawet nie wiem czy będę rzucać, bo nie będę mieć welonu ja jedynie spinkę serducho której nie oddam.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

[
Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Jeśli są popularne/dobre i bierzesz ślub w ścisłym sezonie to nawet ponad pół roku przed.
Nasłuchałam się z różnych źródeł, że te rozchwytywane, robią zapisy nawet na rok przed, a na kilka miesięcy przed mają zajętą KAŻDĄ sobotę w sezonie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-15 o 21:27
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:25   #4536
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
To tak jak u nas.
Nic ze zboczony zabaw, zbierania na różne cele, tańców rodziców, chrzestnych, dziadków i innych par. Robimy bardzoooo 'minimalne' oczepiny na zasadzie - po jednej piosence i rzucanie czymś tam. Właśnie.. nawet nie wiem czy będę rzucać, bo nie będę mieć welonu ja jedynie spinkę serducho której nie oddam.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Jeśli są popularne/dobre i bierzesz ślub w ścisłym sezonie to nawet ponad pół roku przed.

Nasłuchałam się z różnych źródeł, że te rozchwytywane, robią zapisy nawet na rok przed, a na kilka miesięcy przed mają zajętą KAŻDĄ sobotę w sezonie.
to nie był mój cytat ale zgadzam się ja moją kosmetyczkę rezerowowałam w styczniu 2013 a ślub sierpień tego roku:P. Jest na tyle dobra i ma takie obłożenie że wolałam nie ryzykować i dobrze zrobiłam bo już miała rezerwacje na ten dzień.

Co do oczepin też nie będę mieć podwiązki, welonu a bukietu mi szkoda;P Więc chyba kupię jakiś welon na allegro za grosze :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-03-15 o 21:28
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:27   #4537
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Ja pewnie je będę robić jakoś w czwartek przed ślubem? Nie wiem jeszcze gdzie, ani u kogo.
I nie bardzo mogę iść na "próbne" paznokcie, bo na praktykach nie wolno mieć pomalowanych/długich paznokci. Chyba że sobie w czerwcu, w czasie sesji zrobię...

Cytat:

Mam ślub w sierpniu, na makijaż zapisywałam się w grudniu, na fryzurę w styczniu.
Makijażystkę mam na cały dzień do swojej dyspozycji

Skończyliśmy układać choreografię pierwszego tańca
Jeszcze nam nie idzie idealnie, ale w przyszłym tygodniu szlify techniczne, a za dwa jedziemy na naszą salę tańczyć układ - żeby się rozeznać w wielkości itp - i wtedy ewentualnie zmieniać jakieś elementy, żeby się nie okazało, że coś nas ogranicza - sala czy filarek.

Docik STO LAT!!! Spełnienia marzeń, wymarzonego ślubu i duuuużo zadowolenia z TŻ!
21klaudyna - ja tak zrobiłam, będę rzucać najtańszym welonem z allegro, już go kupiłam.
Welon będę mieć tylko do kościoła, na sali spinkę i na oczepiny założę ten kawałek firanki na chwilę

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2014-03-15 o 21:29
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:28   #4538
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
to nie był mój cytat ale zgadzam się

Co do oczepin też nie będę mieć podwiązki, welonu a bukietu mi szkoda;P Więc chyba kupię jakiś welon na allegro za grosze :P
Wybacz.

Ja co prawda będę mieć podwiązkę, ale... chyba tak nie bardzo noszoną pół dnia podwiązką rzucać. Bukietu mi szkoda, welonu brak. Nie wiem.. moze ciastem?
Wybaczcie, ale coś chyba za dobry humor dzisiaj mam.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-03-15 o 21:30
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:40   #4539
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, odebraliśmy obrączki i są dokładnie takie, jak chcieliśmy
żółte złoto, satynowe, fazowane
a nasz grawer to- całym sercem całe życie data i imię
światło już słabe ale trudno
piękne obrączki
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
http://extraprodukt.pl/img/2011/08/t...y_130z_155.jpg

dziewczyny nie wiecie moze gdzie moglabym dostac sukienke w takim fasonie i w takiej dlugosci? Noo po prostu taką samą
Na allegro widziałam je w różnych kolorach
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:42   #4540
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam raz hybrydy - strasznie zniszczyły mi paznokcie Musiałabym też zapuścić paznokcie a mam łamliwe (pękały nawet z hybrydą). Dochodzi paranoja, że coś sobie z nimi zrobię...Chyba jednak zrobię pazurki dzień przed ślubem, ale dziękuję za radę

zastanawialam sie tez nad hybrydami, ale sęk wlasnie w tym ze mam lamliwe paznokcie, i nigdy nie udalo mi sie ich zapuscic na długie, mam takiej dlugosci ze nie wystaja mi za opuszki palcow, są takie ' w sam raz', jednak na slub za krotkie. wiec zostaja mi zelowe

Cytat:
Wybacz.

Ja co prawda będę mieć podwiązkę, ale... chyba tak nie bardzo noszoną pół dnia podwiązką rzucać. Bukietu mi szkoda, welonu brak. Nie wiem.. moze ciastem?
siostra Tz rzucala podwiazka, i ja ja zlapalam
moze zrobcie oryginalne oczepiny - rzucaj kiełbachą, ta która złapie do ust wygrywa

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-15, 21:55   #4541
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:

Kwietniówki: 6 tygodni do ślubu!
Coraz bliżej!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ludziska ja mam dziś urodziny!! Proszę mi tu życzyć tego co najlepsze

18-ste oczywiście A tak serio to 27 ehhh
Sto lat! Dużo zdrowia, radości i miłości! Przepięknego ślubu i cudownego życia z mężem!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
A tak BTW to zmiana kodu u mnie wczoraj byla, dzis juz 98 dni do slubu!!!

Ja bardzo lubię markazyty, naprawdę ładnie wyglądają.

Cytat:
Znalazłam stronę z pięknymi tortami - są obłędne. Zobaczcie tutaj

Cytat:
I dalej
Przepiękną masz suknie, bardzo mi się takie podobają. Mój narzeczony ich nie lubi, więc nie brałam ich pod uwagę, ale gdyby nie on to kto wie. Na pewno wyglądasz rewelacyjnie!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
zastanawialam sie tez nad hybrydami, ale sęk wlasnie w tym ze mam lamliwe paznokcie, i nigdy nie udalo mi sie ich zapuscic na długie, mam takiej dlugosci ze nie wystaja mi za opuszki palcow, są takie ' w sam raz', jednak na slub za krotkie. wiec zostaja mi zelowe

siostra Tz rzucala podwiazka, i ja ja zlapalam
moze zrobcie oryginalne oczepiny - rzucaj kiełbachą, ta która złapie do ust wygrywa
Żelowe są jednak okropne, miałam kiedyś i już zapomniałam jak to jest po. Teraz siostra mi zrobiła i sobie przypomniałam. Paznokcie są kruche, bolą, łamią się. Muszę czekać aż mi odrosną nowe, zdrowe i silne i nie wiem co zrobić na ślub. Nie odradzam żelowych aż tak całkiem, wiadomo- na początku wyglądają bardzo ładnie.

A co do rzucania kiełbasą: padłam.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:00   #4542
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

paula Jak usuwają pyłek, to ja bym wybrała lilię
Usuwają, usuwają Dopiero ostatnio to zauważyłam
Dostałam bukiet lilii z okazji obrony i upierdzieliłam sobie bluzkę przenosząc kwiaty I wtedy dopiero wtedy uświadomiłam sobie, że może być z nimi problem. Ale zobaczyłam na zdjęciach bukietów ślubnych, że nigdzie nie mają tych brudzących elementów

Nie mogę się zdecydować jaki dokładnie chcę bukiet Załączniki

Cytat:
Ja mam podwiązkę personalizowaną i chciałabym ją zachować na pamiątkę, więc nie chcę nią rzucać. Bukietem też nie chce rzucać Welonu nie będę mieć i też nie wiem co zrobić. Kupić jakiś tani na allegro i przeczepić przed oczepinami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 468.jpg (34,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1307366834.jpg (53,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (17,7 KB, 13 załadowań)
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:08   #4543
mimi_77
Zakorzenienie

docik wszystkiego czego sobie zamarzysz !

Dziewczyny padam na twarz- wróciłam ze zjazdu i ide spać. Przyszły dekoracje do kościoła. Jestem zadowolona A nasze obrączki czekają na odbiór, a my nie mamy kiedy jechać

Trzymajcie się, dobrej nocki!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:11   #4544
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Żelowe są jednak okropne, miałam kiedyś i już zapomniałam jak to jest po. Teraz siostra mi zrobiła i sobie przypomniałam. Paznokcie są kruche, bolą, łamią się. Muszę czekać aż mi odrosną nowe, zdrowe i silne i nie wiem co zrobić na ślub. Nie odradzam żelowych aż tak całkiem, wiadomo- na początku wyglądają bardzo ładnie.

A co do rzucania kiełbasą: padłam.
miałam żelowe 3 razy, serce mnie bolało jak potem patrzyłam na takie poniszczone paznokcie.. no ale chyba nie mam wyjscia , jakos to zcierpię

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-15, 22:30   #4545
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U nas też takich odgrywek nie ma, znam to z wizażu

Ale fakt, co region to obyczaj i nie ma co się spinać

ja wstępnie już jestem zapisana a robić będę próbę przed 3 lipca (bo wtedy mam przymiarkę), a na ślub pewnie w poniedziałek (ślub w czwartek)
Cytat:
to dlaczego nie wzmocnisz sobie pazurków? ja całe życie miałam paznokcie jak paper, a po odżywce eveline ( 8 w 1 i diamentowa) wszyscy mnie pytają czy to może czy sztuczne

nigdy hybryd nie miałam, ale słyszałam, że mniej niszczą pazury niż żele czy akryl (oba miałam, jak już się pozbyłam to był dramat a nie paznokieć)
Stary 2014-03-15, 22:33   #4546
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja wstępnie już jestem zapisana a robić będę próbę przed 3 lipca (bo wtedy mam przymiarkę), a na ślub pewnie w poniedziałek (ślub w czwartek)
to dlaczego nie wzmocnisz sobie pazurków? ja całe życie miałam paznokcie jak paper, a po odżywce eveline ( 8 w 1 i diamentowa) wszyscy mnie pytają czy to może czy sztuczne

nigdy hybryd nie miałam, ale słyszałam, że mniej niszczą pazury niż żele czy akryl (oba miałam, jak już się pozbyłam to był dramat a nie paznokieć)
zawsze mam dobre intencje - maluję tą 8w1 przez tydzień, a potem już zapominam, no a konczy sie tak jak zawsze, pozatym już nie mogę sobie na to pozwolić, praca mnie hamuje , jestem masażystką chyba żeby podziubać pacjentów

🤍

Stary 2014-03-15, 22:39   #4547
madzixx88
Zakorzenienie

Docik-wszystkiego najlepszego

dziękuje wszystkim za opinie o obrączkach już je dziś mierzyłam ze 3 razy

jesteśmy po całodziennych naukach...ale podobało nam się bardzo bardzo facet- psycholog naprawdę świetnie je prowadził, mieliśmy ciekawe zadania, dowiedzieliśmy się wieeelu cennych wskazówek i każde z nas coś wyniosło z tych zajęć za tydzień druga część

potem mieliśmy degustację menu na sali i padam
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:55   #4548
lexie42
Zakorzenienie

Ja muszę w końcu umówić nas na wizytę w poradni rodzinnej, bo ciągle to odkładamy No i na jutro mam cel zdecydować się na makijażystkę, mam kilka ale nie wiem którą wybrać. Wy macie jakieś polecone osoby, czy tak znalezione w internecie?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 23:03   #4549
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
zawsze mam dobre intencje - maluję tą 8w1 przez tydzień, a potem już zapominam, no a konczy sie tak jak zawsze, pozatym już nie mogę sobie na to pozwolić, praca mnie hamuje , jestem masażystką chyba żeby podziubać pacjentów
ja tez do systematycznych osób nie należę, i do przepisu z opakowania stosowałam się może ok 2 tygodni, ale później stosowałam odzywkę pod lakier (nota bene lakier o wiele dłużej się na niej trzyma) albo malowałam jedną warstwę odżywki i tak sobie z nią chodziłam aż nie zaczęła złazić teraz aktualnie używam diamentowej
Stary 2014-03-15, 23:26   #4550
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Tylko muszę jakąś mniejszą mieć, żeby nie wyszło coś takiego :
http://www.google.pl/imgres?biw=1366...tart=0&ndsp=22
można fajnie wrzucic w układ fryzurki np. jak na załączniku, albo mniejszą

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Racja

E ja zawsze byłam pewna że się monety wrzuca, dopiero Tż oświecił mnie że to "papierkowe" pieniążki poza tym kto nie chce niech nie tańczy, przecież to nie jest zmuszanie żeby dać kasę i tańczyć
też kiedyś tak myślałam ale i tak dużo osób wrzuca monety (szczególnie dzieciaczki )

Cytat:

Dalej mimo wszystko trochę się boję, że jedna osoba od włosów, makijażu, paznokci itp. może zrobić wszystko po łebkach... Jakie macie doświadczenia?
moim zdaniem od włosów ktoś inny (chyba, że będziesz miała szczęście) a od reszty jedna pasuje jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

szczerze robię żelowe od paru dobrych lat, raz na jakiś czas na pół roku przerywam albo na kilka m-cy i mam śliczne paznokcie pod spodem. jedynie z tydzień muszę nosic lakier bezbarwny żeby zachowały twardośc i się nie połamały. nie wiem od czego to zależy czy mam mocne paznokcie, czy źle miałyście robione (mam tylko żelowane swoje - bez doklejanych tipsów)

Cytat:
Dostałam bukiet lilii z okazji obrony i upierdzieliłam sobie bluzkę przenosząc kwiaty I wtedy dopiero wtedy uświadomiłam sobie, że może być z nimi problem. Ale zobaczyłam na zdjęciach bukietów ślubnych, że nigdzie nie mają tych brudzących elementów

Nie mogę się zdecydować jaki dokładnie chcę bukiet Załączniki
a ze słoneczników też usuwają to co brudzi??
jak dla mnie zdecydowanie 1. ale ja lubię regularne bukiety i nie mieszane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury-długie-włosy8-300x289.jpg (14,6 KB, 16 załadowań)

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 00:07   #4551
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
potem mieliśmy degustację menu na sali i padam
to kolacja dziś porządna była

Cytat:
ja tez do systematycznych osób nie należę, i do przepisu z opakowania stosowałam się może ok 2 tygodni, ale później stosowałam odzywkę pod lakier (nota bene lakier o wiele dłużej się na niej trzyma) albo malowałam jedną warstwę odżywki i tak sobie z nią chodziłam aż nie zaczęła złazić teraz aktualnie używam diamentowej
i dobra jest ?

🤍

Stary 2014-03-16, 00:41   #4552
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Docik wszytskiego najjjlepszego

Przepraszam, że znów z grubsza Was przeleciałam

Ostatnio nie mam na nic czasu Od poniedziałku idę na staż, troszkę mam stresika
U mnie ze spraw ślubnych:
W tym tygodniu podpisaliśmy umowę z zespołem! Mamy już:
- salę
- fotografa
- kamerzystę
- zespół

Mam pytanie
Kiedy szłyście do księdza zaklepać datę slubu i godzinę? ile miesięcy przed ślubem? bo już nie pamiętam.

Aaaa ! i jeszcze jedno pytanie mam: Chciałabym dowiedzieć się najpierw u proboszcza w mojej parafii ile chce za ślub, plotki głoszą , że ma swój cennik i chce dużo:/ ja niestety nie jestem w ogóle przywiązana do swojej parafii, mam na oku jeszcze inny kościół w którym wiem , że proboszcz jest bardzo w porządku i faktycznie bierze "co łaska". No ale chcę spróbować podejść z tym do swojej parafii.
Jak się zapytać takiego proboszcza jakoś dyplomatycznie ile chce za ślub???? żeby się nie uraził ani nie oburzył, no i czy wypada najpierw zapytać ile bierze , a póżniej dopiero zapisać się w kalendarz z datą ślubu? A jak faktycznie dużo to tak po prostu wyjsc?:P

Jak to było u Was?

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 01:21   #4553
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo robiłam i faktycznie lakier się na tych odżywkach super trzyma ale najczęściej chodzę z jedną warstwą aż mi nie zejdzie miałam tą 8w1, a teraz mam diamentową, obie fajne
Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
U mnie ze spraw ślubnych:
W tym tygodniu podpisaliśmy umowę z zespołem! Mamy już:
- salę
- fotografa
- kamerzystę
- zespół

Mam pytanie
Kiedy szłyście do księdza zaklepać datę slubu i godzinę? ile miesięcy przed ślubem? bo już nie pamiętam.
gratuluję załatwionych spraw
my u księdza byliśmy we wrześniu - a termin na lipiec i już moja wymarzona godzina była zajęta

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 02:26   #4554
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie

Aaaa ! i jeszcze jedno pytanie mam: Chciałabym dowiedzieć się najpierw u proboszcza w mojej parafii ile chce za ślub, plotki głoszą , że ma swój cennik i chce dużo:/ ja niestety nie jestem w ogóle przywiązana do swojej parafii, mam na oku jeszcze inny kościół w którym wiem , że proboszcz jest bardzo w porządku i faktycznie bierze "co łaska". No ale chcę spróbować podejść z tym do swojej parafii.
Jak się zapytać takiego proboszcza jakoś dyplomatycznie ile chce za ślub???? żeby się nie uraził ani nie oburzył, no i czy wypada najpierw zapytać ile bierze , a póżniej dopiero zapisać się w kalendarz z datą ślubu? A jak faktycznie dużo to tak po prostu wyjsc?:P

Jak to było u Was?
gratulacje załatwienia

my zamawialiśmy termin i godzinę jakoś półtora roku przed co najmniej, bo my z dużym wyprzedzeniem planowaliśmy ślub (więc mieliśmy czas i co nam szkodziło, a TŻ jak zwykle poganiał żeby rezerwowac żeby było), a zależało nam na mojej parafii i późnej godzinie (jeszcze nie było kalendarza na 2014r.) co prawda już po rezerwacji daty i godziny, ale zapytałam wprost ile to będzie kosztowało, bo liczymy wydatki, z tego co wiem to w parafii gdzie większośc chce ślub w moim mieście też tyle kosztuje, a w parafii TŻ proboszcz jest bardzo $$ i bierze oprócz za ślub za każde papierki etc. więc odpadało od razu i zła lokalizacja.

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 05:49   #4555
TysiaBB1989
Rozeznanie

co do kościoła to ksiądz nam pow, że mamy przyjść 3 miesiące przed i wszystko załatwimy bo u nas jest bardzo mało ślubów, było w tamtym roku tylko 8 ....

u nas nie ma żadnych przyśpiewek i zbierania na cokolwiek.... zespół pow nam nawet, że nie organizuje żadnych zabaw przez całe wesele bo i tak tylko kilka osób się bawi i często z przymusu są w to ciągane, ale oczywiście jak chcemy to mogą na naszą prośbę coś zorganizować. w sumie my nie chcemy

ja będę rzucać podwiązka, bo bukietem nie chce, a welon będę miała 3 metrowy w sumie na każdym weselu co byłam zawsze rzucali podwiązka
Stary 2014-03-16, 08:24   #4556
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
to kolacja dziś porządna była
Oojj tak po zupie, 3 rodzajach mies przeszlam od razu do deserow nie mialam juz miejsca na zimne zakaski ale bylismy z rodzicami to podzielilismy sie probowaniem byla tez fontanna czekoladowa i na 100% mowie, ze na wesela odpada:/ latwo mozna sie ubrudzic a pod koniec jak podeszlam to wokol jej obrus byl caly zachlapany

Kulbensikowa- gratuluje zalatwionych spraw
Co do kosciola to my wczesniej wiedzielismy ile slub kosztuje, w internecie na forum mozna znalezc albo znajomych popytac pytac ksiedza jest rzeczywiscie niezrecznie, choc nasz nam sam powiedzial co i jak przy rezerwacji terminu i wplaceniu zaliczki

Ale pogoda dzis

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:31   #4557
kasia1201
Rozeznanie

ZOBACZYŁAM I SIĘ ZAKOCHAŁAM!
http://whiteday.pl/pin/52f4691a4de70b3c441bca6c546979d9
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:07   #4558
velika
Winter is coming

Cytat:

Mam pytanie
1,5 roku wcześniej (rezerwowaliśmy w styczniu 2013).

Cytat:
Wybacz.

weselna masz cudną kieckę
Ja fryzjerkę rezerwowałam w styczniu, a makijażystkę w zeszłym tygodniu. Mogłam zrobić to wcześniej, bo mam taką sobie godzinę (12, chciałam o 13, ale już była zajęta), no ale trudno, godzina chyba dużej różnicy nie zrobi.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:44   #4559
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
1,5 roku wcześniej (rezerwowaliśmy w styczniu 2013).

weselna masz cudną kieckę
Ja fryzjerkę rezerwowałam w styczniu, a makijażystkę w zeszłym tygodniu. Mogłam zrobić to wcześniej, bo mam taką sobie godzinę (12, chciałam o 13, ale już była zajęta), no ale trudno, godzina chyba dużej różnicy nie zrobi.
Dzięki
Trochę się podłamałam z tymi terminami - niby domyślałam się, że to pewnie się szybciej rezerwuje, ale myśleć a wiedzieć to dwie różne sprawy.
A jeszcze gorzej, że wszystkiego szukam na odległość i nie wiem jak szukać, żeby się nie naciąć Raz rzucałam temat na Wizażu, czy ktoś kogoś może polecić, jeśli chodzi o kosmetyczkę i fryzjerkę z okolic Wałbrzycha, ale bez odzewu. I nie widziałam też takiego tematu nigdzie

Cytat:
Na pręciki zakłada się takie kulki...chyba usuwa się naturalne z pręcików wtedy. Czytałam gdzieś o tym.
Wtedy nie brudzą
BTW też będę miała bukiet z lilii Ale takich bardziej herbaciano-brązowych.

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość

moim zdaniem od włosów ktoś inny (chyba, że będziesz miała szczęście) a od reszty jedna pasuje jak najbardziej

Dzięki!

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Nie wiem co zobaczyłaś, bo strona wypluwa mi informację, że jak nie polubię ich strony na FB to mnie nie dopuści do zdjęcia
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 09:54   #4560
enzunio
BAN stały

Ja też kościół przypadkiem zarezerwowałam prawie 1,5 roku wcześniej jak zadzwoniłam żeby zapytać kiedy to zrobić

Muszę zadzwonić do dja i go zarezerwować ale nie mam weny... Macie już djow na poprawiny? Ile biorą?

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości