|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Enzunio Świetna - będziesz się bardzo wyróżniała
![]() paula Jak usuwają pyłek, to ja bym wybrała lilię ![]() ewaden Idealne miejsce na podróż poślubną. Nie wiem, czy będziecie się decydować na plener zdjęciowy na miejscu - na pewno robiłby wrażenie weselna Pytałam, czy oryginalne kolory, bo raczej spotykam się z tym, że dziewczyny biorą wersje ugrzecznione - w bieli czy pastelach. Tutaj wydaje mi się, że czerń idealnie pasuje - więc tym większe oklaski dla Ciebie, że ją wybrałaś i że pasuje do Ciebie ![]() A PM-ka świetnie wyszła. Z ciekawości patrzyłam na inne zdjęcia tego foto (dzięki wujaszkowi google) i nie porwał mnie umiejętnościami. Za to to zdjęcie wyszło świetnie. Duża w tym pewnie zasługa sukienki ![]() Co specjalisty - włosy/ fryzura/ paznokcie - spotkałam się z tym, że są makijażystki, które również zajmują się czesaniem do ślubu i że świetnie im to wychodzi. Raczej nie radziłabym szukać takiej osoby w stricte zakładach kosmetycznych, bo czasami zdarza się że jest zrobione po łebkach. Paznokcie na spokojnie mogłabyś zrobić wcześniej - np. manicure hybrydowy, on się bardzo dobrze trzyma. Łatwiej byłoby Ci znaleźć dobrą makijażystkę, która czesze. 21klaudyna Byłam na weselu z odgrywkami - całkiem pozytywnie wspominam - mimo, ze trwało to długo, bo gości do przedstawienia było 150. Wiedzieliśmy wcześniej, że u młodych jest taka atrakcja, na szczęście poprowadzono to z wyczuciem i nie było śpiewania, ze bogaty wujek Kazek, a dał tylko 50 zł, niech ze dwie stówki dorzuci. Drużba nie patrzył ile kto wrzuca, to było raczej na zasadzie przedstawienia gości.
|
#4532 |
|
BAN stały
|
U nas też takich odgrywek nie ma, znam to z wizażu
![]() Ale fakt, co region to obyczaj i nie ma co się spinać ![]() Kiedy trzeba zapisać się na paznokcie?? |
|
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
haha
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uprzedzając - do kościoła też bym w niej poszła ![]() Miałam raz hybrydy - strasznie zniszczyły mi paznokcie ![]() No właśnie - a ile wcześniej zapisać się na makijaż, fryzurę itp? |
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic ze zboczony zabaw, zbierania na różne cele, tańców rodziców, chrzestnych, dziadków i innych par. Robimy bardzoooo 'minimalne' oczepiny na zasadzie - po jednej piosence i rzucanie czymś tam. Właśnie.. nawet nie wiem czy będę rzucać, bo nie będę mieć welonu ja jedynie spinkę serducho której nie oddam. ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- [Jeśli są popularne/dobre i bierzesz ślub w ścisłym sezonie to nawet ponad pół roku przed. Nasłuchałam się z różnych źródeł, że te rozchwytywane, robią zapisy nawet na rok przed, a na kilka miesięcy przed mają zajętą KAŻDĄ sobotę w sezonie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-15 o 21:27 |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja moją kosmetyczkę rezerowowałam w styczniu 2013 a ślub sierpień tego roku:P. Jest na tyle dobra i ma takie obłożenie że wolałam nie ryzykować i dobrze zrobiłam bo już miała rezerwacje na ten dzień.Co do oczepin też nie będę mieć podwiązki, welonu a bukietu mi szkoda;P Więc chyba kupię jakiś welon na allegro za grosze :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-15 o 21:28 |
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie je będę robić jakoś w czwartek przed ślubem? Nie wiem jeszcze gdzie, ani u kogo.
I nie bardzo mogę iść na "próbne" paznokcie, bo na praktykach nie wolno mieć pomalowanych/długich paznokci. Chyba że sobie w czerwcu, w czasie sesji zrobię... Mam ślub w sierpniu, na makijaż zapisywałam się w grudniu, na fryzurę w styczniu. Makijażystkę mam na cały dzień do swojej dyspozycji ![]() Skończyliśmy układać choreografię pierwszego tańca Jeszcze nam nie idzie idealnie, ale w przyszłym tygodniu szlify techniczne, a za dwa jedziemy na naszą salę tańczyć układ - żeby się rozeznać w wielkości itp - i wtedy ewentualnie zmieniać jakieś elementy, żeby się nie okazało, że coś nas ogranicza - sala czy filarek. Docik STO LAT!!! Spełnienia marzeń, wymarzonego ślubu i duuuużo zadowolenia z TŻ!21klaudyna - ja tak zrobiłam, będę rzucać najtańszym welonem z allegro, już go kupiłam. Welon będę mieć tylko do kościoła, na sali spinkę i na oczepiny założę ten kawałek firanki na chwilę
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2014-03-15 o 21:29 |
|
|
|
#4538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda będę mieć podwiązkę, ale... chyba tak nie bardzo noszoną pół dnia podwiązką rzucać. Bukietu mi szkoda, welonu brak. Nie wiem.. moze ciastem? Wybaczcie, ale coś chyba za dobry humor dzisiaj mam.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-15 o 21:30 |
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze zrobcie oryginalne oczepiny - rzucaj kiełbachą, ta która złapie do ust wygrywa
|
|
|
#4541 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przepiękną masz suknie, bardzo mi się takie podobają. Mój narzeczony ich nie lubi, więc nie brałam ich pod uwagę, ale gdyby nie on to kto wie. Na pewno wyglądasz rewelacyjnie! ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Paznokcie są kruche, bolą, łamią się. Muszę czekać aż mi odrosną nowe, zdrowe i silne i nie wiem co zrobić na ślub. Nie odradzam żelowych aż tak całkiem, wiadomo- na początku wyglądają bardzo ładnie.A co do rzucania kiełbasą: padłam. |
|||||
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Usuwają, usuwają
Dostałam bukiet lilii z okazji obrony i upierdzieliłam sobie bluzkę przenosząc kwiaty I wtedy dopiero wtedy uświadomiłam sobie, że może być z nimi problem. Ale zobaczyłam na zdjęciach bukietów ślubnych, że nigdzie nie mają tych brudzących elementów Nie mogę się zdecydować jaki dokładnie chcę bukiet Załączniki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
docik wszystkiego czego sobie zamarzysz !
![]() Dziewczyny padam na twarz- wróciłam ze zjazdu i ide spać. Przyszły dekoracje do kościoła. Jestem zadowolona A nasze obrączki czekają na odbiór, a my nie mamy kiedy jechać ![]() Trzymajcie się, dobrej nocki!
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a robić będę próbę przed 3 lipca (bo wtedy mam przymiarkę), a na ślub pewnie w poniedziałek (ślub w czwartek) Cytat:
![]() nigdy hybryd nie miałam, ale słyszałam, że mniej niszczą pazury niż żele czy akryl (oba miałam, jak już się pozbyłam to był dramat a nie paznokieć)
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba żeby podziubać pacjentów
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Docik-wszystkiego najlepszego
dziękuje wszystkim za opinie o obrączkach ![]() jesteśmy po całodziennych naukach...ale podobało nam się bardzo bardzo ![]() potem mieliśmy degustację menu na sali i padam ![]()
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę w końcu umówić nas na wizytę w poradni rodzinnej, bo ciągle to odkładamy
No i na jutro mam cel zdecydować się na makijażystkę, mam kilka ale nie wiem którą wybrać. Wy macie jakieś polecone osoby, czy tak znalezione w internecie?
|
#4549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz aktualnie używam diamentowej
|
|
#4550 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak dużo osób wrzuca monety (szczególnie dzieciaczki )Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie zdecydowanie 1. ale ja lubię regularne bukiety i nie mieszane
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
to kolacja dziś porządna była
![]() Cytat:
|
|
|
#4552 |
|
Wtajemniczenie
|
Docik wszytskiego najjjlepszego
![]() ![]() Przepraszam, że znów z grubsza Was przeleciałam Ostatnio nie mam na nic czasu Od poniedziałku idę na staż, troszkę mam stresika U mnie ze spraw ślubnych: W tym tygodniu podpisaliśmy umowę z zespołem! Mamy już:- salę - fotografa - kamerzystę - zespół Mam pytanie ![]() Kiedy szłyście do księdza zaklepać datę slubu i godzinę? ile miesięcy przed ślubem? bo już nie pamiętam. Aaaa ! i jeszcze jedno pytanie mam: Chciałabym dowiedzieć się najpierw u proboszcza w mojej parafii ile chce za ślub, plotki głoszą , że ma swój cennik i chce dużo:/ ja niestety nie jestem w ogóle przywiązana do swojej parafii, mam na oku jeszcze inny kościół w którym wiem , że proboszcz jest bardzo w porządku i faktycznie bierze "co łaska". No ale chcę spróbować podejść z tym do swojej parafii. Jak się zapytać takiego proboszcza jakoś dyplomatycznie ile chce za ślub???? żeby się nie uraził ani nie oburzył, no i czy wypada najpierw zapytać ile bierze , a póżniej dopiero zapisać się w kalendarz z datą ślubu? A jak faktycznie dużo to tak po prostu wyjsc?:P Jak to było u Was?
|
|
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najczęściej chodzę z jedną warstwą aż mi nie zejdzie ![]() Cytat:
![]() my u księdza byliśmy we wrześniu - a termin na lipiec i już moja wymarzona godzina była zajęta
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() my zamawialiśmy termin i godzinę jakoś półtora roku przed co najmniej, bo my z dużym wyprzedzeniem planowaliśmy ślub (więc mieliśmy czas i co nam szkodziło, a TŻ jak zwykle poganiał żeby rezerwowac żeby było
|
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
co do kościoła to ksiądz nam pow, że mamy przyjść 3 miesiące przed i wszystko załatwimy bo u nas jest bardzo mało ślubów, było w tamtym roku tylko 8 ....
u nas nie ma żadnych przyśpiewek i zbierania na cokolwiek.... zespół pow nam nawet, że nie organizuje żadnych zabaw przez całe wesele bo i tak tylko kilka osób się bawi i często z przymusu są w to ciągane, ale oczywiście jak chcemy to mogą na naszą prośbę coś zorganizować. w sumie my nie chcemy ja będę rzucać podwiązka, bo bukietem nie chce, a welon będę miała 3 metrowy w sumie na każdym weselu co byłam zawsze rzucali podwiązka
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Oojj tak
po zupie, 3 rodzajach mies przeszlam od razu do deserow nie mialam juz miejsca na zimne zakaski ale bylismy z rodzicami to podzielilismy sie probowaniem byla tez fontanna czekoladowa i na 100% mowie, ze na wesela odpada:/ latwo mozna sie ubrudzic a pod koniec jak podeszlam to wokol jej obrus byl caly zachlapany ![]() Kulbensikowa- gratuluje zalatwionych spraw ![]() Co do kosciola to my wczesniej wiedzielismy ile slub kosztuje, w internecie na forum mozna znalezc albo znajomych popytac pytac ksiedza jest rzeczywiscie niezrecznie, choc nasz nam sam powiedzial co i jak przy rezerwacji terminu i wplaceniu zaliczki ![]() Ale pogoda dzis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
ZOBACZYŁAM I SIĘ ZAKOCHAŁAM!
http://whiteday.pl/pin/52f4691a4de70b3c441bca6c546979d9 |
|
|
|
#4558 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Cytat:
weselna masz cudną kieckę Ja fryzjerkę rezerwowałam w styczniu, a makijażystkę w zeszłym tygodniu. Mogłam zrobić to wcześniej, bo mam taką sobie godzinę (12, chciałam o 13, ale już była zajęta), no ale trudno, godzina chyba dużej różnicy nie zrobi.
|
|
#4559 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę się podłamałam z tymi terminami - niby domyślałam się, że to pewnie się szybciej rezerwuje, ale myśleć a wiedzieć to dwie różne sprawy. A jeszcze gorzej, że wszystkiego szukam na odległość i nie wiem jak szukać, żeby się nie naciąć Raz rzucałam temat na Wizażu, czy ktoś kogoś może polecić, jeśli chodzi o kosmetyczkę i fryzjerkę z okolic Wałbrzycha, ale bez odzewu. I nie widziałam też takiego tematu nigdzie ![]() Cytat:
Wtedy nie brudzą ![]() BTW też będę miała bukiet z lilii Ale takich bardziej herbaciano-brązowych.Cytat:
Dzięki! Cytat:
|
||||
|
|
|
#4560 |
|
BAN stały
|
Ja też kościół przypadkiem zarezerwowałam prawie 1,5 roku wcześniej jak zadzwoniłam żeby zapytać kiedy to zrobić
![]() Muszę zadzwonić do dja i go zarezerwować ale nie mam weny... Macie już djow na poprawiny? Ile biorą? Wysłane z telefonu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

haha
15:00
z TŻ!

Paznokcie są kruche, bolą, łamią się. Muszę czekać aż mi odrosną nowe, zdrowe i silne i nie wiem co zrobić na ślub. Nie odradzam żelowych aż tak całkiem, wiadomo- na początku wyglądają bardzo ładnie.

I wtedy dopiero wtedy uświadomiłam sobie, że może być z nimi problem. Ale zobaczyłam na zdjęciach bukietów ślubnych, że nigdzie nie mają tych brudzących elementów
Załączniki