|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Pełza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
BAN stały
|
Cytat:
No nic się nie dzieje, nawet ten lekarz który nam powiedzial o tych szmerach stwierdzil że mały dobrze się rozwija, ma 6mc próbuje już raczkować a nawet staje na palcach od stóp na dłoniach dupcia w góre i skacze jak żabka (swoja drogą komicznie to wygląda nieraz uśmiejemy się z tż do łez) Cytat:
Swoją drogą może to przypadek ale poprzednie szczepienie z nfz i była tragedia (nóżki sine zanim zajechaliśmy do domu, babel na nodze przez ponad miesiąc, goraczka, płacz marudzenie przez kilka dni) teraz zmieniliśmy na 5w1 i nic... Maly wesoły jak zawsze... Jedyna rzecz jaka mnie niepokoi to maly od jakiegoś czasu kręci głową enegicznie z boku na bok np.kiedy jest zmęczony. Teoretycznie czytalam że to się może zdarzać czy któras z Was spotkała się z czymś takim??? I wiecie ludzi to skur*** moje małe zoo się powiekszylo o kolejnego psa. Wyobrażcie sobie tz mi mówil że od kilku dni tam gdzie pracują pałęta się piesek strasznie zaniedbany i wogole wygląda jak szkielet kazałam mu go zabrać. Zagadał jakąs babcie czy to jest kogos pies czy przybłęda (zeby potem nie było że ukradl) a ta Pani na to że tak czyjś ale cytuje "Jak go Pan w rzece utopi to ino im Pan przysluge wyświadczy" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
Robi to na 4 konczynach naprzemiennie ;-)
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Brawa dla Kajki
![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
#4535 |
Zadomowienie
|
Masakra z tym psem. Przecież to pod paragraf podchodzi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Raczkowanie
|
Gosiu, Kubuś jest tylko na mm, jak miał drugie z kolei zapalenie płuc związane z grypą, ja straciłam pokarm w ciągu dwóch godzin, kiedy mi się dusił na rękach i potem w szpitalu, o 20 jeszcze ssał pierś, o 22 już nie było nic, i się nie pojawiło, mimo prób przystawiania Małego i odciągania...
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do psa, to żywcem kastrowałabym takich barbarzyńców, którzy psinę do takiego stanu doprowadzili!!! ![]()
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
W książce "pierwszy rok życia dziecka" Murkoff pisze, ze niektore dzieci mogą uderzać główką o podłogę, ścianę lub szczebelki łóżka i, ze to jest normalne i przechodzi samo. Należy tylko zabezpieczyć, żeby sobie krzywdy nie zrobiło. Może właśnie to kręcenie głową pod to podchodzi.
Niedojrzałość układu nerwowego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miała 50cm i 2350g... Teraz ma 6mc i ma 62cm i 6180g... Lekarz nic a nic nie mówił, że to mało... Wiem, że raczej o siatkę centylową się ocieramy zaledwie, ale co jej mam zrobić jak ona więcej jeść nie chce? Może taka uroda naszych dzieciaków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
Evi07
Łącze się w bólu. Zapalenie płuc u synka ukatrupiło skutecznie moją cieżko wypracowaną laktację ![]() Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2014-07-26 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie bylo, bo wczasowalismy sie bezinternetowo
![]() Tak czytam sobie nasz wątek i stwierdzam, że wielkie juz dzieci mamy. Za szybko mi ten czas uciekł. Ben ma juz za parę dni pół roku a ja jestem w totalnym lesie jesli chodzi o karmienie z butelki. Nic tylko kp i kropka. A przed porodem planowałam namiętnie, że po pół roku zakoncze kp, żeby nie karmić ponad trzy lata, jak to bylo przy córce ![]() paula nie martw się szmerami, jak pisaly dziewczyny, to zazwyczaj mija z wiekiem. lidka fajnie, ze sie odezwalas - pamietam cie jeszcze z poczekalni i nie raz myslalam co u ciebie ![]()
#4541 |
Gang Iren
|
#4542 |
Rozeznanie
|
Współczuje dzieciom zapalenia płuc...
Kamila - mój tez ruszył już pare dni temu wiec przybij piątkę! Najbardziej lubi wpędzać pod stół i krzesła albo łapać ludzi za palce u stop ;D No i w końcu zaczął sam siadać! Wiec to już blisko do stawania a pózniej raczkowania. ![]() mam pytanie. Możecie polecić jakieś sprawdzone naturalne kosmetyki do pielęgnacji ciała? Nie tylko dziecięce.
#4543 |
Raczkowanie
|
Brawa za umiejętność wszystkich!
Paula, opowieść o psie była straszna. Dla takich ludzi, to... ![]() Punko, ja czasem kupuję sobie balsam do ciała Skin Blossom. Jest świetny! Tak samo żel myjący. Trochę trzeba wydać, ale ja uwielbiam te kosmetyki. Codziennie jednak używam kosmetyków fitomedu. Szampon (rewelacja), żel pod prysznic ![]()
#4544 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,mam pytanie do tych co chrzciny w knajpie robilyscie. Ile dań zamawialyscie? Jedno czy dwa?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Mi najbardziej zależy na tym, aby w składzie nie było sls-u, parabenów i perfum (niekoniecznie).
Nie moge takich używać bo bardzo mi przesusza skórę więc używam żeli intymnych bo są najdelikatniejsze. A czym myjecie maluchy? Bo ja teraz na wakacjach mydłem dla dzieci a w domu mydłem oliwkowym 100%. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- The Light - ja bede robiła w domu ale zaplanowałam 2 dania (zupa i danie główne) i tort.
#4546 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Moja też szybko zaczęła pełzać chyba 5 miesiąc i długo jej taki sposób odpowiadał bo osiągała wszystko co chciała. Od kilku dni odkryła że można to robić na czworakach i o zgrozo zaczęła się wspinać po szczebelkach i meblach do wstawania. Ogólnie nie nadążam za moim dzieckiem ( 7 msc) bo nie dość że objęła w posiadanie podłogę to jeszcze teraz niższe szafki a nasz biedny pies chowa się gdzie popadnie.. Ogólnie dziecko "przyklejnoga" idę do łazienki a mały raczek za mną..a odłożona do łóżeczka zaczyna wrzeszczeć, także gdzie te czasy kiedy dzieciątko odłożone grzecznie leżało i machało rączkami
![]() W ogóle to z ciężkim sercem wróciłam do pracy, dzidzią zajmuje się najpierw mąż a potem stery przejmuje jej ukochana babcia. Ogólnie ciężko ale bardziej dla mnie, bo Mała jest jeszcze w takim wieku że nie widzi i nie rozumie zniknięcia mamy. Ehh pocieszam się że jakoś to będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Gang Iren
|
Kacper ma temperaturę 38
![]() ![]()
#4549 |
Raczkowanie
|
Gosiu, może jakaś trzydniówka? Brak innych objawów, tylko temperatura?
Punko, te kosmetyki są bez parabenów, sls-ów i perfum. Z fitomedu szampon ma na jednym z ostatnich miejsc sls. A Młodego kąpiemy w Emolium (od momentu jego przygody z wysypką w drugim miesiącu) i teraz ziajką na ciemieniuchę (ale tylko główkę). Zaana, Twój Maluszek bardzo szybko się rozwija ![]()
#4550 |
Rozeznanie
|
Gosia - moŻe ząbkowanie?
Kulka - dzięki! Też używam tej ziajki ale została w domu ![]() A co ma to Emolium w składzie? ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Zaana - gratki dla Twojego Maleństwa. moj na szczescie dopiero pelza ale pewnie szybko zacznie raczkowac (juz sie boje).
#4551 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, przepraszam z góry że się wtrącę, ale mam pytanie. Pisałyście o rozszerzaniu diety.
Od ponad tygodnia moje dziecie ma rozszerzaną dietę. Idę planem 5 kroków od Bobovity, który mi przysłali. Taki poradnik. Tam piszą że po dwóch tyg podać owoc. Nie mogę tego zrobić wcześniej? Mały dostaje słoiczki. Mogłabym jutro podać jabłko? A rozszerzamy już od zeszłej soboty dokładnie, a jeszcze 3 dni wcześniej dostawał soczek marchewkowy.
![]() |
#4552 |
Rozeznanie
|
Gosia - może to kròtka wirusówka. A sprawdzałaś na sobie termometr????może oszukuje..
Ja do mycia dziecka polecam mydło oillan. Super wydajne i super efekty... Nie trzeba później niczym smarować, a skórka ładna.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() Tylko, że ja się nie lubię myć mydłem a szukam czegoś, co będziemy mogli używać wspólnie z Karorem
![]() |
#4554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stosuję się do niczyich "5 kroków" ![]() Nie podaję też przez ileś tam dni po pół łyżeczki/łyżeczce nowej rzeczy. Wczoraj z nowości jadł kukurydzę - dostał od razu porcję papki mięsno-cukiniowo-kukurydzianej. Zjadł ze smakiem, dzisiaj też, bo wyszły mi 3 porcje. 3dni wcześniej pierwszy raz zjadł żółtko na twardo i koperek (też w zupce) ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-07-27 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
Mały jest mokry i klejący po całym dniu w 30 st upale. Nie da rady żeby go czymś nie umyć. Płyn z babydream mocno wysuszał mu skórę więc wróciliśmy do mydła. Jest spoko ale tylko dla niego. Ogólnie o bym nie pytała ale często wyjeżdżamy i chcę jak najwięcej miejsca zaoszczędzić w torbie.
#4557 |
Raczkowanie
|
Punko, my też używamy jedynie emulsji do kąpieli z emolium. To jest emolient. Skład nie jest zupełnie naturalny. Bardziej wskazany dla skóry atopowej/z problemami (wysuszona, z pojedynczymi wypryskami, itd.). My zamawiamy w internetowej aptece. Wychodzi o wiele taniej niż w stacjonarnych.
Podobno im mniej kosmetyków tym lepiej. My się do tego stosujemy. Dlatego nam bardzo emolium pasuje. Nie mam wrażenia, żeby nie myło (ma właściwości myjące). Nie musimy go niczym po kąpieli smarować i to jest dla mnie najważniejsze. Gdyby nie ciemieniucha, to po ziajkę bym nie sięgała.
![]() |
#4558 |
Rozeznanie
|
Artura myję w Ziajce bo podoba mi sie ten zapach
![]() ![]() ![]() 5 miesięcy o tej porze brałam prysznic w szpitalu nie spodziewajac sie ze o godz.00.00 usłyszę magiczne pyk ![]() ![]() ![]()
#4559 |
Rozeznanie
|
Celina - mam teraz Biały Jeleń kozie mleko, hipoalergiczny. I tak ma sls w składzie. A wy którego używacie?
Kulka - też się do tej zasady 'im mniej tym lepiej' stosuję ale też ze względu na ciemieniuchę dodatkowo natłuszczam główkę olejkiem z drzewa herbacianego. 100% naturalny ale ma bardzo intensywny zapach do tego nie zbyt przyjemny. Na szczescie dzieki niemu już prawie zeszła. Nie stosuje codziennie bo zapach na prawde jest nie do wytrzymania
#4560 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się Wam pochwalić że mój syncio wczoraj pierwszy raz sam usiadl ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.