Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-26, 08:53   #4531
The light
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Pełza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 10:28   #4532
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Paula, gadałam z siostrą. Z jednym była na Ligocie, a z drugim w Zabrzu (próbowałaś tam?). Ale nie rwała się na prywatną wizytę. Pediatra powiedziała jej, że to zazwyczaj zanika po drugim roku i wtedy ma skonsultować z kardiologiem. Na NFZ czekała 6-7 miesięcy na wizytę na Ligocie.

Dzieje się coś jeszcze niepokojącego? Skonsultuj to ze swoją pediatrą. Zapytaj, czy są wskazania do szybkiej reakcji na te szmery. Głowa do góry!

Sis, tłumaczyła mi, że to najczęściej konsekwencja życia płodowego. Podesłała też taki artykuł: http://www.medme.pl/artykuly/szmer-n...ka,1296,1.html
No wlaśnie we wtorek mam nadzieje że pójdziemy do naszej prowadzącej pediatry bo ciekawa jestem co ona powie do tej pory nic nie mówila na ten temat i otóż właśnie najważniejsze jest dla mnie to czy wymaga to szybkiej konsultacji kardiologicznej bo nie wiem czy szukać prywatnie na już czy spokojnie się zapisać na jakiś blizszy termin.

No nic się nie dzieje, nawet ten lekarz który nam powiedzial o tych szmerach stwierdzil że mały dobrze się rozwija, ma 6mc próbuje już raczkować a nawet staje na palcach od stóp na dłoniach dupcia w góre i skacze jak żabka (swoja drogą komicznie to wygląda nieraz uśmiejemy się z tż do łez)

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
A jest na piersi? Moja też ma szmery i dopiero 3 lekarka je wykryła. Mówiła, ze to normalne i, ze dziecko wyrasta z tego.

Wagowo jest zawsze w dolnej granicy. Ale jest na piersi dlatego pytam jak Ty karmisz.

Na piersi, wprodzaliśmy nowe pokarmy ale mieliśmy mc przerwy bo ciężko zniesionym szczepieniu.

Swoją drogą może to przypadek ale poprzednie szczepienie z nfz i była tragedia (nóżki sine zanim zajechaliśmy do domu, babel na nodze przez ponad miesiąc, goraczka, płacz marudzenie przez kilka dni) teraz zmieniliśmy na 5w1 i nic... Maly wesoły jak zawsze...

Jedyna rzecz jaka mnie niepokoi to maly od jakiegoś czasu kręci głową enegicznie z boku na bok np.kiedy jest zmęczony. Teoretycznie czytalam że to się może zdarzać czy któras z Was spotkała się z czymś takim???

I wiecie ludzi to skur*** moje małe zoo się powiekszylo o kolejnego psa. Wyobrażcie sobie tz mi mówil że od kilku dni tam gdzie pracują pałęta się piesek strasznie zaniedbany i wogole wygląda jak szkielet kazałam mu go zabrać. Zagadał jakąs babcie czy to jest kogos pies czy przybłęda (zeby potem nie było że ukradl) a ta Pani na to że tak czyjś ale cytuje "Jak go Pan w rzece utopi to ino im Pan przysluge wyświadczy" podobno ten pies się tak pałęta a tam wraca jak go ktoś zaniesie to go zbiją i ciep na podwórko aż znów ucieknie... I się wkurzylam jak mi pokazal zdjęcie i kazał mu go wziąć najwyżej wyjde na zlodziejke... Ale jak go przywiózl to mi kopara opadła ten pies tak śmierdził że go z 10razy kąpałam kołtuny śierści miał na psyku takie że aż w zęby zaplątanie przez co podejrzewam nie mógł jeść, pchly pchly i jeszcze raz pchły sama skóra i kość... Wczoraj go ostrzygłam "wyprałam" odpchliłam, zakropiłam uszy DAŁAM JEŚĆ to bieda malo o malo się nie udławił bo nawet nie gryzl tylko połykał w calości. Dziś tż ma jechać z nim do weta, w głowie mi się nie mieśc jak można do takiego stanu psa doprowadzić... A on jest taki kochany grzeczny, skąd się tacy ludzie bez serca biorą...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 10:31   #4533
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Pełza

Robi to na 4 konczynach naprzemiennie ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 11:34   #4534
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Omg, Młoda ruszyla do przodu.
Brawa dla Kajki

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 11:59   #4535
The light
Zadomowienie

Masakra z tym psem. Przecież to pod paragraf podchodzi.

Stary 2014-07-26, 12:59   #4536
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
O to faktycznie mało. Tylko na piersi jest?
Dzięki
Gosiu, Kubuś jest tylko na mm, jak miał drugie z kolei zapalenie płuc związane z grypą, ja straciłam pokarm w ciągu dwóch godzin, kiedy mi się dusił na rękach i potem w szpitalu, o 20 jeszcze ssał pierś, o 22 już nie było nic, i się nie pojawiło, mimo prób przystawiania Małego i odciągania... Stres mnie załatwił... Rano zwykle zjadał 180 ml mm (teraz 100 - 120), potem je zupkę (to wcina ładnie), koło 16 kaszka na gęsto (już się bulwersuje) i wieczorem przed snem powinien zjeść 180 ml mm (zjada maks 120). Czasami jeszcze mu w dzień owoce wcisnę, ale nie zawsze zje... Ale to niejedzenie mnie nawet nie dziwi - wczoraj dopatrzyłam, że w międzyczasie wyrosła mu dolna dwójka, poza tym idą jeszcze trzy zęby (w sumie będziemy mieć 6 ząbków, normalnie masakra jakaś). Jest niesamowicie rozdrażniony, nawet smoczka nie chce, a ostatnio mi śpi w dzień 3 razy po 20 minut, więc mamy rozpacz w kratkę!!!
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witam
Niebylo mnie jakiś czas, niestety ale na wizycie kontrolenej przy szczepieniu Pani doktor (nie nasza prowadząca tylko inna na zastępstwie) stwierdziła że maly ma szmery w serduszku i jest za maly 64cm 6,8kg ma 6mc urodził się 50cm 2,8kg . I teraz czekamy na wizyte u naszej prowadzącej i probujemy się zapisać do kardiologa i otóż czy możliwe aby nikt tego nie wykryl wcześniej? w szpitalu? na wizytach kontrolnych? I czy może któraś z Was ma namiary na kardiologa dziecęcego prywatnie na śląsku?? Bo jestem już coraz bardziej zrozpaczona lekarka nakierowala nas na Ligote a tam mi powiedzieli że terminów na najblizszy ROK nie mają a prywatnie nie przyjmią, do Sosnowca nie idzie się dodzwonic i muszę jechać osobiście w poniedzialek. Zresztą w Częstochowie nie lepiej... Bardzo się martwię...
Kochana, nie zamartwiaj się na zapas, te szmery to najprawdopodobniej rozwojowe są, moja kuzynka miała ze wszystkimi trzema córkami, wyrosły z tego. Co do kardiologa, to na Śląsku nie pomogę, w Lublinie mam dobrego, gdyby ktoś potrzebował.
Cytat:
Jedyna rzecz jaka mnie niepokoi to maly od jakiegoś czasu kręci głową enegicznie z boku na bok np.kiedy jest zmęczony. Teoretycznie czytalam że to się może zdarzać czy któras z Was spotkała się z czymś takim???

I wiecie ludzi to skur*** moje małe zoo się powiekszylo o kolejnego psa. Wyobrażcie sobie tz mi mówil że od kilku dni tam gdzie pracują pałęta się piesek strasznie zaniedbany i wogole wygląda jak szkielet kazałam mu go zabrać. Zagadał jakąs babcie czy to jest kogos pies czy przybłęda (zeby potem nie było że ukradl) a ta Pani na to że tak czyjś ale cytuje "Jak go Pan w rzece utopi to ino im Pan przysluge wyświadczy" podobno ten pies się tak pałęta a tam wraca jak go ktoś zaniesie to go zbiją i ciep na podwórko aż znów ucieknie... I się wkurzylam jak mi pokazal zdjęcie i kazał mu go wziąć najwyżej wyjde na zlodziejke... Ale jak go przywiózl to mi kopara opadła ten pies tak śmierdził że go z 10razy kąpałam kołtuny śierści miał na psyku takie że aż w zęby zaplątanie przez co podejrzewam nie mógł jeść, pchly pchly i jeszcze raz pchły sama skóra i kość... Wczoraj go ostrzygłam "wyprałam" odpchliłam, zakropiłam uszy DAŁAM JEŚĆ to bieda malo o malo się nie udławił bo nawet nie gryzl tylko połykał w calości. Dziś tż ma jechać z nim do weta, w głowie mi się nie mieśc jak można do takiego stanu psa doprowadzić... A on jest taki kochany grzeczny, skąd się tacy ludzie bez serca biorą...
Kubuś jak jest bardzo zmęczony, to mruga oczkami, zupełnie jakby miał tik nerwowy, mam nadzieję, że to nic groźnego. Może to kiwanie główką to też taki właśnie objaw?

A co do psa, to żywcem kastrowałabym takich barbarzyńców, którzy psinę do takiego stanu doprowadzili!!!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 15:01   #4537
The light
Zadomowienie

W książce "pierwszy rok życia dziecka" Murkoff pisze, ze niektore dzieci mogą uderzać główką o podłogę, ścianę lub szczebelki łóżka i, ze to jest normalne i przechodzi samo. Należy tylko zabezpieczyć, żeby sobie krzywdy nie zrobiło. Może właśnie to kręcenie głową pod to podchodzi.

Niedojrzałość układu nerwowego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-26, 18:54   #4538
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Niebylo mnie jakiś czas, niestety ale na wizycie kontrolenej przy szczepieniu Pani doktor (nie nasza prowadząca tylko inna na zastępstwie) stwierdziła że maly ma szmery w serduszku i jest za maly 64cm 6,8kg ma 6mc urodził się 50cm 2,8kg . ...
Witaj, moja Córcia urodziła się przez cc w 39tc (wg usg była jakieś 2 - 3 tyg do tyłu, ale termin cięcia był ustalony)...
Miała 50cm i 2350g...
Teraz ma 6mc i ma 62cm i 6180g... Lekarz nic a nic nie mówił, że to mało...
Wiem, że raczej o siatkę centylową się ocieramy zaledwie, ale co jej mam zrobić jak ona więcej jeść nie chce?
Może taka uroda naszych dzieciaków?
Stary 2014-07-26, 20:54   #4539
lidkaa82
Zadomowienie

Evi07
Łącze się w bólu. Zapalenie płuc u synka ukatrupiło skutecznie moją cieżko wypracowaną laktację

Edytowane przez lidkaa82
Czas edycji: 2014-07-26 o 20:58
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 21:51   #4540
Kalina27
Raczkowanie

Dawno mnie nie bylo, bo wczasowalismy sie bezinternetowo .
Tak czytam sobie nasz wątek i stwierdzam, że wielkie juz dzieci mamy. Za szybko mi ten czas uciekł. Ben ma juz za parę dni pół roku a ja jestem w totalnym lesie jesli chodzi o karmienie z butelki. Nic tylko kp i kropka. A przed porodem planowałam namiętnie, że po pół roku zakoncze kp, żeby nie karmić ponad trzy lata, jak to bylo przy córce .
paula nie martw się szmerami, jak pisaly dziewczyny, to zazwyczaj mija z wiekiem.
lidka fajnie, ze sie odezwalas - pamietam cie jeszcze z poczekalni i nie raz myslalam co u ciebie

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-26, 22:35   #4541
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 08:29   #4542
punamama
Rozeznanie

Współczuje dzieciom zapalenia płuc...

Kamila - mój tez ruszył już pare dni temu wiec przybij piątkę! Najbardziej lubi wpędzać pod stół i krzesła albo łapać ludzi za palce u stop ;D

No i w końcu zaczął sam siadać! Wiec to już blisko do stawania a pózniej raczkowania.

mam pytanie. Możecie polecić jakieś sprawdzone naturalne kosmetyki do pielęgnacji ciała? Nie tylko dziecięce.
Stary 2014-07-27, 09:38   #4543
kulla
Raczkowanie

Brawa za umiejętność wszystkich!

Paula, opowieść o psie była straszna. Dla takich ludzi, to...

Punko, ja czasem kupuję sobie balsam do ciała Skin Blossom. Jest świetny! Tak samo żel myjący. Trochę trzeba wydać, ale ja uwielbiam te kosmetyki. Codziennie jednak używam kosmetyków fitomedu. Szampon (rewelacja), żel pod prysznic Balsamu nie stosuję, tylko oliwkę z HiPPa.
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 11:47   #4544
The light
Zadomowienie

Dziewczyny,mam pytanie do tych co chrzciny w knajpie robilyscie. Ile dań zamawialyscie? Jedno czy dwa?

Stary 2014-07-27, 13:11   #4545
punamama
Rozeznanie

Mi najbardziej zależy na tym, aby w składzie nie było sls-u, parabenów i perfum (niekoniecznie).
Nie moge takich używać bo bardzo mi przesusza skórę więc używam żeli intymnych bo są najdelikatniejsze.

A czym myjecie maluchy? Bo ja teraz na wakacjach mydłem dla dzieci a w domu mydłem oliwkowym 100%.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

The Light - ja bede robiła w domu ale zaplanowałam 2 dania (zupa i danie główne) i tort.
Stary 2014-07-27, 13:13   #4546
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,mam pytanie do tych co chrzciny w knajpie robilyscie. Ile dań zamawialyscie? Jedno czy dwa?

My mamy mieć trzy:
zupa
drugie danie
barszcz z pasztecikami.

-----
Brawa dla Kai
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 15:58   #4547
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Moja też szybko zaczęła pełzać chyba 5 miesiąc i długo jej taki sposób odpowiadał bo osiągała wszystko co chciała. Od kilku dni odkryła że można to robić na czworakach i o zgrozo zaczęła się wspinać po szczebelkach i meblach do wstawania. Ogólnie nie nadążam za moim dzieckiem ( 7 msc) bo nie dość że objęła w posiadanie podłogę to jeszcze teraz niższe szafki a nasz biedny pies chowa się gdzie popadnie.. Ogólnie dziecko "przyklejnoga" idę do łazienki a mały raczek za mną..a odłożona do łóżeczka zaczyna wrzeszczeć, także gdzie te czasy kiedy dzieciątko odłożone grzecznie leżało i machało rączkami

W ogóle to z ciężkim sercem wróciłam do pracy, dzidzią zajmuje się najpierw mąż a potem stery przejmuje jej ukochana babcia. Ogólnie ciężko ale bardziej dla mnie, bo Mała jest jeszcze w takim wieku że nie widzi i nie rozumie zniknięcia mamy. Ehh pocieszam się że jakoś to będzie..
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 17:00   #4548
gosia261282
Gang Iren

Kacper ma temperaturę 38 Oprócz tego czuje się dobrze raczej, tylko skad ta gorączka
Stary 2014-07-27, 17:38   #4549
kulla
Raczkowanie

Gosiu, może jakaś trzydniówka? Brak innych objawów, tylko temperatura?

Punko, te kosmetyki są bez parabenów, sls-ów i perfum. Z fitomedu szampon ma na jednym z ostatnich miejsc sls. A Młodego kąpiemy w Emolium (od momentu jego przygody z wysypką w drugim miesiącu) i teraz ziajką na ciemieniuchę (ale tylko główkę).

Zaana, Twój Maluszek bardzo szybko się rozwija

Johnny Cash

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 17:51   #4550
punamama
Rozeznanie

Gosia - moŻe ząbkowanie?

Kulka - dzięki! Też używam tej ziajki ale została w domu nie bede kupowała kolejnego opakowania.
A co ma to Emolium w składzie?

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Zaana - gratki dla Twojego Maleństwa. moj na szczescie dopiero pelza ale pewnie szybko zacznie raczkowac (juz sie boje).
Stary 2014-07-27, 19:57   #4551
Serissa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, przepraszam z góry że się wtrącę, ale mam pytanie. Pisałyście o rozszerzaniu diety.

Od ponad tygodnia moje dziecie ma rozszerzaną dietę.
Idę planem 5 kroków od Bobovity, który mi przysłali. Taki poradnik.
Tam piszą że po dwóch tyg podać owoc. Nie mogę tego zrobić wcześniej?
Mały dostaje słoiczki. Mogłabym jutro podać jabłko? A rozszerzamy już od zeszłej soboty dokładnie, a jeszcze 3 dni wcześniej dostawał soczek marchewkowy.

Gdy przyszedłeś na ten świat moje życie całkiem rozjaśniało...
Jesteś moim światełkiem - tak przecież być musiało!
Dziękuję Ci że jesteś, że śmiejesz się i płaczesz...
Że czasem tak na mnie patrzysz...
Tak jakoś pięknie.... "inaczej".
Serissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 20:02   #4552
katarzyniak
Rozeznanie

Gosia - może to kròtka wirusówka. A sprawdzałaś na sobie termometr????może oszukuje..

Ja do mycia dziecka polecam mydło oillan. Super wydajne i super efekty... Nie trzeba później niczym smarować, a skórka ładna.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 20:05   #4553
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przepraszam z góry że się wtrącę, ale mam pytanie. Pisałyście o rozszerzaniu diety.

Mały dostaje słoiczki. Mogłabym jutro podać jabłko? A rozszerzamy już od zeszłej soboty dokładnie, a jeszcze 3 dni wcześniej dostawał soczek marchewkowy.
Ja podałam pierwszy owoc, do tego banana. Z warzyw przez to nie zrezygnował więc wydaje mi się, że spokojnie możesz podać jutro jabłko

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Gosia - może to kròtka wirusówka. A sprawdzałaś na sobie termometr????może oszukuje..

Ja do mycia dziecka polecam mydło oillan. Super wydajne i super efekty... Nie trzeba później niczym smarować, a skórka ładna.
Oglądałam to mydło kiedyś w hebe
Tylko, że ja się nie lubię myć mydłem a szukam czegoś, co będziemy mogli używać wspólnie z Karorem
Stary 2014-07-27, 20:36   #4554
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serissa Pokaż wiadomość

Możesz. Kacper dostał w ten sam dzień.
Nie stosuję się do niczyich "5 kroków"
Nie podaję też przez ileś tam dni po pół łyżeczki/łyżeczce nowej rzeczy.
Wczoraj z nowości jadł kukurydzę - dostał od razu porcję papki mięsno-cukiniowo-kukurydzianej. Zjadł ze smakiem, dzisiaj też, bo wyszły mi 3 porcje.
3dni wcześniej pierwszy raz zjadł żółtko na twardo i koperek (też w zupce)

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Ja podałam pierwszy owoc, do tego banana. Z warzyw przez to nie zrezygnował więc wydaje mi się, że spokojnie możesz podać jutro jabłko

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Oglądałam to mydło kiedyś w hebe
Tylko, że ja się nie lubię myć mydłem a szukam czegoś, co będziemy mogli używać wspólnie z Karorem
Kacprowi wlewam tylko do wanny emolient albo płyn Babydream. Niczym dodatkowym nie myję

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-07-27 o 20:35
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:17   #4555
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Kacprowi wlewam tylko do wanny emolient albo płyn Babydream. Niczym dodatkowym nie myję
Ja tak samo.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-27, 21:52   #4556
punamama
Rozeznanie

Mały jest mokry i klejący po całym dniu w 30 st upale. Nie da rady żeby go czymś nie umyć. Płyn z babydream mocno wysuszał mu skórę więc wróciliśmy do mydła. Jest spoko ale tylko dla niego. Ogólnie o bym nie pytała ale często wyjeżdżamy i chcę jak najwięcej miejsca zaoszczędzić w torbie.
Stary 2014-07-27, 22:10   #4557
kulla
Raczkowanie

Punko, my też używamy jedynie emulsji do kąpieli z emolium. To jest emolient. Skład nie jest zupełnie naturalny. Bardziej wskazany dla skóry atopowej/z problemami (wysuszona, z pojedynczymi wypryskami, itd.). My zamawiamy w internetowej aptece. Wychodzi o wiele taniej niż w stacjonarnych.

Podobno im mniej kosmetyków tym lepiej. My się do tego stosujemy. Dlatego nam bardzo emolium pasuje. Nie mam wrażenia, żeby nie myło (ma właściwości myjące). Nie musimy go niczym po kąpieli smarować i to jest dla mnie najważniejsze. Gdyby nie ciemieniucha, to po ziajkę bym nie sięgała.

Johnny Cash

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-27, 22:29   #4558
celin10
Rozeznanie

Artura myję w Ziajce bo podoba mi sie ten zapach ale gdy się skończyła myłam go w Białym Jeleniu(płyn hipoalergiczny) Milki i moim dla mnie ten płyn jest rodzinny

5 miesięcy o tej porze brałam prysznic w szpitalu nie spodziewajac sie ze o godz.00.00 usłyszę magiczne pyk i reszta szybko się potoczy jak ten czas zasuwa-masakra
Stary 2014-07-27, 22:56   #4559
punamama
Rozeznanie

Celina - mam teraz Biały Jeleń kozie mleko, hipoalergiczny. I tak ma sls w składzie. A wy którego używacie?

Kulka - też się do tej zasady 'im mniej tym lepiej' stosuję ale też ze względu na ciemieniuchę dodatkowo natłuszczam główkę olejkiem z drzewa herbacianego. 100% naturalny ale ma bardzo intensywny zapach do tego nie zbyt przyjemny. Na szczescie dzieki niemu już prawie zeszła. Nie stosuje codziennie bo zapach na prawde jest nie do wytrzymania
Stary 2014-07-28, 07:51   #4560
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Punko, my też używamy jedynie emulsji do kąpieli z emolium. To jest emolient. Skład nie jest zupełnie naturalny. Bardziej wskazany dla skóry atopowej/z problemami (wysuszona, z pojedynczymi wypryskami, itd.). My zamawiamy w internetowej aptece. Wychodzi o wiele taniej niż w stacjonarnych.

Podobno im mniej kosmetyków tym lepiej. My się do tego stosujemy. Dlatego nam bardzo emolium pasuje. Nie mam wrażenia, żeby nie myło (ma właściwości myjące). Nie musimy go niczym po kąpieli smarować i to jest dla mnie najważniejsze. Gdyby nie ciemieniucha, to po ziajkę bym nie sięgała.
Borykaliśmy się z ciemieniucha baaaardzo dlugo, znika i odnoawiała się chyba że 100raz i pomógla nam maść alantan kilka razy posmarowałam glówkę i do dziś nic się nie pojawia. Polecam spróbować bo nam żadne pierdoły na ciemieniuche nie pomagaly.

Cytat:

U nas będzie dwudaniowy obiad + barszcz z krokietami + bigos. Ale myślę że to zalezy od czasu trwania przyjecia My robimy w domu będziemy mieć gości z daleka ktory prawdopodobnie zostaną do wieczora/niektórzy na noc a chrzciny mamy o 11,30 więc nasze przyjęcie będzie dlugggie :P

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Współczuje dzieciom zapalenia płuc...

Kamila - mój tez ruszył już pare dni temu wiec przybij piątkę! Najbardziej lubi wpędzać pod stół i krzesła albo łapać ludzi za palce u stop ;D

No i w końcu zaczął sam siadać! Wiec to już blisko do stawania a pózniej raczkowania.

mam pytanie. Możecie polecić jakieś sprawdzone naturalne kosmetyki do pielęgnacji ciała? Nie tylko dziecięce.
Dla malego używam (widzę że nie jako jedyna ) emulsji z babydream dla siebie mleczka pod prysznic z mleczkiem owsianym Luksja care pro soften i jestem bardzo zadowolona a do higieny intymnej ziaja z macierzanką.

Muszę się Wam pochwalić że mój syncio wczoraj pierwszy raz sam usiadl bardzo mnie to cieszy bo mimo tego że jest bardzo ruchliwy szybko zacząl się obracać,pelzać a teraz już bezmala raczkuje do siedzenia go ani rusz nie ciągło a wczoraj siedzimy z tż na huśtawce a maly na macie (2 koce piknikowe z folią na to karimata i maly szaleje) i kręci się kręcia i buch siedzi
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości