|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 17 :)
Laseczki Wesołych Świąt życzę
nie wiem jak to będzie z częstotliwością wejść w tym wielkanocnym okresie
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tych świąt prawie wcale nie czuję. TŻ cały czas pracuje, tylko w poniedziałek ma wolne. No i to pierwsze święta, których całkowicie nie spędzę w domu... Nieodcięta pępowina boli jak diabli!
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Misia.. Kiedys pepowina bedzie mniej bolec :P ja odcielam swoja 10 lat temu juz.. a mam dopiero tych lat 24 :P
Eh.. ale umylam podloge.. nie zaczekalam az wyschna do konca panele i porzesuwalam lawe i fotele na swoje miejsce, a ze mam na filcach.. cale mi sie drogi przesuwania mebli poodbijaly :P |
|
|
|
#4534 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Ale u Ciebie boli tym bardziej, że nie masz czym tego zastąpić. Pewnie jakbyście mogli spędzić w pełnym wymiarze święta z TŻ-em to już byłoby lepiej
|
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
A macie wizje jak spedzac bedziecie swieta po slubie? :P ja juz z tym mam niemaly klopot.. bo np teraz nie jestem w stanie pojechac do TZta na swieta i w sumie juz uslyszalam ze dlaczego on ma ze mna spedzac cale swieta skoro ja do niego przyjechac nie chce :P
|
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
My pewnie u jednych i drugich rodzicow żeby samemu nie musieć nic przygotowywać
mnie ten caly szał przedświąteczny śmieszy :P Wysłano z Windows Phone 8S by HTC. |
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do świąt po ślubie, to zależy, czy będziemy w Polsce, jeśli tak, to trochę tu, trochę tu. Przynajmniej wiem, że przyszłą Wielkanoc spędzimy w szale dopinania ostatnich szczegółów!
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak, ale bedziemy spedzac swieta tez z rodzina
przynajmniej my.. od tego sa swieta zeby spedzac je w wiekszym gronie :Pu mnie w domu nie bylo z tym nigdy problemu, bo moi rodzice mieszkali z babcia, mama mamy, wiec pierwsze swieto zawsze spedzalismy w domu a w drugie jezdzilismy do dziadkow, rodzicow taty.. ;p Cytat:
i popieram te wszystkie memy "czy Pan Jezus bedzie smutny gdy nie umyjesz okien?".. ja nie posprzatalam prawie wgl.. normalnie, jak w kazda sobote ogarnelam tylko.. upieklam jedna babe i zroiblam andruta, na pon zrobie obiad, jak zawsze.. dla mnie bez sensu wydziwiac skoro do nas i tak nikt procz Pana G nie przyjedzie :P
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale mi babka wyszła.... Chyba cała dzisiaj wsuniemy!!!! Zaraz robię druga
coś wspaniałego i ja tez mam chyba pierwsza Wielkanoc nie w domu o wiele mniej uroczyście, ale pierwsza Wielkanoc razem z TZ'tem . Byliśmy na święceniu, a jutro idziemy do znajomych na wielkanocny obiad ![]() Wysłane z iPad przez Aplikacje Mobilna Wizaż Forum.
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Do ogarnięcia podlogi i ja.
Dziś u mnie liturgia Wielkiej soboty: poświęcenie wody i ognia, odnowienie przyrzeczeń chrzcielnych a po wszystkim msza. I juz wtedy grają organy, biją dzwony i śpiewają Chwała na wysokości. Jutro o 6 procesja. Potem śniadanie i zmiana planów. Mial być obiad u mnie, jest u babci TŻ. Pierwsze święta po ślubie chcemy zrobić u siebie. Tzn wigilię. Z zupą rybną TŻ, z pstrągami i wielką rodziną ( 19 osób rodziców i rodzeństwa). |
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też tak jest. jutro jedziemy (ja i rodzice) do niego a wracamy we czwórkę już
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
co innego gdy przy stole zasiada cała rodzina a co innego gdy tylko 2 osoby, bo nie mogą z całą rodziną. Mi się święta BN czy Wielkanoc, kojarzyly ze sprzątaniem (bo goscie przyjezdzaja..
) , pieczeniem itp. U nas się w sobote szykuje jedzenie a potem 2 dni swietuje (niedz, pon), tak samo z BN sprzata się, gotuje, a potem świetuje się 3 dni, bez robienia obiadu(u Ślązaków maja normlanie wieczerze wigilijna, a 1 dzien swiat normalny obiad), jest to co bylo na wigilli + mięsne potrawy itp.Nie moge się doczekać jak już z TŻtem bedziemy spedzać razem Święta od A do Z
Edytowane przez okaro Czas edycji: 2014-04-19 o 16:42 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w tym roku zaprotestowalam kolejny raz.. bo skoro w Poniedzialek idziemy na zuzel juz o godzinie 15, to to glupio zeby na 2 godziny do mnie tylko przyjezdzal :P a ja nie chce zostawiac samej babci na swieta.. to samo bylo rok temu.. TZ chcial gdzie wyjechac za granice tylko we dwojke.. a ja sie sprzeciwilam, bo jednak szkoda mi babci, mimo ze ze wzgledu na charaktery ciagle sie sprzeczamy heh...
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu my młodzi mamy inne spojrzenie na pewne sprawy niż starsi. to co dla nas wydaje się normalne to dla innych jest nie do pomyślenia
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
W mojej parafii rezurekcja od zawsze jest wieczorem razem z procesja ulicami naszej parafii. A przynaleze do niej ponad 22lata
Napisane z mojego Samsung Note 8.0 (tabletka:-*)
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ogolnie moja babcia ma dosc spoko spojrzenie na swiat :P ale gdy dwie lwice walcza to jest ciezko
|
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Joasia wrócę jeszcze do tematu świąt razem. ja i tz nawet teraz mimo że nie mieszkamy razem tylko u rodziców chcemy spędzać razem święta. i dla nas to normalna sytuacja. a właśnie dzwoniła do mnie tydzień temu teściowa i pow że zaprasza na święta do siebie i ma nadzieję że przyjadę jak jej pow że no tak wiadomo że ja z tż zawsze razem.
to ona mi pow " ale M mieszka jeszcze z nami , więc Ciebie zapraszam i mam nadzieje że przyjedziesz bo nie wiem jakie masz plany" dziwnie mi się wtedy zrobiło. bo powtarzała już tyle razy że ona mnie traktuje jak rodzinę a nie gościa i już nie będzie mnie zapraszać tylko mam się czuć jak u siebie w domu :/ no ale ok . Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2014-04-19 o 17:01 |
|
|
|
#4551 |
|
BAN stały
|
reklama
Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-04-19 o 19:49 Powód: reklama |
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Aga.. wg mnie nie ma czym sie martwic
tak tylko sie mowi, czuj sie jak u siebie w domu :P a np syn mojej babci, musi miec zaproszenie zeby przyjechac, bo on tak o to na swieta sie nie wprasza, tez dziwne :P mysle ze Twoja tesciowa nie miala nic zlego na mysli tak mowiac :Pu mnie tyklo byly pytania od tesciow czy sie pojawie.. ale ustalilismy z TZtem ze on przyjezdza na swieta do mnie a ja do niego na weekend majowy (wychodzi na plus, bo wiecej wolnego tam spedze niz u mnie on ;p) |
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie zapomne jak mojemu powiedziałam że zostanę u niego na noc dopiero po zaręczynach xD wytrwałam w postanowieniu i wychodzi na to że teraz częściej ja u niego jestem niż on u mnie wcześniej było na odwrót
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dosc wczesnie zostalam u niego na noc.. ale to bylo tak ze mialam swoj pokoj.. po jakims czasie zaczelismy razem u niego w domu dostawac lozko haha :P ale tez bardzo czesto jestem u niego, czesciej niz on u mnie.. ale nie lubie u niego spac, bo od rana wszyscy sie tluka, a do tego na korytarzy spi jego pies, bokser taki juz 7letni albo i wiecej. wielkolud jeden.. i ja mam problem ze zawsze w nocy budze sie siku i musze kolo niego przejsc.. a kiedys bydlak wszedl do pokoju nam w czasie gdy bylam w wc i nie moglam go wygonic :P do tego Bruno chrapie na korytarzu gorzej niz nie jeden stary facet :P i nei moge spac przez niego
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Ale śpiąca jestem dziś
![]() Rodzinka się zjechała i temat mojego ślubu haha Ciocia mi włosy podcięła i wyglądam w końcu jak człowiek
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mojego tż w domu jest jeden minus, - jedna łazienka na dole u mnie mamy oddzielną na piętrze gdzie śpię i nikt nie przeszkadza i czekać nie trzeba ani śpieszyć się . jak się uda to w tym roku zrobię jeszcze kuchnię bo pomieszczenie na nią mam i będzie gitara
Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2014-04-19 o 17:16 |
|
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
A no to dobra :P to nie tak dlugo wiec nie tak zle :P ja bym w takim wypadku musiala prawie 6 lat czekac zeby zostac u TZta na noc :P
O to z jedna lazienka, tak jest u mnie i znam tez bol jak cala rodzina jest na swieta BN to katastrofa! :P u TZta sa niby dwie.. ale z tej na pietrze u TZta korzystaja 3 osoby i tak :PJakby kiedys nam sie udalo wybudowac dom to na pewno lazienki beda co najmniej 2 :P |
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teraz zazwyczaj się buduje domki z dwiema łazienkami. nie wyobrażam sobie jednej łazienki
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
u nas w bloku jedna na 4 osoby, u Tż jedna na 6 osób..
to znaczy łazienka i ubikacja osobno.swoją droga będę w tym roku pierwszy raz w kościele W W Sobote, bo nigdy nie byłam, bynajmniej sobie nie przypominam (czy bynajmniej jest tu prawidlowo uzyte?:P). Zobacze ognisko Tylko ciekawe czy dadza radę rozpalic przy takim wietrze, deszczu i burzy, ktore najpewniej bedzie miała miejsce za pare godzin:P
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bynajmniej to synonim wyrazów wcale, zupełnie; słowo występuje zwykle z przeczeniem a. w zdaniach z czasownikiem zaprzeczonym: Zdała, bynajmniej nie dzięki znajomościom; Bynajmniej nie miał złudzeń; o czyli Ty dobrze użyłaś
Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2014-04-19 o 17:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

nie wiem jak to będzie z częstotliwością wejść w tym wielkanocnym okresie

o wiele mniej uroczyście, ale pierwsza Wielkanoc razem z TZ'tem