|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Madziuula szacun za organizacje
![]() Muffinka dzieci szybko się przyzwyczajają do chusty, mojej siostry córa też noszona w chuście wózkiem gardziła, co było dość problematyczne potem, bo tylko siostra mogła z nią chodzić na spacery ![]() Lu super wyglądasz ![]() ![]() ![]() Justyna, zaglądaj w miarę możliwości ![]() ![]() Ramona co do czopa to mi się wydaje, ze jak wyjdzie to jest się w 100% przekonanym, że to właśnie to ![]() ![]() Nikii super, że już w domu ![]() ![]() Nic mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
jak mam czas na wizażowanie to posty pojawiają się co 10- 20minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no gdzie! szpilki tylko po domu ![]() tak to najeczki i białe converse ale w sukience śmigam bo akurat wygodna ![]()
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja byłam dzisiaj, rozwarcie na 1palec, wszystko u małego wporzadku, i niedługo rodzimy.... O matko!!!!! to tak jak ja, tylko na początku miałam zamiar chodzić prywatne. Do poleconego. Lekarza, byłam pierwsze 2 jedna 150 zł, nie wiem czy z 10 min siedziałam. I zmieniłam na babeczka na NFZ. I nie żałuję ani trochę, szkoda tylko że te pierwsze. Badania miałam płatne bo mi dał skierowanie ten u którego byłam prywatnie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby ostatni tc ![]() Cytat:
![]() to być moze było lekkie podraznienie szyjki wczoraj i stąd to różowe zabarwienie, choć poszło dopiero po przemarszu jakieś 1,5 km ![]() wysłałam dziś męża po chleb, a on mi zrobił niespodziankę i kupił 2 opakowania Carte D'or ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie MamaKtosia, ale podczytywałam noworoczne i one się bardzo męczyły, żeby oduczyć dzieciuszki lulania na rękach.. Te o silniejszych nerwach kładły maluchy do łózeczka mimo płaczu i rozpaczania, radziły, żeby głaskać, być przy dzidziusiu, trzymać go za rączkę, ale się do niego nie odzywać. Do tego przyciemnione pomieszczenie i np. cicha muzyka.. Niby po jakimś czasie pomagało, ale nie wiem, czy zniosłabym tak długo płacz dziecka.. a to ja Cię teraz podziwiam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
cały dzień prawie przespałam
![]() Iga na spacerku z tatą a ja mam chwilę by nadrobić jutro wizyta , ciekawe czego nowego się dowiem, czy tam się coś szykuje do porodu czy cisza ![]() Nikii witaj w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na ip ale ponieważ to początki (skurcze co jakieś 9-10 minut, rozwarcie 1,5cm) a ja mam blisko do szpitala to wróciłam do domu. Są dwie opcje: albo skurcze się wycisza i to jeszcze nie to, albo zaczną narastać i będę rodzic. Powiem Wam, że jest ciężko. Bóle krzyżowe to padaka. Nie wiem jak ja sobie dam radę jak się nasila. A w moim szpitalu nie dają znieczulenia.
#4540 |
Zakorzenienie
|
Iemand moze juz pójdzie z górki... oby!
asiulka my dzis zrobiliśmy próbe leżaczka. próbował synek siostry, 8 m-cy. zachwycony tym wielkim kwiatkiem na pałąku. az sie bałam, ze go urwie, tak bardzo chciał go polizać ![]() no kurcze...rodzimy! ciekawe czy mi sie cos tam jeszcze porozwierało bardziej, jutro wizyta ja dzis próbowałam z mężem cos podziałać... po chyba 2 miesięcznym celibacie ![]() ![]()
#4541 |
Wtajemniczenie
|
iemnD kciuki za szybką akcje..
Co do uspokajania dzieci to ja kupilam przytulanke ktora imituje bicie serduszka..podobno działa uspokojajaco wypróbuje.. ![]() http://allegro.pl/owieczka-przytulan...207366104.html
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam ![]()
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
GOSIUS sliczny bujaczek.
IEMAND oby akcja sie rozkrecila i obu szybko poszlo. Ja wien co to takie bole bez znieczulenia... 3 mam ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#4545 |
Wtajemniczenie
|
lemad wiem co czujesz.. ja bóle krzyżowe miałam w 1 ciąży i jest masakra..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Może mi się uda napisać , bo Majka śpi a Oskar bawi się autkami
![]() A więc w sobotę od 15 zaczęły się skurcze co 15min i tak trzymało mnie do godz.23. Czekając na TŻ posprzątałam dom, poodkurzałam i pomyłam podłogi :P. Przyszedł TŻ to wzięłam prysznic , ale to ani nie wyciszyło skurczy , ani nie rozkręciło nic. Po 22 postanowiłam że pojadę na IP. Tak więc TŻ został z synem a ja pojechałam z teściową. Tam KTG bez rewelacji, na badaniu rozwarcie zaledwie na palec. Chociaż po badaniu coś ruszyło bo skurcze zaczęły się już co 10min. Na USG wyszło że Majka ma 3300g i usłyszałam że mam łożysko nisko opadające ale mam się nie przejmować. Trafiłam na oddział i tak do rana skurcze co 10min ;/ Ok. 8 zostałam wysłana znowu na KTG i znów bez rewelacji, potem na badanie gdzie okazało się że mam już rozwarcie na 5-6cm. I wtedy się rozkręciło bo już skurcze co 5min (godz po 9). Zadzwoniłam po TŻ i tak sobie siedziałam a raczej bujałam się na piłce na porodówce. Pęcherz bardzo mocno trzymał i nie chciał puścić. Zastanawiali się czy podać mi oxy , ale postanowili o 11.55 przebić mi pęcherz i tak 12.07 urodziłam Majkę. Przy partych usłyszałam że idę ponoć jak burza. A ja sobie pomyślałam "taaa.... jak burza to szła Madziula" ![]() ![]() TŻ był ze mną do końca , przeciął pępowinę ![]() Mnie nie nacinali, ani nie pękłam jedynie Majka mnie trochę obtarła i mam 2 szwy kosmetyczne :P Stwierdzili też że łożysko miałam już stare. No i kolejny raz pomylili się z wagą bo Majka urodziła się z wagą 4160g i 55cm (nie chciała być gorsza od brata :P - 4180g i 57cm) Tak jak piszę Majka jest spokojnym dzieckiem jak na razie . Dzisiaj np. jadła od 10-12 z małymi przerwami i zasnęła , obudziła się o 15.30 pocycała 10min i poszła spać dalej, obudziła się po 17 znów pojadła z 10min i poszła spać. PS. przyznam Wam że dziwnie mi się na początku zwracało do Majki po imieniu bo przypomina mi trochę syna i czułam się tak jakbym do syna miała się zwracać z babskim imieniem, ale dzisiaj już jest lepiej z tym. A Oskar cały czas chodzi do łóżeczka i tylko "Maja tań" a jak karmię to przychodzi i głaszcze i daje buziaki w główkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za opis Nikii ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
niki jeszcze raz gratuluje! i opis porodu nie wydaje sie byc taki straszny
![]()
#4549 |
Zadomowienie
|
Nikii fajnie się czyta Twój opis, na pewno dodaje otuchy
![]()
#4550 |
Rozeznanie
|
Nikki fajny opis
![]() A moj tz byl ciagle przy mnie, przecinal pepowine i bardzo dobrze to wspomina, ogladalismy tez lozysko ![]() A mignal mi temat skurczy krzyżowych- tez takich dostalam i doslownie zdychalam, masakra, oddychanie pomoglo tzn nie skupialam sie na bolu a na oddychaniu ale jak ja dalam rade bez zadnego znieczulenia to wy tez dacie ![]() Poza szwami mam tez pamiatke w postaci mega krwiaka na rece bo podawali mi ampicyline i nie mogli sie wkluc nigdzie. Takze na prawej rece mam duuuuzego krwiaka a na lewej zasinienia nk i mega strupa po wenflonie.... Odlozylam Wojtka do lozeczka, niania i monitor wlaczone, ciekawe jak dlugo pospi... W dzien je przez 15 minut i zasypia mniej więcej na 2h, w nocy czasem lepiej czasem gorzej ale dzis dal nam pospac nad ranem 3h-mega luksus ![]() ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-05-14 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Rozeznanie
|
Eh, fajnie się czyta te opisy
![]() Moja Lidka teraz je co 3 godziny w nocy, w dzień czasem potrzebuje się przytulić do cyca częściej ![]() ![]() Jutro kończy 3 tygodnie, ale dalej tak przypomina mi starszą córkę ze zdarza mi się do niej Iza mówić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
NIKI super mialas porod.
![]() SEKSTA sliczny ten wasz synus. Moj juz wykapany najedzony ale jakos nie skory do spania. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Seksta słodki jest
![]()
#4554 |
Zadomowienie
|
Seksta śliczny Wojtuś!!!!!
![]()
#4555 |
Rozeznanie
|
Szczęściara! Ja żadnych butów z przed ciąży nie założę. Kupiłam dwie pary butów dwa rozmiary większe i w nich chodzę. Chociaż nieraz wieczorem mam problem w nie wcisnąć nogi. Nawet kapcie w domu musiałam kupić większe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Wtajemniczenie
|
Seksta jaki ślicznotek
![]() niki twój opis podnosi na duchu ![]() Tez się tych skurczy z krzyża obawiam..masakra to jest dla mnie przy okresie nieraz tak nasówal kręgosłup..a od dawna mam z nim problem chociaż o dziwo w ciaży nawet ok jest..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Seksta śliczny Wojtuś ![]() Miłego wieczora ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Nikki dziekuje za opis, racja podnosi na duchu
![]() Seksta Wojtas przesllodki ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję tc i doczytalam że któraś kończy 40 tc, pora rodzic! Ja już spakowana, jutro szpital! Ah zleciało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
ej no... ja też chce juz takiego słodziaka!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.