![]() |
#4531 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi
Czy to prawda że lekarza operują 1 pierś A za 2 miesiące 2? Bo tak przeczytałam na innym forum i jestem w szoku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Czytałaś ten wątek? Wszystkie dziewczyny miały operowane 2 piersi od razu. Nawet był tu taki temat operowania 1 piersi na nfz a potem druga
#4533 |
Przyczajenie
|
Czytałam. Ale ten wątek mnie tak zszokowal ze chciałam i tu zapytać czy ktoś z tym się spotkał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Raczkowanie
|
Kulka,to fajnie . Ja już się doczekać nie mogę.
Ciekawe jakie mi cięcie zaprponują i od czego to zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Raczkowanie
|
Jednak to prawda, w Szczecinie operują jedną pierś, po 3 miesiącach drugą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Przyczajenie
|
Byłam dzisiaj na konsultacji w Łęcznej, nie było lek. Katarzyny Żuchowskiej tylko lek. Magdalena Bugaj. Zostałam zakwalifikowana, ale operacja dopiero 30 marca 2020 r. Pani powiedziała, że byłaby to operacja na szypule dolnej i one nawet po operacji będą duże. Trochę głupio mi było zapytać czy da się inaczej, żeby były jednak mniejsze
![]() Zacznę chyba zbierać na operację prywatną, bo biorąc pod uwagę tak odległy termin, to te koszta nie wydają się takie duże... |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Rozeznanie
|
paneczka o kurde jaki termin w Łęcznej nie robią malutkich piersi nie zawsze się da dopasowują do figury ja mam d a to nie mały biust fakt w porównaniu z poprzednim to mały ale ogólnie d to duzy biust a na tej dolnej szypule to z tego co słyszałam nie wycinają za dużo
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Przyczajenie
|
Mam kilka pytań... jestem straszliwie wstydliwa, kiedy ostatnio ktoś (pewnie mama) widziała mnie z gołą klatką piersiową, to jeszcze nawet nie miałam biustu, ale czasem myślę, żeby w tej jednej sprawie kilka razy się przemóc i pozbyć się problemu... Nie mam takiego znowu wielkiego biustu, raczej średnio-spory, ale bardzo chciałabym mieć maleńki. Mój ideał to naprawdę minimalne, jeden stopień powyżej płaskiej klaty. Absolutnie nie czuję się mężczyzną, ale owszem, miewam pewne zachowania transpłciowe i źle się czuję ze swoim biustem. Może ktoś odpowiedziałaby.
1. Czy klientka nasza pani? Bo jeśli chirurdzy zmniejszają tyle, ile oni chcą, to mi się absolutnie psychicznie nie opłaca - nie chcę mieć po prostu mniejszego biustu, chcę mieć minimalny biust. 2. Jak z wymaganiami co do stanu zdrowia? Mam sporą nadwagę. (I prawda, że niby najprostszy sposób na zmniejszenie biustu to schudnąć, ale... a. to nie aż tak łatwe, b. to tylko trochę zmniejszyłoby mi biust, c. zasadniczy problem w tym, że ja chciałabym schudnąć na tyle, by nie uszkadzać sobie kolan - ale nie chcę być szczupła! Nie będąc Dużą Babą nie czułabym się sobą!) 3. Raz w życiu miałam operację - w wieku 12 lat, na zeza, zresztą nie pomogła, nadal mam wielkiego zeza rozbieżnego. Wtedy bałam się wiedzieć, co mi robią, teraz odwrotnie - bardzo bałabym się znieczulenia ogólnego. Czy takie duże operacje da się w ogóle wykonać w znieczuleniu miejscowym, czy nie ma cienia szansy? Przyznam, że jestem entuzjastką narkozy wziewnej. Miałam wyrywane kilka zębów - samo znieczulenie miejscowe FIGA, nadal boli straszliwie - za to w znieczuleniu miejscowym i jednocześnie pod wpływem podtlenku azotu jestem na haju, filozofuję sobie, i naprawdę jestem na tyle oderwana od ciała, że nie czuję bólu... Ale chyba chirurdzy plastyczni tego, niestetyż, nie stosują... Edytowane przez zewszad_i_znikad Czas edycji: 2017-06-28 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ad. 2) Trzeba schudnąć, z tego co pamiętam to BMI nie może być wyższe niż 30 (poprawcie mnie, jeżeli coś źle piszę). Ad. 3) Znieczulenie jest ogólne, pod narkozą i raczej nie ma innej opcji. Operacja trwa średnio 3h i chirurdzy ingerują w głębsze warstwy tkankowe, co może powodować ból w przypadku znieczulenia miejscowego. Poza tym przy operacji obecny jest anestezjolog, który czuwa nad ogólnym stanem pacjentki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
Az tak odlegly termin?!?! Ja mam konsultacje tez w łęcznej w lipcu i mnie przerazilas
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Ile razy ma się kontrole po operacji? Pewnie gdzies to bylo juz napisane, ale nie wszystko jeszcze przeczytalam. Biust mam 65j
#4541 |
Przyczajenie
|
Mnie kolejny lekarz internista wyśmial.... "proszę Pani Pani biust nie jest jeszcze taki duży (70 K) on Pani nawet pomoże bo jak Pani się wypristuje to on Pani pójdzie do góry ..... żal.pl poprostu nie mam siły do lekarzy w zakładzie Amodent bo to do przychodni jest niepodobne
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za ten wątek
![]() ![]() ![]()
#4544 |
Przyczajenie
|
Bardzo bym prosiła o namiar.... bo mnie już opadają ręce i biust hehehe. Dodam jeszcze że Pani doktor zalecila mi schudnąć z 60kg na 45 i chciała wypisać hormon tarczycy T3 do szybkiego schudniecia... Tak wiecie bez badań bez niczego wcisnąć mi hormon..... porażka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
To mojenpiersi równy rok po operacji w Łęcznej. 2 kg mniej z 70K na 70G |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
Gdyby ktoś szukal moich fotek z przed i po to sa w poscie z 12.09.2016. Pozdrawiam wszystkie Przed i Po 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Ale leciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Raczkowanie
|
Paneczka
cześc,ja mam termin w Łęcznej na kwiecień 2018 r. Prawdopodobnie nie będe z niego korzystać ,bo zdecydowalam sie na Warszawe. Operacja za dwa i pół miesiąca. Gdybyś chciała to moge oddać Tobie ten termin . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
MaGrazia71
A kto jest Twoim lekarzem w Warszawie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Przyczajenie
|
Do narrow: kochana masz mój rozmiar tzn miałaś 70 K.powiedz mi czy wiesz ile twoje piersi wazyly przed operacją?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Przyczajenie
|
Kochani teraz moja kolej, jestem prawie dwa tygodnie po operacji, wszystko goi sie super jestem przeszczesliwa rozmiar 75 H teraz 75 c/d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Przyczajenie
|
Sysia nawet nie masz pojęcia jak Ci zazdroszczę 😔
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Przyczajenie
|
Ja miałam pomniejszane z miseczki K na miseczkę D prywatnie u doktora Martina Paciorka i polecam go z całego serca a koszt operacji o 7 tys taniej niż w Polsce
![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- I chce wspomnieć ze na szczypule i mam czucie normalnie w sutkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny żyje się z nowym biustem bez porównania lepiej! Miałam 70K Ale brytyjskie, tzn.polskie coś koło O, P. Wycieli mi ponad 2 kg i nie wiem ile ważyły, Ale efekt rażący. Długo zajęło mi dochodzenie do siebie i gojenie, mimo to zdecydowanie warto było. Po pół roku niczym już nie smarowalam i blizny są grube Ale już mało widoczne. I mimo pełnego przeszczepu mam pełne czucie w brodawkach, co dla lekarzy jest cudem, ale odczucia mam lepsze niż przed. Głowa do góry i walczcie o swoje! Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja mam operacje na styczeń 2019. Gdybyś nie korzystała ze swojego terminu to może moglybysmy się dogadać?
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- MaGrazia71 |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Raczkowanie
|
Kulka
Dr.Nowak |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Przyczajenie
|
Naprawdę? Będę bardzo wdzięczna, oczywiście, że chcę <3
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak czytam na forum o rozmiarach O, P to w głowie mi sie nie mieści jak można funkcjonować i moje biadolenie na J staje się żałosne. Do d...to natura urządziła, jakby nie mogły pojawiać się tylko do karmienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Przyczajenie
|
MaGrazia czy Twój termin jest jeszcze aktualny ? Ja już czekam od grudnia 2016r a zabieg mam mieć w lutym 2019r. Jak jest możliwość to proszę Cię o kontakt to mój mail dziunia86-86@o2.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.