Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 07:15   #4531
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

No strasznie szybko ten poniedziałek Mamaya. Jak Ty się czujesz?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 07:21   #4532
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam pytanko , kupowałyście dziewczyny karuzele nad łóżeczko? Jaką polecacie ?
miałam fisher proce księżnikczkową i była super, podobnie jak taki wyświetlacz obrazków na sufit

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Cytat:
też na to liczę i strasznie podoba mi się Rainforest Fisher Price

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

To zawieszę parę kartonów Mleko Łaciate i po kłopocie
mata edukacyjna Rainforest jest faaajna
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 07:41   #4533
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hejka, wczoraj odpusciłam obecność na forum pojechalismy z tż i syniem na dzień dziecka do ośrodka przy lesie organizowane z firmy tż. Ogólnie fajnie ale co roku mniej atrakcji i zarcia a i pogoda kapryśna. Była karuzela dwa dmuchance jeden do skakania , zjezdzalnia byk mechaniczny dmuchana skałka różne zawody, malowanie buzi-synio wymyślił sobie barana heh pani podołała rogi wyszły naturalnie heh. Ale przepychanki w kolejce wkurzające a jak doszło do nas przerwa grr. Moje ulubione moejsce imprezy to wc kursy co pare minut. Do zarcia bigos sałatki bez pgraniczeń reszta po szt do odebrania drozdzowka karkowka kiełbasa ziemniak pieczony paprykfa pieczona i tyle. My to weterani pojemniki i upychamy hehe.

Co do fishera to ja mam lezaczek po syniu i sie sprawdzil teraz córa bedzie dodzierac , karuzela najtansza gdzies w piwnicy jest, beda posZukiwania.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 07:44   #4534
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana

Mamaya mam nadzieje że synkowi tak zostanie, bo słyszałam że 3 pierwsze doby dziecko zazwyczaj przesypia a charakteru dostaje później, ale za to aby był aniołkiem

Debesciara dla córeczki, niektóre dzieci się uwsteczniają ale niektóre usamodzielniają przy młodszym rodzeństwie, miejmy nadzieje że u CIebie już tak zostanie

Dzisiaj pospałam godzine dłużej bo wczoraj wróciliśmy dość późno do domu około 2 - ale cukry ok, zaraz zjem śniadanko

Miłego dnia
Stary 2014-06-15, 07:48   #4535
debesciara
Zadomowienie

A w ogóle to w ramach przypływu weny zapodaję pomysły na nowe tytuły, bo my tu gadu gadu a 17 stron do końca zostało, sądzę że wszystkie się w tym czasie nie rozpakujemy..

No to tak:
1. Wątek w poczekalni kończymy, niemal codzień dzieci rodzimy
2. 4o tydzień ciąży jest tuż tuż, lipiec witamy z dziećmi już
3. Ciężarówki już na mecie, rozładunek bedzie w lecie
4. Lipiec szybko już nadchodzi, każda z nas co chwilę rodzi

no i wiadomka, dopisek - mamy lipiec 2014

a w ogóle to nowe roztępy mi się pojawiły
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:12   #4536
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A w ogóle to w ramach przypływu weny zapodaję pomysły na nowe tytuły, bo my tu gadu gadu a 17 stron do końca zostało, sądzę że wszystkie się w tym czasie nie rozpakujemy..

No to tak:

jak ja bym chciała mieć taką głowe do rymów
Stary 2014-06-15, 08:18   #4537
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, ja sie czuje dobrze Wiadomo, po nocy jak wstaję to czuję szew, ale kwestia dwóch minut i chodzę wyprostowana
Właśnie wróciłam spod prysznica.

Z tym poniedziałkiem to oczywiscie jak wszystko bedzie w porządku z Małym Jak na razie jest idealnie wszystko w normie, wczoraj Młody ważył 3280 g. Musimy jeść co 3 godziny maksymalnie, oczywiscie odpuszczając noce.
Mnie, zgodnie z podejrzeniami, skończyła sie siara, mleka nie ma, przystawianie nic nic daje
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 08:18   #4538
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanko , kupowałyście dziewczyny karuzele nad łóżeczko? Jaką polecacie ?
Oglądałam, oglądałam i nic nie kupiłam. Szczerze powiedziawszy liczę na ciotki Jak z kimś rozmawiam, to wplatam między zdania, że ciuchów to mam, że trojaczki bym obgoniła, a nie mam wcale zabawek. Może to i chamskie, ale prawdziwe. I tak każdy jak przychodzi w odwiedziny, to coś przynosi, to niech przyniesie to co potrzebne

Cytat:
To zawieszę parę kartonów Mleko Łaciate i po kłopocie
Złote Usta 2014 przyznaję Tobie Asiu
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
rybka powiedzial ze czop mogl byc maly i odszedl jako sluz ktorego bylo troche ostatnio ale przezzlam nad tym do porzadku dziennego bo cala ciaze mialam sporo wydzielin a co do wod to powiedzial ze w koncowce juz ich sie tyle nie uzupelnia dlatego brzuch juz nie rosnie bo miejsce wod zastepuje dziecko rzeczywiscie od paru tyg ja juz nie tyje. A dziec moj juz dorosniety bo z wymiarow prawie 39t a dzis jestem w 37t5dz. Od jutra zaczynam go wyganiac bo boje sie zeby lozysko sie nie zestarzalo. We srode mam wiz u tubylcow musze im nasciemniac moze mnie do szpitala skieruja. Z tym twardnieniem brzucha to ja juz nie wiem wlasnie to kazal mi mierzyc co ile i byc tu madry czlowieku.
Zazdroszczę tego nie tycia
Ja wczoraj wysprzątałam mieszkanie na błysk, zaliczyłam dosyć długie zakupy z TŻ, ugotowałam obiad, w tym nasmażyłam kotletów z (już nie pamiętam) 6 albo 7 piersi kurczaka (z myślą, żeby w razie czego TŻ miał co jeść), nalatałam się jak durna, aż mnie w kręgosłupie połamało i co? I budzę się tradycyjnie po 2 na siku i leżę... i czekam na jakiś skurcz, chociaż malutki... nic.
Jak małż wróci z tych zawodów wędkarskich chyba będę go musiała zaciągnąć do łóżka, desperacja hahahahahah

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Melduje, ze u nas wszystko w porządku Pewnie w poniedziałek do domu. Dziś wnocy jest z Nami TŻ Do tej pory moje Dziecko zapłakało raz, ze życzy sobie jeść

Całuje i obiecuje, ze nadrobie po powrocie do domu
Bardzo się Cieszę, że wszystko jest w porządku, a najbardziej z tego, że Jeremek grzeczny Czekamy na dalsze wieści.
Cytat:
Już w poniedziałek? 3 dni po cesarce? Wow. W sumie u chłopców ponoć rzadziej występuje żółtaczka, więc może faktycznie uda Wam się szybko czmychnąć. A jesteś sama na sali, że tż mógł zostać na noc?

Muszę się pochwalić, bo przepełnia mnie duma , moja córa od 2 dni załatwia swoje potrzeby fizjologiczne do nocnika
Nooo, to tak btw, a tymczasem może któraś rodzi?
W tym szpitalu się nie cyckają, wyganiają do domu na momencie, szczególnie jak mają przepełnienie. Moja bratowa miała w poniedziałek CC, a w środę do domu, bardzo była zadowolona z tego powodu Oczywiście jak wszystko gra, z pierwszym dzieckiem 10 dni po porodzie tam spędziła, bo małego jeszcze trochę w inkubatorze dogrzewali.

brawa dla córci! Ona chyba czuje, że musi troszkę się usamodzielnić przed narodzinami drugiego dziecka

Właśnie też weszłam na forum z myślą, czy żadna nie rodzi, szczególnie Kularek

Cytat:

No to tak:

Świetne pomysły
Ciężki wybór, ale głosuję na nr 1.

Rozstępy

A jeszcze zapomniałam napisać.
Dobrze, że poruszyłyście ten temat kilka stron wcześniej, to sobie w ramach przygotowania do porodu pakiet internetu na komórkę kupiłam, żeby mieć dostęp do forum w szpitalu

Edytowane przez Ines3037200
Czas edycji: 2014-06-15 o 08:24
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:28   #4539
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:

No to tak:

Obstawiałyście która pierwsza urodzi , a teraz można obstawiać która urodzi jeszcze w tym wątku . Kto chętny ja jeszcze nie podoba mi się ten początek lipca więc tak się umawiamy z małą że do końca czerwca posiedzi, zobaczymy co powiem za tydzień

Tytuły wszytskie fajne, ja głosuję z 3 boski

Karuzeli nie mamy też liczymy na gości
A czy któraś z Was ma Konika z Fisher Price i może coś o nim powiedzieć?
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:36   #4540
Karolinek_
Raczkowanie

Mamaya - gratulacje raz jeszcze

Co do karuzeli mam od znajomej z kolorowymi zwierzatkami - chyba jakas starsza z fisher price'a, ale mam tez pozytywke z chicco ze swiatelkiem reagujaca na dzwiek testowalismy w domu z tztem i plakalismy do mikrofonu, i dziala

Ja jeszcze w dwupaku brzuszek twardnieje, jakies klucia w szyjce sie pojawiaja, plecy delikatnie bola i taki narastajacy niepokoj, ze za chwile i juz... z jednej strony strach, a z drugiej ciekawosc i taka chec przytulenia tego malutkiego Skarba

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:37   #4541
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Obstawiałyście która pierwsza urodzi , a teraz można obstawiać która urodzi jeszcze w tym wątku . Kto chętny ja jeszcze nie podoba mi się ten początek lipca więc tak się umawiamy z małą że do końca czerwca posiedzi, zobaczymy co powiem za tydzień

Tytuły wszytskie fajne, ja głosuję z 3 boski

Karuzeli nie mamy też liczymy na gości
A czy któraś z Was ma Konika z Fisher Price i może coś o nim powiedzieć?
jak chodzi CI o tego
http://img34.tablica.pl/images_tabli...ce-wroclaw.jpg

to my dostaliśmy w prezencie, ale cóż można powiedzieć jak dziecko na nim jeszcze długo nie usądzie :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 08:37   #4542
Karolinek_
Raczkowanie

Mnie sie podoba tytul nr 3

Stary 2014-06-15, 08:39   #4543
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Celebrinfea, ja sie czuje dobrze Wiadomo, po nocy jak wstaję to czuję szew, ale kwestia dwóch minut i chodzę wyprostowana
Właśnie wróciłam spod prysznica.

Z tym poniedziałkiem to oczywiscie jak wszystko bedzie w porządku z Małym Jak na razie jest idealnie wszystko w normie, wczoraj Młody ważył 3280 g. Musimy jeść co 3 godziny maksymalnie, oczywiscie odpuszczając noce.
Mnie, zgodnie z podejrzeniami, skończyła sie siara, mleka nie ma, przystawianie nic nic daje
fajnie że dobrze znosisz cc, jest nadzieja dla tych mam co się bardzo boją jak się będą czuły po cc. Ja uważam żę z tym mlekiem to nic na siłe, jak chcesz próbować to próbuj a jak nie to bedzie na mm, wszyscy od początku byli nastawieni u Ciebie na mm więc to może też troche kwestia nastawienia psychicznego
Stary 2014-06-15, 08:41   #4544
mamaya
Zakorzenienie

Widze, ze piszecie o kolejnej części wątku Mam nadzieje, ze zrozumiecie fakt, ze nie podejmę sie założenia jej Także któraś z Was musi sie podjąć tej odpowiedzialnej roli
Ach i chciałam tylko powiedzieć, ze głupio mi strasznie, ze pisze tak tylko o sobie, ale mimo grzesznego Dziecka, które właściwe non stop śpi, trudno jest mi jednak nadrabiać Was Czytam pobieżnie, ale nie odnoszę sie do konkretnych postów, bo i tak bym pewnie wszystko pomyliła

Czekam z niecierpliwością na wiesci, ze któraś z Was urodziła Coś słyszałam, ze Fame miała bóle brzucha wczoraj

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-06-15 o 08:47
Stary 2014-06-15, 08:48   #4545
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Widze, ze piszecie o kolejnej części wątku Mam nadzieje, ze zrozumiecie fakt, ze nie podejmę sie założenia jej Także któraś z Was musi sie podjąć tej odpowiedzialnej roli
Ach i chciałam tylko powiedzieć, ze głupio mi strasznie, ze pisze tak tylko o sobie, ale mimo grzesznego Dziecka, które właściwe non stop śpi, trudno jest mi jednak nadrabiać Was Czytam pobieżnie, ale nie odnoszę sie do konkretnych postów, bo i tak bym pewnie wszystko pomyliła

Czekam z niecierpliwością na wiesci, ze któraś z Was urodziła Coś słyszałam, ze Fame miała bóle brzucha wczoraj
Tobie wolno pisać tylko o sobie, jesteś aktualną gwiazdą wątku
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:52   #4546
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

a tam, my spragnione informacji o Tobie więc możesz pisać tylko o sobie i oczywiście o małym.
a jak kto się stało że tż może nocować?? opłacaliście jakiś pokój czy jak?? sama jesteś w pokoju czy z jakąś dziewczyną? dużo odwiedza was ludzi
Stary 2014-06-15, 08:57   #4547
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
jak chodzi CI o tego
http://img34.tablica.pl/images_tabli...ce-wroclaw.jpg

to my dostaliśmy w prezencie, ale cóż można powiedzieć jak dziecko na nim jeszcze długo nie usądzie :P
Miałąm na myśli taką przytulankę do zasypiania http://allegro.pl/fisher-price-konik...295872291.html
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:58   #4548
agnes208
Zakorzenienie

mamaya zycze ci spokojnego dziecia choc od mam wiem ze w pierwszych dobach do szczescia potrzebne mu cieplo i jedzenie jak karmisz formula to wiadomo ze sie najada i spokojny i dopiero pozniej zacznie pokazywac swoj inne potrzeby. Inaczej jak meczysz laktacje te dzieci dppoki mlka nie ma pod dostatkiem i nie naucza sie ssac moga byc mniej ugodowe

debesciara brawo dla coreczki co do uwsteczniania to kol stosowala takie male oszustewko i synkowibtlumaczyla ze np o widzisz dzidzius musi miec pieluszke on jeszcze nie umie tak jak ty na nocnik albo on musi z butelki a ty jesz pieknie lyzeczka. Tak to brzmialo jakby ten 2 latek mial lepsze umiejetnosci i byl dumny i nic a nic sie jej nie uwstecznl po narodzinach siostry.

ines haha widze szalenstwo u ciebie ja sie wczoraj relaksowalam dzis mam zamiar sprzatac

karolinek to mamy mniej wiecej te same objawy hahha a to klucie w szyjce to najprawdopodobniej robi sie rozwarcie tak lekarz mowil mnie tez parecrazy klulo wczesnien i wczoraj wieczor tez
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 09:13   #4549
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Miałąm na myśli taką przytulankę do zasypiania http://allegro.pl/fisher-price-konik...295872291.html
a to ja do tego stopnia jeszcze nie doszłam dla mnie takie rzeczy póki co mogą nie istnieć \bo i tak nie mamy na to teraz funduszy, a taki noworodek to chyba nie za bardzo kuma o co chodzi z przytulanką, póki co wstrzymujemy się do 3mc - zobaczymy co mała dostanie od gości którzy będą nas odwiedzać

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
mamaya zycze ci spokojnego dziecia choc od mam wiem ze w pierwszych dobach do szczescia potrzebne mu cieplo i jedzenie jak karmisz formula to wiadomo ze sie najada i spokojny i dopiero pozniej zacznie pokazywac swoj inne potrzeby. Inaczej jak meczysz laktacje te dzieci dppoki mlka nie ma pod dostatkiem i nie naucza sie ssac moga byc mniej ugodowe

debesciara brawo dla coreczki co do uwsteczniania to kol stosowala takie male oszustewko i synkowibtlumaczyla ze np o widzisz dzidzius musi miec pieluszke on jeszcze nie umie tak jak ty na nocnik albo on musi z butelki a ty jesz pieknie lyzeczka. Tak to brzmialo jakby ten 2 latek mial lepsze umiejetnosci i byl dumny i nic a nic sie jej nie uwstecznl po narodzinach siostry.

ines haha widze szalenstwo u ciebie ja sie wczoraj relaksowalam dzis mam zamiar sprzatac

karolinek to mamy mniej wiecej te same objawy hahha a to klucie w szyjce to najprawdopodobniej robi sie rozwarcie tak lekarz mowil mnie tez parecrazy klulo wczesnien i wczoraj wieczor tez
to chyba najlepszy patent na dziecko chwalić je tak aby było dumne że potrafi samo, choć widząc że najukochańsza mama zajmuje się maluchem bo nic nie potrafi, skutek może być odwrotny.
Niestety trzeba poczekać aż maluch się urodzi i stawić czoła rzeczywistości, póki co ja się tym będę martwić za jakieś 2-3 lata

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-15, 09:14   #4550
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Melduje, ze u nas wszystko w porządku Pewnie w poniedziałek do domu. Dziś wnocy jest z Nami TŻ Do tej pory moje Dziecko zapłakało raz, ze życzy sobie jeść

Całuje i obiecuje, ze nadrobie po powrocie do domu

Cytat:
Już w poniedziałek? 3 dni po cesarce? Wow. W sumie u chłopców ponoć rzadziej występuje żółtaczka, więc może faktycznie uda Wam się szybko czmychnąć. A jesteś sama na sali, że tż mógł zostać na noc?

----
Witam się porannie
Muszę się pochwalić, bo przepełnia mnie duma , moja córa od 2 dni załatwia swoje potrzeby fizjologiczne do nocnika Nawet podczas drzemek się nie zsiusiała iiii dziś po nocy miała suchą pieluszkę, gdzie zwykle po nocy jej pieluchą można było wybić szybę
Ah eh oh, szkoda że moja radość potrwa krótko, bo jak się pojawi dzieć, pewnie się uwsteczni No ale cóż narazie rozpiera mnie duma i nie zamierzam tego zmieniać
W ogóle stwierdzam, że jest jakaś magia w urodzinach dziecka, bo po roczku bardzo rozkręciła się z mówieniem, a teraz po drugich urodzinach odrzuciła smoczka i załapała kwestię załatwiania się do nocnika

Nooo, to tak btw, a tymczasem może któraś rodzi?
brawa dla córy klask i:,trzymam kciuki aby już tak zostało właśnie kochana uświadomiłam sobie,że poród to dopiero początek wyzwan jakie mnie czekają przez następne latam chyba zaczynam się bać

Cytat:

No to tak:

3 skradła me serce!!!
też mam te cholerstwa stosuje biooil, pielęgnację wg joaanny ale nic nie pomaga 4 wstrętne krechy na prawym boku nie chcą odpuścić

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Tobie wolno pisać tylko o sobie, jesteś aktualną gwiazdą wątku
mamaya zgadzam się z Ines - jesteś gwiazdą więc korzystaj ile możesz

wracając do tematu biustonoszy to mogę śmiało polecić ten który ja zakupiłam : http://allegro.pl/85e-biustonosz-do-...302885547.html sprzedawcę też moge polecić bo wszystko zgodnie z opisem a dostawa szybka i bezproblemowa. Uważam,że jest fajniejszy od tego lidlowgo bo nie jest śliski tylko przyjemnie bawełniany i lepiej trzyma moje duże E - o ile w ogóle można tu mówić o utrzymaniu czegoś takiego
Karuzeli na razie nie kupowaliśmy i raczej liczę na prezent

Wczoraj mialam wizytę koleżanek, dlatego przepraszam za nieobecność ale dzień spędziłam na sprzątaniu i zakupach a wieczór i noc na plotkowaniu,brzuch dalej się stawia coraz częściej ale atak paniki minął więc biorę przykład z Ines i cierpliwie czekam na konkrety
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 09:18   #4551
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a to ja do tego stopnia jeszcze nie doszłam dla mnie takie rzeczy póki co mogą nie istnieć \bo i tak nie mamy na to teraz funduszy, a taki noworodek to chyba nie za bardzo kuma o co chodzi z przytulanką, póki co wstrzymujemy się do 3mc - zobaczymy co mała dostanie od gości którzy będą nas odwiedzać

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

to chyba najlepszy patent na dziecko chwalić je tak aby było dumne że potrafi samo, choć widząc że najukochańsza mama zajmuje się maluchem bo nic nie potrafi, skutek może być odwrotny.
Niestety trzeba poczekać aż maluch się urodzi i stawić czoła rzeczywistości, póki co ja się tym będę martwić za jakieś 2-3 lata
To tak jak ja mam jakies dwie grzechotki i tyle zadnych mat karuzelek,nawet lezaczkow nie mam kupie po porodzie tak po dwoch miesiacach mysle. Taki new born to interesuje sie tylko jedzeniem i spaniem przez pierwszy miesiac nie bede kupowala tych sprzetow

co ja widze 32gosci znowu jestesmy popularne jak w czasach rzygania haha
Stary 2014-06-15, 09:28   #4552
i like it
Rozeznanie

Cytat:
To tak jak ja mam jakies dwie grzechotki i tyle zadnych mat karuzelek,nawet lezaczkow nie mam kupie po porodzie tak po dwoch miesiacach mysle. Taki new born to interesuje sie tylko jedzeniem i spaniem przez pierwszy miesiac nie bede kupowala tych sprzetow

co ja widze 32gosci znowu jestesmy popularne jak w czasach rzygania haha
też to ostatnio zauważyłam

dziewczyny czy myślicie, ze do objawów zbliżającego sie porodu można zaliczyć ból w udach i drętwienie rąk, czy to raczej konsekwencje opuchlizny???? Pomimo wyraźnego ochłodzenia dalej puchnę jak balon, choć wczoraj spuchła mi na przykład prawa noga a lewa w ogóle
Stary 2014-06-15, 09:35   #4553
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość

dziewczyny czy myślicie, ze do objawów zbliżającego sie porodu można zaliczyć ból w udach i drętwienie rąk, czy to raczej konsekwencje opuchlizny???? Pomimo wyraźnego ochłodzenia dalej puchnę jak balon, choć wczoraj spuchła mi na przykład prawa noga a lewa w ogóle
zależy jaki ból ud masz na myśli, bo mnie zawsze tył ud boli jak mam okres i ostatnio też mnie tak pobolewa np po seksie albo wieczorem bez powodu więc nie wiem co mam o tym myśleć

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

a fame się dzisiaj odzywała ?? chyba nie pojechałaby rodzić bez powiadomienia nas
Stary 2014-06-15, 09:42   #4554
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

Mi sie wydaje ze to raczej skutki tych opuchlizn a w rezultacie burzy hoormonow. Sproboj zmienic pozycje do spania moze troche odpusci. Ja jeszcze nie spuchlam ani razu a w nocy staram sie spac roznie nie tylko w jednej pozycji
Stary 2014-06-15, 09:43   #4555
Karolinek_
Raczkowanie

Klucie w dole brzucha, to niby skracanie szyjki, ale skoro ja jej juz nie mam? pewnie wychodzac ze szpitala bede miala 5 cm rozwarcia, pomecze w domu tzta i wroce wieczorem z 10

Stary 2014-06-15, 09:45   #4556
i like it
Rozeznanie

hmm u mnie to wewnętrzna strona i pachwiny, ogólnie podniesienie nogi w pozycji siedzącej lub leżącej to jakaś masakra.

a jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to wczoraj tz już po opowiedziałam historię o główce i "wymacaniu" jej przez jednego z forumowych tż - jego mina bezcenna... ale chyba mogę zapomnieć o seksie do końca ciąży
Stary 2014-06-15, 09:46   #4557
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
hmm u mnie to wewnętrzna strona i pachwiny, ogólnie podniesienie nogi w pozycji siedzącej lub leżącej to jakaś masakra.

a jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to wczoraj tz już po opowiedziałam historię o główce i "wymacaniu" jej przez jednego z forumowych tż - jego mina bezcenna... ale chyba mogę zapomnieć o seksie do końca ciąży
U mnie jak tz sie dowiedzial o 2cm rozwarciu, to stwierdzil, ze Syn go znienawidzi, bo kto chce, zeby go ktos pukal po glowie

Stary 2014-06-15, 09:53   #4558
agnes208
Zakorzenienie

karolinek klucie to tez sygnal robiacego sie rozwarcia
i like it haha to przez mojego tz ty o glodzie na porodowke pojedziesz
Jak cie nogi bola w tym miejscuco napisalas to ci sie spojenie pewnie rozchodzi ja tak mialam w zeszlym tyg czylam sie jakby mi ktos w pozycji szpagatu nogi przywiazal na pare h i pozniej puscil.
Stary 2014-06-15, 09:55   #4559
mamaya
Zakorzenienie

Juz wszystko mowię TŻ był "na telefon" w teorii, a w praktyce siedział sobie koło łóżka. Jestem w sali z dziewczyna, która opłaciła sobie opiekę położnej i generalnie ta położna zabrała jej dziecko (chłopiec urodził sie z waga 4600 g!), ona jak najbardziej wyraziła zgodę, żeby TŻ został mówiąc, ze lepiej, bo po cc mnie jest trudniej sie dzieckiem zajmować a ona chce sie wyspać, wiec TŻ bedzie bardziej sprawny i lepiej zajmie sie Małym Jednym słowem - gwiazda, ale mnie to na rękę, bo dzięki temu dzisiejszej nocy TŻ tez moze być
Stary 2014-06-15, 09:58   #4560
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamaya pisz nam o sobie jesteśmy ciekawe of course.

Fame tż zabrał Ci telefon? A tak serio daj znać.

Vegetka????

Co do mnie to jestem zmęczona poszukiwaniem lekarzy dla Małej. Qwa po pół roku czekania a ja mam kontrole co 10-14 dni... I tym sposobem pieniądze ze ślubu przejdą do przychodni prywatnych... Kocham NFZ...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości