|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
No strasznie szybko ten poniedziałek Mamaya. Jak Ty się czujesz?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Raczkowanie
|
Hejka, wczoraj odpusciłam obecność na forum pojechalismy z tż i syniem na dzień dziecka do ośrodka przy lesie organizowane z firmy tż. Ogólnie fajnie ale co roku mniej atrakcji i zarcia a i pogoda kapryśna. Była karuzela dwa dmuchance jeden do skakania , zjezdzalnia byk mechaniczny dmuchana skałka różne zawody, malowanie buzi-synio wymyślił sobie barana heh pani podołała rogi wyszły naturalnie heh. Ale przepychanki w kolejce wkurzające a jak doszło do nas przerwa grr. Moje ulubione moejsce imprezy to wc kursy co pare minut. Do zarcia bigos sałatki bez pgraniczeń reszta po szt do odebrania drozdzowka karkowka kiełbasa ziemniak pieczony paprykfa pieczona i tyle. My to weterani pojemniki i upychamy hehe.
Co do fishera to ja mam lezaczek po syniu i sie sprawdzil teraz córa bedzie dodzierac , karuzela najtansza gdzies w piwnicy jest, beda posZukiwania.
#4534 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Mamaya mam nadzieje że synkowi tak zostanie, bo słyszałam że 3 pierwsze doby dziecko zazwyczaj przesypia a charakteru dostaje później, ale ![]() Debesciara ![]() ![]() Dzisiaj pospałam godzine dłużej bo wczoraj wróciliśmy dość późno do domu około 2 - ale cukry ok, zaraz zjem śniadanko Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zadomowienie
|
A w ogóle to w ramach przypływu weny zapodaję pomysły na nowe tytuły, bo my tu gadu gadu a 17 stron do końca zostało, sądzę że wszystkie się w tym czasie nie rozpakujemy..
No to tak: 1. Wątek w poczekalni kończymy, niemal codzień dzieci rodzimy ![]() 2. 4o tydzień ciąży jest tuż tuż, lipiec witamy z dziećmi już 3. Ciężarówki już na mecie, rozładunek bedzie w lecie ![]() 4. Lipiec szybko już nadchodzi, każda z nas co chwilę rodzi no i wiadomka, dopisek - mamy lipiec 2014 a w ogóle to nowe roztępy mi się pojawiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, ja sie czuje dobrze
![]() ![]() Właśnie wróciłam spod prysznica. Z tym poniedziałkiem to oczywiscie jak wszystko bedzie w porządku z Małym ![]() Mnie, zgodnie z podejrzeniami, skończyła sie siara, mleka nie ma, przystawianie nic nic daje ![]()
![]() |
#4538 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj wysprzątałam mieszkanie na błysk, zaliczyłam dosyć długie zakupy z TŻ, ugotowałam obiad, w tym nasmażyłam kotletów z (już nie pamiętam) 6 albo 7 piersi kurczaka (z myślą, żeby w razie czego TŻ miał co jeść ![]() Jak małż wróci z tych zawodów wędkarskich chyba będę go musiała zaciągnąć do łóżka, desperacja hahahahahah ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie też weszłam na forum z myślą, czy żadna nie rodzi, szczególnie Kularek ![]() Cytat:
![]() Ciężki wybór, ale głosuję na nr 1. Rozstępy ![]() A jeszcze zapomniałam napisać. Dobrze, że poruszyłyście ten temat kilka stron wcześniej, to sobie w ramach przygotowania do porodu pakiet internetu na komórkę kupiłam, żeby mieć dostęp do forum w szpitalu ![]() Edytowane przez Ines3037200 Czas edycji: 2014-06-15 o 08:24 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tytuły wszytskie fajne, ja głosuję z 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Karuzeli nie mamy też liczymy na gości ![]() A czy któraś z Was ma Konika z Fisher Price i może coś o nim powiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Raczkowanie
|
Mamaya - gratulacje raz jeszcze
![]() Co do karuzeli mam od znajomej z kolorowymi zwierzatkami - chyba jakas starsza z fisher price'a, ale mam tez pozytywke z chicco ze swiatelkiem reagujaca na dzwiek ![]() ![]() Ja jeszcze w dwupaku ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://img34.tablica.pl/images_tabli...ce-wroclaw.jpg to my dostaliśmy w prezencie, ale cóż można powiedzieć jak dziecko na nim jeszcze długo nie usądzie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Raczkowanie
|
Mnie sie podoba tytul nr 3
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze piszecie o kolejnej części wątku
![]() ![]() ![]() Ach i chciałam tylko powiedzieć, ze głupio mi strasznie, ze pisze tak tylko o sobie, ale mimo grzesznego Dziecka, które właściwe non stop śpi, trudno jest mi jednak nadrabiać Was ![]() ![]() Czekam z niecierpliwością na wiesci, ze któraś z Was urodziła ![]() ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-15 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak kto się stało że tż może nocować?? opłacaliście jakiś pokój czy jak?? sama jesteś w pokoju czy z jakąś dziewczyną? dużo odwiedza was ludzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
mamaya zycze ci spokojnego dziecia choc od mam wiem ze w pierwszych dobach do szczescia potrzebne mu cieplo i jedzenie jak karmisz formula to wiadomo ze sie najada i spokojny i dopiero pozniej zacznie pokazywac swoj inne potrzeby. Inaczej jak meczysz laktacje te dzieci dppoki mlka nie ma pod dostatkiem i nie naucza sie ssac moga byc mniej ugodowe
debesciara brawo dla coreczki co do uwsteczniania to kol stosowala takie male oszustewko i synkowibtlumaczyla ze np o widzisz dzidzius musi miec pieluszke on jeszcze nie umie tak jak ty na nocnik albo on musi z butelki a ty jesz pieknie lyzeczka. Tak to brzmialo jakby ten 2 latek mial lepsze umiejetnosci i byl dumny i nic a nic sie jej nie uwstecznl po narodzinach siostry. ines haha widze szalenstwo u ciebie ja sie wczoraj relaksowalam dzis mam zamiar sprzatac ![]() karolinek to mamy mniej wiecej te same objawy hahha a to klucie w szyjce to najprawdopodobniej robi sie rozwarcie tak lekarz mowil mnie tez parecrazy klulo wczesnien i wczoraj wieczor tez |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Niestety trzeba poczekać aż maluch się urodzi i stawić czoła rzeczywistości, póki co ja się tym będę martwić za jakieś 2-3 lata |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4550 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() też mam te cholerstwa stosuje biooil, pielęgnację wg joaanny ale nic nie pomaga ![]() ![]() mamaya zgadzam się z Ines - jesteś gwiazdą więc korzystaj ile możesz ![]() wracając do tematu biustonoszy to mogę śmiało polecić ten który ja zakupiłam : http://allegro.pl/85e-biustonosz-do-...302885547.html sprzedawcę też moge polecić bo wszystko zgodnie z opisem a dostawa szybka i bezproblemowa. Uważam,że jest fajniejszy od tego lidlowgo bo nie jest śliski tylko przyjemnie bawełniany i lepiej trzyma moje duże E - o ile w ogóle można tu mówić o utrzymaniu czegoś takiego ![]() Karuzeli na razie nie kupowaliśmy i raczej liczę na prezent ![]() Wczoraj mialam wizytę koleżanek, dlatego przepraszam za nieobecność ale dzień spędziłam na sprzątaniu i zakupach a wieczór i noc na plotkowaniu,brzuch dalej się stawia coraz częściej ale atak paniki minął więc biorę przykład z Ines i cierpliwie czekam na konkrety |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ja widze 32gosci znowu jestesmy popularne jak w czasach rzygania haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny czy myślicie, ze do objawów zbliżającego sie porodu można zaliczyć ból w udach i drętwienie rąk, czy to raczej konsekwencje opuchlizny???? Pomimo wyraźnego ochłodzenia dalej puchnę jak balon, choć wczoraj spuchła mi na przykład prawa noga a lewa w ogóle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- a fame się dzisiaj odzywała ?? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Raczkowanie
|
Klucie w dole brzucha, to niby skracanie szyjki, ale skoro ja jej juz nie mam?
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
hmm u mnie to wewnętrzna strona i pachwiny, ogólnie podniesienie nogi w pozycji siedzącej lub leżącej to jakaś masakra.
a jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to wczoraj tz już po opowiedziałam historię o główce i "wymacaniu" jej przez jednego z forumowych tż - jego mina bezcenna... ale chyba mogę zapomnieć o seksie do końca ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
karolinek klucie to tez sygnal robiacego sie rozwarcia
i like it haha to przez mojego tz ty o glodzie na porodowke pojedziesz ![]() Jak cie nogi bola w tym miejscuco napisalas to ci sie spojenie pewnie rozchodzi ja tak mialam w zeszlym tyg czylam sie jakby mi ktos w pozycji szpagatu nogi przywiazal na pare h i pozniej puscil. |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Juz wszystko mowię
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mamaya pisz nam o sobie jesteśmy ciekawe of course. Fame tż zabrał Ci telefon? A tak serio daj znać. Vegetka???? Co do mnie to jestem zmęczona poszukiwaniem lekarzy dla Małej. Qwa po pół roku czekania a ja mam kontrole co 10-14 dni... I tym sposobem pieniądze ze ślubu przejdą do przychodni prywatnych... Kocham NFZ... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.