|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku? | |||
| o zarciu gadamy, na maluchy czakamy |
|
1 | 3,13% |
| rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 |
|
0 | 0% |
| juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio |
|
0 | 0% |
| O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy |
|
0 | 0% |
| lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 |
|
3 | 9,38% |
| Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita |
|
0 | 0% |
| Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik |
|
4 | 12,50% |
| paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy |
|
0 | 0% |
| ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi |
|
2 | 6,25% |
| Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! |
|
10 | 31,25% |
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
|
|
21 | 65,63% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)
Agnieszakk bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki! Całym sercem jestem z Tobą! Mam nadzieję że dziś wyjdzie że jednak wszystko ok! Daj znać jak będziesz coś wiedzieć!
Gossip udanej wycieczki i podróży bez rzyganka Pamiętaj żeby się nawadniać, bo kobiety w ciąży często mało piją w trakcie podróży żeby za dużo nie siusiać ale to duży błąd!Ja wczoraj wieczorem pojechałam odebrać wyniki, bo już nie mogłam wytrzymać aż zobaczę wynik tokso ale jestem zdrowa I od wczoraj mam taką cheć na burgera Aż mi się śniły w nocy
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bądź dobrej mysli, wszystkie tu trzymamy kciuki a one są magiczne ! Cytat:
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super słyszeć dobre widomości ![]() No i nie ma mowy że oddamy Was marcówkom i majówkom!! ![]()
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
Cały czas staram się was nadrabiać ale nie udzielałam się bo mam jakiś kryzys. Coś w podobie depresji ciągle płacze... do tego mamy trochę chwilowe problemy finansowe i po prostu wszystko na raz i jeszcze tęsknota do rodziny oddalonej o 220km Jest mi tu źle i dlatego. Mdłości mi przeszły tzn zdarzy sie ale nie aż takie. Jutro zaczynam już 12 tydzień. Brzuch mnie u dołu pobolewa cały czas. I stanełam dziś na wadze a ja znów jestem kolejne kilo mniej. Nie mogę jeść bo zwyczajnie nie mam na nic ochoty. żołądek nie pracuje tak jak trzeba. Wizytę u gina mam dopiero 25 września. Mam zrobić badania na toxo tylko zwyczajnie w tym momencie mnie na to nie stać. Powiedzcie mi skoro można dostać na to skierowanie i za darmo mieć to czy moogłabym pójść do ginekologa w mojej przychodni w mojej miejscowosci on przyjmuje jeden dzien w tyg poprzednią ciąże mi prowadził i poprosić go o takie skierowanie? Powiedzieć że jestem w ciąży że mam karte ciąży itd nawet mu pokaże i powiem sytuacje ze chwilowo nie stać mnie zapłacic za takie badania. Jak myslicie pójść do niego we wtorek?
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4536 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cykle masz regularne? wies zjak to jest na izbie przyjec, wszystko na odwal sie.. skup sie na swoim lekarzu i nie placz.. to nic nie pomoze a moge te nerwy ci zaszkodzic.. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
organizm tak reaguje bo widocznie potrzebuje.ja tak miala na samym poczatku, teraz juz nie. a i chyba moja waga domowa sie myli, bo u gina bylam 2kg+ a nie 3. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
naladuj energie i nie boj sie przed podroza. wszystko bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
jesli chodzi o depresje to glowa do gory, burza hormonow do tego tesknota za rodzina, rozumiem.. ale pamietaj, ze masz dzidziusia ktory czuje twoje nastroje, pojdz na spacer, dobrze ci to zrobi.. a ja trzymma kciuki, zeby ta podla depresja jak najszybciej cie opuscila
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2014-09-12 o 11:36 |
||||||
|
|
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Chcialam do Was dolaczyc!, z podrozy poslubnej przywiezlismy sobie fasolke. Juz po pierwszej nocy wkrecilam sobie ze sie udalo i rzeczywiscie po kilku dniach zobaczylam dwie kreseczki.Bylam na usg pierwszego wrzesnia i to byl 7my tydzien + 1 dzien, Termin 19.04. (SSL 0.96)Kolejna wizyta 22.09 Puki co czuje sie okropnie, slina mi cieknie,ciagle mi niedobrze i zasypiam w kazdym srodku lokomocji. Pozatym podziwiam moje rosnace piersi Nazywam sie Ola i mam 25 lat jestem rowno rok mezatka. Mieszkam w niemczech i jestem studentka ( dopiero na drugim roku- wvzesniej zwiedzalam swiat i nie myslalam o nauce) Fasolka jednak jak najbardziej planowana bo mam szczescie uczyc sie na uniwersytecie przyjaznym rodzina, wiec mam nadzieje ze damy rade. Z moich odkryc od tygodnia stosuje olejek welledy dla ciezarnych i jest naprawde super. Pozatym zastanawiam sie nad porodem w wodzie. Jestem " wodnikiem" wszelkie bole i smutki zatapiam w wannie i to dla mnie jedyny sposob relaksu, dlatego mysle ze to cos dla mnie. Pozdrawiam oczekujace! Fajnie ze jestescie i ze tak was duzo
|
#4538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zaczynam studia od pazdiernika co prawda podyplomowe, ale zawsze ![]() Mirelka pewnie, ze idz do niego. Agnieszak i jak? |
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
znów dziś kiepski dzień, zaliczyłam pawika ale grochówkę z grznkami zjem, nie ma opcji Gdzie jest Agnieszakk? baaardzo mocno trzymam za Twoją fasolinkę będzie dobrze! ![]() witam nowe mamuśki |
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zaczyna 9 tydzień i zarazem 3 miesiąc z tego co mi wiadomo powiem szczerze, że wolę zaliczyć pawika, bo po nim dbrze się czuję
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
no to super
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ja na szczescie zaliczylam tylko dwa od poczatku ciazy ateraz moje wszyslkie doleglowsci powoli ustepuja zostaje tylko bezsennosc :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wrocilam z pracy ;* Cytat:
![]() Cytat:
![]() juz 2 kg na plusie;p Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
smacznego ;*Cytat:
![]() prosze sie usmiechnac i isc sprobowac u gina na nfz dostac skierowanie Cytat:
![]() gratuluje ![]() wrocilam z pracy - dzis bylam prawie 3h wiec krocej niz wczoraj uff. bede robic zaraz sos czosnkowy i moze uda mi sie tez usmazyc nalesniki, bo jutro na obiad robie nalesniki z parowka, warzywami,zoltym serem i sosem czosnkowym ![]() i dzisiaj po 18tej jedziemy do mojej mamy chwilke posiedziec ![]() Moj ukochany dzis zaliczyl 1szy test sprawnosciowy do PSP
|
||||||||
|
|
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No wiec pojechalam do gina, ktory prowadzi moja ciaze, powiedzialam mu o krwawieniu i o ip, a on powiedzial ze i tak mnie nie przyjmie bo ma kompelt pacjentek. Wiec ide dzisiaj do jakiegos innego prywatnego gina na 18.40 . Moj tz powiedzial, ze wygladam jak siedem nieszczesc i szczerze mowiac tak sie czuje. Dam znac pozniej, dzieki dziewczyny. |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzisz do niego prywatnie? Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2014-09-12 o 12:33 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak tak mozna? Przeciez u niego prowadzisz ciaze! Trzymaj sie kochana w takim razie, a teraz jak sie czujesz w ogole? Nadal plamisz? ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Gossip szerokiej drogi! Soniuska, a Ty nie na zwolnieniu?
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszakk ehh co za doktorek ;(
Mam nadzieję że wszystko pozytywnie wyjdzie na wieczornej wizycie.
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie przyszłe mamy
Pozwolę sobie podczepić się pod wątek jako że termin mam na 23 kwietnia Dziś byłam na pierwszym usg i zobaczyłam upragnione serduszko mojej 'galaretki'
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do cholery jak czytam to to po prostu szlak mnie trafia Kur*** wkońcu przyszłaś po krwanieniu itd i on cię prowadzi i olał?? że ma komplet pacjentek? Co za gnojek. U nas nigdy nie było czegoś takiego. Zawsze jak się z czymś konkretnym poszło to zawsze przyjął a nawet jak coś się działo to bez kolejki w pierwszej kolejnosci przyjął. Przykład: W mojej pierszej ciąży chodziłam właśnie do tego lekarza o którym wspominałam wcześniej on przyjmuje w naszej przychodni na nfz jest to już dziadziuś no ale doświadczenie ma wielo wielo letnie. Tu nie ma usg i na każde usg musiałam mieć skierowanie i zapisywać się do szpitala. Pewnego dnia na wizycie już tak w dalszej ciazy badał mi bicie serca dziecka takim urządzeniem i nie mógł znaleźć tego tętna, a że dostałam skierowanie na kolejne usg więc w panice że nie ma serduszka pojechalam do szpitala zapytałam lekarza czy mnie przyjmie bo nie słychać było bicia serca i boje się o dziecko to weszłam pierwsza bez kolejki od razu mnie poprosił. Całe szczęście okazało się że wszystko ok mała po prostu schowała się dalej i nie było słychać. taka smykula została mi do dziś dnia... Łobuz nie z tej ziemi... żywe srebro wszędzie pełno. Mówią że drugie dziecko będzie przeciwieństwem pierwszego więc będe miała grzecznego aniołka. Ale z tych moich nerwów teraz to nic dobrego dla niego bo będzie nerwus jak Maja. Staram się nie denerwować ale nie mam tu nikogo... mieszkam z teściowa pod jednym dachem ale ona nawet nie zapytała do tej pory na kiedy mam termin ma to zwyczajnie w du....
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja tu wchodze a tu kurna nerw jak mozna trafic na takich skur......normalnie nie przeklinam ale nóż mi sie w kieszeni otwiera
tak bardzo ci współczuję ze musisz czekać to najgorsze...bede czekac na wiesci od ciebie
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje!
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
Ja Was ozloce dziewczyny za taka doze wsparcie i dobrych fluidow
tez mysle, ze chyba oleje tego lekarza, bo to przeciez wyjatkowa sytuacje i powinien mnie przyjac. Plamie dalej, ale delikatnie.Teraz w sumie najbardziej boje sie, czy ciaza w ogole sie rozwija. Chyba pojade zrobic bete - zobacze czy przyrasta. A poza tym taka wczorajsza sie czuje, jakbym byla na poteznym kacu. Leze i odpoczywam. Moze nawet za godzine dowloke sie pod prysznic
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeju co za lekarz, poprostu brak slow, ale Ty sie kochana nie przejmuj i daj znac wieczorem ![]() Cytat:
Jestem Twoją żonką od 27.12.14 Nasza córcia - Nikola 30.04.15 ![]() Edytowane przez boleczka93 Czas edycji: 2014-09-12 o 13:13 |
|||
|
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() spokojnie witamy! ![]() Kurcze jestem dziś cały dzień głodna!!
|
|
#4560 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mi lekarz powiedzial jak sie zmartwilam ze nie przechodzilam toxo, żebym sie cieszyła bo gdybym przeszła to czasem dochodzi do jakiegoś nadkazenia i to tez niebezpieczne niby. Ale nie zglebialam tematu. Cytat:
witaj! Cytat:
Pawlik z rana jak śmietana ![]() Cytat:
święte slowa, lepiej oddać co nie chce zostać w brzuszku ;-) Cytat:
co za cham! Nie wierze! Witaj!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

cz.II

Pamiętaj żeby się nawadniać, bo kobiety w ciąży często mało piją w trakcie podróży żeby za dużo nie siusiać ale to duży błąd!
Aż mi się śniły w nocy 

ja trzymam za Was kciuki jak znajde czas to naskrobie coś z polski 

ciągle płacze... do tego mamy trochę chwilowe problemy finansowe i po prostu wszystko na raz i jeszcze tęsknota do rodziny oddalonej o 220km
u mnie byla ta sama diagnoza ale jeszcze w tym tc jest szansa ze zarodek sie pojawi.

za Twoją fasolinkę

Ślubujemy: 21.10.2017
no jak tak mozna? Przeciez u niego prowadzisz ciaze!