|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
malutka rośnie
|
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mmmm, jak poszedł do roboty to jeszcze nie jest tak źle ;-) mój TŻ uciekł po dwóch dniach bycia w domu bo stwierdził, ze w pracy się szybciej wyleczy ![]() Cytat:
są w dwóch rozmiarach. Póki co nie miałam potrzeby ich otwierać i przepakowywać więc nie wiem, ale sądzę, że nie powinno być problemu z ich wielorazowością ![]() Kostka, powodzenia na wizycie! Ja dziś trochę lepiej, mam mniej żyletek w gardle, nawet dość dobrze spałam. Ale za to yczałam jak bóbr jak odprowadziłam M. do przedszkola. We wtorek i środę było super, a wczoraj i dziś znów tragedia. Do tego nie było jej pani ani jednej ani drugiej. Zeszła jakaś inna no to ta jeszcze bardziej w ryk i na schodach się pokładała. A pani do mnie, że ona tam ma w grupie dzieci i musi iść. No ja rozumiem, ale skoro pani Ania, która jest główną wychowawczynią kazała dzwonić i one schodzą po dziecko, bo wolą tak niż jak rodzic przyprowadza, bo inne dzieci zaczynają płakać no to ja już się sama nie czaję. Te maluszki jeszcze są mocno zagubione więc trzeba z nimi delikatnie, nie? A do tego ojciec jednego dziecka chyba jakiś wczorajszy był, bo rąbało od niego, że hej! No i jak mam nie ryczeć skoro czuję, że się tam jej krzywda dzieje, bo jest inna pani, którą widziała dwa razy na oczy? Jestem przewrażliwiona? |
||
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Jakoś nie mam humoru, dól brzucha mnie pobolewa jak tylko pochodzę, a leżeć nie mam jak, zawsze coś, nawet lekkiego do zrobienia, plecy mnie bolą. A po 16 jak Staś wróci do domu, to już wcale nie poleżę. Chodzę jakaś skwaszona i zdenerwowana, nic mnie nie cieszy. I jeszcze cały czas chodzę głodna i jem. W przedszkolu zapłaciłam 200zł za wyprawkę plus ubezpieczenie. Grrrr... Już nic nie narzekam, ludzie umierają, dzieci nie mają co jeść, a ja tak się marzę. Marta, to nasze dzieciaczki idą z masą tak samo, to ciekawa jestem, jak na koniec urosną i jak to się ma do przewidywań lekarzy. Synek też tak rósł, w ostatnim miesiącu przybrał cały kilogram i dobił do 3540g ![]() Ja zmieniłam głeboki wózek na spacerówkę, jak zrobiło się ciepło pod koniec marca, a mały miał pół roku, nie siedział jeszcze dobrze, ale jeździł na początku na płasko albo w pozycji półleżącej. Spacerówka była też o wiele lżejsza, miała różne pierdółki dodatkowe, parasolkę, kieszonki, inny kosz, blacik z uchwytem na butlę itp. Kiara, a co się stało z dzieckiem, które się urodziło w 26tc, o którym pisałaś? Udało się je uratować?
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak na oko ? ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
daj znać już po
|
||
|
|
|
#4536 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj pospałam
jak wcześniej miałam dni, że 6.30 pobudka, tak dziś wyłączyłam budzik i usnęłam, wstałam po 9.00
|
|
|
|
#4538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tesco?co do dady to 1 bym nie brała, o 1 niestety nie widziałam żadnej dobrej opinii... od 2 dopiero. Ja z kolei wzięłam na spróbowanie też dady 2 i tesco 3 - w tym rankingu póki co u mnie te tescowe o dziwo wygrywają (o dziwio, bo nastawiałam się, że jednak dady będą lepsze, mimo, że koleżanki-mamy bardziej chwaliły tescowe). AnetkaIzabell - jak to?? Na Polnej nie dają zzo? haha no nieźle.. ale to w ogóle nie dają czy jak? myślę, że przy pierwszym porodzie na pewno zdążysz dojechać zanim się zacznie cokolwiek poważnego dziać z rozwarciem ![]() a co do torbieli, to nieprawda Ja właśnie miałam mieć usuwaną torbiel w św. Rodzinie (laparaskopowo), kiedy tam leżałam w ciąży. Także jak najbardziej takie coś wykonują.Ja to najlepiej pojechałabym po zzo do św. Rodziny i rodzić na Raszeję Polnej w ogóle nie biore pod uwagę, chyba, że akcja zacznie się do 36 tc.Cytat:
|
||
|
|
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem twoje nerwy i M., bo same nowości wokół, to chociaż na początku powinno być tak, że choć jedna pani jest ta sama, dziecko szuka tej stabilności i jakiegoś punktu zaczepienia. Z czasem pozna inne panie i nie będzie problemu, ale pomalutku. Takie odbieranie na schodach, to też tylko dla pań ułatwienie, bo chyba nie dla dziecka, wychodzi jakaś pani i prowadzi w nieznane, a jakby M, zobaczyła znajome dzieci, sale, zabawki to też by inaczej było. Moim zdaniem to już nie potrwa długo, serio, większość dzieci szybko się przyzwyczaja i nie płacze, a to wpływa na ogólną atmosferę, pozostałe dzieci też się uspokajają i chętniej chodzą. Wytrzymajcie jeszce troszkę, potem będzie ok. Zaczna sie wspólne place plastyczne, zabawy, potem Mikołajki, u mnie niedługo pierwszy koncert filharmonii i urodziny Misia, można sięprzebrać, może wasze przedszkole też różne atrakcje proponuje i małą to zachęci i pozytywnie nastawi.
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Dawno sie nie odzywalam. Ale czytam na bierzaco. Gratulacje duzych dzieciaczkow juz.
Ja zaczynam 31 tydzien i wlasnie prawie wogle nie czuje mlodej. Jak zawsze rano i wieczorem dawala popalic tak teraz praiwe nic od dwoch dni i mysle czy jechac dzis do ginekologa.
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że była dyskusja na temat kropelek na kolki...
Mam dylemat czy prosić tatę o słynne Sab Simplex, czy zamówić na Gemini Bobotic Forte. Porównałam składy i wyszło, że nasz Bobotic Forte ma 2x więcej substancji czynnej niż Sab Simplex. To skąd w takim razie takie zachwyty nad tymi kropelkami? Jedyny mankament Bobotików to guma ksantonowa w składzie.
|
|
#4542 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz, jak widzisz znaczną różnicę, to sie umów na wizytę, nie ma sensu się denerwować, może to tylko takie spokojne dni, ale jakby co, to lekarz cię zbada i oceni przyczynę.
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin powiedziała, że jeśli do następnej wizyty (30września) się nie obróci to będziemy powoli planować cesarkę....
|
|
#4544 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby nowy dermatolog coś poradził i Ci to poschodziło. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kiara na Polnej z ZZO jest chyba zasada albo za wcześnie, abo za późno, albo nie ma anestezjologa, bo oficjalnie to pewnie dają, ale żadna o tym nie słyszała
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faceci ![]() Poszliśmy spać o 3 i jestem ledwo żywa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Cezary, Czarek, Czaruś?
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet za Ciebie tez kciuki
![]() Sloneczko podoba mi sie to imie ![]() Alekaz teraz dzieciaczki maja juz mniej miejsca. Moj tez mniej juz sie rusza, ale jak Cie to niepokoi to jedz do gina. Ja sama w pewnym czasie bylam bo mialam malo ruchow. Okazalo sie ze wszystko ok i gin kazala mi liczyc ruchy - rano po sniadaniu i wieczorem po kolacji. Mowila ze powinno byc min.10 ruchow w ciagu godziny, jak nie masz to liczysz kolejna godzine, jak nie ma to na ip. Ja zawsze mam te 10. Liczysz nawet najslabsze ruchy. Jak masz 10 to dalej juz nie liczysz. Ja codziennie nie licze, tylko wtedy jak widze, ze cos cichutko siedzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo bardzo ładne
U nas dzisiaj chmury, mżawka i zawierucha, spać mi się chce i nie mogę wpaść na żaden cudowny pomysł co by tu porobić Zaraz nałożę hennę na włosy i chyba sobie jakiś film włączę
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Rozeznanie
|
w ktorej
? ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- http://www.czeska-apteka.pl/sab-simplex ? tuu ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- czyli wyjdzie 36,10 zł za sztuke ;P z przesyłką
Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-12 o 10:30 |
|
|
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzisz u nas tydzien placzu byl a teraz chodzi z usmiechem do przedszkola i opowiada jaka pani fajna a wczesniej mowila ze jej sie boi Cytat:
![]() pewnie pogoda tez ma wplyw na kiepski nastroj podaj linka w ktorej ![]()
|
|
#4554 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o takie coś znalazłam Rozmiar stanika (pod biustem)Obwód pod biustem 60 60 - 65 cm 65 66 - 71 cm 70 72 - 76 cm 75 77 - 81 cm 80 82 - 86 cm 85 87 - 91 cm 90 92 - 96 cm 95 97 - 101 cm 100 102 - 106 cm 105 107 - 111 cm 110 112 - 116 cm Różnica rozmiarów pod biustem i piersi*Rozmiar miseczki 7-9 AA 9,5-11,5 A 12-14 B 14,5-16,5 C 17-19 D 19,5-21,5 DD 22-24 E 24,5-26,5 F 27-29 FF 29,5-31,5 G 34,5-36,5 H 37-39 HH 39,5-41,5 J 42-44 JJ 44,5-46,5 K 47-49 KK benetta jakbyś z tej tabelki skorzystała to czy by Ci się zgodziło zamówienie..? Cytat:
![]() co do ZZO to właśnie takie słyszałam opinie co Słoneczko niżej napisała Cytat:
spróbuj coś słodkiego zjeść.. (o ile możesz) mojego to pobudza,tak czy inaczej ja bym na IP jechała.. jak prawie w ogóle nie czujesz od 2 dni... na IP Ci zawsze dokładne oględziny zrobią.. i będziesz spokojniejsza... a zobaczysz że wszystko wróci do normy, chyba te dzieciaczki mają czasem swoje cichsze dni... Cytat:
część dziewczyn zachwala- i pozostawały im nieotwarte buteleczki i odsprzedają..jakieś to wyjście jest dla osób nie mających nikogo w niemczech i które nei chcą zamawiać na niemieckich stronach ja chyba wezmę ten bobotic forte ..tylko bym dawała w mniejszej dawce.. Cytat:
będzie dobrze nie myśl o porodzie...tylko o dzieciaczkuOOoo apropo Polnej właśnie taką opinie z neta zebrałam.... mnie "oficjalnie" nie interesuje...tylko w PRAKTYCE jak jest... ![]() kobieta morze sie wydzierać, a oni i tak mają to na co dzień, wiec ich te krzyki chyba nie ruszają dzięki za opinie w sprawie wózków. Ja wstałam grubo po 10 ![]() tak się zastanawiam... w 6 miesiącu ciąży miałam przez pół dnia takie bóle spojenia łonowego, że kompletnie chodzić nie mogłam.. na IP na Polnej przepisali mi wtedy Aspargin zawierający w składzie kwas asparaginowy w postaci soli magnezowej i potasowe (któraś bierze?) dodatkowo pomogło mi to na skurcze łydek...które łapały mnie codziennie- więc ze względu na to też Aspargin. Tak się zastanawiam...skoro to tak przeciw skurczowo działa..to skoro coraz bliżej do porodu...to czy nie powinnam kurcze tego odstawić..? |
|||||
|
|
|
#4555 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Anetka ja cały czas biorę aspargin i to 6 tabl. dziennie, wczoraj gin też mi dalej zalecił. Niby działa przeciwskurczowo, ale mi twarnieje brzuszek i zagrożenie przedwczesnym porodem jest, więc dalej biorę. Wogólę myślę, że takich prawdziwych skurczy to i tak nie powstrzyma.
|
#4557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak brzuch opadnie to tak z tydzień może być ? |
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na Polnej jak byłam na IP też zapisali 6 tabsów dziennie asparginu i podobno to powinno się odstawiać dopiero po 36-37 tygodniu. Babka mi powiedziała, że ani aspargin ani nospa nie ma szans jeśli przyszłyby prawdziwe bóle i skurcze porodowe. I na milion procent one by nie zahamowały akcji. To ma wyciszyć tylko pracę macicy która np wpływa na skracanie szyjki. Moja gin też kazała dalej łykać aspargin i faszerować się lutką. Chociaż czytałam, że tylko u nas w kraju stosuje się luteinę jako lek zapobiegający przedwczesnemu porodowi. Bo niby udowodniono, że to pic na wodę.
Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-09-12 o 10:45 |
|
|
|
#4559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj pierwszy dzień odstawiłam Aspargin (i dziś z rana czułam...daaaleko daaaleko w odchłani uczucie @) się zastanawiam, czy jednak dziś rano z powrotem nie wziąć Asparginu. |
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anetka bierz lepiej ona naprawdę nie zaszkodzi, a zapytaj gina najwyżej na kolejnej wizycie.
Oskarek 24.10.2014 Razem możemy więcej... Edytowane przez sloneczko_1201 Czas edycji: 2014-09-12 o 10:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

ja na szybko bo już pozno
od kilku godzin staram się nadrobić zaleglosci, a miałam ich z 12 stron nie wiedzieć jakim cudem! 

23.06.2011
01.06.2013