9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 21:49   #4531
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Co do cytryny na dziąsła to poza możliwym krótkim porażeniem receptorów nie ma to uzasadnienia natomiast alkohol upośledza przewodzenie i miałby charakter przeciwbólowy. A teraz spać
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 22:15   #4532
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Co do cytryny na dziąsła to poza możliwym krótkim porażeniem receptorów nie ma to uzasadnienia natomiast alkohol upośledza przewodzenie i miałby charakter przeciwbólowy. A teraz spać
hehe tylko weź zaaplikuj tą setunie

zmykam spać, dobrej nocki
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:37   #4533
ecencia
Raczkowanie

A ja z pytankiem przed zaśnięciem, macie jakoeś sposoby na podrażnioną i przesuszoną skórę na brodzie niemowlaczka? Mega ilość śliny i pchanie wszystkiego w okolice buzi robią swoje i broda sie nieładnie zaczerwienia a rano widzę że skóra jest sucha i widać że taka niejednolita.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś już z 5 razy podejmowalam próby pisania i za każdym razem moja Marudka mi nie dawała. Mamy jakiś mega kryzys od 2 dni. W dzień marudzenie jak tylko wypuszcze ją z rąk a w nocy nie daje się odłożyć do łóżeczka, budzi się z płaczem, nie usypia przy cycu.....masakra jakaś. Do tego tz ma dużo pracy, późno wraca, też biedny przemeczony i zestresowany.
Czytam Wy tu sprzatacie, pieczecie i do świąt szykujecie- podziwiam ogromnie. U mnie szczytem jest zrobienie obiadu, jego zjedzenie i w porywach ogarniecie jakiegoś prania.
Witam ponownie agatke, dusie i iris
Co do pytań jedzeniowych to się nie ustosunkuje bo my jeszcze nie w tym temacie.
Co do pytania o wyjazd na stałe do Brazylii to nie wchodzi w grę ze wzgledu na przestępczość jaka tam panuje (tesciowie mieli już dwa razy włamanie z bronią w ręku).
My też mamy słonia maskotkę z pozytywka i projektorem ostatnio to jedna z ulobionych zabawek razem z małpka-metka.
Więcej nie pamiętam oby jutro był lepszy dzień...
I nas też ciężkie usypianie. Ostatnie noce też się budzi z płaczem, wtykam smoka i odrazu usypia. Niestety taka niespokojna jest. Nawet wczoraj po karmieniu ją zostawiłam i spała z nami bo tak marudziła.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 00:15   #4534
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
I nas też ciężkie usypianie. Ostatnie noce też się budzi z płaczem, wtykam smoka i odrazu usypia. Niestety taka niespokojna jest. Nawet wczoraj po karmieniu ją zostawiłam i spała z nami bo tak marudziła.

Odpowiednia temp do spania to 18-21 stopni powiem Wam ze dla Igora 21 to juz za duzo. Budzi sie czesciej nie moze usnac przy wyzszej temp. i suche powietrze to druga zmora zimowa. Sprawdz temp. w pomieszczeniu gdzie spicie i dobrze jest je przewietrzyc przed spaniem.

A na buzie sucha od sliny czeste osuszanie (w ramach mozliwosci- praca odrobine syzyfowa) i tlusty krem gdy dziecko sie nie slini np przed snem ja uzywam bepanthen. I na ta pore roku super chroni taka podrazniona skore krem z nivea na wiatr- nie posiada wody w skladzie

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 04:07   #4535
Celebrinfea
Wtajemniczenie

U mnie alantan załatwił sprawę. Kocham moje dziecko jak chce się bawić o 4:00... Komu kawę?
Stary 2014-12-11, 04:44   #4536
ecencia
Raczkowanie

U nas temperatura to około 23 stopni zimą przy zakręconym grzejniku, ale ja lubie tą temperature i mała chyba też bo zazwyczaj dobrze śpi. Jak się urodziła to po 32 stopnie mieliśmy w bloku. Jak jest mróz to stosuje nawilżacz ultradzwiękowy. Myślę, że u nas każdy problem ze snem to raczej efekt ząbkowy.

---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ----------

A jutro posmaruje bepantenem na noc. W dzień smaruje czasem kremem ochronnym ale niewiele daje. Zastanawiałm się czy jej linomagiem nie posmarować bo mam i stosuje też do pupy czasem.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 05:36   #4537
simka234
Wtajemniczenie

Hej ja dziś nie narzekam, ale Kawke przygarne na rozruch
Zjadł o 20.00 to potem o 00.30, 2.30, i teraz o 6.00 i spi dalej tylko ja juz wyspana
Boże -napisalam to -wyspalam się

Co do buzki to ja maścią witaminowa smaruje i jest dobrze

U nas jest cały czas 23 s czy w dzień czy w noc bo mamy piec z termostatem jak nam spada temp o 2 st to się załącza i nam najlepiej pasuje taka temp
oluch włamania -masakra co za bezprawiechyba bym zawału dostała

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 07:41   #4538
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś już z 5 razy podejmowalam próby pisania i za każdym razem moja Marudka mi nie dawała. Mamy jakiś mega kryzys od 2 dni. W dzień marudzenie jak tylko wypuszcze ją z rąk a w nocy nie daje się odłożyć do łóżeczka, budzi się z płaczem, nie usypia przy cycu.....masakra jakaś. Do tego tz ma dużo pracy, późno wraca, też biedny przemeczony i zestresowany.
Czytam Wy tu sprzatacie, pieczecie i do świąt szykujecie- podziwiam ogromnie. U mnie szczytem jest zrobienie obiadu, jego zjedzenie i w porywach ogarniecie jakiegoś prania.
Witam ponownie agatke, dusie i iris
Co do pytań jedzeniowych to się nie ustosunkuje bo my jeszcze nie w tym temacie.
Co do pytania o wyjazd na stałe do Brazylii to nie wchodzi w grę ze wzgledu na przestępczość jaka tam panuje (tesciowie mieli już dwa razy włamanie z bronią w ręku).
My też mamy słonia maskotkę z pozytywka i projektorem ostatnio to jedna z ulobionych zabawek razem z małpka-metka.
Więcej nie pamiętam oby jutro był lepszy dzień...
oj moja dzisiaj zaserwowała wstawanie 21,22,23 i tu już tż ją usypiał ale o 23:30 już tak płakała że ja nie mogłam spać i wziełam ją na cycka 30 minut siedziałam i czekałam aż mocno uśnie, pozniej obudziłam się o 4:30 a moje dziecko już buszowało więc nie wiem ile spało ... pozniej 8 ale od 7 włączyłam suszarkę i leciała przez godzine
Stary 2014-12-11, 09:00   #4539
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Piwem to niech sobie dziecko samo smaruje dziasełka jak 18 lat skończy

dzień dobry widzę że wczoraj był dzień powrotóww, witajcie Mamuśki zaginione

Oldzia brawo dla córy przybiera we własnym tempie, ale widać taka jej uroda cieszę się że dobre wiadomości u Was

mięso w diecie omg, moja Pulpetinka mniej więcej w wieku dziecia Simki, a jedyne co wszamała to odrobina dyni i odrobina ziemniaka ... niedlugo przestanę tu zaglądać bo będę się frustrować

ale miałyście rację z ziemniakiem, polać Wam smakuje i zatwardza, dziś jedziemy z duetem dynia-ziemniak, ale chyba ze słoiczka ... jakiś dziwny mi ten ziemniak wcoraj wyszedł i mała dławiła się grudkami

lecę na drugą stronę
Stary 2014-12-11, 09:05   #4540
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Odkąd synek wyzdrowiał znów nie mam czasu

Niedługo przychodzi na kawę kolezanka z córką, potem musimy wyskoczyć na zakupy, a potem może uda mi się nadrobić

Mała dzisiaj 1:30 - 2:30 i potem o 6 cała wesoła mnie zaczepiała, spać ne chciała i leżała w swoim łóżeczku i nawijała
No i rano pod karuzelą walnęła mega kupsko - ona i pościel do przebrania. Daaawno tak nie było
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:06   #4541
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość

ale miałyście rację z ziemniakiem, polać Wam smakuje i zatwardza, dziś jedziemy z duetem dynia-ziemniak, ale chyba ze słoiczka ... jakiś dziwny mi ten ziemniak wcoraj wyszedł i mała dławiła się grudkami

lecę na drugą stronę
Ja też miałam ten sam problem z ziemniakiem. Ostatnio po ugotowaniu przecisnęłam go przez praskę do czosnku i problem grudek zniknął
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:08   #4542
Oluch_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
U nas jest bezsmokowo bo Mała nietoleruje :/
Współczuję niespokojnych nocek, oby to było przejściowe.

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
U mnie alantan załatwił sprawę. Kocham moje dziecko jak chce się bawić o 4:00... Komu kawę?
Ja już po ale jeszcze jedna się przyda Tylko że dla mnie z mlekiem bezlaktozowym

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
oj moja dzisiaj zaserwowała wstawanie 21,22,23 i tu już tż ją usypiał ale o 23:30 już tak płakała że ja nie mogłam spać i wziełam ją na cycka 30 minut siedziałam i czekałam aż mocno uśnie, pozniej obudziłam się o 4:30 a moje dziecko już buszowało więc nie wiem ile spało ... pozniej 8 ale od 7 włączyłam suszarkę i leciała przez godzine
Ty to też się masz z tym spaniem :/ współczuję ogromnie. I niech się szybko poprawia.
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:11   #4543
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
Ja też miałam ten sam problem z ziemniakiem. Ostatnio po ugotowaniu przecisnęłam go przez praskę do czosnku i problem grudek zniknął
oooooo jesteś genialna to też tak dzisiaj zrobię
Stary 2014-12-11, 09:14   #4544
Domi_00
Rozeznanie

Eydrith, ja najpierw gniotę ciepłego ziemniaka widelcem, a potem dosłownie przez chwilę blenduje, by nie było grudek. No i nie robi się z tego kleista papka wtedy
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:33   #4545
i like it
Rozeznanie

hej mamuśki, i ja się witam
ostatnie dni spędzam na przyjmowaniu gości (spóźnione Mikołaje) i przygotowaniach do świąt - ledwie żyje i nie ma czasu aby regularnie zaglądać do Was , z tego co pobieżnie nadrobiłam to:
Celebrinfea uważam tak jak dziewczyny - na karuzele to już trochę za późno , jakieś projektory i inne bajery powoli wchodzą na tapetę
Eydrith - moja pannica nie lubi dyni a bananem wczoraj pluła więc może akurat nie trafiłaś w jej gusta smakowe. U nas szał robi kalafior Dodatkowo od kilku dni podawałam jej na drugie śniadanie kelik ryżowy - po czym wczoraj kategorycznie go odmówiła tj, zacisnęła paszcze i lekceważąco obróciła głowę na bok a butle wtryniła w 3 sekundy więc głodna była tylko chyba charakterek zaczyna pokazywać
Malwiska współczuję przejść z budzeniem w nocy - nie chce sugerować bo wiadomo kp najlepsze ale... może warto jednak trochę więcej małą dokarmiac na noc bo może po prostu jest głodna ja mojej daje butle o 19.30 i o 21.00 i śpi do 7.00 wiem,że sie tak teoretycznie neie pwoinno robić ale mała przesypia noce jest zadowolona i nie ma problemów brzuszkowych więc..
Dusia witaj

jeju więcej nie pamiętam.. u mnie z newsow to tyle,że zaczęliśmy szukać większego mieszkania bo @ dalej nie ma ale testu jeszcze nie robiłam poczekam do piątku więc w 4 na pewno nie zmieścimy się na 46 m

miłego dzionka!
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:43   #4546
Oldzia20
Raczkowanie

Dzien dobry
EYDRITH za opanowanie kupki

I like It ja robilam ostatnio test, bo nie dosc ze zmeczona caly czas to jeszcze mnie mdlilo ostatnio, w sumie tylko w samochodzie ale i tak ppdejrzane bo nie mam choroby lokomocyjnej, ale wyszedl negatywny takze narazie odetchnelam
Ale Tobie zycze bys zobaczyla ta druga kreseczke
No i chwal sie od razu

Dostalam wymianke musialam schowac bo tz ciekawski ' no otworz otworz, nikt sie nie dowie'
Milego dnia zycze lece na zakupy,
cos tu cisza, nie myjcie juz tak tych okien
Stary 2014-12-11, 10:57   #4547
malwiska
Zakorzenienie

I like It pron próbowałam butle to zjadła 160 o nie spala do 23 a później pobudka 2;30. Staramy się jej dawać kaszkę na wieczór z łyżeczki bo z butli nie chce. ..
Stary 2014-12-11, 11:06   #4548
simka234
Wtajemniczenie

eydrith nie frustruj sie bo każde dziecko inne
My mieliśmy przez moje mleko- mimo ze bylam ciągle na diecie- problemy z kupa i brzuchem i mieliśmy do wyboru albo rozszerzać dietę albo zakończyć KP
Także podjelam decyzje i rozszerzylam i jest dużo ,dużo lepiej
Kto wie kiedy bym zaczeła gdyby nie problemy
A tak jesteśmy juz level wyzej

Dziś malo zawału nie dostalam- spadł mu szczeniaczek uczniaczek to siedząc w foteliku go sobie podniósł
Jak mi dziś niedobrze porażka jakaś -nie wiem o co hoo

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-12-11 o 11:10
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:13   #4549
robaczek-85
Rozeznanie

Dzisiaj wyslalam paczkę świąteczna, niech czeka wybranka za to ja bylam na poczcie to przyszla moja bo znalazłam awizo 0
Z rewelacji zywieniowych nie podeszla nam dynia ze sloiczka, ledwo zjadła 3 lyzeczki a co się nagrymasila, kupa zielona i ból brzucha, a ja mam zamrazalnik dynia zawalony :-/
I na pół roczku chyba pierwszy ząb będzie bo młoda jest bardzo placzliwa, mimo ze.sie slinila to teraz już w ogole mokra non stop o dziasla opuchniete. Do tego tak wszystkim szoruje po dolnych dziaslach ze az boli jak palec dorwie.
Witam zaginione i czekam na foto waszych bobaskow czy urosły jak was nie było :-*

Eydrith my też powoli rozszerzamy narazie a też podobnie wiekowo mamy, starszego też kp i mial skaze bialkowa to do pół roku skonczonego zupełnie nic nie dawalam (gluten wtedy zalecano później). A nauka butelki tylko przez inne osoby i probowac do skutku, moja bratowa miała depresję poporodowa musiała z dnia na dzien nauczyć corcie butla pić bo ona silne leki brała, Lena bardzo się buntowala i przyuczaly babcie z dala od mamy. Z tym ze to był przymus i mala miala 3 mies więc o rozszerzaniu nie było mowy.

[b]Malwiska[b] wspolczuje ale dobrze ze masz tz no ja zostaje w nocy sama tz po 12 do pracy wstaje, trzymaj się

Celebrinea pochwal się foto w nosidle? Ja poluje na kolkowa. Teraz przy marudzeniu zabkowym tylko w chuście młoda siedzi dłużej w spokoju.

Dzisiaj obiecalam Wojtkowi pierniki, a ze zapominalska czasem jestem to pieke pierniki na szybko z mw.
Ide spacerować dalej

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 12:17   #4550
Celebrinfea
Wtajemniczenie

a nie widać zdjęć? O to na kompie sprawdze co za cholerstwo. Kółkową puszczam w świat u nas to nie działa młoda za bardzo się wierci albo wiązana albo nosidło
Stary 2014-12-11, 13:00   #4551
Oldzia20
Raczkowanie

a moje dziecię dostało gorączki po szczepieniu ma 38.8 st dałam paracetamol zobaczymy... po jakim czasie działa? mam nadzieję, że się nie pogorszy
Stary 2014-12-11, 13:04   #4552
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
EYDRITH za opanowanie kupki

I like It ja robilam ostatnio test, bo nie dosc ze zmeczona caly czas to jeszcze mnie mdlilo ostatnio, w sumie tylko w samochodzie ale i tak ppdejrzane bo nie mam choroby lokomocyjnej, ale wyszedl negatywny takze narazie odetchnelam
Ale Tobie zycze bys zobaczyla ta druga kreseczke
No i chwal sie od razu

Dostalam wymianke musialam schowac bo tz ciekawski ' no otworz otworz, nikt sie nie dowie'
Milego dnia zycze lece na zakupy,
cos tu cisza, nie myjcie juz tak tych okien
dzięki ale już nie ma co trzymać , dostałam @ czyli okolo świąt kolejne staranka ponoć w środku cyklu można chłopaka uszczelić
właśnie zauważyłam,że zawsze jak ja moge pisać to nikogo prawie nie ma...
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
I like It pron próbowałam butle to zjadła 160 o nie spala do 23 a później pobudka 2;30. Staramy się jej dawać kaszkę na wieczór z łyżeczki bo z butli nie chce. ..
kurczę to juz nie wiem, powiem jak u mnie wygląda dzien to może spróbujesz i akurat coś pomoże:
7.00 pobudka 180 butla
9.30 kleik lub 160-180 butla
10-13 spanie
13.00 butla 180
13.30 -14.30 spacer
16.00 butla 160-180
18.00 słoiczek ok 3/4
18.30 -19.15 drzemka
19. 30 butla 180
20.30 kąpiel
21.00 butla 160 wynoszę często rozbawioną do sypialni gdzie jest ciemno i cicho i po góra 15 min usypia sama jak po 15 nie moze to ide wsadze cumla i poleże chwilę i o 21.30 już śpi jak suseł

pomiędzy jak nie śpi to zawsze jest zabawa na macie, karuela w łóżeczku, lub obserwowanie z fotelika domowych czynności i ogólnie to wszystko plus minus 30 min idzie dokładnie jak w zegarku

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
eydrith nie frustruj sie bo każde dziecko inne
My mieliśmy przez moje mleko- mimo ze bylam ciągle na diecie- problemy z kupa i brzuchem i mieliśmy do wyboru albo rozszerzać dietę albo zakończyć KP
Także podjelam decyzje i rozszerzylam i jest dużo ,dużo lepiej
Kto wie kiedy bym zaczeła gdyby nie problemy
A tak jesteśmy juz level wyzej

Dziś malo zawału nie dostalam- spadł mu szczeniaczek uczniaczek to siedząc w foteliku go sobie podniósł
Jak mi dziś niedobrze porażka jakaś -nie wiem o co hoo
łoooo ale super ależ się nam samodzielne nasze dzieciaczki robią
Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wyslalam paczkę świąteczna, niech czeka wybranka za to ja bylam na poczcie to przyszla moja bo znalazłam awizo 0
Z rewelacji zywieniowych nie podeszla nam dynia ze sloiczka, ledwo zjadła 3 lyzeczki a co się nagrymasila, kupa zielona i ból brzucha, a ja mam zamrazalnik dynia zawalony :-/
I na pół roczku chyba pierwszy ząb będzie bo młoda jest bardzo placzliwa, mimo ze.sie slinila to teraz już w ogole mokra non stop o dziasla opuchniete. Do tego tak wszystkim szoruje po dolnych dziaslach ze az boli jak palec dorwie.
Witam zaginione i czekam na foto waszych bobaskow czy urosły jak was nie było :-*

Eydrith my też powoli rozszerzamy narazie a też podobnie wiekowo mamy, starszego też kp i mial skaze bialkowa to do pół roku skonczonego zupełnie nic nie dawalam (gluten wtedy zalecano później). A nauka butelki tylko przez inne osoby i probowac do skutku, moja bratowa miała depresję poporodowa musiała z dnia na dzien nauczyć corcie butla pić bo ona silne leki brała, Lena bardzo się buntowala i przyuczaly babcie z dala od mamy. Z tym ze to był przymus i mala miala 3 mies więc o rozszerzaniu nie było mowy.

[b]Malwiska[b] wspolczuje ale dobrze ze masz tz no ja zostaje w nocy sama tz po 12 do pracy wstaje, trzymaj się

Celebrinea pochwal się foto w nosidle? Ja poluje na kolkowa. Teraz przy marudzeniu zabkowym tylko w chuście młoda siedzi dłużej w spokoju.

Dzisiaj obiecalam Wojtkowi pierniki, a ze zapominalska czasem jestem to pieke pierniki na szybko z mw.
Ide spacerować dalej
jak widać nie wszystkie dzieci lubią dynie , za ząbki oby poszło szybko i bezboleśnie

śnieg mi się zamarzył..... pada u Was?? bo u nas słońce jak na wiosnę a nie zimę
Stary 2014-12-11, 13:34   #4553
debesciara
Zadomowienie

Hej dziewczyny, ja tylko na chwilę, znikam na kilka dni bo moja chrzestna zmarła dziś
Pewnie wrócę pp weekendzie, bądźcie łaskawie

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 13:51   #4554
i like it
Rozeznanie

debeściara przykro mi...
oldzia spadła gorączka,lepiej już coś?
Stary 2014-12-11, 14:07   #4555
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Deb przykro mi
Oldzia chyba po ok pół godzinie
I like it to masz fajne święta
Stary 2014-12-11, 14:08   #4556
Domi_00
Rozeznanie

I like it, u nas dzień wygląda bardzo podobnie, z tym, że butelka 4 razy dziennie, a ok 14 obiadek. Pomiędzy drzemkami i jedzeniem jest zabawa na kocyku, albo trochę w leżaczku, spacer itd.

Debesciara, bardzo mi przykro z powodu chrzestnej

Oldzia, pół godziny powinno wystarczyć...
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:26   #4557
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
śnieg mi się zamarzył..... pada u Was?? bo u nas słońce jak na wiosnę a nie zimę
u mnie ani widu ani słychu śniegu, a lepiej, bo w przyszłym tyg ma być ok 10st

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilę, znikam na kilka dni bo moja chrzestna zmarła dziś

wyrazy współczucia

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
debeściara przykro mi...
oldzia spadła gorączka,lepiej już coś?
pod paszką miała 38.8st ale powiedziałam Tztowi by kupił taki co do głowy sie przystawia, bo tamten jakoś dziwnie pikał, no i na tym drugim było już 39.5 ale moje dzielne dziecko z pomocą paracetamolu zbiło ją do 37.3 także odetchnęłam dzięki po ok. 30 minutach zaczęła spadać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-11, 14:29   #4558
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

Bardzo przykre, trzymaj sie kochana

Oldzia moj tz tez sie zdziwi jak mu powiem, ze otworze dopiero w Wigilie. Mi samej tez bedzie ciezko wytrzymac, ale schowam i jakos zapomne, teraz i tak nie byloby frajdy . A dzis doszlo wielkie pudlo dla corci od jej chrzestnej, nie wiem czy zasne nie chce mi powiedziec co tam jest

Tym ktore maja kiepskie noce, na pocieszenie powiem, ze ja ostatnie dwie nocki wstawalam nad ranem i w wozku usypialam, bo synek byl juz wyspany. Biore to na klate u nas to jak jedno spi to drugie daje popalic, na nude nie narzekam

Lece z jedno okno umyc.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Oldzia dobrze ze juz lepiej. U mojej siostrzenicy juz dwa razy zaczela sie wysoka goraczką infekcja wirusowa takze jak ktoras pisze o temperaturze to drże. Zdrowka!
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:31   #4559
malwiska
Zakorzenienie

debeściara
I like it jak ja dzisiaj nakarmiłam małą około 4:30 to na śpiocha próbowałam o 7 to nie chciała, zjadła trochę o 8 trochę o 10:30, 13:30 i jak wstanie to przystawie ją czyli około 16 i pozniej już około 19:30 bo wczesniej nie bedzie chciała zjesc, a jak zje wczesniej to po kąpieli nie będzie chciała... no i na pewno takich porcji nie zjada za każdym razem, rano je krócej, jedynie gdzie się objada to po drzemce ze spaceru - wtedy jak sprawdzam na wadze to wychodzi między 150-170
gdyby chciała jeść co 2h to bym była zadowolona, a ona ostatnio je rzadziej i krócej - cały czas przybiera na wadzę 150-200g tygodniowo więc się nie martwie aż tak bardzo... tylko te paskudne nocki
Stary 2014-12-11, 15:04   #4560
Caramel 85
Rozeznanie

Ecencia o to cieplutko macie. U nas koło 20 stopni, a w pokojach dzieci 18-19, zauważyłam że jak mają cieplej to gorzej śpią, ale tak są przyzwyczajone. My brodę smarujemy bepanthenem najczęściej.

Debesciara przykro mi

Eydrith ze mnie jest taki element co prawda w potrzeby dziecka staram się wsłuchiwać, ale spanie z dzieckiem to już co innego. Tzn sporadycznie ok, ale na co dzień, a właściwie noc, zdecydowanie wolę spać z moim tżtem

Oldzia i jak malutka? Czym szczepicie?

A u nas Witek ślini się na potęgę, często się wybudza w nocy i w dzień z drzemki, ale smoczek pomaga w mig. Chyba będą zębole szły. Do diety zaczęliśmy wprowadzać jabłuszko, tak smakuje że aż się chłopina rzuca na łyżeczkę

A jak wprowadzacie nowe rzeczy? U nas pierwszego dnia jedna łyzeczka, drugiego dwie itd

Dziewczyny, szukam kaszki owocowej bez maltodekstryny w składzie, może któraś coś doradzi
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości