|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Co do cytryny na dziąsła to poza możliwym krótkim porażeniem receptorów nie ma to uzasadnienia natomiast alkohol upośledza przewodzenie i miałby charakter przeciwbólowy. A teraz spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zmykam spać, dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Raczkowanie
|
A ja z pytankiem przed zaśnięciem, macie jakoeś sposoby na podrażnioną i przesuszoną skórę na brodzie niemowlaczka? Mega ilość śliny i pchanie wszystkiego w okolice buzi robią swoje i broda sie nieładnie zaczerwienia a rano widzę że skóra jest sucha i widać że taka niejednolita.
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() |
#4534 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpowiednia temp do spania to 18-21 stopni powiem Wam ze dla Igora 21 to juz za duzo. Budzi sie czesciej nie moze usnac przy wyzszej temp. i suche powietrze to druga zmora zimowa. Sprawdz temp. w pomieszczeniu gdzie spicie i dobrze jest je przewietrzyc przed spaniem. A na buzie sucha od sliny czeste osuszanie (w ramach mozliwosci- praca odrobine syzyfowa) i tlusty krem gdy dziecko sie nie slini np przed snem ja uzywam bepanthen. I na ta pore roku super chroni taka podrazniona skore krem z nivea na wiatr- nie posiada wody w skladzie ![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Wtajemniczenie
|
U mnie alantan załatwił sprawę. Kocham moje dziecko jak chce się bawić o 4:00... Komu kawę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
U nas temperatura to około 23 stopni zimą przy zakręconym grzejniku, ale ja lubie tą temperature i mała chyba też bo zazwyczaj dobrze śpi. Jak się urodziła to po 32 stopnie mieliśmy w bloku. Jak jest mróz to stosuje nawilżacz ultradzwiękowy. Myślę, że u nas każdy problem ze snem to raczej efekt ząbkowy.
---------- Dopisano o 05:44 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ---------- A jutro posmaruje bepantenem na noc. W dzień smaruje czasem kremem ochronnym ale niewiele daje. Zastanawiałm się czy jej linomagiem nie posmarować bo mam i stosuje też do pupy czasem.
#4537 |
Wtajemniczenie
|
Hej ja dziś nie narzekam, ale Kawke przygarne na rozruch
![]() Zjadł o 20.00 to potem o 00.30, 2.30, i teraz o 6.00 i spi dalej ![]() ![]() Boże -napisalam to -wyspalam się ![]() Co do buzki to ja maścią witaminowa smaruje i jest dobrze ![]() U nas jest cały czas 23 s czy w dzień czy w noc bo mamy piec z termostatem jak nam spada temp o 2 st to się załącza i nam najlepiej pasuje taka temp ![]() oluch włamania -masakra co za bezprawie ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zadomowienie
|
![]() dzień dobry ![]() ![]() Oldzia brawo dla córy ![]() ![]() ![]() mięso w diecie ![]() ![]() ale miałyście rację z ziemniakiem, polać Wam ![]() ![]() lecę na drugą stronę ![]()
#4540 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Odkąd synek wyzdrowiał znów nie mam czasu ![]() Niedługo przychodzi na kawę kolezanka z córką, potem musimy wyskoczyć na zakupy, a potem może uda mi się nadrobić ![]() Mała dzisiaj 1:30 - 2:30 i potem o 6 cała wesoła mnie zaczepiała, spać ne chciała i leżała w swoim łóżeczku i nawijała ![]() No i rano pod karuzelą walnęła mega kupsko - ona i pościel do przebrania. Daaawno tak nie było ![]()
#4541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję niespokojnych nocek, oby to było przejściowe. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4544 |
Rozeznanie
|
Eydrith, ja najpierw gniotę ciepłego ziemniaka widelcem, a potem dosłownie przez chwilę blenduje, by nie było grudek. No i nie robi się z tego kleista papka wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
hej mamuśki, i ja się witam
![]() ostatnie dni spędzam na przyjmowaniu gości (spóźnione Mikołaje) i przygotowaniach do świąt - ledwie żyje i nie ma czasu aby regularnie zaglądać do Was , z tego co pobieżnie nadrobiłam to: Celebrinfea uważam tak jak dziewczyny - na karuzele to już trochę za późno , jakieś projektory i inne bajery powoli wchodzą na tapetę ![]() Eydrith - moja pannica nie lubi dyni a bananem wczoraj pluła więc może akurat nie trafiłaś w jej gusta smakowe. U nas szał robi kalafior ![]() ![]() ![]() Malwiska współczuję przejść z budzeniem w nocy - nie chce sugerować bo wiadomo kp najlepsze ale... może warto jednak trochę więcej małą dokarmiac na noc bo może po prostu jest głodna ![]() Dusia witaj ![]() jeju więcej nie pamiętam.. u mnie z newsow to tyle,że zaczęliśmy szukać większego mieszkania ![]() ![]() miłego dzionka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() EYDRITH ![]() I like It ![]() ![]() Ale Tobie zycze bys zobaczyla ta druga kreseczke ![]() No i chwal sie od razu ![]() Dostalam wymianke ![]() ![]() ![]() Milego dnia zycze lece na zakupy, cos tu cisza, nie myjcie juz tak tych okien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
I like It pron próbowałam butle to zjadła 160 o nie spala do 23 a później pobudka 2;30. Staramy się jej dawać kaszkę na wieczór z łyżeczki bo z butli nie chce. ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Wtajemniczenie
|
eydrith nie frustruj sie
![]() My mieliśmy przez moje mleko- mimo ze bylam ciągle na diecie- problemy z kupa i brzuchem i mieliśmy do wyboru albo rozszerzać dietę albo zakończyć KP Także podjelam decyzje i rozszerzylam ![]() Kto wie kiedy bym zaczeła gdyby nie problemy A tak jesteśmy juz level wyzej ![]() Dziś malo zawału nie dostalam- spadł mu szczeniaczek uczniaczek to siedząc w foteliku go sobie podniósł Jak mi dziś niedobrze porażka jakaś -nie wiem o co hoo
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-12-11 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj wyslalam paczkę świąteczna, niech czeka wybranka
![]() ![]() Z rewelacji zywieniowych nie podeszla nam dynia ze sloiczka, ledwo zjadła 3 lyzeczki a co się nagrymasila, kupa zielona i ból brzucha, a ja mam zamrazalnik dynia zawalony :-/ I na pół roczku chyba pierwszy ząb będzie bo młoda jest bardzo placzliwa, mimo ze.sie slinila to teraz już w ogole mokra non stop o dziasla opuchniete. Do tego tak wszystkim szoruje po dolnych dziaslach ze az boli jak palec dorwie. Witam zaginione i czekam na foto waszych bobaskow czy urosły jak was nie było :-* Eydrith my też powoli rozszerzamy narazie a też podobnie wiekowo mamy, starszego też kp i mial skaze bialkowa to do pół roku skonczonego zupełnie nic nie dawalam (gluten wtedy zalecano później). A nauka butelki tylko przez inne osoby i probowac do skutku, moja bratowa miała depresję poporodowa musiała z dnia na dzien nauczyć corcie butla pić bo ona silne leki brała, Lena bardzo się buntowala i przyuczaly babcie z dala od mamy. Z tym ze to był przymus i mala miala 3 mies więc o rozszerzaniu nie było mowy. [b]Malwiska[b] wspolczuje ale dobrze ze masz tz no ja zostaje w nocy sama tz po 12 do pracy wstaje, trzymaj się ![]() Celebrinea pochwal się foto w nosidle? Ja poluje na kolkowa. Teraz przy marudzeniu zabkowym tylko w chuście młoda siedzi dłużej w spokoju. Dzisiaj obiecalam Wojtkowi pierniki, a ze zapominalska czasem jestem to pieke pierniki na szybko z mw. Ide spacerować dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
a nie widać zdjęć? O to na kompie sprawdze co za cholerstwo. Kółkową puszczam w świat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Raczkowanie
|
a moje dziecię dostało gorączki po szczepieniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie zauważyłam,że zawsze jak ja moge pisać to nikogo prawie nie ma... Cytat:
7.00 pobudka 180 butla 9.30 kleik lub 160-180 butla 10-13 spanie 13.00 butla 180 13.30 -14.30 spacer 16.00 butla 160-180 18.00 słoiczek ok 3/4 18.30 -19.15 drzemka 19. 30 butla 180 20.30 kąpiel 21.00 butla 160 wynoszę często rozbawioną do sypialni gdzie jest ciemno i cicho i po góra 15 min usypia sama jak po 15 nie moze to ide wsadze cumla i poleże chwilę i o 21.30 już śpi jak suseł pomiędzy jak nie śpi to zawsze jest zabawa na macie, karuela w łóżeczku, lub obserwowanie z fotelika domowych czynności i ogólnie to wszystko plus minus 30 min idzie dokładnie jak w zegarku Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() śnieg mi się zamarzył..... pada u Was?? bo u nas słońce jak na wiosnę a nie zimę |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilę, znikam na kilka dni bo moja chrzestna zmarła dziś
![]() Pewnie wrócę pp weekendzie, bądźcie łaskawie ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
debeściara przykro mi...
![]() oldzia spadła gorączka,lepiej już coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
Deb przykro mi
![]() Oldzia chyba po ok pół godzinie I like it to masz fajne święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Rozeznanie
|
I like it, u nas dzień wygląda bardzo podobnie, z tym, że butelka 4 razy dziennie, a ok 14 obiadek. Pomiędzy drzemkami i jedzeniem jest zabawa na kocyku, albo trochę w leżaczku, spacer itd.
Debesciara, bardzo mi przykro z powodu chrzestnej ![]() Oldzia, pół godziny powinno wystarczyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() pod paszką miała 38.8st ale powiedziałam Tztowi by kupił taki co do głowy sie przystawia, bo tamten jakoś dziwnie pikał, no i na tym drugim było już 39.5 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oldzia moj tz tez sie zdziwi jak mu powiem, ze otworze dopiero w Wigilie. Mi samej tez bedzie ciezko wytrzymac, ale schowam i jakos zapomne, teraz i tak nie byloby frajdy ![]() ![]() ![]() ![]() Tym ktore maja kiepskie noce, na pocieszenie powiem, ze ja ostatnie dwie nocki wstawalam nad ranem i w wozku usypialam, bo synek byl juz wyspany. Biore to na klate ![]() ![]() Lece z jedno okno umyc. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Oldzia dobrze ze juz lepiej. U mojej siostrzenicy juz dwa razy zaczela sie wysoka goraczką infekcja wirusowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
debeściara
![]() I like it jak ja dzisiaj nakarmiłam małą około 4:30 to na śpiocha próbowałam o 7 to nie chciała, zjadła trochę o 8 trochę o 10:30, 13:30 i jak wstanie to przystawie ją czyli około 16 i pozniej już około 19:30 bo wczesniej nie bedzie chciała zjesc, a jak zje wczesniej to po kąpieli nie będzie chciała... no i na pewno takich porcji nie zjada za każdym razem, rano je krócej, jedynie gdzie się objada to po drzemce ze spaceru - wtedy jak sprawdzam na wadze to wychodzi między 150-170 gdyby chciała jeść co 2h to bym była zadowolona, a ona ostatnio je rzadziej i krócej - cały czas przybiera na wadzę 150-200g tygodniowo więc się nie martwie aż tak bardzo... tylko te paskudne nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Rozeznanie
|
Ecencia o to cieplutko macie. U nas koło 20 stopni, a w pokojach dzieci 18-19, zauważyłam że jak mają cieplej to gorzej śpią, ale tak są przyzwyczajone. My brodę smarujemy bepanthenem najczęściej.
Debesciara przykro mi ![]() Eydrith ze mnie jest taki element ![]() ![]() Oldzia i jak malutka? Czym szczepicie? A u nas Witek ślini się na potęgę, często się wybudza w nocy i w dzień z drzemki, ale smoczek pomaga w mig. Chyba będą zębole szły. Do diety zaczęliśmy wprowadzać jabłuszko, tak smakuje że aż się chłopina rzuca na łyżeczkę ![]() A jak wprowadzacie nowe rzeczy? U nas pierwszego dnia jedna łyzeczka, drugiego dwie itd Dziewczyny, szukam kaszki owocowej bez maltodekstryny w składzie, może któraś coś doradzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.