|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Wtajemniczenie
|
Nie, właśnie ogłoszenie mi się podoba takie jakby to powiedzieć...bezpośrednie i na luzie. Wyśle do nich CV.
Skoro jest podany numer telefonu, można do nich zadzwonić i zapytać się gdzie się mieszczą, ponieważ chciałabym dostarczyć CV osobiscie ?... A druga część tekstu, nie była powiązana z treścia przytoczonego przeze mnie ogłoszneia, a innych bo własnie jestem w trakcie przeglądania i takie kwiatki się w ''wymogach" pojawiają,że nie wiesz czy śmiać się czy płakać... Tak, apropos mojego pytania... Słuchajcie spotkałyście się kiedyś z taką sytuacją,że gdy chodziłyście po różnych miejscach rozdzać swoje cv osobiście, ktoś waszego cv nie przyjął argumentując,że " nie posiada stosownych uprawnień ", żeby wziąć od was to cv, pomimo tego,że u nich trwa rekrutacja na jakieś tam stanowisko ? ![]() Ja się wczoraj z tym spotkałam i jak to usłyszałam, to pierwszy raz mnie zatkało..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie wysłałam, zobaczymy czy odpowiedzą :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zadomowienie
|
kwiatka doniczkowego weź na rozmowę
![]()
#4536 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, na jakich stronach szukacie pracy? Ja na pracuj, olx i gumtree, coś jeszcze?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Indeed, strony lokalne z ogłoszeniami i zakładki "kariera" interesujących mnie firm.
![]() |
#4538 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Pierwszą pracę otrzymałam po dużych znajomościach w branży, w której nie miałam wykształcenia... Później los skierował mnie do agromelacji, w której w moim pierwszym wyuczonym zawodzie nie było pracy... Po jakimś czasie poznałam pewną osobę. Po krótkiej znajomości dzięki tej osobie pracowałam w branży, do której również nie miałam przygotowania (mam na myśli wykształcenia) i to w dziale zarządzającym całą organizacją. W międzyczasie podwyższałam swoje wykształcenie. Po kilku latach zapragnęłam być bardziej niezależna czasowo przy okazji zarabiać normalne pieniądze. Rozpoczęłam współpracę - ponownie dzięki znajomościom - znów w branży, na której się nie znałam i nie miałam przygotowania. Przeszłam wiele szkoleń merytorycznych i rozwojowych. Osiągałam bardzo dobre wyniki, otrzymywałam nagrody, awansowałam. Dziś posiadam podyplomowe wykształcenie, kilkunastoletnie doświadczenie w moim trzecim praktycznym zawodzie. Po czasie zapragnęłam dalej się rozwijać. Szukam firmy, dla której będzie wartościowe i cenne moje doświadczenie, wiedza i umiejętności. Wysyłam CV i ...
Edytowane przez finan Czas edycji: 2015-03-03 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
maszyna, nie człowiek
|
Przeca to reklama.
#4542 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj miałam jakąś masakrę w pracy. Czasem sobie myślę, że jestem w stanie przetrzymać jeszcze ponad rok do końca umowy i zmienić jednostkę organizacyjną wewnątrz firmy, a czasem myślę tak jak dzisiaj, że się tu wykończę. Mam UoP, firma ma swoje zalety, tylko trafiłam na jakiś powalony zespół, wyjątkowy pech :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Chyba tak zrobię, bez kiiittuuu xD Przynajmniej zapamiętają ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, mogą sobie nawet do skrzyni specjalnej włożyć, to nie zmienia jednak faktu,że skoro prowadzą rekrutację to powinni przyjąć CV, od tego ta baba w recepcji przecież jest. Była bardzo niemiła,a jak na nią spojrzałam z zapytaniem: "Jak kto Pani nie przyjmie?" Ona do mnie,że po to jest email,żeby na email wysyłać i głowy nie zawracać przynosząc osobiście... ![]() No jak ona reprezentuje tak firmę, to jej sprawa. Mam nadzieję,że mnie zaproszą na rozmowę chociażby po to aby się zapytać,czy faktycznie oni osobiście przyniesionych CV nie przyjmują, czy Pani z recepcji sobie coś ubzdurała.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Raczkowanie
|
Hej,
od jakiegoś czasu również poszukuję pracy. Zbliża się wiosna i jest w moim rejonie sporo wydarzeń typu Targi pracy - zastanawiam się czy warto poświęcać czas na taką formę poszukiwań ( jeśli nie jest się już studentem)? Czy ktoś z Was uczestniczył i podzieli się wrażeniami? |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Wtajemniczenie
|
Tak się denerwuje czy do mnie ktoś oddzwoni/napisze z jakiegokolwiek ogłoszenia, na które dzisiaj odpowiedziałam,że nie mogę zasnąć...
Potrzebuje coś robić, bo mnie już szlag trafia siedzieć w tym domu jak na szpilkach i słuchać tylko : to ty jeszcze nie pracujesz?.. Właśnie, pracodawcy, ruszyć tyłki i dzwonić do mnie za 3...2..1... Okej, dobra może być o 6, byle by dzwonić!! ![]() Ej, dziewczyny! powodzenia w szukaniu pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Przyczajenie
|
Faktycznie, świetna sprawa, od siebie dodam jeszcze jeden link
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
Mój kuzyn stracił pracę, jest na wypowiedzeniu. Miał umowę z jakąś z firm krakowskich podpisaną, a pracował w jednym z miast Podkarpacia -branża sprzedaż. I zadzwonili do niego, że go zwalniają oraz, że ma wszystkim innym pracownikom przekazać , że też tracą pracę. Po kolei każdego zwolnili. 30 lat na ramieniu i nie może chłopak pracy stałej znaleźć a co dopiero założyć rodzinę.
![]() Dziś usłyszałam takie powiedzenie " Bocian to też Polak, by przeżyć ucieka za granicę. " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Konto usunięte
|
A ja rozmawiałam dziś z koleżanką, która pracuje od 1,5 r w jednej firmie (związane to jest z jej kierunkiem studiów) oczywiście wciąż na umowę zlecenie. Skarżyła mi się, że pracuje po 12, czasem 14h.
Od 2 lat zaręczona, w tym roku bierze ślub. I jej szef wprost powiedział, że jej nie da umowy o pracę, bo zaciąży po ślubie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Wtajemniczenie
|
Aż włos się jeży na głowie, jak czyta się takie historie. Zastanawiam się, czy ci szefowie nie mają żon, córek, że tak bezczelnie się zachowują?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Dlatego jako kobieta nigdy nie chciałabym pracować w małej firmie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy to się odnosiło do mojego komentarza, jeśli nawet nie - to i tak odpowiem. Koleżanka pracuje w dużej firmie, która składa się z kilku łańcuchów produkcji i wielu działów. To nie mała firemka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na rozmowie, okazało się, że wolą faceta na to stanowisko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się staram myśleć pozytywnie, ale serio ostatnie wpisy w tym wątku świadczą o tym, że jest coraz gorzej w tym kraju, a pracodawcy o tym doskonale wiedzą i wykorzystują to na wszelkie sposoby ,mogą przyszłych i obecnych swoich pracowników traktować jak **** nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji. Są tutaj może jakieś księgowe po kursie ze Stowarzyszeń Księgowych? Zastanawiam się nad drugim stopniem, kurs zaczyna sie w połowie kwietnia. Jeżeli nie znajdę pracy do tego momentu musiałabym sama za niego zapłacić i się zastanawiam czy warto. Jeżeli znalazłabym pracę mógłby mi pup dopłacić jakaś kwotę. Swoją drogą, czy w waszych pupach też namawiają Was na studia podyplomowe? Z tego, co wyczytałam mogą zapłacić nawet za całe czesne. Tylko w kierunku, w którym ja chce się rozwijać te studia nie oferują praktyki, jedynie czystą teorię i koło się zamyka.
![]() |
#4556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu napisałam w wielkim skrócie mój życiorys zawodowy... Na pocieszenie dodam, iż zajmowałam się między innymi pozyskiwaniem Klientów w regionie, w którym nie miałam znajomości. I w tym przypadku szło mi bardzo dobrze, bo potrafię szybko nawiązać dobrą relację, w połączeniu z moim profesjonalizmem przynosiły mi sukcesy w postaci sprzedaży. Przyznaję, że w 95% procentach pozyskałam Klienta w powyższy sposób, a reszta była z poleceń. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Rozeznanie
|
Pewnie się zgłosiła i nie mogli odmówić, bo zgodnie z polskim prawem NIE można dodać ogłoszenia "tylko dla mężczyzn" czy na odwrót, ponieważ to dyskryminacja płciowa.
Ale do pracy można zniechęcić, lub po prostu nie zatrudnić. I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o co dokładnie chcesz zapytać ? ![]()
![]() |
#4559 |
Wtajemniczenie
|
"Szukam studentki zaocznej od kwietnia do sklepu obuwniczego HD w Galerii Białej na umowę zlecenie.Praca w dwie osoby 4 dni w tygodniu, 900 zł podstawy i premia od sprzedaży."
aż się zdenerwowałam jak to przeczytałam..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka pracuje w saloniku prasowym. Ruch ma non stop, bo w promieniu 100 m przystanek, biedronka, jakieś sklepy. Ludzi tłumy po bilety, gazety, fajki, lotto. Zarabia 5 zł/h. Nie wiem czemu ona tam jeszcze siedzi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.