Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 19:13   #4531
1141655
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
no Aga masz racje ja jak 2 razy szłam na kibelos dziennie w tym ostatni rzadziej to juz mi myslaca wchodziła czy sie nie zaczyna
jak ja ostatnio po moim chlup do kibelka wciaz niezidentyfikowanym przeczyszczona zostalam 2 razy, nastepnego dnia te wymioty i od razu lampka z SR "objawy zblizajacego sie porodu- organizm sie oczyszcza, odchodzi czop, dochodza wymioty, przeczyszczenie"

i wtedy wlasnie przestalo mi byc do smiechu

nie no w weekend musze szczoteczke do zebow dokupic do torby, mala paste i zel do hig intymnej bo to juz nie sa zarty

z moja mama wlasnie pogadalam przez telefon. Ja nie lubie sie rozklejac i mowic o swoich lekach bo od razu rycze,ale jakos tak jej napomknelam, ze sie strasznie boje,ze chce cc, to mi zaczela otuchy dodawac, ze dam rade i mam sie pocieszac tym, ze nie pozwola mi tam umrzec

powiedzialam jej,ze wcale mnie nie pocieszyla

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Myslisz Mala ,ze do niedzieli
ja mysle ,ze w przyszlym tygodniu wykonczymy watek

Oooooooo Sztefaaaaaaaaaan !!!!!!!!!!!!!!

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:16   #4532
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
ohohhooo, to tez mialas niezle juz w głowie pewnie stresu... jej my teraz za kazdym przeczyszczeniem bedziemy mialy lampke załączoną w głowie
ehh normalnie ja schizy będę mieć, że za póżno skapnę się, że rodzę i już nie zrobią mi cc i będę musiała rodzić naturalnie... Ogólnie wolałabym iść planowo tego i tego dnia, bo tak to pewno będę panikować, że właśnie będzie wszystko za długo trwało...zanim mąż przyjedzie, zanim na oddział mnie przyjmą, zanim zespół się przygotuje..

No i brzuch mi się coraz bardziej obniża, coraz większą przerwę mam między biustem, a brzuchem. Wcześniej od razu pod biustem brzuch mi się robił, a teraz spokojnie pół dłoni położę. i Nawet po główce czuję, że jest bliżej pępka.

Ciekawe jak tam Asia ..

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:18   #4533
1141655
Zakorzenienie

Asia jest niepokojąco cichoooooooo.....

ja jestem ciekawa czy bede w stanie wam tu pisac jak bede na ip jechac czy juz bede w szpitalu
chcialabym,co by mi razniej bylo
ja nie umiem obserwowac swojego brzucha czy jest nisko czy wysoko, dla mnie jest wielki i ciagle taki sam....pani w SR mowila,ze 2-3 tyg przed porodem moze opasc,wiec moze jeszcze troszku....

Stary 2015-01-09, 19:21   #4534
maladT
Zakorzenienie

ja moge juz sobie kubek miedzy cyckami a brzuchem postawic... i to od 1,5 tygodnia tak mam... a jak siedze bez spodni i bluzki to brzuch mi sie do uda przykleja.

Aga Stefana przepedziłas
a co do wątku... co to dla nas niecałe 500 postów...

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:24   #4535
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem ciekawa czy bede w stanie wam tu pisac jak bede na ip jechac czy juz bede w szpitalu
chcialabym,co by mi razniej bylo
ja nie umiem obserwowac swojego brzucha czy jest nisko czy wysoko, dla mnie jest wielki i ciagle taki sam....pani w SR mowila,ze 2-3 tyg przed porodem moze opasc,wiec moze jeszcze troszku....
ja na tel neta nie mam także pewno napiszę sms. ALbo jeszcze w domu wskoczę na forum ( choć pewnie tż będzie krzyczał na mnie za to :P)

6.2.15

Stary 2015-01-09, 19:26   #4536
maladT
Zakorzenienie

ja na bank bede relacje zdawac miedzy skurczami :p mąż tez mnie zabije ale co ja na to moge, uzależniłam sie od Was

co do postów dzis juz 289
wreszcie posprzatałam łóżeczko Oliwii... teraz to sa tam tylko rzeczy na wyjscie i nasze torby do szpitala. jeszcze chce dzis dopakowac do mojej torby rzeczy ktore zostały tak by jak najmniej potem było do dokładania. a najlepiej to tylko by włozyc telefon, ładowarke i karte ciazy i wiooo na szpital

Oliwka 07.02.2015

Edytowane przez maladT
Czas edycji: 2015-01-09 o 19:30
Stary 2015-01-09, 19:34   #4537
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
ja na bank bede relacje zdawac miedzy skurczami :p mąż tez mnie zabije ale co ja na to moge, uzależniłam sie od Was

co do postów dzis juz 289
wreszcie posprzatałam łóżeczko Oliwii... teraz to sa tam tylko rzeczy na wyjscie i nasze torby do szpitala. jeszcze chce dzis dopakowac do mojej torby rzeczy ktore zostały tak by jak najmniej potem było do dokładania. a najlepiej to tylko by włozyc telefon, ładowarke i karte ciazy i wiooo na szpital
Haha mój się śmieje ze mi tel zabierze eeeee

No ja też muszę dopracować torbę,te wyniki badań grupę krwi itd tez juz mogę wrzucić i ładowarkę tez bo mamy w domu kilka a w nerwach się o takich rzeczach zapomina...

Stary 2015-01-09, 19:34   #4538
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Cytat:
u mojej t takie wymowki nie przejda... to mi powie ze mam sie w pokoju z nia zamknac i ja uciszyc
i tak bedzie niedługo batalia by tesciu przestał w domu palic jak bedziemy.... oj bedzie sie działo jak mała sie urodzi
Współczuję tych przejść. Ja z moją też będę się pewnie często i gęsto ścinać ale jej zawsze brakuje argumentów i przegrywa każdą sprzeczkę i co raz to mniej się wtrąca.

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
DObra, mogę teraz napisać co tam u nas

Ja miałam dziś zły dzień... Kolejny raz mnie mega przeczyściło.już myślałam, że rodzę. Bo i skurcze i przeczyszczenie. ALe przeszło ... A kaj tu jeszcze do terminu porodu ?

Ale pochwalę się, że mam wszystko już poprane także zostało jedno prasowanie i mogę rodzić.
Kurczę niby się akcje rozkręcają a tu nagle cisza. Aaaaaaaaaaa oszaleje bo przeżywam każdy wasz czop dobrze że u Ciebie w porządku
Stary 2015-01-09, 19:36   #4539
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
A ja dostałam kwiaty od męża i Zuzka piękną różę to chyba za to ze chciałam tą klinikę prywatną albo spa dla ciężarnych tak na pocieszenie od Tż, ale miło mi się zrobiło Dobrze że nie chciałam z nim jechać bo by nie było niespodzianki
no wreszcie

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Myślicie że mogę dostać w szpitalu ochrzan za taką długość paznokci? Czy ma któraś jakieś info na ten temat?
wydaje mi się, ze to Tobie ma być wygodnie... z krótkimi paznokciami pewnie łatwiej maluszkiem się zająć, ale ja takich całkiem krótkich nie znoszę, bo mi dziwnie i mam wrażenie że wtedy mnie opuszki bolą...

Przeklęte dobrze ze się odzywasz ale ten Twoj gin mało konkretny... ale skoro na porodówkę jeszcze nie wysyła to jest ok

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Ale to nic, teraz hit: opowiadamy T o SR, że Niunie kąpać będzie tata, a T że jak to?!?! A mój mąż no tak to, od tego jest ojciec! A ona to ja będę do was przyjeżdżać kąpać! A mój mąż, że on potrafi i da sobie radę!
Jestem z niego dumna postawił się jej
Zgasił ją pięknie
brawa dla TZ!

ja już po ostatnich zajęciach w SR... szkoda, bo fajnie było... dzisiaj był połóg, ale sporo czasu poświęcone było baby bluesowi, depresji i paranoi poporodowej... i normalnie zaczynam się bać, bo mam czasem tendencje do stanów depresyjnych, no i zosia samosia jestem, a to ponoć niebezpieczna mieszanka...
szkoda, ze byłam sama, bo to wiedza, któa by się TZ przydała...
było też o seksie po porodzie, antykoncepcji, nietrzymaniu moczu... sama radość

i teraz się wkurzam, bo chciałabym opowiedzieć o wszystkim TZ a on siedzi i znowu klepie w klawiaturę... i mówi, że pogadamy potem, bo teraz wpadł w rytm i dobrze mu idzie... i jeszcze powiedział że jutro do pracy idzie, nie wie na jak długo ale może do 16 wróci... nosz kurde... a już się nastawiłam że wreszcie spędzimy razem trochę czasu.. bo od zeszłego piątku tylko siedzi i klepie po klawiszach a tu znowu klops... chciałam znajomych w weekend zaprosić, ale nie bo praca... a potem zaraz będzie dziecko i nie będzie okazji do normalnego posiedzenia ze znajomymi...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:40   #4540
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Maladt czy nie mam za dobrze? Niee...
Stwierdziłam że muszę dac się porozpieszczac bo coraz więcej stresu i nerwów a nie chce zwariować i wpisać całkiem w jakąś depresję i przez te nerwy oddalić od męża i stwarzać kłótnie. Skoro chce mi dogadzać to jestem na tak

Ja mam tylko wi-fi w tel więc pewnie raz na jakiś czas wyśle którejś z Was sms
Stary 2015-01-09, 19:42   #4541
maladT
Zakorzenienie

ja to sie boje kurna depresji jak ognia. Juz 1,5 roku bez tabletek jestem ale co bedzie po porodzie to az sie boje.

Oliwka 07.02.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 19:48   #4542
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Migotko rozumiem co czujesz ale mąż pewnie chce wszystko ogarnąć przed porodem żeby potem nie było zamieszania. Wiesz, jak to mówią nie da się zjeść ciastka i jednocześnie mieć ciastko. Mąż jako głowa rodziny ustawił sobie takie a nie inne priorytety i on też potrzebuje trochę więcej wyrozumiałości.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
ja to sie boje kurna depresji jak ognia. Juz 1,5 roku bez tabletek jestem ale co bedzie po porodzie to az sie boje.
Ja się boję że moja nerwica powróci i też znów wyląduje na tabletkach. Też jestem typem Zosi samosi, wszystko strasznie przeżywam a moje nerwy już nie raz kończyły się szpitalem. Problem w tym że nigdy nie wiem czym się tym razem objawi
Stary 2015-01-09, 19:49   #4543
buu007
Zakorzenienie

ja wam powiem ze w trakcie porodu,ani po nie mialam ochote z nikim rozmawiac przez tel,smsowac,jak ktos dzwonil po to oddawalam tel mezowi nie bylam w stanie rozmawiac,nie chcialam nawet
dopiero po kilku dniach mialam ochote

a lekarze i polozne sie smiali,ze jak ktoras z komorka juz smigala to znaczy ze doszla do siebie

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 20:02   #4544
maciejka1987
Zakorzenienie

ja też się depresji boję. Najbardziej tego, że od gadania wszystkich wpadnę w depresję... bo ja wiem, że to dopiero początek mojej przygody z noworodkiem, ale za nic w świecie nie cierpię jak mi ktoś mówi jak powinnam robić. Bo już słyszę : a zobaczysz, że tak i tak będzie... noż kurka, a skąd ktoś może to wiedzieć jak będzie?

Tak samo z wyprawką...każdy mówi po co tak wcześnie szykujecie. No i teraz mam, męczę się przy prasowaniu, a i wózek ma być dopiero pod koniec lutego najwcześniej ( wózek może i ok, ale fotelik? Żaliłam się ostatnio bratu to brat : " aa przesadzasz, mało masz w pobliżu znajomych z małymi dziećmi, pożyczysz od kogoś" to się go pytam to podaj mi kogoś takiego i było tylko "yyyyyyyy " ) ... tak to się wychodzi jak się słucha "mądrych " rad .;/

6.2.15

Stary 2015-01-09, 20:17   #4545
zielona butelka
Zakorzenienie

Na dzisiejszą nockę, vel może jeszcze wieczór przewiduję u siebie:
- albo biegunkę
- albo kolkę
- albo jedno i drugie
- w każdym razie zejście żołądkowe

Właśnie zjadłam miseczkę odmrożonych poziomek, z 3 łyżkami cukru i serkiem wiejskim. Poziomki były zamrożone coś około roku
Pyszne ALe sraka pewnie będzie...:/
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 20:29   #4546
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ilonka ale się wymęczyłaś tyle h Ja też nie lubię twojego gin!! Najważniejsze ze wszystko dobrze.

Maciejka te czyszczenia to już teraz będą, ja mam średnio 2 razy w tygodniu po 2-3 razy biegnę.

Wiecie Zuziczek dostał też kwiatka od tatusia i na krok Tż nie odpuszcza. A ja tylko chodzę i go chwalę i podkreślam jaki jest ważny dla córeczki tylko sam musi czasem z siebie coś dać
Nawet tż miał ochotę na kebaba i go zawiozłam bo piwko wypił a ja dacie wiarę nie miałam ochoty na takie jedzenie. JAA NIE ZJADŁAM KEBABA
Aga wyobrażasz sobie ze mogła być Tż zawieźć do Maka na frytki i ich nie zjeść?
Szybko wróciliśmy bo Zuzia bez taty spać nie będzie szła, leżą i się przytulają
Kocham to

Asia ale fajowa postawa Tż My będziemy kąpać razem Tż będzie trzymał a ja będę myła Tak robiliśmy z Zuziczkiem

Migotka Tż pracuje że tak klepie w klawiaturę czy gra?

Maciejka co do fotelika to ja Ci mówiłam, jeśli chcesz to w tygodniu podrzucę Ci Zuzki?
Na ten czas będę miała ten od wózka, i mówię poważnie mogę Ci go pożyczyć
Stary 2015-01-09, 20:39   #4547
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Paulina, Twój Tz się postarał i taki ma byc do końca
Moze już złe chwile minęły...
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 20:42   #4548
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam Asia ..
Cytat:

.
Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
N
Asia jejku juz? Ja też będę teraz wizaz odswiezac na tel. co chwila, daj znać czy przeszło czy IP.
hej panikary
nie zapominajcie że to mój 3 poród i do szpitala za szybko nie pojadę
po gorącej kąpeli i dwóch nospach poszłam do wyrka, ale tak mi ten brzuch dokucza, ze nie dałam rady usnąć. skurcze nie przeszły, ale brzuszek i krzyż jest mniej bolesny. cały czas czekam na regularne skurcze, ściągnęłam aplikację na telefon i chyba ją w końcu włączę
najgorsze, że moja doula wyjeżdża na weekend i jeśli miałoby się coś zadziać to zostaję sama na porodówce.
a tak poza tym, to boję się jechać na IP
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 20:45   #4549
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej panikary
nie zapominajcie że to mój 3 poród i do szpitala za szybko nie pojadę
po gorącej kąpeli i dwóch nospach poszłam do wyrka, ale tak mi ten brzuch dokucza, ze nie dałam rady usnąć. skurcze nie przeszły, ale brzuszek i krzyż jest mniej bolesny. cały czas czekam na regularne skurcze, ściągnęłam aplikację na telefon i chyba ją w końcu włączę
najgorsze, że moja doula wyjeżdża na weekend i jeśli miałoby się coś zadziać to zostaję sama na porodówce.
a tak poza tym, to boję się jechać na IP
Osz ty!!!

Paulina nie wyobrażam sobie nawet jakbym nie miala ochoty to bym zjadła hehe

My oglądamy Noc oczyszczenia-anarchia. Mocno to brutalne i co chwilę oczy odwracam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 20:47   #4550
Ollllciaaa
Zakorzenienie

o jaaa Asia, my tu wszystkie myślałysmy, ze już pod ktg leżysz
Jeżeli, nasilą się skurcze i ból to się nie zastanawiaj tylko jedź. Lepiej być pewnym, ze wszytko jest w porzadku...
Stary 2015-01-09, 20:55   #4551
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Asia podaj nazwę tej apki

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

PAULINKA mąż się zrehabilitował zdecydowanie
Stary 2015-01-09, 21:02   #4552
ewek000
Zadomowienie

hej laseczki
wybłagałam wypis do domu ale teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam
po dzisiejszych badaniach wiem że moja szynka skróciła sie już maksymalnie,i jest miekka rozwarcie na 3 cm, chcieli mnie przetrzymać do poniedziałku i ewentualnie wtedy podjąć decyzję o cc, ale się nie zgodziłam bo tam nie ma mojego lekarza, nie chcę mieć tam cc mam bardzo źle wspomnienia z urodzenia Olki, a poza tym na ginekologii byl syf, przez te 3 dni nie umyli nam podlogi w sali ani razu, tylko wczoraj wyrzucili śmieci, ani w sali ani w łazience nie bylo mydel,ręczników masakra
Taki mlody lekarza który się mną zajmował powiedział że jeśli będę leżeć lykac nospe powinnam do wtorku dotrwać, wtedy mam wizytę u swojego gina no i on w zaleceniach napisał ze cc powinnam mieć już w przyszłym tygodniu z racji cukrzycy, dużej wagi dziecka i ryzyka przedwczesnego porodu który moze spowodowac zerwanie taśmy . A i miałam zrobione 4 razy ktg po 40 minut i na każdym mialam po 3 -4 skurcze takie konkretne, ale jeszcze nie regularne, więc wg nich to są te skurcze przepowiadajace
Tak więc leżę w lozeczku w domu, po serii kilku skurczy, ale leżenie w wannie i nospa na razie działają, mała mi się rozpycha i kopie cholernie mocno
Gratuluje dziewczyny udanych wizytsuper ze z dzieciaczkami wszystko ok
Asia a co u ciebie i Daria jak u ciebie
Tak więc je
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:04   #4553
emdzik
Zakorzenienie

Asiaaaa i co sprawdziłaś już co ile masz skurcze?

Może nasz wątek zakończy się pięknym porodem?

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:05   #4554
logoasia
Zakorzenienie

duszona wpisz contraction, kilka wyskoczy ja kupiłam w google play za 5 zł i już cyka..
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:13   #4555
emdzik
Zakorzenienie

Ewa super , że jesteś w domu warunki okropne z tego co piszesz...
W domu na pewno o wiele lepiej... jak w raju
Obyś tylko wytrzymała do wtorku

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:15   #4556
1141655
Zakorzenienie

Ja tez mam apke contraction timer, darmowa...

Ewa dobrze ze jesteś w domu!!!

Stary 2015-01-09, 21:17   #4557
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Ewa ja Ci się nie dziwię, że chciałaś się wypisać na własne żądanie. Kciuki, byle do wtorku... Lez, lez i obserwuj bóle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 21:18   #4558
martu_la
Rozeznanie

Ewa to oby Agatka do wtorku się wstrzymała, jeszcze kilka dni

Logoasiazaczyna sie robic groznie, pilnuj skurczy i jak Cie cos niepokoi to jedz na ip bo jednak masz juz rozwarcie
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:20   #4559
buu007
Zakorzenienie

wlasnie ostatnio na styczniowkach chyba czytalam o jakiejs aplikacji,chyba tez musze sobie sciagnac

Ewa o rany,ale moze racja ze uda sie weekend przetrzymac zeby rodzic tam gdzie chcesz,syf szpitalny blee
niech Agatka jeszcze grzecznie poczeka

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

logoasia uff,ale dziewczyny dobrze mowia,my wiemy ze to Twoj 3 porod,ale wiesz,jak cos bedzie juz konkretnie na rzeczy nie ma co czekac trzeba jechac

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 21:21   #4560
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Kurcze kobietki, u nas na wątku zaczyna się robić mega poważnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości