Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-09, 20:50   #4531
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Wróćmy do tematu bo i tak świata nie zmienimy.
Mam pytanie - jakie kupujecie biustonosze? Zwykłe w sklepach, bazarkach czy może te z wyższej półki? Wogóle byłyście kiedyś na "dobieraniu stanika" u brafitterki?
Pytam bo ja kupuje zwykłe i nie wiem czy to nie jest błąd, bo jakość mizerna i trzeba często wymieniać, więc ta oszczędność jest raczej znikoma, nie wiem czy nie lepiej zainwestować w coś lepszego.
Kupuję tylko u Ewy Michalak ale ja mam 70hh I uważam że dają ładny kształt. Te staniki dobrze się trzymają ale trzeba je prać ręcznie - czyli w sumie wrzucam do miski z proszkiem do prania oraz kwasem borowym (na bakterie), wracam po godzinie, płuczę wodą i wywieszam

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 20:58   #4532
Terha
Zakorzenienie

Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz II

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kupuję tylko u Ewy Michalak ale ja mam 70hh I uważam że dają ładny kształt. Te staniki dobrze się trzymają ale trzeba je prać ręcznie - czyli w sumie wrzucam do miski z proszkiem do prania oraz kwasem borowym (na bakterie), wracam po godzinie, płuczę wodą i wywieszam
Mi akurat to nazwisko nic nie mówi. Pewnie to sklep, którego nie znajdziesz w żadnej galerii. A czemu się zdecydowałaś właśnie na tę markę? Próbowałaś wcześniej innych?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:00   #4533
201711281320
Konto usunięte

70 hh ? Nawet nie wiedziałam, że taki rozmiar istnieje
Ja tak jak Terha kupuję na bazarkach, czasem w sieciówkach. Mam rozmiar 70b/75a, więc teoretycznie stanika nawet nie potrzebuję- noszę bardziej po to żeby wyglądało, że coś tam pod tą bluzką mam
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:00   #4534
I ona
Zakorzenienie

Ja mam problem z kregosłupem i ostatnio usłuszałam właśnie od koleżanki, że dobrzemieć stanik odpowiednio dobrany, bo wtedy tak nie obciąża kręgosłupa w odcinku piersiowym. Nie wiem jak to się ma do rzeczywistości. Dumam tak nad tymi stanikami, ostatnio mi chyba z deczka piersi urosły bo jakies te moje staniki przymaławe - albo przybrałam w okolicach biustu haha
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:10   #4535
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety

Mam pytanie - jakie kupujecie biustonosze? Zwykłe w sklepach, bazarkach czy może te z wyższej półki? Wogóle byłyście kiedyś na "dobieraniu stanika" u brafitterki?
Pytam bo ja kupuje zwykłe i nie wiem czy to nie jest błąd, bo jakość mizerna i trzeba często wymieniać, więc ta oszczędność jest raczej znikoma, nie wiem czy nie lepiej zainwestować w coś lepszego.
Kiedyś na rynku i u chińczyka kupywalam ale były strasznie źle dobrane bo mojego rozmiaru nie było to bralam największy jaki był. Szybko mi się rozciągały.
A teraz od roku i 3 msc mam dobrze dobrane staniki. Jeden mam robiony na zamówienie u gorseciarki za 90zl i 3 ze sklepu i każdy w okolicach 60zl ale widać o wiele lepsza jakość od tych z rynku. Mam je rok a żaden się nie rozciągnął
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:27   #4536
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CptCook Pokaż wiadomość
Przetapialyscie kiedyś złoto lub srebro u jubilera? Płaci sie wtedy tylko za robocizne czy jak to jest? Wybiera wzór z dostępnych u niego czy samemu coś proponuje? Mam trochę i złota i srebra i zastanawiam sie czy przerobic na coś w czym będę chodzić, czy sprzedać, czy trzymać... Sama nie wiem. Na 100% nikt nie będzie tego nosić a szkoda żeby leżało. Niektóre kolczyki są z kamieniami, co wtedy robi sie z nimi. Macie jakieś doświadczenia?
Przetapiałam złoto na obrączki ślubne - płaciliśmy za robociznę, ale chyba niewiele zostało do dopłaty - oddaliśmy materiał który został,
dopłaciliśmy dosłownie kilka złotych
Ostatnio pytałam o przerobienie srebra - u naszego jubilera można wybrać ze wzorów dostępnych na sklepie, daje się materiał i dopłaca 50% ceny z metki za robociznę

Cytat:
Niestety

Staniki najczęściej kupuję w TK Maxx - często można znaleźć coś dobrej jakości w okolicach 50 zł (a na wyprzedażach mniej)

Co do rozmów o pracę - koleżanka ostatnio mi się skarżyła, że pracodawca pytał, ile chciałaby zarabiać i za wszelką cenę próbował od niej na rozmowie tą informację wyciągnąć - no jak on mógł !
Była bardzo zdziwiona, że pytanie o oczekiwania finansowe jest raczej standardem.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 21:30   #4537
czekoladka3
Zakorzenienie

Ja kupuję u chinczyka albo w lumpexie jak znajde jakis ladny, fajny model praktycznie nie mam biustu, zazwyczaj pasuja na mnie staniki 70a, a z tych chińskich 34/75. Kiedys kupowalam drogie staniki polskich producentow, ale szczerze mowiac psychicznie czulam sie okropnie bo one nie dodawaly zbyt duzo cm w biuscie mimo ze były to modele z push-upem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-09, 22:02   #4538
beatiska
Zakorzenienie

Ja kupuje w Esotiq. Nie ma chyba półrocza czy kwartału, gdzie nie robią super promocji.
Zawsze nosiłam 75A-B,ale w końcu mam dobrze dobrane staniki i jest to 70D, przy niektórych modelach 70E.
Nie wiedziałam, że są na wizażu jeszcze dziewczyny, które nie są udwiadomione biustowo.
Byłam kiedy u brafitterki, ale nie bylam zadowolona. Chwalony w moim mieście, a do dala mi taki stanik, który założyłam kilka razy tylko, bo czułam, że źle leży.
W końcu sama wzięłam się za rozmiary, sama wzięłam kilka rozmiarów i mierzylam
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-09, 22:05   #4539
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
Mi akurat to nazwisko nic nie mówi. Pewnie to sklep, którego nie znajdziesz w żadnej galerii. A czemu się zdecydowałaś właśnie na tę markę? Próbowałaś wcześniej innych?
To jest sklep internetowy
Wcześniej kupowałam inne uświadomione marki - Freya, Panache itp. ale z piersi robiły się takie dzioby czy stożki... a w effuniakach są krągłe + wspieram polski biznes
To fakt że odciążysz kręgosłup bo biust będzie się trzymał na obwodzie zamiast na ramiączkach.

Stary 2015-10-10, 03:46   #4540
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety

Byłam wielokrotnie i u rożnych, z moim biustem 75j stanika na bazarku czy w jakiejs sieciówce nawet typu triumph nie kupie.

Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że taka osoba ma swoją własną nazwę .
Ja kupuję na bazarze. Pięć czy osiem zł to naprawdę grosze, więc nie przejmuję się, że raz na jakiś czas będzie trzeba je wymieniać. Nie mam problematycznego biustu (70A/B), więc nie uważam, żebym potrzebowała specjalnego stanika. Cena 100 zł to dla mnie totalny kosmos. Choć jak ktoś ma biust G czy H, to jestem w stanie zrozumieć, że wydaje tyle kasy na bieliznę.

Miałam kiedyś koleżankę, która kupowała bieliznę chyba tylko i wyłącznie w Triumfie. Ale było ją na to stać, bo mama pracowała w show biznesie. Ja takie sklepy omijam szerokim łukiem. Pewnie jak każda renomowana marka jest trochę lepsza od tych najtańszych produktów, ale i tak większość ceny to metka (a tego wręcz nie znoszę)
Kiedys miałam staniki stamtąd (dawne czasy mniejszej miski), na pewno lepsze niż bazarek, ale bez rewelacji.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
To zależy od biustu - ja mierzylam stacjonarnie, nie pasowało nic totalnie, az brafitterki zdziwione były, ze faktycznie nic z tej firmy dobrać nie mozna.

Panache nie lubie, bo biust w nich to właśnie dzioby straszne.

W sumie wszystkie moje staniki to konkretny krój Freya. Cieszyłabym sie jakby były po stówce..... Niestety big cyc=big wydatki i trwałość stanika tez krótsza.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 06:03   #4541
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Byłam wielokrotnie i u rożnych, z moim biustem 75j stanika na bazarku czy w jakiejs sieciówce nawet typu triumph nie kupie.

Kiedys miałam staniki stamtąd (dawne czasy mniejszej miski), na pewno lepsze niż bazarek, ale bez rewelacji.

To zależy od biustu - ja mierzylam stacjonarnie, nie pasowało nic totalnie, az brafitterki zdziwione były, ze faktycznie nic z tej firmy dobrać nie mozna.

Panache nie lubie, bo biust w nich to właśnie dzioby straszne.

W sumie wszystkie moje staniki to konkretny krój Freya. Cieszyłabym sie jakby były po stówce..... Niestety big cyc=big wydatki i trwałość stanika tez krótsza.

Dokładnie big cyc=big wydatki ja kupuje panache, krisa, dalie itd od 5 lat jestem uświadomiona w tym jaki mam rozmiar i jestem bardzo zadowolona z tych staników
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 06:49   #4542
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Przetapiałam złoto na obrączki ślubne - płaciliśmy za robociznę, ale chyba niewiele zostało do dopłaty - oddaliśmy materiał który został,
dopłaciliśmy dosłownie kilka złotych
Ostatnio pytałam o przerobienie srebra - u naszego jubilera można wybrać ze wzorów dostępnych na sklepie, daje się materiał i dopłaca 50% ceny z metki za robociznę

Co do rozmów o pracę - koleżanka ostatnio mi się skarżyła, że pracodawca pytał, ile chciałaby zarabiać i za wszelką cenę próbował od niej na rozmowie tą informację wyciągnąć - no jak on mógł !
Była bardzo zdziwiona, że pytanie o oczekiwania finansowe jest raczej standardem.

Ja ostatnio pytałam się u jednego jubilera o obrączki z własnego złota:
400 zł/para za zwyklaki, 600 zł za jakieś bardziej wymyślne wzory i 900 zł za takie z kamieniami. Nie wiem czy to dużo, bo na razie nie pytałam nigdzie indziej.

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Zawsze nosiłam 75A-B,ale w końcu mam dobrze dobrane staniki i jest to 70D, przy niektórych modelach 70E.
Eeeee?
Biust Ci się powiększył, czy są zupełnie inne rozmiarówki porównując zwykle staniki z tymi lepszymi? Ja jakbym założyła zwykły D to bym w nim swojego biustu nie mogła znaleźć.

Współczuję Wam dziewczyny takich dużych biustów. Ja wśród znajomych nie znam nikogo z takimi rozmiarami, a na wizażu zauważyłam, że jest Was całkiem sporo. Pomijając efekt estetyczny (bo to się albo podoba ,albo nie) to jednak obciążenie dla kręgosłupa straszne.

Stary 2015-10-10, 07:33   #4543
mansikkaa
Zakorzenienie

Ja mam big Cyc 75h/75i i jakos nie wydaje majątku na staniki.
A nie myslalyscie dziewczyny z większym biustem o zmniejszeniu piersi ? Mi cały czas chodzi to po głowie ale chyba po urodzeniu dzieci zdecyduje się
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2015-10-10, 07:41   #4544
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:

400 zł/para za zwyklaki, 600 zł za jakieś bardziej wymyślne wzory i 900 zł za takie z kamieniami. Nie wiem czy to dużo, bo na razie nie pytałam nigdzie indziej.

Eeeee?
Biust Ci się powiększył, czy są zupełnie inne rozmiarówki porównując zwykle staniki z tymi lepszymi? Ja jakbym założyła zwykły D to bym w nim swojego biustu nie mogła znaleźć.
No właśnie nie. W końcu mam dobrze dopasowany stanik. Obejmuje mi całego cyca, a obwód cały dzień trzyma mi się na miejscu.
Te targowe są okropne, stąd te wcześniejsze rozmiary. Wtedy stanik i tak cały latał i się trzymać nie potrafił.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-10-10, 08:21   #4545
201711281320
Konto usunięte

beatiska, to znaczy po prostu, że wcześniej nosiłaś źle dopasowane. Ja jestem pewna, że mam rozmiar 70b. Kiedyś nosiłam 75a ale po obejrzeniu jakiegoś programu o dopasowywaniu staników (Trinny i Susannah chyba) pełna nadziei, że może mam np 65d poszłam na mierzenie. Niestety okazało się, że mój rozmiar to 70b, w większych (pomimo mniejszego obwodu) mam puste miski.
Ale w ciąży miałam 70d, a podczas karmienia to nawet nie wiem, bo nosiłam takie szmaciane, odpinane ale pewnie gdzieś 70F. Przyzwyczaiłam się, że w końcu biuściasta jestem, a potem wszystko poszło w łeb
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 08:37   #4546
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. W końcu mam dobrze dopasowany stanik. Obejmuje mi całego cyca, a obwód cały dzień trzyma mi się na miejscu.

To mnie zszokowałaś .

Stary 2015-10-10, 08:51   #4547
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
beatiska, to znaczy po prostu, że wcześniej nosiłaś źle dopasowane. Ja jestem pewna, że mam rozmiar 70b. Kiedyś nosiłam 75a ale po obejrzeniu jakiegoś programu o dopasowywaniu staników (Trinny i Susannah chyba) pełna nadziei, że może mam np 65d poszłam na mierzenie. Niestety okazało się, że mój rozmiar to 70b, w większych (pomimo mniejszego obwodu) mam puste miski.
Ale w ciąży miałam 70d, a podczas karmienia to nawet nie wiem, bo nosiłam takie szmaciane, odpinane ale pewnie gdzieś 70F. Przyzwyczaiłam się, że w końcu biuściasta jestem, a potem wszystko poszło w łeb
Hmm.. W jakimś stopniu tak. Jednak te staniki z targu nie obejmują mi całego cyca i nie zgarniaja wszystkiego. Wtedy tam z boku wbijaly mi się fiszbiny, teraz fiszbina z boku mi wszystko zbiera i trzyma.

Narysuj mi coś

23/6
Stary 2015-10-10, 13:57   #4548
CptCook
Zakorzenienie

Co do stawek to ja całe studia pracowałam za 5pln/h bo takie były stawki w Krakowie dla studentów...a jak nie chciałaś pracować, to na Twoje miejsce była kolejka chętnych. Teraz jak szukam w Warszawie pracy biurowej to stawki są 10pln/h..... czyli 1600pln za miesiąc...i podnad połowa tego idzie u mnie na mieszkanie i opłaty.. a gdzie reszta?

Co do staników to jest punkt na mojej liście.... zainwestowac w dobre staniki , ale ceny mnie odstraszają....

2017 - rok oszczędzania, rok bez zakupów
CptCook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 14:54   #4549
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:

Eeeee?

Współczuję Wam dziewczyny takich dużych biustów. Ja wśród znajomych nie znam nikogo z takimi rozmiarami, a na wizażu zauważyłam, że jest Was całkiem sporo. Pomijając efekt estetyczny (bo to się albo podoba ,albo nie) to jednak obciążenie dla kręgosłupa straszne.

Haha na pewno znasz ale nawet nie wiesz ze maja taki rozmiar ja mam 65hh albo G
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-10, 19:59   #4550
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Co do staników to jest punkt na mojej liście.... zainwestowac w dobre staniki , ale ceny mnie odstraszają....
Mam duży biust i kupuję w triumph. Czasami są fajne promocje - warto sprawdzać, bo można kupić coś fajnego i dobrze dobranego w dobrej cenie. Ale nie każda lubi tę markę....

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2015-10-10 o 20:07
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:23   #4551
ineska86
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupuje w Esotiq. Nie ma chyba półrocza czy kwartału, gdzie nie robią super promocji.
Nie wiedziałam, że są na wizażu jeszcze dziewczyny, które nie są udwiadomione biustowo.
Byłam kiedy u brafitterki, ale nie bylam zadowolona. Chwalony w moim mieście, a do dala mi taki stanik, który założyłam kilka razy tylko, bo czułam, że źle leży.
W końcu sama wzięłam się za rozmiary, sama wzięłam kilka rozmiarów i mierzylam
Ja również kupuję w Esotiq i też parę lat temu "awansowałam" z 70A- 70B na 65D. To był dla mnie trochę szok :P ale ten "D" idealnie pasuje i staniki są dobrej jakości, choć za sztukę płace ok 70-80 zł. Ostatnio kupowałam dwa i dostałam jakieś 30 zł zniżki.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Te targowe są okropne, stąd te wcześniejsze rozmiary. Wtedy stanik i tak cały latał i się trzymać nie potrafił.
Dokładnie, i to ciągłe poprawianie spadających ramiączek brrr....

Edytowane przez ineska86
Czas edycji: 2015-10-10 o 21:19
ineska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:27   #4552
I ona
Zakorzenienie

Ja zdecydowałam, że pójdę na takie "dobranie stanika" i kupie jeden taki droższy na próbę. Będe miała porównanie.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-10, 21:31   #4553
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja mam big Cyc 75h/75i i jakos nie wydaje majątku na staniki.
A nie myslalyscie dziewczyny z większym biustem o zmniejszeniu piersi ? Mi cały czas chodzi to po głowie ale chyba po urodzeniu dzieci zdecyduje się
A jakich firm kupujesz?

Ja mam wiele problemów zdrowotnych i nie decydowałbym się na operację, która nie jest dla mnie niezbędna. Zreszta ja niezależnie od wagi mam dosc masywna budowę, więc ten biust jest do niej proporcjonalny. Koszt zabiegu w dobrej klinice chirurgii plastycznej spoooory. Dodatkowo zniechęca mnie fakt, ze jest to ponoć najbardziej bolesny zabieg w całej chirurgii plastycznej.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-10, 21:35   #4554
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zdecydowałam, że pójdę na takie "dobranie stanika" i kupie jeden taki droższy na próbę. Będe miała porównanie.
Ja chyba też... Niby sobie wymierzyłam z "uswiadomionych" stron dobry rozmiar, ale chyba jednak źle, albo staniki kiepskie po prostu. Zawsze brałam nieśmiertelny 75B, teraz 70C ale dalej kiepsko. Od środka odstaje, ale z zewnątrz nie zbiera i się przesuwa... Dobrze leży tylko chwilę po tym jak założę, wtedy jest super. No ale kawałek się przejdę, poruszam i już czuję, że jest w innym miejscu.
Stary 2015-10-10, 21:42   #4555
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
A jakich firm kupujesz?

Ja mam wiele problemów zdrowotnych i nie decydowałbym się na operację, która nie jest dla mnie niezbędna. Zreszta ja niezależnie od wagi mam dosc masywna budowę, więc ten biust jest do niej proporcjonalny. Koszt zabiegu w dobrej klinice chirurgii plastycznej spoooory. Dodatkowo zniechęca mnie fakt, ze jest to ponoć najbardziej bolesny zabieg w całej chirurgii plastycznej.
NFZ refunduje operacje. Jest nawet wątek na wizazu.
Jak mi się powiększa piersie po ciazach to na 90%sie zdecyduje bo rozmiaru j nie chce mieć

A co do stanikow to mam 2 staniki z polskiej firmy Ava i mi bardzo pasuje ta firma oraz marka Mat.
Po nowym roku zakupie jeszcze jeden stanik
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2015-10-11, 06:23   #4556
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mi się powiększa piersie po ciazach to na 90%sie zdecyduje bo rozmiaru j nie chce mieć

A co do stanikow to mam 2 staniki z polskiej firmy Ava i mi bardzo pasuje ta firma oraz marka Mat.
Po nowym roku zakupie jeszcze jeden stanik
Tez zmierzyłam kiedyś - ale mi nie pasują totalnie.

NFZ refunduje jak są wskazania - np monstrualny biust powoduje zwyrodnienia kręgosłupa. W praktyce to kiedys poznałam babkę zakwalifikowana juz do takiego zabiegu - no przy niej to sie poczułam płaska jak deska. Oczywiście pewnie je jest tak wszędzie, ale raz byłam operowana na NFZ - opieka po taka, ze dziękuje bardzo, na inna operacje decydowałabym sie tylko w sytuacji zagrożenia zycia.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2015-10-11, 07:40   #4557
mansikkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny zostały zooperowane mając mój rozmiar biustu i trochę mniejszy. Operowane były w Łęcznej a to prywatny szpital.
A do opieki na NFZ to nie można każdego szpitala do jednego worka wsadzac. Miałam 2 zabiegi w innych szpitalach i opieka była bardzo dobra
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2015-10-11, 08:06   #4558
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Po ciążach to myślę że już się nie zdecydujesz bo zawsze coś może pójść nie tak i się osieroci malucha.

Stary 2015-10-11, 09:11   #4559
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Co do stawek to ja całe studia pracowałam za 5pln/h bo takie były stawki w Krakowie dla studentów...a jak nie chciałaś pracować, to na Twoje miejsce była kolejka chętnych. Teraz jak szukam w Warszawie pracy biurowej to stawki są 10pln/h..... czyli 1600pln za miesiąc...i podnad połowa tego idzie u mnie na mieszkanie i opłaty.. a gdzie reszta?

Przeraziłaś mnie tym 1600... moja pierwsza asystentcka praca w biurze to było 1900 a i tak uważałam że to mało

Cytat:
To mnie zszokowałaś .
Dobry stanik to podstawa, marsz do brafitterki!

Ja mam teraz okres przejściowy bo trochę chudnę i na razie nie kupuję nowych... poza tym zauważyłam że chudnę ogólnie, a piersi jakie są takie były... nie muszę dodawać, że TŻ jest tym zachwycony Właśnie zapytałam go czy powinnam zmniejszyć - ma taką minę
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-11, 10:02   #4560
201606270916
Konto usunięte

Ja kupuję staniki w sklepach brafitterskich, ale... tylko z konieczności. Tęsknię za czasami, gdy miałam mniejszy biust (nie powiększałam, sam urósł ) i mogłam kupić pierdyliard staników po 10-20 PLN w zwykłej odzieżówce czy nawet na targu. Teraz kupię mniej, są bardziej trwałe i na dłużej starczą, no ale właśnie - mam ich mniej. I wściekam się że w miejsce jednego stanika mogłabym mieć kilka. Tylko co na to poradzę jak w typowych rozmiarach dobra miseczka dla mnie zaczyna się przy o wiele większym obwodzie? :/ Zmniejszać biustu nie będę, boję się operacji no i poza tym mi pasuje lol, no tylko przy zakupach jest nerwica

Rozmiar z "nieuświadomionej" rozmiarówki nie musi być złym rozmiarem. Zazdroszczę osobom, które wstrzeliwują się w takie ogólnodostępne rozmiary, mają po prostu o wiele większy wybór. I nie widzę sensu, żeby gonić wszystkich jak leci do braffiterki po to, żeby kupić coś wymiarowo takie samo, ale z inną kombinacją cyfr i liter, i dziesięć razy droższego

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

W internecie jest mnóstwo artykułów, jak powinien leżeć dobrze dobrany stanik. Jak ktoś może sobie taki dobrać z tańszych modeli, to szkoda czasu i pieniędzy na asortyment od brafitterek.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja już przestałam się tym wszystkim przejmować, na prawdę

Teraz szukam po malu taniej wyprawki dla dzieciaczka na olx ale ceny mają z d..py niektóre osoby. Za używaną rzecz chcą tyle samo albo więcej, którą na allegro można dorwać taniej.. Bez sensu
Lubię używane rzeczy na olx Rodzice szukali mebli do mieszkania pod wynajem (ale żeby nie było, nie jakichś zdemolowanych meblościanek, tylko czegoś ładnego i w dobrym stanie ), koniec końców kupiliśmy nowe... "IKEA" w opisie to do +100% do ceny. Rodzice się wzbraniali że nie, że drogo, no jak używane po tyle to po ile będą te meble w Ikei... a tu się okazuje że taniej
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości