Jedna z nas w maju, już teraz ślubuje a reszta w głowie swe wizje buduje PM 2016 <3 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 14:13   #4531
Iskra14
Zakorzenienie

Dot.: Jedna z nas w maju, już teraz ślubuje a reszta w głowie swe wizje buduje PM 201

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
A wy znowu o tyciu i odchudzaniu

Ja mam moją wagę od 6 lat niezmienną i niech tak zostanie, tyle chcę

myha ja też bym nie darowała i napisała maila, ale raczej tak jak Iskra, bardziej grzecznego lecz wymownego.
Z tego co dziewczyny pisały to tyś jest tak ładna, że to już by było przegięcie jakbyś narzekała
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:17   #4532
pannamima
Zakorzenienie

Dot.: Jedna z nas w maju, już teraz ślubuje a reszta w głowie swe wizje buduje PM 201

smerfetka może napisać skargę na nie do dyrektora przychodni?

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Z tego co dziewczyny pisały to tyś jest tak ładna, że to już by było przegięcie jakbyś narzekała
Własnie was czytam i może zacznę narzekać, bo w sumie by się znalazło kilka rzeczy

Dziewczyny, wszystkie jesteśmy zgrabne, ładne i będziemy najpiękniejszymi PM w 2016!
pannamima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:19   #4533
taedio
MerDer 4ever

Hej dziewczyny ale spamujecie
zdycham dzisiaj, nie dość, że chora to jeszcze @
jeszcze wkurzyli mnie w US, mam ochotę ich tam pozabijać

Co do słodyczy u dzieci.
U nas w przedszkolu śniadanie przynoszą rodzice więc dają im co chcą. Mogę powiedzieć z obserwacji, że zdarzają się i drożdżówki i kanapki z szynką i papryką np. Codziennie mamy "zdrowy kącik" czyli po prostu dzieciaki jedzą owoce. Obiady mamy z cateringu i są raczej zdrowe. Na początku rodzice przynosili też takie deserki typu danonki ale zrezygnowaliśmy z tego bo też wcale zdrowe nie jest i też uzależnia. Na deser dostają jakiś owoc, placuszki czy ciasteczka robione u nas, wszystko zdrowe. Piją wodę, kompot, soczki ale nigdy nic gazowanego i sztucznie kolorowego. Co do jedzenia to moja mama o to dba bo dużo o tym czyta i sprzeciwnia się taiemu śmieciowemu jedzeniu
Stary 2015-02-05, 14:20   #4534
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkie jesteśmy zgrabne, ładne i będziemy najpiękniejszymi PM w 2016!
Oby oby

Z innej beczki. Zastanawiam się co by było, gdyby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Stary 2015-02-05, 14:29   #4535
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szlak mnie trafi Od 10 rano, przez bite 5h próbowałam się dodzwonić na rejestrację do mojego gina! Najpierw paniuśki przez 2h miały nieodłożoną słuchawkę a potem nikt nie odebrał, dzwoniłam w sumie ponad 20 razy!
I tak jest za każdym razem, a jak tam przyjdę to zawsze siedzą we 3 i kawke piją a telefon niech sobie dzwoni Ja tam jeszcze osobiście się moge stawić bo mam blisko i szybciej kończę pracę ale co z innymi ludźmi? Mają brać wolne żeby jechać do przychodni na 3-minutową rejestrację bo tym pi... nie chce się odebrać telefonu?
U nas za to dłużej się czeka do rejestracji żeby wyjąć kartę niż do lekarza. Ostatnio byłam to była przede mną jedna kobieta i czekałyśmy do rejestracji dobrą godzinę mimo że one siedziały tam we dwie i nic nie robią.
A jak wyszłam od rejestracji to od razu mogłam do lekarza wchodzić

Te baby czasem są niepoważne.
A najgorsze że podchodzę umówić się na wizytę, a w ręku miałam wydruk z usg, a ona do mnie "Ciążowa wizyta? Gratulacje" normalnie gdyby wzrok mógł zabijać to leżałaby trupem.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:39   #4536
Iskra14
Zakorzenienie

Teraz jak siedzę i mam chwilę to cisza tu jak nie wiem a jak jutro przyjdę to pewnie nowy wątek będzie

Szukam inspiracji biało-szaro-żółto-czarnych
Stary 2015-02-05, 14:46   #4537
Gubasia93
Rozeznanie

Dot.: Jedna z nas w maju, już teraz ślubuje a reszta w głowie swe wizje buduje PM2016

Ja mialan umowiony termin do szpitala na 16.01. Dzwonie prawie codziennie dopytac sie kiedy mnie przyjma i slysze zeby zadzwonic po weekendzie / pozniej / jutro. Jak tam sie przejde i powiem co mysle, to mnie ochrona wyprowadzi pewnie.. :/ a czekalam bite pol roku !!!!

__P+P_____________________
Razem od 09.03.2013

Zaręczeni od 03.05.2014
Ślub 11.06.2016

Potterhead forever

Gubasia93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 14:47   #4538
Sophie24
Zakorzenienie

Witam się popołudniowo. Prawie Was nadrobiłam
Zapiekanka się piecze, napisze i spadam jeść z TŻtem

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Z Trojmiasta jestem, któraś może tez?

// dziękuje
Ja jestem z Gdańska. Choć wiele osób uważa, że to nie Gdańsk:P Krótko mówiąc - Południe po prostu

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
tez nie zamierzam zupelnie nie dawac slodyczy dla dziecka. Przeciez jak zje sobie jakies ciasteczko/cukierka to tragedia sie nie stanie. Oczywiscie w granicach rozsadku.
Tak samo ja nie zrezygnuje ze slodyczy, to nie bede kazac dziecku to robic
Właśnie odkąd słodycze są dla mnie takim "dobra, w sumie zjem" ale tylko gdy TŻ kupi, to nie wiem jak do dziecka mam podejść. Nie chce mu zakazywać a nie uważam by to było coś, co powinno poznać. Ale właśnie - nie chce by potem wpadło w jakiś ciąg, ukrywało to przede mną czy coś. Chciałabym aby jednak znało wady i to, co może stać się jak się za dużo ich je.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
No tak,ale jednak żyjemy w tym społeczeństwie i szczerze mówiąc to niewiele da tutaj gadanie Bo co z tego,że dziecko jest na diecie bezglutenowej,jak pani w przedszkolu nie będzie tylko dla niego gotować. Ja jestem zdania,że jeśli rodzic ustala sobie pewne reguły,które dla innych mogą być uciążliwe,to powinien sam się martwić o ich przestrzeganie.Oczywiście , można poprosić panią w przedszkolu,żeby np. ryżu z jabłkami nie słodziła dla tego konkretnego dziecka,ale nie powinna wymagać robienia osobnego jadłospisu. Jednak rodzic godząc sie na przyjęcie do przedszkola zgadza się też na jego warunki.

A to,czy to zdrowe czy nie to inna sprawa.Na pewno tanie. I na pewno dzieci to lubią,więc będą to podawać,żeby dzieci chciały chodzić do przedszkola,bo chociażby dobre jedzonko.
Mój podopieczny jest wegetarianinem. Przedszkole zapewnia catering również dla niego. Można? Można. Rodzic nie musi się martwić, musi tylko wybrać odpowiadające mu przedszkole ale fakt, raczej prywatne.
Za to właśnie z przekąskami jest problem. Młody nie jadł obiadu bo wiedział, że jak wytrzyma to na podwieczorek będzie coś słodkiego (ciasto, drożdżówka etc.) a jeśli nawet owoc, to potem dostaje się... kanapkę z dżemem. Doszło do tego, że rodzice dają ser i "wędlinę" dla niego aby z tym panie robiły dla niego kanapkę.
Dodam, że czasem podjadałam dania z przedszkola gdy przynosiłam bo Młody nie zjadł. Mocno solone, z dużą ilością czosnku czy cebuli. Straszne. Ale wiele rodziców jest zadowolonych bo surówka jest:/
Młody teraz nosi swoją zupę do przedszkola - rodzice gotują a on chociaż zje.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
U nas za to dłużej się czeka do rejestracji żeby wyjąć kartę niż do lekarza. Ostatnio byłam to była przede mną jedna kobieta i czekałyśmy do rejestracji dobrą godzinę mimo że one siedziały tam we dwie i nic nie robią.

A najgorsze że podchodzę umówić się na wizytę, a w ręku miałam wydruk z usg, a ona do mnie "Ciążowa wizyta? Gratulacje" normalnie gdyby wzrok mógł zabijać to leżałaby trupem.
Współczuję takich sytuacji. Ale na pewno kiedyś ucieszysz się na taką "niepoważną" babeczkę

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Kiedyś też zazdrościłam, ale później przestałam jak popatrzyłam jak tacy ludzie zazwyczaj jedzą - nie muszą, więc nie zwracają uwagi na to co i jak jedzą mi nie przeszkadza, że muszę się zdrowo odżywiać, żeby schudnąć, nawet mi moje niejedzenie glutenu nie przeszkadzało (bo dla mnie to tylko na plus dla organizmu).

Przeszkadzają mi tylko moje problemy z tarczycą :/:/
Najgorsze kiedy możesz jeść wszystko i nie tyjesz ale nie masz ochoty jeść śmieciowego jedzenia Niestety szybko można z wagą zjechać gdy odstawia się niezdrowe jedzenie

Ja ogólnie staram się odstawić mięso i mleko (przynajmniej zwykłe mleko na rzecz chociażby tego z obniżoną zawartością laktozy), zwykły chleb z piekarni (staramy się robić swój albo po prostu nie jadam chleba), słodyczy, przekąski, chipsy etc. Wszelkie przyprawy typu kostki warzywne czy maggi - wszystko gotowe precz. No i wszystkie gotowe dania, paczkowane zupy - nie pamiętam kiedy to jadłam
Wszystko głównie ze względów zdrowotnych - kiepsko się czuję po w/w składnikach. Ale i tak jest po prostu zdrowiej

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-02-05 o 14:49
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:02   #4539
Iskra14
Zakorzenienie

Dot.: Jedna z nas w maju, już teraz ślubuje a reszta w głowie swe wizje buduje PM2016

Cytat:
Napisane przez Gubasia93 Pokaż wiadomość
Ja mialan umowiony termin do szpitala na 16.01. Dzwonie prawie codziennie dopytac sie kiedy mnie przyjma i slysze zeby zadzwonic po weekendzie / pozniej / jutro. Jak tam sie przejde i powiem co mysle, to mnie ochrona wyprowadzi pewnie.. :/ a czekalam bite pol roku !!!!
Właśnie mi przypomniałaś, że miałam zadzwonić czy jest mój wyniki z histopatologii. Dzisiaj już za późno, ale może jutro nie zapomnę
Stary 2015-02-05, 15:05   #4540
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ale spamujecie
zdycham dzisiaj, nie dość, że chora to jeszcze @
jeszcze wkurzyli mnie w US, mam ochotę ich tam pozabijać

Co do słodyczy u dzieci.
U nas w przedszkolu śniadanie przynoszą rodzice więc dają im co chcą. Mogę powiedzieć z obserwacji, że zdarzają się i drożdżówki i kanapki z szynką i papryką np. Codziennie mamy "zdrowy kącik" czyli po prostu dzieciaki jedzą owoce. Obiady mamy z cateringu i są raczej zdrowe. Na początku rodzice przynosili też takie deserki typu danonki ale zrezygnowaliśmy z tego bo też wcale zdrowe nie jest i też uzależnia. Na deser dostają jakiś owoc, placuszki czy ciasteczka robione u nas, wszystko zdrowe. Piją wodę, kompot, soczki ale nigdy nic gazowanego i sztucznie kolorowego. Co do jedzenia to moja mama o to dba bo dużo o tym czyta i sprzeciwnia się taiemu śmieciowemu jedzeniu
Macie swoje przedszkole?

Super pomysł z tym zdrowym kącikiem
Stary 2015-02-05, 15:05   #4541
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Co za baba

Mam wpis
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-05, 15:07   #4542
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Macie swoje przedszkole?

Super pomysł z tym zdrowym kącikiem
właściwie to Klub Dziecięcy i Punkt Przedszkolny ale szybciej mi się mówi (i pisze ) przedszkole
Stary 2015-02-05, 15:09   #4543
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wpis
No i git gratuluję

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
właściwie to Klub Dziecięcy i Punkt Przedszkolny ale szybciej mi się mówi (i pisze ) przedszkole
Nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, fajna sprawa
Stary 2015-02-05, 15:13   #4544
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Co za baba

Mam wpis
Nooo

Super
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:15   #4545
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
ale super!
Stary 2015-02-05, 15:18   #4546
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz fajnie

Nie dość, że praca z mamą to jeszcze własny biznes

Jak mnie dzisiaj głowa boli... Cały dzień przeleżałam, bo co wstanę to mi sie kręci w głowie i pulsuje jakby miała zaraz pęknąć A powinnam się uczyć na obronę, bo prawdopodobnie to już 17 lutego.
Promotorka i recenzent to największe szychy na moim wydziale i jak się zbłaźnię to sobie do końca życia nie wybaczę. Ale no nie mam siły

Macie jakiś pomysł na delikatną fryzurkę (do zrobienia w domu :P) na bal karnawałowy? Szukam inspiracji jakiejkolwiek, ale zupełnie nie mam na siebie pomysłu

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2015-02-05 o 15:20
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:22   #4547
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ale super Sama miałam takie marzenie.

Idę dzisiaj na wykład z reinkarnacji i medytacji Czekam juz miesiąc na to

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość

Macie jakiś pomysł na delikatną fryzurkę (do zrobienia w domu :P) na bal karnawałowy? Szukam inspiracji jakiejkolwiek, ale zupełnie nie mam na siebie pomysłu
Może warkocz dookoła głowy wplatany?
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:24   #4548
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie Działa na innych zasadach niż przedszkole jak się kiedyś orientowałam. Miałam myśl by się za to wziąć, zwłaszcza, że mam przyjaciółkę, która też siedzi w domu i mogłybyśmy coś razem otworzyć. Ale ja tam nie jestem odważna by coś otworzyć

Cytat:
Ale masz fajnie

Nie dość, że praca z mamą to jeszcze własny biznes

Jak mnie dzisiaj głowa boli... Cały dzień przeleżałam, bo co wstanę to mi sie kręci w głowie i pulsuje jakby miała zaraz pęknąć A powinnam się uczyć na obronę, bo prawdopodobnie to już 17 lutego.
Promotorka i recenzent to największe szychy na moim wydziale i jak się zbłaźnię to sobie do końca życia nie wybaczę. Ale no nie mam siły

Nie masz problemów z ciśnieniem?

Prosta fryzura? Zależy na jakich włosach Na moich zawsze sprawdza się nawinięcie na wałki a potem ich puszczenie swobodnie bądź lekkie upięcie w nieładzie z jakimś warkoczem czy czymś Inspiracji czasem szukałam w necie, tam zawsze się jakiś filmik znajdzie
Stary 2015-02-05, 15:27   #4549
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

ja poki co nawet nie mam pojecia jaka fryzure chce na slub

ale lecicie z tym watkiem, nie idzie byc na biezaco
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-05, 15:29   #4550
Sophie24
Zakorzenienie

Coś dla studentek Obyście Wy tak nie miały
http://kwejk.pl/obrazek/2230875/sesja.html

Chyba poszperam za sukniami ślubnymi, a co:P
Stary 2015-02-05, 15:34   #4551
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

mail napisany, podziekowalam za wspolprace przez dzisiejsze zachowanie. tak wiec szukam dalej
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:36   #4552
Konto usunięte

mi na fb wyskoczylo
Zobaczcie, które suknie były najpopularniejsze w 2014 roku.
http://twojasuknia.pl/…/najpopularniejsze-suknie-slubne-w-…/
Panny Młode 2015 zapraszamy do oglądania najnowszych kolekcji
http://twojasuknia.pl/suknie-slubne/2015

i przegladam znow
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:37   #4553
fioleciasto
Zakorzenienie

jestem już

z cytologią wszystko ok, ale mam miec zamrażaną nadżerkę za 3stówy... Już ostatnio o tym mówił.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:40   #4554
DontSaySorry
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5010859 9]mail napisany, podziekowalam za wspolprace przez dzisiejsze zachowanie. tak wiec szukam dalej [/QUOTE]

Ciekawe czy kobieta przeprosi za tę sytuację i zachowa twarz...

Lolusl, warkocze to mi się jakoś zbyt swojsko kojarzą
Stary 2015-02-05, 15:42   #4555
Cherry_Muffin
nibyżona

dzizas, mnie tez glowa kreci i nos boli.
zrobilam slodkie omlety

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 15:43   #4556
Konto usunięte

ja od rana marudna i na kacu
Stary 2015-02-05, 15:45   #4557
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Ciekawe czy kobieta przeprosi za tę sytuację i zachowa twarz...

Lolusl, warkocze to mi się jakoś zbyt swojsko kojarzą
tez jestem ciekawa, nie wiem sama, kurcze do tej pory serio z nia kontakt byl najlepszy z tych wszystkich menadzerow sal;/
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-05, 15:47   #4558
Sophie24
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;50108622]mi na fb wyskoczylo
Zobaczcie, które suknie były najpopularniejsze w 2014 roku.
http://twojasuknia.pl/…/najpopularniejsze-suknie-slubne-w-…/
Panny Młode 2015 zapraszamy do oglądania najnowszych kolekcji
http://twojasuknia.pl/suknie-slubne/2015

i przegladam znow[/QUOTE]
Jakoś żadna z tych najpopularniejszych nie powala Pierwsza jest jeszcze dość ładna Nie wspomnę o tej z piękną panią, projekt kogoś na B:P
A mi się spodobała suknia Zienia (tyle o ile w ogóle da się coś tam zobaczyć, zdjęcie kiepskie). Ale normalnie jego suknie to tragedia jeśli o wykonanie chodzi, jakby się zaraz miało rozpaść. Ja bym w życiu za takie coś nie dała tyle kasy, to już lepiej coś z projektantów w White Ever wybrać i tam zapłacić.

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
jestem już

z cytologią wszystko ok, ale mam miec zamrażaną nadżerkę za 3stówy... Już ostatnio o tym mówił.
No to wydatek ładny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_8074.jpg (98,6 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-02-05, 15:47   #4559
Iskra14
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;5010873 2]tez jestem ciekawa, nie wiem sama, kurcze do tej pory serio z nia kontakt byl najlepszy z tych wszystkich menadzerow sal;/[/QUOTE]

No cóż może się jeszcze jakoś zrehabilituje kto wie
Stary 2015-02-05, 15:48   #4560
Lilly Greace
Dostojna peema.

Jeju, ale fajnie, tż napisał mi właśnie, że jedzie z pracy do Berlina na kilka dni (do pracy, no ale i zwiedzi), zazdroszczę mu!

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości