![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Ewcik daję Ci czas na urodzenie do końca tyg
![]() Ewa, Paulina śliczne córcie ![]() Ewa u nas rolę otulacza pełnią duże pieluszki flanelowe. Położne w szpitalu tak owijały. U nas mała po szpitalu spała jak anioł do 21.30. Potem obudziłam na karmienie i do 2.45 "kwękała" wydawała dźwięki typu e, ee, eeeee . Chyba jakaś forma rozmowy to miała być. Myślałam, że , może brzuszek boli, ale chyba nie, bo ładnie je i kupy ok. Położna u mnie w poniedziałek będzie. Madzia ja dzisiaj z Małą sama, TZ w pracy ![]() U nas trochę piersi, ale mam wrażenie, że się nie najada bo za półtorej godziny chce znowu... jak nie pierś to butla z moim i wtedy potrafi 90 ml wtrąbić ![]() Teraz zasypia i ja mam zamiar sie zdrzemnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziś na forum same zombie mamy, ja też się dołączam, po ciężkiej nocce.
Mała miała biegunkę, co oznacza, że to przeze mnie, i że jednak ona coś ode mnie z cycków wypija, a sądząc po biegunce... nie mało. Potem się wierciła i pochlipywała co chwilę robiąc dzięcioła, więc mój M wykoncypował, że znów ją trzeba nakarmić, bo jej się jeść chce, ja jednak na twardziela, że nie. Wzięłam ją do łóżka i masowałam brzuszek chyba z godzinę. Zaczęła się wyciszać i o 3 zasnęła z pomocą smoczka i masowania. spała do 9, ale ruszała się i kwiliła już od 7mej. Generalnie przerąbane, jak się nie wie, co dziecku dolega:/ Teraz zjadła i śpi. Na razie nie daję jej piersi... nie wiem, co tam jeszcze może być, co mogło jej zaszkodzić. Może po południu podam. Mąż śpi. Wojował z nią do 2 w nocy, więc się nie dziwię. Niech się zregeneruje. Babeczki jeszcze w dwupaku....dobrze, że to wszystko czytacie, wiecie już, że nie jest łatwo, ale i tak warto! |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
85jjaa- współczuje, mnie też bolało
![]() Agata- coś w tym jest może to twój organizm mówi śpij, wypoczywaj, bo jak urodzisz to żegnaj przespana nocy ![]() Olcia- intensywny weekend cie czeka, serdeczne życzenia dla brata na nowej drodze życia ,a ty dobrze się baw ale nie przemęczaj Daria- ja też piję takie mleko, ale pani doktor nie kazała mi rezygnować z mleka ani z nabiału, bo powiedziała że to nie jest spowodowane nabiałem który jem, tylko ogólnie składem mleka w którym jest laktoza, bo tak samo mają z tym problem dzieci karmione mm , tylko takim dzieciaczkom jest trudniej niż przy kp. Rezygnujesz z nabiału dopiero jak dziecko ma skazę na buzi lub ciałku i wtedy wiesz że to przez twój nabiał martula super że już w domku ![]() ewcik- fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zakorzenienie
|
Witam w swiecie zombie... albo ja kogks zabije albo niech ktos zabije mnie... czuje ze umre zaraz...
Spalam w nocy 2h... trzecia noc juz mam taka... padam z wycienczenia... ![]() Nati ciagle na cycu i marudna... ale to chyba przez to, ze jednak zlapala katar... ![]() ![]() ![]() Tule wszystkie zombiakowe mamusie i te w dwupakach.. ![]() ![]() Jeszcze pytanie do mam dokarmiajacych/karmiacych mm... jakie mleko podajecie??
![]() Zuzka - ur. 19.11.2009 ![]() Julcia - ![]() II - 22.05.2014 ![]() Natalka - 28.01.2015 ![]() 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2015-02-13 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=buu007;50225770]Hej
Tuti,mala kurcze wspolczuje wam nieprzespanych nocek Martula ![]() Oby dzieciaczki ladniej spaly i wam daly sie wyspac Ewcik ooo cos sie zaczyna ![]() A u mnie od wczoraj leci jakas mega wodnista wydzielina,co wstane to mi po nogach leci a tyle tego ze sie przebierac trzeba Alunia to kciuki za ktg Asia super ze juz do domku wracacie ![]() Duszona daj znac ze szpitala,co i jak ![]() Buu lepiej jedz do szpitala bo to na pewno wody sa. Tez tak mialam, najpierw wydzielina sie troche zmienila a potem zaczely te wody uciekac.
#4536 |
Zakorzenienie
|
Meire... współczuję:/
Ja Bebilon comfort 1 antykolkowe. Kurde, cycki mi przed chwilą wyraźnie przybrały.... cuda jakies? |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko bo jestem poza domem. Duszona jest pod oksy ma mało wód i dojrzałe łożysko. Skurcze są bolesne, piszą się tak na 80. Jak będę w domu napisze dokładniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny,ja faktycznie mam wysokie to ciśnienie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Zakorzenienie
|
meire oj biedna
![]() staraj sie chociaz chwile zdrzemnac.. duszona uuu dzieje sie.. trzymam ![]()
#4540 |
Rozeznanie
|
duszona trzymam kciuki
![]() ![]()
#4541 |
Zakorzenienie
|
Ala uspokuj sie, usiadz i za chwile zmierz jeszcze raz na spokojnie
#4542 |
Zakorzenienie
|
![]() kurcze myslicie? martula no sama nie wiem bo nie bylo tego duzo,i tylko rano i na wieczor,teraz nic sie nie dzieje wygladalo jak przezroczysta wydzielina bo jednak sluzowate to bylo,i dlatego nie jestem pewna co to bylo ![]() kurde sama nie wiem dzidzie od rana czuje,brzuch troche nie boli ale mniej niz wczoraj aaaj :/ Olcia dziekujemy za wiesci od duszonej jej to ona moze juz dzis Adulke tulic ![]() az jej troche zazdroszcze,bo jak tu tydzien czekac bez badania zadnego ![]() aggo dziekuje ![]() i kciuki za ktg ojj mamuski wszystkie oby dzieciaczki dla was laskawsze byly meire duzo zdrowka dla was ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Alunia tez mysle ze trzeba sprobowac sie uspokoic,i zmierzyc drugi raz ale chyba nie mialas wczesnije problemow z cisnieniem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Zakorzenienie
|
Mąż ogarnął chatę a ja sama siebie i sypialnie hehe. Mam 2 rozstępy. Odkryłam je właśnie bo brzucha nie ma i mam dostęp haha ale są małe
Pod brzuchem były więc ich nie Widziałam. Kupę mi się chce Walne pewnie jak położna przyjdzie, a to się wiąże z prysznicem wiec trochę na mnie poczeka hehe. Mogłaby juz być bo chce mu się spać. Dałabym młodemu cyca i hej do spania. Za 6 godz zdjęcie szwów. Umrę se stresu. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Była położna. Głupia baba taka wszechwiedzaca. Pytam o hemoroida to mi mówi; tak pani ze parla, że Wyszedł? Buahahaha żenada coś tam pogadala mądrego ale generalnie myślałam E M ja wywali. Dobrze ze nie ściąga mi szwów!
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za Duszoną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Wtajemniczenie
|
Duszona kciukasy
![]() Dziewczyny,ale ja spokojna jestem ![]() Emdzik jak u Ciebie było z tym ciśnieniem? Przy jakim miałaś ewentualnie się zgłosić do szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Zakorzenienie
|
Ala no przy dolnym 100 mialam od razu do szpitala jechac
#4547 |
Wtajemniczenie
|
No i zmierzyłam po pół godzinie dalszego leżenia i 156/96
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Emdzik, to w sumie tak jak u mnie. A czy potrzeba skierowanie do szpitala? |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Aga co za polozna
![]() kciuki za sciaganie szwow,zeby nie bolalo i ulge przynioslo Alunia nie wiem co poradzic,bo ja sie na tym cisnieniu nie znam zwyczajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Meire- ja dokarmiam bebilonem 1.
Buu- mi tez sie wydaje, ze moze to wody Ci sie saczyly Duszona- w takim razie kciuki! Trzymaj sie tam! ![]() Alunia- lyknjj dopegyt i wtedy zobacz. Ja w sumie kilka godzin spalam a i tak niewyspana jestem. W ogole jeszcze z lozka nie wstalam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4550 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze szybciej pojdzie. Caly czas mam brazowy sluz i bole. Nieregularne bo co 40, 28, 16 minut ale patrze ze sa coraz czestsze
Duszona trzymam kciuki Buu jak uwazasz ze to nie wymaga konsultacji to nic nie rob ale ja bym chociaz dryndla do poloznej Alunia tak samo Ty. Ja to panikara jestem i bym jechala czy chociaz dzw.
![]() |
#4551 |
Rozeznanie
|
Tu odpisuje buu bo mi sie kasa na tel skończyła. Mi tez nie leciało dużo, taj jakbym popuszczala co jakiś czas i na początku tez taki śluz bardziej, a potem coraz cześciej mi leciało. Maja taki słodkawy zapach te wody. Moim zdaniem to raczej na pewno wody.
#4552 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak mała po karmieniu z butli moim mlekiem zostawi np. 20 ml w butli i po kolejnym 20 ml to mogę te ilości pozostałe zlać i razem przechowywać? Czy to do wylania wtedy te pozostałości?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Wtajemniczenie
|
Ewcik,rany to już akcja
![]() Ja jadę do szpitala na KTG jakby coś się działo to poproszę jeszcze tam o zmierzenie ciśnienia. Na razie nie panikuje bo dolna nie skacze ponad 100. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odciagnelam znowu mleko... Jest więcej niż rano... Mala za to przynajmniej 90ml na raz wciąga wiec trzeba laktację podkręcić. Wole mieć zapas w lodowce niż ja dokarmiać mm
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
LUI:
może w plikach z grupy fb o kp znajdziesz odp. https://www.facebook.com/groups/grup...piersia/files/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Lui a to Twoje mleko czy sztuczne? Bo jak Twoje to spoko zlac można a sztuczne po godzinie od przyrządzenia trzeba wylac
#4557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cukier od jakiegoś czasu rano nie przekracza 65-70, więc mogę przyjąć jak któraś ma za dużo ![]() Mi podczas ktg mierzyli ciśnienie na początku i pod koniec, myślałam, że tak robią wszędzie. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymula przybrał do 2860 ![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi...
![]() Ale chyba sie wstrzymam z zakupem jeszcze sztucznego... bo dopoki nie mam w domu to wiem ze MUSZE cyca dac... a tak to pewnie bym sie szybciej poddala... ![]() Duszona, Alunia... kciuki.. ![]() Buu.. ja sie na wodach nie znam bo dwa razy mnie zalalo w szpitalu... od razu wszystko poszlo bo pecherz pekl.. ![]() ![]() A ja madra sobie bluzke wysuszylam suszarka bo mi mleko przelecialo z muszli... iiii.... tak rozgrzalam cycki ze mi zaraz eksploduja od mleka... ![]() I chcialam sie zdrzemnac skoro Mala odsypia noc... i taka d.u.p.a... z moimi kotami sie nie da... ![]()
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaką wagę masz? Bo może to jednak przydatny zakup, z tego co czytam... Z położną to ehh szkoda... Ja myślałam, że do mnie będzie przychodziła inna niż, co u gin obsługuje. Ale zagadałam z nią i powiedziała, że nie ma problemu, żeby się zamieniły z koleżanką (tak to się dzielą rejonem). Dla mnie to komfort, bo to konkretna babka, z super podejściem. Chodziliśmy do niej na spotkania edukacyjne ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- MEIRE- to chyba dobrze, że udaje Ci się tyle mrozić, bo w razie czego masz zapas ![]() a z tym mm na wszelki wypadek... to nie wiem sama. Mam właśnie taką myśl, jak Ty, że jak nie mam, to będę MUSIEĆ próbować dalej kp i może pójdzie jakoś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.