|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
ale jak tu z niego nie korzystac. Wazne ze jest wszystko prawidlowo ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Pasztetnik a ty robilas jakies badania aby znalesc powod # masz cos na podtrzymanie?
|
|
|
#4532 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() My juz tez nie śpimy. Młoda ma paskudny kaszel zaraziła się od Tymona. Ogarnę śniadanko i idę do apteki po jakiś syropek ![]() Mnie dziś strasznie boli podbrzusze i śluz jest taki dziwny. Właśnie zastanawiam się czy to nie infekcja jakaś Miłego dnia dla was i dużo słoneczka 🌞🌞🌞 No i oczywiście kciuki za wizytujace
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Pasztetnik mi lekarz mowil, ze wydzielina moze byc rozna i moze byc jej duzo, nie schizuj i nie czytaj na necie. ![]() Mariolaw masz racje internet to zuo. |
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale juz chce lipiec aby bylo cieplo aby mozna bylo wychodzic w sukienkach letnich klapeczkach mmm , lato ,lato
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Zaliczka no tak średnio zrozumiałam Twój opis, bo ja to taka lewa z szydełkowania Mniej więcej wiem o co chodzi. Zawsze ze szczegółami problem. Mnie się podoba ten kocyk http://www.garnstudio.com/lang/pl/pa...d=3878&lang=plale to na drutach jest ryżem robione tylko największy szkopuł jest taki, że strasznie drogo wychodzi taka gruba włóczka a cienką już nie ten efekt ![]() Dziewczyny zastanawiam sie czy dzwonić dzisiaj do gina, bo w nocy znowu było plamienie i teraz odrobinę. CO ja mam w takich nerwach żyć do następnego czwartku??
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Wrr usunęło mi się wszystko :-/
Pasztetnik ja mam mleczną wydzielinę, jak masz globulki to powinno być ok ![]() Agatko ja też bym chciała już lato, wychodzić z domu i zakładać tylko buty i teraz będzie czas sukieneczek bo w krótkie spodenki się nie wcisnę![]() Eh nie chcę mi się wstawać z łóżka, jakiś brak sił mnie dopada |
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
Mala ja bym probowala zadzwonic a jezeli on nue zareaguje to na IP.
|
|
#4538 |
|
wkręcona :)
|
Hej! Jaka piękna pogoda! zabieram się za pranie dziś
Siedzę w domu a nawet posprzątać mi się nie chce... masakra.... Mala zadzwoń! nic cię to nie kosztuje.... a jeśli stwierdzi, że nie da rady wcześniej cię przyjąć to pojedziesz na ip... przecież nie będziesz się stresować aż do przyszłego czwartku Chociaż ja wiem, że wszystko jest oki![]() Piękny ten kocyk który wkleiłaś... tylko sama włóczka 100 zł?? i kto by mi to zrobił.... ja na drutach umiem podstawowe wzory i tyle...
|
#4539 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Baaaardzo dziękuję za słowa wsparcia!! To bardzo dużo dla mnie znaczy
Amelie lekarz powiedział, że nie usuwa się drugiego płodu, że on sam się wchłonie...też nie jestem jakąś specjalistką w tej dziedzinie...pozostaje mi wierzyć lekarzom, że martwe dzieciątko nie zagrozi temu zdrowemu... Te "wchłonięcia jednego przez drugiego" to myślę, że się mogą zdarzyć gdy dziecko umierając byłoby większe...a przynajmniej w to wierzę... Co do poronienia, to myślę, że tak jak jedna z Was pisała (przepraszam, nie pamiętam kto), przez to, że ciąża się nie zakończyła całkowicie no i może dlatego, że dzieci miały jedno łożysko nie miałam objawów. Dlatego Kochane nie martwcie się, z tego co wiem, to nie spotkałam kobiety, która by nie miała ostrego bólu brzucha i krwawienia przy poronieniu ciąży pojedynczej... Bardzo się martwię i boję, bo w poniedziałek jadę na USG genetyczne do takiego specjalisty od ciąż bliźniaczych, mieliśmy już dawno tą wizytę zaklepaną, przed tą sytuacją... ale mimo to chcemy jechać, żeby dowiedzieć się specjalisty co i jak w takim przypadku. Strasznie się boję, bo się naczytałam :/// Mam nadzieję, że usłyszę mocne bicie serduszka mojego dzidziusia i będzie zdrowe...
|
|
#4540 | |
|
|
Cytat:
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ubieranie siebie jeszcze zniose ale ubrac siebie i dzieci to juz duzo roboty![]() Mala tez myske zadzwon spytaj ![]() Hej wam u nas dzis pieknie i cieplo a jutro juz ma byc podobno brzydko
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Mala zadzwon do tego gina, nic nie tracisz.
Amelia - nie czytaj nic na necie!!! powiklania zdarzaja sie bardzo bardzo rzadko, dzidzius na pewno miewa sie dobrze
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko właśnie te grube włóczki są koszmarnie drogie i krótkieZADZWONIŁAM do mojego doktorka i kazał przyjechać dziś 16-17 h uff... Boże drogi mam nadzieję, że wszystko ok. Trzymajcie kciuki za mnie i moje maleństwo
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia - napewno zobaczysz bijące serduszko
![]() Mala - kciuki na wizycie, myślę, że to poprostu jeszcze się oczyszcza i że wszystko w porządku, ale dla spokoju ducha sama też bym wolała sprawdzić ![]() a ja znalazłam w sobie siłę i się biorę ostro za sprzątanie ![]()
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia wiem z doświadczenia żeby nie czytać internetu szukając problemów zdrowotnych. Wiem, ze to trudno, ale nie czytaj kochana, bo się stresujesz niepotrzebnie
Ja z tego co wiele razy słyszałam po poronieniu jednego z bliźniąt jednojajowych drugie ma lepsze warunki na rozwój i rodzi się zdrowe jak rybka. Teraz wszystkie składniki odżywcze idą do tej dzidzi która została z Tobą i tlen i krew. Także jakby to okrutnie nie zabrzmiało może to szczęście w nieszczęściu. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i sie uspokoisz
|
#4546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
No ja już mam dość tych nerwów. Najgorzej jak leci ze mnie to mnie to stresuje bardzo i takie pobolewanie brzucha. Widzę, ze dobrze trafiłam z lekarzem. Nie olał mnie tylko kazał przyjechać, żeby zobaczyć co sie tam dzieje jak to powiedział. A Ty masz tak cały dzień plamienie czy np o jakieś porze dnia? Bo ja wczoraj spokój a w nocy wstałam siku i znowu plamienie i w kiblu czerwono, w poprzednie dni to najczęściej tylko rano a później już nie. JAk mnie to wkur..... wrrrrr....
|
#4548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś z kolei od rana plamię ale w nocy wstawałam dużo do małej i jeszcze wieczorem się z mężem poklocilam :/
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde niech już będzie 16 h bo zejdę na zawał w końcu
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze ze sie udalo z ginem na pewno bedize wszytko dobrze |
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam od czasu do czasu taką wydzielinę jak budyń waniliowy ![]() a w ogóle jaką wczoraj miałam akcję w pracy...potem się poryczałam, bo ja wrażliwa istota jestem ![]() Co pół roku muszę zanosić sprawozdanie do takiego profesora z moich dokonań w ostatnim czasie, on jakby koordynuje moją pracę, ale tak bardziej z zewnątrz, na co dzień nadzoruje mnie kto inny. Koleś pogratulował mi tego, że wyszłam za mąż (szybki ma zapłon, bo mężatką jestem już od półtora roku i w poprzednich sprawozdaniach też miałam już nazwisko męża), grzecznie podziękowałam i czekałam aż zacznie mówić uwagi o pracy. Na pracę rzucił tylko okiem zapytał czy wszystko ok, ja mówię, że idzie planowo, a on na to: "Ale wie Pani...ja Pani tak szczerze doradzę, żeby teraz broń Boże nie zachodzić w ciążę. Ja wiem, że jak człowiek młody to buzują hormony i co spódniczka podleci to by się chciało to i owo, ale trzeba się powstrzymać. Bo ja potem widzę jak te doktorantki chodzą i niańczą te swoje dzieciaki, tak się nie da pracować. Także rozumiemy się - ciąża po napisanym doktoracie, tak?" Co za stary dziad! Gdybyś człowieku wiedział...sobie pomyślałam, to byś może zamknął tą jadaczkę. Ale w pracy nikt jeszcze nie wie, więc wszystko przemilczałam, pożegnałam się i wyszłam. Jakim prawem on mi mówi kiedy ja mam mieć dzieci, a kiedy nie? Ja mu w spodnie nie zaglądam, a założę się, że stary pryk na pewno miał swoje dzieciaki jeszcze na studiach, a innym każe mieć po 30tce. Nie wiem czy Was też to spotyka, ale ja mam 27 lat i czuję się jak dojrzała kobieta, a nie jak licealistka. A wszyscy dookoła traktują mnie jak dziecko i uważają, że własne dzieci to po 30tce najwcześniej, a teraz to albo wpadka, albo jestem nienormalna. Boże, ludzie,przecież ja nie mam nastu lat.... Nie pomyślą, że może ja nie chcę mieć 1dziecka, tylko kilkoro, a potem to już będą zakrawać o Downa jak będę miała pod 40lat, albo że jak sobie pomyślę o dobra mam 30 lat zajdę sobie w ciążę - to niekoniecznie to tak szybko się uda. To nie sklep, my i tak czekaliśmy na dziecko ponad rok. Naprawdę nauczyłam się przez ten czas cierpliwości. Przepraszam, że takie wypracowanie tu Wam napisałam, ale po prostu strasznie jestem wkurzona na tą całą sytuację. Myślałam, że mnie to nie spotka, a tu proszę. Edytowane przez su$ka Czas edycji: 2015-03-25 o 11:46 |
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Suska co za bezczelny dziad!! Kurde teraz pracodawcy myślą, że można im wszystko. Włażą z buciorami w prywatne życie i najchętniej sami by kupili USG i robili co miesiąc pracownicom albo jako dodatek do pensji dawali tabletki antykoncepcyjne. Z jednej pensji często nie da rady wyżyć i kobieta musi iść do pracy a zresztą ma prawo się rozwijać więc kto ma rodzić te dzieci jak pracodawcy tak utrudniają? Chore to jest. Taki stary dziad to pewnie ma przekonanie, że miejsce kobiety jest przy garach więc gdzie sie pcha taka jedna z drugą eh Na szczęście wymierają te dinozaury, które tak myślą i jak syn mądry to nie przejmuje po tatusiu takich mądrości życiowych z epoki kamienia łupanego. Główka do góry. Nikt Ci nie ma prawa mówić kiedy masz mieć dzieci, bo później faktycznie czesto gęsto jest problem
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Ale świnia. Znając mnie to pewnie bym to pięknie skwitowała no ale skoro to jeszcze tajemnica. ..
|
#4554 |
|
Rozeznanie
|
Suska,
Ale wredny fiut! niech spada dziad na Marsa i swojego rozporka pilnuje. A ty się nie przejmuj Mała, Kciuki za wizytę ✊✊ A moja młoda coraz bardziej chora |
|
|
|
#4555 | |
|
|
Cytat:
największa panikara z forum pisze innej zeby nie czytała internetu bo to zuo
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4557 |
|
|
Mala widzisz! warto było zadzwonić
Będziesz spokojniejsza może juz zniknął krwiak i będziesz mogła już wyjść na inny spacer niż w oknie![]() Malinowa bądź tak miła i podziel się tą energią na sprzatanie?? Mi ni cholery się nic nie chce i póki co sprzątam tylko codzienne brudy a święta tuż, tuż...su$ka co za stary dupek!!! no jeszcze tego brakowało, żeby obcy facet decydował o tym kiedy ty dzieci będziesz miał... no bezczelny naprawdę... ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- No wiadomka , ze innym doradzamy a same popełniamy te błedy... ale tak mnie ta sytuacja jakoś rozbawiła Amelka tylko ty sie na mnie nie obrażaj
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie dziada szowinistę starego na studiach chyba od zasobów ludzkich był i tak terroryzował dziewczyny, ze szok i jeszcze te jego głupie żarciki na temat kobiet i opinie na temat kariery zawodowej kobiet wrrrrr...
Palant i tępak. Nic więcej
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Mala
![]() Suska co za dziad ![]() Em zdrowia dla coreczki Amelia Twoj dziec ma sie na pewno dobrze. jaka piekna pogoda
|
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
suska - o rany ale burak. w ryj dziadowi dać jak nic.
eh dlatego też cieszę się, że będę mieszkać w Niemczech tam przynajmniej jest normalne podejście.natalitka - chętnie się podzielę, sprzątam, pranie robiłam, składałam, teraz prasuje i jeszcze mam energię , niesamowite myślałam, że się szybciej skończy a tu taki power jeszcze na obiadek zrobię makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.

Teraz znow czuje od paru dni klucie w kroczu zwiazane z rozrastaniem macicy, moze tez znow mi jakie naczynka pekaja co jakis czas i zabarwiaja ... Mialam w tej ciazy tez okres w terminie wiec w sumie nic mnie nie zdziwi, grunt ze na usg wszystko ok. 
ale jak tu z niego nie korzystac. 

zaraziła się od Tymona. Ogarnę śniadanko i idę do apteki po jakiś syropek

05.07.2008 

niech spada dziad na Marsa i swojego rozporka pilnuje. A ty się nie przejmuj 
Palant i tępak. Nic więcej