|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Cytat:
Nahaftalam sie za wszystkie ciaze swiata i teraz czas na relax ![]() Cytat:
My tak samo, bedzie stalo w sypialni. Cytat:
Z gory dzieki Cytat:
Oby po porodzie poszły won ![]() Mi tez rybka w brzuszku plywa od wczoraj co chwila, coraz czesciej
|
|
#4532 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Widzę w ciąży, jak bardzo się zmieniają wymagania skóry, musiałam odstawić większość toników i kremów, które do tej pory sprawowały się idealnie - aktualnie moja twarz ma fazę na produkty nivea Składy koszmarne, no ale przecież nie będę na siłę w siebie wmuszać coś niby lepszego, a po czym chodzę czerwona, wypryszczona, swędząca![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to mama jednak miala czuja podswiadomie z niebeskim spiworkiem Cytat:
gratulacje |
||
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki..nie miałam ost weny na czytanie i pisanie...padnięta jestem przez pracę, niby tylko 6 godzin ale potem nic się nie chce...i bóle głowy ost mnie męczą :-( Byłam wczoraj u gin po receptę, bo luteina mi się kończy i zdziwił się wielkością mojego brzucha, że niby duży jak na ten tyd:-P
Przepraszam, że zdjęcie przekręcone ale przez Tel wysylam
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-04-30 o 11:19 |
|
|
|
#4535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tylko odstawiłam właśnie wszystko z wit, A i staram się ograniczyć konserwanty i te różne świństwa ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() mam podobny hehe
|
|
|
#4536 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#4537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze wątróbki nie tykam
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja wątróbki nie lubię
Podobnie z tatarem na przykład, więc odstawienie takich rzeczy problemem nie było
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
mi njagorzej pozbyc sie z diety chipsow i slodyczy :/
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chipsów nie jem mimo, że Przed ciążą uwielbiałam...ale wczoraj mnie naszło kupiłam malutka paczkę ale potem miałam taką zgaga ze prędko nie zjem
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za chipsami nie przepadam ale nie mogę przezyć dnia bez słodyczy mogę zjeśc całą czekoladę na raz
|
|
#4543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie od chipsów odrzuciło. Odkąd jestem w ciąży kupiłam sobie może z 2-3 paczki i żadnej nie zjadłam do końca. Wszystkie oddałam siostrze. Za to słodycze mogłabym jeść kilogramami. A przed ciążą uwielbiałam chipsy, a ciasteczka czy czekolada mogła stać tygodniami. Malinowa, Amelie - gratuluję synków. Ja dzisiaj idę na USG. Z nerwów wstałam o 7.30, co się u mnie raczej nie zdarza. Jeszcze z 3 godziny do zobaczenia dzidzi. Może też się już dowiem na 100% jaka płeć?
|
|
#4545 |
|
wkręcona :)
|
Cześć Laski!!
Piszecie jak nawiedzone ![]() Ja też słyszałam, ze kieliszek wina można wypić... ale jakoś nie próbowałam bo mam wizję pijanego dzieciątka w brzuchu ![]() Witam nową mamuśkę i gratuluję udanych wizyt!!Ewlina sliczny brzuszek większy niż mój a termin mamy podobny
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Laptop mi siadł, a przez tel ciężko
no i ta praca, mniej czasu Gratuluję chłopaków, ja wizyta za 1,5 tyg zobaczymy czy moja dzidzia się ujawni Nadal ruchów nie czuje, wiec im bliżej usg tym większy stres...Zapisałam nas tez do szkoły rodzenia, zaczynamy od lipca
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie, z tą szkoła rodzenia, u mnie to w ogóle chyba nie ma...
|
|
|
#4548 | |
|
Rozeznanie
|
Malinowa, Amelie Gratulacje chłopczyków!
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- My zaczynamy pod koniec czerwca, już się nie mogę doczekać, fajnie będzie spotkać inne mamusie na żywo, zawsze jakaś integracja, a my lubimy poznawać nowych ludzi Ciekawe,czy kogoś znajomego się zobaczy )
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Szkołę rodzenia to wam zaproponował lekarz czy szukałyście na własną rękę ? Wiem że u mnie jest jedna przy szpitalu a reszta chyba prywatnie działa. Wolałabym tę za darmo jednak bo nie wiem czy będę miała czas regularnie chodzić.
Dzisiaj mnie Tż z rana uraczył " komplementem " że mam słodkie rozstępy na brzuchu i udach . Szczerze mówiąc wolałabym o tym nie wiedzieć bo do tej pory ich nie zauważałam a teraz mi przeszkadzają.
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusie
Blindness Daj znać po wizycie ![]() A my kupiliśmy krawat i już wszystko mamy. uff .. Z głowy. Jeszcze w sobotę na makijaż próbny, w niedziele paznokcie, wtorek fryzura probna. Aktywnie cały czas hehe
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-04-30 o 14:09 |
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam więcej włochów na ciele. Taki gorylek się ze mnie robi. Myślę, że to od hormonów dzięki którym dzidzi urósł meszek a później się unormuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wtyki będą.Ale co teraz CI się pojawiły rozstępy czy już miałaś przed ciążą? Smarujesz czymś? W ogóle dopiero teraz zobaczyłam na ten link ze smarowidłami na rozstępy i kurde chyba przestanę używać Palmersa. Mam tę oliwkę BabyDream i super nawilża. Tylko jest upierdliwa w stosowaniu, ale widocznie lepsza ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- A co do % to teściowa piła lampkę wina dziennie i mówi, że najwyraźniej organizm potrzebował bo tak miała ochotę. JAk się czasami kłócę z mężem to sobie myślę "No i wychodzi, wychodzi to winko w życiu płodowym"
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no uważam ze dopóki nie udowodnia na kilku dużych badaniach ze alko nie szkodzi to będzie można to rozważać. Aczkolwiek czy ten kieliszek wina naprawdę jest taki zachwycający? Nie :p
|
|
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to bym nie mogła pić wina w ciąży..już po kawie mam wyrzuty sumienia ![]() Tez używam babydream oliwki tylko nie chce mi się czekać aż się wchłonie polecę po weekendzie po babydream balsamik bo też fajny i teraz jeszcze nowość weszła krem do masażu.
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
hej, znowu nie udalo mi sie nadrobic, nie mam kiedy, postaram sie wieczorem.
Dziewczyny jestem załamana dzis mialam test obciążenia glukozy... powiem tylko tyle słodycze jem w kolosalnych ilosciach. w ciagu 2 tyg juz przytylam 2 kg a w sumie chyba z 5 a wyniki sa takie :Glukoza na czczo 68 !!!!!!!!! norma od 70 po 1 h 75g glukozy - 87 !! norma do 180 po 2 h - 67 !!!! Dziewczyny co sie dzieje ze mna ? na ostatnich badaniach na czczo mialam 84 ![]() w ciazy z Ala po 2 h mialam 122... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-04-30 o 15:20 |
|
|
|
#4556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam pojęcia co to za skoki glukozy ...ale też w sumie przytyłam 5 kg...
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Izabela to jest taki test , gdzie pije sie glukoze. na czczo mialam 68 a po wypiciu szklanki meega slodkiego roztworu ( az mnie na wymioty bralo) wzroslo tylko do 87..
|
|
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
wiem,wiem że taki test ale jeszcze go nie miałam i nie wiem dokładnie ile powinna wynosić...
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras sie na tym zna??? wpadne w panike zaraz.
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam nie mam problemu z alkoholem, chociaż nie powiem lubiłam sobie wypić jakieś dobre wino od czasu do czasu .Tym bardziej że Tż pracuje w hurtowni alkoholu to zawsze coś tam w domu stoi ale teraz mnie zupełnie nie ciągnie ,chociaż jak przyniesie do domu jakieś nowe piwo smakowe to czasami wezmę łyka z ciekawości.Palić nigdy nie paliłam, oduczyłam też Tż.Mogę się jedynie przyznać do jedzenia fety i picia coli zero ale myślę że nie ma to jakiegoś większego wpływu na dziecko.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Bedziemy mieli CHLOPCA
Z gory dzieki
Ale tą dziewczynę mi się ciężko ogląda, ma bardzo drażniący mnie głos niestety. A szkoda, bo jest przesympatyczna.
Oby po porodzie poszły won 

mogę zjeśc całą czekoladę na raz
. Szczerze mówiąc wolałabym o tym nie wiedzieć bo do tej pory ich nie zauważałam a teraz mi przeszkadzają.
Daj znać po wizycie
dzis mialam test obciążenia glukozy... powiem tylko tyle słodycze jem w kolosalnych ilosciach. w ciagu 2 tyg juz przytylam 2 kg a w sumie chyba z 5 a wyniki sa takie :