|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Hej dziewczyny !!!! Jestem tutaj nowa dzisiaj się zalogowałam wczoraj przesiedziałam na tym forum chyba pół dnia. Jestem tu bo tak jak nie które dziewczyny chciałabym mieć bobaska.Mam już córeczkę która skończy roczek 9 lutego,ale z mężem chcielibyśmy braciszka albo siostrzyczkę dla małej Lili
![]() OM miałam 17 grudnia kochaliśmy się 31,grudnia 1 stycznia i 5 nie wiem z tego co wiem co przewidywany okres owulacyjny miałam niby na 3 ale same wiecie że różnie to bywa.Okresy mam raczej regularne co 31 dni w październiku spóźnił mi się dwa dni, 17 stycznia powinnam dostać okres i do teraz go nie mam. Kurcze na samą myśl że mogłabym być w ciąży mam motylki w brzuchu.Staramy się o dzidzie w sumie od lipca więc troszkę nie udanych prób już za nami. To tyle na razie pozdrawiam was wszystkie i życzę udanej soboty
|
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Baramera I jak przyszła @ ?
ja tez czekam niecierpliwie... dzis zrobiłam test ale sama nie wiem po co : jeszcze 5 dni do planowanej @ ale objawy jakie mam same mnie zmusiły do tego,niestety wynik negatywny jednak licze na to ,że za kilka dni to sie zmieni...
|
|
#4533 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie,
jestem bardzo zakręcona moją sytuacją i potrzebuję trzeźwej oceny, bo za dużo naczytałam się sprzecznych opinii i już sama nie wiem co mam myśleć... Chodzi mi o test beta hcg. Spóźnia mi się okres, i to dośc sporo, ostatni miałam 18 grudnia (też spóźniony o kilka dni, ale nie aż tyle), w czerwcu odstawiłam tabletki anty ale nie miałam potem żadnych opóźnień, aż do grudnia. Na początku grudnia przed domem napadł na mnie pijany facet, nic poważniejszego mi się nie stało bo udzielono mi pomocy, tylko trochę byłam poobijana, ale dawka stresu i emocji była olbrzymia i teraz zastanawiam się, czy może to nie wpłynęło na zatrzymanie miesiączkowania. 14 stycznia nie uzyliśmy z mężem zabezpieczenia, to był jedyny taki raz, byłam pewna, że jestem tuż przed okresem, bo miałam swoje typowe objawy, bóle brzucha, pryszcze na twarzy itp. Okres jednak się nie pojawił. Wczoraj, tj. 15 dni po stosunku, zrobiłam test beta hcg, bo moja znajoma ginekolog powiedziała mi, że 10 dni po stosunku (tak, stosunku, nie zapłodnieniu), ten test jest już wiarygodny. Natomiast w internecie znajduję teraz sprzeczne informacje, jeden portal mówi, że musi minąć 10 dni od stosunku, drugi, że od zapłodnienia, itp. Dodam tylko ,że mój wynik to > 0,1 , okresu dalej nie mam, domowy test ciążowy również wyszedł negatywnie. Czy mogę te wyniki przyjąć już za wiarygodne? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź |
|
|
|
|
#4534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Przyczajenie
|
Hej Adatko tydzień temu w sobotę 19 robiłam test.Wyszły dwie kreseczki z tym że ta druga bardzo bardzo bladziutka.Wczoraj powtarzałam test bo dalej @ nie mam i krecha czerwona jak krew!! Bardzo czerwona.Tak więc do lekarza wybieram się 6 lutego zobaczymy co mi powie
)Oby było wszystko ok bo bardzo chcemy mieć drugą pociechę.Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie 10-11 dni od stosunku (stosunk był późno w nocy stąd ta rozbieżność) bHCG wynosi równe 2. Czy to oznacza, że może być dzidzia? czy wyklucza dzidzie?
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Przyczajenie
|
kolejne badanie zrobione 70 godzin po poprzednim wynik <1 czyli jednoznacznie wyklucza dzidzie - jak przypuszczam. Tylko dlaczego pierwszy był podwyższony?
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
najpewniej jest zrobić betę po tym jak spóźni się okres...ja miałam tak, że 5 dni przed terminem beta wyszła <1,2 a tydzień później dwa dni po terminie okresu 46 więc nie jest jeszcze nic wykluczone moim zdaniem.
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
Czy domowy test po 5 dniach od domniemanej implantacji (po plamieniu) będzie wiarygodny (czułość 25)??
|
|
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam absolutnej pewności. Ale miałam plamienie, które wzięłam za implantacyjne - kilka dni po dniach płodnych.
W internecie znalazłam informację, że już po 2-3 dniach wynik powinien być pozytywny, jeśli naprawdę było to plamienie implantacyjne. Po ilu dniach zrobić w takim razie test? Edytowane przez Neverlandx Czas edycji: 2013-02-02 o 15:29 |
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Raczkowanie
|
Albo zrobić betę. Ja chyba się wybiorę jutro.
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Daj koniecznie znać jaki będzie wynik
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4546 |
|
Raczkowanie
|
Wynik negatywny.
Nie wiem co mogło być źródłem moich plamień, ale ciąża to nie jest. Wybieram się do gina w tygodniu, bo dochodzą kolejne obiawy, więc pewnie na dniach czegoś się dowiem. Jak u Ciebie sytuacja?
|
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że u Ciebie negatywny :/ |
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Raczkowanie
|
Jaka szkoda? Kamień z serca
Ale trzymam kciuku za Ciebie
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
A to w takim razie przepraszam
więc jest szansa, że to jednak u mnie była implantacja zarodka bo to było ok 7 dni po stosunku.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4550 |
|
Przyczajenie
|
Kiedy najlepiej wykonać test to już zależy od jego wykrywalności. Niektóre można dopiero wykonac dwa tygodnie od momentu podejrzenia zającia w ciąże. TYlko ja przeszłam koszmar chcac wykonać test ciążowy. Staraliśmy się z mężem o dziecko. Więc ja Co kilka dni chodziłam po nowy test ciążowy, który po 6 dniach wykryje ciąże i jak juz był to chyba mój 6 raz jak poszłam do apteki po kolejny i pani z apteki zaczeła na mnie patrzec jak na kosmitke to zwątpiłam i więcej do niej nie poszłam. A to była jedyna apeka na wsi. Do miasta miałam 15 kilometrów. A mąż niestety nie miał jak kupić, bo do późna pracuje. Ale stwierdziłam, że zamówie test i będzie dostarczony do domu. Przynajmniej nikt nie pomysli, że jestem obłąkana. znazlazłam na stronie caretest Test ciążowy hCG. Bardzo szybko został dostarczony. Ale jestem taka szczęśliwa, bo okazało się iż ten test jest szczęśliwy. Potwierdził, że jestem w ciąży.
Dziewczyny nawet nie wiecie jaka to dla mnie radość. Na razie to 3 miesiąc. Z początku bardzo źle sie czułam i non stop wymiotowałam. Ale na razie jest dobrze. Ciekawe kiedy się dowiem czy to będzie synek czy córeczka.
|
|
|
|
|
#4551 |
|
Raczkowanie
|
Drogie... niebawem czeka mnie tomografia głowy, zlecenie na badanie dostałam wczoraj... pani dr powiedziała mi, że tego dnia nie mogę być w ciąży
muszę zrobić test, bo mieliśmy bardzo gorący weekend z moim ukochanym jakie testy polecacie, by po tak krótkim czasie wykryły ewentualną wczesną ciążę? i po ilu dniach można robić, by spodziewać się prawdziwego wyniku? z góry dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#4552 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Jestem tu nowa ,a mam pytanko Ale zaczne od poczatku-mam 40 lat ylam 2 razy w ciazy obie ciaze poronilam,badania mam dobre ,po tamtych poronieniach bralam diane 35 przez 3 ms ,miesiac temu odstawilam i staramy sie o dzidziusia okres spoznia mi sie 2 dni robilam test wynik negatywny ,piersi bola i jakos tak raz mam energii mase innym razem brak sil ,czy to oze byc ciaza czy test mogl sie pomylic? |
|
|
|
|
#4553 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Odstawiłam tabletki ok. 3 miesiące temu i do tej pory używaliśmy z mężem prezerwatyw, zdecydowaliśmy jednak ostatecznie, że czas postarać się o drugie dziecko no i właśnie tydzień temu kochaliśmy się pierwszy raz bez żadnego zabezpieczenia - 3 dni później dostałam okres, uważam jednak że jest inny niż zawsze... bardzo intensywny, ale nie bolesny. Piersi nic, jajniki lekkie skurcze. Zastanawiam się.. czy zrobić test uważam, że ciąża jest mało prawdopodobna, ale czytałam inne wątki i wyczytałam, że po odstawieniu piguł, zachodzi się szybko i niekoniecznie kontrolowanie dajcie znać, co o tym sądzicie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4554 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po odstawieniu tabletek okres zawsze jest inny,ja po odstawieniu zaszlam w ciaze po 3 ms staran ,niestety poronilam ,w kolejna ciaze zaszlam w pierwszym cyklu po poronieniu tez ja stracilam ,przez kolejne pół roku bralam tabletki w styczniu odstawilam i starania ,niestety w tym cyklu sie nie udalo przyszla @ moze w lutym sie uda a Tobie zyczę owocnego starania i 2 kreseczek na tescie.Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Robiłam dzisiaj dwa testy, 14dni po stosunku, który odbył się w 12dc. Oba są negatywne. Czy są one wiarygodne? Dodam, że nie robiłam ich z pierwszego moczu, tylko kolo południa.
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jak długie masz cykle. Lepiej powtórz test bo wynik nie jest w 100% wiarygodny.
|
|
|
|
|
#4557 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc, bo już zgłupiałam...;(
Dziewczyny liczę na Waszą pomoc, staram się z mężem o dziecko, mam PCOS, miałam w tym miesiącu stymulowaną owulację i niby była, oczywiście były też nasze starania
poszłam na bete w 26 dniu cyklu (owulacja 15-16)dziś odebrałam wyniki i zgłupiałam całkiem wynik 1,96 z dopiskiem - kobiety nie będące w ciąży <=1 a potem podane są tygodnie ciąży licząc od 3, gdzie beta powinna wynosić od 5,8 - 71,2. To co w takim razie oznacza mój wynik? jak to interpretować, miała któraś tak?? Pomocy bo zwariuję;(
RAZEM OD -14.02.2005 ![]() ZARĘCZENI OD - 22.03.2009 ![]() NASZ ŚLUB - 11.06.2011 CZEKAMY NA...SPEŁNIENIE NASZEGO MAŁEGO MARZENIA... ![]() ------------------------------------------------ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." |
|
|
|
|
#4558 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Proszę o pomoc, bo już zgłupiałam...;(
A czym stymulowano owulację?
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Raczkowanie
|
clo, menopur i ovritelle na pęknięcie
RAZEM OD -14.02.2005 ![]() ZARĘCZENI OD - 22.03.2009 ![]() NASZ ŚLUB - 11.06.2011 CZEKAMY NA...SPEŁNIENIE NASZEGO MAŁEGO MARZENIA... ![]() ------------------------------------------------ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." |
|
|
|
|
#4560 |
|
Wtajemniczenie
|
to za szybko wykonałaś badanie, bo po gonadotropinach test/badani krwi może wychodzic fałszywie dodatni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

jeszcze 5 dni do planowanej @ ale objawy jakie mam same mnie zmusiły do tego,niestety wynik negatywny jednak licze na to ,że za kilka dni to sie zmieni...

Ale trzymam kciuku za Ciebie
więc jest szansa, że to jednak u mnie była implantacja zarodka
muszę zrobić test, bo mieliśmy bardzo gorący weekend z moim ukochanym
dajcie znać, co o tym sądzicie.