|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to szwagierka jest po prostu wygodna i tyle na ten temat. Są i tacy ludzie, a jej życie się tak ułożyło że może sobie pozwolić na takie strojenie fochów na cały świat... A co do telefonów to akurat nie one są powodem psucia płodności, tylko obcisłe spodnie, podgrzewane siedzenia w samochodach i przede wszystkim grzanie jajek laptopami. Nie wspominając o stresie, złej diecie i braku sportu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Przeglądam materiały z targów i dużo tego jest. Będę miała co czytać do kawki.
![]() |
#4535 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale będziecie mieć wesoło jak się wszystkie dzieciaczki urodzą, super ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Jeśli macie jeszcze na jedzenie, to nie jest tak źle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Jaki masz laktator ? Jeśli już pisałaś, to przepraszam, że pytam, ale nie pamiętam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny... mam pytanie... może wyda się głupie i wyjdę na sknerę, ale tak sobie z nudów i ciekawości przeglądam oferty lokali w których potencjalnie chciałabym zrobić chrzciny. I z moim obserwacji wynika, że menu opisane na stronach jako CHRZCINY są np za 90 zł za osobę (takie menu które mnie satysfakcjonuje) a menu na STYPĘ za takie same ilości lub podobne kosztuje 70 zł. I teraz moje pytanie, czy lokal może mi odmówić podania menu "stypowego" mimo, że chce zrobić u nich chrzciny? Tak sobie myślę, że może chodzi o czas spędzony w lokalu, ale na stypie się siedzi ok 2 h max 3. Na chrzinach u mnie w rodzinie jest przeważnie podobnie. Jest obiad, kawa i ciasto... chwilę sie siedzi i towarzystwo się rozchodzi.
#4537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Wtajemniczenie
|
no zrobię tak jutro z samej ciekawości. Bo porcje serio te same nawet jak sa podane gramatury. Fakt, że np zamiast jednej pozycji mięsa np z wolowiny, jest ryba, ale by mi to nie przeszkadzalo. ale poza daniami glownymi w chrzcinowym menu jest szarlotka z lodami i nic poza tym, a w tanszym stypowym jest szarlotka, sernik i makowiec.
#4539 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie ma między Wami żadnej rywalizacji, jeśli chodzi o dzieci? Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, mi ogólnie to nie przeszkadza. Nie moje pieniądze wydaje, to mam to gdzieś ![]() ![]() ![]() A co do telefonów - to one nie promieniują jakoś? Tak coś kiedyś się gadało.... Cytat:
![]()
![]() |
#4540 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I rzeczywiście, oby żadnych uczuleń i kolek nie miały nasze dzieciaki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale szczerze, jakoś jak sobie pożyczamy wszystko w rodzinie, to wiem, że nawet jak coś się zniszczy, to jakoś się dogadamy. Ja laktator odkupiłam, jak się zepsuł; bratowa w zamian za ubranka które jej pożyczyłam, a wśród nich kilka całkiem się zniszczyło kupiła dla córy kilka fajnych ciuchów. Zabawki niemowlęce się właściwie nie niszczą i tak krążą między naszymi dziećmi już kilka ładnych lat ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Kissmisia, napisz nam co ciekawsze rzeczy z tych materiałów z targów ![]() Uciekam spać, bo jutro mnie czeka pobudka z rana na krzywą ![]() Dobrej nocy! Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-05-17 o 22:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() W ogóle wczoraj ciężko myślałam jak to zrobić z tą gondolą, bo mamy 10 schodów do domu i musze jakoś rozwiązać kwestie spacerów i wnoszenia wózka. Najpierw chciałam trzymać w garażu wozek, ale teściowa mnie zjechała że wozek przeniknie brzydkim zapachem i będzie zimny i wilgotny, a moje dziecko przez to będzie chorowało... I sama nie wiem, ale może jest w tym trochę racji. Jednak odkryłam ze ten wózek od bratowej ma z boków kieszonki a w nich szelki dzięki którym można wyciągnąć gondole i przenosić. Wiec mój genialny plan to zostawiać w garażu stelaż a gondole do ręki i wnosić z maluchem. Bo sama gondola 10kg, a stelaż dodatkowo 5kg chyba. I dzięki temu też odkryłam ze ta gondola po wypięciu ma funkcję kołyski! Spod jest taki polokragly i można nią kołysać dziecko, a pisze to żebyście przemyślaly czy Wasze wozki tego nie mają, bo jakby nie patrzeć to taka gondola jest troche ciężka ale jednak mobilna i można ją nosić z pokoju do pokoju i nie trzeba kupować specjalnie koszow czy innych gdy ma się mało miejsca. Jak juz wstałam to chyba odwiedzę Ciucholand bo dziś wyprzedaż po 1zł ![]() A w biedronce od dziś pieluszki dada po 49 zł, wkładki laktacyjne, butelki, ja chyba kupie jedne pieluszki dwójki na zapas.
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
U mnie strasznie leje. brrrrr. Masakra nienawidzę deszczu. No ale w Anglii zeby nie padalo przez tydzień to cud. A dziś to normalnie leje. Mysle ze bedzie dzien do du@y. Co do laktakor to narazie nie kupuje. Szwagierka powiedziala ze ze jak bede potrzebowala to mi pożyczy. Ona sama uzywala tylko 2 razy. A ja mam nadzieje ze mi nie będzie potrzebny , że dzidzia bedzie ladnie ssala. A modlę się by moje dziecie nie mialo kolek.
#4544 |
Zakorzenienie
|
Panna Izabela nie zbyt, bo ja dzieci jeszcze nie mam więc nie rywalizuje z nikim
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#4545 |
Rozeznanie
|
Witam się w 23 tygodniu. Jak ten czas leci.
A ja wczoraj dostałam foteliki dla małej, ten na początek- dodatkowo z wkładka zmniejszającą i ten drugi kolejny, do tego mamy matę do zabawy. Super. Podobno na strychu jest jeszcze mnóstwo zabawek ale w pierwszej kolejności wypiorę to co już mam. Dziś 18 i moje imieniny. Zarządziłem wyjście do kina- w sumie to mąż nie wie o imieninach. Ale i tak myślałam o jakimś wyjściu we dwójkę bo i tak zawsze wychodzimy ze znajomymi- tymi bardziejn ze to z jego strony znajomi a parę osób z towarzystwa coraz bardziej mńie denerwuje. ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- A i zakupiłam wczoraj adapter do pasów, do końca tygodnia powinnam go mieć, super. Ja wybrałam bełt of line. Zwykle pasy mi przeszkadzają, może nie jeżdzę często ze dwa dni w tygodniu ale to zawsze beZpieczniej a nie wyobrażam sobie jazdy bez.
#4546 |
Zakorzenienie
|
Warto kupić używany adapter?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#4547 |
Zadomowienie
|
Witam z ranka! Dziś jedziemy oglądać wozy, robimy przegląd wszystkich sklepów w mieście.
![]() Co do tego łóżeczka to kosz jest przystosowany do tego żeby maluch w nim spał zresztą wszystkie dzieci (3) spaly w nim do 4 msc w zależności jakie długie było. Ale co zrobię jeśli dziecię nie będzie chciało spać? Myślałam poprostu ze zaoszczedze na miejscu narazie. A jeśli chodzi o karuzele to 3 miesiące i tak leży bo dziecię później dopiero się tym interesuje bynajmniej moje. ![]() Ale może kupimy łóżeczko i zostawię u mamy jak będzie potrzeba to zabiorę do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Rozeznanie
|
Ja bym się nie obawiała, kupując używany samochód tez nie zmieniamy pasów. Ja mam nowy - ale zatrzymam na kolejne dzieci - a w między czasie pożyczę bratowej. Koszt jest stosunkowo niewielki w porównaniu do pożyczenia (w necie koło 30 zł miesięcznie), ja za swój, nowy, zapłaciłam nie całe 90 zł z przesyłką na allegro.
#4549 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Przez ostatnie dwa dni tak okropnie męczy mnie zgaga wieczorem i w nocy że spać nie mogę.. do tego skurcze w łydkach ![]() ![]() Za dwa dni wizyta ![]() ![]() No i z dobrych wiadomości to wczoraj dostałam wiadomość na FB, że mój portfel ze wszystkim się znalazł ![]() ![]() ![]() ![]() No, ale niestety bez telefonu ![]() ![]() Za 3 dni zaczynam 26 tydzień ![]() Ahhhh, jak szybko leci ten czas ![]() Wczoraj byliśmy cały dzień poza domem i zrobiliśmy sobie wycieczkę rowerową ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
Lourdes my tez mamy baterio żerczą karuzele, fisher price i juz przy pierwszym synu Tż przerobil ja na zasilacz do gniazdka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
Dobry!
podczytuję cały weekend ale, że jakaś odmóżdżona się czuję to się nie wypowiadam. Wczoraj mega mnie wkurzyła szwagierka - życzeń nie przyszła na urodziny mi złożyć bo nie miała czasu, a wczoraj wpakowała nam się w czasie kolacji na 1,5h z dzieciokami (a wie, że mamy remont i średnie warunki do przyjmowania gości:/) bo im się nudzi. Chyba czuła, że średnio miła jestem. A dziś jadę do pracy oddać sprzęt, żeby później sobie tym głowy nie zawracać. Ciekawe co będą gadać..
#4552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci że ludzie, którzy szastają kasą a potem narzekają że na nic nie mają to nie jest jakiś ewenement... Co do promieniowania to nikt tego nie udowodnił, że to szkodzi. Podobne promieniowanie pochodzi od każdego przewodu i urządzenia elektrycznego więc to jest chyba cena cywilizacji. Za to ciepło udowodnione naukowo że szkodzi na "męską armię" ![]() Cytat:
W naszej Bartatinie też będzie funkcja bujania. Nie wiem czy się to przyda ale lepiej mieć niż nie mieć. Cytat:
![]() Ja w końcu zdecydowałam że nie kupuję adaptera. Po zmianie samochodu okazało się, że przy moim ustawieniu fotela (na najwyższym poziomie) pas wypada mi idealnie pod brzuchem, wręcz na udach leży więc nic nie uwiera. W starym samochodzie bym nie wyrobiła... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
Hej wracam po weekendzie.Wczoraj było w Smyku -20% na wszystko i kupilismy starszej fotelik recaro.Byłam tez w świecie dziecka i podotykalam popatrzylam na wózki i foteliki i jednak Jedno fyn wygrywa.Co do fotelika to myślę i Kiddy bo można do leżącej pozycji prawie rozlozyc.Mutsy urban zbyt mały mura i expandera brak.PatrYlam na te stokke emajlung ale ceny.....i aż jakieś takie boskie nie są.Pan w sklepie juz kolejnym w jakim byłam mówił ze nie maja żadnych zgłoszeń o usterkaxh w jedo a i prowadzi się super.myslalam o xlanderze ale mam spacerowke i średnio byłam zadowolona
#4555 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale sobie pospałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie wybitnie przespana noc - tylko dwie pobudki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Co myślicie o tej komodzie z przewijakiem ? Podoba mi się, ale zastanawiam się, czy na blacie obok przewijaka będzie wystarczająco dużo miejsca, żeby postawić kosmetyki. ImageUploadedByWizaz Forum1431937974.735394.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4559 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moje buty idą, bo je zamówiła, i kolorowe spodnie jeszcze mają dojść ![]() też teraz czekasz na wypłatę ![]() Zaraz biorę się szukanie kolejnych, bo jeszcze marzy mi się fajny kostium kąpielowy w końcu w tym roku nie będę musiała wciągać brzucha na plaży ![]() Cytat:
![]() i jeszcze tylko 4 dni i się dowiem czy w moim brzuszku na pewno mieszka Matylda ![]() ![]() już mam umówione, że jak tato teraz przyjedzie do Poznania (on ma duże auto) to jedziemy do IKEA po łóżeczko, wanienkę i inne potrzebne pierdoły ![]() Cytat:
Mi nie chodzi co dziecku przypasuje, choć ja mam nadzieję, że moje dziecko miłość do roweru wyssie z mlekiem ![]() I o ile taki bogacz ma ludzi, którzy jak dziecko się znudzi wezmą, spakują itp. to ja bym nie miała jak tego dźwigać. Na miasto rzadko jedziemy samochodem, bo po prostu nie ma gdzie parkować. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() meryy82 haha noooo bez kitu. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-05-18 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.