Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-24, 20:44   #4531
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Witam się wieczornie!

GOSSIP współczuję dzisiejszych przeżyć, nie dziwne ze głową z tego wszystkiego rozbolala Cię myślę że warto zmienić lekarza, ale z drugiej strony dużo się słyszy o przekarmieniu na mm. Sama nie wiem co Ci poradzić. Mój Filip na kp tez sporo waży, boje się co by było jak by mm jadł pewnie byłby z niego jeszcze większy klusek.

MAJKA ciekawe co się Julkowi porobiło z tym kapaniem. .. może to też objaw skoku i minie mu to?

KAROOLA odciagaj mleko po karmieniu laktatorem jak dziewczyny radzą, wtedy na pewno mleko się nie straci. A to pewnie chwilowe u córci ze krócej je. Może w te upały nie jest taka głodna?

NANCY szerokiej drogi!

KANA fajnie ze kociak znalazł dom

Przyszły dziś pieluchy bambusowe bardzo fajne są jakościowo. Zobaczymy jak po praniu będą wyglądały. Smoki z lovi śliczne ale mały przyzwyczajony do mniejszego i póki co ciężko mu zassac takiego dużego. Ale z wyglądu śliczne są
I dostaliśmy tez prezent od cioci - portret Filipa naszkicowany przez nią i uszytego przez nią kota bardzo jestem szczęśliwa z takich prezentów od serca

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 20:44   #4532
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
to super!
Ja to mam teorię że kotki jak i pieski małe są takie słodkie że to nie jest przypadek tylko natura je w taki wygląd wyposażyła w ramach instynktu przetrwania

nie pamiętam ale coś mi świta że u synka te pierwsze to 3tyg szły

Majka a Ty ze starszym miałaś jakieś problemy z przybieraniem?że tak liczysz wszystko, zapisujesz? Bo ja to aż się głupio przyznać to olewam. Widzę, że rośnie, jest radosna najada. Raz dwa dni pod rząd pisałam sobie kiedy i ile je i śpi żeby skontrolować bo wydawało mi się że ona ciągle na cycku (a to skok był). A tak to nie

to się ciesz że je

ja się tak boje karmienia z zębami że szok
Nie starszy b.dobrze przybieral
Jakoś tak mam z natury że przed zakupami robie listę, przed wyjazdem co zabrac też i karmienia notuje bo nie mam w ogóle pamięci a tak wiem ile razy je i o której i który cyc
Stary 2015-07-24, 20:45   #4533
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nie nastawiałam was bo w ogóle dzisiaj czasu nie miałam. Pakowanie z rana to jakaś masakra. My zaraz wyjeżdżamy w trasę. Trzymajcie kciuki za spokojną jazdę
✊✊✊ szerokiej drogi

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A moja 4 kąpiel w zyciu bez płaczu woda tak chłodna, ze az sie z TZetem kłóciłam, ze zimna i dwoma termometrami mierzyliśmy, a ona nic. Po kąpieli az do ubierania cisza, gadała sobie, raczki jadła. A to wszystko chyba dlatego, ze od razu po jedzeniu kąpana bo na harrego Pottera sie spieszę ;p zawsze czekałam około 40 min, widocznie błogość z najedzenia sprawia, ze znosi kąpiel.

brawo Zuzia 😊

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Nie każde karmienie trwa 3 min. Po kąpieli wisi długo zazwyczaj nawet 40min.
Dzis było tak:
5.45 - dłużej bo na lezaco ze mna w łóżku
10.15 - 10 min
12.45 - króciutko 3-4 min
15.40 - ok.15 min
19.15 - 30 min

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

A Julek jak uwielbiał sie kąpać tak teraz od kilku dni płacze. Wydaje sie jakby mu było niewygodnie. Tz go podtrzymuje, kladlismy tez samego na gąbce. Nic sie nie zmieniło a jemu się nie podoba a uwielbiał
Maja ale czy Julek Ci marudzi jakby był głodny? Może po prostu teraz przyszedł ten czas że mniej potrzebuje i Szybciej się najada? Moja Nadia też różnie je bo czasem 5min czasem 15min ale to max a rośnie W oczach, ja też nie ważę jej tak często żeby się nie nakręcać niepotrzebnie. A czasem jak ma focha na cycka to mam sposób, musze zacząć karmic na stojąco kolyszac się przez chwilę, mała się uspokaja i zaczyna pięknie ssać, wtedy dopiero siadam wygodnie...
Stary 2015-07-24, 20:51   #4534
Hanka20
Zakorzenienie

KOPERCO tez się boje karmienia z zębami. Pani dr ostatnio oglądała i stwierdziła że jeszcze noc nie widzi ale ja tam ciągle widzę biała kropkę i nie wiem co to. Mały nie marudzi jakoś szczególnie wiec to chyba moje zwidy heh

A w ogóle to byliśmy na tych naukach i mały mi usnal po 18 i spał do 20.20. Musiałam go wybudzac na kąpiel bo by spał sobie w wózku na noc juz. Przysypial mi w kąpieli śmiesznie to wyglądało dałam papu i śpi sobie dalej

Stary 2015-07-24, 20:51   #4535
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie!

GOSSIP współczuję dzisiejszych przeżyć, nie dziwne ze głową z tego wszystkiego rozbolala Cię myślę że warto zmienić lekarza, ale z drugiej strony dużo się słyszy o przekarmieniu na mm. Sama nie wiem co Ci poradzić. Mój Filip na kp tez sporo waży, boje się co by było jak by mm jadł pewnie byłby z niego jeszcze większy klusek.

MAJKA ciekawe co się Julkowi porobiło z tym kapaniem. .. może to też objaw skoku i minie mu to?

KAROOLA odciagaj mleko po karmieniu laktatorem jak dziewczyny radzą, wtedy na pewno mleko się nie straci. A to pewnie chwilowe u córci ze krócej je. Może w te upały nie jest taka głodna?

NANCY szerokiej drogi!

KANA fajnie ze kociak znalazł dom

Przyszły dziś pieluchy bambusowe bardzo fajne są jakościowo. Zobaczymy jak po praniu będą wyglądały. Smoki z lovi śliczne ale mały przyzwyczajony do mniejszego i póki co ciężko mu zassac takiego dużego. Ale z wyglądu śliczne są
I dostaliśmy tez prezent od cioci - portret Filipa naszkicowany przez nią i uszytego przez nią kota bardzo jestem szczęśliwa z takich prezentów od serca
Takie prezenty są najlepsze!
A z kąpielą - oby znów ja polubił choć może go denerwuje że musi leżeć bo on już sie podrywa do siadania

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
✊✊✊ szerokiej drogi

brawo Zuzia 😊

Maja ale czy Julek Ci marudzi jakby był głodny? Może po prostu teraz przyszedł ten czas że mniej potrzebuje i Szybciej się najada? Moja Nadia też różnie je bo czasem 5min czasem 15min ale to max a rośnie W oczach, ja też nie ważę jej tak często żeby się nie nakręcać niepotrzebnie. A czasem jak ma focha na cycka to mam sposób, musze zacząć karmic na stojąco kolyszac się przez chwilę, mała się uspokaja i zaczyna pięknie ssać, wtedy dopiero siadam wygodnie...
Właśnie o to chodzi że nie dopomina się o jedzenie. Przystawiam go dobpiersi po tych 3-4 godz.bo wydaje mi sie ze juz czas. Nie myślę ze jest głodny, nie w tym rzecz. Mnie chyba zestresowalo ze 2 tyg.mniej przybral niż poprzednio i stad te moje analizy
Stary 2015-07-24, 20:54   #4536
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
Mlody ma alergie na polske, ma goraczke tam jak po poprzednim wypadzie:banghead:
jak można mieć na osobę to można i kraj:P
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A ja dzis jadłam fasolkę, na kolacje gotowana kukurydze, kupiłam bob, bezy, karpatke, colę i browara :p corone i z cytrynka zaraz wypije.
weź nie denerwuj!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 20:57   #4537
Majka232
Zakorzenienie

Tez się boję kp zębatego dziecka :P
Starszy mnie ugryzl 3 razy i niedlugo potem skończyło się moje kp. Sam sie odstawial stopniowo ale po gryzieniu ja tez mialam lekką blokadę

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Młody zaplakal a za chwilę uslyszalam big kupę i spi dalej. Hmmmm i co teraz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-24, 21:01   #4538
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Tez się boję kp zębatego dziecka :P
Starszy mnie ugryzl 3 razy i niedlugo potem skończyło się moje kp. Sam sie odstawial stopniowo ale po gryzieniu ja tez mialam lekką blokadę

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Młody zaplakal a za chwilę uslyszalam big kupę i spi dalej. Hmmmm i co teraz?
Przewijanie na śpiocha? 😝 uskuteczniaj metodę!

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Serio? To ja sie tez @ nie moge doczekac w takim razie.
Serio! W szoku jestem, ale leci ze mnie jak z kranu...
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:07   #4539
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

no ja to mam oponkę tłuszczu więc raczej się nie wchłonie:P
Ja jeszcze @nie mam i nie tęsknie:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:07   #4540
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Kotek chyba znalazł domek 😀 i to najlepszy! U mojej cioci 😊 niby nie chciała, ale serducho jej zmieniło jak zobaczyla urwisa 😊 a teraz się cieszy bo kocisko łazi za nią krok w krok 😃 no i plus jest taki, że kotek będzie mieszkał tylko domek dalej i może nas w każdej chwili odwiedzać 😊
To bardzo fajnie,niech sie cioci z nim dobrze mieszka

Cytat:
Mlody ma alergie na polske, ma goraczke tam jak po poprzednim wypadzie:banghead:
oj,biedny synus,mam nadzieje ze to chwilowe

Moja dzis znow pol godziny zasypiala z ppoplakiwaniem.a i znów w kapieli plakala
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:08   #4541
gosiak0512
Zakorzenienie

KOPERCO do Krynicy

BLACK te herbaty maja duzo cukru

NIUNKA zdarza sie o 6 na 30 min ale w wiekszosci do 8 ciagnie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:19   #4542
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
GOSSIP jak zagescisz dodatkowo to bardziej przybierac bedzie

MADELINEM syn mnie uswiadomil ze kolec byl i go wyciagnal.. a oczko sola fiz. plucz

KAROLINA moja tak ma w upaly, odciagam i butla podaje bo wiem ze glodna a i zeby laktacja nie skiepscila sie.
Plucze, biedna po spaniu miala troszke, i lzawi jej.to oko, co to sie przyplatalo to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Nie nastawiałam was bo w ogóle dzisiaj czasu nie miałam. Pakowanie z rana to jakaś masakra. My zaraz wyjeżdżamy w trasę. Trzymajcie kciuki za spokojną jazdę
Kciuki, szerokiej drogi.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A, co do zebow, tez mialam zwidy chyba bo miala kropke, ale to nie bylo od mleka, ani plesniawka, i zeszlo. Starszej pierwszy zabek wyszedl jak miala 8 miesiecy, potem nast po miesiącu.

Kicia sliczna.

A ja teraz pije warke porzeczkowa. Pycha, a brzuch rosnie
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:25   #4543
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Przewinęłam ale nie udało sie na śpiocha. Trochę popłakał. Ulal trochę :/. Dałam smoka i śpi choć zaraz pewnie pobudka.

Idę spać. Dobranoc
Stary 2015-07-24, 21:28   #4544
Hanka20
Zakorzenienie

Mojemu tez oczko ropieje od dziś. Przemywam solą fizj. I rumiankiem na zmianę. Mam neomycyne w maści to smaruje. Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.

Tez idę spać dobranoc

Stary 2015-07-24, 21:30   #4545
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Mojemu tez oczko ropieje od dziś. Przemywam solą fizj. I rumiankiem na zmianę. Mam neomycyne w maści to smaruje. Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.

Tez idę spać dobranoc
Rumianek podrażnia i uczula! U nas pogorszylo to sprawę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-24, 21:33   #4546
niunka2015
BAN stały

Tź pojechal z malym do szpitala, mial prawie 40 stopni
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:38   #4547
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
O rany! Biedaczek! Trzymam kciuki za Was! 😚
Stary 2015-07-24, 21:44   #4548
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Biedny oby szybko mu zeszla goraczka

Cytat:

Tez idę spać dobranoc

Cytat:
Mama tez mi mowila.o rumianku, wlasnie czytalam ze uczula.
Hanka, a jak po masci ?
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 21:49   #4549
kar0ola
Rozeznanie

NIUNKA koniecznie daj znac jak maly..

Kur.. Czy to mozliwe zeby mala sie rozchorowala w jeden dzien? Wczoraj badal ja lekarz i wszystko ok, potem szczepienie a dzis od rana charczy.... Co jakis czas. Moze przez to nie chce jesc? Teraz jak nigdy po kapieli cyrk, zasypia mi wlasnie na rekach zamiast z cyckiem to ze smoczkiem... Jak przyloze palec czy reke to probuje ssac ja mysle ze jest glodna

Nie wiem czy charczy przez nos czy buzie.... Kataru nie ma w sumie, cos tam rano odciagnelam... Mogla sie rozchorowac po szczepionce?

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

HANKA oby Filipkowi szybko przeszlo to oczko. A prezenty od serca sa najlepsze

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

MAJKA ja nie przewijam na spiocha, ale my mamy tego farta ze Natalka ne ma problemow z pupa, moze miec cala noc uwalona pieluszke i nic.. Tyle co szkoda mi jej heh ale jakbym obudzila to byloby pospane i złe.
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-24, 22:12   #4550
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
NIUNKA koniecznie daj znac jak maly..

Kur.. Czy to mozliwe zeby mala sie rozchorowala w jeden dzien? Wczoraj badal ja lekarz i wszystko ok, potem szczepienie a dzis od rana charczy.... Co jakis czas. Moze przez to nie chce jesc? Teraz jak nigdy po kapieli cyrk, zasypia mi wlasnie na rekach zamiast z cyckiem to ze smoczkiem... Jak przyloze palec czy reke to probuje ssac ja mysle ze jest glodna

Nie wiem czy charczy przez nos czy buzie.... Kataru nie ma w sumie, cos tam rano odciagnelam... Mogla sie rozchorowac po szczepionce?

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

HANKA oby Filipkowi szybko przeszlo to oczko. A prezenty od serca sa najlepsze

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

MAJKA ja nie przewijam na spiocha, ale my mamy tego farta ze Natalka ne ma problemow z pupa, moze miec cala noc uwalona pieluszke i nic.. Tyle co szkoda mi jej heh ale jakbym obudzila to byloby pospane i złe.
Jak po szczepieniu to moze byc tak...
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-24, 22:35   #4551
kar0ola
Rozeznanie

I do tego duzo kup dzis jal na nia i teraz mniejsza ale calkiem zielona.... nie woem co robic, dp lekarza jutro?
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 01:28   #4552
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ojej biedaczek zdrowka zycze

KArola, ale temp. ma ?

Z dzialki wrocili smy po 23, bo znajomi byli u nas Jutro tez znajomi inni beda na dzielce, wiec milo ;P
Wypilam "piwo" redsa zurawinowego 4,5 , w nogach od razu poczulam, ale jako szalu nie ma, nie dopilam go calego nawet, teraz ide spac, malemu kurtke chce kupic juz na zime by miec z glowy, mam nadzieje, ze 80 nie bedzie za duza

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 03:52   #4553
cashmere
Zakorzenienie

Hej!
Witamy sie o swicie!

KANA fajnie ze kicius znalazl dom

NIUNKA i jak maly? Zdrowka!

NANCY udanego wyjazdu!

KAROLA i jak zdrowka u Natalki?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 05:26   #4554
gossip_girl21
Zakorzenienie

Jestem 😉 żyje... Ameli po czopku temp spafła i spala cala noc... A ja co 2-3 h budzik przestawialam zeby ja sprawdzać okolo 3 zimniutkie 😊

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 05:27   #4555
gossip_girl21
Zakorzenienie

I nie dodalo posta😕

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-07-25, 06:22   #4556
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
My juz probowalismy wcześniej i u nas nie uczula

Cytat:
Kurcze daj znać co z nim. Biedny

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość

Hanka, a jak po masci ?
U nas po wczorajszym rumianku i maści obudził się dziś z czystym oczkiem a wczoraj musiałam co 10 min przemywac. Sama sól fizjologiczna nie dawała rady.

Stary 2015-07-25, 06:23   #4557
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
My juz probowalismy wcześniej i u nas nie uczula

Cytat:
Kurcze daj znać co z nim. Biedny

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość

Hanka, a jak po masci ?
U nas po wczorajszym rumianku i maści obudził się dziś z czystym oczkiem a wczoraj musiałam co 10 min przemywac. Sama sól fizjologiczna nie dawała rady.

Stary 2015-07-25, 06:44   #4558
gossip_girl21
Zakorzenienie

Spicie?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-07-25, 06:49   #4559
soniuska
Zakorzenienie

U nas od rana kupsztal wielki i smierdzacy😊 ciemno zielony 😈
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-25, 07:04   #4560
gosiak0512
Zakorzenienie

Bry
Wstalismy wlasnie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości